Mobilizujeme.cz

Sony Ericsson Xperia Ray – recenze nejpovedenějšího smartphonu střední třídy

31. 10. 2011  |  recenze  |  autor:

Sony Ericsson Xperia Ray je zářivým paprskem mezi telefony, který vás dokonale přesvědčí o tom, že i střední třída telefonů může mít ambiciózní zástupce. Recenze telefonu Xperia Ray seznámí všechny s tím, co lze od smartphonu (s operačním systémem) očekávat. Pozitiva jednoznačně převládají.

Sony Ericsson Xperia Ray si může klidně obstarat nálepku s heslem „nejlepší smartphone střední třídy“. Mít ho v ruce, jen stěží se ho budete zbavovat. Nejinak tomu bylo v našem případě, kdy jsme jej podrobili redakčnímu testu. Telefon disponuje tím nejlepším, co je schopen Sony Ericsson nabídnout, např. 1 GHz procesor, 3,3“ FWVGA displej s technologií Sony Bravia, 8 Mpx fotoaparát s Exmor R či vlastní nadstavbu prostředí Timescape. Palec nahoru nebo dolu od nás ale dostane až na konci recenze, kterou si nyní můžete přečíst.

Za zapůjčení Sony Ericssonu Xperia Ray do recenze děkujeme eShopu Sony Ericsson.


Sony Ericsson Xperia Ray – oficiální fotografie

Základní parametry – Sony Ericsson Xperia Ray

Rozměry 111 x 53 x 9,4 mm
Hmotnost 100 g
Displej LCD, LED podsvícení, rozlišení FWVGA (480 x 854 px), 16 milionů barev, úhlopříčka 3,3“
technologie zobrazení Sony Bravia, podpora Multitouch, akcelerometr, proximity senzor, odolnost proti poškrábání
Procesor a paměť jednojádrový, 1GHz (Qualcomm MSM8255), grafika Adreno 205
512 MB RAM, 300 MB vnitřní + paměťové karty microSD až 32 GB (4GB v balení)
Operační systém Android 2.3.3 + prostředí Timescape
(v době testování)
Fotoaparát 8,1 Mpx (3264 x 2448 px), autofocus, LED blesk, samospoušť, detekce úsměvu, stabilizátor obrazu, redukce červených očí
nahrávání HD 720p videa s 30 snímky/s
Obsah balení návod, baterie, nabíječka, datový USB kabel, stereo headset s peckovými sluchátky, 4GB paměťová karta, záruční list
Cena a dostupnost 7 500 Kč, říjen 2011

Krátké postřehy z testování telefonu Sony Ericsson Xperia Ray

Co se nám líbilo: pevná konstrukce s různými barevnými kryty; dotykový displej typu LCD s technologií zobrazení Sony Bravia; citlivost displeje; kvalitní fotoaparát s autofocusem; Android 2.3.4 Gingerbread (na začátku listopadu pro všechny), oblíbená grafická nadstavba Timescape; propojení se sociální sítí Facebook; propracovaný hudební přehrávač s ekvalizérem; prohlížeč Office souborů; využití LED diody jako svítilny (nutné doinstalovat aplikaci); podpora Flash Player 11.0; přesná a rychlá GPS; dvojice mikrofonů na telefonu – podpora HD voice; přiměřená cena

Co se nám nelíbilo: výdrž baterie je hodně ošidná; telefon se při větší aktivitě zahřívá, kryty telefonu si při pádu zcela jistě poškodíte; sklíčko displeje nemá ochranu Gorilla Glass; chybí správce spuštěných aplikací v telefonu (lze doinstalovat z Marketu), chybí hardwarové tlačítko fotoaparátu

TIP: pro více parametrů Sony Ericssonu Xperia Ray navštivte katalog mobilů.

Prodejní balení a jeho obsah:

V typickém prodejním balení se ukrývá Sony Ericsson Xperia Ray, baterie, návod, záruční list, 4GB paměťová microSD karta, headset s peckovými sluchátky, datový USB kabel s oddělitelným koncem nabíječky.

  

Vzhled a konstrukce: extrémně tenký a přitom výkonný

Xperia Ray je telefon s rozměry 111 x 53 x 9,4 mm a hmotností rovných 100 gramů. Především tloušťka musí snad každého potěšit, protože je velmi nízká, a tak se telefon vejde bez obav do jakékoliv kapsy. V prodeji je hned několik barevných variant, lišících se barvou rámu na bocích a zadním krytem. Konstrukce je plastová, a tak lze očekávat, že v případě pádů dojde k poškození povrchu. Jednotlivé části na sebe perfektně přiléhají, zadní kryt nevrže.

Na přední straně telefonu je 3,3“ dotykový kapacitní displej s velmi jemným rozlišením FWVGA, kterým se telefon zcela odlišuje od všech svých konkurentů. Pod displejem jsou dvě senzorová a jedno hardwarové tlačítko. Nechybí videokamerka, hovorový reproduktor a senzory nad displejem. Displej je zabarven takřka do černa, a tak není pomalu poznat, odkud kam se rozkládá, když jej máme vypnutý.

  

  

Výrobce umístil na spodní hranu zabudovaný mikrofon s dírkou vedoucí na povrch, přičemž nezapomněl ani na oblíbenou úchytku pro poutko. Lesklý černý povrch je jak na spodní, tak i horní hraně. Na horní hraně z něj vystupuje tlačítko spuštění/zámku displeje a je do něj zapuštěn standardní 3,5 mm Jack. Na pravém boku při držení telefonu v ruce máme k dispozici tlačítka k regulaci hlasitosti (plus adekvátním funkcím ve fotoaparátu, galerii či webovém prohlížeči). Levý bok nabízí microUSB slot. Rozmístění funkčních tlačítek a portů je správné, ve prospěch uživatele.

  

Baterie a výdrž: zahřeje a rychle se vybije

Sony Ericsson Xperia Ray má v těle konstrukce vměstnanou Li-Ion baterii s kapacitou 1500 mAh. Po jejím vyjmutí se dostaneme ke slotům na SIM kartu a microSD kartu. Výrobce uvádí výdrž telefonu v pohotovostním režimu, a to jak v sítích GSM i 3G, až 440 hodin. Při hovorech je maximální doba 7 hodin. První hodnoty se uživatelé asi jen stěží dočkají, to by telefon musel být trvale odstaven bez užívání. My jsme s výdrží telefonu příliš spokojeni nebyli, protože při aktivním využívání především datových přenosů ubývají procenta baterie doslova před očima. Nebyl problém, odrovnat baterii za pár hodin provozu (stačilo spustit sdílení internetu přes Wi-Fi a po 4 hodinách byla baterie na nule).

Dá se říci, že výdrž je u telefonu velmi závislá na tom, co konkrétního uživatel dělá, jak si hlídá nastavení, ukončování aplikací atd. V dnešní době, kdy smartphony hrají hlavní roli, to však je zcela běžné. Hlavními konzumenty jsou tradičně – jas displeje, zapnuté přenosy přes operátora či Wi-Fi, GPS a spuštěné aplikace, běžící na pozadí. Jelikož výrobce nenahrál do telefonu nějakého správce spuštěných aplikací, ve kterém by bylo možné rázem všechny vypnout, je potřeba to řešit nějakým vlastním Task Killerem z Android Marketu.

Displej a ovládání: super-jemný displej

Xperia Ray má velmi jemný dotykový kapacitní displej, se zobrazením 16 milionů barev a úhlopříčkou 3,3“. Na té je rozlišení FWVGA (480 x 854 px) doslova pastvou pro oči. Jemnost bodů vychází na 297 dpi. Displej je typu TFT, s LED podsvícením a technologií Sony Bravia, pro dokonale ostrý obraz a barevné podání. Zároveň je velmi tmavý (až černý) při neaktivitě, podobně jako ClearBlack displej u Nokie. Dotyková kapacitní technologie je hodně citlivá, stačí sebemenší dotyk na displej, žádné opakování dotyků. Bohužel chybí přesah předního krytu nad úroveň displeje, a tak se nezabrání nechtěnému poškrábání při pokládání displejem na podložku. Ponechte proto co nejdéle ochranou folii na displeji nebo dokupte vlastní.

  

Vadou na kráse může být chybějící senzor jasu, který by reguloval intenzitu podsvícení v závislosti na okolních podmínkách. Naproti tomu nechybí akcelerometr pro přetáčení obrazu na oba boky a proximity senzor k uzamčení displeje při přiblížení k uchu. Výrobce jako tradičně u většiny svých telefonů udává odolnost displeje proti poškrábání, byť se nejedná o Gorilla Glass. Zatímco čitelnost displeje na slunci je velmi dobrá, tak v případě nepodsvětlených senzorových tlačítek to ve tmě chce vědět, kde jsou umístěna. Středové hardwarové tlačítko podsvícení má (barevná kruhová výseč).

Systém, prostředí telefonu: Android Gingerbread + vyspělý Timescape

Jednojádrový procesor s taktem 1 GHz a 512 MB RAM paměti je pro správný chod systému ideální, a to i při větším počtu souběžně běžících aplikací. Po zapnutí je volných zhruba 200 MB RAM. Je nicméně škoda, že výrobce nepřidal do telefonu nějakého správce spuštěných aplikací, ve kterém by se dalo rychle vše vypínat. Když telefon zapneme příslušným tlačítkem, můžeme poté po 40 sekundách (zapínání) telefon začít používat. Naproti tomu vypnutí je velice rychlé, trvá jen kolem 4-5 sekund.

Výsledky testů výkonu (z deseti měření – průměr):
– Quadrant Standard – 1593
– AnTuTu Benchmark – 2931
– Linpack – 38,47
– Nenamark1 – 43,8

Vnitřní paměť telefonu, určená pro instalaci aplikací, případně ukládání jiného obsahu, činí 300 MB. Rozšiřuje ji 4GB microSD paměťová karta, výrobcem dodávaná v balení. Slot si poradí až se 32GB kartami. Telefon má operační systém Android ve verzi 2.3.3, s brzkým dodáním aktualizace na verzi 2.3.4 (vylepšení, týkající se třeba 3D panorama u fotoaparátu či lepší integrace služeb Facebook přímo do telefonu). Výrobce garantuje dílčí aktualizace a i přechod na verzi Androidu Ice Cream Sandwich. Aktualizace zjistíte v Update centru v menu, v případě automatických aktualizací se o to nemusíte vůbec starat.

Domovských obrazovek je celkem pět. Vedle vlastní volby widgetů můžete upravit také tapetu a barevné schéma. Uspořádání aplikací v menu je dle – vlastního řazení, abecedně, nejpoužívanější, nedávno nainstalované. Záleží, co preferujete. Na obrazovku se vejde celkem 4×4 ikon, a obrazovky jsou poskládány vedle sebe, s posunem doprava. Prostředí je v režii Timescape, grafické podobě od Sony Ericssonu. V Marketu je k dispozici velká spousta zásuvných modulů pro Timescape, stačí si vybrat. Při prvním spuštění telefonu se spustí průvodce nastavením, který vás provede nastavením Wi-Fi, Gmail účtu atd. Pokud se s telefonem teprve seznamujete a nemáte s Androidem zatím zkušenosti, doporučuji kroky nepřeskakovat. Do obchodu Android Market se bez vyplnění Gmail účtu nedostanete. Nová registrace zabere nepatrný zlomek času.

Telefonování a zprávy: zadávejte znaky pomocí metody gesture

Hned v úvodu musím potvrdit, že telefon má dvojici mikrofonů, a tak podporuje HD voice (v Česku jej spustil T-Mobile). Kontakty jsou v telefonu sdružovány dle přihlášených účtů, tzn. třeba emailové nebo Facebook, Twitter, atd. Kontakty na SIM kartě se k nim přidávají a záleží jen na uživateli, které chce mít dostupné a viditelné. Tímto způsobem je dobře zajištěna i následná synchronizace, o kontakty v podstatě už nelze přijít jen pouhou ztrátou SIMky. V adresáři se snadno vyhledává zadáváním počátečních znaků kontaktů nebo se filtrují kontakty jen s telefonním číslem nebo ty, co jsou online. Zálohu kontaktů můžete provést na SIM kartu nebo paměťovou kartu.

Menu kontaktů je rozděleno na sekce – telefon (numerická klávesnice pro zadávání čísla), výpis hovorů a oblíbené položky. U kontaktů lze opět přidávat množství informací včetně specifického vyzvánění či fotografie. Nevyžádaná čísla můžete trvale přesměrovávat do hlasové schránky, stačí tuto volbu zaškrtnout v možnostech u kontaktů. Vybraná čísla mohou být odeslána přes Bluetooth, zprávou či emailem.

Zprávy mají již zaběhlé funkce, mezi kterými nalezneme třeba i funkci snižování nákladů, kdy telefon převádí znaky tak, abyste neplatili za příliš mnoho zpráv, pokud píšete s háčky a čárkami. Zprávy se řadí do konverzací, s možným vyhledáváním a odstraněním více položek současně. Softwarová klávesnice je i přes své miniaturní rozměry vcelku pohodlná, i když pro větší prsty to ideální rozhodně není. To pak uděláte překlep každou chvilku. Ideálnější je samozřejmě režim na šířku displeje, kdy jsou jednotlivá tlačítka větší. Nechybí ani automatická oprava slov s nabízením vhodných ze slovníku, který se nová slova učí. Nová řada modelů Xperia také dovoluje psaní metodou Swype (známá ze Samsungů), kterou Sony Ericsson nazývá jako psaní pomocí tahů (gesture). Dlouhým podržením tlačítka přepínání znaků a písmen na klávesnici lze docílit vyvolání nabídky smajlíků. Na nově příchozí zprávy jste upozornění v horní stavové liště, vyzváněcí melodií či vibracemi.

Emailové možnosti jsou prakticky totožné s každým dalším smartphone, proto se jimi nebudeme detailněji zabývat. Pod příslušnou ikonkou v menu máte možnost nastavit několik svých emailových účtů, přičemž u každého lze navolit dobu aktualizace, velikost stahovaných příloh atd. Nastavení je jednoduché, nicméně třeba pro Čechy běžný Seznam.cz vám emailový klient automaticky nenastaví, protože neví příslušné servery pro příchozí a odchozí poštu, které je nutno dopsat ručně, včetně úpravy portů.

Fotoaparát, video: 8 Mpx a Exmor R v hlavní roli

Sony Ericsson Xperia Ray má skvělý 8 Mpx fotoaparát s autofocusem a LED diodou. V nastavení se však skrývá mnohem víc, a to: režim (normální, s rozlišením scény, detekce úsměvu), rozlišení (8 Mpx/4:3, 6 Mpx/16:9, 2 Mpx/4:3, 2 Mpx/16:9), fotografování dotykem (zap./vyp.), samospoušť (zapnuto/10 sekund, zapnuto/2 sekundy, vypnuto), přisvětlení (zapnuto, vypnuto), zeměpisné souřadnice k fotografiím (zap./vyp.) a zvuk uzávěrky (na výběr tři zvuky či vypnout). V režimu videokamery lze navíc nastavit ještě scény (portrét, krajina, noční režim, pláž a sníh, sport, párty), hodnotu expozice, měření expozice, vyvážení bílé, režim zaostření (jednoduché zaostření, nekonečno, rozpoznávání obličeje), stabilizátor obrazu a režim mikrofonu (zap./vyp.). Kvalita videa začíná na nejnižší kvalitě pro MMS zprávu, pokračuje QVGA, VGA, širokoúhlé VGA a nejvyšší HD 720p (1280 x 720 px, 30 snímků/s).

Fotoaparát disponuje technologií Exmor R pro lepší kvalitu fotografií v hůře osvětlených podmínkách. Světelnost je udávána f/2.4. K dispozici je 16x digitální zoom. Někteří jistě uvítají možnost blogování fotografií (umístění na web). Funkce 3D panorama bude obsažena až v aktualizaci na Android 2.3.4.

Fotografie lze pořídit pouze dotykem na displej, kdy telefon ihned zaostří a vyfotí, hardwarové tlačítko na boku přístroje chybí. U videa je to to samé. Obrazovka fotoaparátu je šikovně rozdělená na části, a tak lze zprava i zleva vysunout lištu tolik, kolik je třeba. Vlevo je veškeré nastavení, vpravo náhledy posledních fotografií a videí v galerii. Obojí můžete naopak i schovat. Přepínání mezi režimem fotoaparátu a videa je na displeji vidět trvale.

Zkušební fotografie – Sony Ericsson Xperia Ray:

 

 

Organizační funkce, sociální sítě: v hlavní roli Facebook

Xperia Ray má organizační funkce: budíky, kalendář, kalkulačku, funkci hledat (Google), hodiny a hlasové vyhledávání. Důležité je, že lze otevírat i soubory Office, a to skrze aplikaci OfficeSuite (1.5.334) (verze jen ke čtení). Pro vytváření a úpravu nutno koupit OfficeSuite Pro. To model Xperia Pro má rovnou dle svého označení i verzi Pro, a tak v ní lze soubory upravovat a vytvářet. Nabídka nejen sociálních sítí v podobě klientů v telefonu čítá: Facebook, Google Talk, YouTube. K Facebooku se dále váží funkce – Hudba a videa přátel, Hry a aplikace – ve kterých vidíte, co vaši přátelé rádi poslouchají nebo hrají, čím se pochlubili na Facebooku. Další aplikace jako Twitter, ICQ nebo jiné komunikační kanály naleznete v Android Marketu.

Hudba, hry, galerie, video: smlsnete si na hudbě

Hudební přehrávač je v režii Sony Ericssonu, který jej upravil do hezčí formy. Dva spodní rohy displeje patří v přehrávači vstupu do hudební knihovny a výběru skladeb. Uprostřed v dolní části displeje je jakási ležatá osmička, pod kterou se skrývají volby – vyhledávání na YouTubu, Wikipedii, texty písní, videa karaoke a další rozšíření. Palec na pravém horním rohu je určen ke sdílení skladby s přáteli na Facebooku. Vedle tlačítek přehrávače se zobrazuje také obrázek alba. V nastavení přehrávače zaujme funkce xLOUD, jež vylepšuje hlasitost přehrávače. Hudbu lze snadno nastavit jako vyzvánění. Přehrávač obsahuje samozřejmě i ekvalizér s deseti styly. Telefon má i FM rádio s RDS, tak jako vždy spustitelné až se sluchátky.

Přehrávač videí je v telefonu jen ten základní, který je součástí galerie. Přehrává soubory 3GP a MP4, pro přehrávání videí v AVI včetně titulků je dobré si stáhnout z Marketu třeba MoboPlayer. Fotografie i videa se zobrazují v klasické androidovské galerii, s rozlišením do sekcí. Na další aplikace či hry v telefonu výrobce nemyslel. S povděkem berme položku UEFA.com, vedoucí ke stažení na Android Marketu, funkci TrackID k rozpoznání hrané skladby, zprávy a počasí, aplikaci Xperia Hot Shots (sledujete novinky šesti předních tenisových hráčů). Sony Ericsson také dává odkaz na svůj obchod PlayNow Store, na kterém jsou vyzvánění, tapety, aplikace či hry. V telefonu není předinstalována ani jedna hra.

Konektivita, web, GPS: všeho s rozumem

Sony Ericsson Xperia Ray podporuje přenosy GPRS/EDGE a sítě 3G (HSPA), u nichž platí stahování až 7,2 Mb/s a odesílání až 5,76 Mb/s. Na internet se dostanete přes Wi-Fi (802.11 b/g/n), s funkcí DLNA pro sdílení obsahu v domácí síti a vytvořením Hotspotu pro sdílení internetu (zabezpečení WPA2 PSK nebo otevřená) až mezi dalších 5 zařízením. Přenosy na kratší vzdálenosti (poslání vizitky či souborů, nebo poslech hudby s bezdrátovými sluchátky) zajistí Bluetooth 2.1. V menu telefonu nalezneme příslušné položky – Připojená zařízení – tj. sdílení obsahu telefonu skrze domácí Wi-Fi síť povoleným zařízením a Správce LiveWare – náhlavní souprava, sluchátka, nabíječka. Výčet konektivity uzavírají standardní konektory 3,5 mm Jack a microUSB 2.0.

Webový prohlížeč podporuje nejnovější Adobe Flash 11.0 a HTML5, což zaručuje bezproblémové spouštění videí a dalšího obsahu přímo v prohlížeči. Velmi jemný displej však nedovoluje čtení z displeje bez přiblížení stránek. GPS v kombinaci s Google mapami funguje spolehlivě, pozici dokáže najít bez využití A-GPS tak do dvou minut. S A-GPS je pozice určena do pár vteřin. Nechybí digitální kompas pro správné natočení vaší pozice. Mapy i navigace Google, Latitude a Místa využijete vždy dle verze, kterou budete mít aktuálně k dispozici. My jsme vyzkoušeli Google mapy 5.10.1, které zobrazují budovy ve 3D, plynulost jízdy ve městech a další funkce. Zároveň lze několik oblastí map uložit do paměti a nemuset být trvale připojen k internetu. Přesnost nalezené pozice opět parádní, takže lze telefon směle využít i na geocaching. Navigace Wisepilot tentokrát není v menu telefonu ani jako odkaz, sloužící pro stažení na Marketu. Tam si ji nicméně můžete sami vyhledat a na pár dní bezplatně vyzkoušet.

Závěr recenze Sony Ericssonu Xperia Ray

Sony Ericsson Xperia Ray si může právem přivlastnit označení „nejpovedenější telefon střední třídy“. Výrobce do něj vlil vše podstatné, co se dá v dané třídě telefonů očekávat a navíc přidal třeba super jemný dotykový displej, k tomu možnosti konektivity či ještě užší propojení s Facebookem. Jediným problematickým místem telefonu tak zůstává baterie, která neudrží telefon při aktivním využívání tak dlouho, jak bychom očekávali. Vzhledem k rozměrům telefonu, a především pak jeho tloušťce, je to však očekávané.

  

Aktuální cena Sony Ericssonu Xperia Ray v českých e-shopech: (Zdroj: Heureka.cz, )

Kdybych měl za sebe říci, který telefon zvolit s cenovou nálepkou do 8 tisíc korun, pak by Sony Ericsson Xperia Ray byl jednoznačným vítězem. Operační systém Android ve verzi 2.3.4, který do telefonu bude brzy zaktualizován, přinese uživateli nové funkce, jako panorama 3D, využití videokamerky či další vylepšení v souvislosti s Facebookem. Jedná se také patrně o jeden z posledních telefonů, nesoucích společné logo a označení Sony Ericsson (od roku 2012 to budou už jen telefony Sony).

designová dotykovka  výdrž
3,3″ FWVGA displej tlačítko fotoaparátu
 8 Mpx fotoaparát, Exmor R
Wi-Fi, HSPA, GPS
 Android + Timescape
 propojení s Facebookem
 podpora Adobe Flash 11
Témata:, ,

Diskuze k článku (71 komentářů)

  1. Honza
    31.10.2011 v 10:14

    Ahoj Ray vs. Optimus black? co by ste zvolili?
    black mi přijde o fous lepší,ale to Froyo…
    Cenově na chlup stejně,dík za názory

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      31.10.2011 v 10:39

      Téměř jistě bych volil Xperii Ray. Displej je úžasný, podpora OS diametrálně odlišná než u LG.

      Odpovědět

      Campa
      31.10.2011 v 15:44

      No LG sa vyhni veľkým oblúkom, majú mizernú, pardon žiadnu podporu, je to katastrofa !!! :(
      Celá firma LG je už v strate kôli divízii mobilných telefónov LG, ktorá je v strate už rok a pol ! a strata sa ptrehlbuje veď už sa viac ako zdvojnásobila, to hovorí za všetko.

      Rozhodne voľ Sony Ericsson tí sa narozdiel od LG strajú o zákazníka a podporu majú výbornú, najnovšie aktualizácie nie sú problém.

      Odpovědět

  2. xsarahdi
    31.10.2011 v 11:43

    ahoj. V prvom rade ide o vzhľad a preferencie ( chceš veľkú placku alebo šikovný malý tel. do ruky a do vrecka?)
    Potom je tu už spomínaná podpora od výrobcu. Stretli sa dve protiklady ( Sonyericsson – Najlepšia podpora …bLG – Najhoršia podpora )
    Jednoducho povedané na Ray budeš mať budúci rok Android 4.0 ICS na Black leda 2.3
    Teraz je to už len na tvojich pre a proti…:)

    Odpovědět

  3. Petee
    31.10.2011 v 11:45

    Operační systém ve verzi 2.3.4, který bude brzo zaktualizován? Pro Xperia Ray je již aktualizace na tuto verzi dávno uvolněna. Nejenom, že jste s recenzí přišli jako poslední (pravidelný jev), ale nemáte ani aktuální informace. Klasika v podání arogantních pánů Srbů i když vzhledem k jejich výjevům na ostatních serverech, bych oslovení pán vyměnil za slovo dětinskost.

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      31.10.2011 v 12:02

      Dobrý den. Opět musím nesouhlasit. Aktualizace dostupná není, telefon má verzi 2.3.3 a nabídnuta mi novější ještě nebyla, nebojte, pravidelně to hlídám. Pokud budou vaše názory i nadále podobného rázu, a nebudou se týkat telefonu, budou mazány. Tak to prosím respektujte.

      Odpovědět

        Petee
        31.10.2011 v 12:13

        Ano, ale většina uživatelů již svá zařízení dávno aktualizovala a jedná se o CZ distribuci. Zkuste se třeba podívat na zkušenosti uživatelů na SEMANIA.com a aktualizaci doporučuji provést přes SEUS, prostřednictvím tohoto programu je totiž již k dispozici….

        Odpovědět

          Jindřich Srb
          31.10.2011 v 21:43

          Přes PC Companion je opravdu aktualizace na 2.3.4 už dostupná. Proč tedy výrobce neuvolní i aktualizaci OTA? Ne každý připojuje mobil k počítači a má instalován software.

          Odpovědět

  4. honza
    31.10.2011 v 17:42

    díky za tipy kluci.
    Dneska jsem si přečetl, že prej LG slíbilo perník pro Black na listopad.
    Víc se mi líbí designově Black,ale jak píšete podpora LG katastrofální.
    s tím lepším dispejem u Sony jste si jistý?Podle recenzí jsem nabyl dojmu že ten NOVA dispej není vůbec špatnej.
    Každopádně to není zatím aktuální problém,čekám na doběh smlouvy u TM. a buď prodloužím tam (levnější telefony) nebo přejdu k VF (výhodnější tarify)
    díky za reakce.

    A jak jsem psal budu to řešit na konci roku,a určitě do výběru zařadím ještě Nexus S

    Nebo máte jiný tipy?budu rád..pište

    Odpovědět

  5. Sphinter
    31.10.2011 v 18:57

    Telefon je to pěkný, rozmýšlel jsem se nad jeho koupí…ale pak jsem objevil SE Xperia Neo za 6700,- přímo z oficiálního shopu SE v ČR, a nebylo co řešit :-)

    Odpovědět

      Petra
      6.11.2011 v 14:20

      Ano taky jsem se nad ním rozmýšlela ale už dávno jsem byla rozhodnutá pro neo, za tu cenu je to opravdu moc dobrý telefon a možná ještě lepší než ray :-)

      Odpovědět

        Filip
        11.11.2011 v 21:54

        je úžasný :)….fakt spousta věcí a za cenu 6500 Kč v rámci české distribuce s přislíbenými aktualizacemi…….není co řešit :-). Souhlas s Peťou a Sphinterem :D. Paříš na něm Peťo? :D

        Odpovědět

  6. JohnyAsbest
    31.10.2011 v 19:34

    jj. pánové, v tuto chvíli není nic lepšího na trhu než 3xSEX , tj. Arc S, Neo, Ray, pokud ovšem nechce někdo klasické nevzhledné placky a la Samsung – lepší jen Galaxy S II, nebo divné placky od HTC Sensation plus Evo. SE během roku-dvou neuvěřitelně vypracovalo skvělý design všech svých Xperií…….klobouk dolů a to ještě nebyl 100%ní Soňák. Věřím, že Sony na MWC 2012 představí dech zastavující mobily………

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      31.10.2011 v 21:41

      Částečně s vámi souhlasím, nicméně na telefonech SE mi vadí jedna věc, a tou jsou použité plasty. Telefony můžou vypadat sebelépe, ale stále je to plast, lesklý, ihned mastný plast. Kovová konstrukce by z telefonů dělala o kategorii lepší. Stejně tak odolné sklíčko není Gorilla Glass ani u jednoho telefonu SE, a tak se jej dá poškrábat, bohužel. Výbavou opravdu nyní ovládají trh střední třídy telefonů.

      Odpovědět

        JohnyAsbest
        1.11.2011 v 10:53

        jen dotaz – víte, které mobily mají skutečně Gorilla Glass ? pokud vím, tak skutečný nezfalšovatelný tento materiál má nová Nokia N9.

        Odpovědět

        Red
        1.11.2011 v 10:59

        No nevím, sice jsem byl zapřísáhlí SE maniak, ale nevidím důvod proč bych měl vyměnit stávající Samsung Galaxy Ace. Jo kdybych neměl žádnej smartphone…

        Odpovědět

        Rocky
        5.11.2011 v 08:55

        Dobrý deň, prosím pozrite si môj komentár nižšie, Váš názor ma zaujíma. Ďakujem.

        Odpovědět

  7. myshaq
    31.10.2011 v 23:02

    ..já už to nevydržím, ale jako dlouhodobý fanda této fy se omlouvám ale mily Sony Ericssone, TYHLE sluchátka si STRČ DO PR..LE, kde jsou legendární špunty z dob k750i které všichni okopčili?

    Odpovědět

      JohnyAsbest
      1.11.2011 v 10:55

      máš na mysli špunty, které musíš narvat do ucha, až tě bolí, nebo ty pecky ?

      Odpovědět

        David
        10.12.2011 v 18:44

        ehm… :D nejlepší sou obyčejný velký – mají nejkvalitnější zvuk a nebolí z to uši…

        Odpovědět

        Jakub
        2.1.2012 v 13:56

        Originál sluchátka od Ray (pecky) jsem nevydržel mít v uchu ani minutu…hrůza, děs. Tak jsem si na originál kablíky implementoval akustické měniče z W580i (špuntové) se kterými jsem byl maximálně spokojen. Špunty jsou nejlepší, neruší vás okolní zvuky a vy nerušíte okolí. Klasická sluchátka musíte mít na plné pecky, aby jste si vychutnali požitek z hudby například v tramvaji a tím pádem to slyší i lidi na druhý straně vagónu. U špuntů je to přívětivě a logicky vyřešeno.

        Odpovědět

  8. Zvědavej
    1.11.2011 v 18:19

    Zdravím,
    děkuji za přínosnou recenzi. Zrovna se rozhoduji mezi Xperií Ray a Neo. Rozdíl ,pokud sem si všiml, je pouze ve velikosti displaye a HDMI? Může mi autor článku (nebo ostatní přispívající) poradit? Který byste zvolil Vy? Je to opravdu dilema. Nejspíše jen řeším jak velkou Xperii si koupit :D

    Odpovědět

      Zvědavej
      1.11.2011 v 19:21

      Jo a ještě poprosím, jaký je rozdíl mezi Xperií Neo a Neo V?

      Odpovědět

        Rendy
        1.11.2011 v 19:38

        Neo – 8Mpix foťák, 8GB karta v balení, Android 2.3.3 v základu.

        Neo V – 5Mpix foťák, 2 GB karta v balení, Android 2.3.4 v základu (novější a pár funkcema navíc)

        Jinak jsou rozdíly kosmetické jako jsou jiné barevné kryty.

        Spíš je problém v současnosti sehnat Neo, v prodeji je většinou právě jen Neo V, ale i tak je Neo V dobrý kauf.

        Odpovědět

      Rendy
      1.11.2011 v 19:42

      Kromě toho, co jsi napsal, tak ten největší rozdíl je právě ve velikosti a vůbec designu těchto telefonů. Čili oba je osahat a porovnat na vlastní ruce.

      Vše ostatní už zřejmě víš nebo lze vygooglit. Ostatně, vnitřnosti jsou téměř stejné.

      Odpovědět

        Zvědavej
        1.11.2011 v 20:50

        Díky! Takže abych to ukončil, volím asi to neo. Jinak na czc.cz jde sehnat bez problému. Ale zajímavé je, že červená varianta je dokonce levnější než Neo V. Každopádně díky za rady. Měj se.

        Odpovědět

  9. lest
    10.11.2011 v 21:20

    doporucili by jste mi tento telefon na momontky,obcas surfovani na netu a facebook?diky za odpoved

    Odpovědět

  10. Mlíko
    21.11.2011 v 19:03

    Ahoj mám dotaz chci se zeptat SE Xperia ray nebo SE Xperia NEO? Díky za odpověd.

    Odpovědět

  11. Durus
    23.11.2011 v 09:46

    Ja som mal v ruke jeden aj druhy, no nechal som si Ray. Ray ma jednoznacne krajsi displej, je mensi a je celkovo krajsi. V ciernom prevedeni ma pogumovany zadny ktyt.

    Odpovědět

  12. pepa
    4.12.2011 v 15:30

    taky mám Ray a jsem sním spokoken

    Odpovědět

  13. pepa
    4.12.2011 v 15:31

    taky mám Ray a jsem sním spokojen

    Odpovědět

  14. fistron
    12.12.2011 v 17:14

    telefon mam. cca 10 dni. baterku vybijite nejvice tim kdyz sviti displej. zkracene receno cinnost s telefonem. bez cinnosti bych tipnul vydrz 3 a vice dní. me vydrzel druhy den ale to jsem se hodne setril. celkove cca 3 hodiny na netu, a drobek hry … proste baterka je horsi… ale lepsi to zatim neni… nikde.

    Odpovědět

  15. Tereza
    13.12.2011 v 14:58

    Zdravím, rozmýšlím se mezi Nokii 700 a SE Xperia Ray. Oba telefony mě zaujaly především designem a rozměry. Může mi prosím někdo objektivně poradit, který telefon je pro běžného uživatele vhodnější? Zatím jsem žádný telefon s OS neměla. Děkuji za odpověď.

    Odpovědět

      Renča
      5.1.2012 v 15:03

      Já osobně bych brala Ray. Ve skutečnosti je mnohem hezčí než na internetu. Já ho mám od vánoc a nemůžu si stěžovat

      Odpovědět

  16. Jakub
    2.1.2012 v 13:48

    Mám Ray asi měsíc a naprostá spokojenost, vše běhá svižně a bez problémů, jen je potřeba se vše naučit. Oproti standartnímu „hloupému“ telefonu mne například překvapilo, že nefunguje budík, když jsem mobil přes noc vypnul. Další kapitolou je výdrž, která je mnohem menší než u „hloupých“ telefonů, holt luxusní dispej něco stojí :-)

    Odpovědět

  17. Jacob
    11.1.2012 v 19:49

    Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli tento mobil dokáže přehrávat HD filmy a videa.
    Díky.

    Odpovědět

  18. Michal
    23.1.2012 v 11:55

    Ahoj,jsem antitalent ale nepodarilo se mi prehrat kontakty z telefonu SE K950 do RAY. Jsem s nim spokojenej, lle tohle ani podle navodu proste neslo.kontakty se mi nepodarily zkopirovat na sms a pres jejich aplikace uz vubec ne. Jak jste to delali vy? Diky za info

    Odpovědět

  19. Kate :)
    29.1.2012 v 20:45

    Mám dotaz :) Koupila jsem si Xperii Ray a občas se mi stává, že když kliknu na Galerii tak nefunguje…. prostě se tam objeví jen oranžovo-černá obrazovka nevíte co s tím? Byla bych vděčná za každou radu! ;)

    Odpovědět

      Marek
      1.2.2012 v 00:05

      Kate, přesně i já mám uplně stejný problém že jednou setomu chce a podruhé zase ne..a začíná mě to čím dál tím víc stvát!! tak že bych taky rád stál o něakou radu,pomoc :)

      Odpovědět

      luki1987
      24.2.2012 v 10:33

      ja mam ten isty problém, ked dam do mobilu inú sim vsetko ide :((

      Odpovědět

  20. luki1987
    24.2.2012 v 10:31

    zdravím mam problém s xperiou RAY: mam v nom sim a neda sa otvorit galeria ak dam do tel inu sim tak vsetko ide. co s tym je???

    Odpovědět

  21. Petr Volf
    3.3.2012 v 19:00

    Zdravím, mám dotaz, umí tenhle telefon sdílet internet přes USB kabel do notebooku? Používám O2 internet a nemám USB Modem, takže to sdílím přes USB z mobilu HTC. Umí to prosím i tento mobil. Díky za odpověď. Petr

    Odpovědět

      duch
      11.3.2012 v 09:26

      umí

      Odpovědět

  22. Pavel
    16.3.2012 v 12:38

    Mám rey cca měsíc a musím uznat, že pro technicky zastaralém HTC wildfire jsem šlápnul hodně vedle. Sice se pyšní super displayem, foťákem ale jinak i díky předinstalovaným aplikacím je na stejné úrovni jako HTC wf.
    Nedostatky:
    -blesk není
    -hardwarové tlačítko HOME je dost drobné, nemám ruce jako opice, ale v rychlosti se užít nedá.
    -SMS klient od SE neumí sms bez diakritiky. Takže to řeší SMS od jiného výrobce.
    -Při více fotografiích v galerii(200) telefon načítá detailní obrázky dlouho(10vteřin i více)
    – zlaté HTC sense. Pro vytočení čísla které bylo v posledních volaných musí člověk kliknout mnohokrát. Nemá inteligentní vyhledávání kontaktu.
    – jednoznačně výdrž špatná!! ve srovnání s HTC wildf.. cca o 30% horší
    – mech. spoušť fotoaparátu

    PRO:
    display
    fotoaparát

    Odpovědět

      wortos
      16.7.2013 v 10:53

      tak to je jasne htc wildfire ma 600mhz bez graficke akcelerace ray ma 1ghz a adreno 205 navic ma slabsi displej je jasne ze vydrzi baterka o 50% mene jak muze nekdo srovnavat amrv7 s amrv6 ..premyslet nez se neco napise

      Odpovědět

  23. Peter
    25.3.2012 v 12:14

    Rozhodujem sa medzi Xperia Ray a Samsung Omnia W ktorý je lepší?

    Odpovědět

  24. Kača
    30.3.2012 v 00:48

    Zdravím, jsem žena, ještě ke všemu blond… :o))) Dnes jsem si pořídila Ray a hned se samozřejmě zalogovala na FB, ale nastal u mne problém, že i když z FB odejdu, neodhlásím se a jsem stále online a o to „nestojím“. Prosím o radu, co s tím? Díky :o)

    Odpovědět

  25. Matteo
    5.4.2012 v 18:50

    Proč ve článku třikrát uvádíte absenci task killeru jako nevýhodu? Task killer na Androidu je nesmysl, systém sám ukončuje aplikace, je-li to potřeba.

    Odpovědět

  26. peter
    7.4.2012 v 21:15

    Zdravím,mám prosbu.Mám xperiu RAY a nedajú sa mi spustiť stiahnuté pohyblivé pozadia.Dá sa to vôbec? Ak áno,tak ako a ktoré.Vopred dík.

    Odpovědět

      Concionator
      3.2.2014 v 21:53

      Pozdě, ale přece… třeba to někomu s podobnou potíží pomůže. Dá, pomocí aplikací třetích stran, např. v prohližeči aplikace ES File Explorer.

      Odpovědět

  27. Andy
    14.4.2012 v 18:15

    Dobrý den,
    Rozhoduji se mezi Xperia Ray a Xperia NEO V, který je lepší? Díky :)

    Odpovědět

  28. Graper
    28.4.2012 v 14:46

    Potom co jsen si tady všechno přečet tak nevim co si mam myslet, myslel jsem , že xperia ray je skvela ale ted nevim

    Odpovědět

  29. Lucie
    8.5.2012 v 21:55

    Dobry vecer,
    Ray mam asi 2 dny a jeste to s ni neumim :-) Mam net od o20. Vsechny weby funguji,ale facebook ne. Prihlasovaci stranka se mi zobrazi bez problemu,ale kdyz se chci prihlasit,objevi se tabulka ,, pri prihlasovani doslo k chybe. Opakujte prosim znovu pozdeji.“ Dela mi to i u wifi pripojeni. Nevim si rady,jestli mate s tim nejake zkusenosti,byla bych rada za kazdou radu :-)

    Odpovědět

  30. Lukáš
    3.6.2012 v 12:10

    Telefon je to hezký a dobře zpracovaný, ale má pár chyb. S aktuálním androidem 2.3.4 nelze vypnout zvuk závěrky. S tím se fotit nedá. 8Mpx foťák také nedělá zázraky (podobná zkušenost z Galaxy S). Je to zvláštní porovnám-li tento dojem s kvalitou foťáku Samsung Wave (5Mpx). Chápu že v rozlišení čipu to není, ale pak není důvod aby se za tím výrobci honili.
    Výdrž na baterii je tragická. Ztrácí se kontakty (ztrácí se z menu oblíbených, i ze simky nebo sd karty). Wtf.

    Odpovědět

      Concionator
      3.2.2014 v 21:57

      Simulovaný zvuk závěrky v nastavení raye s Androidem GB 2.3.4 vypnout šel. Stačilo aktivovat fotoaparát, otevřít nastavovací menu a z nabízených zvuků vybrat jakoby ten čtvrtý, což byla možnost vypnout zvuk.

      Odpovědět

  31. Honza
    11.6.2012 v 19:55

    Dobrý den,
    nevim jestli koupit Xperii Ray nebo o jenom 300,- levnejší Xperii Neo V. Líbí se mi moc oba telefony každý má něco. Neo V má například slabší 5 mpx fotoaparat narozdíl od Ray ten má 8 mpx. Ale ani nevim jestli bych to úplně využil. Zas tak hodně nefotim. Jsem tedy nahnutý mezi těmito dvěma telefony. Co by jste mi kdo popřípadě doporučil?

    Odpovědět

  32. Pepa
    28.6.2012 v 13:12

    Jak to je se synchronizací kontaktů a kalendáře s MS Outlook? Jsou k dispozici nějaké nástroje od výrobce a nebo od třetí strany obecně k telefonům s Androidem?

    Odpovědět

  33. Aneta
    2.7.2012 v 09:32

    Ray je super telefon , ale pokud bydlíte mimo město ,budete mít potíže s telefonováním,jeho sítě jsou nejspíše slabé, mám ho už půl roku a sklo mám velmi poškrábané ,mobil splňuje potřeby začátečníka.Máme malé ,leč nepříjemné vady, ale i přesto ho doporučuji

    Odpovědět

  34. Jakub
    5.8.2012 v 20:34

    Nevite nekdo jak yjistim kdo je pripojen na wifi hotspotu vytvorenem na ray?

    Odpovědět

  35. Etrusan
    5.9.2012 v 19:25

    Dobrý den, nikde jsem nemašel kloudnou odpověď.
    Podpuruje Sony Ericsson Xperia Ray USB-OTG bez nějakých rootů, aplikací atd? Jen čistě tak jak je z výroby? Dík za odpověď.

    Odpovědět

  36. minimax
    22.9.2012 v 13:05

    Dobrý den, rád bych si nechal poradit k uspořádání jména a příjmení v telefonu, mám OS 4.0.4, filtrování není podle mne přijatelné a výstupy v jednotlivých označeních jednotlivého kontaktu se značně liší. Poradí mi někdo ????

    Odpovědět

  37. nikita
    30.9.2012 v 16:49

    dobrý den,rozhoduji se mezi xperia ray,nebo xperia arc,prosim nutne o radu dekuji…

    Odpovědět

      radek007
      23.10.2012 v 15:47

      rekl bych,ze sony ericsson ray je lepsi…

      Odpovědět

  38. sup
    30.9.2012 v 16:53

    prosim,co je lepsi?Xperia ray,nebo neo?poradtemi prosim…dekuji.:)

    Odpovědět

  39. Sklipek
    13.11.2012 v 13:43

    proc mi jdou prehravat vsechna videa krome filmu ty mi nejdou nevite nekdo ? prosim :)

    Odpovědět

      David Šantora
      13.11.2012 v 22:53

      Dobrý večer,

      zkuste místo defaultního přehrávače v telefonu použít MX Player z Google Play. Ten přehraje téměř vše.

      S pozdravem.

      Odpovědět

  40. Meggie
    11.12.2012 v 16:55

    Je to s tím displejem tak hrozné? vážně se tak snadno poškrábe?? A můžu si nastavit jakýkoliv obrázek jako tapetu že jo? Díky :)

    Odpovědět

      hrochz
      20.12.2012 v 04:51

      ano, obrazek jako tapetu se nastavit da, nevim jak ostatni, ale me v baliku prisla i ochranna folie na displej, mozna nejaka novinka, aby se to neskrabalo :)

      Odpovědět

  41. Tony
    9.1.2013 v 18:15

    Ahoj,už nějakou dobu mám xperii ray,ale jsem idiot a poměrně brzo jsem dal pryč ochranou folii..no a ted po nošení v kapse je ten krásný displej plný malinkých(při zapnutí prakticky neviditelných) škrábanců.Nemůžu si pomoct,ale chci se toho skusit zbavit.nevíte jak by se dali co nejvíce odstranit?Děkuji

    Odpovědět

  42. marcela
    30.1.2013 v 18:12

    Xperia ray nebo miro?

    Odpovědět

  43. N.
    4.2.2013 v 20:11

    Potřebovala bych poradit. Mobil mi spadl do vody. Všechno šlo. asi po 5 dnech se mi začalo kazit nabíjení. Prosím,který mobil má stejnou baterii jako Xperia Ray? Děkkuju moc.

    Odpovědět

Přidat komentář

Jak vybrat telefon v roce 2016, nezapomeňte na těchto 5 věcí

Jak vybrat telefon v roce 2016, nezapomeňte na těchto 5 věcí

18. 4. 2016  |    |  diskuze (31)

Technologie mobilních telefonů, dnes bychom spíše řekli smartphonů, se každým měsícem, každou tiskovou konferencí, posunují kupředu. Je tedy zcela běžné,…

Recenze Huawei Mate 8: dokonalý po všech směrech (exkluzivně)

Recenze Huawei Mate 8: dokonalý po všech směrech (exkluzivně)

12. 2. 2016  |    |  diskuze (58)

Hledáte to nejlepší na poli superphabletů? Tak už dál nemusíte. Huawei Mate 8 je přímo mistrovským dílem, ze kterého čiší…

7 vlastností, které má údajně přinést iPhone 7

7 vlastností, které má údajně přinést iPhone 7

9. 11. 2015  |    |  diskuze (24)

I když iPhony 6S a 6S Plus jsou na trhu jen krátce, tak se již příznivci této značky těší, co přinese…

Recenze Honor 7: reparát na výbornou

Recenze Honor 7: reparát na výbornou

25. 10. 2015  |    |  diskuze (15)

Nový přístroj z dílny odnože značky Huawei opět nabízí skvělý poměr ceny a výkonu. K tomu návdavkem i několik velmi praktických zlepšováků…

Recenze Lenovo Vibe Shot: Levná stylovka mezi fotomobily

Recenze Lenovo Vibe Shot: Levná stylovka mezi fotomobily

12. 8. 2015  |    |  diskuze (37)

Lenovo vyrobilo s trochou nadsázky smartphone, který nemá konkurenci. Kdo jiný totiž přináší stylový fotomobil a ještě k tomu za…

5 funkcí, které už dnes na mobilu nikdo nepotřebuje

5 funkcí, které už dnes na mobilu nikdo nepotřebuje

6. 8. 2015  |    |  diskuze (43)

Před lety se podle nich rozlišovaly jednotlivé kategorie mobilních telefonů a připlácely se za ně tisíce korun. Dnes byste je…

7 aplikací, které zázračně fungují, ačkoliv byste to možná nečekali

7 aplikací, které zázračně fungují, ačkoliv byste to možná nečekali

25. 5. 2015  |    |  diskuze (3)

Mezi aplikacemi, které využíváme každý den, se často objevují unikáty vypadající, jako by byly z jiného světa. Když většina uživatelů…

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu

23. 11. 2012  |    |  diskuze (127)

Nestihli jste si do 15. srpna 2012 stáhnout Flash Player z obchodu Google Play? Nevadí. Existuje jednoduchá možnost, jak Flash…

Honor 7 dostává Android 6.0 Marshmallow, teď už opravdu

Honor 7 dostává Android 6.0 Marshmallow, teď už opravdu

DNES  |    |  diskuze (0)

Značka Honor láká na nejnovější Android 6.0 Marshmallow pro svou vlajkovou loď, model 7, již od loňského října, tedy symbolicky…

Specifikace OnePlus 3 odhaleny, zničí opět vlajkové lodě?

Specifikace OnePlus 3 odhaleny, zničí opět vlajkové lodě?

VČERA  |    |  diskuze (6)

Do řady očekávaných telefonů zapadají už každoročně svým způsobem také „zabijácké“ telefony od společnosti OnePlus. Ta se soustředí na vývoj…

Samsung nevěří Androidu Wear, prozradil své důvody

Samsung nevěří Androidu Wear, prozradil své důvody

VČERA  |    |  diskuze (3)

Jihokorejský výrobce představil chytré hodinky postavené na platformě Android Wear od Googlu již před dvěma lety – Samsung Gear Live,…

Google nás chce do budoucna zbavit hesel

Google nás chce do budoucna zbavit hesel

VČERA  |    |  diskuze (0)

Znáte to, jste ve spěchu a potřebujete se podívat na mobilní klient vaší banky, ale aplikace po vás chce heslo…

Pebble 2 & Pebble Time 2: nové chytré hodinky pro zdravý život

Pebble 2 & Pebble Time 2: nové chytré hodinky pro zdravý život

VČERA  |    |  diskuze (1)

Pebble právě odhalil novou generaci svých chytrých hodinek, jmenují se Pebble 2 a Pebble Time 2. Přinášejí vylepšenou výbavu –…

Testujeme Huawei P9 Lite: první dojmy + ptejte se

Testujeme Huawei P9 Lite: první dojmy + ptejte se

VČERA  |    |  diskuze (27)

Minulý týden nám do redakce dorazila očekávaná odlehčená varianta povedené vlajkové lodě od Huawei, tedy model P9 Lite. Začali jsme…

Asus Zenfone Zoom v prodeji, cena za 3x optický zoom překvapí

Asus Zenfone Zoom v prodeji, cena za 3x optický zoom překvapí

VČERA  |    |  diskuze (6)

Asus začíná na českém trhu prodávat očekávanou „novinku“ Zenfone Zoom, která je nejtenčím fotomobilem s trojnásobným optickým zoomem na světě. Za…

Sony omylem odhalilo chystaný model Xperia E5

Sony omylem odhalilo chystaný model Xperia E5

VČERA  |    |  diskuze (4)

Japonské Sony už nejspíše brzy oficiálně představí nového zástupce nejnižší třídy, model Xperia E5. Omylem jej totiž předčasně ukázalo na své facebookové…

Switch to mobile version