Recenze Xiaomi Redmi Pad Pro – Téměř dokonalý levný tablet s kvalitní konstrukcí

  • Do redakce nám dorazil nový tablet Xiaomi Redmi Pad Pro
  • Ten zaujme především svou velkou, kvalitní obrazovkou a parádní výdrží baterie
  • Jak se tabletu vedlo v naší náročné recenzi a jaké jsou jeho klady a zápory?
V redakci jsme otestovali Redmi Pad Pro (2024)

V redakci jsme otestovali Redmi Pad Pro (2024) | foto: vlastní

V segmentu tabletů dnes operuje pouze několik značek a jednou z nich je právě Xiaomi, pod kterou spadá značka Redmi. Ta tradičně vydává zařízení zaměřená na zákazníky, kteří chtějí co nejlepší poměr cena/výkon, a o tom je vlastně celý Redmi Pad Pro. Ten za nízkou cenu nabízí velký displej s vysokým rozlišením a úsporný procesor Snapdragon, který v kombinaci s velkou baterií může vytvořit ideální zařízení pro práci i zábavu.

Redmi Pad Pro: specifikace

Konstrukcehliník a sklo, 280 × 181,9 × 7,5 mm, 571 g
Displej12,1″, IPS LCD, 120 Hz, 1600 × 2560 px,  jemnost 249 ppi
Operační systémAndroid 14 + HyperOS
Čipset8jádrový, 2,4 GHz, Snapdragon 7s Gen 2
Paměť6 GB/8GB RAM, úložiště 128/256 GB (UFS 2.2)
Fotoaparátdva; 8 Mpx hlavní, clona f/1.8, LED blesk, přední 8 Mpx
LTE800, 900, 1800, 2100, 2600 MHz
TechnologieBluetooth 5.2, GPS, Wi-Fi 6, USB-C, čtečka obličeje, SIM, 5G
Baterie10 000 mAh, rychlonabíjení 33 W
Cena a dostupnostod 6 999 Kč, 4. června 2024

Recenze Redmi Pad Pro – Překvapí nízkou hmotností

Doby, kdy entry-level tablety nebo zařízení ve střední třídě měly plastovou a nekvalitní konstrukci, jsou už dávno pryč. Dnes i tablet za pár tisíc nabídne kvalitní zpracování, což je jedna z předností Redmi Pad Pro. Za svou sympatickou cenu má tablet hliníkovou konstrukci, příjemnou na dotek, a i přes velkou baterii má tloušťku jen 7,5 mm. S hmotností 571 gramů konkuruje například prémiovému tabletu Samsung Galaxy Tab S9+ nebo letošnímu iPadu Pro 13.

Rohy tabletu jsou zaoblené a na dotek hladké. Zadní straně dominují dva kruhové moduly, přičemž v jednom se nachází fotoaparát a v druhém LED dioda pro přisvícení fotek při špatném osvětlení. Na dolní straně se nachází nápis Redmi, který není nijak výrazný, takže tolik nedráždí oči, jak bylo dříve u telefonů a tabletů Xiaomi zvykem.

Balení Redmi Pad Pro (2024)

Balení Redmi Pad Pro (2024) | foto: vlastní

Hlasité reproduktory a 3,5mm jack

Tablet testujeme v šedé variantě, která je velmi podobná barevné variantě vesmírně šedá, kterou využívá Apple u svých dražších iPadů. Mimo jiné tablet disponuje rovnou čtyřmi reproduktory, které najdeme po dvou na horní a dolní straně. Počtem reproduktorů a hlasitostí se tedy vyrovná klidně tabletům za několik desítek tisíc korun. Reproduktory hrají skvěle, jsou vyvážené a nedochází k degradaci zvuku ani při vyšších hlasitostech. Navíc podporují Dolby Atmos.

Bohužel zde nenajdeme žádnou čtečku otisků prstů, což je promarněná příležitost a velká škoda. Co mě osobně překvapilo, je přítomnost 3,5mm jacku. Ten téměř ze všech zařízení vymizel a jedná se tak o jeden z mála vybavenějších tabletů, který ho stále má.

Redmi Pad Pro (2024) v celé své kráse

Parádní displej s vysokým rozlišením

Největším tahákem tohoto tabletu je bezesporu jeho 12,1palcový IPS displej s rozlišením 2560 × 1600, díky čemuž je veškerý obsah dostatečně ostrý a při standardním používání nejsou vidět žádné pixely nebo nedokonalosti. Obrazovka podporuje obnovovací frekvenci 120 Hz, 12bitový panel, který dokáže zobrazit až 68 bilionů barev. To je znát především při sledování filmů a seriálů s podporou Dolby Vision.

Displej chrání starší krycí sklo Gorilla Glass 3, takže se jen tak nepoškrábe, ale pouzdro rozhodně doporučuji přikoupit. Maximální jas obrazovky výrobce udává 600 nitů, na něž se ale dostanete jen při použití automatické regulace jasu.

Při manuálním upravení jasu tablet dosáhl pocitově tak na 500 nitů, což je pořád dostatečné pro venkovní používání na slunci. Pochválit mohu také velké možnosti nastavení obnovovací frekvence, kdy máte na výběr z 60, 90 nebo 120 Hz. Většina výrobců možnost nastavit si manuálně obnovovací frekvenci na 90 Hz často opomíjí.

Displeji by slušelo ještě 500 nitů navíc

Displeji by slušelo ještě 500 nitů navíc | foto: vlastní

Osvědčená nadstavba HyperOS

V tabletu je předinstalovaný Android 14 s nadstavbou HyperOS. Ta běží naprosto plynule a nabízí široké možnosti úprav, jak je u Xiaomi zvykem. Plynulost ještě umocňuje 120Hz displej s vzorkovací frekvencí 240 Hz, interakce s obrazovkou je proto přesná a nedochází k žádným nezaregistrovaným dotykům. Systémem můžete procházet buď pomocí softwarových tlačítek, nebo gest, která si vcelku rychle osvojí i někdo, kdo ještě neměl žádný produkt od Xiaomi.

Redmi Pad Pro (2024)

Redmi Pad Pro (2024) | foto: vlastní

Překvapivě je v tabletu předinstalováno minimum bloatwaru. Jsou zde jen tři aplikace navíc mimo aplikace od Xiaomi, a těmi jsou – Netflix, kancelářský balík WPS Office a Booking. Za to si Redmi rozhodně zaslouží pochvalu. Aplikace jsou rozmístěny tradičně na plochách, a pokud vám tento styl organizace nevyhovuje, můžete si v nastavení zapnout praktičtější styl domovské obrazovky s nabídkou aplikací.

Jako u všech zařízení Xiaomi se do notifikační lišty dostanete přejetím prstu z levé horní strany dolů a do ovládacího centra stačí přejet prstem z pravé horní strany dolů. Skrze to můžete ovládat svou chytrou domácnost Xiaomi nebo Google a rychlé vypínače si můžete vybrat podle sebe.

Funkce navíc

Tablet podporuje možnost rozšíření paměti RAM na úkor úložiště. To přijde vhod hlavně v případě varianty s 6 GB RAM a může to o něco zlepšit zážitek z multitaskingu. Velmi praktická funkce jsou plovoucí okna, která umožňují spustit jakoukoliv aplikaci v pohyblivém okně, které lze velikostně upravit.

Pokud si k tabletu dokoupíte stylus a pouzdro s klávesnicí, můžete z něj udělat schopný pracovní nástroj pro spisovatele nebo umělce. Velká škoda je, že zde chybí PC režim, který uživatelské rozhraní transformuje do tradičního počítačového stylu. Ten se nachází například na dražším Xiaomi Padu 6.

V některých případech jas prostě nestačí

V některých případech jas prostě nestačí | foto: vlastní

Dostatečný výkon pro většinu činností

V tabletu nalezneme výkonný 8jádrový procesor Snapdragon 7s Gen 2, který se svým výkonem rovná vlajkovému procesoru Snapdragonu 865  z roku 2019, takže si bez problému zahrajete i ty nejnáročnější tituly na vyšší detaily. Poměrně dost překvapila stabilita celého čipsetu, která v zátěžovém testu Wild Life Extreme dosahuje excelentní hodnoty 99,4 %, což je číslo, které jsem snad u žádného mobilu nebo tabletu ještě neviděl.

V benchmarcích a při hraní se tedy tabletu vedlo dobře a nedocházelo k žádnému většímu přehřívání. Námi testovaná varianta má 8 GB RAM a interní úložiště o kapacitě 256 GB, které je pomalejší, protože se jedná o úložiště ve standardu UFS 2.2, ale to nijak nezpomaluje celkový běh systému nebo otvírání aplikací. Jen počítejte s pomalejším kopírováním velkých souborů.

Velká baterie s průměrnou výdrží

V tabletu se nachází integrovaná baterie s kapacitou 10 000 mAh, která vystačí na cca 8 hodin brouzdání po internetu nebo na 4,5 hodiny hraní náročných her. Pokud budete využívat 5G konektivitu, kterou tento tablet má, počítejte s o něco horší výdrží, protože spolu s hraním her se jedná o největšího žrouta baterie. Nemusíte se však bát, že by tablet nezvládl náročný pracovní nebo školní den. Pokud budete tablet využívat s nižší úrovní jasu, můžete dosáhnout i lepší výdrže.

Naštěstí je v balení stále přítomen adaptér s výkonem 33 W, jehož rychlost nabíjení není nijak oslnivá, protože za půl hodiny se dostanete na cca 26 % a za hodinu na 60 %. Plně tablet nabijete za přibližně dvě hodiny.

Baterie má průměrnou výdrž

Baterie má průměrnou výdrž | foto: vlastní

Na tablet dostačující fotoaparáty

Redmi Pad Pro disponuje celkem dvěma fotoaparáty – zadním s rozlišením 8 Mpx a selfie kamerkou se stejným rozlišením. Jedná se ale o odlišné senzory. U obou kamer počítejte s možností natáčet video pouze ve Full HD rozlišení při 30 snímcích za sekundu, přičemž výsledná videa jsou průměrná, ale alespoň stabilní díky elektronické stabilizaci obrazu. Hlavní kamera produkuje průměrné snímky ve všech ohledech, barevné podání je však poměrně dobré, kamera nevytvoří žádné fotografie s extrémně umělým barevným podáním.

Rozlišení fotoaparátů stačí pro běžnou kancelářskou práci

Rozlišení fotoaparátů stačí pro běžnou kancelářskou práci | foto: vlastní

Pokud jde o množství detailů, nečekejte žádné zázraky, ale na občasné nouzové focení stačí. Při detailním zkoumání fotek je patrná poměrně agresivní umělá ostrost, která je znát hlavně při zobrazení fotografie na velké obrazovce, na displeji tabletu si jí všimnete hlavně při přiblížení. Navíc je při denních fotkách dost viditelný šum v tmavších místech scény. Pokud budete s tabletem často fotit, je téměř nutné ostřit manuálně, protože se často stávalo, že tablet bez pomoci nedokázal zaostřit.

Večerní fotky jsou na tom dost špatně. Při nedostatku světla se rychle dostaví velké množství šumu, barvy vyblednou a detailů je málo. Celkově jsou obě kamerky spíše průměrné až podprůměrné, ale u tabletu člověk ani nevyžaduje, aby fotil jako vlajkový telefon.

Jak fotí Xiaomi Redmi Pad Pro?

Závěr recenze

Ve výsledku bych tento tablet hodnotil kladně i přes některé z jeho nedostatků. Hlavní prodejní tahák je rozhodně velký, jasný displej s vysokým rozlišením a precizně zpracovaná konstrukce z hliníku, která trochu připomíná dražší iPady Pro. Operační systém běžel po celou dobu plynule a žádných záseků jsem se nedočkal. Velkým plusem jsou kvalitní reproduktory s podporou Dolby Atmos, takže lze tablet využít i jako reproduktor na cestách, a pro někoho může být velkou přidanou hodnotou přítomnost 3,5mm jacku a 5G konektivity. Pochvalu si zaslouží i přítomný procesor, který sice není nejvýkonnější, ale zato si dokáže udržet maximální výkon i po dlouhé době zátěže a s přehledem zvládne většinu náročných her.

Redmi Pad Pro (2024)

Redmi Pad Pro (2024) | foto: vlastní

Jako každé zařízení i toto má pár nevýhod. Jednou z nich je rozhodně spíše průměrná výdrž baterie, což je daň za velký a jasný IPS displej. Mírně podprůměrné jsou také obě přítomné kamerky, ale alespoň zde nenajdeme přebytečnou 2 Mpx kamerku do počtu, kterou některé levnější tablety mají.

Za svou cenu 6 999 korun se jedná o dobře vybavený tablet, který uspokojí potřeby většiny uživatelů. Navíc je možné jej často sehnat ve slevách a v takovém případě se dost možná jedná o tablet s nejlepším poměrem cena/výkon na trhu. Redmi Pad Pro bych doporučil všem, kteří potřebují dobře vypadající tablet s velkou obrazovkou a nechtějí utrácet tisíce korun za tablety s lepším výkonem, který naplno nevyužijí. Navíc z tabletu můžete udělat plnohodnotné pracovní zařízení, když si dokoupíte stylus a pouzdro s klávesnicí.

Co se nám líbí?Co se nám nelíbí?
Velký displej s vysokým rozlišením a jasem Neoslnivá výdrž baterie
Parádní stereo reproduktory s Dolby Atmos a 3,5mm jack Průměrné fotoaparáty
Úsporný procesor s dostatečným výkonem Absence čtečky otisků prstů
Kvalitní hliníková a tenká konstrukce
Plynulý operační systém

Nepřehlédněte

Diskuze

"Komentáře se nahrávají..."

Recenze Xiaomi Redmi Pad Pro – Téměř dokonalý levný tablet s kvalitní konstrukcí

  • Do redakce nám dorazil nový tablet Xiaomi Redmi Pad Pro
  • Ten zaujme především svou velkou, kvalitní obrazovkou a parádní výdrží baterie
  • Jak se tabletu vedlo v naší náročné recenzi a jaké jsou jeho klady a zápory?
V redakci jsme otestovali Redmi Pad Pro (2024)

V redakci jsme otestovali Redmi Pad Pro (2024) | foto: vlastní

V segmentu tabletů dnes operuje pouze několik značek a jednou z nich je právě Xiaomi, pod kterou spadá značka Redmi. Ta tradičně vydává zařízení zaměřená na zákazníky, kteří chtějí co nejlepší poměr cena/výkon, a o tom je vlastně celý Redmi Pad Pro. Ten za nízkou cenu nabízí velký displej s vysokým rozlišením a úsporný procesor Snapdragon, který v kombinaci s velkou baterií může vytvořit ideální zařízení pro práci i zábavu.

Redmi Pad Pro: specifikace

Konstrukcehliník a sklo, 280 × 181,9 × 7,5 mm, 571 g
Displej12,1″, IPS LCD, 120 Hz, 1600 × 2560 px,  jemnost 249 ppi
Operační systémAndroid 14 + HyperOS
Čipset8jádrový, 2,4 GHz, Snapdragon 7s Gen 2
Paměť6 GB/8GB RAM, úložiště 128/256 GB (UFS 2.2)
Fotoaparátdva; 8 Mpx hlavní, clona f/1.8, LED blesk, přední 8 Mpx
LTE800, 900, 1800, 2100, 2600 MHz
TechnologieBluetooth 5.2, GPS, Wi-Fi 6, USB-C, čtečka obličeje, SIM, 5G
Baterie10 000 mAh, rychlonabíjení 33 W
Cena a dostupnostod 6 999 Kč, 4. června 2024

Recenze Redmi Pad Pro – Překvapí nízkou hmotností

Doby, kdy entry-level tablety nebo zařízení ve střední třídě měly plastovou a nekvalitní konstrukci, jsou už dávno pryč. Dnes i tablet za pár tisíc nabídne kvalitní zpracování, což je jedna z předností Redmi Pad Pro. Za svou sympatickou cenu má tablet hliníkovou konstrukci, příjemnou na dotek, a i přes velkou baterii má tloušťku jen 7,5 mm. S hmotností 571 gramů konkuruje například prémiovému tabletu Samsung Galaxy Tab S9+ nebo letošnímu iPadu Pro 13.

Rohy tabletu jsou zaoblené a na dotek hladké. Zadní straně dominují dva kruhové moduly, přičemž v jednom se nachází fotoaparát a v druhém LED dioda pro přisvícení fotek při špatném osvětlení. Na dolní straně se nachází nápis Redmi, který není nijak výrazný, takže tolik nedráždí oči, jak bylo dříve u telefonů a tabletů Xiaomi zvykem.

Balení Redmi Pad Pro (2024)

Balení Redmi Pad Pro (2024) | foto: vlastní

Hlasité reproduktory a 3,5mm jack

Tablet testujeme v šedé variantě, která je velmi podobná barevné variantě vesmírně šedá, kterou využívá Apple u svých dražších iPadů. Mimo jiné tablet disponuje rovnou čtyřmi reproduktory, které najdeme po dvou na horní a dolní straně. Počtem reproduktorů a hlasitostí se tedy vyrovná klidně tabletům za několik desítek tisíc korun. Reproduktory hrají skvěle, jsou vyvážené a nedochází k degradaci zvuku ani při vyšších hlasitostech. Navíc podporují Dolby Atmos.

Bohužel zde nenajdeme žádnou čtečku otisků prstů, což je promarněná příležitost a velká škoda. Co mě osobně překvapilo, je přítomnost 3,5mm jacku. Ten téměř ze všech zařízení vymizel a jedná se tak o jeden z mála vybavenějších tabletů, který ho stále má.

Redmi Pad Pro (2024) v celé své kráse

Parádní displej s vysokým rozlišením

Největším tahákem tohoto tabletu je bezesporu jeho 12,1palcový IPS displej s rozlišením 2560 × 1600, díky čemuž je veškerý obsah dostatečně ostrý a při standardním používání nejsou vidět žádné pixely nebo nedokonalosti. Obrazovka podporuje obnovovací frekvenci 120 Hz, 12bitový panel, který dokáže zobrazit až 68 bilionů barev. To je znát především při sledování filmů a seriálů s podporou Dolby Vision.

Displej chrání starší krycí sklo Gorilla Glass 3, takže se jen tak nepoškrábe, ale pouzdro rozhodně doporučuji přikoupit. Maximální jas obrazovky výrobce udává 600 nitů, na něž se ale dostanete jen při použití automatické regulace jasu.

Při manuálním upravení jasu tablet dosáhl pocitově tak na 500 nitů, což je pořád dostatečné pro venkovní používání na slunci. Pochválit mohu také velké možnosti nastavení obnovovací frekvence, kdy máte na výběr z 60, 90 nebo 120 Hz. Většina výrobců možnost nastavit si manuálně obnovovací frekvenci na 90 Hz často opomíjí.

Displeji by slušelo ještě 500 nitů navíc

Displeji by slušelo ještě 500 nitů navíc | foto: vlastní

Osvědčená nadstavba HyperOS

V tabletu je předinstalovaný Android 14 s nadstavbou HyperOS. Ta běží naprosto plynule a nabízí široké možnosti úprav, jak je u Xiaomi zvykem. Plynulost ještě umocňuje 120Hz displej s vzorkovací frekvencí 240 Hz, interakce s obrazovkou je proto přesná a nedochází k žádným nezaregistrovaným dotykům. Systémem můžete procházet buď pomocí softwarových tlačítek, nebo gest, která si vcelku rychle osvojí i někdo, kdo ještě neměl žádný produkt od Xiaomi.

Redmi Pad Pro (2024)

Redmi Pad Pro (2024) | foto: vlastní

Překvapivě je v tabletu předinstalováno minimum bloatwaru. Jsou zde jen tři aplikace navíc mimo aplikace od Xiaomi, a těmi jsou – Netflix, kancelářský balík WPS Office a Booking. Za to si Redmi rozhodně zaslouží pochvalu. Aplikace jsou rozmístěny tradičně na plochách, a pokud vám tento styl organizace nevyhovuje, můžete si v nastavení zapnout praktičtější styl domovské obrazovky s nabídkou aplikací.

Jako u všech zařízení Xiaomi se do notifikační lišty dostanete přejetím prstu z levé horní strany dolů a do ovládacího centra stačí přejet prstem z pravé horní strany dolů. Skrze to můžete ovládat svou chytrou domácnost Xiaomi nebo Google a rychlé vypínače si můžete vybrat podle sebe.

Funkce navíc

Tablet podporuje možnost rozšíření paměti RAM na úkor úložiště. To přijde vhod hlavně v případě varianty s 6 GB RAM a může to o něco zlepšit zážitek z multitaskingu. Velmi praktická funkce jsou plovoucí okna, která umožňují spustit jakoukoliv aplikaci v pohyblivém okně, které lze velikostně upravit.

Pokud si k tabletu dokoupíte stylus a pouzdro s klávesnicí, můžete z něj udělat schopný pracovní nástroj pro spisovatele nebo umělce. Velká škoda je, že zde chybí PC režim, který uživatelské rozhraní transformuje do tradičního počítačového stylu. Ten se nachází například na dražším Xiaomi Padu 6.

V některých případech jas prostě nestačí

V některých případech jas prostě nestačí | foto: vlastní

Dostatečný výkon pro většinu činností

V tabletu nalezneme výkonný 8jádrový procesor Snapdragon 7s Gen 2, který se svým výkonem rovná vlajkovému procesoru Snapdragonu 865  z roku 2019, takže si bez problému zahrajete i ty nejnáročnější tituly na vyšší detaily. Poměrně dost překvapila stabilita celého čipsetu, která v zátěžovém testu Wild Life Extreme dosahuje excelentní hodnoty 99,4 %, což je číslo, které jsem snad u žádného mobilu nebo tabletu ještě neviděl.

V benchmarcích a při hraní se tedy tabletu vedlo dobře a nedocházelo k žádnému většímu přehřívání. Námi testovaná varianta má 8 GB RAM a interní úložiště o kapacitě 256 GB, které je pomalejší, protože se jedná o úložiště ve standardu UFS 2.2, ale to nijak nezpomaluje celkový běh systému nebo otvírání aplikací. Jen počítejte s pomalejším kopírováním velkých souborů.

Velká baterie s průměrnou výdrží

V tabletu se nachází integrovaná baterie s kapacitou 10 000 mAh, která vystačí na cca 8 hodin brouzdání po internetu nebo na 4,5 hodiny hraní náročných her. Pokud budete využívat 5G konektivitu, kterou tento tablet má, počítejte s o něco horší výdrží, protože spolu s hraním her se jedná o největšího žrouta baterie. Nemusíte se však bát, že by tablet nezvládl náročný pracovní nebo školní den. Pokud budete tablet využívat s nižší úrovní jasu, můžete dosáhnout i lepší výdrže.

Naštěstí je v balení stále přítomen adaptér s výkonem 33 W, jehož rychlost nabíjení není nijak oslnivá, protože za půl hodiny se dostanete na cca 26 % a za hodinu na 60 %. Plně tablet nabijete za přibližně dvě hodiny.

Baterie má průměrnou výdrž

Baterie má průměrnou výdrž | foto: vlastní

Na tablet dostačující fotoaparáty

Redmi Pad Pro disponuje celkem dvěma fotoaparáty – zadním s rozlišením 8 Mpx a selfie kamerkou se stejným rozlišením. Jedná se ale o odlišné senzory. U obou kamer počítejte s možností natáčet video pouze ve Full HD rozlišení při 30 snímcích za sekundu, přičemž výsledná videa jsou průměrná, ale alespoň stabilní díky elektronické stabilizaci obrazu. Hlavní kamera produkuje průměrné snímky ve všech ohledech, barevné podání je však poměrně dobré, kamera nevytvoří žádné fotografie s extrémně umělým barevným podáním.

Rozlišení fotoaparátů stačí pro běžnou kancelářskou práci

Rozlišení fotoaparátů stačí pro běžnou kancelářskou práci | foto: vlastní

Pokud jde o množství detailů, nečekejte žádné zázraky, ale na občasné nouzové focení stačí. Při detailním zkoumání fotek je patrná poměrně agresivní umělá ostrost, která je znát hlavně při zobrazení fotografie na velké obrazovce, na displeji tabletu si jí všimnete hlavně při přiblížení. Navíc je při denních fotkách dost viditelný šum v tmavších místech scény. Pokud budete s tabletem často fotit, je téměř nutné ostřit manuálně, protože se často stávalo, že tablet bez pomoci nedokázal zaostřit.

Večerní fotky jsou na tom dost špatně. Při nedostatku světla se rychle dostaví velké množství šumu, barvy vyblednou a detailů je málo. Celkově jsou obě kamerky spíše průměrné až podprůměrné, ale u tabletu člověk ani nevyžaduje, aby fotil jako vlajkový telefon.

Jak fotí Xiaomi Redmi Pad Pro?

Závěr recenze

Ve výsledku bych tento tablet hodnotil kladně i přes některé z jeho nedostatků. Hlavní prodejní tahák je rozhodně velký, jasný displej s vysokým rozlišením a precizně zpracovaná konstrukce z hliníku, která trochu připomíná dražší iPady Pro. Operační systém běžel po celou dobu plynule a žádných záseků jsem se nedočkal. Velkým plusem jsou kvalitní reproduktory s podporou Dolby Atmos, takže lze tablet využít i jako reproduktor na cestách, a pro někoho může být velkou přidanou hodnotou přítomnost 3,5mm jacku a 5G konektivity. Pochvalu si zaslouží i přítomný procesor, který sice není nejvýkonnější, ale zato si dokáže udržet maximální výkon i po dlouhé době zátěže a s přehledem zvládne většinu náročných her.

Redmi Pad Pro (2024)

Redmi Pad Pro (2024) | foto: vlastní

Jako každé zařízení i toto má pár nevýhod. Jednou z nich je rozhodně spíše průměrná výdrž baterie, což je daň za velký a jasný IPS displej. Mírně podprůměrné jsou také obě přítomné kamerky, ale alespoň zde nenajdeme přebytečnou 2 Mpx kamerku do počtu, kterou některé levnější tablety mají.

Za svou cenu 6 999 korun se jedná o dobře vybavený tablet, který uspokojí potřeby většiny uživatelů. Navíc je možné jej často sehnat ve slevách a v takovém případě se dost možná jedná o tablet s nejlepším poměrem cena/výkon na trhu. Redmi Pad Pro bych doporučil všem, kteří potřebují dobře vypadající tablet s velkou obrazovkou a nechtějí utrácet tisíce korun za tablety s lepším výkonem, který naplno nevyužijí. Navíc z tabletu můžete udělat plnohodnotné pracovní zařízení, když si dokoupíte stylus a pouzdro s klávesnicí.

Co se nám líbí?Co se nám nelíbí?
Velký displej s vysokým rozlišením a jasem Neoslnivá výdrž baterie
Parádní stereo reproduktory s Dolby Atmos a 3,5mm jack Průměrné fotoaparáty
Úsporný procesor s dostatečným výkonem Absence čtečky otisků prstů
Kvalitní hliníková a tenká konstrukce
Plynulý operační systém

Nepřehlédněte

Diskuze

"Komentáře se nahrávají..."