Samsung B5722 DuoS – recenze mobilu na dvě SIM

Dvousimkový Samsung B5722 DuoS přiblíží naše recenze. Telefon disponuje slotem pro 2 SIM karty s kontinuálním provozem. Ve výbavě zaujme 2,8″ dotykový displej, 3,2 Mpx fotoaparát s LED bleskem, microSD slot a widgety na pozadí.

Samsung čas od času nabídne dvousimkový telefon, který stojí za to si pořídit. V poslední době se mezi ty vydařenější řadí Samsung B5722 a Samsung B7722. Verze s nižším označením doplácí na absenci rychlých dat, bezdrátového Wi-Fi a má fotoaparát s méně Mpx. To nic nemění na tom, že je jedním z mála telefonů, které dovolí provoz dvou SIM karet současně s jednoduchým přepínáním. Právě proto jsme si jej na test vybrali a zároveň i proto, že víme o zájmu českých uživatelů o telefony s dvěmi sloty pro SIM karty.


Samsung B5722 ve verzích Dark Brown a Elegant Pink

Doporučujeme: Přečtěte si také test vybavenějšího Samsungu S5620 Monte – recenze ambiciózního nástupce Samsungu Star nebo test populárního Samsungu S5230 Star – Hvězda s touhou po doteku.

Samsung B5722 spadá svou výbavou do nižší střední třídy. Nese 2,8″ dotykový displej s widgety na pozadí, dva sloty na SIM karty a slot na microSD kartu, tlačítko k přepínání užívané SIM karty a 3 Mpx fotoaparát s LED bleskem, avšak bez autofocusu.

Základní parametry – Samsung B5722

Rozměry104 x 54,9 x 14,4 mm
Hmotnost105 g
Displejdotykový, kapacitní, TFT, rozlišení QVGA (240 x 400 px), 262 tisíc barev, úhlopříčka 2,8“
Paměť30 MB + paměťové karty microSD až 8 GB
Operační systémprostředí TouchWiz Lite 1.0
Fotoaparát3,2 Mpx (2048 x 1536 px), LED blesk, nahrávání QVGA videa s 15 snímky/s
Obsah balenínávod, CD-ROM, baterie, nabíječka, stereo headset s peckovými sluchátky, datový USB kabel, kožené pouzdro
Cena a dostupnost4 500 Kč, od března 2010

Krátké postřehy z testování Samsungu B5722:

Co se nám líbilo: snadné využívání obou SIM karet zároveň, výdrž baterie, konstrukční provedení s nevrzajícími plastovými kryty, oblíbené widgety na pozadí, editor obrázků a fotografií

Co se nám nelíbilo: slabší fotoaparát zejména vypuštěným autofocusem, nahrávání QVGA videa s 15 snímky/s, chybějící rychlá data, Samsung konektor


Obsah balení:

Samsung zabalil model B5722 do téměř totožné krabice té, ve které se prodává Samsung Star. To je ovšem jen začátek, podobností bude víc. Obsahem balení je návod a instalační CD s programem Kies, nabíječka s konektorem Samsung, USB kabel, kožené pouzdro a sluchátka, taktéž se zakončením od Samsungu. Telefon tedy nenese očekávaný microUSB konektor.

Vzhled a konstrukce:

Samsung B5722 má kryty vyrobené z plastu, to ovšem vůbec nevadí. Konstrukce je velmi pevná a při pomačkání nevrzá. Zadní kryt je poset miniaturními tečkami, zvrásňujícími povrch, aby se dal telefon lépe držet v ruce a nevyklouzával. Právě od prstů rukou chytá přístroj mastnotu a pak může lehce z ruky vyklouznout. Věřím tomu, že při pádu by to telefon nepěkně odnesl hlubokými rýhami v plastu.

Telefon přesně zapadá do módy nynějších modelů Samsung nižší a střední třídy, jelikož má stejné funkční prvky se stejným rozmístěním, pouze vzhledově trochu jinak vyvedené. Základem je dotykový displej s úhlopříčkou 2,8“, pod nímž se nalézá trojice funkčních tlačítek – hovorová tlačítka a střední „vracečka“. Nad displejem je ukryt reproduktor. Telefon je zbarven do hněda, tomu odpovídá varianta Dark Brown, kterou seženete v obchodech.

Bronzová linie táhnoucí se bokem telefonu přechází plynule do středního, stříbrného dílu, k němuž jsou vázány jednotlivé funkční prvky. Na pravém boku s pohledu uživatele je to tlačítko fotoaparátu, zámek telefonu a tlačítko pro rychlé přepínání právě užívané SIM karty k volání či SMS. Levá hrana nese dvojtlačítko hlasitosti a pod krytkou zapuštěný, poněkud zastaralý, konektor od Samsungu. Do něj se připojuje nabíječka, USB kabel u sluchátka.

Spodní hrana telefonu má uprostřed zapuštěný mikrofon, okraj horní hrany zas otvor pro poutko. Zadní kryt má zřetelné prořezy s nepatrným nadzvednutím nad povrch a otvor, v němž je nepatrně zapuštěn 3,2 Mpx fotoaparát s LED bleskem. Mastnota je patrná po chvíli užívání především na displeji a v jeho okolí.

Displej a ovládání:

Dvousimkový Samsung B5722 si zakládá na přiměřeném displeji, a to konkrétně kapacitním dotykovém, s úhlopříčkou 2,8“ a rozlišení QVGA (240 x 320 px), zobrazujícího 262 tisíc barev. V praxi je displej srovnatelný např. s tím v modelu S5230 Star. Kvalitní odezva a přesné doteky prsty, to jsou přednosti tohoto displeje. Ovládání prsty je bezproblémové, každý nový uživatel dotykového displeje si v něm bude libovat. V menu je možno nastavit úroveň jasu a dobu podsvícení.

Shodné jsou i možnosti nastavení pozadí, motivu či widgetů na pozadí pohotovostních obrazovek. Základní obrazovka má celkem tři vedle sebe jdoucí části, na které je možno dle uvážení umístit nabízené widgety. Je zde také vidět, jakého operátora na jaké SIM kartě máte a je-li daná síť právě dostupná.

Baterie a výdrž:

Samsung B5722 má pod zadním krytem pevně zasunutou Li-Ion baterii o kapacitě 1200 mAh, s níž výrobce slibuje až 400 hodin pohotovostního režimu či 4,5 hodiny volání. Námi testovaný kousek vykazoval opravdu skvělé hodnoty a při denním zatížení (pár minut volání, SMS zpráv a desítky přijatých emailů, prohlížení webu a půl hodiny poslechu hudby) vydržel do úplného vybití 3-4 dny. Úplné nabití telefonu čekejte v rozmezí 2-3 hodin. Obě SIM karty jsou ukryty pod baterií vedle sebe a kromě podporovaných sítí GSM jsou obě v podstatě primární. Slot pro první SIM kartu umožňuje použití v sítích GSM (850/900/1800/1900), druhý slot pro GSM (900/1800). V Česku tedy problém nepocítíte. O přepínání SIM karet si více povíme v dalších kapitolách recenze.

Prostředí telefonu:

Samsung vložil do modelu B5722 své jednoduché prostředí s nadstavbou TouchWiz Lite 1.0. Pro uživatele to znamená především možnost volby widgetů na domovských obrazovkách. Samotné menu telefonu se skládá ze tří po sobě jdoucích obrazovek, na kterých je matice 3 x 4 ikon s programy. Pod ikonami je rychlá volba pro klávesnici, telefonní seznam a domovskou obrazovku. Vše potřebné si ukážeme v následujícím videu.

Obě SIM karty běží současně, lze u nich definovat pojmenování viditelné na obrazovce. Pokud potřebujete volat z jednoho či druhého čísla, slouží k tomu tlačítko na boku telefonu, které přepíná aktuálně použitou SIM kartu k uskutečnění hovoru či poslání SMS. Poznáte to modrým zbarvením v levém horním okraji displeje u signálů jednotlivých operátorů.

Telefonování a zprávy:

Vnitřní paměť telefonu má hodnotu 30 MB a lze ji dále rozšířit paměťovou kartou microSD. Výrobce garantuje až 8GB kartu, nicméně ani 16GB by neměla činit problémy. V telefonním seznamu je místo pro 1000 kontaktů, u kterých se přiřazují kromě základních údajů i další – obrázek volajícího, zvonění, poznámky, email, atd. Před vytvořením kontaktu jste dotázáni na místo uložení – telefon, SIM1, SIM2. Stejně tak je možno zobrazovat jen vybrané kontakty na jedné či druhé SIM kartě, příp. na obou. Zkrátka o kontakty je v telefonu dobře postaráno a práce s nimi snadná.

V menu zpráv mě na první pohled zaujala položka Bluetooth Messenger, která dovoluje dvěma či více zařízením se stejným programem komunikovat přes Bluetooth (vítaný zlepšovák pro žáky) formou chatu. Paměť pro zprávy má poněkud omezenou hodnotu, pouze 300 SMS zpráv. Budete tak muset častěji promazávat ty starší. Ve složce zpráv figuruje také složka s emaily. Nastavení emailových účtů je s průvodcem opravdu snadné. Příchozí zprávy si jedním klikem lze např. tisknout přes Bluetooth, pokud k tomu máte patřičnou tiskárnu.

Fotoaparát:

V telefonu nalezneme 3,2 Mpx fotoaparát s přídavným LED bleskem, jemuž lze vytknout snad jen chybějící autofocus a nepříliš kvalitní nahrávání QVGA videa s 15 snímky/s. Ostatně na samotnou kvalitu se můžete podívat na přiložených zkušebních fotografiích. Prostředí je uživatelům Samsungu důvěrně známé, spodní část obrazovky je věnována čtveřici možností, ve kterých se mění režim (fotoaparát, videokamera), jas, podrobná nastavení fotoaparátu a prohlíží fotografie v albu. Fotoaparát umí pořídit více záběrů po sobě, mozaiku či rámečky. Absenci autofocusu nicméně omluvit nelze.

Zkušební fotografie – Samsung B5722:

Organizační a datové funkce, zábava:

Telefon sice podporuje dvě současně běžící SIM karty, datová nabídka ale není tolik lákavá. Přenosy GPRS a EDGE přes operátory už nedoplňuje rychlejší HSPDA a schází také bezdrátové Wi-Fi. Na krátkou vzdálenost je připraven Bluetooth 2.1. Pro připojení USB, sluchátek a nabíječky slouží již zmíněný Samsung konektor. Internetovým prohlížečem je u Samsungu B5722 NetFront Browser 3.5, zobrazující většinu stránek korektně, nicméně podporu Flash nečekejte.

Pro běžné užívání se hodí kalendář s upozorněním, budíky s opakováním, kalkulačka, diktafon, úkoly, poznámky, časovač, stopky či převodník. Nezapomnělo se na hry, celkem dvě – PyramidBloxx a BrainChallenge2. Další Java hry je možné doinstalovat po stažení např. z obchodu Samsung App. Pro úpravu obrázků slouží editor, ve kterém je dovoleno měnit styly, velikost, otáčet či ořezávat a nastavovat úroveň jasu a barev.

Pro volné chvíle je připraveno FM rádio, spustitelné až po připojení sluchátek. Jelikož chybí funkce RDS, stanice nezobrazují svůj název a právě hrané skladby. Hudební přehrávač má připraveno jedenáct hudebních stylů, hraje s opakováním skladeb či náhodným výběrem. U právě hrané skladby se zobrazí obal CD, pokud to daný soubor obsahuje jako informaci v sobě. Vytvářet lze playlisty, nechat hrát hudbu na pozadí a také nastavit dobu, za kterou se přehrávač sám vypne.

Uživatel může synchronizovat kontakty, úkoly či kalendář s počítačem nebo nadefinovaným serverem. Myslelo se také na komunitní servery, snadný přístup je přes klienty MySpace, Facebook, Flickr, Photobucket, Picasa a Friendster.

Závěr recenze Samsungu B5722

Samsung B5722 má přednosti zejména v současném užívání hned dvou SIM karet stejných či různých operátorů. To je také důvod, proč model nenalezneme v nabídce ani jednoho z operátorů. Trochu zamrzí absence rychlých dat HSDPA, vystačit si musíte s GPRS/EDGE. Pro běžného uživatele je připraven dostatek funkcí, mezi které spadá webový prohlížeč, kalendář, poznámky, telefonní seznam s ukládáním mnoha údajů ke každému kontakty, emailový klient a pro zábavu připravený hudební přehrávač či fotoaparát. Jelikož je na trhu dvousimkových telefonů jako šafránu, může Samsung B5722 pomýšlet o dobrém prodeji.

Doporučujeme: Přečtěte si také test vybavenějšího Samsungu S5620 Monte – recenze ambiciózního nástupce Samsungu Star nebo test populárního Samsungu S5230 Star – Hvězda s touhou po doteku.

Koupit Samsung B5722 na značkovém e-Shopu Samsung.

Co se nám líbí?Co se nám nelíbí?
kapacitní dotykový displej Samsung konektor
prostředí s widgety chybějící autofocus
2 SIM karty
výdrž
konstrukce nevrzá
editor fotografií

Nepřehlédněte

Diskuze

"Komentáře se nahrávají..."

Samsung B5722 DuoS – recenze mobilu na dvě SIM

Dvousimkový Samsung B5722 DuoS přiblíží naše recenze. Telefon disponuje slotem pro 2 SIM karty s kontinuálním provozem. Ve výbavě zaujme 2,8″ dotykový displej, 3,2 Mpx fotoaparát s LED bleskem, microSD slot a widgety na pozadí.

Samsung čas od času nabídne dvousimkový telefon, který stojí za to si pořídit. V poslední době se mezi ty vydařenější řadí Samsung B5722 a Samsung B7722. Verze s nižším označením doplácí na absenci rychlých dat, bezdrátového Wi-Fi a má fotoaparát s méně Mpx. To nic nemění na tom, že je jedním z mála telefonů, které dovolí provoz dvou SIM karet současně s jednoduchým přepínáním. Právě proto jsme si jej na test vybrali a zároveň i proto, že víme o zájmu českých uživatelů o telefony s dvěmi sloty pro SIM karty.


Samsung B5722 ve verzích Dark Brown a Elegant Pink

Doporučujeme: Přečtěte si také test vybavenějšího Samsungu S5620 Monte – recenze ambiciózního nástupce Samsungu Star nebo test populárního Samsungu S5230 Star – Hvězda s touhou po doteku.

Samsung B5722 spadá svou výbavou do nižší střední třídy. Nese 2,8″ dotykový displej s widgety na pozadí, dva sloty na SIM karty a slot na microSD kartu, tlačítko k přepínání užívané SIM karty a 3 Mpx fotoaparát s LED bleskem, avšak bez autofocusu.

Základní parametry – Samsung B5722

Rozměry104 x 54,9 x 14,4 mm
Hmotnost105 g
Displejdotykový, kapacitní, TFT, rozlišení QVGA (240 x 400 px), 262 tisíc barev, úhlopříčka 2,8“
Paměť30 MB + paměťové karty microSD až 8 GB
Operační systémprostředí TouchWiz Lite 1.0
Fotoaparát3,2 Mpx (2048 x 1536 px), LED blesk, nahrávání QVGA videa s 15 snímky/s
Obsah balenínávod, CD-ROM, baterie, nabíječka, stereo headset s peckovými sluchátky, datový USB kabel, kožené pouzdro
Cena a dostupnost4 500 Kč, od března 2010

Krátké postřehy z testování Samsungu B5722:

Co se nám líbilo: snadné využívání obou SIM karet zároveň, výdrž baterie, konstrukční provedení s nevrzajícími plastovými kryty, oblíbené widgety na pozadí, editor obrázků a fotografií

Co se nám nelíbilo: slabší fotoaparát zejména vypuštěným autofocusem, nahrávání QVGA videa s 15 snímky/s, chybějící rychlá data, Samsung konektor


Obsah balení:

Samsung zabalil model B5722 do téměř totožné krabice té, ve které se prodává Samsung Star. To je ovšem jen začátek, podobností bude víc. Obsahem balení je návod a instalační CD s programem Kies, nabíječka s konektorem Samsung, USB kabel, kožené pouzdro a sluchátka, taktéž se zakončením od Samsungu. Telefon tedy nenese očekávaný microUSB konektor.

Vzhled a konstrukce:

Samsung B5722 má kryty vyrobené z plastu, to ovšem vůbec nevadí. Konstrukce je velmi pevná a při pomačkání nevrzá. Zadní kryt je poset miniaturními tečkami, zvrásňujícími povrch, aby se dal telefon lépe držet v ruce a nevyklouzával. Právě od prstů rukou chytá přístroj mastnotu a pak může lehce z ruky vyklouznout. Věřím tomu, že při pádu by to telefon nepěkně odnesl hlubokými rýhami v plastu.

Telefon přesně zapadá do módy nynějších modelů Samsung nižší a střední třídy, jelikož má stejné funkční prvky se stejným rozmístěním, pouze vzhledově trochu jinak vyvedené. Základem je dotykový displej s úhlopříčkou 2,8“, pod nímž se nalézá trojice funkčních tlačítek – hovorová tlačítka a střední „vracečka“. Nad displejem je ukryt reproduktor. Telefon je zbarven do hněda, tomu odpovídá varianta Dark Brown, kterou seženete v obchodech.

Bronzová linie táhnoucí se bokem telefonu přechází plynule do středního, stříbrného dílu, k němuž jsou vázány jednotlivé funkční prvky. Na pravém boku s pohledu uživatele je to tlačítko fotoaparátu, zámek telefonu a tlačítko pro rychlé přepínání právě užívané SIM karty k volání či SMS. Levá hrana nese dvojtlačítko hlasitosti a pod krytkou zapuštěný, poněkud zastaralý, konektor od Samsungu. Do něj se připojuje nabíječka, USB kabel u sluchátka.

Spodní hrana telefonu má uprostřed zapuštěný mikrofon, okraj horní hrany zas otvor pro poutko. Zadní kryt má zřetelné prořezy s nepatrným nadzvednutím nad povrch a otvor, v němž je nepatrně zapuštěn 3,2 Mpx fotoaparát s LED bleskem. Mastnota je patrná po chvíli užívání především na displeji a v jeho okolí.

Displej a ovládání:

Dvousimkový Samsung B5722 si zakládá na přiměřeném displeji, a to konkrétně kapacitním dotykovém, s úhlopříčkou 2,8“ a rozlišení QVGA (240 x 320 px), zobrazujícího 262 tisíc barev. V praxi je displej srovnatelný např. s tím v modelu S5230 Star. Kvalitní odezva a přesné doteky prsty, to jsou přednosti tohoto displeje. Ovládání prsty je bezproblémové, každý nový uživatel dotykového displeje si v něm bude libovat. V menu je možno nastavit úroveň jasu a dobu podsvícení.

Shodné jsou i možnosti nastavení pozadí, motivu či widgetů na pozadí pohotovostních obrazovek. Základní obrazovka má celkem tři vedle sebe jdoucí části, na které je možno dle uvážení umístit nabízené widgety. Je zde také vidět, jakého operátora na jaké SIM kartě máte a je-li daná síť právě dostupná.

Baterie a výdrž:

Samsung B5722 má pod zadním krytem pevně zasunutou Li-Ion baterii o kapacitě 1200 mAh, s níž výrobce slibuje až 400 hodin pohotovostního režimu či 4,5 hodiny volání. Námi testovaný kousek vykazoval opravdu skvělé hodnoty a při denním zatížení (pár minut volání, SMS zpráv a desítky přijatých emailů, prohlížení webu a půl hodiny poslechu hudby) vydržel do úplného vybití 3-4 dny. Úplné nabití telefonu čekejte v rozmezí 2-3 hodin. Obě SIM karty jsou ukryty pod baterií vedle sebe a kromě podporovaných sítí GSM jsou obě v podstatě primární. Slot pro první SIM kartu umožňuje použití v sítích GSM (850/900/1800/1900), druhý slot pro GSM (900/1800). V Česku tedy problém nepocítíte. O přepínání SIM karet si více povíme v dalších kapitolách recenze.

Prostředí telefonu:

Samsung vložil do modelu B5722 své jednoduché prostředí s nadstavbou TouchWiz Lite 1.0. Pro uživatele to znamená především možnost volby widgetů na domovských obrazovkách. Samotné menu telefonu se skládá ze tří po sobě jdoucích obrazovek, na kterých je matice 3 x 4 ikon s programy. Pod ikonami je rychlá volba pro klávesnici, telefonní seznam a domovskou obrazovku. Vše potřebné si ukážeme v následujícím videu.

Obě SIM karty běží současně, lze u nich definovat pojmenování viditelné na obrazovce. Pokud potřebujete volat z jednoho či druhého čísla, slouží k tomu tlačítko na boku telefonu, které přepíná aktuálně použitou SIM kartu k uskutečnění hovoru či poslání SMS. Poznáte to modrým zbarvením v levém horním okraji displeje u signálů jednotlivých operátorů.

Telefonování a zprávy:

Vnitřní paměť telefonu má hodnotu 30 MB a lze ji dále rozšířit paměťovou kartou microSD. Výrobce garantuje až 8GB kartu, nicméně ani 16GB by neměla činit problémy. V telefonním seznamu je místo pro 1000 kontaktů, u kterých se přiřazují kromě základních údajů i další – obrázek volajícího, zvonění, poznámky, email, atd. Před vytvořením kontaktu jste dotázáni na místo uložení – telefon, SIM1, SIM2. Stejně tak je možno zobrazovat jen vybrané kontakty na jedné či druhé SIM kartě, příp. na obou. Zkrátka o kontakty je v telefonu dobře postaráno a práce s nimi snadná.

V menu zpráv mě na první pohled zaujala položka Bluetooth Messenger, která dovoluje dvěma či více zařízením se stejným programem komunikovat přes Bluetooth (vítaný zlepšovák pro žáky) formou chatu. Paměť pro zprávy má poněkud omezenou hodnotu, pouze 300 SMS zpráv. Budete tak muset častěji promazávat ty starší. Ve složce zpráv figuruje také složka s emaily. Nastavení emailových účtů je s průvodcem opravdu snadné. Příchozí zprávy si jedním klikem lze např. tisknout přes Bluetooth, pokud k tomu máte patřičnou tiskárnu.

Fotoaparát:

V telefonu nalezneme 3,2 Mpx fotoaparát s přídavným LED bleskem, jemuž lze vytknout snad jen chybějící autofocus a nepříliš kvalitní nahrávání QVGA videa s 15 snímky/s. Ostatně na samotnou kvalitu se můžete podívat na přiložených zkušebních fotografiích. Prostředí je uživatelům Samsungu důvěrně známé, spodní část obrazovky je věnována čtveřici možností, ve kterých se mění režim (fotoaparát, videokamera), jas, podrobná nastavení fotoaparátu a prohlíží fotografie v albu. Fotoaparát umí pořídit více záběrů po sobě, mozaiku či rámečky. Absenci autofocusu nicméně omluvit nelze.

Zkušební fotografie – Samsung B5722:

Organizační a datové funkce, zábava:

Telefon sice podporuje dvě současně běžící SIM karty, datová nabídka ale není tolik lákavá. Přenosy GPRS a EDGE přes operátory už nedoplňuje rychlejší HSPDA a schází také bezdrátové Wi-Fi. Na krátkou vzdálenost je připraven Bluetooth 2.1. Pro připojení USB, sluchátek a nabíječky slouží již zmíněný Samsung konektor. Internetovým prohlížečem je u Samsungu B5722 NetFront Browser 3.5, zobrazující většinu stránek korektně, nicméně podporu Flash nečekejte.

Pro běžné užívání se hodí kalendář s upozorněním, budíky s opakováním, kalkulačka, diktafon, úkoly, poznámky, časovač, stopky či převodník. Nezapomnělo se na hry, celkem dvě – PyramidBloxx a BrainChallenge2. Další Java hry je možné doinstalovat po stažení např. z obchodu Samsung App. Pro úpravu obrázků slouží editor, ve kterém je dovoleno měnit styly, velikost, otáčet či ořezávat a nastavovat úroveň jasu a barev.

Pro volné chvíle je připraveno FM rádio, spustitelné až po připojení sluchátek. Jelikož chybí funkce RDS, stanice nezobrazují svůj název a právě hrané skladby. Hudební přehrávač má připraveno jedenáct hudebních stylů, hraje s opakováním skladeb či náhodným výběrem. U právě hrané skladby se zobrazí obal CD, pokud to daný soubor obsahuje jako informaci v sobě. Vytvářet lze playlisty, nechat hrát hudbu na pozadí a také nastavit dobu, za kterou se přehrávač sám vypne.

Uživatel může synchronizovat kontakty, úkoly či kalendář s počítačem nebo nadefinovaným serverem. Myslelo se také na komunitní servery, snadný přístup je přes klienty MySpace, Facebook, Flickr, Photobucket, Picasa a Friendster.

Závěr recenze Samsungu B5722

Samsung B5722 má přednosti zejména v současném užívání hned dvou SIM karet stejných či různých operátorů. To je také důvod, proč model nenalezneme v nabídce ani jednoho z operátorů. Trochu zamrzí absence rychlých dat HSDPA, vystačit si musíte s GPRS/EDGE. Pro běžného uživatele je připraven dostatek funkcí, mezi které spadá webový prohlížeč, kalendář, poznámky, telefonní seznam s ukládáním mnoha údajů ke každému kontakty, emailový klient a pro zábavu připravený hudební přehrávač či fotoaparát. Jelikož je na trhu dvousimkových telefonů jako šafránu, může Samsung B5722 pomýšlet o dobrém prodeji.

Doporučujeme: Přečtěte si také test vybavenějšího Samsungu S5620 Monte – recenze ambiciózního nástupce Samsungu Star nebo test populárního Samsungu S5230 Star – Hvězda s touhou po doteku.

Koupit Samsung B5722 na značkovém e-Shopu Samsung.

Co se nám líbí?Co se nám nelíbí?
kapacitní dotykový displej Samsung konektor
prostředí s widgety chybějící autofocus
2 SIM karty
výdrž
konstrukce nevrzá
editor fotografií

Nepřehlédněte

Diskuze

"Komentáře se nahrávají..."