Mobilizujeme.cz

Sony Xperia P – recenze ambiciózního menšího brášky

4. 6. 2012  |  recenze  |  autor:

Sony Xperia P láká na design vyššího modelu Xperia S, spoustu vylepšených drobností, novou technologii WhiteMagic u displeje a výborným dílenským zpracováním. Podrobná recenze Vám odpoví, jak moc se tento model japonskému Sony povedl.

Kapitoly článku:

» Úvod, technické parametry, video, obsah balení
» Design a konstrukce, baterie, výdrž
» Displej a ovládání, prostředí telefonu
» Telefonování a zprávy, hudební a video přehrávač, GPS navigace
» Předinstalované aplikace, NFC možnosti, fotoaparát a kamera
» Organizační a datové funkce, zhodnocení

Aktuální cena Sony Xperia P: (zdroj: Heureka.cz)

Sony Xperia P je prostřední z první trojice nových mobilů. Design kopíruje vyšší model Xperia S, stejně jako to dělá model Xperia U. Na druhou stranu, tam kde výrobce neřešil rozdíl v designu u modelů v cenovém rozmezí zhruba 6 až 12 tisíc korun, řešil rozdíl samozřejmě po stránce hardwaru.

Zleva: Sony Xperia P, S a U

Model Xperia P je vybaven dvoujádrovým procesorem ST-Ericsson U8500 s taktem 1 GHz, kterému sekunduje grafické jádro Mali-400 MP a 1 GB RAM. Jako uložiště pro data uživatele je zvolena kapacita 16 GB a to celé je zabalené do těla z jednoho kusu hliníku a osazené displejem o velikosti 4” a rozlišení 540 x 960 px. Taková vyšší střední třída, dalo by se říci.

Nepřehlédněte: v redakci jsme porovnali všechny 4 modely Xperia NXT v komentovaném videu.

Sony Xperia P - oficiální fotografie

Za zapůjčení Sony Xperie P do recenze děkujeme obchodu Sunnysoft, u kterého si můžete Xperii P zakoupit.

Základní parametry – Sony Xperia P

Rozměry 122 x 60 x 10,5 mm
Hmotnost 120 g
Displej dotykový (kapacitní, multi-touch), LCD (WhiteMagic), rozlišení 960 x 540 px, 16 milionů barev, úhlopříčka 4“
Procesor a paměť dvoujádrový 1 GHz procesor
1 GB RAM, 16 GB vnitřní paměť bez dalšího rozšíření
Operační systém Android 2.3 Gingerbread + nadstavba Timescape
Fotoaparát 8 Mpx (3264 x 2448 px), autofocus, blesk, nahrávání Full HD videa
Obsah balení návod, baterie, nabíječka, stereo headset s peckovými sluchátky, ochranné pouzdro, 2x NFC štítek SmartTag, HDMI kabel, datový USB kabel
Cena a dostupnost 9 500 Kč, červen 2012

Krátké postřehy z testování Sony Xperia P:

Co se nám líbilo: dílenské zpracování, technologie WhiteMagic u displeje, rychlé odezvy systému, vylepšení oproti modelu Xperia S, dva Smart Tagy rovnou v balení na vyzkoušení

Co se nám nelíbilo: absence slotu na paměťové karty, použití microSIM karty, místy softwarová nedotaženost přístroje, nezakryté konektory

TIP: Pro podrobné parametry telefonu Sony Xperia P navštivte katalog mobilů.

Obsah balení

Krabička, ve které nám mobilní telefon dorazil, působí již na první pohled nevšedně. Je velmi nízká a naopak zabírá dost velkou plochu. Přední strana kromě zobrazení samotného telefonu a loga Androidu neobsahuje nic zajímavého, naopak na zadní straně výrobce zobrazuje použité technologie, které v přístroji najdeme.

Po rozbalení uvnitř balení najdeme kromě standardního příslušenství, jako je USB kabel či nabíječka s logem GreenHeart, (tímto logem se označují výrobky pouze z ekologicky nezávadných materiálu a s nižším příkonem), taktéž jednoduchý návod k použití, záruční list a samozřejmě sluchátka typu in-ear s třemi typy silikonových kloboučků, tedy velikost S, M a L, každému dle jeho ucha.

Čím ale výrobce rozhodně po rozbalení zabodoval, je přítomnost koženého pouzdra s jemným semišem uvnitř a vyraženým logem Sony na povrchu. Telefon do pouzdra krásně sedne, špatně se ale vyndavá, možná časem až kůže povolí, to bude lepší. Dále v balení najdeme ochranou fólii na displej a dva Smart Tagy, které po přiložení k přístroji spustí předem nastavenou aplikaci, to vše díky technologii NFC. Třešnička na dortu v rámci obsahu balení je ale HDMI kabel s pozlacenými koncovkami. Obsah balení tedy na výbornou.

Oficiální video

Kapitoly článku:

» Úvod, technické parametry, video, obsah balení
» Design a konstrukce, baterie, výdrž
» Displej a ovládání, prostředí telefonu
» Telefonování a zprávy, hudební a video přehrávač, GPS navigace
» Předinstalované aplikace, NFC možnosti, fotoaparát a kamera
» Organizační a datové funkce, zhodnocení

..

Testovaný produkt: Sony Xperia P, autor recenze: David Šantora, hodnocení: 5/5
Témata:, , ,

Diskuze k článku (91 komentářů)

  1. pckarlos
    4.6.2012 v 07:41

    Děkuji redakci za recenzi. Čekal jsem na ni, jelikož Xperii P jsem měl v plánu zakoupit. Ale bohužel jak se potvrdilo, výdrž je tragicky malá. To je už do nebe volájící, jací jsou ti výrobci magoři! Tak zpizdit jinak povedený mobil, to se hned tak nevidí. Co by jim do prkynka udělalo, kdyby tam strčili větší baterku … a rázem je z toho prodejní hit jako hrom. Takhle se jen obírají o potencionální kupce. A že by to nějak vylepšil update na ICS, o tom silně pochybuju, kapacita baterie 1305 mAh mluví za vše, zázrak se bohužel nekonal. Abych nehanil jen Sony, takových znetvořených kvalitních mobilů najdeme snad u každého výrobce.

    Odpovědět

      David Šantora
      4.6.2012 v 09:23

      Dobrý den,
      děkujeme za reakci. Bohužel je to pravda. Kdyby Sony Xperia P měla silnější baterii a slot na karty, ve své třídě by se jednalo o absolutní špičku. S pozdravem.

      Odpovědět

      milhaus
      4.6.2012 v 11:43

      je to nehorazna sprostarna, takovy telefony by vubec nemely jit do prodeje.

      Odpovědět

      nigi
      4.6.2012 v 12:12

      Nevím kolik měla redakce času na „zformátování baterie“, ale já bych neoznačil výdrž za tak tragickou. Telefon využívám středně a vydrží mi v pohodě celý den i s rezervou, dva dny bych ani od takového smartphonu nečekal. Jelikož jsem přešel z Nokie N8, která má výdrž slušnou, tak SXP není na tom o moc hůř, čekal jsem mnohem horší výsledek. Mělo by být také zmíněno velmi rychlé nabíjení. Z 10 na 50% se dostanete za 20 minut. Celkové nabití mi pak trvá 1 hod. 11 minut.

      Odpovědět

        David Šantora
        4.6.2012 v 12:42

        Dobrý den,

        mobilní telefon jsem měl zapůjčený na testy týden a půl. Jelikož Xperia P obsahuje akumulátor typu Lithium-pol, není třeba tento typ baterie formátovat, viz. článek Jakuba Vrbackého: http://mobilizujeme.cz/clanky/baterie-telefonu-aneb-co-musite-vedet-a-co-nesmite-delat-vedecke-okenko/ I přesto jsem k baterii přistupoval pečlivě a výdrž se po celou dobu testování nezměnila. Nutno taky podotknout, že osobně mobil zatěžuji opravdu hodně, svůj Galaxy S sundám ráno z nabíječky v 07:00 a zpět do nabíječky jej musím někdy usadit i kolem 15. hod. Při středním používání, jak píšete, věřím, že mobil vydrží s rezervou do večera. Pokud jsem Xperii P naopak vytěžoval minimálně, vydržela 2 dny, jak jsem zmínil v recenzi.
        Rychlé nabíjení jsem v recenzi naopak zmínit opomenul, máte samozřejmě pravdu, příště si na to dám pozor.

        S pozdravem.

        Odpovědět

          nigi
          4.6.2012 v 13:00

          No já to formátování dal záměrně do uvozovek, myslel jsem spíš takové to „nakopnutí“ baterky :-) pár vybití a nabití, já první dny měl katastrofickou výdrž a teď po více jak týdnu se mi zdá, že vydrží čím dál víc, sleduju procenta prakticky pořád, když mám telefon nový. Jo, není to extra držák, ale jsou na trhu určitě horší. Pokud ještě přijde nějaká aktualizace jako u eska a výdrž se trochu zlepší, neviděl bych to pak už vůbec jako mínus ;-)

          Odpovědět

            AL
            8.8.2012 v 21:38

            Tak to sa asi budem musieť pripraviť na šok keď preskočím z 2250mah na 1350mah :D

  2. JanK
    4.6.2012 v 14:34

    Myslím, že je to mazel, a pro mou ženušku ideální telefon. Trochu se bojím microsim a výdrže baterie, jinak OK, rozměry jsou do ruky OK. Super dílenské zpracování, konečně se nemusím bát jej upustit.

    Odpovědět

  3. abcd
    4.6.2012 v 16:10

    baterie sidi sony uz nejaky patek, hlavne od novych serii s 1Ghz CPU. neco vic jak 1500mAh aby clovek hledal v nabidce SONY lupou. zaplatpanbuh ze sem se Xperie Mini zbavil :o), nynejsi rok stary LG P990 mi i skrz to ze ma 2 jadra a velky display vydrzi pokud se krotim 2-3 dny, kdyz jen par volani a sms,tak k 5ti dnum.

    Odpovědět

  4. freewii
    4.6.2012 v 17:31

    Musím pochváliť mobilizujeme za skoré otestovanie tejto Xperie, ale aj napr. LG L7. A to sa ešte niektorí sťažujú na rýchlosť vydávania recenzii.

    Odpovědět

      Luboš Srb
      4.6.2012 v 18:48

      Díky moc za pochvalu :-) registrujeme, že stížností tímto směrem už tak nějak ubývá. Jsme rádi, že naší práci lidé také ocení :-)

      Odpovědět

  5. Suszi
    4.6.2012 v 18:40

    Skvělá recenze, díky za ní. Překvapuje mě, jak málo vydrží baterie při inzerovaném počtu hodin. Jinak se mi po všech stránkách líbí.

    Odpovědět

  6. Thom
    4.6.2012 v 21:03

    Je mi líto, ale asi vybočím z řady a budu kritizovat. Nevím jak jste testování prováděli, ale mé zkušenosti se SXP jsou razantně odlišné od vašich. Výdrž baterie rozhodně není tak špatná jak tvrdíte. Nejsem uživatel-maniak, ani uživatel-nonstopletadlo, ale jeden den je silně podhodnocený údaj. Taktéž nevím jaká videa jste přehrávali, ale zkoušel jsem 720p i 1080p v MKV vše bez problému, obraz nádherný, bez jediného záseku. Ve výsledku, když jsem se od vás dočetl v komentu, že baterie je Li-Ion, tak to mě dorazilo. Myslím, že zjistit si tak základní technické specifikace, jako např. že baterie je lithium-polymerová, taky není nic tak těžkého. Dočtete se to i v telefonu. Bohužel, to můj dojem z recenze zkazilo natolik, že ji považuji za naprosto tendenční. Nevím jestli je chybou, že vše co nevyrobí Samsung nebo Apple musí automaticky vyznít špatně, ale poslední dobou na vašem serveru sleduji bohužel strmě klesající úroveň recenzí. Jsem rád, že jsem si telefon zakoupil ještě než jsem si ji přečetl, protože pak bych nákup zvažoval a připravil bych se o, dle mého dojmu, velmi kvalitní telefon. Nic ve zlém, můj názor.

    Odpovědět

      Luboš Srb
      4.6.2012 v 21:24

      Dobrý den, v recenzi David píše, že se dá dostat s mírnějším zacházení na 2 dny, a hlavně, testování výdrže je a vždy bude hodně špatně měřitelné, záleží nejen, co se s telefonem dělá a jestli třeba leží na stole nebo je v pohybu atd. Takže se u nás dočtete naše zkušenosti, že má někdo jiné, rozhodně nikomu nebereme a jsme rádi, že se o ně s ostatními v této diskuzi dělíte :-)

      S formáty videa to může být problém ten, že i když jde v obou případech o MKV soubory, každý se může lišit ještě v délce, počtu snímků/s a dalších parametrech, které mohou rozhodnout. Ale rozhodně nepíšeme, co bychom nevyzkoušeli.

      Ohledně typu Li-Ion jde zřejmě o překlep v diskuzi, v recenzi typ nikde neuvádíme, takže jsme snad moc lidí nepopletli. V diskuzi jsem typ Davidovi opravil na Li-Pol.

      Díky za názory, my je bereme a nepovažujeme za tendenční :-)

      Odpovědět

      David Šantora
      4.6.2012 v 21:42

      Dobrý den Thome,

      za Váš názor jsme naopak rádi, kritika je v pořádku a je vítaná. Abych se ale vyjádřil k Vašemu příspěvku.

      Co se týká výdrže baterie, stojím si za tím, co jsem napsal. To, že je Vaše zkušenost, jak píšete, razantně jiná, nepopírá přeci mojí. V recenzi a i v komentáři jsem zmínil, že takto slabá výdrž je opravdu při vysoké zátěži a nemusí to být tím, že by uživatel byl maniak, či nonstopletadlo. Stačí telefon využívat silně pracovně a dočkáte se výdrže, kterou jsem zmínil. Jelikož mobilní telefon k práci vyloženě potřebuji a zároveň jej využívám doslova od rána do večera, jsem k výdrži opravdu kritický. Zároveň jsem ale v recenzi zmínil, že při slabém využívání Xperie P se baterie dožije dvou dnů.
      Každý z nás mobil využívá jinak a já bohužel nejsem schopen při testu simulovat každého uživatele. Proto jsem zvolil oba extrémy. Při silné zátěži Xperia P umřela na baterii již během pozdního odpoledne, při velmi slabé dala dva dny. Mezi tyto dvě hodnoty se vejde, předpokládám, většina uživatelů. Ale vždy bude záležet na každém z nás, jak svůj mobil využíváme.
      Žehrání nad horší výdrž Xperie P můžete ale najít i v jiných, nejenom českých, recenzích na Xperii P a dle mé zkušenosti opravdu patří Xperia P k těm slabším, co se týká výdrže.

      Co se týká MKV souborů, může být problém v rozdílném datovém toku, délce, velikosti apod. Ale identické soubory, které Galaxy S přehrál bez problémů, Xperia P bohužel nedala. Do budoucna chystám standardizované videa do testů, kdy každý telefon dostane sadu souborů a poté se ukáže, jak je který schopný a vše bude podstatně průhlednější. Třeba tohle bude to, co se vám bude naopak líbit.

      Ohledně Li-ion baterie se jedná o můj překlep, Sony (Ericsson) je naopak znám svým častějším využíváním Li-Pol baterií oproti konkurenci.

      Děkuji ještě jednou za Váš názor a přeji příjemný den.

      Odpovědět

        Thom
        4.6.2012 v 22:57

        Pánové, oběma, jak jsem napsal, nic ve zlém. Přiznám se, že jsem z telefonu opravdu nadšený, tak jsem trošku sršel blesky. Nicméně, pomiňme baterii, ta je opravdu o sednutí si, i video, typů mkv je opravdu nepřeberně. Nicméně zaráží mě spíš, že většina uživatelů má buď silně pozitivní nebo silně negativní zkušenosti a co hlavně – s tím samým: videa, baterie, rychlost, brada… Jako by se jednalo o dva rozdílné telefony, nebo je vyráběly dvě linky a každá jinak. Nebo jen špatná „série“?

        Odpovědět

        JaroB
        5.6.2012 v 01:55

        Nechcel som sa do tejto diskusie zapojiť…ešte nemám Xperiu P ale silne nad ňou uvažujem ale čo ma donútilo je to čo už napísal Thom:
        z celého článku je najviac zatracovaná baterka. Aj keď ste to síce v článku spomenuli,že pri bežnom používaní dá 1deň v pohode a aj 2dni keď sa chce ale dôraz bol daný nato,že je tá baterka tragédia a podčiarkuje to aj nadpis odstavca „Baterie a výdrž: špatně, špatně…“ KAŽDÉMU TOTO UTKVIE V PAMÄTI a nie text niekde v článku…ale objektivita je niekde inde…mňa by veľmi zaújmalo ktorý telefón pri tej vašej záťaži vydrží do večera/okrem Mot RAZR MAXX/ koľko by vydržal Samsung Galaxy SII?Alebo HTC ONE S???
        Inak sa mi páčila recenzia ale to s tou baterkou by ste mali nejako upraviť pretože sa nezakladá na objektivite/keby ste napísali aspoň …pri mojom vyťažení vydrží sotva do poobedia ale viac nevydrží ani väčšina iných telefónov/ tak by to bolo OK…
        ale takto umelo vyvolávate pocit,že je výdrž na baterku tragická…radšej keby ste na to išli z druhej tej pozitívnej strany …
        baterka má tragicky malú kapacitu ale vďaka WhiteMagic displeja a softvérovým vychytávkam sa bežne dostanete na 1deň v pohode a ten kto vie šetriť a vypína to a to tak nieje problém sa dostať na 2dni.A to pri pohľade na kapacitu baterky určite nikto neočakával a preto SONY za optimalizáciu HW a SW chválim. Ale dovolím si dodať,že pokiaľ by SONY dalo aspoň 1500mAh baterku tak by pre väčšinu nebol problém dať aj bežne 2dni a tomuto kroku od SONY nerozumiem…/

        Nejako takto sa dá tiež k tomuto tématu pristupovať ale to by ste nemohli byť zaviazaný Samsungu
        Moje slová len podčiarkujú diskutujúci ktorý presne kvôli baterke zatracujú tento mobil…

        Odpovědět

        nigi
        5.6.2012 v 11:04

        Já jen dodám, že při hodně velké pracovní zátěži jak uvádíte, by stěží jakýkoliv smartphone na našem trhu vydržel až do večera, takže SXP není v tomto vyjímka. Co se týče MKV, toto bych vůbec neřešil, během minutky si z google play nainstalujete jakýkoliv jiný přehrávač (např. mx player) a jde vše. Mně také SXP nepřehrála jedno obyč. avi, ale jak říkám, pokud mám tak jednoduše získatelnou alternativu, vůbec to nepovažuju za problém.

        Odpovědět

  7. Tondapirko
    5.6.2012 v 05:46

    Nedočetl jsem se zda má výměnou baterii. Nosím vždy s sebou jednu náhradní baterii už pod časů Nokia 6110. Pak nemusíte výdrž vůbec řešit.baterka váží jen pár gramů. Bývá problém náhradní baterku sehnat v tom se mi osvědčil Sunnysoft.

    Odpovědět

      Tondapirko
      5.6.2012 v 05:51

      Ještě poznámka používám klávesnici swype nevím jestli to je jen specialita samsung nebo to je věc Android u.

      Odpovědět

        David Šantora
        5.6.2012 v 08:48

        Dobrý den,

        obě informace jsem v recenzi uvedl. Baterie je bohužel nevyměnitelná, takže náhradní baterie Vám v řešení vydrže telefonu nepomůže. Klávesnice pomocí tahů psát umí, stejně jako Swype. Pokud by Vám přesto nevyhovovala klávesnice od Sony, lze samozřejmě z Google Play stáhnout jiné…

        Odpovědět

          Tomáš Holas
          14.6.2012 v 09:32

          Dobrý den,
          nezkusil jste z telefonu odmontovat kryt? Přeci jen to jsou jen 2 Torx šroubky a pak by se zjistilo, zda je baterie opravdu „nevyměnitelná“ nebo stačí udělat tento jednoduchý úkon.
          Druhá věc je zkusit doufat, že Sony po reakcích telefon reviduje a pošle do prodeje verzi se sinější baterií a dá např. dá možnost stávajícím majitelům udělat si upgrade…

          Odpovědět

  8. jarda
    5.6.2012 v 06:14

    dobry den,neda mi to,abych nereagoval na recenzi,konkretne ohledne vydrze u xperie p,ano,xperii p nevlastnim,ale vlastnil jsem napr. samsung galaxy s a tam ta vydrz byla podobna,rano plne dobity a odpoledne musel opet na nabijecku (samozrejmne pri plnem vytizeni).tim chci rict,ze xperia p neni az takovy propadak vuci ostatnim (oblibenym,byt starsim) telefonum,ano jsou urcite lepsi vydrze,ale to asi nikdo necekal u takove kapacity baterie.

    Odpovědět

  9. David Šantora
    5.6.2012 v 08:57

    Dobrý den,

    ano, máte pravdu. Samsung Galaxy S, který máme v rodině shodou okolností 2x, taky ve výdrži zrovna není rekordman a z mé strany na jeho hlavu padá stejná kritika. Xperia P se ale, z mého subjektivního pohledu, vybíjela rychleji.

    S pozdravem

    Odpovědět

      JaroB
      5.6.2012 v 09:16

      mňa by len zaújmalo či ste takýmto tendenčným spôsobom kritizovali aj pri recenzii ku Galaxy S ???

      POCHYBUJEM

      Odpovědět

        Jakub Vrbacký
        5.6.2012 v 09:24

        Dobrý den,

        dovolím si odpovědět za celou redakci a ukončit tento nesmyslný kolotoč argumentace. Když jsme (jiný recenzent) recenzovali Galaxy S, byla jiná doba, jiné nároky, atd. Ale i když toto všechno pominu, zkopíruji Vám sem odstavec z recenze Galaxy S o baterii:

        „V našem testu Samsung Galaxy S vydržel běžně něco málo přes jeden den. Pouze pokud jsme jej šetřili, tak jsme se dostali i na dva dny. Pokud telefon budete často připojovat k PC, tak se vám výdrž o něco prodlouží, jelikož se Samsung Galaxy S automaticky dobíjí přes USB kabel. Krátká výdrž ale i přes to telefonu bohužel ubírá na jeho elánu.“

        Takže ano, už tehdá kritika na baterii byla. A pokud nám stále nevěříte, že Xperia P prostě vydrží málo, dovolím si odkázat na standardizovaný test výdrže zahraničního serveru GSMArena, kde umístění Xperie P mluví za vše…

        Viz http://blog.gsmarena.com/sony-xperia-p-battery-life-gets-tested-1305mah-found-lacking-by-whitemagic-creen/

        Pěkný den

        Odpovědět

          JaroB
          5.6.2012 v 10:14

          čo sa týka tej metodiky na GSMarene… je to presne stanovené na 50% jasu…je to síce spravodlivé voči všetkým ostatným telefónom/technológiám ale práve pre Xperiu P nie,pretože WhiteMagic nepotrebuje svietiť na 50%…ona na tejto hodnote svieti ako ostatné tel. na 100%.viď tabulka na GSMarene:http://www.gsmarena.com/sony_xperia_p-review-767p2.php
          Xperia P sa u tohoto testu stala obeťou metodiky testovania…ale čo už
          Ale súhlasím s tým, že ak by dali čo nej len tú 1500mAh s Xperie RAY tak ku 2 dňom by nebol problém sa bežne dostať… aj keď na druhú stranu veľmi kvitujem rýchlo nabíjanie ktoré v článku ani nebolo spomenuté a možno tento detail by rozhodol o tom či si to niekto kúpi alebo nie. Pretože je rozdiel nabiť smart za 1,15h a 3-4h.Práve včera sa mi stalo,že som večer zabudol zapnúť predžovačku a tak som mal na svojom ARCu ráno nejakých 30%. Snažil som sa ešte pokiaľ odídem z domu dobiť..ale cca. 3/4h dobilo asi tak na 45%. Samozrejme, že som už poobede bol bez šťavy :) Ale pokiaľ by som mal napr. Xperiu P tak za tých 45min by sa mi určite dobila na 80% kde už potom sa nabíjanie spomaľuje ale odchádzať z domu s 45% a 80% je rozdiel…:)

          Odpovědět

      JaroB
      5.6.2012 v 09:26

      NAŠIELSOM SI TO:
      „Baterie a výdrž: bez nabíječky jen den či dva
      Samsung Galaxy S má ve svých útrobách ukrytou baterii Li-Ion 1500 mAh. Vzhledem k bohaté výbavě ale každému musí být už předem jasné, že to s výdrží nebude kdoví jak růžové. Obří 4“ dotykový displej, operační systém Android se spoustou aktivních widgetů na ploše a pak také multimediální funkce jako GPS či internetový prohlížeč si zkrátka žádají své. V našem testu Samsung Galaxy S vydržel běžně něco málo přes jeden den. Pouze pokud jsme jej šetřili, tak jsme se dostali i na dva dny. Pokud telefon budete často připojovat k PC, tak se vám výdrž o něco prodlouží, jelikož se Samsung Galaxy S automaticky dobíjí přes USB kabel. Krátká výdrž ale i přes to telefonu bohužel ubírá na jeho elánu.“

      NIKDE som nenašiel expresívne vyjadrenia ešte ste to ani do negatív nedali !!! A to oproti Galaxy S má Xperia P dvojnásobný HW/výkon a pritom vydrží podobne ale na rozdiel od Samsungu si ho dobijem za „pár“ minút…

      Škoda slov pokiaľ máte dvoj až trojaký meter na telefóny….

      Odpovědět

        Jakub Vrbacký
        5.6.2012 v 09:33

        Myslím, že dostatečnou odpověď najdete v mé reakci výše… Jinak se prosím zamyslete, jaktože když od sebe telefony dělí takový časový úsek, který je dělí, jaktože jde kapacita baterie směrem dolů, a ne nahoru? Kritika je tedy stále oprávněná…

        Odpovědět

          JaroB
          5.6.2012 v 10:32

          Pretože technológie sa vyvíjajú a dnes ako je vidieť tak 2jadro s 1GB RAM má podobnú výdrž ako ten starší s horším HW ale k tomu ešte aj s menšou kapacitou baterky.Alebo nevidíte ten pokrok alebo nechcete…druhá vec je ako som už spomenul prečo tam nedali aspoň tú 1500mAh s RAY. ale pokrok tam je v spotrebe a výrazný a dovolím si tvrdiť, že keby tam bola čo i len 1750mAh tak 3 dni dá v pohode. Prečo tam nedali to je už ale iná téma. Podstatné je, že nieje to až taká tragédia ako to tu všade koluje. Samozrejme ten kto má takú záťaž ako recenzent tak si zvolí tel s inou kapacitou ale dovolím si tvrdiť, že pre 80% ľudí je tá výdrž dostatočná a potvrdzujú to na fórach aj majitelia ktorý už majú „usadenú“ batériu.

          Ale aby to nevyznelo akoby som len kritizoval.Recenzia je perfektná a dozvedel som sa aj také veci o ktorých všade inde nieje ani zmienka.Je lepšia ako pekná recenzia na konkurenčnej kvalitnej stránke/nie MM :)/. To rýchlonabíjanie by ste mohli do článku doplniť.

          Príjemný deň JaroB

          Odpovědět

          JoJo
          5.6.2012 v 16:12

          JARO B. a RECENZISTI
          Celkovo nechápem túto vašu hádku ohľadom batérie.Navzájom si tu budete odporovať do nekonečna a zbytočne sa tu len zaberá celá táto diskusia ohľadom zbytočných argumentov ,keďže všetko bolo v recenzii uvedené.
          Prosté a jednoduché, pokiaľ budete využívať tento mobil veľkej záťaži tak sa večera nedožije, ale aj pre takých ľudí tu je stále riešenie, predsa každý si dokáže dobiť mobil v robote(v tom problém nevidím a napr. aj v škole(som žiak a tiež to nieje problém) a pre tých druhých ktorým sa jednoducho nabíjať mobil v robote nechce je tu prosté riešenie buď bude svoj mobil šetriť a nebude mať pozapínané kadejaké aplikácie a bude svoj mobil tým pádom šetriť. To by bolo k tomu asi všetko ,lebo je to fakt blbé že sa tú takto hádate.

          Ku recenzii by som chcel povedať ešte toľko, gratulujem ľudom ktorý na nej pracovali ,veľmi pekne spracovaný mobil ,so všetkými plusmi aj nedostatkami. Mrzí ma len jedno ,a to ,škoda že ste prestali dávať do videí hudbu/ako do pozadia ,myslím že to tak bolo v minulosti / to ticho mi príde také blbé,alebo potom aspoň okomentovať nejaké vychytávky na ktoré ste prišli.
          Ďakujem a chválim celú recenziu :)

          Odpovědět

          Luboš Srb
          5.6.2012 v 16:42

          Díky za postřehy i pochvalu, která by měla patřit v první řadě Davidovi :-) .. k recenzi – hudbu jsem k videím přidal, výjimečně jsme na ni tentokrát zapomněli. Komentovaná budeme dělat videa prvních dojmů, jako např. u Galaxy S III zde. V recenzi už pak jen v rychlosti prolítneme, o čem se mluví v dané kapitole s podkreslenou hudbou v pozadí.

          Odpovědět

  10. Lucy
    5.6.2012 v 09:08

    Já musím napsat, že tento telefon jsme koupili dospívajícímu synovi a baterka je opravdu problém. Když ráno odejde s plnou baterií, mám navečer problém se mu dovolat. Což pro mě jako pro rodiče představuje velké mínus. Nevím, jak moc telefon přes den vytěžuje, asi hodně. Ale vzhledem k uváděnému počtu hodin je to tragické.

    Odpovědět

      nigi
      5.6.2012 v 11:09

      No jestli dospívající synek není i rád, že se mu maminka navečer nedovolá :-)))) já bych tedy byl :-D ale to já jen tak, neberte mě vážně ;-)

      Odpovědět

  11. Michal
    5.6.2012 v 12:41

    Co se týče výdrže lze si dokoupit Externí dobijecí sadu ne? Jako je např u Xperie Neo: http://www.obchod-sonymobile.cz/sony-ericsson-ep951-nabijeci-sada-pro-xperia-neo-v

    Odpovědět

      nigi
      5.6.2012 v 13:05

      levnější a možná i kompaktnější řešení je pak toto… http://www.alza.cz/sony-cp-els-d291543.htm

      Odpovědět

        Radon
        5.6.2012 v 17:32

        zrovna v případě Xperie P bych nad kompaktnost a cenu dal „tvrdost“ zdroje, tedy schopnost prát do telefonu šťávu pod velkým proudem. Pokud by se mobil dobil v tašce za tu slibovanou cca hodinku, tak by to tak trochu řešilo tu slabou baterku v mobilu.

        Odpovědět

  12. jarda
    5.6.2012 v 13:59

    skoda,nechapu f. sony,ze do xperie p dala baterii s tak malou kapacitou (nejen do ni),jestli je vydrz podobna,ne-li horsi nez u samsungu galaxy s,tak za mne rikam xperii p velke NE. jak jsem psal vyse,samsung galaxy s jsem vlastnil asi 3 mesice a vydrz nevydrz mne obcas dohanela k pocitu zoufalstvi az zurivosti.proto musel z domu.

    Odpovědět

  13. smog
    5.6.2012 v 22:41

    Perfektní recenze. Obsáhlá, ale hlavně recenzent si všímá i drobných nedodělků a chyb přístroje. Myslím, že je přínosem pro případného zájemce, který po koupi již nebude překvapen. Oproti jiným skoro reklamním recenzím. Moc nechápu diskuzi s výdrží baterie. Pokud si kupuji chytrý telefon za x tisíc, tak určitě chci využívat jeho funkce, jinak si můžu koupit hloupý telefon za pár stovek. Pokud recenzent upozorní na nízkou výdrž baterie při „jeho“ stylu využívání, tak je to určitě přínosnější informace, než výrobcem udávaná výdrž několik stovek hodin ke které se ani nepřiblížíte. Zvyšování výkonu a instalace baterií s nízkou kapacitou, bez možnosti výměny. Je od výrobců evidentně nový marketingový tah, jak donutit zákazníky ke koupi dražších modelů s vyšší kapacitou baterie. Jen doufám, že toto brzy skončí.

    Odpovědět

  14. Tomáš
    5.6.2012 v 23:07

    Děkuji za rozsáhlou a jistě vyčerpávající recenzi. Vyjít v tuto chvíli s chytrým telefonem, který má takto nízkou kapacitu baterie a „starou“ verzi operačního systému shledávám mírně řečeno nešťastnou volbou, ale kdo chce kam… Sám jsem už nějakou dobu Samsung pozitivní a jediné, co by mě donutilo přemýšlet o změně, by byl pravděpodobně razantní rozdíl ve výdrži oproti stávajícímu telefonu.
    Ještě jednou Davide děkuji za poutavou recenzi .

    Odpovědět

  15. JohnyAsbest
    6.6.2012 v 14:51

    Patřím k těm, kteří říkají – microsimkarta je již současnost, vše se tak nějak zmenšuje, aby se toho více vešlo třeba do krabice od bot …..Takže microsimku považuji NAOPAK ZA VELKÉ PLUS. ZVYKNĚTE SI NA TO a nepapouškujte ostatní servery, které si nevidí na špičku nosu.

    Odpovědět

  16. Amelie
    16.6.2012 v 11:52

    Telefon mám 14 dní a z výdrže baterie jsem byla ze začátku nešťastná. Výrazně zlepšila po stáhnutí programu JuiceDefender, což mi poradil můj drahý manžel :)

    Odpovědět

      Monika
      22.6.2012 v 20:48

      A jak funguje výdrž baterie teď? když máš JuiceDefender?

      Odpovědět

  17. Tomasend
    16.6.2012 v 21:42

    Telefon se mi libi designem a vase hodnoceni je velmi pozitivni. Mam iphone4 a doma dalsi zarizeni od applu. Ale cena noveho iphonu mi uz prijde za hranici slusnosti. Chci se zeptat, zda xperia p umi hotspot ala iphone,tj propojit se s ipadem a poslat do ipadu internet? Dekuju. TomS

    Odpovědět

      David Šantora
      18.6.2012 v 23:33

      Dobrý den,

      ano, Sony Xperia P umí vytvořit tzv. Hot Spot a následně svojí datovou konektivitu pomocí WiFi dát k dispozici dalšímu zařízení.

      S pozdravem.

      Odpovědět

        exit
        13.7.2012 v 16:19

        Neni tohle ale vec systemu, tedy androidu? Nebo je nejaky smart telefon s androidem 2.3 a vys, co to neumi?

        Odpovědět

          David Šantora
          13.7.2012 v 18:50

          Dobrý den,

          ano, máte pravdu, je to věc systému. Každopádně, dotaz zněl, jestli Xperia P umí vytvořit WiFi Hot Spot, na což jsem konkrétně odpovídal.

          S pozdravem.

          Odpovědět

  18. Martin
    17.6.2012 v 13:35

    Zdravim super recenzia. Cchel by som Vas poprosit o radu chcem si kupyt novy fon ( predal som iphone 4 nevyhovoval mi )a premyslam na Sony Xperia S alebo P rad by som S ale cital som ze su kazove maju problem s disp. a tak tak mi prosim poradte moc Vam dakujem.

    Odpovědět

      David Šantora
      18.6.2012 v 23:41

      Dobrý den,

      je sice pravda, že se objevila informace o problémech s displejem u Xperia S, Sony ale v tomto případě přislíbilo automatickou a bezplatnou výměnu displeje. Z hlediska kvality má lepší displej z mého pohledu Xperia P a to díky technologii WhiteMagic. Displej je na sluníčku opravdu čitelný fantasticky. Pokud Vám nebude vadit, oproti Xperii S, menší kapacita paměti a slabší výdrž baterie, volil bych model Xperia P.

      Odpovědět

        Martin
        19.6.2012 v 08:10

        Dakujem za odpoved moc ma potesila ale asi pre mna bude trosku problem iba tych 16GB resp. 11 aj nieco pamete a dost sa mi paci playstation notifikacia a moznost hrat hry a ak teda uz niesu problemi s tym displejom a inak nic nemrzne tak asi pojdem do SX-S.Nemate s tym telefonom nejake dlhodobe skusenosti ako vsetko funguje a tak vdaka.

        Odpovědět

  19. WinTomee
    23.6.2012 v 13:54

    Chválím recenzi, velmi pomohla při výběru.
    Každopádně mám pár otázek. Uvádíte, že se dá nastavit QWERTZ – rád bych se zeptal jak?
    Také mi (po přechodu ze SE X neo) chybí odpočítávání znaků SMSky a v nastavení to nikde nemůžu najít.
    Díky.

    Odpovědět

      WinTomee
      24.6.2012 v 00:03

      Počítání znaků vyřešeno. Počítá ho to stejně, jen mi přijde, že to snese víc diakritiky než starý telefon. každopádně ta „výměna Y za Z“ zmíněná v článku by mě stále zajímala :-)

      Odpovědět

  20. Patrik
    23.6.2012 v 23:12

    Super recenze ! Jen se chci zeptat, jest-li máte změřené údaje, jak dlouho vydrží přehrávat video, surfovat na internetu apod. Něco podobného máte i u dnes recenzované xperie U. Je to pro mě důležité pač si jí chci kupovat. A budete telefon/výdrž testovat i po přechodu na ICS. Děkuji

    Odpovědět

      David Šantora
      24.6.2012 v 00:30

      Dobrý den,

      Xperia P ve stejném testu jako Xperia U (a Xperia Sola) vydržela z NXT série přehrávat video s přehledem nejkratší dobu. Konkrétně se jednalo o 3:39 hod. Na druhou stranu, nabíjení má bezkonkurenčně nejrychlejší, za 30 minut je nabitá na 67% a celkového nabití dosáhne za 55 minut. Test prohlížeče jsem nedělal. Test výdrže po přechodu na ICS, pokud se nám přístroj podaří získat na opětovné testy, rádi uděláme a zveřejníme.

      S pozdravem.

      Odpovědět

        Jasmina
        6.7.2012 v 20:35

        Dobrý den,

        O SXP vážně uvažuji. Sama jsem zamrzla na SE xperia x10 mini a musím říct, že ta je vskutku katastrofická. Řešíte zde výdrž baterii a musím říct, že jeden den je pro mě pohádka ( na mé nynější xperii se dočkám třeba 2 hodin). Jinak souhlasím s některými uživateli: ,,Jaký smartphone dnes na trhu vydrží při velké pracovní zátěži více jak den?

        Odpovědět

          David Šantora
          7.7.2012 v 10:22

          Dobrý den,

          v rámci současných smartphonů mají jednu z nejdelších výdrží například Huawei Honor, HTC One S (s procesorem Snapdragon S4), Motorola Razr Maxx, či Samsung Galaxy S III. Mějte ale na paměti, že přístroj, který jednomu vydrží dva dny, jinému nemusí vydržet do večera.

          S pozdravem.

          Odpovědět

  21. Tomáš Wohanka
    29.6.2012 v 16:38

    Ahoj,
    mám Xperii P a při telefonování přes SIM mi v sluchátku praská a lidem kterým volám taky. Při internetovém hovoru přez VIBER je vše v pořádku.

    dokážete mi poradit co s tím ?

    Díky

    Odpovědět

      David Šantora
      7.7.2012 v 09:25

      Dobrý den,

      těžko radit s tímto problémem, obrátil bych se na infolinku výrobce, případně rovnou servis, jestli se s tím nesetkali a požadoval odstranění závady.

      S pozdravem

      Odpovědět

  22. kalimero77
    17.7.2012 v 11:58

    Tento telefon mám již 3týdny.šlape jak hodinky,zásek žádný.Co se týče slotu na karty,mě paměť bohatě stačí.Nemusím tam mít celé pc,ne…
    K baterii.Baterie je naprosto standartní.Ráno sundám z nabiječky a než jdu spát napojím,ale to jsem měl jak u HTC,LG,SE Neo.Takže žádná trága.Já osobně lepší telefon zatím neměl a koupě nelituji!!! Pro mě naprostá jednička v nabídce.Nemám rád plasťáky

    Odpovědět

  23. pepe
    17.7.2012 v 21:43

    Dobrý den,chtěl jsem se zeptat jestli se dá napíchnout fleška do xperie P a používat ji jak na sledování videi tak na obrázky děkuji za odpověd

    Odpovědět

      David Šantora
      17.7.2012 v 22:34

      Dobrý den,

      ano, Xperia P zvládá funkci USB host. Je třeba ale použít patřičnou redukci, která není součástí balení.

      S pozdravem.

      Odpovědět

  24. pepe
    18.7.2012 v 17:56

    Děkuji za tu odpověd na flešku.Chtěl jsem se ještě zeptat na tu baterii.Zajímalo by mně když má baterie životnost cca 1000 nabití co potom to mužu telefon za 3 roky vyhodit kdybyh nabijel každý den tak by ty tři roky odpovýdali nebo se dá vyměnit? předem děkuji každému za odpověd

    Odpovědět

      David Šantora
      18.7.2012 v 21:46

      Dobrý den,

      baterie je sice uživatelsky nevyměnitelná, servis Vám jí ale vymění bez problémů. Pokud mobil budete nabíjet opravdu každý den, což je u Xperia P reálné, je možné, že za tři roky bude baterie na výměnu. Na druhou stranu, rychlostí současného vývoje budou všechny dnes prodávané přístroje za tři roky velmi zastaralé a je tedy otázka, jestli se již nebudete poohlížet po jiném.

      S pozdravem.

      Odpovědět

  25. pepe
    19.7.2012 v 14:55

    Děkuji za odpověd.Chtěl jsem se prosím vás ještě zeptat jak je to stěmi hramy.Co to znamená že ma podporu PSX

    Odpovědět

      David Šantora
      20.7.2012 v 23:26

      Dobrý den,

      Sony speciálně upravuje některé hry pro telefony, které splňují certifikaci Playstation, tedy PSX. Bohužel, ne všechny hry jsou dostupné na všech trzích a zrovna u nás ta podpora je spíše žádná, než nějaká. I bez této certifikace najdete na Google Play určitě spoustu skvělých her.

      S pozdravem.

      Odpovědět

  26. Miro
    21.7.2012 v 07:48

    Dobrý deň,

    Ja som s týmto mobilom zatial spokojný. Pri normálnom používaní batéria vydrží dva dni, pri zaťažení deň. Čo sa my páči je rýchlosť nabijania, kde dosiahnem plné nabitie do hodiny. No jedna otázka by bola. Neviem aké skúsenosti máte s fotenim, ked že na tak kvalitný fotoaparát sa my zdajú fotky zrnite. Neviem či to je len nadstavenim alebo nejakou chybou. Ďakujem vopred za informacie

    Odpovědět

  27. ThePegass
    23.7.2012 v 19:53

    Zdravím. Pekná recenzia. Chcem sa spýtať v akom rozlíšení dokáže poslať obraz cez HDMI. 720p alebo 1080p? Dá sa to nejak nastavovať? Dik.

    Odpovědět

  28. majo
    1.8.2012 v 20:47

    ak po pripojení na internet alebo sťahovaní súboru prejde mobil do úsporného režimu okamžite sa preruší spojenie so serverom. Deje sa to aj na vašich sony x-p?

    Odpovědět

  29. Don-pepe
    11.8.2012 v 14:10

    Zdravím všechny,
    dost jsem si o Xp přečetl. Osobně uvažuji o tomto telefonu, nebo Nokii 808 ( ale ta cena je brutální). Tak tedy Xp – Pouze v jednom příspěvku jsem se dočetl o natáčení videa ve fullHD . Potřeboval bych vědět, jak toto video vypadá při spuštění třeba v PC. Zatím co jsem viděl ( cca 4 videa ), tak žádný zázrak – záznam je dost trhaný, pomalu jako sekvence. Jaká je tedy pravda a Vaše zkušenost?
    Dále se chci zeptat, jestli budík se pustí i při vypnutém telefonu ? Je v telefonu aplikace něco jako poznámky atd. ?
    Mockrát děkuji za infa – od tohoto se odehraje můj nákup mobilu. Ještě jednou díky

    Odpovědět

      David Šantora
      11.8.2012 v 14:46

      Dobrý den,

      při nátačení videa během recenze jsem problém s vysokou trhaností neměl, nicméně občas video škublo. Někdy měla taky Xperia P problémy s vyrovnáním protisvětla a obraz obsahoval přepaly. Video na mobil dobré, ale rodinné věci bych s tím nenatáčel.
      Budík se Vám při vypnutém mobilu nespustí, v módu „Letadlo“ ale samozřejmě budík funguje.
      Aplikace na poznámky v mobilu není žádná. Pokud si nainstalujete ale Evernote https://play.google.com/store/apps/details?id=com.evernote&feature=related_apps získáte asi nejlepší poznámkový blok pro Android. Případně, vřele doporučuji zkusit Google Disk https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.docs&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5nb29nbGUuYW5kcm9pZC5hcHBzLmRvY3MiXQ.. který kromě přístupu k Cloudu spárovaným s Vaším Google účtem, umožňuje v tomto cloudu vytvářet dokumenty. Na poznámky či nákupy naprosto ideální…

      S pozdravem.

      Odpovědět

        Don-pepe
        11.8.2012 v 22:23

        super, děkuji za vyčerpávající odpověď. Dost mi otevřela oči. Ještě jednou díky

        Odpovědět

          amor
          24.8.2012 v 15:25

          po oficiálním updatu na Ice Cream Sandwich je výsledná kvalita videa na velmi dobré úrovni.

          Odpovědět

  30. Rouzinda
    15.8.2012 v 14:58

    Tak i já jsem zvětšila display a přešla z mini Xpro na Péčko. Zatím vcelku spokojenost, Android mám osahaný, baví mě to. Ovšem dneska po provedené aktualizaci (xx.x..x 184) nějak pozapoměla, že se umí připojit přes USB a nepřipojí se. Pokud někdo má zkušenosti, sem s nima, jinak asi zkusím obnovit nastavení z fabriky… :-/

    Odpovědět

  31. Kvirda
    15.8.2012 v 15:46

    jinak xperii p už pár měsíců mám … samodřejmě už jí mam rootlou s ICE CREAM SANDWICHEM !! Root je kurevsky složitej…
    takt procesu re stabilní 1750 mhz dvoujádro..Jinak baterka ty vole :D kup si adapter ne ? na 3050 MHA ? tři nabytí pomalu a ktomu 4-6 dní Full používaí

    Odpovědět

  32. ancis
    15.8.2012 v 18:52

    Dobrý den, chcela by som sa opýtať…rozhodujem sa medzi týmto sony xperia p a samsung galaxy advance…ktorý by ste mi odporúčali?

    Odpovědět

      dominika
      27.1.2013 v 16:55

      sony xperia p jednoznacne tuto najdete vsetko potrebne http://www.verygoodreview.com/comparison/samsung-galaxy-s-advance-vs-sony-xperia-p.html

      Odpovědět

  33. lukas
    28.8.2012 v 16:35

    Dobrý den, silně uvažuji o koupi tohoto mobilu a zajímalo by mě jaká je možnost stahnutí nějaké navigace zdarma nebo je navigace nainstalována už v mobilu?
    Hodně cestuji a nechci zbytečně platit za navigaci
    rozhoduji se mezi Sony Xperia P a starší Nokií N8 a Nokia mě nadchla fotákem, navigaci zdarma ale zase ma Symbian a menší displej
    K Sony me táhne dlouholeta zkušenost, vetsi displej a Android
    Jsem vážně na vážkách
    prosím poradte !!

    Odpovědět

  34. marek
    1.9.2012 v 12:28

    dobrý den ja sa chcem vyjadrit k tomu androidu teda mam tablet asus više polroka ten ma 4.0 android a som si myslel ze ked som si kupil teraz P cko ze ta 2.3 bude uple ina ale mne to pride rovnake iba ine usporidanie ikon a nieake ine skratky ale v podstate je to to iste vsetko co ide na tom tablete ide aj na P čku tak aky je tak vlastn rozdiel? dakujem

    Odpovědět

  35. Zuzka
    15.11.2012 v 15:07

    Dobrý den
    Mohla bych se prosím zeptat,jak je to s tou baterií?
    Přemýšlela jsem že bych si SXP pořídila,ale nevím,jak je to s tím krytem protože nejde sundat.Kam uložím paměťovku nebo simkartu?
    Děkuji

    Odpovědět

      David Šantora
      15.11.2012 v 16:34

      Dobrý den,

      Kryt u Xperie P nelze sundat. Baterie je v telefonu vestavěná napevno a patří bohužel ke slabinám tohoto, jinak výborného, telefonu. Paměťovou kartu do Xperie P nevložíte, není totiž kam. Výrobce do Xperie P instaloval úložiště o kapacitě 16 GB, pro uživatele je ale přístupno bohužel pouze 11,6 GB. SIM karta se vkládá do levého boku telefonu. Toto vše, co jsem Vám teď napsal, ale najdete podrobně popsané v recenzi, ke které náleží tato diskuze…

      Hezký den přeji.

      Odpovědět

  36. ja
    16.11.2012 v 07:02

    mam sony xperia p a nech ma to ak si kupim este nieco od sony
    výdrz des a nabit to je niekedy umenie
    ale je odolna ana naraz bo som s nou uz tolko krat …. o zem az………..

    Odpovědět

  37. Juraj Nagy
    4.12.2012 v 08:57

    Dobrý deň, vie mi niekto poradiť ako pridať melódiu ku kontaktu v xperii P? ďakujem

    Odpovědět

  38. karolina
    4.12.2012 v 19:21

    dobrý den, uvažuji o koupi tohohle mobilu, ale zarazilo mně co je pravdy na tom, že tento mobil nemá profily? je to pravda? protože tak super mobil a nemít nabídku např. tichého profilu? děkuji za odpověd ;)

    Odpovědět

      David Šantora
      4.12.2012 v 22:24

      Dobrý den,

      ano, je to pravda. Xperia P nemá profily. Pouze kolébkou hlasitosti určujete hlasitost vyzvánění, případně můžete úplně ztlumit (tím je suplován tichý profil). Klasickou nabídku, jak si jí možná pamatujete se starých Nokií a Siemensů, ale mobil nemá. Z Androidů, pokud mám dobrou paměť, umí profily v základu a pravém slova smyslu pouze Evolve a Alcatel.

      S pozdravem.

      Odpovědět

  39. petra
    30.12.2012 v 21:14

    Zdravim.. Nevíte někdo jak odstranit hodiny z displeje? Uz mam troje, mala nehoda, nevím co s nimi. Díky..

    Odpovědět

  40. David
    31.1.2013 v 14:25

    Zdravim. chcel by som sa opytat ze ci neviete ci je mozna vymena baterie. nie ani tak vymena ale ci sa tam da nejak napasovat silnejsia bateria. vymenit by som si ju dal hocikde. pretoze 1350 mAh je pomorne malo. slahol by som si tam o moc silnejsiu. vopred dik

    Odpovědět

  41. Smajlina
    7.2.2013 v 16:46

    Dobrý deň. Rozlíšenie displeja mi príde dosť netradičné, a vlastne táto Xperia je jediný telefón u ktorého som sa s takýtmo rozlíšením pri čítaní recenzií stretla… Takže sa pýtam: Pôjdu mi bez problémov hry a aplikácie stiahnuté z GP na celý displej? Nebude obraz rozostrený, prípadne „orámovaný“ pixelmi?
    V týchto veciach sa veľmi neorientujem, som skôr laik, takže je možné že sa pýtam úplnú hlúposť, ale mňa to veľmi zaujíma… Odpoveď by ma potešila :-)

    Odpovědět

  42. Mirek
    19.3.2013 v 22:53

    Baterie ma cca 500 cyklu nabijeni a pri tom jak se hodne vybiji tak bude vyzadovat hodne caste nabijeni a to znamena ze moc dlouho nevydri kdyz nejde baterka vyjmout….to je teda pekne na palici zasroubovat baterku.

    Odpovědět

  43. styblow
    25.7.2013 v 15:40

    Mam ho pul roku a vydrz je katastroficka. Jsem chvilkama na netu a musim nabijet uz v jednu hodinu. Stane se, ze za den nabijim 2x to je pro me nepouzitelny telefon.

    Odpovědět

  44. Denisa Fríbová
    12.11.2013 v 17:19

    Tento přístroj mám asi půl roku, poslední dobou se mi párkrát sekl ale vše se po čase samo spravilo, dnes je seklý celá den( vyndám simkartu, vypínám, zapínám a nic) pořád je tam strana se šesti čudlíkama na ověření mého hesla, prostě nic nefunguje, nevím co s tím ! Mám ho od Tmobile…

    Odpovědět

  45. Denisa Fríbová
    12.11.2013 v 17:22

    Nejhorší na tom je, že tu malinkou simkartu nedám ani do jiného telefonu, co se mi ted válí doma a musím tak čekat do druhého dne než jej zreklamuji. Jsem zvědavá, kolikrát mi Tmobile řekne že ho musím reklamovat aby mi ho vyměnili

    Odpovědět

Přidat komentář

Jak vybrat telefon v roce 2016, nezapomeňte na těchto 5 věcí

Jak vybrat telefon v roce 2016, nezapomeňte na těchto 5 věcí

18. 4. 2016  |    |  diskuze (31)

Technologie mobilních telefonů, dnes bychom spíše řekli smartphonů, se každým měsícem, každou tiskovou konferencí, posunují kupředu. Je tedy zcela běžné,…

Recenze Huawei Mate 8: dokonalý po všech směrech (exkluzivně)

Recenze Huawei Mate 8: dokonalý po všech směrech (exkluzivně)

12. 2. 2016  |    |  diskuze (58)

Hledáte to nejlepší na poli superphabletů? Tak už dál nemusíte. Huawei Mate 8 je přímo mistrovským dílem, ze kterého čiší…

7 vlastností, které má údajně přinést iPhone 7

7 vlastností, které má údajně přinést iPhone 7

9. 11. 2015  |    |  diskuze (25)

I když iPhony 6S a 6S Plus jsou na trhu jen krátce, tak se již příznivci této značky těší, co přinese…

Recenze Honor 7: reparát na výbornou

Recenze Honor 7: reparát na výbornou

25. 10. 2015  |    |  diskuze (15)

Nový přístroj z dílny odnože značky Huawei opět nabízí skvělý poměr ceny a výkonu. K tomu návdavkem i několik velmi praktických zlepšováků…

Recenze Lenovo Vibe Shot: Levná stylovka mezi fotomobily

Recenze Lenovo Vibe Shot: Levná stylovka mezi fotomobily

12. 8. 2015  |    |  diskuze (37)

Lenovo vyrobilo s trochou nadsázky smartphone, který nemá konkurenci. Kdo jiný totiž přináší stylový fotomobil a ještě k tomu za…

5 funkcí, které už dnes na mobilu nikdo nepotřebuje

5 funkcí, které už dnes na mobilu nikdo nepotřebuje

6. 8. 2015  |    |  diskuze (43)

Před lety se podle nich rozlišovaly jednotlivé kategorie mobilních telefonů a připlácely se za ně tisíce korun. Dnes byste je…

7 aplikací, které zázračně fungují, ačkoliv byste to možná nečekali

7 aplikací, které zázračně fungují, ačkoliv byste to možná nečekali

25. 5. 2015  |    |  diskuze (3)

Mezi aplikacemi, které využíváme každý den, se často objevují unikáty vypadající, jako by byly z jiného světa. Když většina uživatelů…

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu

23. 11. 2012  |    |  diskuze (127)

Nestihli jste si do 15. srpna 2012 stáhnout Flash Player z obchodu Google Play? Nevadí. Existuje jednoduchá možnost, jak Flash…

Finové to nevzdávají, představili nový smartphone Jolla C

Finové to nevzdávají, představili nový smartphone Jolla C

DNES  |    |  diskuze (1)

Takzvaní přeběhlíci z Nokie se nevzdávají. Ani prodejní neúspěch a zrušení tabletu je neodradil, aby nyní představili po prvním Jolla…

Samsung Galaxy C7 oficiálně: větší a silnější bráška

Samsung Galaxy C7 oficiálně: větší a silnější bráška

DNES  |    |  diskuze (0)

Samsung společně s prvním „pětkovým“ modelem zbrusu nové řady Galaxy C představil také většího kolegu „césedm“. Prakticky však přináší jen…

Oppo má první skládací smartphone, praktický ale moc není

Oppo má první skládací smartphone, praktický ale moc není

DNES  |    |  diskuze (1)

Čínská společnost Oppo tento týden odhalila svůj první prototyp skládacího smartphonu. Bohužel, zatím se nejedná o žádný technologický výstřelek, na…

Samsung vyrobil limitovanou "Batman" edici Galaxy S7 Edge

Samsung vyrobil limitovanou „Batman“ edici Galaxy S7 Edge

DNES  |    |  diskuze (3)

Je vaším oblíbeným hrdinou Batman? Pak se možná zamilujete do speciální limitované edice telefonu Samsung Galaxy S7 Edge Injustice Edition, která…

ZTE odhaluje Axon 7: smartphonovou bestii se 6 GB RAM

ZTE odhaluje Axon 7: smartphonovou bestii se 6 GB RAM

DNES  |    |  diskuze (0)

ZTE prozatím stálo opodál od oblasti virtuální reality, což se však nyní mění a čínská firma odhaluje své první zařízení pro VR,…

Tohle mají být nové "vlajkové lodě" Moto Z, možná budou hned tři

Tohle mají být nové „vlajkové lodě“ Moto Z, možná budou hned tři

DNES  |    |  diskuze (1)

Motorola, respektive Lenovo, připravuje své nové vlajkové lodě pro letošní rok. Mělo by se údajně jednat „minimálně“ o dvojici modelů…

Tim Cook: iPhone používali už v 17. století

Tim Cook: iPhone používali už v 17. století

DNES  |    |  diskuze (6)

iPhone a celkově firma Apple má mnoho příznivců i odpůrců. Ať už patříte na jakoukoliv stranu, nedá se rozporovat, že…

Testujeme Sony Xperia X: malá ochutnávka + ptejte se

Testujeme Sony Xperia X: malá ochutnávka + ptejte se

VČERA  |    |  diskuze (14)

Sony začíná novou éru. Vše má odstartovat nový model Xperia X, který se právě v těchto dnech dostává na českém…

Mobilní zobrazení