Recenze Huawei FreeBuds Pro 3 – Elegantní špunty se skvělým zvukem

  • Portfolio Huawei je bohaté na různé produkty
  • Sluchátka patří mezi nejpopulárnější segment
  • Nejnovější přírůstek FreeBuds Pro 3 má spoustu předností
Huawei FreeBuds Pro 3

Huawei FreeBuds Pro 3 | foto: vlastní

Huawei má s bezdrátovými sluchátky bohaté zkušenosti. Ty zúročuje v novém modelu FreeBuds Pro 3. Jedná se o sluchátka s moderním designem prošpikována moderními technologiemi. Díky tomu se sluchátka nebojí žádné konkurence. Podaří se jim zaujmout zákazníky?

Recenze Huawei FreeBuds Pro 3

Nová sluchátka Huawei FreeBuds Pro 3 vám po zakoupení dorazí v poměrně velké krabičce. Na zadní straně se dočtete prakticky všechny důležité specifikace. Teď již ale k obsahu. Po otevření boxu na zákazníka rovnou vykoukne pouzdro se sluchátky uvnitř. Vespod se nachází základní dokumentace, náhradní špunty a poměrně krátký USB-A / USB-C kabel.

Bezdrátová sluchátka nabízejí různé tvary, tzv. špunty jsou ale nejběžnější. Tento tvar zkrátka pasuje nejširšímu spektru zákazníků. Proto i novinka FreeBuds Pro 3 vsadila na klasický design. Šišaté tělo jednotlivých špuntů se zužuje ve vyústek zakončený silikonovým nadstavcem. Zde je třeba zvolit správnou velikost pro co nejlepší ergonomii.

Tvar sluchátek je řekněme klasický

Tvar sluchátek je řekněme klasický | foto: vlastní

V tomto případě potěší potřebná aplikace. V ní naleznete funkci, která dokáže zmapovat vaše ucho a následně doporučit optimální velikost silikonových špuntů. Nasazení jednotlivých sluchátek je naprosto jednoduché. Stačí jen vložit do ucha a nenásilně zatlačit.

Sluchátka Huawei FreeBuds Pro 3 se díky svému tvaru a špičkovému zpracování pyšní skvělým pohodlím. Ani po několikahodinovém nošení špunty nijak netlačí a krásně v uchu sedí. Problém nevystává ani při sportovních aktivitách.

Huawei FreeBuds Pro 3

Huawei FreeBuds Pro 3 | foto: vlastní

Stylovky každým coulem

A co design špuntů Huawei FreeBuds Pro 3? Do redakce nám dorazila stříbrná varianta nesoucí lesklou úpravu. Díky tomu vypadá testovaný produkt velice elegantně, nicméně zároveň se z něj stává lapač otisků prstů. Samotná stopka ve spodní části skrývá průduchy pro mikrofony a v boční straně speciálně upravenou plochu. V těchto místech se sluchátka ovládají pomocí gest.

Konec stopky dále ukrývá reproduktor, který napomáhá Hi-Res audiu. Ve své největší části má špunt další průduch skrývající reproduktor i mikrofon, jenž je nápomocen při potlačení okolního hluku. Vyústek zakončující silikonovým nadstavcem skrývá hlavní průduch 11mm dynamického měniče. Opomenout samozřejmě nesmím ani stylový nápis „Huawei“ na čele stopky.

Huawei FreeBuds Pro 3

Huawei FreeBuds Pro 3 | foto: vlastní

Pouzdro bez klopýtnutí

Bezdrátová sluchátka samozřejmě patří do dobíjecího pouzdra. K Huawei FreeBuds Pro 3 dodal výrobce stylovou krabičku oblých tvarů. Čelo a záda jsou ale rovná, abyste pouzdro mohli pohodlně položit na rovnou plochu. Barva krabičky se nese ve stejném odstínu jako špunty, nicméně úprava je již matná.

Velice příjemně působí celková váha. Každé sluchátko váží 5,8 gramů a pouzdro 45,5 gramů. Díky tomu máte pocit, jako byste v ruce drželi hodnotný kousek techniky, přičemž váha je sice znát, ale zůstala na přijatelné hodnotě.

Přední pohled na krabičku

Přední pohled na krabičku | foto: vlastní

Z přední strany pouzdra je malá LEDka určující stav nabití. Z druhé strany má Huawei speciálně oddělený kloub pro víko. V něm se nachází lesklé logo společnosti. Zmiňovaný prvek bohužel malinko narušuje celkový designový jazyk pouzdra. Na pravé straně hlásí přítomnost tlačítko pro spárování. Spodní část ukrývá USB-C konektor a tři malé průduchy.

Zde bych očekával přítomnost reproduktoru. Je tam ale? Těžko říct. V aplikaci můžete jednotlivě vyhledat sluchátka. Krabičku ale prozvonit bohužel nemůžete. Samotné víko pro otevření má příjemný odpor a kloub působí bytelně. Silně fungují i magnety vespod krabičky pro uchycení sluchátek. V tomto ohledu si Huawei vede na jedničku.

Zvuk, který má grády

V nových sluchátkách si Huawei dalo záležet na podání zvuku. V krátkosti si tudíž shrneme důležité specifikace. FreeBuds Pro 3 využívají 11mm měnič zaměřující se na nízké frekvence. Přítomen je i speciální měnič určený pro výšky. Nulové prodlevy mezi stopnutím a spuštěním hudby zajišťuje speciální sestava permanentních magnetů. Z podporovaných kodeků nechybí SBC, AAC, LDAC a speciální LHAC 2.0 přímo od Huawei.

Samotný zvuk je posléze na vysoké úrovni. Špuntům nedělá problém prakticky žádný hudební styl. V jednotlivých skladbách navíc krásně dokáže vybalancovat nástroje a například basová složka nepřebíjí zbytek, pokud tomu tak nechtěl autor. V tomto případě dokáží sluchátka podat skvělý basový zážitek. Na své si přijdou i milovníci vokálových skladeb či posluchači podcastů. Hlas je krásně čistý a optimálně hlasitý oproti zbytku podnětů.

Při poslechu hudby zaujmou i technologie jako Hi-Res Wireless audio. Zvuk vás dokáže naprosto pohltit a vzbudit ve vás pocit, že přichází prakticky odkudkoliv. Skvěle si díky tomu užijete relaxační hudbu, například zvuky oceánu nebo džungle.

Huawei FreeBuds Pro 3

Huawei FreeBuds Pro 3 | foto: vlastní

Dobře pracující ANC

Aktivní potlačení hluku, dále jen ANC, poznáte hned na první dobrou. A to ani nemusí být zapnutá hudba. Při vložení špuntů do uší začne ANC ihned pracovat. Dobře si poradí s venkovním prostředím a skvěle filtruje například déšť, projíždějící auta nebo tramvaje. I v MHD je ruch kvalitně potlačený. S náhlavními sluchátky se to sice rovnat nedá, nicméně mezi svými patří Huawei FreeBuds Pro 3 mezi absolutní špičku.

ANC oceníte také při telefonování. Huawei jej využívá společně se speciální technologií pro snímání hlasu z lícní kosti. Ve spolupráci s třemi mikrofony je následně volání na špičkové úrovni. Hovory jsou čisté a protistrana kolikrát ani nepozná, že voláte z bezdrátových sluchátek.

Vrchní pohled na sluchátka

Vrchní pohled na sluchátka | foto: vlastní

Skvělá aplikace

Nová sluchátka Huawei FreeBuds Pro 3 doprovází aplikace AI Life. Díky ní sluchátka připojíte ke smartphonu. Hlavní úkol ale spočívá v jiných oblastech. V aplikace naleznete různá nastavení a máte zde i přehled o stavu baterie, špuntů či pouzdra. Aplikace je navíc v líbivém a hlavně funkčním designu.

Na domovské obrazovce rovnou vidíte ovládání ANC. Krom zapnutí a vypnutí funguje i propuštění okolních hluků. V tomto případě fungují sluchátka jako naslouchátko. Dále zde ovládáte podání zvuku. K dispozici je režim pro zvýraznění basů, výšek nebo hlasů. Zvuk si ale pomocí podrobného ekvalizéru můžete upravit dle svých představ a režim si následně uložit.

V aplikaci dále probíhá aktualizace nebo test vhodnosti koncovek. V AI Life lze sluchátka i pomocí přehrání zvuků najít. V nastavení nechybí ani detekce sluchátek v uších. Jakmile je vyndáte nebo naopak vložíte, zvuk se vypne, respektive spustí.

 

Kostrbatá gesta

V samotné aplikaci nalezneme i průvodce gesty. A ta jsou prakticky asi největším problémem. Zprvu jsem si myslel, že na gesta si po nějaké době zvyknu. Ani za dobu testovaní se to ale nestalo. Dříve v recenzi bylo zmíněno, že každé sluchátko disponuje dotykovou ploškou pro ovládání. Její nahmatání při nošení je ale velice nepraktické a povedlo se mi asi v polovině případů.

A když už se mi povedlo plochu najít, nastal problém s rozpoznáním gesta. Jedním stisknutím pozastavíte přehrávání. Dvojím přeskočíte na další skladbu a trojitým se vrátíte k předešlé. Přepnutí mezi režimy ANC probíhá pomocí stisku a podržení.

Jediné gesto se stoprocentní spolehlivostí slouží pro ovládání hlasitosti. Stopku stačí jen pohladit směrem nahoru nebo dolů. Gesta rozhodně nejsou silnou stránkou, je ale možné, že při delším používání si k nim najdete cestu.

Huawei FreeBuds Pro 3

Huawei FreeBuds Pro 3 | foto: vlastní

Příjemná výdrž

Zhodnocení baterie u bezdrátových sluchátek je velmi ošemetné. Záleží na spoustě proměnných, které výdrž ovlivňují. Na začátku si alespoň shrneme papírové specifikace. Dobíjecí pouzdro disponuje kapacitou 510 mAh. Oproti tomu sluchátko má akumulátor o kapacitě 55 mAh. Ve světě sluchátek se jedná o mírný nadstandard, jenž se projevil i v celkové výdrži.

Při poslechu hudby na zhruba 60 % hlasitosti a při vypnutém ANC, vydrží Huawei FreeBuds Pro 3 hrát téměř 6 hodin. Dobíjecí pouzdro dodá dalších cca 30 minut. Jakmile zapnete ANC, výdrž klesne o nějaké 2 hodinky. A co nabíjení? Kabelem dodáte pouzdru šťávu za zhruba jednu hodinu. Bezdrátově je to mnohem pomalejší a trvá přes dvě hodiny.

Sluchátka hodná své ceny

Nová bezdrátová sluchátka Huawei FreeBuds Pro 3 rozhodně nepatří mezi ty nejlevnější. Svou cenu atakující 5 tisíc korun ale s naprostým přehledem obhájí. Sluchátka mají kvalitní podání zvuku, ergonomii na vysoké úrovni, moderní design a skvělé ANC. Jediným neduhem jsou jen ne příliš intuitivní gesta. Suma sumárum se ale sluchátka dají zařadit mezi absolutní špičku ve své cenové kategorii.

Co se nám líbí?Co se nám nelíbí?
dílenské zpracování lesklý design
skvělý zvuk nepohodlná gesta
kvalitní ANC
výdrž na jedno nabití

Nepřehlédněte

Diskuze

"Komentáře se nahrávají..."

Recenze Huawei FreeBuds Pro 3 – Elegantní špunty se skvělým zvukem

  • Portfolio Huawei je bohaté na různé produkty
  • Sluchátka patří mezi nejpopulárnější segment
  • Nejnovější přírůstek FreeBuds Pro 3 má spoustu předností
Huawei FreeBuds Pro 3

Huawei FreeBuds Pro 3 | foto: vlastní

Huawei má s bezdrátovými sluchátky bohaté zkušenosti. Ty zúročuje v novém modelu FreeBuds Pro 3. Jedná se o sluchátka s moderním designem prošpikována moderními technologiemi. Díky tomu se sluchátka nebojí žádné konkurence. Podaří se jim zaujmout zákazníky?

Recenze Huawei FreeBuds Pro 3

Nová sluchátka Huawei FreeBuds Pro 3 vám po zakoupení dorazí v poměrně velké krabičce. Na zadní straně se dočtete prakticky všechny důležité specifikace. Teď již ale k obsahu. Po otevření boxu na zákazníka rovnou vykoukne pouzdro se sluchátky uvnitř. Vespod se nachází základní dokumentace, náhradní špunty a poměrně krátký USB-A / USB-C kabel.

Bezdrátová sluchátka nabízejí různé tvary, tzv. špunty jsou ale nejběžnější. Tento tvar zkrátka pasuje nejširšímu spektru zákazníků. Proto i novinka FreeBuds Pro 3 vsadila na klasický design. Šišaté tělo jednotlivých špuntů se zužuje ve vyústek zakončený silikonovým nadstavcem. Zde je třeba zvolit správnou velikost pro co nejlepší ergonomii.

Tvar sluchátek je řekněme klasický

Tvar sluchátek je řekněme klasický | foto: vlastní

V tomto případě potěší potřebná aplikace. V ní naleznete funkci, která dokáže zmapovat vaše ucho a následně doporučit optimální velikost silikonových špuntů. Nasazení jednotlivých sluchátek je naprosto jednoduché. Stačí jen vložit do ucha a nenásilně zatlačit.

Sluchátka Huawei FreeBuds Pro 3 se díky svému tvaru a špičkovému zpracování pyšní skvělým pohodlím. Ani po několikahodinovém nošení špunty nijak netlačí a krásně v uchu sedí. Problém nevystává ani při sportovních aktivitách.

Huawei FreeBuds Pro 3

Huawei FreeBuds Pro 3 | foto: vlastní

Stylovky každým coulem

A co design špuntů Huawei FreeBuds Pro 3? Do redakce nám dorazila stříbrná varianta nesoucí lesklou úpravu. Díky tomu vypadá testovaný produkt velice elegantně, nicméně zároveň se z něj stává lapač otisků prstů. Samotná stopka ve spodní části skrývá průduchy pro mikrofony a v boční straně speciálně upravenou plochu. V těchto místech se sluchátka ovládají pomocí gest.

Konec stopky dále ukrývá reproduktor, který napomáhá Hi-Res audiu. Ve své největší části má špunt další průduch skrývající reproduktor i mikrofon, jenž je nápomocen při potlačení okolního hluku. Vyústek zakončující silikonovým nadstavcem skrývá hlavní průduch 11mm dynamického měniče. Opomenout samozřejmě nesmím ani stylový nápis „Huawei“ na čele stopky.

Huawei FreeBuds Pro 3

Huawei FreeBuds Pro 3 | foto: vlastní

Pouzdro bez klopýtnutí

Bezdrátová sluchátka samozřejmě patří do dobíjecího pouzdra. K Huawei FreeBuds Pro 3 dodal výrobce stylovou krabičku oblých tvarů. Čelo a záda jsou ale rovná, abyste pouzdro mohli pohodlně položit na rovnou plochu. Barva krabičky se nese ve stejném odstínu jako špunty, nicméně úprava je již matná.

Velice příjemně působí celková váha. Každé sluchátko váží 5,8 gramů a pouzdro 45,5 gramů. Díky tomu máte pocit, jako byste v ruce drželi hodnotný kousek techniky, přičemž váha je sice znát, ale zůstala na přijatelné hodnotě.

Přední pohled na krabičku

Přední pohled na krabičku | foto: vlastní

Z přední strany pouzdra je malá LEDka určující stav nabití. Z druhé strany má Huawei speciálně oddělený kloub pro víko. V něm se nachází lesklé logo společnosti. Zmiňovaný prvek bohužel malinko narušuje celkový designový jazyk pouzdra. Na pravé straně hlásí přítomnost tlačítko pro spárování. Spodní část ukrývá USB-C konektor a tři malé průduchy.

Zde bych očekával přítomnost reproduktoru. Je tam ale? Těžko říct. V aplikaci můžete jednotlivě vyhledat sluchátka. Krabičku ale prozvonit bohužel nemůžete. Samotné víko pro otevření má příjemný odpor a kloub působí bytelně. Silně fungují i magnety vespod krabičky pro uchycení sluchátek. V tomto ohledu si Huawei vede na jedničku.

Zvuk, který má grády

V nových sluchátkách si Huawei dalo záležet na podání zvuku. V krátkosti si tudíž shrneme důležité specifikace. FreeBuds Pro 3 využívají 11mm měnič zaměřující se na nízké frekvence. Přítomen je i speciální měnič určený pro výšky. Nulové prodlevy mezi stopnutím a spuštěním hudby zajišťuje speciální sestava permanentních magnetů. Z podporovaných kodeků nechybí SBC, AAC, LDAC a speciální LHAC 2.0 přímo od Huawei.

Samotný zvuk je posléze na vysoké úrovni. Špuntům nedělá problém prakticky žádný hudební styl. V jednotlivých skladbách navíc krásně dokáže vybalancovat nástroje a například basová složka nepřebíjí zbytek, pokud tomu tak nechtěl autor. V tomto případě dokáží sluchátka podat skvělý basový zážitek. Na své si přijdou i milovníci vokálových skladeb či posluchači podcastů. Hlas je krásně čistý a optimálně hlasitý oproti zbytku podnětů.

Při poslechu hudby zaujmou i technologie jako Hi-Res Wireless audio. Zvuk vás dokáže naprosto pohltit a vzbudit ve vás pocit, že přichází prakticky odkudkoliv. Skvěle si díky tomu užijete relaxační hudbu, například zvuky oceánu nebo džungle.

Huawei FreeBuds Pro 3

Huawei FreeBuds Pro 3 | foto: vlastní

Dobře pracující ANC

Aktivní potlačení hluku, dále jen ANC, poznáte hned na první dobrou. A to ani nemusí být zapnutá hudba. Při vložení špuntů do uší začne ANC ihned pracovat. Dobře si poradí s venkovním prostředím a skvěle filtruje například déšť, projíždějící auta nebo tramvaje. I v MHD je ruch kvalitně potlačený. S náhlavními sluchátky se to sice rovnat nedá, nicméně mezi svými patří Huawei FreeBuds Pro 3 mezi absolutní špičku.

ANC oceníte také při telefonování. Huawei jej využívá společně se speciální technologií pro snímání hlasu z lícní kosti. Ve spolupráci s třemi mikrofony je následně volání na špičkové úrovni. Hovory jsou čisté a protistrana kolikrát ani nepozná, že voláte z bezdrátových sluchátek.

Vrchní pohled na sluchátka

Vrchní pohled na sluchátka | foto: vlastní

Skvělá aplikace

Nová sluchátka Huawei FreeBuds Pro 3 doprovází aplikace AI Life. Díky ní sluchátka připojíte ke smartphonu. Hlavní úkol ale spočívá v jiných oblastech. V aplikace naleznete různá nastavení a máte zde i přehled o stavu baterie, špuntů či pouzdra. Aplikace je navíc v líbivém a hlavně funkčním designu.

Na domovské obrazovce rovnou vidíte ovládání ANC. Krom zapnutí a vypnutí funguje i propuštění okolních hluků. V tomto případě fungují sluchátka jako naslouchátko. Dále zde ovládáte podání zvuku. K dispozici je režim pro zvýraznění basů, výšek nebo hlasů. Zvuk si ale pomocí podrobného ekvalizéru můžete upravit dle svých představ a režim si následně uložit.

V aplikaci dále probíhá aktualizace nebo test vhodnosti koncovek. V AI Life lze sluchátka i pomocí přehrání zvuků najít. V nastavení nechybí ani detekce sluchátek v uších. Jakmile je vyndáte nebo naopak vložíte, zvuk se vypne, respektive spustí.

 

Kostrbatá gesta

V samotné aplikaci nalezneme i průvodce gesty. A ta jsou prakticky asi největším problémem. Zprvu jsem si myslel, že na gesta si po nějaké době zvyknu. Ani za dobu testovaní se to ale nestalo. Dříve v recenzi bylo zmíněno, že každé sluchátko disponuje dotykovou ploškou pro ovládání. Její nahmatání při nošení je ale velice nepraktické a povedlo se mi asi v polovině případů.

A když už se mi povedlo plochu najít, nastal problém s rozpoznáním gesta. Jedním stisknutím pozastavíte přehrávání. Dvojím přeskočíte na další skladbu a trojitým se vrátíte k předešlé. Přepnutí mezi režimy ANC probíhá pomocí stisku a podržení.

Jediné gesto se stoprocentní spolehlivostí slouží pro ovládání hlasitosti. Stopku stačí jen pohladit směrem nahoru nebo dolů. Gesta rozhodně nejsou silnou stránkou, je ale možné, že při delším používání si k nim najdete cestu.

Huawei FreeBuds Pro 3

Huawei FreeBuds Pro 3 | foto: vlastní

Příjemná výdrž

Zhodnocení baterie u bezdrátových sluchátek je velmi ošemetné. Záleží na spoustě proměnných, které výdrž ovlivňují. Na začátku si alespoň shrneme papírové specifikace. Dobíjecí pouzdro disponuje kapacitou 510 mAh. Oproti tomu sluchátko má akumulátor o kapacitě 55 mAh. Ve světě sluchátek se jedná o mírný nadstandard, jenž se projevil i v celkové výdrži.

Při poslechu hudby na zhruba 60 % hlasitosti a při vypnutém ANC, vydrží Huawei FreeBuds Pro 3 hrát téměř 6 hodin. Dobíjecí pouzdro dodá dalších cca 30 minut. Jakmile zapnete ANC, výdrž klesne o nějaké 2 hodinky. A co nabíjení? Kabelem dodáte pouzdru šťávu za zhruba jednu hodinu. Bezdrátově je to mnohem pomalejší a trvá přes dvě hodiny.

Sluchátka hodná své ceny

Nová bezdrátová sluchátka Huawei FreeBuds Pro 3 rozhodně nepatří mezi ty nejlevnější. Svou cenu atakující 5 tisíc korun ale s naprostým přehledem obhájí. Sluchátka mají kvalitní podání zvuku, ergonomii na vysoké úrovni, moderní design a skvělé ANC. Jediným neduhem jsou jen ne příliš intuitivní gesta. Suma sumárum se ale sluchátka dají zařadit mezi absolutní špičku ve své cenové kategorii.

Co se nám líbí?Co se nám nelíbí?
dílenské zpracování lesklý design
skvělý zvuk nepohodlná gesta
kvalitní ANC
výdrž na jedno nabití

Nepřehlédněte

Diskuze

"Komentáře se nahrávají..."