Test bezdrátových sluchátek – Apple vs. Huawei vs. Samsung. Kdo vyhrál?

  • Největší výrobci smartphonů se před časem vrhli i do vývoje bezdrátových sluchátek
  • Jak hrají špičková sluchátka od Apple, Huawei a Samsungu? A kdo je nejlepší?
  • Na to si odpovíme v tomto přímém srovnání. Sluchátka budou zápasit ve čtyřech disciplínách a na závěr vyhlásíme absolutního vítěze
Apple AirPods Pro, Samsung Galaxy Buds Pro, Huawei FreeBuds Pro

Srovnání bezdrátových sluchátek od Applu, Huawei a Samsungu | foto: Mobilizujeme.cz

Kapitoly článku:

» 1. Úvod, design, ergonomie a zvuk
» 2. Funkce a ovládání, výdrž, zhodnocení


Letmé seznámení s designem

U bezdrátových sluchátek, která chcete v uších nosit třeba i celý den, je důležitá zejména ergonomie. Než se ale vrhneme na poměřování ergonomický kvalit, zastavme se na chvilku u designu jednotlivých bojovníků. Huawei FreeBuds Pro i Apple AirPods Pro mají velmi podobný design – hlavním ovládacím prvkem je krátká nožička napojená na vypouklé sluchátko se silikonovým špuntem. Ano, všechna troje jsou špuntová – chvála bohu!

Díky absenci nožičky je opticky nejmenší zástupce jihokorejské školy – Galaxy Buds od Samsungu. Ty mají ale o to větší dotykovou plošku a rovněž vypoulený neměkký plastový vnitřek. Nabíjecí krabičku mají zdaleka největší FreeBuds Pro od Huawei; to, jak ovlivní výdrž, rozebereme později. Zato se mi u ní líbil matný povrch, stejně jako u Galaxy Buds Pro. AirPods Pro mají bílou lesklou krabičku, která je extrémně náchylná na vlásečnicové škrábance.

Apple AirPods Pro, Samsung Galaxy Buds Pro, Huawei FreeBuds Pro

Největší pouzdro má Huawei, za ním Apple a Samsung

Srovnání hmotnosti:

  • Huawei FreeBuds Pro – 7 gramů sluchátko; 60 gramů nabíjecí krabička
  • Apple AirPods Pro – 6 gramů sluchátko; 46 gramů nabíjecí krabička
  • Samsung Galaxy Buds Pro – 6 gramů sluchátko; 45 gramů nabíjecí krabička

Ergonomie

  • Huawei FreeBuds Pro sedí dobře, nemusíte je šroubovat, ale občas se derou ven
  • Apple AirPods Pro drží v uších přímo výborně, k tomu navíc nezpůsobují “pocit hluchoty”
  • Samsung Galaxy Buds Pro musíte do uší šroubovat, což nebude sedět každému

Při testování jsem měl na všech sluchátkách výchozí střední silikonové nástavce. Nejlépe v uších seděly AirPods Pro, která také jako jediná z tria stačí do ucha jen vložit, není třeba nic šroubovat. Pochvalu si Apple zaslouží také za to, že ve zvukovodu nedrží vzduch. To pak způsobuje, že sluchátko v uchu jakoby cestuje a první pocity po nasazení mohou být nepříjemné.

Apple AirPods Pro, Samsung Galaxy Buds Pro, Huawei FreeBuds Pro | foto: Mobilizujeme.cz

Zatímco Huawei a Apple mají “nožičku”, Samsung ne…

Tento neduh se bohužel týká Samsung Galaxy Buds Pro i Huawei FreeBuds Pro. Druhé jmenované stačí také do vašeho sluchové orgánu jen tak usadit a vše funguje, ale občas mají tendenci vypadávat; proto je lepší je tam lehkým zatlačením “zachumlat”.

To u Buds Pro výrobce přímo doporučuje sluchátka v uchu jaksi zašroubovat. To z logiky podstaty znamená, že sluchadla chtě nechtě mají tendenci z perfektní polohy vystupovat a z ucha také padají. Všechny tři zápasníky jsem zkoušel nosit bez přerušení tři hodiny a zatímco Huawei i Apple nezklamal, Samsung ano. Uši z Buds Pro pobolívaly už po dvou hodinách.

Apple AirPods Pro | foto: Mobilizujeme.cz

Pohodlí z nošení je ale celkově subjektivní soud. Někdo má uši lépe uzpůsobené pro Buds Pro, někdo jiný zase pro AirPods. Proto, stejně jako pokaždé, radím před nákupem špunty v uších vyzkoušet. Je to jako s botami – pokud vám nesedí hned, nemá cenu to lámat přes koleno.

Vítěz: Apple AirPods Pro


Zvuk

  • Huawei i Samsung používají dvojici 11milimetrových měničů
  • Všechna sluchátka umí “applí” kodek AAC, Huawei a Samsung i SBC
  • Kvalitě zvuku pomáhá i funkce ANC, tedy aktivního potlačení okolí

Zatímco AirPods Pro jsem testoval primárně s iPhonem, konkurenci od Samsungu a Huawei s telefonem Galaxy S21 a Mate 40 Pro. Je to důležité zejména z hlediska kodeků, kterých Apple neumím moc, ale sluchátka od Samsungu či Huawei zase nehrají s iPhonem tak dobře jako AirPods, proto by hodnocení mohlo být zkreslené. K testu zvuku byly využity platformy Spotify, Apple Music a YouTube.

První vezměme na paškál vítěze předchozího kola – Apple AirPods Pro. Dosahují solidních kvalit při hudbě i mluveném slovu. Basová složka je pro běžného uživatele dostačující (dá se zesílit ekvalizérem – pozn. redakce), středy perfektní, výšky nejsou plechové. U AirPods si dovolím pochválit i optimální hlasitost. Na druhou stranu, propouští na úrovni hlasitosti 9 z 16; konkurence až na úrovni 11 či 12.

Huawei FreeBuds Pro i Samsung Galaxy Buds Pro jsou na tom se zvukem o chlup lépe než AirPods a vlastně celkem podobně. Z poslechu je patrné, že Buds Pro jsou víc basová sluchátka, zatímco FreeBuds Pro zaujmou spíše příjemnými středy. Oproti AirPods byl zvuk u konkurence z Číny a Jižní Koreje o něco čistší a to také rozhodlo.

Huawei FreeBuds Pro, balení a sluchátka, recenze

Nejlepší zvuk mají podle nás FreeBuds Pro. Apple i Samsung ale také na výbornou!

V přímém srovnání se zaměřením na absolutní detaily působí zvuk z čínských FreeBuds Pro více jakýmsi pohlcujícím dojmem – dokázal jsem se do hudby více položit. Zvuk Galaxy Buds Pro zase působil špičatějším a krystaličtějším dojmem. Záleží tak čistě na tom, co vám sedne víc. Ani v jednom případě ale po zvukové stránce nešlápnete vedle. O úroveň výš jsou pak sluchátka od Sony, Sennheiser nebo Bang & Olufsen.

Vítěz: Huawei FreeBuds Pro

Kapitoly článku:

» 1. Úvod, design, ergonomie a zvuk
» 2. Funkce a ovládání, výdrž, zhodnocení

Kapitoly článku:

» 1. Úvod, design, ergonomie a zvuk
» 2. Funkce a ovládání, výdrž, zhodnocení

Funkce a ovládání

  • Sluchátka od Huawei a Samsungu mají vlastní aplikaci pro Android, AirPods se nastavují přímo v iOS
  • Ani u jednoho produktu nechybí ANC, ambientní režim nebo ovládání přímo na sluchátkách
  • Samsung má navíc funkci detekce hlasu a společně s Applem i prostorový zvuk u videí

Když jde o chytré funkce, kterými sluchátka mají disponovat, je třeba se na to dívat vcelku náročnou optikou. Všechna troje sluchadla totiž patří k absolutní špičce v cenové relaci do 6 tisíc korun a neměla by jim tedy chybět žádná stěžejní funkce.

Apple AirPods Pro, Samsung Galaxy Buds Pro, Huawei FreeBuds Pro | foto: Mobilizujeme.cz

Nejchytřejší sluchátka na trhu: Huawei FreeBuds Pro, Samsung Galaxy Buds Pro a Apple AirPods Pro

Dobrá zpráva pro všechny, aktivní potlačení hluku, zkráceně ANC (z angl., active noise cancelling – pozn. redakce) tu zastoupeno je. Jde o tu samou technologii, řeknete si, tak asi nemá smysl porovnávat, komu se to jak daří. Osobně bych řekl, že tady je na špičce Apple a Huawei, Samsung Galaxy Buds Pro jsou ale jen o chloupek pod zmíněnou konkurencí. Absolutním etalonem této disciplíny je pak znovu nepřítomné Sony.

S ANC se úzce pojí i opačná technologie – ambientní či transparentní režim. Ten funguje tak, že hluk z okolí naopak přesměruje do reproduktorů uvnitř vašich uší. Můžete si tak v klidu objednat kávu nebo zareagovat na kolegu v kanceláři bez nutnosti sundávat sluchátka z uší. Z hlediska režimu propustnosti si troufám tvrdit, že je opět v čele Apple, který kvalitě okolního zvuku vděčí zejména lehčímu upoutání v uších (nejsou tak hluboko). Na poli mikrofonů pro telefonování pak vévodí spíše Huawei a Apple.

A co další funkce? Samsung a Apple umí speciální technologii 360stupňového zvuku u videí a filmů, tuto funkci Huawei postrádá. Samsung navíc jako jediný umí detekovat váš hlas, stopnout ihned hudbu a nastavit režim propustnosti. Všichni zástupci srovnání nabízí pokročilejší nastavení v telefonu, kde je třeba ekvalizér.

Nyní se zaměříme na ovládání. To se totiž mezi jednotlivými zástupci trošku liší. Buds Pro od Samsungu mají jednoduchý touchpad na každém sluchátku a drží se základního principu jedno, dvě či tři poklepání a podržení. Zato AirPods Pro a FreeBuds Pro fungují na bázi tlaku na nožičku a haptické odezvy. Apple v tomto odvětví nepřináší nic nového, zato u Huawei můžete pomocí doteku hranaté nožičky regulovat dokonce i hlasitost. Věřím, že právě to je pro velkou část uživatelů rozdílové.

Vítěz: Huawei FreeBuds Pro


Výdrž

  • Když jde o výdrž, rozhodují zejména rozměry sluchátek
  • Nejhůře tak dopadla nejsubtilnější Apple AirPods Pro
  • Výdrž však limitem není – se všemi třemi sluchátky si vystačíte v běžný pracovní den

Už když jsem porovnával design a rozměry sluchátek a jejich nabíjecích pouzder, bylo zřejmé, že právě to bude pro výdrž klíčové. Do většího těla se vejde větší akumulátor, však už to znáte. Výdrž pak ovlivňuje ještě jeden faktor, a sice technologie ANC – výrobci oficiálně vždy uvádí výdrž se zapnutým a také vypnutým potlačením šumu. Výsledná hodnota se totiž více méně liší.

Apple AirPods Pro, Samsung Galaxy Buds Pro, Huawei FreeBuds Pro | foto: Mobilizujeme.cz

Nabíjecí pouzdra. Dvakrát s USB-C, Apple jede svůj Lightning; všichni umí i Qi

Největší držák z testovaných sluchátek je z Číny. FreeBuds Pro od Huawei vydržela s aktivním potlačením hluku asi 6 hodin nepřetržitého přehrávání hudby. To je stejná hodnota jako Samsung Galaxy Buds Pro se zapnutým ANC. Jenomže FreeBuds od Huawei zvládla bez ANC fascinujících 9 hodin; konkurence od Samsungu se sotva vyškrábala na 8 hodin bez ANC.

Apple nedopadl v této disciplíně nijak chvályhodně. Bez ANC nejnovější Apple AirPods Pro hrála skoro 5 a půl hodiny, se zapnutým ANC a hlasitostí cca na 75 až 85 % zůstala na živu jen něco málo přes 4 hodiny; rekord během testování byl 4 a půl hodiny.

Vítěz: Huawei FreeBuds Pro


Sluchátka hodná vašich uší

Vítěz, který protrhne pomyslnou pásku v cílové rovince, může být pouze jeden. Nesmíme ale zapomenout zohlednit ještě jeden aspekt, pro mnohé zřejmě ten nejdůležitější – cena. A začneme od konce. Samsung Galaxy Buds Pro jsou nejnovější z naší trojky, takže je jasné, že jsou také nejdražší. Stojí bezmála 6 tisíc korun. AirPods Pro vstupovaly na trh za víc jak 7 tisíc, teď už se jejich cena zklidnila na 5,5 tisíce korun. Nejpřekvapivějším vítězem cenové války je Huawei, jehož produkt můžete zakoupit za fascinující 3 a půl tisíce korun.

Apple AirPods Pro, Samsung Galaxy Buds Pro, Huawei FreeBuds Pro

Srovnání bezdrátových sluchátek od Applu, Huawei a Samsungu | foto: Mobilizujeme.cz

Podle mě si tedy právě Huawei zaslouží získat plaketu nejlepších levných bezdrátových sluchátek na trhu. Pravdou je, že s iPhonem je nepojí tak hluboký vztah jako s Androidem, ale to se týká i Samsungu. Ale abych byl upřímný, za pár tisíc můžete mít sluchátka, která funkcemi, výdrží a zvukem kolikrát i předčí konkurenci s cenou jednou takovou.

Nepřehlédněte

Diskuze

"Komentáře se nahrávají..."

Test bezdrátových sluchátek – Apple vs. Huawei vs. Samsung. Kdo vyhrál?

  • Největší výrobci smartphonů se před časem vrhli i do vývoje bezdrátových sluchátek
  • Jak hrají špičková sluchátka od Apple, Huawei a Samsungu? A kdo je nejlepší?
  • Na to si odpovíme v tomto přímém srovnání. Sluchátka budou zápasit ve čtyřech disciplínách a na závěr vyhlásíme absolutního vítěze
Apple AirPods Pro, Samsung Galaxy Buds Pro, Huawei FreeBuds Pro

Srovnání bezdrátových sluchátek od Applu, Huawei a Samsungu | foto: Mobilizujeme.cz

Kapitoly článku:

» 1. Úvod, design, ergonomie a zvuk
» 2. Funkce a ovládání, výdrž, zhodnocení


Letmé seznámení s designem

U bezdrátových sluchátek, která chcete v uších nosit třeba i celý den, je důležitá zejména ergonomie. Než se ale vrhneme na poměřování ergonomický kvalit, zastavme se na chvilku u designu jednotlivých bojovníků. Huawei FreeBuds Pro i Apple AirPods Pro mají velmi podobný design – hlavním ovládacím prvkem je krátká nožička napojená na vypouklé sluchátko se silikonovým špuntem. Ano, všechna troje jsou špuntová – chvála bohu!

Díky absenci nožičky je opticky nejmenší zástupce jihokorejské školy – Galaxy Buds od Samsungu. Ty mají ale o to větší dotykovou plošku a rovněž vypoulený neměkký plastový vnitřek. Nabíjecí krabičku mají zdaleka největší FreeBuds Pro od Huawei; to, jak ovlivní výdrž, rozebereme později. Zato se mi u ní líbil matný povrch, stejně jako u Galaxy Buds Pro. AirPods Pro mají bílou lesklou krabičku, která je extrémně náchylná na vlásečnicové škrábance.

Apple AirPods Pro, Samsung Galaxy Buds Pro, Huawei FreeBuds Pro

Největší pouzdro má Huawei, za ním Apple a Samsung

Srovnání hmotnosti:

  • Huawei FreeBuds Pro – 7 gramů sluchátko; 60 gramů nabíjecí krabička
  • Apple AirPods Pro – 6 gramů sluchátko; 46 gramů nabíjecí krabička
  • Samsung Galaxy Buds Pro – 6 gramů sluchátko; 45 gramů nabíjecí krabička

Ergonomie

  • Huawei FreeBuds Pro sedí dobře, nemusíte je šroubovat, ale občas se derou ven
  • Apple AirPods Pro drží v uších přímo výborně, k tomu navíc nezpůsobují “pocit hluchoty”
  • Samsung Galaxy Buds Pro musíte do uší šroubovat, což nebude sedět každému

Při testování jsem měl na všech sluchátkách výchozí střední silikonové nástavce. Nejlépe v uších seděly AirPods Pro, která také jako jediná z tria stačí do ucha jen vložit, není třeba nic šroubovat. Pochvalu si Apple zaslouží také za to, že ve zvukovodu nedrží vzduch. To pak způsobuje, že sluchátko v uchu jakoby cestuje a první pocity po nasazení mohou být nepříjemné.

Apple AirPods Pro, Samsung Galaxy Buds Pro, Huawei FreeBuds Pro | foto: Mobilizujeme.cz

Zatímco Huawei a Apple mají “nožičku”, Samsung ne…

Tento neduh se bohužel týká Samsung Galaxy Buds Pro i Huawei FreeBuds Pro. Druhé jmenované stačí také do vašeho sluchové orgánu jen tak usadit a vše funguje, ale občas mají tendenci vypadávat; proto je lepší je tam lehkým zatlačením “zachumlat”.

To u Buds Pro výrobce přímo doporučuje sluchátka v uchu jaksi zašroubovat. To z logiky podstaty znamená, že sluchadla chtě nechtě mají tendenci z perfektní polohy vystupovat a z ucha také padají. Všechny tři zápasníky jsem zkoušel nosit bez přerušení tři hodiny a zatímco Huawei i Apple nezklamal, Samsung ano. Uši z Buds Pro pobolívaly už po dvou hodinách.

Apple AirPods Pro | foto: Mobilizujeme.cz

Pohodlí z nošení je ale celkově subjektivní soud. Někdo má uši lépe uzpůsobené pro Buds Pro, někdo jiný zase pro AirPods. Proto, stejně jako pokaždé, radím před nákupem špunty v uších vyzkoušet. Je to jako s botami – pokud vám nesedí hned, nemá cenu to lámat přes koleno.

Vítěz: Apple AirPods Pro


Zvuk

  • Huawei i Samsung používají dvojici 11milimetrových měničů
  • Všechna sluchátka umí “applí” kodek AAC, Huawei a Samsung i SBC
  • Kvalitě zvuku pomáhá i funkce ANC, tedy aktivního potlačení okolí

Zatímco AirPods Pro jsem testoval primárně s iPhonem, konkurenci od Samsungu a Huawei s telefonem Galaxy S21 a Mate 40 Pro. Je to důležité zejména z hlediska kodeků, kterých Apple neumím moc, ale sluchátka od Samsungu či Huawei zase nehrají s iPhonem tak dobře jako AirPods, proto by hodnocení mohlo být zkreslené. K testu zvuku byly využity platformy Spotify, Apple Music a YouTube.

První vezměme na paškál vítěze předchozího kola – Apple AirPods Pro. Dosahují solidních kvalit při hudbě i mluveném slovu. Basová složka je pro běžného uživatele dostačující (dá se zesílit ekvalizérem – pozn. redakce), středy perfektní, výšky nejsou plechové. U AirPods si dovolím pochválit i optimální hlasitost. Na druhou stranu, propouští na úrovni hlasitosti 9 z 16; konkurence až na úrovni 11 či 12.

Huawei FreeBuds Pro i Samsung Galaxy Buds Pro jsou na tom se zvukem o chlup lépe než AirPods a vlastně celkem podobně. Z poslechu je patrné, že Buds Pro jsou víc basová sluchátka, zatímco FreeBuds Pro zaujmou spíše příjemnými středy. Oproti AirPods byl zvuk u konkurence z Číny a Jižní Koreje o něco čistší a to také rozhodlo.

Huawei FreeBuds Pro, balení a sluchátka, recenze

Nejlepší zvuk mají podle nás FreeBuds Pro. Apple i Samsung ale také na výbornou!

V přímém srovnání se zaměřením na absolutní detaily působí zvuk z čínských FreeBuds Pro více jakýmsi pohlcujícím dojmem – dokázal jsem se do hudby více položit. Zvuk Galaxy Buds Pro zase působil špičatějším a krystaličtějším dojmem. Záleží tak čistě na tom, co vám sedne víc. Ani v jednom případě ale po zvukové stránce nešlápnete vedle. O úroveň výš jsou pak sluchátka od Sony, Sennheiser nebo Bang & Olufsen.

Vítěz: Huawei FreeBuds Pro

Kapitoly článku:

» 1. Úvod, design, ergonomie a zvuk
» 2. Funkce a ovládání, výdrž, zhodnocení

Kapitoly článku:

» 1. Úvod, design, ergonomie a zvuk
» 2. Funkce a ovládání, výdrž, zhodnocení

Funkce a ovládání

  • Sluchátka od Huawei a Samsungu mají vlastní aplikaci pro Android, AirPods se nastavují přímo v iOS
  • Ani u jednoho produktu nechybí ANC, ambientní režim nebo ovládání přímo na sluchátkách
  • Samsung má navíc funkci detekce hlasu a společně s Applem i prostorový zvuk u videí

Když jde o chytré funkce, kterými sluchátka mají disponovat, je třeba se na to dívat vcelku náročnou optikou. Všechna troje sluchadla totiž patří k absolutní špičce v cenové relaci do 6 tisíc korun a neměla by jim tedy chybět žádná stěžejní funkce.

Apple AirPods Pro, Samsung Galaxy Buds Pro, Huawei FreeBuds Pro | foto: Mobilizujeme.cz

Nejchytřejší sluchátka na trhu: Huawei FreeBuds Pro, Samsung Galaxy Buds Pro a Apple AirPods Pro

Dobrá zpráva pro všechny, aktivní potlačení hluku, zkráceně ANC (z angl., active noise cancelling – pozn. redakce) tu zastoupeno je. Jde o tu samou technologii, řeknete si, tak asi nemá smysl porovnávat, komu se to jak daří. Osobně bych řekl, že tady je na špičce Apple a Huawei, Samsung Galaxy Buds Pro jsou ale jen o chloupek pod zmíněnou konkurencí. Absolutním etalonem této disciplíny je pak znovu nepřítomné Sony.

S ANC se úzce pojí i opačná technologie – ambientní či transparentní režim. Ten funguje tak, že hluk z okolí naopak přesměruje do reproduktorů uvnitř vašich uší. Můžete si tak v klidu objednat kávu nebo zareagovat na kolegu v kanceláři bez nutnosti sundávat sluchátka z uší. Z hlediska režimu propustnosti si troufám tvrdit, že je opět v čele Apple, který kvalitě okolního zvuku vděčí zejména lehčímu upoutání v uších (nejsou tak hluboko). Na poli mikrofonů pro telefonování pak vévodí spíše Huawei a Apple.

A co další funkce? Samsung a Apple umí speciální technologii 360stupňového zvuku u videí a filmů, tuto funkci Huawei postrádá. Samsung navíc jako jediný umí detekovat váš hlas, stopnout ihned hudbu a nastavit režim propustnosti. Všichni zástupci srovnání nabízí pokročilejší nastavení v telefonu, kde je třeba ekvalizér.

Nyní se zaměříme na ovládání. To se totiž mezi jednotlivými zástupci trošku liší. Buds Pro od Samsungu mají jednoduchý touchpad na každém sluchátku a drží se základního principu jedno, dvě či tři poklepání a podržení. Zato AirPods Pro a FreeBuds Pro fungují na bázi tlaku na nožičku a haptické odezvy. Apple v tomto odvětví nepřináší nic nového, zato u Huawei můžete pomocí doteku hranaté nožičky regulovat dokonce i hlasitost. Věřím, že právě to je pro velkou část uživatelů rozdílové.

Vítěz: Huawei FreeBuds Pro


Výdrž

  • Když jde o výdrž, rozhodují zejména rozměry sluchátek
  • Nejhůře tak dopadla nejsubtilnější Apple AirPods Pro
  • Výdrž však limitem není – se všemi třemi sluchátky si vystačíte v běžný pracovní den

Už když jsem porovnával design a rozměry sluchátek a jejich nabíjecích pouzder, bylo zřejmé, že právě to bude pro výdrž klíčové. Do většího těla se vejde větší akumulátor, však už to znáte. Výdrž pak ovlivňuje ještě jeden faktor, a sice technologie ANC – výrobci oficiálně vždy uvádí výdrž se zapnutým a také vypnutým potlačením šumu. Výsledná hodnota se totiž více méně liší.

Apple AirPods Pro, Samsung Galaxy Buds Pro, Huawei FreeBuds Pro | foto: Mobilizujeme.cz

Nabíjecí pouzdra. Dvakrát s USB-C, Apple jede svůj Lightning; všichni umí i Qi

Největší držák z testovaných sluchátek je z Číny. FreeBuds Pro od Huawei vydržela s aktivním potlačením hluku asi 6 hodin nepřetržitého přehrávání hudby. To je stejná hodnota jako Samsung Galaxy Buds Pro se zapnutým ANC. Jenomže FreeBuds od Huawei zvládla bez ANC fascinujících 9 hodin; konkurence od Samsungu se sotva vyškrábala na 8 hodin bez ANC.

Apple nedopadl v této disciplíně nijak chvályhodně. Bez ANC nejnovější Apple AirPods Pro hrála skoro 5 a půl hodiny, se zapnutým ANC a hlasitostí cca na 75 až 85 % zůstala na živu jen něco málo přes 4 hodiny; rekord během testování byl 4 a půl hodiny.

Vítěz: Huawei FreeBuds Pro


Sluchátka hodná vašich uší

Vítěz, který protrhne pomyslnou pásku v cílové rovince, může být pouze jeden. Nesmíme ale zapomenout zohlednit ještě jeden aspekt, pro mnohé zřejmě ten nejdůležitější – cena. A začneme od konce. Samsung Galaxy Buds Pro jsou nejnovější z naší trojky, takže je jasné, že jsou také nejdražší. Stojí bezmála 6 tisíc korun. AirPods Pro vstupovaly na trh za víc jak 7 tisíc, teď už se jejich cena zklidnila na 5,5 tisíce korun. Nejpřekvapivějším vítězem cenové války je Huawei, jehož produkt můžete zakoupit za fascinující 3 a půl tisíce korun.

Apple AirPods Pro, Samsung Galaxy Buds Pro, Huawei FreeBuds Pro

Srovnání bezdrátových sluchátek od Applu, Huawei a Samsungu | foto: Mobilizujeme.cz

Podle mě si tedy právě Huawei zaslouží získat plaketu nejlepších levných bezdrátových sluchátek na trhu. Pravdou je, že s iPhonem je nepojí tak hluboký vztah jako s Androidem, ale to se týká i Samsungu. Ale abych byl upřímný, za pár tisíc můžete mít sluchátka, která funkcemi, výdrží a zvukem kolikrát i předčí konkurenci s cenou jednou takovou.

Nepřehlédněte

Diskuze

"Komentáře se nahrávají..."