100 nejpoužívanějších emotikonů. Prozradíme vám, zda je používáte správně

  • Emotikony patří do online komunikace již dlouhá léta
  • Časem přibývají nové a nové, avšak některé se drží na výsluní
  • Které patří do top 100 nejpoužívanějších emotikonů na světě?
Jaké jsou nejpoužívanější emotikony na světě? A v Česku?

Jaké jsou nejpoužívanější emotikony na světě?

Emotikony jsou stabilní součástí digitální komunikace, vyjadřujeme jimi naše pocity nebo jimi uděláme zprávu zajímavější. Tyto symboly se staly univerzálním jazykem napříč kulturami a dokáží zprostředkovat širokou škálu emocí, reakcí a našich postojů.

Jaké jsou nejpoužívanější emotikony?

Emotikony jsou nedílnou součástí online komunikace a přestože se jejich význam a interpretace mohou mírně lišit v závislosti na konkrétní zemi, většinou mají všeobecně uznávaný význam. Emotikony dokáží překonat jazykové bariéry a bez námahy zprostředkovat emoce. Můžeme jimi vyjádřit lásku, radost, smích, obavy a spoustu dalších pocitů. Díky nim je naše online komunikace poutavější a výraznější.

Web DooFinder nedávno zveřejnil statistiku nejpoužívanějších emotikonů. Které emotikony se dostaly do top stovky a jaký je jejich význam? Některé emotikony vás svým významem možná překvapí a zjistíte, že dosud jste je používali v nesprávném kontextu.

100 nejpoužívanějších emojis

100 nejpoužívanějších emotikonů | foto: DooFinder

100 nejpoužívanějších emotikonů

1. 😂 Obličej se slzami radosti – možná je to překvapivé, ale na vrcholu žebříčku se ocitla tvář se slzami radosti, která symbolizuje extrémní štěstí nebo nekontrolovatelný smích.

2. ❤️ Srdce – druhé místo obsadilo srdce, které je symbolem lásky a znamená také hlubokou náklonnost, tento emotikon si zpravidla neposílají jen zamilovaní, ale i lidé, kteří jsou si jinak blízcí.

3. 🤣 Nekontrolovatelný smích – třetí pozici obsadila variace jednotky. I tento emotikon symbolizuje nekontrolovatelný smích, který zachycuje radost z aktuální situace.

4. 👍 Palec nahoru – obecně uznávaný emotikon, který vyjadřuje schválení, povzbuzení nebo ocenění. Toto gesto se zvykne používat i v běžné komunikaci.

5. 😭 Plačící tvář – emotikon vyjadřuje hluboký smutek nebo událost, která nás nějakým způsobem ochromila. Používá se tehdy, když prožíváte intenzivní emoce spíše negativního charakteru.

6. 🙏 Složené ruce – představuje modlitbu nebo vděčnost, kterou chcete vyjádřit osobě, se kterou komunikujete. Je to symbol srdečných a pozitivních emocí.

7. 😘 Obličej s polibkem – tvář posílající polibek vyjadřuje náklonnost ke druhé straně. Mohou si ji mezi sebou posílat dva zamilovaní, ale často se posílá i při gratulaci k významnému jubileu.

8. 🥰 Usmívající se tvář se srdíčky – emotikon je kombinací lásky a náklonnosti, je ideální pro chvíle hlubokého uznání a často jej používají i zamilované páry.

9. 😍 Usmívající se tvář s očima ve tvaru srdce – vyjadřuje zbožňování, nebo fakt, že nás někdo či něco uchvátilo. Také může vyjadřovat, že jsme se zamilovali nebo se nám někdo moc líbí.

10. 😊 Usmívající se tvář s usměvavýma očima – vyzařuje pozitivitu a štěstí, většinou jej používáme, když se cítíme spokojeni, nebo chceme rozveselit druhou stranu.

11. 🎉 Párty – používá se při oslavách narozenin nebo speciálních momentů, tento emotikon dodává nádech radosti a oslavné nálady.

12. 😁 Usmívající se tvář s usměvavýma očima – z tohoto emotiku vyzařuje radost a spokojenost.

13. 💕 Dvě srdce – když vám nestačí jedno srdce, můžete použít dvě, která zdvojnásobí vyjádření vaší lásky nebo náklonnosti.

14. 🥺 Tvář s prosícíma očima – využívá se, když se cítíte stydlivě nebo potřebujete laskavost. Nenápadně jím poprosíte druhou stranu o radu, pomoc či pochopení.

15. 😅 Usmívající se tvář s otevřenými ústy a kapkou potu – vyjadřuje úlevu, nervozitu nebo čisté vzrušení, často se pojí s událostí, po které jste si konečně vydechli.

16. 🔥 Oheň – hodí se tehdy, když je něco horkého nebo výjimečného a zaslouží si to pozornost.

17. ☺️ Bílá usměvavá tvář – nabízí přátelský úsměv nebo zprostředkuje štěstí.

18. 🤦 Dlaň na tváři – používá se, když jsme frustrovaní, případně vyjadřuje nedůvěru, spojuje se s negativními pocity.

19. ♥️ Tmavě červené srdce – symbolizuje lásku a zároveň dodává vašim poselstvím sofistikovanost. Často se používá k vyjádření hluboké náklonnosti.

20. 🤷 Pokrčená ramena – používá se, když jste k něčemu lhostejní nebo prostě něco nevíte. Tímto emotikonem komunikujete svoji nejistotu.

21. 🙄 Obličej s vyvalenýma očima – vhodný pro chvíle sarkasmu nebo nudy.

22. 😆 Usmívající se tvář se zavřenýma očima – vyjadřuje vzrušení, smích nebo zábavu. Používá se tehdy, když u vás převažují radostní pocity.

23. 🤗 Objímající tvář – tímto emotikonem můžete poslat virtuální objetí nebo jím vyjádřit nadšení a podporu druhé straně.

24. 😉 Mrkající tvář – dodává zprávám hravý nádech, ať už žertujete nebo flirtujete. Občas evokuje to, že jste drzí, ale většinou se chápe jako žert nebo mírná ironie.

25. 🎂 Narozeninový dort – používá se při oslavách narozenin nebo jiných speciálních příležitostí. Vyjadřuje, že druhé straně přejete všechno dobré v tento speciální den.

26. 🤔 Myslící tvář – když uvažujete o otázce nebo uvažujete o něcom, co bylo řečeno/napsáno.

27. 👏 Tleskající ruce – projevují uznání a potlesk, často se používají jako blahopřání k výjimečnému úspěchu.

28. 🙂 Mírně usměvavá tvář – vyjadřuje štěstí, které je zabarveno ironií nebo humorem, což z něj činí všestranný nástroj pro projev spokojenosti.

29. 😳 Červenající se tvář – používá se, když jste v rozpacích, překvapeni nebo vám něco polichotilo. Emotikon zachycuje moment, kdy zčervenáte v obličeji a máte zvýšenou hladinu emocí.

30. 🥳 Párty tvář – může znamenat, že se připravujete na oslavu, nebo sdílíte slavnostní náladu s tím, s kým komunikujete.

31. 😎 Usmátý obličej se slunečními brýlemi – vyjadřuje sebedůvěru, proto vašim zprávám dodá nádech sebejistoty a chvástání.

32. 👌 Znak OK – tímto emotikonem dáváte souhlas nebo označujete správnou odpověď. Jednoduše jím řeknete „okay“, respektive vyjádříte, že s něčím souhlasíte.

33. 💜 Purpurové srdce – vyjadřuje lásku a obdiv, používá se k vyjádření hluboké náklonnosti nebo přátelství.

34. 😔 Zamyšlená tvář – vhodná pro chvíle reflexe, výčitek svědomí nebo hlubokého myšlení. Emotikon komunikuje složité nebo kontemplativní emoce.

35. 💪 Biceps – označuje sílu, odolnost nebo závazek k fyzické aktivitě. Často se používá k vyzvednutí fyzické zdatnosti.

36. ✨ Jiskry – vyjadřují pozitivitu, štěstí, dotek magie či šarmu v životě. Často se spojují s chvílemi rozkoše a radosti.

37. 💖 Jiskřivé srdce – vyzařuje lásku a náklonnost. Používá se tehdy, když chce odesílatel zesílit pocit lásky a tepla.

38. 👀 Oči – tento emotikon znamená být viděn nebo projevit zájem či přidat dramatický tón do vašeho poselství. Používá se v kontextu zvědavosti, případně intrik.

39. 😋 Tvář, která se vychutnává jídlo – tento emotikon vyjadřuje, že si vychutnáváte jídlo nebo někoho dráždíte. Ve větší míře se používá tehdy, když máte radost z jídla, které vám chutnalo.

40. 😏 Obličej s úšklebkem – vyjadřuje neposlušnost, flirtování nebo je náznakem samolibosti. Často se používá k vyjádření hravosti nebo naopak plachosti.

41. 😢 Plačící tvář – používá se ve chvílích smutku nebo úzkosti. Vyjadřuje také empatii, kterou chce odesílat potěšit adresáta, respektive mu vyjádřit sounáležitost.

42. 👉 Ukazováček směřující vpravo – používá se, když chcete někoho nasměrovat, aby sledoval konkrétní směr.

43. 💗 Rostoucí srdce – znamená lásku, která roste a je stále více intenzivní. Používá se k vyjádření prohlubujícího se spojení nebo náklonnosti.

44. 😩 Unavená tvář – používá se, když se cítíte vyčerpaní, utrápení nebo něco hluboce prožíváte. Emotikon představuje širokou škálu intenzivních pocitů a zážitků.

45. 💯 Symbol 100 bodů – zdůrazňuje upřímný souhlas nebo dokonalost něčeho či někoho.

46. 🌹 ​​Růže – zprostředkuje romantické pocity nebo se hodí při oslavě speciálních příležitostí. Je to nadčasový symbol lásky a náklonnosti.

47. 💞 Otáčející se srdce – vyjadřují vír lásky a emocí, často se používají v kontextu milostných příběhů nebo momentů, které jsou naplněny láskou.

48. 🎈 Balón – zprávám dodává slavnostní nádech, protože se pojí s oslavami. Pokud tedy chcete někomu poblahopřát nebo naznačit oslavu, tento emotikon bude správnou volbou.

49. 💙 Modré srdce – symbolizuje lásku, důvěru a loajalitu. Často se používá k vyjádření hlubokých citů.

50. 😃 Usmátý obličej s otevřenými ústy – vyzařuje štěstí a pozitivitu. Vyjadřuje skutečnou radost a spokojenost.

51. 😡 Zamračená tvář – když se cítíte mrzutě nebo jste frustrovaní. Evokuje momenty podráždění, hněvu a trápení.

52. 💐 Kytice – vyjadřuje uznání a štěstí, hodí se při projevu vděčnosti nebo v rámci oslav, když chcete druhé straně pogratulovat.

53. 😜 Obličej s jazykem a mrkajícím okem – symbolizuje hravost, humor nebo drzost. Používá se tehdy, když chcete do svých zpráv vnést žert nebo si s druhou stranou zaflirtovat.

54. 🙈 Opice zakrývající si oči – zda se skrýváte před něčím nebo někým, případně nesnesete na něco pohled, tento emotikon vyjadřuje nedůvěru nebo překvapení.

55. 🤞 Ruka s překříženými prsty – často se používá v kontextu optimismu a očekávání. Může vyjádřit nadějné přání, případně popřát hodně štěstí.

56. 😄 Usmátý obličej – vyzařuje štěstí a zábavu, používá se k vyjádření žoviální a odlehčené nálady.

57. 🤤 Slintající tvář – vyjadřuje touhu, očekávání nebo bláznivé nadšení nad něčím nebo někým. Často se používá také v kontextu chutného jídla.

58. 🙌  Zvednuté ruce – tímto emotikonem oslavíte úspěch nebo chvíle radosti. Často se používá k označení triumfu a vítězství.

59. 🤪 Usmátý obličej s vyplazeným jazykem – představuje zábavu, hloupost nebo vyjadřuje hravé a šílené momenty.

60. ❣️ Srdce ve tvaru vykřičníku – zdůrazňuje lásku, vášeň a intenzivní pocity. Vyjadřuje hluboké emoce.

61. 😀 Tvář s úšklebkem – tento emotikon šíří štěstí a radost, vyjadřuje skutečné potěšení.

62. 💋 Otisk rtů – tímto emotikonem pošlete druhé straně svůdný polibek nebo jím vyjádříte jen gesto plné lásky. Používá se v kontextu lásky a romantiky.

63. 💀 Lebka – vyjadřuje extrémní reakce, šok nebo černý smysl pro humor. Také vyjadřuje údiv nebo nedůvěru.

64.👇 Ukazováček směřující dolů – používá se, když chcete někoho nasměrovat, aby se podíval směrem dolů, případně jím naznačíte pohyb směrem dolů.

65. 💔 Zlomené srdce – vyjadřuje pocit smutku, ztráty nebo nesplněné touhy. Často se používá v kontextu zlomeného srdce neboli rozchodu, případně naznačuje emocionální bolest.

66. 😌 Tvář s úlevou – znamená spokojenost a úlevu, používá se k vyjádření pocitu klidu a spokojenosti.

67. 💓 Bijící srdce – vyjadřuje emoce nabité láskou, často se používá ve stavu zamilovanosti, když chcete zdůraznit, že vám bije srdce pro toho druhého.

68. 🤩 Obličej s úšklebkem a hvězdnýma očima – vyjadřuje úžas, vzrušení nebo obdiv.

69. 🙃 Obličej otočený naopak – dodává zprávám nádech rozmaru, hlouposti nebo sarkasmu. Používá se k hravému převrácení významů, nebo když chcete dát druhé straně najevo, že se bavíte o hloupostech.

70. 😬 Obličej s grimasou – vyjadřuje napětí, nervozitu nebo trapnost. Používá se k vyjádření momentů nepohodlí.

71. 😱 Tvář, která křičí strachem – vyjadřuje šok, strach nebo leknutí. Používá se k vyjádření intenzivního překvapení nebo hrůzy.

72. 😴 Spící tvář – Naznačuje únavu, nudu nebo fakt, že potřebujete odpočinek. Také vyjadřuje nezájem nebo to, že konverzace je nudná.

73. 🤭 Usmátý obličej, který si zakrývá ústa – tímto emotikonem sdílíte smích, drzost nebo zábavu. Používá se také k vyjádření hravosti.

74. 😐 Neutrální tvář – vyjadřuje neutralitu nebo neurčitý postoj. Také může vyjadřovat podráždění, nedostatek zábavy nebo lhostejnost.

75. 🌞 Slunce s tváří – vyzařuje pozitivitu, štěstí a teplo. Používá se k označení slunečných a veselých dnů.

76. 😒 Znuděná tvář – komunikuje mrzutost, skepticismus nebo zklamání. Používá se k vyjádření nedostatku nadšení.

77. 😇 Usmátá tvář se svatozáří – vyjadřuje andělskou nevinnost a ctnost, často se používá v kontextu čistých záměrů.

78. 🌸 Třešňový květ – dodává zprávám nádech elegance a romantiky. Používá se pro symbolizaci lásky a speciálních příležitostí.

79. 😈 Usmátý obličej s rohy – vyjadřuje drzost, neplechu nebo hravé chování, tento ďábelský emotikon použijte tehdy, když chcete vyjádřit pocit nezbednosti.

80. 🎶 Hudební noty – vyjadřují muzikálnost, zpěv nebo celkově hudbu. Mohou vyjádřit lásku hudbu.

81. ✌️ Vítězná ruka – podporuje mír a úspěch, patří k ikonickým gestům vítězných rukou, které se často používají k označení triumfu a harmonie.

82. 🎊 Konfety – oslavný emotikon, který se používá ve chvílích radosti a oslav.

83. 🥵 Přehřátá tvář – evokuje přehřátí v důsledku tepla nebo také je znak koketnosti a vášnivé momenty. Emotikon vyjadřuje intenzivní emoce.

84. 😞 Zklamaná tvář – vyjadřuje zklamání, smutek nebo lítost. Také se používá k vyjádření pocitu deziluze.

85. 💚 Zelené srdce – symbolizuje lásku, naději, ekologii, často se používá v kontextu environmentálního prostředí.

86. ☀️ Slunce s paprsky – zprostředkujte sluneční paprsky, teplo a pozitivitu s tímto zářivým slunečním emotikonem. Symbolizuje dobré vibrace a štěstí.

87. 🖤 Černé srdce – vyjadřuje lásku, ale také smutek a hluboké pocity.

88. 💰 Měšec peněz – označuje bohatství, prosperitu a finanční záležitosti, používá se v jakémkoli kontextu peněz a úspěchu.

89. 😚 Líbající tvář se zavřenýma očima – posílejte láskyplné polibky a gesta. Používá se k vyjádření lásky a romantiky.

90. 👑 Koruna – symbolizuje královskou hodnost, úspěch a chválu. Používá se k vyjádření úspěchu a dokonalosti.

91. 🎁 Zabalený dárek – oslavte překvapení, dárky a speciální příležitosti. Vyjadřuje také vzrušení z očekávání.

92. 💥 Symbol kolize – zobrazuje překvapení, vzrušení nebo neočekávané události, používá se k vyjádření pocitu úžasu.

93. 🙋 Šťastný člověk se zvednutou rukou – používá se, chcete-li někoho pozdravit nebo mu zamávat. Také se používá na začátku rozhovoru jako vyjádření připravenosti ke komunikaci.

94. ☹️ Bílá zamračená tvář – tímto emotikonem se dělíte o chvíle smutku, obav a zklamání. Používá se k vyjádření pocitu neštěstí.

95. 😑 Tvář bez výrazu – vyjadřuje nudu, lhostejnost nebo nedostatek zábavy. Používá se také k označení neutrality.

96. 🥴 Pokřivená tvář – zobrazuje, že jste opilí, omámení nebo zmatení. Používá se v kontextu pocitu dezorientace nebo závratě.

97. 👈 Palec směřující doleva – používá se, když chcete někoho nasměrovat, aby se podíval doleva nebo jím naznačíte pohyb doleva.

98. 💩 Hromada h*vínek – do zpráv přidává humor, hloupost nebo vyjadřuje zklamání.

99.  ✅ Kontrolní značka – nabízí schválení, ověření nebo jednoduše jí naznačíte „ano“ pro potvrzení souhlasu.

100. 👋 Mávající ruka – vyjadřuje přátelský pozdrav, případně se tímto emotikonem můžete rozloučit, když chcete ukončit konverzaci.

Nepřehlédněte

Diskuze

"Komentáře se nahrávají..."

100 nejpoužívanějších emotikonů. Prozradíme vám, zda je používáte správně

  • Emotikony patří do online komunikace již dlouhá léta
  • Časem přibývají nové a nové, avšak některé se drží na výsluní
  • Které patří do top 100 nejpoužívanějších emotikonů na světě?
Jaké jsou nejpoužívanější emotikony na světě? A v Česku?

Jaké jsou nejpoužívanější emotikony na světě?

Emotikony jsou stabilní součástí digitální komunikace, vyjadřujeme jimi naše pocity nebo jimi uděláme zprávu zajímavější. Tyto symboly se staly univerzálním jazykem napříč kulturami a dokáží zprostředkovat širokou škálu emocí, reakcí a našich postojů.

Jaké jsou nejpoužívanější emotikony?

Emotikony jsou nedílnou součástí online komunikace a přestože se jejich význam a interpretace mohou mírně lišit v závislosti na konkrétní zemi, většinou mají všeobecně uznávaný význam. Emotikony dokáží překonat jazykové bariéry a bez námahy zprostředkovat emoce. Můžeme jimi vyjádřit lásku, radost, smích, obavy a spoustu dalších pocitů. Díky nim je naše online komunikace poutavější a výraznější.

Web DooFinder nedávno zveřejnil statistiku nejpoužívanějších emotikonů. Které emotikony se dostaly do top stovky a jaký je jejich význam? Některé emotikony vás svým významem možná překvapí a zjistíte, že dosud jste je používali v nesprávném kontextu.

100 nejpoužívanějších emojis

100 nejpoužívanějších emotikonů | foto: DooFinder

100 nejpoužívanějších emotikonů

1. 😂 Obličej se slzami radosti – možná je to překvapivé, ale na vrcholu žebříčku se ocitla tvář se slzami radosti, která symbolizuje extrémní štěstí nebo nekontrolovatelný smích.

2. ❤️ Srdce – druhé místo obsadilo srdce, které je symbolem lásky a znamená také hlubokou náklonnost, tento emotikon si zpravidla neposílají jen zamilovaní, ale i lidé, kteří jsou si jinak blízcí.

3. 🤣 Nekontrolovatelný smích – třetí pozici obsadila variace jednotky. I tento emotikon symbolizuje nekontrolovatelný smích, který zachycuje radost z aktuální situace.

4. 👍 Palec nahoru – obecně uznávaný emotikon, který vyjadřuje schválení, povzbuzení nebo ocenění. Toto gesto se zvykne používat i v běžné komunikaci.

5. 😭 Plačící tvář – emotikon vyjadřuje hluboký smutek nebo událost, která nás nějakým způsobem ochromila. Používá se tehdy, když prožíváte intenzivní emoce spíše negativního charakteru.

6. 🙏 Složené ruce – představuje modlitbu nebo vděčnost, kterou chcete vyjádřit osobě, se kterou komunikujete. Je to symbol srdečných a pozitivních emocí.

7. 😘 Obličej s polibkem – tvář posílající polibek vyjadřuje náklonnost ke druhé straně. Mohou si ji mezi sebou posílat dva zamilovaní, ale často se posílá i při gratulaci k významnému jubileu.

8. 🥰 Usmívající se tvář se srdíčky – emotikon je kombinací lásky a náklonnosti, je ideální pro chvíle hlubokého uznání a často jej používají i zamilované páry.

9. 😍 Usmívající se tvář s očima ve tvaru srdce – vyjadřuje zbožňování, nebo fakt, že nás někdo či něco uchvátilo. Také může vyjadřovat, že jsme se zamilovali nebo se nám někdo moc líbí.

10. 😊 Usmívající se tvář s usměvavýma očima – vyzařuje pozitivitu a štěstí, většinou jej používáme, když se cítíme spokojeni, nebo chceme rozveselit druhou stranu.

11. 🎉 Párty – používá se při oslavách narozenin nebo speciálních momentů, tento emotikon dodává nádech radosti a oslavné nálady.

12. 😁 Usmívající se tvář s usměvavýma očima – z tohoto emotiku vyzařuje radost a spokojenost.

13. 💕 Dvě srdce – když vám nestačí jedno srdce, můžete použít dvě, která zdvojnásobí vyjádření vaší lásky nebo náklonnosti.

14. 🥺 Tvář s prosícíma očima – využívá se, když se cítíte stydlivě nebo potřebujete laskavost. Nenápadně jím poprosíte druhou stranu o radu, pomoc či pochopení.

15. 😅 Usmívající se tvář s otevřenými ústy a kapkou potu – vyjadřuje úlevu, nervozitu nebo čisté vzrušení, často se pojí s událostí, po které jste si konečně vydechli.

16. 🔥 Oheň – hodí se tehdy, když je něco horkého nebo výjimečného a zaslouží si to pozornost.

17. ☺️ Bílá usměvavá tvář – nabízí přátelský úsměv nebo zprostředkuje štěstí.

18. 🤦 Dlaň na tváři – používá se, když jsme frustrovaní, případně vyjadřuje nedůvěru, spojuje se s negativními pocity.

19. ♥️ Tmavě červené srdce – symbolizuje lásku a zároveň dodává vašim poselstvím sofistikovanost. Často se používá k vyjádření hluboké náklonnosti.

20. 🤷 Pokrčená ramena – používá se, když jste k něčemu lhostejní nebo prostě něco nevíte. Tímto emotikonem komunikujete svoji nejistotu.

21. 🙄 Obličej s vyvalenýma očima – vhodný pro chvíle sarkasmu nebo nudy.

22. 😆 Usmívající se tvář se zavřenýma očima – vyjadřuje vzrušení, smích nebo zábavu. Používá se tehdy, když u vás převažují radostní pocity.

23. 🤗 Objímající tvář – tímto emotikonem můžete poslat virtuální objetí nebo jím vyjádřit nadšení a podporu druhé straně.

24. 😉 Mrkající tvář – dodává zprávám hravý nádech, ať už žertujete nebo flirtujete. Občas evokuje to, že jste drzí, ale většinou se chápe jako žert nebo mírná ironie.

25. 🎂 Narozeninový dort – používá se při oslavách narozenin nebo jiných speciálních příležitostí. Vyjadřuje, že druhé straně přejete všechno dobré v tento speciální den.

26. 🤔 Myslící tvář – když uvažujete o otázce nebo uvažujete o něcom, co bylo řečeno/napsáno.

27. 👏 Tleskající ruce – projevují uznání a potlesk, často se používají jako blahopřání k výjimečnému úspěchu.

28. 🙂 Mírně usměvavá tvář – vyjadřuje štěstí, které je zabarveno ironií nebo humorem, což z něj činí všestranný nástroj pro projev spokojenosti.

29. 😳 Červenající se tvář – používá se, když jste v rozpacích, překvapeni nebo vám něco polichotilo. Emotikon zachycuje moment, kdy zčervenáte v obličeji a máte zvýšenou hladinu emocí.

30. 🥳 Párty tvář – může znamenat, že se připravujete na oslavu, nebo sdílíte slavnostní náladu s tím, s kým komunikujete.

31. 😎 Usmátý obličej se slunečními brýlemi – vyjadřuje sebedůvěru, proto vašim zprávám dodá nádech sebejistoty a chvástání.

32. 👌 Znak OK – tímto emotikonem dáváte souhlas nebo označujete správnou odpověď. Jednoduše jím řeknete „okay“, respektive vyjádříte, že s něčím souhlasíte.

33. 💜 Purpurové srdce – vyjadřuje lásku a obdiv, používá se k vyjádření hluboké náklonnosti nebo přátelství.

34. 😔 Zamyšlená tvář – vhodná pro chvíle reflexe, výčitek svědomí nebo hlubokého myšlení. Emotikon komunikuje složité nebo kontemplativní emoce.

35. 💪 Biceps – označuje sílu, odolnost nebo závazek k fyzické aktivitě. Často se používá k vyzvednutí fyzické zdatnosti.

36. ✨ Jiskry – vyjadřují pozitivitu, štěstí, dotek magie či šarmu v životě. Často se spojují s chvílemi rozkoše a radosti.

37. 💖 Jiskřivé srdce – vyzařuje lásku a náklonnost. Používá se tehdy, když chce odesílatel zesílit pocit lásky a tepla.

38. 👀 Oči – tento emotikon znamená být viděn nebo projevit zájem či přidat dramatický tón do vašeho poselství. Používá se v kontextu zvědavosti, případně intrik.

39. 😋 Tvář, která se vychutnává jídlo – tento emotikon vyjadřuje, že si vychutnáváte jídlo nebo někoho dráždíte. Ve větší míře se používá tehdy, když máte radost z jídla, které vám chutnalo.

40. 😏 Obličej s úšklebkem – vyjadřuje neposlušnost, flirtování nebo je náznakem samolibosti. Často se používá k vyjádření hravosti nebo naopak plachosti.

41. 😢 Plačící tvář – používá se ve chvílích smutku nebo úzkosti. Vyjadřuje také empatii, kterou chce odesílat potěšit adresáta, respektive mu vyjádřit sounáležitost.

42. 👉 Ukazováček směřující vpravo – používá se, když chcete někoho nasměrovat, aby sledoval konkrétní směr.

43. 💗 Rostoucí srdce – znamená lásku, která roste a je stále více intenzivní. Používá se k vyjádření prohlubujícího se spojení nebo náklonnosti.

44. 😩 Unavená tvář – používá se, když se cítíte vyčerpaní, utrápení nebo něco hluboce prožíváte. Emotikon představuje širokou škálu intenzivních pocitů a zážitků.

45. 💯 Symbol 100 bodů – zdůrazňuje upřímný souhlas nebo dokonalost něčeho či někoho.

46. 🌹 ​​Růže – zprostředkuje romantické pocity nebo se hodí při oslavě speciálních příležitostí. Je to nadčasový symbol lásky a náklonnosti.

47. 💞 Otáčející se srdce – vyjadřují vír lásky a emocí, často se používají v kontextu milostných příběhů nebo momentů, které jsou naplněny láskou.

48. 🎈 Balón – zprávám dodává slavnostní nádech, protože se pojí s oslavami. Pokud tedy chcete někomu poblahopřát nebo naznačit oslavu, tento emotikon bude správnou volbou.

49. 💙 Modré srdce – symbolizuje lásku, důvěru a loajalitu. Často se používá k vyjádření hlubokých citů.

50. 😃 Usmátý obličej s otevřenými ústy – vyzařuje štěstí a pozitivitu. Vyjadřuje skutečnou radost a spokojenost.

51. 😡 Zamračená tvář – když se cítíte mrzutě nebo jste frustrovaní. Evokuje momenty podráždění, hněvu a trápení.

52. 💐 Kytice – vyjadřuje uznání a štěstí, hodí se při projevu vděčnosti nebo v rámci oslav, když chcete druhé straně pogratulovat.

53. 😜 Obličej s jazykem a mrkajícím okem – symbolizuje hravost, humor nebo drzost. Používá se tehdy, když chcete do svých zpráv vnést žert nebo si s druhou stranou zaflirtovat.

54. 🙈 Opice zakrývající si oči – zda se skrýváte před něčím nebo někým, případně nesnesete na něco pohled, tento emotikon vyjadřuje nedůvěru nebo překvapení.

55. 🤞 Ruka s překříženými prsty – často se používá v kontextu optimismu a očekávání. Může vyjádřit nadějné přání, případně popřát hodně štěstí.

56. 😄 Usmátý obličej – vyzařuje štěstí a zábavu, používá se k vyjádření žoviální a odlehčené nálady.

57. 🤤 Slintající tvář – vyjadřuje touhu, očekávání nebo bláznivé nadšení nad něčím nebo někým. Často se používá také v kontextu chutného jídla.

58. 🙌  Zvednuté ruce – tímto emotikonem oslavíte úspěch nebo chvíle radosti. Často se používá k označení triumfu a vítězství.

59. 🤪 Usmátý obličej s vyplazeným jazykem – představuje zábavu, hloupost nebo vyjadřuje hravé a šílené momenty.

60. ❣️ Srdce ve tvaru vykřičníku – zdůrazňuje lásku, vášeň a intenzivní pocity. Vyjadřuje hluboké emoce.

61. 😀 Tvář s úšklebkem – tento emotikon šíří štěstí a radost, vyjadřuje skutečné potěšení.

62. 💋 Otisk rtů – tímto emotikonem pošlete druhé straně svůdný polibek nebo jím vyjádříte jen gesto plné lásky. Používá se v kontextu lásky a romantiky.

63. 💀 Lebka – vyjadřuje extrémní reakce, šok nebo černý smysl pro humor. Také vyjadřuje údiv nebo nedůvěru.

64.👇 Ukazováček směřující dolů – používá se, když chcete někoho nasměrovat, aby se podíval směrem dolů, případně jím naznačíte pohyb směrem dolů.

65. 💔 Zlomené srdce – vyjadřuje pocit smutku, ztráty nebo nesplněné touhy. Často se používá v kontextu zlomeného srdce neboli rozchodu, případně naznačuje emocionální bolest.

66. 😌 Tvář s úlevou – znamená spokojenost a úlevu, používá se k vyjádření pocitu klidu a spokojenosti.

67. 💓 Bijící srdce – vyjadřuje emoce nabité láskou, často se používá ve stavu zamilovanosti, když chcete zdůraznit, že vám bije srdce pro toho druhého.

68. 🤩 Obličej s úšklebkem a hvězdnýma očima – vyjadřuje úžas, vzrušení nebo obdiv.

69. 🙃 Obličej otočený naopak – dodává zprávám nádech rozmaru, hlouposti nebo sarkasmu. Používá se k hravému převrácení významů, nebo když chcete dát druhé straně najevo, že se bavíte o hloupostech.

70. 😬 Obličej s grimasou – vyjadřuje napětí, nervozitu nebo trapnost. Používá se k vyjádření momentů nepohodlí.

71. 😱 Tvář, která křičí strachem – vyjadřuje šok, strach nebo leknutí. Používá se k vyjádření intenzivního překvapení nebo hrůzy.

72. 😴 Spící tvář – Naznačuje únavu, nudu nebo fakt, že potřebujete odpočinek. Také vyjadřuje nezájem nebo to, že konverzace je nudná.

73. 🤭 Usmátý obličej, který si zakrývá ústa – tímto emotikonem sdílíte smích, drzost nebo zábavu. Používá se také k vyjádření hravosti.

74. 😐 Neutrální tvář – vyjadřuje neutralitu nebo neurčitý postoj. Také může vyjadřovat podráždění, nedostatek zábavy nebo lhostejnost.

75. 🌞 Slunce s tváří – vyzařuje pozitivitu, štěstí a teplo. Používá se k označení slunečných a veselých dnů.

76. 😒 Znuděná tvář – komunikuje mrzutost, skepticismus nebo zklamání. Používá se k vyjádření nedostatku nadšení.

77. 😇 Usmátá tvář se svatozáří – vyjadřuje andělskou nevinnost a ctnost, často se používá v kontextu čistých záměrů.

78. 🌸 Třešňový květ – dodává zprávám nádech elegance a romantiky. Používá se pro symbolizaci lásky a speciálních příležitostí.

79. 😈 Usmátý obličej s rohy – vyjadřuje drzost, neplechu nebo hravé chování, tento ďábelský emotikon použijte tehdy, když chcete vyjádřit pocit nezbednosti.

80. 🎶 Hudební noty – vyjadřují muzikálnost, zpěv nebo celkově hudbu. Mohou vyjádřit lásku hudbu.

81. ✌️ Vítězná ruka – podporuje mír a úspěch, patří k ikonickým gestům vítězných rukou, které se často používají k označení triumfu a harmonie.

82. 🎊 Konfety – oslavný emotikon, který se používá ve chvílích radosti a oslav.

83. 🥵 Přehřátá tvář – evokuje přehřátí v důsledku tepla nebo také je znak koketnosti a vášnivé momenty. Emotikon vyjadřuje intenzivní emoce.

84. 😞 Zklamaná tvář – vyjadřuje zklamání, smutek nebo lítost. Také se používá k vyjádření pocitu deziluze.

85. 💚 Zelené srdce – symbolizuje lásku, naději, ekologii, často se používá v kontextu environmentálního prostředí.

86. ☀️ Slunce s paprsky – zprostředkujte sluneční paprsky, teplo a pozitivitu s tímto zářivým slunečním emotikonem. Symbolizuje dobré vibrace a štěstí.

87. 🖤 Černé srdce – vyjadřuje lásku, ale také smutek a hluboké pocity.

88. 💰 Měšec peněz – označuje bohatství, prosperitu a finanční záležitosti, používá se v jakémkoli kontextu peněz a úspěchu.

89. 😚 Líbající tvář se zavřenýma očima – posílejte láskyplné polibky a gesta. Používá se k vyjádření lásky a romantiky.

90. 👑 Koruna – symbolizuje královskou hodnost, úspěch a chválu. Používá se k vyjádření úspěchu a dokonalosti.

91. 🎁 Zabalený dárek – oslavte překvapení, dárky a speciální příležitosti. Vyjadřuje také vzrušení z očekávání.

92. 💥 Symbol kolize – zobrazuje překvapení, vzrušení nebo neočekávané události, používá se k vyjádření pocitu úžasu.

93. 🙋 Šťastný člověk se zvednutou rukou – používá se, chcete-li někoho pozdravit nebo mu zamávat. Také se používá na začátku rozhovoru jako vyjádření připravenosti ke komunikaci.

94. ☹️ Bílá zamračená tvář – tímto emotikonem se dělíte o chvíle smutku, obav a zklamání. Používá se k vyjádření pocitu neštěstí.

95. 😑 Tvář bez výrazu – vyjadřuje nudu, lhostejnost nebo nedostatek zábavy. Používá se také k označení neutrality.

96. 🥴 Pokřivená tvář – zobrazuje, že jste opilí, omámení nebo zmatení. Používá se v kontextu pocitu dezorientace nebo závratě.

97. 👈 Palec směřující doleva – používá se, když chcete někoho nasměrovat, aby se podíval doleva nebo jím naznačíte pohyb doleva.

98. 💩 Hromada h*vínek – do zpráv přidává humor, hloupost nebo vyjadřuje zklamání.

99.  ✅ Kontrolní značka – nabízí schválení, ověření nebo jednoduše jí naznačíte „ano“ pro potvrzení souhlasu.

100. 👋 Mávající ruka – vyjadřuje přátelský pozdrav, případně se tímto emotikonem můžete rozloučit, když chcete ukončit konverzaci.

Nepřehlédněte

Diskuze

"Komentáře se nahrávají..."