Mobilizujeme.cz

Sony Xperia U – recenze silného prcka s malou pamětí

23. 6. 2012  |  recenze  |  autor:

V dnešní recenzi vám představíme Xperii U coby nejmenší smartphone z tzv. NXT série od Sony, který na svou velikost disponuje velmi vysokým výkonem, slušným displejem, bohužel taky ale velmi malou vnitřní kapacitou. Přivítejte Sony Xperia U.

Kapitoly článku:

» Úvod, technické parametry, video, obsah balení
» Design a konstrukce, baterie, výdrž
» Displej a ovládání, prostředí, telefonování a zprávy
» Hudební a video přehrávač, GPS navigace, aplikace, fotoaparát
» Organizační a datové funkce, zhodnocení

Sony Xperia U je, co se týká vzhledu, identická se svými sourozenci, tedy modely Xperia P a S. Když v Sony navrhovali tuto zajímavou trojku, odlišili telefony hlavně velikostí úhlopříčky, a tím pádem samotného telefonu, taktéž ale i vestavenou pamětí. Bohužel, někdo si v Sony myslel, že u malého modelu Xperia U bude každému uživateli stačit 8 GB (čtěte jako 4 GB) vnitřního úložiště a tak zde nenajdete slot na microSD karty. Proč zmiňuji tento nedostatek hned na začátku? Jedná se totiž o největší, ale pro spoustu uživatelů zcela zásadní slabinu dnes recenzovaného telefonu. Nutno podotknout, že je to jeden z mála nedostatků jinak celkově povedeného mobilu. Pojďme se tedy na Xperii U podívat podrobněji.

Co se týče hardwarové výbavy, Sony Xperia U je velmi podobná vyššímu modelu Xperia P. Obsahuje stejný dvoujádrový procesor ST-Ericsson NovaThor U8500 na frekvenci 1 GHz, kterému sekunduje GPU Mali-400MP. Dále obsahuje 512 MB RAM a obsahuje vnitřní úložiště 8 GB. Použit je displej s technologií Bravia Engine o úhlopříčce 3,5 palce a rozlišením FWVGA 480 x 854 pixelů, což nám vytváří nadprůměrnou hustotu pixelů 280 DPI. Fotoaparát je použit o rozlišení 5 Mpx, má autofocus včetně LED přisvícení a dokáže natáčet videosekvence o rozlišení 720p.

Nepřehlédněte: v redakci jsme porovnali všechny 4 modely Xperia NXT v komentovaném videu.

Základní parametry – Sony Xperia U

Rozměry 112 x 54 x 12 mm
Hmotnost 110 g
Displej dotykový (kapacitní, multi-touch), TFT, rozlišení FWVGA (480 x 854 px), 16 milionů barev, úhlopříčka 3,5“
Procesor a paměť dvoujádrový 1 GHz procesor Qualcomm
512 MB RAM, 4 GB vnitřní paměť bez možnosti rozšíření
Operační systém Android 2.3 Gingerbread + Timescape UI
Fotoaparát 5 Mpx (2592 x 1952 px), autofocus, blesk, nahrávání HD 720p videa
Obsah balení návod, baterie, nabíječka, stereo headset s peckovými sluchátky, datový USB kabel
Cena a dostupnost 6 700 Kč, červen 2012

Krátké postřehy z testování Sony Xperie U:

Co se nám líbilo: jemnost displeje, rychlé reakce systému, použití miniSIM, vyměnitelná baterie, určitá stylovost, tuhost konstrukce

Co se nám nelíbilo: extrémně malá kapacita úložiště, přesvícený a nepřehledný průhledný pruh, velmi slabá notifikační dioda

TIP: Pro podrobné parametry telefonu Sony Xperia U navštivte katalog mobilů.

Obsah balení: nic překvapivého

Sony Xperia U je balená ve stejné krabičce, jako její větší sourozenci. Je tedy nízká, za to zabírající větší plochu. Kromě obrázku telefonu a loga Androidu na přední straně nic jiného nenajdeme, na zadní naopak pomocí obrázků vyjmenovává výrobce výhody právě vybalovaného přístroje. Pokud krabičku otevřeme, kromě samotné Xperie U samozřejmě najdeme uvnitř nabíječku, respektive USB redukci do zásuvky a USB kabel, který můžete použít jak na nabíjení, tak na připojení mobilu k počítači.

Dále nám výrobce přibalil obyčejné sluchátka, tzv. špunty, které zároveň fungují jako handsfree. Na sluchátka přibalené k mobilu nehrají úplně špatně, vyšší modely ale přeci jenom mají sluchátka pohodlnější a i kvalitnější. V balení taktéž najdeme vyměnitelný plastový díl, v našem případě růžové barvy, kterým můžeme nahradit černý plast, který obepíná bradu telefonu pod průhledným proužkem. Tento plastový výlisek jde sundat velmi ztuha, nebojte se tedy použít sílu a táhnutím dolů jej oddělíte. Na druhou stranu, nemusíte se bát, že by se samovolně někdy oddělil.

Navíc ještě v balení najdeme, stejně jako u modelu Xperia Sola, redukci z microSIM na klasickou miniSIM a fólii na displej. Poslední položka, která se nachází v krabičce, jsou již pouze jednoduché návody k základnímu seznámení s telefonem.

Komentované první dojmy z Xperie U

Oficiální video

Kapitoly článku:

» Úvod, technické parametry, video, obsah balení
» Design a konstrukce, baterie, výdrž
» Displej a ovládání, prostředí, telefonování a zprávy
» Hudební a video přehrávač, GPS navigace, aplikace, fotoaparát
» Organizační a datové funkce, zhodnocení

..

Testovaný produkt: Sony Xperia U, autor recenze: David Šantora, hodnocení: 4/5
Témata:, , ,

Diskuze k článku (50 komentářů)

  1. Tom
    23.6.2012 v 10:41

    Telefon vypadá opravdu dobře, konečně výrobce nehleděl na přemrštěnou velikost displeje, tato uhlopříčka pro mě ideální, opravdu přemýšlím nad koupí, ale opravdu mě odrazuje mizerná paměť… co by jim udělalo přidat slot pro paměťovou kartu, proužek by taky nemusel být… uvidíme co přinese nová řada telefonů od Sony, třeba se poučí a tyto nedostatky v podobných mobilech napraví

    Odpovědět

      Dan
      29.1.2013 v 20:07

      Telefon dobrý,ale android 2.3 je na prd. da se upgreidovat na 4.0 jinak dobrý. myslím že pameť. 8GB(jinak 6GB). Vše OK cena Taky ujde(6500Kč)

      Odpovědět

  2. fry
    23.6.2012 v 11:44

    nadpis článku je veľmi výstižný, samotný mobil pre svoju minipamäť pre mňa nepoužitelný. nechápem, ako mohol niekto niečo také pustiť do výroby. v podstate ten mobil zabili.

    Odpovědět

  3. scorpion
    23.6.2012 v 11:59

    Proč u posledních recenzí nejsou ukázky fotek či videí?

    Odpovědět

      Luboš Srb
      2.7.2012 v 20:11

      Dobrý den,

      za absenci zkušebních fotek a videí se omlouváme, u xperií u a sola jsme je zapomněli pořídit, než jsme je vrátili. U příštích telefonů si dáme větší pozor.

      Odpovědět

        vendy
        7.3.2013 v 22:45

        Dobry den, mam dotaz. U sony xperia U je možno vyměňovat spodní krytky?

        Odpovědět

  4. Vlastík
    23.6.2012 v 12:06

    Nesouhlasím s obsahem balení. Koupil jsem si tento telefon na Kasa.cz a měl jsem v balení jiné sluchátka (opravdové špunty MH1) a autonabíječku. Možná první várka telefonů…

    Odpovědět

      David Šantora
      23.6.2012 v 12:41

      Dobrý den,

      dle toho co píšete, je opravdu možné, že jsme měli jiné balení, jelikož naše balení pocházelo přímo od Sony. Obsah prodejního balení ověříme a text v recenzi dle toho upravíme.

      S pozdravem.

      Odpovědět

  5. tobi96
    23.6.2012 v 12:31

    chci se zeptat jestli se dá svitící proužek pod displejem nějak vypnout nebo aslespoň zmírnit jeho jas ? předem děkuji za odpověď

    Odpovědět

      David Šantora
      23.6.2012 v 12:39

      Dobrý den,

      nedá. Pouze jde nastavit barva podsvícení v závislosti na barvě aktivní tapety.

      S pozdravem.

      Odpovědět

  6. jirka
    26.6.2012 v 12:34

    Dnešní jedna jediná libovolná AAA hra z Google Play zabírá v mobilu stovky MB dat, dokonce některé tituly zabírají více než 1 GB? Neupadli jste? Pro představu, všechny 4 série hry Angry birds dohromady, májí velikost 90 MB, tudíž ani né jednu zmíněnou stovku a to patří mezi ty velikostně největší aplikace pro Android. Většinou se to všechno pohybuje kolem 5-10 MB. Ty obyčejné aplikace řádově v několika stovkách KB.

    Odpovědět

      David Šantora
      26.6.2012 v 14:58

      Dobrý den,

      rozhodně jsem neupadnul. Třeba GTA pro Android zabírá v mobilu necelých 500 MB, Mass Effect Inflictator má 458 MB dat, Asphalt 6: Adrenaline zabírá přesně 500 MB prostoru, BackStab 560 MB, ale třeba už takový Modern Combat 3: Fallen Nation vyžaduje 1370 MB místa, Max Payne zabere rovných 1300 MB a taková N.O.V.A. 3. již vyžaduje 2 GB prostoru, Předpokládám, že se tedy shodneme, že hry v Androidu opravdu mohou zabírat stovky MB dat, dokonce i přes 1 GB, jak jsem zmínil v recenzi.

      Nezpochybňuji, že Vám Angry Birds zaberou pár desítek MB, Angry Birds ale neobsahují pokročilou 3D grafiku, kterou všechny mnou zmiňované tituly mají a nejenom z tohoto důvodu jejich velikost je oproti Angry Birds (a jim podobným hrám) řádově v násobkách.

      S pozdravem.

      Odpovědět

  7. Miro
    27.6.2012 v 20:38

    Dobrý den,
    rád bych se dozvěděl něco o vzájemných vztazích jednotlivých úložišť tohoto mobilu (USB úložiště, pamět telefonu 1,7GB, interní úložiště 4 GB). Konkrétně zda lze na USB úložistě přemístit nainstalované aplikace z paměti telefonu a při připojení USB ji normálně spustit. To je jedna věc. Druhá věc na kterou bych se rád zeptal, jestli je možno z paměti telefonu určené pro aplikace, aplikaci přemístit i na interní 4 gigabytové úložistě. Tyhle vzájemné vztahy mě hodně zajímají a nikde jsem se o tom nic nedočetl. Mohli byste to vyzkoušet? Předem díky.

    Odpovědět

      David Šantora
      28.6.2012 v 13:07

      Dobrý den,

      Xperii U jsme vrátili do Sony, takže mobil již nemáme. Každopádně, 1,7GB pamět je určená na instalaci aplikací, 4 GB vnitřní uložiště je určené pro Vaše data (hudba, foto apod.). V nastavení aplikací v přístroji si sice můžete přesunout část aplikace i do té 4 GB části, většinou se vám ale nepřesune celá a část jí zůstane v 1,7GB části, nehledě na to, že některé aplikace mají s tímto přesunem problémy, či jej rovnou neumožňují. Po připojení telefonu k počítači skrz USB se Vám zobrazí pouze 4 GB část. Xperia U bohužel zbytečně a nesmyslně trpí tímto rozdělením již tak malé vnitřní paměti.

      S pozdravem.

      Odpovědět

        Miro
        28.6.2012 v 14:34

        S tím USB jsem to asi špatně prezentoval, měl jsem na mysli připojení flash disku k mobilu. Zda z něj následně spustit i ty některé, tam uložené (bude-li uložit možno), aplikace. Média totiž takhle přehrát lze. Neboť vím, že připojení flashky Xperia U podporuje (samozřejmě s potřebnou redukcí koncovky na micro USB a nainstalované aplikace, jako je průzkumník, či total commander). Ale to už chce asi vyzkoušet a bez telefonu to není ve vašich silách. Každopádně díky za předešlý názor, případně i co si myslíte tady o tom.

        Odpovědět

          Lukáš
          28.11.2012 v 13:53

          Zdravim. Před nedávnem jsem si koupil Xperi U zatím jsem sní velmi spokojen ale jedíné co mi vadí je ta malá interní pamět. Ale jak jsem se tu dočetl tak se k tomu dá připojit flesch disk přes redukci.snad se mi jí podaří někde sehnat nebo víte kde jí koupit ? a je potřeba něco instalovat nebo to bude fungovat bez problému ?. děkuji L.

          Odpovědět

  8. Patrik
    30.6.2012 v 18:01

    Dobrý den, chci se zeptat, tda má telefon na sobě již nějakou vrstvu proti otiskům a „mastnotám“ z výroby. Pokud ne, jak je proti tomu samotné sklo odolné (vč. poškrábání). Děkuji

    Odpovědět

      David Šantora
      1.7.2012 v 10:26

      Dobrý den,

      telefon samotný na otisky moc náchylný není, naopak krycí sklo displeje je chytá bohužel nadprůměrně.

      S pozdravem.

      Odpovědět

  9. Igor
    25.7.2012 v 13:49

    Dobrý deň, mal by som na vás otázku keďže sa v mobiloch určite orientujete lepšie ako ja.

    Vedeli by ste mi poradiť pri výbere mobilu Sony, resp SE? hľadám mobil do 300€ čo zahŕňa SOLU, Xperiu U, a SE Arc S, ak by bol podľa vás výrzne lepší, tak by za zváženie stál potom aj Xperia P. Ktorý z nich stojí za hriech?

    Potrebujem od neho aby bol svižný, robil dostačujúce fotky pre bežného používateľa, a nemal problém so širokým portfóliom aplikácií.

    Ďakujem

    Odpovědět

      David Šantora
      1.8.2012 v 21:20

      Dobrý den,

      z výše uvedených mě nejvíce zaujala Xperia Sola, a to z důvodu podpory paměťových karet microSD. Nějaký zásadní rozdíl mezi Xperií Sola, U a P nehledejte, všechny telefony jsou postavené na absolutně stejné platformě a liší se pouze velikostí displeje, velikostí vnitřního uložiště, velikostí samotného telefonu a právě u Xperia Sola navíc podporou paměťových karet, případně u Xperie P technologií WhiteMagic u displeje. Pokud Vám stačí 16GB (reálně k dispozici pouze cca 13 GB) místa v telefonu, berte Xperii P, je to opravdu výborný telefon s fantastickým displejem, navíc asi nejlepším fotoaparátem z nových Xperií. Kdyby za svojí cenu měl microSD slot, nebál bych se ho označit na špičku ve své třídě. Pokud hodně koukáte na filmy, případně nosíte s sebou spoustu muziky, a tím pádem potřebujete hodně místa, berte Xperii Sola, microSD karty se můžou hodit. Xperia U kromě barevného proužku pod displejem vlastně nenabízí nic, co by neměli Xperia Sola či Xperia P a doporučil bych jí v případě, že chcete opravdu malý telefon a nevadí vám málo místa pro uživatele (cca 4 GB, byť výrobce udává 8GB, více v recenzi). Poté s ním budete velmi spokojený, protože jinak je též, jako všechny současné Xperie, velmi povedený.

      S rychlostí jsem nezaznamenal problém u žádného z Vámi vyjmenovaných telefonů, u každého je velmi dobrá. Pouze pozor na Sony Ericsson Xperia Arc S, relativně dost uživatelů hlásí zpomalení přístroje po upgradu na ICS.

      S pozdravem.

      Odpovědět

  10. F.
    1.8.2012 v 18:32

    Velmi zaujatá a neobejtivní recenze. Navíc obsahuje gramatické chyby.
    Notifikační dioda se dá pomocí software z google play marketu vypnout, popř. nastavit, že při používání telefonu nemá svítit.

    Odpovědět

      David Šantora
      1.8.2012 v 21:26

      Dobrý den,

      děkuji za Váš názor. Pokud jste našel gramatické chyby, zkuste příště být více konkrétní, rád je v recenzi napravím.

      Co se týká objektivity a zaujatosti, Váš názor Vám neberu, byť jej nesdílím a recenzi jsem psal tak, jak se mi přístroj jevil, bez ohledu na značku, systém či cokoli jiného.

      Vaše poznámka ohledně notifikační diody je sice pravdivá, na Google Play je takových aplikací více, to nic ale nemění na faktu, že sama o sobě je od výrobce, konkrétně u tohoto modelu, notifikační dioda dost nedotažená a její svítivost naprosto nedostatečná.

      S pozdravem.

      Odpovědět

        F.
        2.8.2012 v 01:23

        Zdravím,

        jednu z gramatických chyb jsem našel v posledním odstavci ve slovním spojení „herní konzoly.“ Další si nevybavuji.

        Zaujatost v tomto článku jsem viděl v tom, když jste téměř pokaždé přirovnával tuto Xperii k jiným, dražším modelům ze série NXT. Tyto zmíněné modely se pohybují ve vyšší cenové kategorii, ikdyž jsou to „sourozenci,“ nepřijde mi dobré srovnávat je.

        Ohledně svítivosti diody a její naprosto špatné viditelnosti za denního světla máte pravdu, ale neberu to jako mínus, protože telefon mám většinou položen v místnosti, kde dioda, při notifikaci, jde vidět a nebije do očí. Když telefon vytáhnu z kapsy, většinou jej rozsvítím, abych se podíval na čas a při té příležitosti vidím, zda-li mi někdo volal, nebo psal. Na diodu si nestěžuji, ikdyž, máte pravdu, je nedotažená.

        S pozdravem,

        F.

        Odpovědět

          David Šantora
          2.8.2012 v 12:46

          Dobrý den,

          skvělé, Váš druhý komentář je podstatně přínosnější a děkuji Vám za něj.

          Vámi nalezenou chybu jsem opravil, děkuji za upozornění.

          To, že jsem přirovnával Xperii U třeba k Xperii P, bych nepojmenoval zaujatostí, ale realitou. Oba telefony jsou téměř identické a samozřejmě kromě velikosti displeje a samotného přístroje, se jedná o jeden a tentýž přístroj. Uživatel u Xperie P získá navíc „pouze“ kvalitnější a větší displej a dvojnásobnou porci paměti. Sony prostě diferencovalo Xperii U a P velmi slabě. Design telefonů je téměř stejný, použitá platforma jakbysmet, rozhraní též… Proč bych tedy nemohl tyto telefony srovnat, když zákazník platí podstatnou částku navíc za výše zmíněné věci, přesto si kupuje téměř stejný telefon.

          Notifikační dioda je, jak jsme se shodli, nedotažená. To, že Vám svítivost přijde dostatečná, je v pořádku, jiný člověk ale třeba většinu času stráví venku a tam je dioda svojí svítivostí k ničemu. Svítí málo, to je fakt, já to beru jako mínus a zmínil jsem to v recenzi. Nelze ale napsat recenzi takovou, aby vyjadřovala názor každého z nás. Až narazím na telefon, který bude mít diodu svítivou jako menší elektrárna, v recenzi to taktéž poznamenám jako mínus. Vše je prostě o vyváženosti a každý ten svůj střed máme jinde. Osobně ale považuji nové Xperie, ať se neshodneme v čemkoli, za velmi povedené telefony, jen škoda té malé odlišnosti v jednotlivých modelech a za tím si stojím.

          Příjemný den přeji.

          Odpovědět

  11. Viktor Mačura
    6.8.2012 v 23:14

    Dobrý den,
    mám dotaz ohledně toho jestli by byl lepší xperia ray nebo U. děkuji..podle mě je lepší U krom toho místa 8 Gb. je o přibližne3-5 dražší a všechno ostatní má lepší krom fotoaparátu či stejné. Hlavně výkon vede..děkuji

    Odpovědět

      Seby
      7.8.2012 v 21:26

      Chci se zeptat. jde v U-čku nastavit například nějaký úkol, který vám v ten čas připomene ? Děkuji moc :)

      Odpovědět

        David Šantora
        7.8.2012 v 22:34

        Dobrý den,

        klasický úkolovník v Xperiích přítomný není, nicméně je v telefonu samozřejmě kalendář, kde můžete vytvořit událost a ta se připomene v zadaný čas. Pokud chcete úkolovník jako takový, doporučuji špičkový Gtask z Google Play – https://play.google.com/store/apps/details?id=org.dayup.gtask&hl=cs

        S pozdravem.

        Odpovědět

      David Šantora
      7.8.2012 v 22:30

      Dobrý den,

      Xperia U je určitě výkonnější, na druhou stranu, má dost velké omezení v paměti, kterou nelze nijak rozšířit. Výrobce sice uvádí 8GB, reálně máte k dispozici ale necelých 4 GB uživatelské paměti, viz. text v recenzi. Pokud Vám toto nevadí, zvolte Xperii U, pokud chcete paměťové karty, velmi dobrou volbou kromě Xperia Ray, je novější Xperia Sola, či novinka Xperia Go, kterou právě testuji a jejíž recenzi brzy vydáme.

      S pozdravem.

      Odpovědět

  12. Patrik
    11.8.2012 v 12:48

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak přesně aktivuju offline navigaci u Sony Xperie U. Respektive, pokud by jste mi popsal postupný návod krok po kroku. Myslím, že to bude shodný i se SXP či ostatními podobnými telefony. Je to můj první dotykový telefon, tak předem se omlouvám za asi hloupý dotaz. Děkuji mockrát

    Odpovědět

  13. vojta
    12.8.2012 v 10:23

    Dobrý den. Přítelkyně si před týdnem koupila právě tento telefon. Je perfektní, jen na jednu věc nemůžeme přijít. Kde je možné najít kalibraci, nebo něco podobného? Přítelkyně má udělané nehty, na které obrazovka nefunguje. Je možné toho někde změnit? Díky za pomoc

    Odpovědět

      David Šantora
      12.8.2012 v 11:39

      Dobrý den,

      telefon disponuje tzv. kapacitním displejem, který reaguje na elektrický impuls ve vašem těle, tedy stačí se velmi jemně dotknout bříškem prstu a mobil přesně ví, kde k dotyku došlo. Z toho důvodu není potřeba kalibrace (a proto jí nemůžete najít) jako u starší rezistevní, neboli odporové technologie. Ta naopak reaguje na sílu stisku. Z toho vyplývá jediné: Gelové nehty Vaší přítelkyně se s Xperií U nikdy kamarádit nebudou, tak jako s drtivou většinou ostatních dotykových telefonů. Vyjímku tvoří levné Nokie typu Asha 203, které právě ještě odporový displej používají. Tam gelové nechty fungovat budou. Moderní smartphony ale již používají pouze kapacitní displeje.

      S pozdravem

      Odpovědět

  14. Machalický
    1.9.2012 v 14:11

    Nahrávání hovorů: u Xperie 8 jsem na třetí pokus objevil AllCallRecorder – zdarma a funguje perfektně, vše je výborně slyšet. Bohužel na Xperie U nějak nefunguje, resp. 2. strana je špatně slyšet, pak jsem zkoušel několik dalších aplikací, ale zatím se nějak nedaří. Máte něco odzkoušeno na Xperii U?

    Odpovědět

  15. ja
    1.11.2012 v 18:46

    potrebujem sa spýtať ako sa posielajú fotky blututom?

    Odpovědět

  16. Alena
    13.11.2012 v 20:37

    Můžu se zeptat, zdali se při psaní sms, dá klávesnice přepnout na alfanumerickou, jako je to napr. u xperie go? Děkuji

    Odpovědět

      David Šantora
      13.11.2012 v 22:52

      Dobrý den,

      ano, klávesnice přepnout jde. Nehledě na to, že pokud se podíváte na Google Play, najdete tam spousty alternativních klávesnic, mnohdy kvalitnějších než ty, které nám výrobci nabídnou s telefonem. Stačí si tedy pouze vybrat.

      S pozdravem.

      Odpovědět

  17. Martina
    15.11.2012 v 17:45

    Dobrý den,
    ráda bych se zeptala, zda lze z internetu stáhnout návod na použití Xpérie U, v telefonu nemohu najít nastavení zpráv, doručenku, i když vím, že tam je (např. doručenku jsem nastavila náhodou,a do dnes nemohu přijít,jak se mi to podařilo. Děkuji

    Odpovědět

  18. milosch 61
    23.11.2012 v 21:32

    Mám U-čko už dva mesiace, nieje na hranie hier pre malú pamat ale film si pozriem cez „USB host“ na 16G flash-ke.
    Svietiaci pásik mám tiež ovládaný cez apl.

    Odpovědět

  19. Lukas
    30.11.2012 v 10:37

    Zdravim. Před nedávnem jsem si koupil Xperi U zatím jsem sní velmi spokojen ale jedíné co mi vadí je ta malá interní pamět. Ale jak jsem se tu dočetl tak se k tomu dá připojit flesch disk přes redukci.snad se mi jí podaří někde sehnat nebo víte kde jí koupit ? a je potřeba něco instalovat nebo to bude fungovat bez problému ?. děkuji L.

    Odpovědět

  20. dominik
    22.12.2012 v 18:46

    Dobrý den chci se zeptat mám sony xperia u a sám se rozsvítí a tak to udělá asi pětkrát a pak to zase přestane a nevím proč poradil by ste mi prosím

    Odpovědět

  21. Patrik
    12.1.2013 v 17:17

    Ahojte ak chcem fotit s smartphonom Xperia U tak mi napíše že…neník dizpozicii poradte :(

    Odpovědět

      mobil pomoc
      14.1.2013 v 17:33

      Bud máte špuštětou nějakou jinou aplikaci a nebo nedostatek paměti …
      U mého mobilu od LG to je tak :)

      Odpovědět

  22. domco
    31.1.2013 v 14:11

    ahojte rozhodujem sa medzi xperiou U a GALAXY S ADVANCE. Ktorý je podľa vás lepší?

    Odpovědět

  23. ferda
    31.1.2013 v 23:47

    nejlepší je ferda

    Odpovědět

  24. Beata
    6.2.2013 v 01:28

    Dobry den, chci se zeptat, jak se rychle vypinaji aplikace? kdyz dlouho drzim postredni tlacitko, mam tam vsechny neukoncene aplikace, no nevim, jak se ich zbavit. chci neco rychlejsiho jako jet na nastaveni/aplikace/atd.. a u tohoto telefonu mi chybi snadne ukonceni jenom prejetim prstem. dekuji mockrat

    Odpovědět

      Klofan
      13.2.2013 v 22:56

      Po zmáčknutí prostředního tlačítka puštěné aplikace přetáhněte na stranu, aplikace se vypne. Jinak si stáhněte aplikaci Advanced task killer, ta je nejlepší.

      Odpovědět

  25. Martina
    2.5.2013 v 14:48

    Dobrý den,
    mám dotaz. Tento telefon mám zhuba 2 týdny a už mi nefunguje, nespadl ani jednou ani nezmokl a nejede. Včera večer mi zavybroval na nočním stolku rozsvítil se a já jsem si myslela že mi došla nějaká sms nebo něco a ráno mi ani nezvonil budík a nakonec jsem zjistila že se vypnul. Nereaguje ani na nabíječku a ani na USB na pc. Poradí mi někdo co by se s tím dalo udělat? Na reklamaci se mi nechce, protože by to trvalo moc dlouho a nechce se mi čekat. Budu ráda za jakoukoliv radu.
    Děkuji…

    Odpovědět

      David Šantora
      2.5.2013 v 19:15

      Dobrý večer,

      tady nic neřešte a rozhodně reklamace.

      S pozdravem.

      Odpovědět

  26. Martina
    3.5.2013 v 06:52

    Děkuji,
    dnes už půjde na reklamaci krasavec ;)

    Odpovědět

  27. Mira
    26.5.2013 v 13:14

    Dobrý den!Při focení s bleskem na xperii U jsou fotky takové -kalné,při normálním focení je to OK.Můžete poradit_Dikes.

    Odpovědět

  28. Anna
    21.5.2014 v 18:26

    Dobrý den chtěla jsem se zeptat když mi nejde stáhnout horní lišta, tak co s tím mám dělat. Zkoušela jsem restartovat mobil a nic se nestalo. Děkuji za odpověď

    Odpovědět

Přidat komentář

Jak vybrat telefon v roce 2016, nezapomeňte na těchto 5 věcí

Jak vybrat telefon v roce 2016, nezapomeňte na těchto 5 věcí

18. 4. 2016  |    |  diskuze (34)

Technologie mobilních telefonů, dnes bychom spíše řekli smartphonů, se každým měsícem, každou tiskovou konferencí, posunují kupředu. Je tedy zcela běžné,…

Recenze Huawei Mate 8: dokonalý po všech směrech (exkluzivně)

Recenze Huawei Mate 8: dokonalý po všech směrech (exkluzivně)

12. 2. 2016  |    |  diskuze (60)

Hledáte to nejlepší na poli superphabletů? Tak už dál nemusíte. Huawei Mate 8 je přímo mistrovským dílem, ze kterého čiší…

7 vlastností, které má údajně přinést iPhone 7

7 vlastností, které má údajně přinést iPhone 7

9. 11. 2015  |    |  diskuze (31)

I když iPhony 6S a 6S Plus jsou na trhu jen krátce, tak se již příznivci této značky těší, co přinese…

Recenze Honor 7: reparát na výbornou

Recenze Honor 7: reparát na výbornou

25. 10. 2015  |    |  diskuze (15)

Nový přístroj z dílny odnože značky Huawei opět nabízí skvělý poměr ceny a výkonu. K tomu návdavkem i několik velmi praktických zlepšováků…

Recenze Lenovo Vibe Shot: Levná stylovka mezi fotomobily

Recenze Lenovo Vibe Shot: Levná stylovka mezi fotomobily

12. 8. 2015  |    |  diskuze (38)

Lenovo vyrobilo s trochou nadsázky smartphone, který nemá konkurenci. Kdo jiný totiž přináší stylový fotomobil a ještě k tomu za…

5 funkcí, které už dnes na mobilu nikdo nepotřebuje

5 funkcí, které už dnes na mobilu nikdo nepotřebuje

6. 8. 2015  |    |  diskuze (44)

Před lety se podle nich rozlišovaly jednotlivé kategorie mobilních telefonů a připlácely se za ně tisíce korun. Dnes byste je…

7 aplikací, které zázračně fungují, ačkoliv byste to možná nečekali

7 aplikací, které zázračně fungují, ačkoliv byste to možná nečekali

25. 5. 2015  |    |  diskuze (3)

Mezi aplikacemi, které využíváme každý den, se často objevují unikáty vypadající, jako by byly z jiného světa. Když většina uživatelů…

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu

23. 11. 2012  |    |  diskuze (128)

Nestihli jste si do 15. srpna 2012 stáhnout Flash Player z obchodu Google Play? Nevadí. Existuje jednoduchá možnost, jak Flash…

Ulefone Metal: kovový pětipalec s LTE za neuvěřitelných 2700 Kč

Ulefone Metal: kovový pětipalec s LTE za neuvěřitelných 2700 Kč

DNES  |    |  diskuze (0)

Pokud nechcete zbytečně přerostlý smartphone, máte na výběr rok od roku méně možností. A ještě těžší to bývá, pokud máte…

Verizon kupuje internetovou legendu Yahoo

Verizon kupuje internetovou legendu Yahoo

DNES  |    |  diskuze (0)

Uzavření smlouvy mezi Verizonem a Yahoo se dala považovat za téměř hotovou věc. Verizon se s jeho akvizicí nikterak netají a…

Peklo zamrzlo. V ČR koupíte první Xiaomi s evropským LTE

Peklo zamrzlo. V ČR koupíte první Xiaomi s evropským LTE

DNES  |    |  diskuze (2)

Mnozí fanoušci populární čínské značky čekají na tuhle zprávu už dlouhé roky. Xiaomi má konečně (!) první telefon s evropským LTE, tedy…

Bezplatná aktualizace na Windows 10 už brzy skončí

Bezplatná aktualizace na Windows 10 už brzy skončí

DNES  |    |  diskuze (1)

Bezplatná aktualizace na nejnovější Windows 10 je pro uživatele operačních systémů Windows 7 a Windows 8.1 k dispozici jen do…

Hra Pokémon Go: těšte se na nové funkce a nové pokémony

Hra Pokémon Go: těšte se na nové funkce a nové pokémony

DNES  |    |  diskuze (0)

Vývojáři fenomenální hry Pokémon Go už pracují na jejím významném vylepšení. Asi nejzajímavěji zní přidání možnosti měnit pokémony s ostatními…

Populární fotoaplikace Prisma dorazila v plné verzi na Android

Populární fotoaplikace Prisma dorazila v plné verzi na Android

DNES  |    |  diskuze (2)

Na úpravu fotek z mobilu existuje nespočet různých aplikací, žádná však zatím nezaznamenala takový humbuk jako právě fotoaplikace Prisma. Jak…

Google Play je přehlednější a šetrnější na data

Google Play je přehlednější a šetrnější na data

DNES  |    |  diskuze (0)

Google opět vylepšil svůj obchod s aplikacemi. Tentokrát po stránce přehlednosti, kdy se uživatelé dozví například přesnou velikost aktualizace, nebo…

Víme, kdy mají být představené nové iPhony

Víme, kdy mají být představené nové iPhony

23. 7. 2016  |    |  diskuze (1)

Obecně se velmi mluvilo o tom, že nové iPhony vyjdou v září, tím pádem není žádným překvapením, že se začíná…

Přepnout na mobilní zobrazení