Google vypnul oblíbenou funkci. Pokud ji používáte, musíte změnit toto nastavení

Google ukončil automatické zálohování fotek z počítače přes Disk. Pokud nechcete přijít o pohodlnou synchronizaci, čeká vás změna.
Google mění způsob zálohování fotek
Google pokračuje ve zjednodušování svých cloudových služeb a od 10. srpna ukončil podporu automatické synchronizace fotografií mezi počítačem a Google Diskem. Samotný Disk ani Google Fotky nekončí, mění se pouze způsob, jakým se nové snímky z počítače dostanou do cloudu.
Dobrou zprávou je, že o žádné dříve uložené fotografie nepřijdete. Všechny dosud zálohované snímky zůstávají bezpečně uložené. Změna se týká pouze nových fotografií přidaných do synchronizovaných složek, které už se přes Google Disk automaticky nahrávat nebudou.
Google tím odděluje správu souborů od správy fotografií a chce, aby uživatelé pro zálohování obrázků používali přímo službu Google Fotky, která je pro tento účel určena.

Nově budete používat Google Fotky
Automatické zálohování z počítače nezmizelo úplně. Jen se přesouvá přímo do Google Fotek. Nově si stačí vybrat složky, které chcete zálohovat, přímo ve webové aplikaci Google Fotky nebo v její desktopové verzi.
Je ale potřeba počítat s jednou změnou. Aby zálohování fungovalo automaticky, musí být otevřený web photos.google.com nebo spuštěná webová aplikace Google Fotky. Pokud nebude otevřená ani jedna z těchto možností, nové fotografie se do cloudu nenahrají.
Nastavení je poměrně jednoduché a zabere jen několik desítek sekund. Stačí otevřít Google Fotky, kliknout na tlačítko +, vybrat možnost Zálohování složek, označit požadovanou složku v počítači a potvrdit potřebná oprávnění.
Jak zabránit zbytečným problémům
Pokud jste dosud používali zálohování přes Google Disk, doporučuje Google starou synchronizaci vypnout. Vyhnete se tak zbytečným upozorněním i riziku duplicitních souborů, které by mohly zbytečně zaplňovat vaše cloudové úložiště.
V aplikaci Google Disk pro počítač otevřete Nastavení → Předvolby → Složky z počítače, vyberte synchronizovanou složku a zrušte volbu Synchronizovat s Google Diskem. Poté změny uložte a o zálohování se budou starat už jen Google Fotky.
Tato změna se nijak netýká fotografií pořizovaných telefonem. Pokud používáte Google Fotky na Androidu nebo iPhonu, vše funguje stejně jako doposud a žádné nové nastavení provádět nemusíte.
Zdroje:
- autorský text / Mobilizujeme.cz
- Support Google
Autor článku

Tomáš se zajímá o technologie všeho druhu. Píše seriály o novinkách z Netflixu a dalších streamovacích služeb. Pracuje v elektrotechnice, ve volném čase rád cestuje a fandí fotbalu.
Tomáš se zajímá o technologie všeho druhu. Píše seriály o novinkách z Netflixu a dalších streamovacích služeb. Pracuje v elektrotechnice, ve volném čase rád cestuje a fandí fotbalu.








