Mobilizujeme.cz

Sony Xperia S – recenze vycházející hvězdy

12. 3. 2012  |  recenze  |  autor:

Sony Xperia S je vlajkovou lodí pro rok 2012 a zároveň prvním telefonem po rozdělení společností Sony a Ericsson. Recenze zhodnotí, jak si tato novinka stojí v porovnání s konkurencí.

Sony po odkoupení 50% podílu Ericssonu v upadající firmě Sony Ericsson zahájilo rok 2012 ve velkém stylu, s nadějí k lepším zítřkům. Na veletrhu CES 2012 v Las Vegas představilo vlajkovou loď Sony Xperia S, která již v názvu nese samotný název Sony.

Nová Xperia S se může pochlubit vytříbeným designem, který charakterizuje celou řadu produktů Xperia pro rok 2012. Jednoduchý střih, hranaté tělo či průhledná spodní část – to jsou nové Xperie S, P a U.

Nejvyšší z řady, model S, dále disponuje 4,3“ HD displejem, dvoujádrovým 1,5 GHz procesorem, Androidem 2.3 s brzkou očekávanou aktualizací na verzi 4.0, špičkovým 12 Mpx fotoaparátem s nahráváním Full HD videa či bohatým příslušenstvím v balení. Jak se tento smartphone povedl? Čtěte následující odstavce recenze Xperie S.


Sony Xperia S – bílé a černé provedení

Za zapůjčení Xperie S do redakčního testu děkujeme obchodu Sunnysoft, u kterého si tento telefon můžete zakoupit.

Základní parametry – Sony Xperia S

Rozměry 128 x 64 x 10,6 mm
Hmotnost 144 g
Displej dotykový (kapacitní, multi-touch), TFT, rozlišení HD (1280 x 720 px), 16 milionů barev, úhlopříčka 4,3“
Procesor a paměť 1,5 GHz dvoujádrový procesor Qualcomm
1 GB RAM, 1,8 GB + 32 GB vnitřní paměť
Operační systém Android 2.3 Gingerbread
Fotoaparát 12 Mpx (4000 x 3000 px), autofocus, LED blesk, Full HD 1080p video
Obsah balení návod, adaptér k nabíječce, stereo headset se špuntovými sluchátky a náhradními špunty, datový USB kabel, HDMI kabel, ochranné pouzdro, ochranná fólie
Cena a dostupnost 12 900 Kč, březen 2011

Krátké postřehy z testování Sony Xperia S:

Co se nám líbilo: hranatý design s průhlednou spodní částí a povrchovou úpravou s nanotechnologií, informační LED dioda nad displejem, redukce okolního hluku během hovoru, nastavení u hudebního přehrávače (ekvalizér, prostorový zvuk, technologie xLOUD), funkcionalita NFC, speciální widgety od Sony

Co se nám nelíbilo: paměťová karta se nedá výměnit, umístění vypínacího tlačítka na horní bok, baterie není výjimatelná, výrobce mohl s telefonem dodávat štítky SmartTags v balení, předinstalované zbytečné aplikace

TIP: Pro podrobné parametry telefonu Sony Xperia S navštivte katalog mobilů.

Obsah balení: bohatý ježíšek

Společnost Sony i po rozdělení Sony Ericssonu zůstává u politiky bohatého dodávaného příslušenství v balení. Spolu s telefonem Xperia S v krabici najdeme návod v několika jazycích, adaptér k nabíječce, stereo headset se špuntovými sluchátky a náhradními špunty, datový USB kabel (dohromady s adaptérem tvoří klasickou nabíječku), HDMI kabel (microHDMI konektor), ochranné pouzdro a ochranné fólie.

Vzhledem k tomu, že paměťové karty microSD nelze v telefonu měnit, tak v balení nechybí. Co ale Sony ještě mohlo dodat při své velkorysé štědrosti, jsou NFC štítky SmartTags, se kterými se dá telefon jednoduše nastavit pro různé situace. Například přijdete domů, přiložíte telefon ke štítku a automaticky se vám zapne Wi-Fi a přepne profil. Užití je samozřejmě více. Uživateli tedy nezbývá, než si štítky SmartTags v případě zájmu dokoupit.

Vzhled a konstrukce: hranatý design a nanotechnologie v akci

Design celé řady Xperií pro rok 2012 se nese v podobném, ne-li zcela totožném, duchu. Liší se prakticky jen velikostí, hmotností a použitými materiály. Testovaná Sony Xperia S na první pohled zaujme, stejně jako další nové Xperie U a P, hranatým designem. Zadní strana je přitom lehce prohnutá k levé a pravé straně, aby telefon lépe padl do ruky.

Sony Xperia S je nejvybavenější a současně i největší a nejtěžší z prozatimního portólia výrobce. Rozměry telefonu činí 128 x 64 x 10,6 milimetrů a hmotnost 144 gramů, což není zrovna málo. Díky použitým materiálům, jako je plast s povrchovou úpravou využívající nanotechnologii a dále průhledná skleněná spodní část telefonu, však Sony Xperia S v ruce působí luxusním dojmem, který podvědomně ubírá na ne zrovna nejpříznivějších technických hodnotách smartphonu.

Nanotechnologie použitá na převážné části telefonu kromě přední strany, kde je pochopitelně rozměrný displej, má údajně lépe odolávat otiskům prstů a dalším nečistotám. Na testované černé variantě Xperie S to nebylo v praxi tolik znát. Mám ale ozkoušeno, že v případě bílé verze má tato úprava prakticky lepší výsledky. A taková zajímavost, při doteku působí nanotechnologická úprava jako pogumovaný kov.

Konstrukční zpracování smartphonu Sony Xperia S musím v celé recenzi pochválit. Telefon působí pevným dojmem, plastové kryty na sebe dokonale lícují. Také spodní část Xperie s průhledným proužkem by měla odolat běžné zátěži a nemělo by dojít k ulomení například při nošení v kapse apod., jak se nás čtenáři ptají.

Jedinou neznámou je zadní kryt, po jehož odstranění nenajdeme výjimatelnou baterii, ale jen slot pro microSIM kartu. Je proto podivné, proč Sony zvolilo toto řešení. SIM karta se mohla vkládat do telefonu pomocí šuplíku jako v jiných smartphonech a zadní kryt tak nemusel být oddělatelný. Pak by telefon působil ještě pevnějším dojmem.

Nyní přejděme k rozmístění prvků na telefonu. Přední straně Xperie S dominuje 4,3“ dotykový displej, nad nímž najdeme zprava: 1,3 Mpx kamerku pro videohovory, reproduktor pro hovory, senzor vzdálenosti, senzor jasu a informační diodu. Pod displejem se nachází trojice teček, která fungují jako senzorová tlačítka, zleva: zpět, domů a možnosti. Při práci s telefonem se mi občas stávalo, že se mi je nepovedlo napoprvé stisknout správně.


Všimněte si, jak je průhledná spodní část pod displejem

Na pravé straně smartphonu je umístěna zdířka pro microHDMI kabel chráněná krytkou, dvojice tlačítek pro redukci hlasitosti a spoušť fotoaparátu. Na protějším boku najdeme pouze zdířku pro microUSB kabel, opět chráněnou krytkou. Horní strana přináší 3,5 mm konektor Jack pro připojení sluchátek a vypínací tlačítko.

Všechna tlačítka na telefonu jsou z kovu a při stisknutí působí dobrým dojmem. Jediná výtka směřuje k vypínacímu tlačítku, které by bylo lepší umístit na pravý bok telefonu. Z horní strany je při rozměrech telefonu zkrátka hůře dosažitelné. Například u Samsungu již toto před více než rokem pochopili.

Na spodní straně najdeme otvor pro mikrofon a druhý dvojí otvor pro protažení poutka. Zadní strana Xperie S skrývá pěkně v jedné řadě fotoaparát, LED blesk, reproduktor a druhý mikrofon, který snímá okolní zvuk a slouží tak pro redukci okolního hluku během hovoru.

Displej a ovládání: pekelně vysoké HD rozlišení

Sony Xperia S je dalším smartphonem, který se může pochlubit displejem s vysokým HD rozlišením (1280 x 720 px). To dělá na úhlopříčce 4,3“ vysokou jemnost 342 ppi! Sony u své vlajkové lodi využilo novou generaci typu displeje TFT, která má vyšší jas, než předchozí generace, a je tak lépe čitelný na přímém slunečním světle. V porovnání například se Super AMOLED displejem je rozdíl velmi dobře znatelný. TFT displej však stále nedosahuje takové sytosti a věrného podání černé barvy, jako se mohou pochlubit AMOLED displeje.

Výrobce tento jediný menší handicap, který mu brání k usednutí na trůn, alespoň kompenzuje technologií Sony Mobile Bravia Engine. Díky ní jsou obrázky a videa v galerii telefonu zkrátka „hezčí“, neboť jsou softwarově upraveny podle dlouholetých zkušeností firmy Sony například z televizí. Technologie však funguje pouze v galerii, tedy nikoliv i v samotném prostředí telefonu, což je škoda.

Co dalšího displej Xperie S nabízí? Dokáže zobrazit až 16 milionů barev, podporuje ovládání multi-touch a proti poškození jej chrání odolné sklo (nejedná se o populární Gorilla Glass). Za dobu testování skutečně displej vydržel bez jakýchkoliv nepříjemných následků. K displeji ještě neodmyslitelně patří světelné čidlo automaticky regulující podsvícení displeje, dále senzor vzdálenosti, který vypíná displej při hovoru, a informační dioda, která upozorňuje na nové zprávy a zmeškané hovory modrým blikáním v levé horní části nad displejem, během nabíjení svítí červeně (dokud není baterie nabitá) a zeleně (jakmile je baterie nabitá).

Baterie a výdrž: bez znatelného posunu k lepšímu

V útrobách telefonu je doslova zabarikádovaná Li-Ion baterie s kapacitou 1750 mAh. Oproti předchozím generacím Xperií je tak hodnota lehce navýšena. Nové technologie, jako je HD displej či dvoujádrový procesor, si však berou své. V praxi Xperia S vydržela s běžnou denní zátěží čítající zhruba poslání 10 zpráv, uskutečnění hovorů o celkové délce 5 minut, půlhodinovém poslechu hudby, půlhodinovém surfování na internetu přes Wi-Fi a pořízení zhruba 5 fotografií, kolem jednoho a půl dne. Pokud budete mít pracovní den v plném nasazení, budete nuceni dobíjet každý večer.

Zajímavostí u Xperie S je dodávaná ekologická nabíječka s tradičním logem GreenHeart. Ta má podle některých informací telefon dobít za mnohem rychlejší dobu, než běžné nabíječky, neboť dává 1500 mA místo 1000 mA jako běžné nabíječky. Vyzkoušeli jsme proto telefon nechat zcela vybít, aby nešel ani spustit, a následně jsme jej připojili k této nové nabíječce. Plné nabití trvalo kolem 2 hodin. Je to tedy rychlejší, než s běžnou nabíječkou, ovšem ne o moc. A důvod? U prvních nabíjecích cyklů trvá nabití déle, po týdnu nebo delší době již nabijete telefon na zhruba 80% bleskurychle po půl hodině.

Operační systém Android: zatím ve verzi 2.3, ale brzy již 4.0

Sony Ericsson se již delší dobu potýká s pozdějšími aktualizacemi na nejnovější verze operačního systému Android, než jeho konkurence. Svá slova ale naštěstí vždy dodržuje, a tak nyní můžeme s takřka stoprocentní jistotu říci, že Sony Xperia S již za několik týdnů poskočí z Androidu 2.3 Gingerbread na Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Podle oficiálních stránek určených pro Xperii S se tak má stát koncem března či začátkem dubna 2012.

Zatím ale Xperia S přináší pouze Android ve verzi 2.3.7. Uživatelé jsou tak ochuzeni například o bezvadný multitasking s posuvnými gesty pro ukončování běžících aplikací alá webOS, dále vylepšený webový prohlížeč, odemykání obličejem či rychlejší vykreslování a tím rychlejší reakce v celém systému. Aktualizace na Android 4.0 tak Xperii S pořádně vylepší. Zatím se můžete podívat na video, jak vypadá současné prostředí telefonu.

Po hardwarové stránce Sony Xperia S disponuje dvoujádrovým procesorem Qualcomm MSM8260 s taktem 1,5 GHz na každém jádře, dále grafikou Adreno 220, operační pamětí o velikosti 1 GB RAM, 1,8 GB vnitřní pamětí plus další oddělenou vnitřní pamětí o velikosti 32 GB.

Telefonování a zprávy: staré známé funkce

Sony Xperia S nemá po stránce telefonování a zpráv čím překvapit. Do telefonu si můžeme nahrát prakticky neomezený počet kontaktů, ke každému kontaktu pak přidat kromě telefonního čísla také obrázek, speciální tón vyzvánění, e-mail, přezdívku, adresu a mnoho dalších údajů. Vyhledávání v seznamu kontaktů probíhá postupným zadáváním pomocí softwarové klávesnice nebo pomocí postranní lišty s písmeny abecedy. Vyzváněcí profily jsou u Androidu beze změny, čili k dispozici je tichý režim, normální režim a režim vibrace.

Zprávy jsou přehledně tříděny do formy konverzací s jednotlivými kontakty. Pro psaní nové zprávy je připravena softwarová plnohodnotná QWERTY klávesnice v režimech na výšku i na šířku displeje. Využít lze i běžnou alfanumerickou klávesnici společně s prediktivním zadáváním pomocí slovníku T9. Telefon se umí naučit slova během psaní a dále je navrhovat, umí rychle opravovat slova či psát pomocí tahů podobně jako je technologie Swype. Funguje to výborně.

Hudební a video přehrávač: skvělý zážitek díky funkcím od Sony

Sony Xperia S je vybaven novým hudebním přehrávačem. V záložce moje hudba najdeme přehledně organizovanou hudbu do složek: skladby, alba, interpreti, seznamy skladeb, SenseMe channels a moje oblíbené. Po přepnutí do záložky přehrávání se pak rychle ocitneme na právě přehrávané skladbě. U skladeb se zobrazuje obrázek alba, pokud je k dispozici u dané mp3.

Z nastavení musím v recenzi pochválit pokročilý ekvalizér s několika přednastavenými režimy a možností vytvoření vlastního profilu, dále prostorový zvuk s několika režimy (koncertní sál, klub, studio), ačkoliv funguje pouze po připojení sluchátek, a technologii xLOUD pro vylepšenou hlasitost reproduktoru. Pomáhá také technologie Clear Bass pro čisté basy. K naprosté dokonalosti někomu mohou chybět snad už jen stereo reproduktory. Já osobně je ale nevyužívám.

V Xperii S je dále přichystáno FM rádio, které funguje tradičně pouze po připojení sluchátek, jenž slouží jako anténa. Nechybí kvalitní video přehrávač. Ten je součástí galerie, tedy nikoliv jako samostatná aplikace. Přehrát dokáže videa ve formátech MP4 a 3GP. Pokud sledujete seriály ve formátu AVI a potřebujete i případně k videu titulky, ať už s českou diakritikou, pak doporučuji dostažení bezplatného přehrávače MoboPlayer.

Předinstalované aplikace v Xperii S: bylo to nutné?

V Sony Xperii S výrobce předinstaloval řadu aplikací, z nichž ne každou asi většina uživatelů využije. Naštěstí je v nastavení možnost aplikace odinstalovat, což dříve možné nebylo.

První aplikací jsou Google mapy, které patří do balíčku dalších služeb od Googlu pojících se přímo na systém Android. Telefon podporuje jak GPS, tak i ruský navigační systém GLONASS. Ve spolupráci s Google mapami lze využít pokročilou a zejména bezplatnou plnohodnotnou navigaci včetně hlasových pokynů. Nebudeme zmiňovat všechny aplikace od Googlu, které v telefonu najdeme, ale opomenout ještě nesmíme YouTube pro sledování videí ze stejnojmenného kanálu.

Telefon dále přináší aplikaci Facebook, přes kterou můžete jednoduše spravovat svůj účet na tento největší sociální síti světa. Aplikace Football Downloads nabízí přístup k tématickému obsahu jako jsou pozadí a speciální vyzvánění. Sony je totiž partnerem asociace UEFA. TrackID je další aplikací. Po nahrání krátké ukázky dokáže rozpoznat nahranou skladbu a pošle vám informace o interpretovi i skladbě.

Užitečnou aplikací je také správce souborů Astro a prohlížeč pracovních dokumentů OfficeSuite. Naopak jako zbytečné se jeví aplikace Wisepilot, což je navigace, kterou je potřeba nejprve registrovat a dále po uplynutí trial verze zakoupit, a aplikace McAfee Security, což je antivirový správce telefonu. V Xperii S je také předinstalována aplikace Neoreader pro čtení QR kódů.

NFC funkcionalita spolu se štítky SmartTags

Sony se v letošním roce začíná angažovat v oblasti NFC. Začátkem roku představilo příslušenství s názvem Sony SmartTags, což jsou malé odznáčky s NFC, které mohou urychlit práci s vaším telefonem vybaveným technologií NFC. Sony Xperia S je jedním takovým telefonem, který má v sobě integrované NFC. Pokud telefon přiblížíte k jinému zařízení s NFC, mohou si vyměnit informace jako text, adresu URL, obrázky, kontakty a další druhy informací.

Společně s příslušenstvím SmartTags se pak nabízí praktické využití, kdy každý štítek naučíte přes v telefonu vestavěnou aplikaci, co má dělat po přiblížení vaší Xperie. Pokud jdete například spát a přiblížíte telefon ke štítku na svém nočním stolku, vypne vám automaticky vyzvánění a zapne budík. Nebo pokud nastoupíte do svého auta a přiblížíte telefon ke štítku na palubní desce, automaticky se vám spustí navigace a zesílí vyzvánění. Využítí je samozřejmě více a záleží jen na lidech, k čemu všemu tuto technologii dokáží využít. Je jen škoda, že výrobce rovnou nedodal alespoň jeden kus tohoto příslušenství do balení se Sony Xperií S.

Fotoaparát a kamera: 12 Mpx a Full HD v akci

Fotoaparát je bezesporu jedním z největších lákadel na Sony Xperii S. Telefon totiž disponuje kvalitním snímačem Exmor R s rozlišením až 12 Mpx, dále autofocusem, LED bleskem a rozsáhlým nastavením a funkcemi jako je rozpoznání obličeje, automatická detekce scény (dokument, makro, krajina a další) či focení dotykem, tzv. touchfocus.

Novinkou je speciální režim pro bleskové spuštění fotoaparátu, kdy stačí pouze přidržet spoušť fotoaparátu a během dvou vteřin telefon rovnou vyfotí snímek, bez nutnosti nejprve odemykat telefon a spouštět fotoaparát. Jde skutečně o velmi rychlé a praktické řešení. Xperia S také bravurně zvládá nahrávání Full HD 1080p videa (1920 x 1080 px) s 30 snímky za sekundu.

Zkušební fotografie – Sony Xperia S:

Organizační a datové funkce: v plné sestavě

Organizační stránka Sony Xperie S je na vysoké úrovni. Uživatel má k dispozici kalendář s přehledným zobrazením měsíc/týden/den, dále budík s možností opakování v určitých dnech, kalkulačku, stopky, časovač a, jak už v recenzi jednou zaznělo, prohlížeč Office dokumentů (Word, Excel, PowerPoint) a PDF. Z výbavy schází jen diktafon, který se však dá stáhnout nově z obchodu Google Play (dříve Android Market).

Datová výbava prakticky nemá slabin. Z mobilních dat je zastoupeno tradičně: GPRS, EDGE, 3G a HSPA (HSDPA až 14,4 Mb/s, HSUPA až 5,76 Mb/s). Pro připojení k internetu lze využít i Wi-Fi (standardy b/g/n). K brouzdání na webu je pak připraven internetový prohlížeč WebKit, který zvládá v případě Xperie S zobrazit flash obsah. Samozřejmostí je podpora multi-touch ovládání pro pohodlné zoomování stránek. Skrolování je poměrně plynulé. S aktualizací na Android 4.0 dojde ještě ke zlepšení.

Telefonu nechybí funkce Wi-Fi tethering pro sdílení mobilního internetu na jiná zařízení pomocí Wi-Fi připojení. Zmínit stojí za to také Bluetooth ve verzi 2.1, USB 2.0 (microUSB) a HDMI konektivitu (microHDMI) pro připojení telefonu například k televizi. Co se týče propojení Xperie s počítačem, při prvním připojení se telefon zeptá na instalaci programu PC Companion, přes který probíhá správa obsahu. V případě připojení k počítači Apple je nutné stažení programu Bridge for Mac ze stránek výrobce, který taktéž slouží pro jednoduchou synchronizaci a správu obsahu telefonu.

Závěr recenze smartphonu Sony Xperia S

Sony Xperia S je to nejlepší, co v současnosti tento japonský výrobce po rozdělení Sony Ericssonu nabízí. Na telefonu je vidět návrat k tomu, co vždy společný koncern Sony Ericsson zdobilo: vytříbený design, skvělý fotoaparát, multimediální funkce a další technologie navrh. Pokud bude Sony kráčet nastoleným směrem, bude se mu opět v mobilní divizi dařit.

Xperia S je skvělým příkladem toho, jak jít s proudem a přeci jen se od něj nějak odlišit směrem k lepšímu. Zmíněným proudem je operační systém Android, který dnes nabízí celá řada výrobců. Oproti nim však Sony přidává vytříbený design, skvělé technologie vzniklé z dlouholetých zkušeností v jiných divizích, jako například snímač Exmor R z kamer Sony, Sony Mobile Bravia Engine u displeje z televizí řady Sony Bravia, dále xLOUD pro hlasitější reproduktor či vynikající možnost a kvalitu audio nastavení u hudebního přehrávače, opět ze zkušeností z oblasti kapesních hudebních přehrávačů Sony.

Achillovou patou současného Sony jsou pouze aktualizace operačního systému. Ačkoliv již většina předních výrobců přišla s telefony, které mají rovnou nejnovější Android 4.0 Ice Cream Sandwich, u Sony si musí uživatelé nějaký čas počkat. Na konec března, popřípadě začátkem dubna je však slíbena aktualizace na zmíněnou čtyřkovou verzi Androidu.

Konkurenci pro Sony Xperii S můžeme hledat zejména v řadách Samsungu. Nejprodávanější telefon korejského výrobce – vlajková loď Galaxy S II, má velmi podobné parametry. V některých směrech je však nová Xperia S o něco lepší: má HD displej, silnější procesor, lepší fotoaparát, bohatší obsah balení či NFC u každého modelu. V porovnání se Samsungem Galaxy S II, kterého jsme označili za mobil roku, tak vyplývá, že Sony Xperia S patří také ke špičce na trhu. Oslovila vás?

Aktuální cena Sony Xperia S v českých e-shopech: .
(Zdroj: Heureka.cz, .)

 vytříbený design  čekání na Android 4.0 ICS
 HD displej
 dvoujádrový 1,5 GHz procesor
 12 Mpx fotoaparát
 nahrávání Full HD videa
 bohatý obsah balení

..

Testovaný produkt: Sony Xperia S, autor recenze: Luboš Srb, hodnocení: 5/5

..

Témata:, , ,

Diskuze k článku (69 komentářů)

  1. Jirka
    12.3.2012 v 06:56

    Dobrý den,
    prvně bych Vás chtěl pochválit za recenzi, protože jste zřejmě první český web, který Xperii otestoval :-)
    Mám dva dotazy: první je spíše subjektivní: nepřišlo Vám, že je telefon těžký a v pase trochu širší? Srovnávám s mou Galaxy S II, kde jsem si zvykl na 8,50mm a tady je přece jenom 10,5mm.
    A druhý dotaz: nezahřívá se tak moc, jako už zmíněná S II? Občas to je nepříjemné…
    Díky, Jirka

    Odpovědět

      Luboš Srb
      12.3.2012 v 09:22

      Dobrý den, jsme rádi, že se recenze Xperie S líbí :-)

      K vašim dotazům:
      1) telefon mi subjektivně nepřišel nijak zvlášť těžký, jak píšu v recenzi, použité materiály to vyrovnávají. Tloušťka 10,5 mm může někomu padnout naopak do ruky lépe než 8,5 mm, mě se telefon držel dobře, oproti Galaxy S II to není znatelný rozdíl.

      2) Zatím jsem nezaregistroval zahřívání.

      Odpovědět

      Honza
      19.11.2012 v 21:39

      Telefon je totální šmejd,který se neustále zasekává,nelze občas vypnout budíky,když už fungují,v tichém režimu nejsou vypnuty některé zvuky,má ohromnou spotřebu,nastavení zamčení displeje je prd platné,budík sice po nechtěném dotyku neztichne,ale taky nejde odemknout,na vybitou baterii upozorní tichounkým pípnutím a pak šlus a nezazvoní,což obyčejné telefony umí i s totálně vybitou baterií,někdy nelze ani přijmout hovor,protože je prostě zamčíno a někdy se dotykem s kapsou hovor sám nechtěněpřijme…dobrý vtip hovořící za vše-zavolal bych ti,ale mám telefon sony xperia..

      Odpovědět

  2. Jarda
    12.3.2012 v 08:17

    Zdravím.
    Recenze pěkná, ale dovolím si pár a nebo spíš jednu poznámku.
    Ano, všichni výrobci představili své nové přístroje s ISC 4.0, ale zatím se ani jeden s nich neprodává. Takže v prodeji je jen JEDEN skutečný přístroj s ISC 4.0! A myslím si, že pokud Xperia S dostane ISC na konci března a nebo na začátku dubna, tak bude teprve druhý výrobce s ISC na trhu…To jen takový dodatek…

    Odpovědět

      xsarahdi
      12.3.2012 v 11:50

      SPRÁVNY POSTREH

      Odpovědět

      sknc
      12.3.2012 v 13:51

      suhlasim

      Odpovědět

  3. JohnyAsbest
    12.3.2012 v 09:39

    Osobní zkušenost – na ta spodní senzorová tečková tlačítka si musí člověk zvyknout, řeším to tak, že sjíždím vždy prestem od prosvíceného proužku k té tečce. Jinak vadí mi to, že mobil ještě nemá coby vlajková lodička ICS. Dále nelze použít jakákoli sluchátka – např. jsem si koupil originální SonyEricsson MH-410 k bílé Xperii S bílá sluchátka – ale nejsou podporována, takže to vypadá, že je to úplný rozchod od stolu i od lože (Sony v. Sony Ericsson). Ale pak mne napadla spásná myšlenka – Sony dělá skvělé mp3/mp4 přehrávače – když tedy Sony, tak i sluchátka Sony MDR-E11LP white. Padnou, sluší jak ulitá a hlavně skvěle fungují. Jo a ještě jedna věc – přehrávač muziky je takový lehce přebuzený, ostrý….

    Odpovědět

      hm
      13.3.2012 v 21:36

      To jako tam nejdou strčit jiný sluchátka než od Sony?Trochu blbý ne když už to ma ten 3,5mm jack.

      Odpovědět

        JohnyAsbest
        27.3.2012 v 09:21

        nezapomeň, že ne všechna sluchátka jsou kompatibilní ke všemu, co má díru….

        Odpovědět

  4. xsarahdi
    12.3.2012 v 11:54

    perfektný porovnávací test: Xperia S vs Galaxy SII
    http://www.gsmarena.com/sony_xperia_s_vs_samsung_galaxy_s_ii-review-734.php

    Veľmi ma potešila výdrž na baterku…zo všetkých HD telefónov ďaleko najlepšia výdrž…:)

    Odpovědět

      xsarahdi
      12.3.2012 v 12:03

      ešte k tej batérii…tá by mala byť špeciálna rýchlonabíjacia… v prípade potreby od úplného vybitia sa za 30min dobije na 80% kapacity čo by podľa reálnych testov mohlo vydržať aj do večera pokiaľ si človek ráno všimne, že zabudol nabiť.Za 1/2hod čo niekto odchádza z domu by mal byť tel. pripravený…tie 2hod k úplnému nabitiu spôsobuje, že po tých 80% sa nabíjanie spomaľuje až na hodnotu 2 hod.

      Odpovědět

        Luboš Srb
        12.3.2012 v 14:25

        Dobrý den, přesně tento postup jsme s Xperií S a novou nabíječkou vyzkoušeli, ovšem po celé hodině byl telefon dobitý jen na 50%, nikoliv na 80%.

        Odpovědět

          xsarahdi
          12.3.2012 v 17:45

          OK…možno sa dostaví po niekoľkých cykloch …skúste odsledovať…:)

          Odpovědět

          Jarda
          14.3.2012 v 15:19

          Tak sem i ja otestoval nabijeni, vlastnim ho tyden, takze baterie uz par svych cyklu udelala, a vysledek?? – z 14% kapacity za pul hodiny 75%, cos je opravdu slusne :-)))))
          OPRAVDU ODSKOUSENO!!

          Odpovědět

          Luboš Srb
          15.3.2012 v 00:30

          Tak to je zajímavé, my jsme měření provedli zhruba po 4 cyklech, a to ještě nebylo možné nabít baterii tak rychle, jak píšete.

          Odpovědět

  5. xsarahdi
    12.3.2012 v 12:13

    A k tomu odolnému sklu…SONY používa Japonské sklo Dragon Glass ktoré je podstatne odolnejšie ako Gorila Glass …
    http://www.youtube.com/watch?v=F92CvRflk18
    A ďalší povrch je pokrytý NANO technológiou odolnou voči zašpineniu a UV žiareniu…http://mobilizujeme.cz/clanky/sony-xperia-s-ma-rychlonabijeci-baterii-a-specialni-upravu-povrchu/

    Odpovědět

  6. Carlos
    12.3.2012 v 16:30

    Už mám objednano u Kasa.cz za 12 160,- teď už ho mají za 12 790,-. Zitra ho jdu vyzvednout.

    Odpovědět

      Johny
      13.3.2012 v 22:57

      A dostal jsi ho v Kasa.cz za tech 12 160 ? Ja koupil v Sunnysoftu za 12 790 Kc.

      Velka spokojenost :)

      Odpovědět

        Carlos
        14.3.2012 v 09:04

        Jojo dostal jsem ho za 12 160kč. Už ho také mám doma a velká spokojenost, jen mě vadí pár drobností a tou je např. usazování prachu mezi displejem a plastem, pokaždé když telefon vytáhnu z kapes, tak na okrajích je vidět drobný prach a pak se mě někdy stává, že omylem spustím fotoaparát..

        Odpovědět

  7. Jarda
    12.3.2012 v 16:47

    Nato ze ste ho testovali a tudis meli v ruce a protoze ho take vlasnim tak vas musim trochu opravyt
    – v zakladnich parametrech uvadite ze to ma slot pro micro SD karty cos neni pravda telefon ma integrovanou vnitrni pamnet 32Gb ktere neni mozne rozsirit pomoci karet.
    – a stim nabijenim co sleduji tak jestli nemam zaplej internet atd. tak kazde nabyti je rychlejsi hlavne kdys to srovnam s tim prvnim. :-))))

    Odpovědět

      Luboš Srb
      15.3.2012 v 00:41

      Díky za doplnění a upřesnění informací. V základních parametrech šlo o překlep při kopírování vzorové tabulky, nyní opraveno. Co se týče nabíjení, během prvních 4 cyklů nabíjení nedosahovalo takové rychlosti, o které se výrobce zmiňuje, ale jak ukazují postřehy dlouhodobých majitelů, nabíjení se s každým dalším cyklem skutečně prodlužuje. Taktéž jsme doplnili do článku.

      Odpovědět

  8. peet
    14.3.2012 v 23:40

    ja ho kupoval v electro world za 12 319 a tam ted stoji taky vic:)telefon je celkove vyborny,svizny a kvalitne zpracovany ale trochu me zklamal ten display.pozor.uhly jsou hodne slabe a barvy blednou jiz pri malem uhlu.a cerna neni vubec cerna ale seda.skoda ze na tom displayi nezapracovali vice.prechazel jsem z amoledu a je to dost rozdil.i IPS-ko by bylo lepsi nez TFT LCD.mam ho na ipadu a tam jsou poz. uhly skvely.

    Odpovědět

  9. securid
    19.3.2012 v 14:27

    Plusy: kvalitní displej, dílenské zpracování, 1.5GHz dual-core procesor, GPS, zvukový výstup do sluchátek
    Mínusy: pořád velká komprese fotografií, nefunguje automatický světelný senzor, špatná odezva senzorových kláves, trhané video, není podpora Mac, žalostná výdrž vestavěné baterie, na XDA si stěžuje čím dál víc uživatelů na nažloutlé okraje displeje v různých částech a mrtvé pixely, při tichém režimu telefon zvoní

    Odpovědět

      jaja
      19.3.2012 v 21:59

      a to mas z vlastni zkusenosti nebo jsi to vycetl ?

      Odpovědět

        securid
        19.3.2012 v 22:24

        Neco z vlastni neco vycetl viz. XDA

        Odpovědět

      Deroy
      20.3.2012 v 15:41

      kdepak, kdo si jednou zvykne na Super amoled plus …. tohle by letělo bez urážky do koše.

      Odpovědět

        JohnyAsbest
        27.3.2012 v 09:24

        bez urážky kolego – koukni na tohle a potom srovnávej : http://mobilizujeme.cz/clanky/bitva-displeju-sony-xperia-s-apple-iphone-4s-a-samsung-galaxy-nexus-video/ – mýlit se je lidské.

        Odpovědět

          Deroy
          27.3.2012 v 09:51

          bez urážky kolego ale dáváš odkaz na video, které se netýká displaye SA+. Srovnávaný Galaxy Nexus má POUZE Super AMOLED, nikoliv SUPER AMOLED PLUS jako SGS2 a protože jsem měl vedle sebe nějakou dobu SGS2 a právě Google Nexus /ten má jen super amoled/ musím říci, že kvalita displaye je mezi těmito modely propastná… SGS2 má s tím Pluskem minimálně o třídu lepší display než GN a to bez přikrášlování…
          /samozřejmě vypustíme vyšší rozlišení/

          Odpovědět

            Valter Krejčírský
            10.8.2013 v 19:26

            Tak tady jsi trochu uletěl,ano není to superamoled plus,ale je to už o něco vyšší superamoled HD.Pořádně pozoruj a pak kritizuj.

  10. pckarlos
    26.3.2012 v 15:20

    Tak jsem si v jednom kamenném obchodě osahal „Sony Xperia S“, a můj dojem byl spíš zklamání. Působil na mě moc „plastově“. Myslím si, že po pár dnech používání budou na zadním krytu vidět malinkaté škrábance, jelikož je ten kryt takový gumovo-plastový. No zkrátka na fotkách se mi telefon líbil více.
    Tím ale nechci nikoho odrazovat od koupi nebo nějak deklasovat současné uživatele, to určitě ne. Jen jsem napsal vlastní pocit. Možná že kdybych mobil používal týden, tak se ho nevzdám, to opravdu nevím :-)

    Odpovědět

      Tomsa
      1.6.2012 v 15:05

      Kryt není plastový, ale má vrstvičku s nanotechnologií, která má při doteku připomínat gumu. Vrstva má také odolávat UV zářením např. poškrábání nehty.

      Odpovědět

  11. JohnyAsbest
    27.3.2012 v 09:19

    skvělý displej lepší než iPhone i než SGS II, HD rozlišení, skvělý foťák, Dragon Glass – kdyby tohle měly Amíci či Jihokorejci, tak tím zaplaví všechny reklamní rohy, ale Sony ne. Proč to Sony marketingově neuplatní ? a nově navíc dotykový nedotykový mobil a jiné věci………Osobně mám černé provedení SXS, nikdy jsem nebyl tak unešen mobilem, jako ze Sony Xperie S.

    Odpovědět

      pckarlos
      27.3.2012 v 14:06

      Ahoj. Můžeš sem prosím napsat více postřehů během používání mobilu?
      – jak je to se škrábanci na telefonu (plasty, sklo)
      – jaká je zhruba výdrž
      – jaká je doba nabíjení (prý nabíjí velice rychle)
      – jak funguje informační dioda zmešk.událostí
      – jak se ovládají senzorová tlačítka
      – a vůbec nějaké další postřehy negat.i pozit…
      Díky za všechny informace, a ať mobil slouží co nejdéle :-)

      Odpovědět

        pudl
        1.4.2012 v 20:48

        mohu tě odkázat na stránky http://www.xperia.cz, tam je vše potřebné.

        Odpovědět

  12. JohnyAsbest
    27.3.2012 v 12:05

    to Deroy: objektivní srovnání na gsmarena.com :
    http://www.gsmarena.com/sony_xperia_s_vs_samsung_galaxy_s_ii-review-734.php
    , a hlavně neříkej, že ani tam nemají pravdu….

    Odpovědět

  13. drdu
    10.4.2012 v 18:28

    Ať dělám co dělám nemohu na své xperii najít čítač dat (internet, SMS)

    Odpovědět

  14. Paulíí
    14.4.2012 v 00:24

    Ahoj právě jsem si koupil novou Xperií S a zajímalo by mě k čemu tam slouží PlayStation Certified díky

    Odpovědět

      Martin
      7.7.2012 v 16:49

      Např. k propojení herní konzole Playstation

      Odpovědět

  15. chris
    27.4.2012 v 23:33

    ahoj, chcem sa opýtať dnes mi prišla xperia S zapla som ju bez sim, po chvíli vypla- hned na to sa zahrial a už nejde zapnúť. znamená to že odišiel na večnosť??

    Odpovědět

  16. Bryx
    11.5.2012 v 16:38

    Zdravim pekna recenze, jen mam jeden dotazek. Telefon se prodava v bile a cerne barve. Nema nekdo zkusenosti s bilou verzi ? Me se ta bila moc libi a chtel bych ji, ale mam strach ze se bude spinit… Mohl by mi nekdo odpovedet ? dekuji

    Odpovědět

      ondra
      1.6.2012 v 14:02

      ahoj mam bilou a zadnej problem se spinenim nen¨:-)

      Odpovědět

        Tomsa
        1.6.2012 v 15:07

        Rozdíly by měly být zásadně jen v barvě.

        Odpovědět

  17. Petr
    17.5.2012 v 14:18

    Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli by jste si podle vašich zkušeností vybrali Samsung Galaxy S2 nebo Sony Xpearii S ? Děkuji za odpověď

    Odpovědět

      Martin
      7.7.2012 v 16:48

      Z tohoto výběru určitě Sony Xperii S

      Odpovědět

  18. Kvalik
    9.6.2012 v 12:54

    tak telefon vlastnim cca 3 dny a naprosta spokojenost , vyborna kvalita zvuku , nekdo tvrdi ze Amoled display od samsungu je super , ja si nemuzu pomoct , i kdyz rozsah barev je fakt supr i na SIII , tak jaky to bylo ladene dozelena , TFT na Xperii sice nema takovy rozsah , ale rekl bych ze to je jen detail , co me naopak potesilo , tak to je vydrz baterie , na starsim HTC jsem dobijel prakticky denne , nekdy i 2x , na Xperii pri beznem pouzivani s vypnutou wifinou a 3G byla spotreba baterie cca jen 20% , jedinou vytku bych mel k tem krytkam konektoru mUSB a mHDMI , je otazka casu kdy se ulomi . jinak fotak supr , kamera taky , skoda jen ze neni stabilizator , protoze sony je ma vyborny , zvuk paradni , proste spokojenost , koupil jsem ho v datartu za cca 11500 , levneji jsem ho nevidel.

    Odpovědět

  19. Petra
    1.7.2012 v 06:31

    zdravím,mám problém s trojhmatem,pokud je nekdo tak daleko a ví….děkuji… potřebuji tel dostat do recovery menu

    Odpovědět

  20. Filip
    1.7.2012 v 12:05

    Dobrý den chtěl jsem se zeptat jak je to s displayem
    je vyrobený z nějakého tvrzeného skla nebo je to jenom plast? Děkuji za odpověď.

    Odpovědět

      Martin
      7.7.2012 v 16:47

      Plast to rozhodně není ;) .. jedná se kvalitní odolné sklo Dragon Glass ..

      Odpovědět

        Filip
        10.7.2012 v 23:27

        A dá se to někde najít? V žádných recenzích se o tom snad ani nezmiňují díky za odpověď .

        Odpovědět

          Martin
          11.7.2012 v 15:23

          Já si budu kupovat SONY xperia S .. ještě sem přemýšlel jestli počkám na sony xperia arc s ale více se mi líbí klasické “S”.

          Odpovědět

      Poldik
      11.7.2012 v 16:27

      ahoj.. neviem aky to je material ale moc sa mi to s odolnym sklom nezda. Vcera som to radcej prelepil ochrannou foliou. Tel mam dva tyzdne a uz mam na nom skrabanceky ktore nejdu zotriet. Pred tym som pouzival nokiu n8 a ta mala display urcite odolnejsi.

      Odpovědět

  21. Klára
    25.7.2012 v 19:59

    Zdravím, mam Sony xperia cca dva měsíce. Zhruba po dvou dnech se mi stalo, že se telefon z ničeho nic vypnul a konec. Nešel zapnout, nereagoval na nabíječku, nic. Asi po půldni v nabíječce jsem si oddechla a telefon naskočil. Teď po dvou měsících se mi to stalo opět, ale telefon už dva dny nefunguje. Nemáte někdo stejnou zkušenost? Kamarádce se stejným telefonem se stalo uplne to samé. Bojím se seriové chyby

    Odpovědět

      karolina
      1.8.2012 v 17:58

      Zrovna se mi to dneska stalo mam xperia P je to už po několikaté co se mi to stalo ,ale nikdy se neseknul a nevypnul na tak dlouho také nevím co sním .:(Ale jsem docela ráda ,že nejsem jediná komu se to stalo

      Odpovědět

        Standa
        6.6.2013 v 21:48

        Telefon se restartuje, když podržíš tlačítko na zvíšení hlasitosti a zároveň tlažítko na vypnutí ;)

        Odpovědět

  22. Vlasta B
    26.7.2012 v 11:17

    Dobrý den,
    Xperii mám už několikátou a nedám na ni dopustit, v bílé barvě je nepřekonatelný a ladí :-))
    To že se občas sám vypne a zapne je asi nonormální, X1 a X2 to dělaly taky. Mám jej víc než 3 měsíce a běží skvěle, akorát po aktualizaci naskočilo počítadlo dat, což je super zato velkou jedničku ale nevím kam se poděl Prt Sc obrazovky :-(
    Xperia S je převlečený Ip4 a myslím že ještě lepší!!

    Odpovědět

      Miro
      9.9.2012 v 17:27

      Ahoj prit sc spravis tak ze podrzis hlasitost dole a tlacidlo vypnut naraz,vcera mi spadol na zem s vysky cca 70cm a dneska mi camera prestala zaostrovat a vsimol som si po obvode praskol obal,cakal by som lepsiu odolnost skoda

      Odpovědět

  23. steve
    29.7.2012 v 23:39

    Zdravím vsetkych a prosim o radu. Mam Sony Xperia S asi 3 tyzdne. Telefon fical bez problemov, no teraz sa jeden problem vyskytol. Telefonik si volne polozeny, sam od seba zasvieti a to aj 3-5x po sebe. Neviem s tym rady. Vopred diky za radu. cus

    Odpovědět

      Miro
      9.9.2012 v 17:29

      daj ho na reklamaciu tato vada bola na arc s a neo V

      Odpovědět

  24. karolina
    1.8.2012 v 17:53

    Mám problém s xperia p
    Chtěla jsem jako obvykle hrat moji oblíbenou hru a mobil se seknul na 1 hodinu a po ní se vypnul nejspíš vybitá baterka ,ale pak nešel zapnout a já si nevím rady.Nemáte nějakou radu jak ho zprovoznit ?? Dopředu díík za radu.

    Odpovědět

  25. Radim
    24.10.2012 v 15:59

    Dobry den mam velký zájem o sony xperii S ale když se někde ptám na názor někoho tak mi řekne že je lepší koupit radči samsung galasy S II nebo samsung nexus. Tak bych se chtěl zeptat odborníku co je lepší.. Děkuji za odpověd..

    Odpovědět

  26. Pepa
    4.12.2012 v 14:07

    Potřebuji poradit.Mám xperii tyden a nejdou mi spouštět videa,který stáhnu třeba z uložto nebo v seznamu stream…V you-tube jedou v pohodě.Kde je chyba nebo co z obchodu doinstalovat???Díky za radu.

    Odpovědět

  27. Danco
    12.12.2012 v 20:33

    neviem či to tu už bolo spomenuté, ale bude sa dať aktualizovať z 2.3 na 4.0 v pobocke kde som kupil mobil alebo sa bude dat aktualizacia stiahnut z internetu alebo musim len cakat kedy sa bude vyrabat uz len s OS 4.0?

    Odpovědět

  28. Aleš
    20.12.2012 v 13:28

    Dobrý den jaký je rozdíl mezi xperii (LT26i) a (LT26) diky .

    Odpovědět

  29. aNETA
    22.12.2012 v 22:37

    Dobrý den chci se zeptat,jestli u téhle Xperie S v balení obsahuje SmartTags,HDMI kabel,fólie,pouzdro,děkuju.

    Odpovědět

  30. kaca
    26.12.2012 v 12:59

    dobrý den, rozhoduju se mezi Xperia P a Xperia S. Chci se zeptat,jestli je znatelný ten rozdíl 4palce a 4,3 palce? jsem holka a navíc ještě malá,tak se bojím aby 4,3 nebylo už velký a jestli je hodně velký rozdíl mezi foťákem,protože i 8megapixlový foťák může fotit lépe než 12ti.A taky jestli baterie je přibližně stejná.díky

    Odpovědět

  31. jirina
    3.1.2013 v 14:11

    dobrý den,mám SONY XPERIA sola.Nedrží mě mms-vypadávají,musím stále obnovovat konfigurační sms.Má někdo takový problém?děkuji

    Odpovědět

  32. Lucka
    13.1.2013 v 21:23

    Dobry den chtela bych se zeptat jestli ste nekdo nenasel program na bili svitici prouzek aby svitil barevne bylo mi receno ze je na to program a nevim zda je to pravda.prosim napiste jestli to jde :-) dekuju

    Odpovědět

  33. Janca
    20.3.2013 v 11:27

    Zdravim,mam ho od vanoc a jsem s nim Moc spokojena,vzadnem pripade bych nemenila ale jediny co me vadi a co nema,pruhledna lista sviti led.ale U meni barvy,Moc bych to chtela u S!

    Odpovědět

  34. Standa
    6.6.2013 v 21:46

    Dobrý den, dá se měnit spodní lišta u telefonu???

    Odpovědět

Přidat komentář

Jak vybrat telefon v roce 2016, nezapomeňte na těchto 5 věcí

Jak vybrat telefon v roce 2016, nezapomeňte na těchto 5 věcí

18. 4. 2016  |    |  diskuze (32)

Technologie mobilních telefonů, dnes bychom spíše řekli smartphonů, se každým měsícem, každou tiskovou konferencí, posunují kupředu. Je tedy zcela běžné,…

Recenze Huawei Mate 8: dokonalý po všech směrech (exkluzivně)

Recenze Huawei Mate 8: dokonalý po všech směrech (exkluzivně)

12. 2. 2016  |    |  diskuze (60)

Hledáte to nejlepší na poli superphabletů? Tak už dál nemusíte. Huawei Mate 8 je přímo mistrovským dílem, ze kterého čiší…

7 vlastností, které má údajně přinést iPhone 7

7 vlastností, které má údajně přinést iPhone 7

9. 11. 2015  |    |  diskuze (27)

I když iPhony 6S a 6S Plus jsou na trhu jen krátce, tak se již příznivci této značky těší, co přinese…

Recenze Honor 7: reparát na výbornou

Recenze Honor 7: reparát na výbornou

25. 10. 2015  |    |  diskuze (15)

Nový přístroj z dílny odnože značky Huawei opět nabízí skvělý poměr ceny a výkonu. K tomu návdavkem i několik velmi praktických zlepšováků…

Recenze Lenovo Vibe Shot: Levná stylovka mezi fotomobily

Recenze Lenovo Vibe Shot: Levná stylovka mezi fotomobily

12. 8. 2015  |    |  diskuze (37)

Lenovo vyrobilo s trochou nadsázky smartphone, který nemá konkurenci. Kdo jiný totiž přináší stylový fotomobil a ještě k tomu za…

5 funkcí, které už dnes na mobilu nikdo nepotřebuje

5 funkcí, které už dnes na mobilu nikdo nepotřebuje

6. 8. 2015  |    |  diskuze (43)

Před lety se podle nich rozlišovaly jednotlivé kategorie mobilních telefonů a připlácely se za ně tisíce korun. Dnes byste je…

7 aplikací, které zázračně fungují, ačkoliv byste to možná nečekali

7 aplikací, které zázračně fungují, ačkoliv byste to možná nečekali

25. 5. 2015  |    |  diskuze (3)

Mezi aplikacemi, které využíváme každý den, se často objevují unikáty vypadající, jako by byly z jiného světa. Když většina uživatelů…

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu

23. 11. 2012  |    |  diskuze (127)

Nestihli jste si do 15. srpna 2012 stáhnout Flash Player z obchodu Google Play? Nevadí. Existuje jednoduchá možnost, jak Flash…

Nové Apple Watch 2 mají přijít s Micro LED displejem

Nové Apple Watch 2 mají přijít s Micro LED displejem

DNES  |    |  diskuze (1)

Malokterému z nejvěrnějších fanoušků nakousnutého jablka neběží hlavou myšlenky ohledně nových Apple Watch. Kdy vyjdou, jak moc budou inovativní, jestli se…

„Godless“ malware může napadnout většinu Androidů

„Godless“ malware může napadnout většinu Androidů

VČERA  |    |  diskuze (0)

Vědci z bezpečnostně informačního blogu Trend Micro objevili nový malware zvaný „Godless“ (bezbožný), který může zasáhnout všechna zařízení s Androidem 5.1 Lollipop…

Asus ZenBeam E1: přenosný projektor do kapsy

Asus ZenBeam E1: přenosný projektor do kapsy

VČERA  |    |  diskuze (0)

Asus představil nový projektor, který je schopný zobrazit až 120“ projekci. Tento kapesní projektor dostal jméno ZenBeam E1 a je…

LeEco brzy představí první vlajkovou loď se Snapdragonem 823

LeEco brzy představí první vlajkovou loď se Snapdragonem 823

VČERA  |    |  diskuze (0)

Začátkem letošního roku představil čínský startup LeEco (dříve LeTV) vůbec první smartphone se Snapdragonem 820 – Le Max Pro. Následně…

Samsung představí olympijskou edici Galaxy S7 Edge

Samsung představí olympijskou edici Galaxy S7 Edge

VČERA  |    |  diskuze (4)

Samsung je oficiálním partnerem olympijských her a je přirozené, že jihokorejská firma bude chtít z toho partnerství vytěžit co nejvíc. Jedním…

Video streamování dorazilo už i na mobilní YouTube

Video streamování dorazilo už i na mobilní YouTube

24. 6. 2016  |    |  diskuze (1)

Mimo to, že je dnešek dobou virtuální reality, je to také epochou streamování. Ať už je řeč o úspěších streamerů…

Brexit se dotýká i Samsungu a dalších firem

Brexit se dotýká i Samsungu a dalších firem

24. 6. 2016  |    |  diskuze (0)

Hlasy jsou sečteny a už je jasné, že Británie vystoupí z Evropské unie. Každý tušil, že pokud Británie odhlasuje vystoupení z EU,…

Applu unikají ceny chystaných iPhonů 7, 7 Plus a 7 Pro

Applu unikají ceny chystaných iPhonů 7, 7 Plus a 7 Pro

24. 6. 2016  |    |  diskuze (10)

Už zbývá jen pár měsíců do oficiálního představení nové generace jablečných telefonů. V poslední době se setkáváme s mnoha informacemi o specifikacích,…

Mobilní zobrazení