Mobilizujeme.cz

Sony Ericsson Xperia Neo – recenze povedeného elegána

18. 4. 2011  |  recenze  |  autor:

Sony Ericsson Xperia Neo je pohledný a výkonný smartphone s nejnovějším Androidem 2.3 Gingerbread, prostředím Timescape a novými funkcemi od Sony. Recenze odhalí veškeré klady a zápory telefonu, který nese jméno hlavní postavy z filmu Matrix.

Xperia Neo je smartphone nové generace od společnosti Sony Ericsson, který byl oficiálně představen na únorovém kongresu MWC 2011 v Barceloně. Jde o vylepšenou variantu dřívějšího modelu Vivaz, od něhož přebírá elegantní design. Skomírající operační systém Symbian nahrazuje oblíbenější Android v nejnovější verzi 2.3 Gingerbread.


Sony Ericsson Xperia Neo – oficiální fotografie

V samotné výbavě Sony Ericssonu Xperia Neo nenajdeme žádné kompromisy: 3,7″ FWGA displej s technologií Sony Mobile Bravia, 1 GHz procesor Qualcomm Snapdragon s GPU Adreno 205, dále 8 Mpx fotoaparát s autofocusem a technologií Exmor R od Sony, nahrávání HD videa 720p, HDMI, GPS s Google Mapami či rychlá data HSPA a Wi-Fi. Výbava je prakticky téměř shodná s vlajkovou lodí Sony Ericsson Xperia Arc. V jakých ohledech ztrácí a kde má naopak testovaná Xperia Neo navrch, prozradí následující odstavce recenze.

Základní parametry – Sony Ericsson Xperia Neo

Rozměry 116 x 57 x 13 mm
Hmotnost 126 g
Displej dotykový (kapacitní, multi-touch), TFT LCD (Sony Mobile Bravia Engine), rozlišení FWVGA (480 x 854 px), 16 milionů, úhlopříčka 3,7“
Procesor a paměť 1 GHz procesor Qualcomm Snapdragon MSM8255 + GPU Adreno 205
512 MB RAM, 320 MB vnitřní a microSD karty až 32 GB
Operační systém Android 2.3 Gingerbread + Timescape UI
Fotoaparát 8 Mpx (3264 x 2448 px), autofocus, LED blesk, nahrává HD 720p video
Obsah balení návod, baterie, nabíječka, stereo headset se špuntovými sluchátky, datový USB kabel, paměťová karta microSD 8 GB
Cena a dostupnost 10 500 Kč, červen 2011

Krátké postřehy z testování Sony Ericssonu Xperia Neo:

Co se nám líbilo: citlivý dotykový displej, nové widgety od Sony Ericssonu, aplikace TrackID, svižný 1 GHz procesor, praktické rozmístění trojice mechanických kláves pod displejem, informační LED dioda na pravém boku, druhý mikrofon pro redukci okolního hluku při hovoru, hudební přehrávač s ekvalizérem, automatické přepínání režimů u fotoaparátu (normální, makro), email landscape mode

Co se nám nelíbilo: složitá výměna paměťovky (nutné sejmutí zadního krytu), málo upravený Android (omezený počet úvodních ploch, prázdná rozbalovací oznamovací lišta, atd.), předinstalované aplikace nelze odinstalovat (pouze přes root), digitální zoom fotoaparátu funguje pouze u rozlišení 2 Mpx a u videa nelze zoom vůbec použít, světelný senzor pro automatickou regulaci podsvícení displeje nelze vypnout

TIP: Pro podrobné parametry Sony Ericssonu Xperia Neo navštivte katalog mobilů.

Obsah balení: tradičně bohatá nadílka od Sony Ericssonu

U Sony Ericssonu už nějaký ten rok platí, že ke svým vybavenějším telefonům přibaluje více příslušenství než jiní výrobci. V balení se Sony Ericssonem Xperia Neo tak najdeme návod, baterii, adaptér na nabíječku, kvalitní stereo headset se špuntovými sluchátky a třemi velikostmi samotných špuntů, datový USB kabel (po připojení k adaptéru slouží jako nabíječka) a paměťovou kartu microSD 8 GB. Uživatel si v případě potřeby bude muset dokoupit pravděpodobně jen HDMI kabel s redukcí na microHDMI, pokud bude chtít naplno využít multimediálního potenciálu telefonu.

Vzhled a konstrukce: ještě luxusnější, než Vivaz

Sony Ericsson Xperia Neo je nástupce zhruba rok starého modelu Vivaz. Novinka vychází ze svého předchůdce hlavně po stránce designové – ladné zaoblené křivky dělají z telefonu unikátní designový skvost. Rozměry a hmotnost trochu narostly, konkrétně na 116 x 57 x 13 milimetrů a 126 gramů. Xperia Neo se i přesto výborně drží v ruce a kapsu v žádném případě nikomu neprotrhne. Sony Ericsson opět mírně zakřivil zadní stranu telefonu, což má být údajně podle jakéhosi vzoru ideálního pro pohodlné držení telefonu v ruce.

Hlavním materiálem použitým u modelu Xperia Neo je plast s lesklým povrchem. Na první pohled si může někdo říci, proč nezvolil Sony Ericsson luxusnější materiál jako například kov, avšak kouzlo telefonu spočívá právě v kombinaci elegantně zakřiveného povrchu s lesklým plastem. Telefon se výborně drží v ruce a není příliš těžký. Kdyby se snažil Sony Ericsson vyrobit novinku z kovu, zřejmě by to bylo technologicky příliš náročné, hlavně co se týče zakřivení povrchu, navíc by měl telefon zbytečně vysokou hmotnost. Sony Ericsson Xperia Neo se objeví v prodeji hned ve třech barevných provedeních, a to stříbrném, modrém a červeném.

Sázka na plastovou konstrukci je vždy poměrně riskantní. Výjimkou není ani Xperia Neo. Jednotlivé plasty jsou ale poměrně kvalitní, vzájemně na sebe lícují a při promáčknutí nevydávají takřka žádné nepříjemné pazvuky. Tedy až na levý bok v dolní části, kde jsem zaznamenal po 2 týdnech nedoléhavost, kdy je po promáčknutí plastu slyšet skřípání. Náš testovací vzorek, leč finální, však prošel několika rukama, takže je možné, že to je pouze následek horšího zacházení s daným kusem. Každopádně každému zájemci jako vždy doporučujeme, aby si telefon pokud možno předem osobně vyzkoušel, a zjistil, zdali vadou trpí přímo daný kus či nikoliv.

Nyní se můžeme přesunout k jednotlivým prvkům Sony Ericssonu Xperia Neo. Na přední straně najdeme nad 3,7“ displejem zleva: reproduktor pro hovory, světelný senzor (automaticky reguluje podsvícení displeje), kamerku pro videohovory a dva senzory měřící vzdálenost (pro automatické vypnutí displeje při hovoru, aby nedošlo k nechtěnému ukončení hovoru po přiložení telefonu k uchu). Pod displejem je prakticky rozmístěná trojice mechanických kláves, zleva: krok zpět, domů a nabídka. Některé telefony s Androidem, včetně Sony Ericssonů, měly na jiném místě zejména tlačítko zpět, a to úplně vpravo. Pro praváky je však mnohem praktičtější nynější umístění (častěji využívané) klávesy zpět úplně vlevo. Další změnou je vypuštění vyhledávací klávesy, což také oceňuji.

Na pravém boku nabízí Sony Ericsson Xperia Neo dvoufázovou mechanickou spoušť fotoaparátu, tlačítka pro regulaci hlasitosti, informační LED diodu (signalizuje zmeškané události pravidelným blikáním či stav nabíjení baterie) a vypínací klávesu, která je pro praváky na praktičtějším místě, než u jiných výrobců, kteří ji často umisťují až na horní bok. Levý bok žádný prvek nepřináší. Zato horní bok je doslova napěchován konektory: microUSB (pro nabíječku a datový USB kabel), 3,5 mm konektor Jack (pro sluchátka) a microHDMI (pro připojení k například televizi). Osobně bych zde uvítal pouze náhradu klasických plastových krytek novými posuvnými krytkami, se kterými před rokem přišel Samsung.

Na spodním boku je k dispozici pouze mikrofon a otvor pro zastrčení poutka. Zadní strana už toho přináší podstatně více. V horní části si můžeme všimnout malého otvoru s druhým mikrofonem, který slouží pro redukci okolního šumu během hovoru. Uprostřed je umístěn objektiv 8 Mpx fotoaparátu s LED bleskem, což je také praktičtější oproti klasickému umístění objektivů v horní části zadní strany. Pokud držíte telefon v režimu focení či natáčení videa na šířku v obou rukách, tak si prsty nezakryjete omylem objektiv, jako se tomu tak mohlo stát u dřívějších modelů, kde byl objektiv až na kraji. Ve spodní části zadní strany pak nechybí logo výrobce a reproduktor.

Displej a ovládání: TFT a Sony Mobile Bravia

Sony Ericsson Xperia Neo disponuje vylepšeným TFT LCD displejem ve srovnání s předcházejícími modely výrobce. Pozorovací úhly a jas jsou mnohem větší, čitelnost na slunci lepší, barvy jsou sytější, avšak bohužel při pohledu více ze strany displej ztrácí na kontrastu. Dnešní špička, tj. Super AMOLED (Plus) a IPS displej (Retina displej u iPhonu 4) jsou stále o krok vpřed. Sony Ericsson se tedy snaží alespoň marketingově přesvědčit lidi, že právě jejich displej je ten nejlepší. Pomoci má zvučná technologie Sony Mobile Bravia Engine, kterou používají televize od Sony. Zmíněná technologie je však pouze softwarovou záležitostí (v nastavení jde vypnout) a funguje jen v galerii, a to při prohlížení obrázků či sledování videí. Rozdíl mezi Sony Ericssonem Xperia Neo se zapnutu technologií Sony Mobile Bravia Engine a druhou Xperií Neo, kde je technologie vypnutá, je skutečně znatelný.

Vraťme se ještě k samotným parametrům displeje. Jak již bylo zmíněno, jde o vylepšený typ TFT LCD. Displej disponuje vysokým rozlišením FWVGA (480 x 854 px) se 16 miliony barev, světelným senzorem pro automatickou regulaci podsvícení (bohužel však nejde vypnout) a úhlopříčkou 3,7“. Oproti takřka stejně vybavenému modelu Xperia Arc se může Xperia Neo pochlubit vyšší jemností, neboť vlajkový model Arc nabízí stejné rozlišení na větší úhlopříčce 4,3“. Výrobce použil dotykovou kapacitní technologii, která je u modelu Xperia Neo velmi přesná a citlivá ve srovnání se staršími modely výrobce, a nechybí ani možnost multi-touch ovládání pro zoomování fotek, stránek v internetovém prohlížeči či Office dokumentů. Povrch displeje je odolný proti poškrábání.

Baterie a výdrž: horší výsledky

Xperia Neo přináší baterii Li-Ion s kapacitou 1500 mAh. Vzhledem k tomu, že telefon nemá nijak extra přerostlou úhlopříčku displeje jako některé jiné smartphony, snažil jsem se jej zatěžovat normálně a zvolil jsem po několika dnech zkušeností optimální nastavení telefonu, tak jsem musel Xperii Neo dobíjet zhruba do dvou dnů. Pokud jsem někdy využil GPS, Wi-Fi či mobilní data po delší dobu, nebylo problém telefon vybít i během jednoho dne. Naopak při šetření se dá s telefonem přežít i tři dny, déle už je ale téměř nesplnitelný cíl.

A nyní ještě ke zmíněnému optimálnímu nastavení, co tím myslím. Hodnotu jasu displeje jsem nastavil na úroveň zhruba 60% (přes den zcela stačí, více je zbytečný luxus) a měl jsem zakázaná mobilní data (pokud jsem je zrovna nepoužíval) stejně tak jako GPS, Bluetooth a Wi-Fi. Aplikace běžící na pozadí jsem zpravidla ručně neukončoval (nepoužíval jsem Task Killer, pouze občas jsem některou aplikaci ukončil přes vestavěného správce spuštěných procesů). Přechodové efekty jsem měl zapnuté v plném rozsahu. Výdrž při běžné zátěži zhruba 2 dny tedy patří mezi ty horší. Ocenit proto můžete i možnost dobíjet telefon přes datový USB kabel. Během dobíjení svítí informační LED dioda na pravém boku telefonu (oranžově, pokud telefon není plně nabitý, následně při 100% kapacity svítí zeleně).

Operační systém Android 2.3 Gingerbread a Timescape UI:

Sony Ericsson konečně nezaspal dobu a uvedl novou generaci smartphonů rovnou s nejnovější verzí operačního systému Android. Sony Ericsson Xperia Neo se tak může pochlubit Androidem 2.3 Gingerbread s upraveným uživatelským rozhranním, obrazovkou Timescape či novými widgety. Telefon pohání jednojádrový procesor Qualcomm MSM8255 (Snapdragon) s taktem 1 GHz, dále je vybaven GPU Adreno 205, operační pamětí 512 MB RAM a vnitřní pamětí 320 MB rozšiřitelnou o paměťové karty microSD až o 32 GB. V balení je připravena rovnou 8 GB karta. V Quadrant testu jsem s Xperií Neo zaznamenal vždy kolem 1300 bodů, což je velmi slušný výsledek. Další aplikace Elixir pak odhaluje, že telefon nabízí akcelerometr (pro automatické překlápění displeje) a magnetometr, ovšem schází gyroskop.

Pojďme se nyní podívat na samotné prostředí. Telefon probudíme pomocí postranního vypínacího tlačítka či některého z trojice kláves pod displejem. Bohužel nelze nastavit, aby probuzení probíhalo pouze přes postranní tlačítko a nedocházelo tak například k nechtěnému odemknutí přes tlačítka pod displejem, pokud telefon strčíte do kapsy. Následně se objeví klasická obrazovka s posuvným zámkem. Po odemčení se dostaneme na úvodní plochu s pěticí obrazovek, na které lze umisťovat widgety a ikonky. Další obrazovky bohužel nelze přidat, stejně tak, jako je ani nelze ubrat. Posouvání mezi obrazovkami je velmi plynulé a rychlé. Menší zaseknutí jsem zaznamenal pouze v případě náročnějšího widgetu s galerií, který dodává přímo Sony Ericsson. Problém byl v tom, že galerie nebyla načtena, následně jsem již zaseknutí či zpomalení nezaznamenal.

Pokud použijete na kterékoliv obrazovce gesto pro zoomové oddálení, zobrazí se v efektivní animaci obrazovka se všemi plochami. V dolní části úvodních obrazovek najdeme lištu s pěticí ikonek, přičemž prostřední ikonkou se dostaneme do menu. V menu se ovšem ztratí spodní lišta z úvodních ploch, což je škoda. Místo toho se objeví ikonka pro uspořádání aplikací, domů a ruční přeuspořádání aplikací. Menu je v horizontálním zobrazení, takže se listuje zleva doprava a následně zpět. Horní oznamovací lišta po rozbalení obsahuje standardně pouze informaci o síti. Ocenil bych zde minimálně nástroj pro správu konektivity (jako mají jiní výrobci) či správce spuštěných aplikací. Přepínání mezi posledními aplikacemi probíhá klasicky přes obrazovku, kterou vyvoláte přidržením klávesy domů.

Přidanou hodnotou oproti ostatním výrobcům je obrazovka Timescape (na videu výše), na které se v elegantním rozlišení a s pěknou grafikou a animací zobrazují nové události z například sociálních sítí, textové komunikace a další. Můžete si nastavit interval aktualizace či zvolit obsah, který se zobrazí: Facebook, Twitter, hovory, zprávy či další kanály, které si doinstalujete (foursquare, LinkedIn, atd.). Sony Ericsson také připravil nové widgety, které zastupují jednotlivé kanály (popř. všechny kanály dohromady), a můžete si je umístit na kteroukoliv z pětice úvodních ploch.

Telefonování, zprávy a e-maily: QWERTY a praktický panel náhledů

Sony Ericsson Xperia Neo pojme takřka neomezený počet kontaktů i zpráv, které jsou ukládány na vnitřní sdílenou paměť telefonu. Začněme telefonním seznamem. V něm si můžete nastavit, zdali chcete zobrazit pouze kontakty z telefonu či také kontakty z Google účtu, případně i filtrovat podle stavu, zdali je daný kontakt online. Kontakty jsou přehledně tříděny podle jména (podle příjmení nelze řadit) a pro vyhledání daného kontaktu můžete využít buď postranní lištu s počátečními písmeny jmen či políčko pro vyhledávání.

Ke každému kontaktu lze přidat obrázek, tón vyzvánění či další detaily jako e-mail, přezdívka, internetový hovor a mnoho dalších údajů. Velmi praktické je pak zařazení některých kontaktů mezi oblíbené a jejich následné rychlejší nalezení (v telefonním seznamu v záložce oblíbené). Samozřejmostí je možnost regulace hlasitosti z úvodní obrazovky a ztišení vyzvánění. Novinkou pak je druhý mikrofon na zadní straně telefonu, který slouží pro redukci okolního hluku při hovoru, aby vás druhá strana lépe slyšela. Zlepšení oproti běžným telefonům je skutečně znatelné.

Složka se zprávami nabízí přehledné konverzace s jednotlivými kontakty. U každého kontaktu tak vidíte dřívější textovou komunikaci. Editor zpráv nabízí přehledné okno pro přidání příjemce (lze přidat více příjemců), okno se zprávou a tlačítky pro přidání multimediální přílohy a odeslání, a oblast se softwarovou klávesnicí. Telefon vám začne odpočívávat posledních 20 znaků, které ještě zbývají do aktuálně psané zprávy, při překročení délky jedné zprávy začne počítat také počet zpráv, do kterých bude text rozdělen. Zajímavou novinkou je pak ukazatel počtu znaků, o kolik jste překročili právě psanou zprávu (ukáže překročení až o 9 znaků), takže pak víte, které slovo vymazat, abyste se vešli do původně psané zprávy. V nastavení si můžete zapnout, aby vám po odeslání chodila klasická doručenka.

Pro psaní textu lze využít plnohodnotné QWERTY klávesnice v režimu na výšku i na šířku. Běžná alfanumerická klávesnice schází. Pokud by to přeci jenom někomu vadilo, má možnost si klávesnici dodatečně stáhnout z Android Marketu. Během psaní je k dispozici slovník T9 s navrhováním slov včetně české diakritiky, což se hodí zejména při vytváření e-mailů. Sony Ericsson Xperia Neo je vybaven velmi kvalitním e-mailovým klientem, u kterého si můžete nastavit hned několik účtů, a to jak pomocí několika rychlých kroků u nejpoužívanějších klientů, tak i manuálně. Velmi přínosný je pak panel náhledu, který můžete zapnout pro zobrazení na šířku či na šířku i na výšku. Poté stačí v jedné části obrazovky klepnout na libovolný e-mail a v druhé oblasti se zobrazí jeho náhled. To je velmi praktické a urychluje to práci s e-maily v telefonu.

Hudební a video přehrávač, GPS a hry: multimédia naplno

Sony Ericsson Xperia Neo je multimediální telefon jak se patří. Disponuje kvalitním hudebním přehrávačem, dokáže plynule přehrávač takřka jakákoliv videa včetně českých titulků, a to i přes HDMI v televizoru, dále s ním pořídíte kvalitní snímky i videa díky 8 Mpx fotoaparátu a HD kameře a nechybí ani GPS a možnost stažení široké škály aplikací a her, které si můžete taktéž přes HDMI zahrát v plné kvalitě na televizoru. Pro veškerá multimédia je připravena vnitřní paměť 320 MB, kterou lze rozšířit paměťovými kartami microSD až o 32 GB. V balení je dodávána rovnou 8 GB karta, která pro začátek zcela postačí. Obrázky a videa se nachází v graficky povedené galerii s rychlou odezvou. Ostatní soubory pak najdete v jednoduchém správci souborů OfficeSuite.

Hudební přehrávač dokáže přehrát dnes nejpoužívanější audio soubory ve formátech MP3, WMA, WAV a eAAC+. Skladby jsou tříděny dle ID3 tagů (které jsou u každého souboru) do kategorií: interpreti, alba a veškeré skladby dohromady. Nechybí ani sekce se seznamy skladeb. Vyhledávání probíhá buď přes postranní lištu s počátečními písmeny hledaného výrazu či přes vyhledávací políčko. Hudební přehrávač zobrazí obrázek alba na pozadí (pokud je k dispozici) a konečně nechybí ekvalizér, který disponuje hned řadou přednastavených režimů. Chválím také velmi kvalitní dodávaná špuntová sluchátka s 3,5 mm Jackem, přehledné FM rádio s RDS a funkci TrackID pro rozpoznání hudby (stačí nahrát krátký úsek a aplikace zjistí informace o skladbě, albu a interpretovi, což funguje skvěle také na české interprety). Sony Ericsson také nabízí portál PlayNow, ze kterého si můžete do telefonu stáhnout multimediální obsah, nejen hudební. Prostor pro výrazné zlepšení už zbývá jen v oblasti stereo reproduktorů, které telefonu chybí.

Sony Ericsson Xperia Neo se skvěle hodí nejen pro poslech hudby, ale také pro sledování videí. Vestavěný přehrávač videa je sice nic moc, přehraje jen formáty MP4, H.264 a WMV, ale stačí zavítat na Android Market a stáhnout si některý z bezplatných pokročilých video přehrávačů. Doporučuji MoboPlayer, který přehraje velký počet video formátů bez nutnosti konverze včetně videí s příponou avi. Navíc, tento přehrávač dokáže u videa přehrát také titulky s českou diakritikou. Samozřejmostí je možnost rozsáhlého nastavení, jak u videa, tak i titulků. Přehrávání videí je plynulé a lze případně použít také HDMI kabel pro sledování videa z telefonu například na velkém televizoru. Vhod přijde také možnost sledovat videa z portálu YouTube.

Zábavu obstará vedle hudby a videa i jediná přeinstalovaná hra Lets Golf! od Gameloftu. Jedná se o propracovanou hru s výbornou grafikou a dobrou hratelností. Další hry si již musí uživatel do svého telefonu stáhnout dle potřeby z Android Marketu. Jako inspiraci přikládám svůj seznam her, které si občas rád zahraji: Angry Birds (včetně nové edice Rio), Fruit Slice, Glow Hockey, Hungry Shark (první i druhé vydání) a NinJump. Řada dalších čeká na Android Marketu a je jen na každém, aby si vybral podle svého gusta. Sony Ericsson Xperia Neo dále disponuje integrovanou GPS s Google Mapami a digitálním kompasem. Aplikace však zatím v Česku nepodporuje plnohodnotnou navigaci včetně hlasových pokynů. I tak jde ale o jednu z nejlepších navigačních aplikací, leč neplnohodnotných. Majitelé by si měli dát pozor, pokud nemají výhodný datový tarif, jelikož mapové podklady jsou stahovány z internetu přes mobilní sítě (či zdarma přes Wi-Fi), takže si za ně operátor účtuje poplatek.

Fotoaparát a kamera: fotomobil jak se patří

Sony Ericsson Xperia Neo patří mezi první trojici modelů nové generace, která je vybavena technologiemi od samotného koncernu Sony. U fotoaparátu využil Sony Ericsson velmi kvalitního snímače Exmor R, který pořizuje kvalitní fotografie i při horším osvětlení, o čemž se můžete přesvědčit v našem redakčním testu – Sony Ericsson Xperia Neo a snímač Exmor R v praxi. Fotoaparát disponuje 8 Mpx rozlišením (3264 x 2448 px), autofocusem, LED bleskem, digitálním zoomem (až 2.46x, který však lze využít pouze při rozlišení 2 Mpx, u vyššího rozlišení nepochopitelně nelze zoom použít), stabilizátorem obrazu a řadou dalších funkcí (geotagging, redukce červených očí, detekce obličeje a úsměvu, touch focus a další).

Fotoaparát lze spustit přes ikonku v menu telefonu či rychle přidržením hardwarové spouště fotoaparátu na pravém boku přístroje. Prostředí fotoaparátu si výrobce upravil dle svých potřeb. Na pravé straně je zobrazených posledních 5 záznamů (fotky a videa), které můžeme šikovně posunutím doleva rozbalit a spatřit celou galerii. Na levé straně najdeme podobně zkratky pro nastavení fotoaparátu, které můžeme stejným způsobem také rozbalit. Prostředí je velmi jednoduché a přehledné, takže jsou všechny funkce rychle dostupné. Velmi zajímavá je pak možnost zapnout režim s rozlišením scény, díky kterému se již ani nemusíte starat o žádné nastavování, pokud fotíte makro režim, krajinu, portrét a tak dále, neboť telefon vždy scénu sám rozezná.

Zkušební fotografie – Sony Ericsson Xperia Neo:

Kvalita pořízených fotografií je velmi vysoká. Snímky jsem fotil v rozlišení 6 Mpx (jelikož v tomto rozlišení fotí telefon širokoúhle 16:9, ve vyšším rozlišení 8 Mpx fotí jen v poměru 4:3, což je škoda) a používal jsem vždy automatickou detekci scény. Výsledné snímky jsou pěkně ostré a barvy jsou věrohodné. Sony Ericsson Xperia Neo se pyšní také velmi kvalitním záznamem videa ve vysoké kvalitě HD 720p (rozlišení 1280 x 720 px) s 30 snímky za sekundu ve formátu MP4. Během nahrávání videa dokáže telefon průběžně ostřit díky autofocusu, nepodporuje však zoom.

Zkušební video Sony Ericsson Xperia Neo (1280 x 720 px, 30 snímků/s, MP4, 9,6 MB)

Organizační a datové funkce: pro práci i zábavu

Organizační funkce Xperie Neo mají bohaté složení. Z běžných funkcí nechybí kalendář, budík s možností opakování ve vybraných dnech a kalkulačka. Dále je připraven prohlížeč Office dokumentů (Word, Excel), správce souborů OfficeSuite, aplikace zprávy a počasí či novinka v podobě správce LiveWare, který slouží pro nastavení aplikací, které se spustí po připojení libovolného příslušenství k telefonu (např. nabíječka, headset). Další aplikace lze stáhnout z Android Marketu, doporučuji například poznámky ColorNote (poznámky v podobě widgetů na úvodních plochách), diktafon, popřípadě i aplikaci k přístupu na Twitter účet. V telefonu je totiž přichystán jen klient k přístupu na Facebook.

Z datových funkcí nic nechybí. Mobilní data jsou v plném složení, tj. GPRS, EDGE, 3G, HSDPA (až 10,2 Mb/s) a HSUPA (až 2 Mb/s). Ať už se bojíte, že si telefon bude bez souhlasu stahovat data přes operátora či chcete prodloužit výdrž baterie, pak je na Android Marketu zdarma ke stažení velmi dobrá aplikace APNdroid (či podobné další aplikace) pro rychlé zakázání/povolení mobilních dat přes widget, který si umístíte na plochu.

Surfování na internetu je pohodlné nejen přes rychlá mobilní data, ale hlavně přes Wi-Fi (b/g/n). Internetový prohlížeč patří ke špičce. Podporuje multi-touch gesta pro zoomování, umí pracovat s více spuštěnými záložkami současně, podporuje flash (z Android Marketu lze stáhnout nejnovější Flash 10.2) a prakticky dokáže uzpůsobit text pro celý displej. Tím ale datová výbava Xperie Neo nekončí. Telefon je dále vybaven aplikací server médií, díky níž si lze vychutnat obsah telefonu v mnoha dalších zařízeních v přes Wi-Fi síť. Přínosný je také HDMI (microHDMI), přes který můžete telefon připojit například k televizi a hrát hry, prohlížeč fotky či sledovat videa na větší obrazovce. Technologie Bluetooth 2.1 a microUSB (USB 2.0) s Mass Storage jsou již samozřejmostí.

Závěr recenze Sony Ericsson Xperia Neo

Sony Ericsson Xperia Neo dokázal pořádně zaujmout, a to nejen luxusním designem, ale také špičkovou výbavou. Výrobce se poučil z dřívějších chyb, které jsme mu vytýkali, a dokázal představit telefon s aktuální verzí operačního systému Android 2.3 Gingerbread. Pro odlišení od konkurence došlo k několika přínosným úpravám v prostředí, ovšem stále je to málo a některé základní vlastnosti stále schází. Řeč je zejména o omezeném počtu úvodních ploch, které navíc ani nelze odstranit, dále o prázdné oznamovací liště či nemožnosti přesunout ikonky v menu do složek a zpřehlednit tak celé menu. Sony Ericsson ale přišel s Androidem 2.3 Gingerbread poměrně brzy, takže je také možné, že se nápravy dočkáme v některé z aktualizací systému.

Xperia Neo sice nemá aktuálně největší marketingový tahák, kterým je bezesporu dvoujádrový procesor, ale i bez něj je telefon velmi svižný. Operační systém Android zatím dvě jádra ani nedokáže plnohodnotně využít a aplikací ani her psaných pro dvě jádra taktéž není tolik, takže není třeba obav, že by byl telefon z praktického hlediska příliš pozadu. Systém je od Sony Ericssonu poměrně dost vyladěný.

Pro zájemce může být velkým lákadlem použití zvučných technologií od Sony, a to displeje se Sony Mobile Bravia Engine a snímače Exmor R. Obě technologie jsou velkým přínosem. Fotoaparát díky snímači Exmor R a dalším parametrům patří mezi dnešní špičku. Navíc dokáže nahrávat videa ve vysokém HD rozlišení 720p. Multimédia jsou celkově na vysoké úrovni. Jediným větším mínusem je pro uživatele kratší výdrž baterie. Při testování Sony Ericsson Xperia Neo vydržel běžně do 2 dnů, což není příliš. Když využijete multimediální funkce naplno, výdrž bude rázem ještě kratší. Pokud ale dokážete tuto nepříjemnost překousnout, budete rozhodně se Sony Ericssonem Xperia Neo hodně spokojeni.

elegantní design kratší výdrž
1 GHz procesor
Android 2.3 Gingerbread
TFT displej se Sony Mobile Bravia
8 Mpx fotoaparát s autofocusem
nahrávání HD videa

Témata:, ,

Diskuze k článku (131 komentářů)

  1. Linux
    18.4.2011 v 07:34

    Nádhera,ale já stále čekám na Pro a recenzi o něm.A nemohu se dočkat,i kdyz mám zato že se s Neo s Pro od sebe liší jen klávesnicí.

    Odpovědět

  2. DRGman
    18.4.2011 v 08:42

    mna by zaujimalo co u Vas v praxi znamena „bezna vydrz“.
    skuste to porovnat s mojou beznou zatazou:
    denne: priemer 10 sms, hovory priemer okolo 25-35 min, nonstop datovy tarif pre aplikacie (viacero mail a dalsich klientov) i-net prehliadac + hranie sa s telef. cca 60-90 min , ziadne wifi,gps,
    dakujem
    inac tiez asi pockam na PRO (pri rovnakej cene s Neo)

    Odpovědět

      Luboš Srb
      18.4.2011 v 09:56

      Dobrý den, vaše zmíněné využívání telefonu spadá spíše do nadprůměrné zátěže a počítal bych v takovém případě s výdrží kolem jednoho dne. Při mém běžném využívání (cca 5 sms, hovory o celkové délce 15 min, internetový prohlížeč cca 30 min, hraní her cca 30 min, příležitostně GPS na pár cca 15 min a hlavně defaultně zakázaným mobilním datům, které aktivuji pouze v případě využití) jsem musel Sony Ericsson Xperia Neo dobíjet do 2 dnů.

      Odpovědět

        DRGman
        18.4.2011 v 16:53

        tak mne by to teda 1 mozno 1,5 dna mohlo utiahnut.. to je teda o dost lepsie nez mam teraz, ked uz pomaly dobijam 2x denne.. a to cloveka miestami dost ubija, hruuza

        Odpovědět

          Krysa
          25.8.2011 v 19:44

          ahoj lidi, na ebuy jsem narazil na baterii, baterii s konectorem přesně pro Xperia Neo, jen prostě při upozornění že máte slabou , připojíte přímo bez vytahování stávající baterie a jedete dál. babíjí se stejně jako celá Xperia nebo můžete nabýt obě zároven současně s jedním nabíjením třeba v noci.
          schledávám to jako praktickou věc pro cestu když není možnost nabíjet , nebo když vím že telefon je v ruce 15hodin denně.

          tak hodně štěstí a pevné nervy u baterek .-)

          Odpovědět

  3. linux
    18.4.2011 v 10:54

    LG Optimus 2X žere za dva..momentálně velké mínus.
    Většina smartphonů se potýká s výdrží, ale toto je extrém.

    P.s.:Tak to natom zas tak špatně Neo není,že?

    Odpovědět

  4. xsarahdi
    18.4.2011 v 13:42

    čo ja by som dal zato aby mi DESIRE vydržalo 2dni…:) a tu je to ako nevýhoda…HM…..
    no ktorý smart nad 3,5″ vydrží viac ako 2 dni???

    Odpovědět

  5. Beeda
    18.4.2011 v 16:22

    Telefon se mi moc libí měl bych ale dotaz k aGPS funguje to jen jako asistovaná GPS nebo i jako klasická s mapami v telefonu a bez nutnosti připojení k internetu ? Díky za odpověď.

    Odpovědět

      Luboš Srb
      18.4.2011 v 22:05

      Dobrý den, A-GPS lze v nastavení telefonu vypnout. Pokud ale budete využívat vestavěnou aplikaci Google Mapy, pak je nutné připojení k internetu, jelikož si aplikace vždy stahuje mapové podklady. Není však problém si případně stáhnout z Android Marketu jinou navigaci, která bude mít mapové podklady přednahrané na paměťové kartě a nebude tak potřebna připojení k internetu.

      Odpovědět

        Luky
        8.1.2012 v 12:16

        Dobrý den. Chtěl bych si z Android marketu stáhnout nějakou navigaci,která funguje offline a stáhne si sama na pam. kartu mapové podklady. Bohužel, se v tom vůbec nevyznám :( Mohl byste mi prosím poradit nějakou konkrétní i třeba s návodem? Děkuji

        Odpovědět

          samuel
          6.3.2012 v 22:15

          ten telefón už mám nejaký ten čas ,presnejšie od novembra 2011 ale stále som neprišiel na to kde a jako by som mohol mať tie mapy zadarmo,presnejšie povedané GPS…je to vôbec možné? za odpoveď ďakujem

          Odpovědět

  6. Maros
    18.4.2011 v 20:05

    Zdravim pekna recenzia aj vdaka tomu som sa rozhodol ze si tento telefon kupim ale este jeden detail…Kedy by mal prist telefon do strednej Europy?Viem ze sa to koli katastrofe v Japonsku pretiahlo, a vy asi nemate blizsie info o dostupnosti v CZ/SK ?

    Odpovědět

      Luboš Srb
      18.4.2011 v 22:01

      Dobrý den, jsme rádi, že se recenze líbí. Co se týče dostupnosti telefonu pro Střední Evropu, vypadá to zatím na červen/červenec, informace je však zatím předběžná a může se klidně změnit.

      Odpovědět

  7. JoJo
    18.4.2011 v 22:40

    Myslím že hodinka a pol ktorú som strávil čitaním a sledovaním tejto recenzie určite nevyšla nazmar.Veľmi pekná a užitočná recenzia, z ktorej som sa dozvedel ešte množtvo nových veci o tomto mobile.
    Chlapci chválim vás za to skvelé spracovanie ;) :)

    Odpovědět

  8. Milhi
    19.4.2011 v 19:02

    Už už aby tady byl. Dlouho jsem SE neměl žádným telefonem mě neokouzlil až teď. Tak na něj čekám jako na vánoce a velice rád ho vyzkouším. Jako značka se zlepšila škoda toho zdržení v dodání do prodejen. Těším se na foťák ten nezklame to už vím ze zkušeností s SE telefony a taky na HDMI. Už už pojď k nám telefonku :-D

    Odpovědět

  9. Oli
    20.4.2011 v 08:47

    co je podla vas lepsi kauf:
    Neo / Pro za cca 350 Eur (al. za kolko sa bude predavat)
    alebo
    velka X10 za 240-250 Eur
    samozrejme novsia vs. starsia technologia , ale x10 dostane v lete android 2.3 (to sa akurat zacne Neo-Pro asi predavat) takze realne vyuzitelny rozdiel bude len hdmi a exmor – na drudu stranu je to cenovy rozdiel 100 a viac Euro

    Odpovědět

      Luboš Srb
      20.4.2011 v 09:59

      Dobrý den, osobně bych volil spíše Neo/Pro kvůli lepší výbavě (více RAM, kvalitnější nahrávání videa ve vyšším rozlišením, Exmor R, lepší TFT displej + Sony Bravia, ..) a také optimální velikosti displeje (X10 s 4″ displejem se již složitěji ovládá). Pokud se však někomu více líbí vzhledově model X10, může to tyto rozdíly převážit.

      Odpovědět

        DRGman
        20.4.2011 v 17:16

        k tejto otazke Neo vs. X10 – suhlasim s argumentmi technologickeho pokroku (okrem bravia – ta nie je pouzitelna plne, len pri fotoalbume), mensi displej mne tiez viac sedi, design je podla mna velmi pekny u oboch.
        dnes som videl na nete predaj X10 uplne novu za 230 e , do 2-3 mesiacov kym sa Neo a Pro zacnu predavat sa bude dat kupit mozno aj za 200 a to je uz znacny rozdiel v cene (min. tych 150 – 200 e) to uz moze byt velmi silny argument

        Odpovědět

  10. Neo
    21.4.2011 v 08:03

    Dobrý den, píšete že se dají aplikace aj. stahnout z Android Market je to zadarmo nebo se platí? Kdyžtak kolik?

    Odpovědět

      Luboš Srb
      21.4.2011 v 09:09

      Dobrý den, z Android Marketu se dají stáhnout některé aplikace zdarma, za některé se platí (řádově desítky korun). Zmíněné aplikace a hry v této recenzi jsou všechny zdarma.

      Odpovědět

  11. aege
    24.4.2011 v 07:23

    Dobrá recenze,podrobné informace.Neo se mi líbí, ale raději Pro. A také se nemohu dočkat. Protože jsem psavec,tak Pro je pro mne výhodnější páč má klávesnici.

    Odpovědět

  12. anamana
    24.4.2011 v 22:24

    Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli si myslíte že by telefon do vánoc mohl stat tak do 5 tisíc korun i mín děkuji za odpověd.

    Odpovědět

      JoJo
      24.4.2011 v 23:38

      Neo?…nie som vtom úplny expert ale otom silno pochybujem,ak bude stat do vianoc okolo tych 250-300 Eur tak to by už bolo super,samozrejme neberem do úvahy žiadny paulšál ani nič…to je môj názor..

      Odpovědět

  13. Deszka
    29.4.2011 v 16:08

    Vŕzga telefón pri sundávaní zadného krytu?Pretože čo som som videl videá tam im kryt praskal dosť hlučne

    Odpovědět

  14. JoJo
    29.4.2011 v 18:29

    no kryty väčšinou vŕzgajú keď ich dávaš dole takýmto štylom ako to je u xperie neo,lebo sa to ohýba a vyberá stých zárezov…

    Odpovědět

  15. Milhi
    30.4.2011 v 21:51

    Kolik je skutecna pamet v telefonu?

    Odpovědět

      Luboš Srb
      16.5.2011 v 18:26

      Dobrý den, dostupná vnitřní paměť telefonu je 164 MB.

      Odpovědět

  16. anna
    7.5.2011 v 20:12

    Dobrý den chtěla jsem se zeptat zda jde na psaní sms nastavit alfanumerická klávesnice misto qwerty .děkuji za odpovědˇ

    Odpovědět

      Luboš Srb
      16.5.2011 v 18:29

      Dobrý den, bohužel, k dispozici je pouze plnohodnotná QWERTY klávesnice, nicméně je možnost, že alfanumerickou klávesnici půjde stáhnout z Android Marketu.

      Odpovědět

        Jardiska
        25.8.2011 v 21:58

        Dobry den, chtela bych se zeptat pokud jde stahnout ta alfanumericka klavesnice tak odkud a jak, dekuji

        Odpovědět

  17. Celi
    11.5.2011 v 12:15

    už jsem se koukal na heureka.cz a tam už je na některých seriozních e-shopech v CZ distribuci tak co si mam o tom myslet. Je to fake nebo ANG distribuce převlečená za CZ distribuci. dik za odpoved

    Odpovědět

      Luboš Srb
      16.5.2011 v 18:18

      Dobrý den, přesně tak, nejedná se o oficiální distribuci pro ČR, nicméně telefon se od toho určeného pro ČR prakticky neliší, jen například balení s manuálem, který běžně nebývá v češtině.

      Odpovědět

  18. Celi
    11.5.2011 v 19:44

    Šlo by v Androidu změnit jazyk. Dík za odpověď

    Odpovědět

      Luboš Srb
      16.5.2011 v 18:21

      Dobrý den, ano, jazyk lze v nastavení telefonu změnit.

      Odpovědět

  19. ondra
    16.5.2011 v 15:20

    dobrý den, mám poměrně velky dilema. rozmýšlím se mezi HTC Desire S a práve Xperia Neo…četl jsem obě recenze na vašem webu, ale přece jenom vy jste oba telefony měly možnost držet v rukou…takže tedy otazka Desire S / Xperia Neo ?

    Odpovědět

      Luboš Srb
      16.5.2011 v 18:08

      Dobrý den, je to tak, oba telefony jsem měl ve stejnou dobu v rukou na testování. Lepší se mi zdá SE Xperia Neo, kvůli propracovanějšímu designu i lepší výbavě (fotoaparát se snímačem Exmor R, konektor HDMI, v balení kvalitnější sluchátka, 8 GB karta, atd.). Je jen škoda, že ještě není oficiálně na českém trhu. Jinak, už druhým měsícem jsem majitelem právě Xperie Neo, a zatím se neobjevil žadný větší ani menší nečekaný nedostatek :-) Zamrzí jen trochu horší TFT LCD displej v porovnání s konkurencí, která už má Super AMOLED, S-LCD apod., jinak naprostá spokojenost.

      Odpovědět

        Levi
        19.6.2011 v 02:18

        To jsem přesně potřeboval slyšet. Taky se rozhoduju mezi Neo a Desire S.Ale spíš jsem inkriminoval k SE a jsem rád že jste mi pomohl si vybrat.
        PS: výborná recenze.

        Odpovědět

        Peter
        6.4.2012 v 22:31

        rad by som vedel ze ako je to s tym automatickym nastavenim jasu displeya ze sa neda vypnut. Lebo na mojom terajsom tel. mi dost vadilo to ze si samo nastavoval jas tak som to vypol kedze mam rad velmi jasne farby. Na neu to dost vadi?

        Odpovědět

  20. deninka12345
    23.5.2011 v 14:14

    Dobry den,potřebovala bych prosím pomoc,mam sony ericsson vivaz když mam telefon v pouzdře a někdo volá než ho stačim vzít nechtěně hovor odmítnu neví někdo jestli jde vypnout displej když je zamčenej?

    Odpovědět

  21. Esla
    24.5.2011 v 13:28

    Ma opravdu LED blesk nebo jen prisvetlovaci diodu jak xperia X10???

    Odpovědět

  22. JoJo
    2.7.2011 v 14:39

    Práve do pridali do ponuky u Orange.sk…cena ja 370 EUR….

    Odpovědět

  23. ondra
    15.7.2011 v 20:48

    Dobrý den, má Neo Gorilla glass?

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      16.7.2011 v 19:42

      Dobrý den, SE Xperia Neo nemá Gorilla Glass

      Odpovědět

        ondra
        17.7.2011 v 00:25

        A je telefon i přesto dostatečně chráněn proti poškrábání? Protože podle co jsem viděl na internetu je Gorilla Glass opravdu velkou výhodou.

        Odpovědět

  24. Radek
    24.7.2011 v 11:51

    Dobrý den, rozhoduji se mezi Neo a Nexus S, poradí mě někdo prosím co si vybrat za tel. Jsem běžný uživatel – 5 sms, 10 min. volání, wifi, 1 hod na netu, chtěl bych gps zdarma která by šla použít i v autě, jaká by byla výdrž při cca 4 hod cestě? díky

    Odpovědět

  25. Monster
    25.7.2011 v 21:27

    Dobrý den je telefon odolný proti poškrábání?? děkuji

    Odpovědět

  26. SHOTbull
    28.7.2011 v 12:08

    Radek, nexus S je opravdu skvělý mobil, ale já samsungy moc nemusím, zatím se mi dva pokazili. Proto já osobně bych bral asi Neo. Taky se mi moc líbí, a za tuhle cenu ví opravdu hodně. taky je vhodný na videotelefony, a přehráva flash, a má HD kameru s 8,1 megapixelmy. Pro mně má vyhráno díky těmlhe funmkcím. A taky má Bravia Mobile Engine, a čem jsem četl, že je to výjimečná věc. Nevím kolik vydrží sony ericsson, ale smartphony nemají moc dlouhou výdrž. Většinou jenom den.
    JO a ohledem GPS, kterejkoliv mobil může mýt GPS navigaci zdarma, když si stáhneš offline aplikaci. Já mám taky takovou.

    Odpovědět

  27. Pavlík
    28.7.2011 v 14:38

    Já se jen můžu přidat k předchozímu příspěvku. Telefon se mi moc líbí, a když není vyloženě levný, vůči tomu kolik toho umí je jeho cena naprosto korrektní. Víc než 8-9 tisíc bych za telefon já tedy rozhodně nedal. 8 Mp kamera je super věc, a s funkcí Exmor R je to ještě lepší. Zkoušel jsem to u O2. Nevíte kdy telefon dorazí i k jiným operátorům?

    Odpovědět

  28. marek
    29.7.2011 v 15:09

    zdravím, nejak som si nevšimol že by sa spomínalo, ale dá sa u NEO spraviť zdielanie súborov cez WIFI? teraz mám w 715tku a zdielanie mi funguje excellentne, rozhodujem sa ale pre tento mobil a bol by som rád keby som vedeľ či mi ostane táto moja obľúbená forma prenosu súborov. ďakujem

    Odpovědět

  29. LaoC
    30.7.2011 v 18:02

    Práve včera som sa stal majiteľom nového SE Neo. Som príjemne prekvapený jeho dizajnom, chvíľu mi trval návyk na písanie SMS na klávesnici hrubšími prstami, ale už je to O.K. Odporúčam.

    Odpovědět

  30. Pepe
    30.7.2011 v 22:03

    dobry den prosim vas jaky je rozdil mezi SE neo a SE arc ? nemuzu to poradne najit, ze by hlavne design ? tloustka atd?

    Odpovědět

      Roman
      31.7.2011 v 11:34

      Víceméně jen design. Arc je škaredá plácačka. Rozdíl je jen ve vnitřní paměti telefonu. Neo mám týden a není to špatná volba. Umí docela dost, pokud si doinstalujete nějaké aplikace a je to skvělá „dizajnovka“. Modrý a červený jsou fakt hezké.

      Odpovědět

  31. dave
    31.7.2011 v 13:25

    Dobrý den
    nemuzu se pripojit na android market,vzdy kdyz se chci prihlasit k uctu,tak mi to po minute nahlasi :
    Nelze navazat spolehlive datove prpojeni k serveru (muze se jednat o docasny problem,nebo pro vas telefon nejsou zprovozneny datove sluzby)
    jde se na market pripojit pres wi-fi?

    Odpovědět

      Roman
      1.8.2011 v 11:59

      Ano i přes wi-fi

      Odpovědět

        Martina
        27.1.2012 v 17:12

        já se nemohu připojit ani přes wifi

        Odpovědět

  32. fumens
    1.8.2011 v 12:22

    LaoC, Roman: Napište prosím ještě podrobněji, jaké máte s telefonem zkušenosti. Co se týče výdrže, jak je na tom? Vydrží snad více než den, ne? A co ta funkce Exmor R? Je užitečná? Kdyžtak by někdo mohl ukázat fotku, jak se s ním fotí ve tmě. Mně by to každopádně zajímalo.

    Jinak designově se mi velmi líbí, a opravdu je dostupný v hezkých barvách. Černý telefon si už nikdy víc nechci koupit.

    Odpovědět

      Roman
      1.8.2011 v 14:26

      Zatím ho mám krátce, takže žádné velké zkušenosti. Vydrží přesně podle toho jak si s ním hraješ:-)a jaké zvolíš nastavení. Zpočátku na něm budeš pořád cvakat, takže klasika jeden den jako u každého. Běžné používání se vleze i přes dva dny. Fotky za dne super, snad lepší než reál:-), to samé video. Za tmy tam, kam dosáhne blesk. Je potřeba do něj každopádně natahat pár aplikací. Je příliš citlivý na dotek což se projeví hlavně při psaní sms…zatím jsem nezjistil, jak si ho nakalibrovat a kdo ví, jestli to vůbec jde. HDMI kabel u něj není, tak zatím netuším jak to vypadá s prohlížením na televizi. Strpení, všechno bude…ptej se:-)

      Odpovědět

  33. fumens
    1.8.2011 v 15:38

    Konečně někdo odepsal kdo ho už opravdu vlastní :)
    Kalibrování by v tom telefonu někde být mělo. Zkus se podívat po netu. A nemusel si ho kalibrovat při prvním zapnutí? Například můj samsung se takhle kalibrovat musel. Momentálně žádné otázky vůči telefonu nemám, snad jen jestli jsi už zkoušel videohovor přes skype. Viděl jsem že telefon má kameru i ve předu, tak by to mělo jít. Jinak jsem rád, že z něho máš pozitivní dojmy. Den kdy si ho koupím taky už se blíží :)

    Odpovědět

      Roman
      1.8.2011 v 16:08

      Pokud se rozhoduješ nad výběrem mezi více modely, tak pak je dobré porovnat i cenu. Je jasné, že jsou „nadupanější“ mobily, ale ne za necelých 8tis. Jak říkám, zatím funguje jak má, jen je potřeba stáhnout pár aplikací. To je ale určitě každému jasné. SE Neo je podle mě hezká záležitost a ke všemu fungující:-D…Lecco se mu dá samozřejmě vytknout, no ale to bychom museli poradit výrobci:-)kde uděli soudruzi chybu..zatím se měj a přeju štěstí při výběru.

      Odpovědět

  34. Ali
    6.8.2011 v 18:23

    Dobry mam jeden problem galeria fotiek mi zmyzla a neviem kde tie fotky najdem skusal som restartnut telefon vyrat aj pamatovu kartu a nic mi nepomohlo dakujem za odpoved

    Odpovědět

      marek
      7.8.2011 v 22:21

      skus si stiahnut z marketu program astro nainstalovat a tam by si to mal mat … ako ja som tiez nieco podobne riesil a a teraz to riesim tak ze cez ten program alebo si tam rezim fotenia a tam si stihanem na lavo tu listu a tam su tiez foky ….

      Odpovědět

  35. marek
    7.8.2011 v 22:23

    Zdravim chcel by som sa vas opytat ako to riesite pokial chcete nejaky film do neho? Ake formaty to podporuje viem ze je to urcite 3gp ale na tom mi pride ze je slaba kvalita … neviem skuste nieco poradit nejaky program alebo tak dakujem

    Odpovědět

      Luboš Srb
      8.8.2011 v 10:37

      Dobrý den, doporučuji aplikace MoboPlayer, je ke stažení zdarma z Android Marketu a v pohodě přehraje i DivX filmy, čili není potřeba žádná konverze.

      Odpovědět

        marek
        8.8.2011 v 16:28

        Dobry den, tuto aplikaciu som si stiahol no a niektore filmy to stiahne niektore filmy to uz prehrava a neviete mi povedat ako to s filmamy vo formate avi?

        Odpovědět

          Luboš Srb
          8.8.2011 v 21:12

          Dobrý den, já jsem zatím nenarazil na film, se kterým by si tento přehrávač neporadil. Zvládá i filmy s příponou avi. Pokud by případně nastal problém například s plynulostí přehrávání, je možné ještě do telefonu doinstalovat potřebné kodeky pro daný typ procesoru, k dostání jsou opět zdarma na Android Marketu.

          Odpovědět

  36. marek
    9.8.2011 v 00:36

    Dakujem vam za vasu odpoved aj radu no ano ja som si to potom neskor vsimol ze na tom markete su aj kodeky tak tie som si nainstaloval hmm a aj tak som to nerozbehal neviem aj mne to prislo strasne cudne no riesil som to tak ze na markete som si stiahol bs player lite a v pohode to uz ide takze neviem kde je chyba …

    Odpovědět

  37. Adam K
    9.8.2011 v 22:06

    Dobrý den, pod jakým úhlem sklopení mobilu se na displeji obraz nečitelný a také bych jsem se chtěl zeptat jestli někdy bude v nabídce T…Mobilu. Děkuji

    Odpovědět

  38. Nick M
    12.8.2011 v 06:59

    Dobry den! Vlastnim starsi model SE a to: P990i a ten podporuje Office editor (xls a doc). Ma tento editor aj tento model Xperia Neo, alebo je tam iba prehliadac? Dalej: model P990i ma tzv. skener vizitiek, ma to aj Xperia Neo? A na zaver sa chcem este opytat, ci sa da Xperia Neo pouzit ako diktafon? Dakujem za odpovede.

    Odpovědět

  39. Martin J.
    16.8.2011 v 12:56

    Nick M: Co se týče Office editoru, tak podle mě tam má jen vestavěný prohlížeč office, nikoli editor. Ale z android marketu se na na to něco stáhnout dá. Tady jsem našel například aplikaci na editaci office souborů:

    https://market.android.com/details?id=com.qo.android.am3&feature=search_result

    Skener vizitek nevím, v tom ti nepomůžu, ale jako diktafon Neo používat určitě můžeš. Pokud v sobě automaticky takovou aplikaci nemá, tak stačí na android marketu vyhledat například „voice recorder“ a je to.

    Odpovědět

  40. lapajko
    18.8.2011 v 10:35

    nazdar. chtěl bych se zeptat na Ram. Totižto já jsem se koukal na internete a někde psali, že má jenom 300 něco ram ale tady se píše, že ma 512. tak tehdy jak to je? nebo android zaberá několik MB? Taky by mně zajímalo, jestli tenhle telefon přehrává flash hry. jo a jestli dobře vím, tak v tomhle telefoně je jenom timescape, ale mediascape ne… že jo?

    Odpovědět

      Sanel
      27.9.2011 v 23:15

      nekde taky pisou 320 MB ram ale mysli tim pamet telefonu musite to tam spravne napsat jinak flash hry nejspis jdou

      Odpovědět

  41. miskamiska
    18.8.2011 v 13:02

    o RAM-e som aj ja čítal, že sa na internete píše viac, koľko sa dá potom používať, s tým mali už užívatelia problémy. telefón flash hry prehráva, a timescape je v ňom, ale mediascape bohužial nie. no nevadí, podľa môjho názoru je to aj tak super telefón, hlavne za toľko peňazí…oplatí sa to kúpiť :D

    Odpovědět

  42. Maty
    12.9.2011 v 10:21

    Nejvíc nejlepší recenze … moc děkuji

    Odpovědět

  43. pepa
    16.9.2011 v 21:46

    nevím,který mobil si vybrat htc desire s nebo sonny ericson neo ?

    Odpovědět

      Sanel
      27.9.2011 v 23:13

      Dobry den,volil bych predevsim SE kamarad mel postarsi HTC HD 1 a jednou mu spadl a displej uplne ztemel a neslo na nem skoro nic delat,oprava by ho stala 3500,- a jelikoz jsem mel dkonalou k750i a ted mam nokii 5530 kterou jsem mel 4x v servisu,moje doporučení zní SE ,jen bych se podíval na Xperii Arc ty 1,5-2,5 tisice si priplatite ale cetl jsem ze ,ma pri beznem pouzivani vydrz cca 3,5-5 dni ,nevim co je na tom pravdy ale rozhodne bych volil SE

      Odpovědět

  44. Michal
    1.10.2011 v 12:53

    dobry den. ctel bych se zeptat, jak opravit nikrofon u xperie x1, aby nebyl tak citlivy…? ve velkem hluku nahravky chrapti…. dekuji michal

    Odpovědět

  45. hammer
    5.10.2011 v 21:26

    ludia to nevidite ake strasne su tie ukazkove fotky??? ved to je cisty fail … mozno je snimac OK ale pouzita optika to neuveritelne degraduje

    Odpovědět

  46. wampire
    11.10.2011 v 09:34

    Dobrý deň som čerstvým majiteľom Xperie Neo (cca 3 týždne)z počiatku som bol spokojný čo som aj stále ale ide tu o jeden problém a neviem čím to je blbne my Galéria čiže my nejde otvoriť nezobrazuje obrázky telefón som zo 3x obnovil od výrobcu a nepomáha to niekedy ide Galeria cca 2min a potom zase nezobrazí sa……vedeli by ste my povedať v čom je problém či bude asi najlepšie ísť ho dať reklamovať ???

    Odpovědět

  47. Ferry
    13.10.2011 v 19:59

    Dobrý den. Mám špatnou zkušenost ze sony ericsonama a bojím se, že tento typ by do budoucna dělal stejné chyby jako jeho dávní předchůdci. Mám na mysli, měl jsem SE V630i a po nějaké době se začal z ničeho nic vypínat. Třeba i jenom při malinkém otřesu a telefon jsem byl čtyřikrát reklamovat a nakonec mi byly vráceny peníze. Měl bych se tohoto problému bát i u SE Xperia Neo??

    Odpovědět

  48. rene
    14.10.2011 v 11:57

    Zdravim, koupit tento nebo novy RAY? Jake jsou mezi nima nejvetsi rozdily (tedy kdome mensiho displaye u RAY, ale uhlopricka pro mne neni rozhodujici faktor) jde spise o vyladeni software… co je lepsi? diky

    Odpovědět

  49. mick
    15.10.2011 v 23:06

    Jaký má dopad atypické rozlišení displeje 480×854? HTC Desire S, SGS atd. mají všichni 480×800. Omezuje to provoz některých aplikací?

    Odpovědět

  50. kodl258
    16.10.2011 v 01:31

    Mam ho týden a zatím docela spokojenost. Oproti recenzi byl v balení obsažen hdmi kabel a folie na display. Kabel není moc dlouhý ale funguje. Co je na displeji, to je na TV. Hlásí se to jako 720p. Podle nálepky na krabici je to balení určené pro ČR/PL/SK.

    Odpovědět

  51. Zdenek
    26.10.2011 v 17:17

    Ahoj lidi, mám problém a prosbu. Koupil jsem si NEO a nefunguje mi připojení na internet. Tedy akorat přes wifi. Mám vodafone. Přes internet se nastavení nepodaři, a v nastavení telefonu to chce jakousi adresu AP-zadavám jí podle návodu a nechce se uložit. Od kamoše jsem slyšel že prej Vodafon a specielně SE Neo se spolu pry nechtěj moc párovat, a že prej pomuže přehrát software. Nemate s tim nekdo vic zkusenosti? Dik Zdenek

    Odpovědět

  52. ajťák
    26.10.2011 v 22:17

    hojte!!!
    já mám nokii n73,hledal jsem dobrého nástupce v poměru kvalita*cena*fotoaparát*gps:
    1.jsem kouknul na Nokia C6-01 ,neuvěřitelná sračka..
    2.samsung galaxy ace ještě větší samsung je na nic víte,samsung je nejlevnější značka hned po lg a dalších zjevech…a je to znám nevěřím mu,mám zkušenosti ohledně elektra a ostatní měli sstejný názor…
    3.Xperia NEO-konečně,ten nejlepší má všechno,bezva fotoaparát,bezva cena,android(symbian už nikdy ten je akorát pro důchodce..pardoon jestli to čtete důchodci,.:))
    vestavěná gps-google maps stačí,navíc další aplikace voice search,google translate mi ulehčí živott…

    Odpovědět

  53. Adam
    26.10.2011 v 23:17

    Dobrý den,
    chtěl bych se zeptat jestli byste mi doporučili tento mobil či htc desire s. Poněkud odpudivě na mě působí tloušťka sony.
    Děkuji

    Odpovědět

      ajťák
      28.10.2011 v 00:14

      desire s je sračka neo je kvalitnější a tloušťka není žádná ostuda nevezmu si galaxy ace jenom kvůli tomu že je tenký vezmu si lepší neo protože je lepší.htc nedoporučuji

      Odpovědět

  54. Rocky
    5.11.2011 v 08:59

    Dobrý deň, ako viacero ľudí tu, váham medzi NEO a RAY, beriem si telefón k paušálu, NEO vychádza len o v prepočte 500CZk (20€) lacnejšie.

    Ktorý telefón by ste zvolili? Som bežný používateľ, ktorý si sem-tam pozrie mail a telefón skôr využíva, okrem cca 3 hod. telefonovania denne, ako zdroj zábavy na cestách.

    Čítam rôzne zahraničné porovnania kde vyhráva RAY, ale väčšinou len kvôli svojim rozmerom + takmer 300dpi dozlíšeniu (ale na úkor menšieho displaya).

    Takže, budem vďačný za akékoľvek vaše rady, pokojne aj z využívania jedného z týchto telefónov. Ďakujem.

    Odpovědět

  55. pepa
    6.11.2011 v 11:42

    ray je sice menší a lehčí,ale má menší vnitřní paměť a je k tomu dodávaná menší paměťová karta,NEO má o něco povedenější design,záleží na vás čemu dáte přednost

    Odpovědět

  56. Djka
    6.11.2011 v 19:42

    Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat,jestli se dá u tohoto mobilu změnit tapeta,protože se mi moc nelíbí ta modrá… a dyštak jak bych to mohla změnit?… předem děkuji za odpověď

    Odpovědět

      Hellmut
      24.11.2011 v 11:43

      na ploše stiskni pravý tlačítko > tapeta > a pak už jen vybírej, jestli chceš živou nebo normoš

      Odpovědět

        Djka
        24.11.2011 v 15:41

        děkuju :)

        Odpovědět

  57. Hellmut
    24.11.2011 v 11:44

    Poradí někdo, kde si nastavim kam se maj ukládat a instalovat veškerý věci? V telefonu už mi to hlasí, že mám malou paměť a nikde jsem nenašel,kde to přenastavit na kartu.. díky

    Odpovědět

  58. Zdenek
    30.11.2011 v 14:08

    Ahoj, nevíte náhodou někdo jak prodloužit interval vypnutí obrazovky(max.30min), třeba při používání telefonu jako navigace. Nebaví mě furt aktivovat obrazovku prsty za jízdy.

    Odpovědět

  59. Doxy
    10.12.2011 v 20:50

    Ahoj, chci se jenom ujistit páč s mobili tohoto kalibru nemám zkušenosti …. facebook, youtube a ten e-mail klient atd….. je to bez připojení na internet a zadarmo ? .. nebo se musím připojit na wifi ? :D … předem díky

    Odpovědět

  60. vlado
    12.12.2011 v 14:29

    Chcem sa spýtať, či je možnosť zväčšiť písmená na display napr. pri písaní SMS,alebo v kontaktoch, aby som nemusel zakaždým používať dioptric. okuliare.
    ďakujem.

    Odpovědět

  61. Kóča
    13.1.2012 v 00:21

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda má Neo klasicke složky obrazku… nebo jestli to ma delane jako xperia x10mini (že je vše pohromadě a nejde to rozdelit treba na zábava, party, domov atd.)…. a jeste jeden dotaz, zda se dají ukladat prílohy z sms/mms jako obrazky, videa hudba…. dekuji za odpoved

    Odpovědět

  62. Juraj
    14.1.2012 v 16:23

    chcem sa spytat redakcie ci sa pri testovanie tohto mobilu zahrieval pri zapnutej wifi alebo pri hrani hier

    Odpovědět

  63. Zelí
    14.1.2012 v 18:02

    Zdravím, telefon mám skoro týden, ale jsou s ním jen potíže: několikrát za den se sám od sebe restartuje, někdy se vypne zcela úplně a znovu ho zapnu pouze vyjmutím a zpětným zasazením baterie, po připojení na nabíječku se začne „plašit“ ( samovolné pouštění aplikací a všeho možného bez jakéhokoliv dotyku s ním) atd.

    Nevíte někdo co s tím ? mám ho nechat reklamovat ?
    Aktualizaci softwaru jsem už zkoušel – bezúspěšně.

    Odpovědět

  64. Nika
    8.2.2012 v 14:07

    Dobry den, mam SE Neo a chci se zeptat nebo spis poradit, stahla jsem si z marketu nejaka vyzvaneni a priradila k ke kontaktum a fungují. Ale kdyz telefon vypnu a zapnu prirazene vyzvaneni u kontaku nejsou. Jsou tam uplne jina vyzvaneni nez jsem si priradila. Nevite cim by to mohlo byt? Dekuji za odpoved.

    Odpovědět

  65. Dan Vodička
    8.2.2012 v 19:24

    Dobrý den mám sony ericson xperia neo v a nevim jak se u zpráv dává abych psal sms na ten limit 160 znaků a ne jenom 60

    Odpovědět

  66. Dominik
    9.2.2012 v 17:16

    Dobrý den ,
    měl bych zájem o tento telefon,ale když se dívám po e-shopech , tak sem narazil na 2 značení tohoto telefonu a to st15i a mt11 ,nevíte jaký je v tom rozdíl ?
    Díky

    Odpovědět

      Dominik
      9.2.2012 v 17:20

      teda mt15

      Odpovědět

      polas
      22.2.2012 v 15:01

      MT15i je Sony Ericsson Xperia neo (Hallon) (8Mpx)foťák, MT11i je Sony Ericsson Xperia neo V (5Mpx) foťák

      Odpovědět

  67. pillao
    11.2.2012 v 16:01

    Dobrý den,tchýně má sony ericsson neo v a stáhla si aktualizaci,při ní ji někdo volal a nechtěně vyškubla kabel k pc(USB),mobil se vypnul a nejde spustit jen lehce zavybruje. Nevíte co stím? Nebo ho musí dát do servisu. Děkuji za pomoc

    Odpovědět

  68. Zdenek
    18.2.2012 v 16:27

    Mám Neo už asu půl roku a jsem s ním strašně spokojenej. Jediný snad co mě mrzí je to že nejde k jednotlivým kontaktům přidat vlastní melodii na příchozí SMS. Všechny původní SE to uměli a takovejhle bomba telefon to neumí. Rád jsem to využíval. Nevíte náhodou jestli to nezmění nějaká další aktualizace? Dík za info.

    Odpovědět

  69. anna
    22.2.2012 v 22:41

    já mám xperii neo a jsem s ním nesmírně spokojená.SE je prostě bezkonkureční značka !

    Odpovědět

  70. Alis
    28.3.2012 v 18:57

    Nevíte někdo, jestli jde na sony ericssonu xperia neo V pojmenovat a rozdelit fotky zvlášt do svého alba?Nemůžu na to přijít a fotky jsou všechny dohromady

    Odpovědět

      vlado323
      13.11.2012 v 01:52

      Treba si stiahnut aplikaciu ES file explorer. A tam sa daju pekne vytvarat priecinky na karte. Podla toho vam to potom bude ukazovat aj v galerii.

      Odpovědět

  71. Katka
    6.4.2012 v 10:17

    Ja ma jednu otázku moja xperia neo v mi neche prehrat wma formát ked mi nieco taketo pride do mailu tak mi napíše že video nie je možne prehrať. Neviete co je s tym ako by som to vyriešila??

    Odpovědět

      vlado323
      13.11.2012 v 01:50

      Vsetko sa da riesit cez market. Treba si stiahnut aplikaciu MX player alebo BS player

      Odpovědět

  72. Rudolf
    14.4.2012 v 11:53

    Nevím,jak udělat poznámku, třeba Pin, návštěva lékaře a podobně.Budu rád, když mi někdo poradí.Děkuji

    Odpovědět

      vlado323
      13.11.2012 v 01:49

      Na poznamky odporucam stiahnut aplikaciu z marketu Colornote

      Odpovědět

  73. Filip
    15.4.2012 v 20:03

    Neví někdo jak v xperii neo přidat hlasitost závěrky fotoaparátu a zvuku při odemčení telefonu ? Nějak se mi to ztlumilo a nevím kde to přidat.Díky za radu.

    Odpovědět

  74. Tomáš..
    23.4.2012 v 20:22

    Dobrý den…Ja by som sa chcel spýtať…mám problém…a to taký že mi nezobrazuje fotky..ako ja ich vidím v priečinku ale nejdu mi otvorit..vždy len čierny obraz…prečo.?

    Odpovědět

  75. Martin
    24.4.2012 v 20:08

    Skvely telefon o kterem se pise jak na netu tak v manualu ze podporuje spoustu veci vcetne TV ale to nejhlavnejsi videohovory ve skutecnosti to TV nema a videohovory uz vubec ne funguji jen na skype

    Odpovědět

  76. Rudolf
    4.6.2012 v 18:28

    nešlo by nainstalovat do SE neo navigaci od nokie?

    Odpovědět

      vlado323
      13.11.2012 v 01:47

      Nie. Sygic, Navigon… Bezplatna je Waze. Samozrejme vsetko z marketu

      Odpovědět

  77. Rudolf
    9.6.2012 v 10:48

    Nemohu se dopídit toho, jak nahrát zvuk do SE Neo

    Odpovědět

      vlado323
      13.11.2012 v 01:46

      treba si nainstalovat z marketu tape a talk (odporucam)

      Odpovědět

  78. vlado323
    13.11.2012 v 02:41

    Mam tento telefon a mozno niekomu pomozem mojimi dlhodobymi skusenostami :) Skusim v skratke plusy a minusy. Plusy:
    + 3,7″ displej sa perfektne ovlada pomocou jednej ruky, IPS a AMOLED displeje su krajsie, ale v galerii pomocou technologie sony mobile bravia engine su fotky a videa naozaj pekne
    + predna vga kamera na videohovory pomocou skype, tango, gtalk…
    + LED informacna dioda je prakticka vec, ktora oznamuje zmeskane udalosti (hovor, sprava, upozornenia atd)
    + 8,1 mpix fotoaparat s xmor technologiou je vyborny. Xmor technologiu ucitite napriklad v uplnej tme, ked sfotite osvetlene mesto. Obycajny fotoaparat vam to nezachyti. Xmor technologia ano. Robi to aj krasne makra
    + HD video s rozumnou datovou spotrebou a automatickym zaostrovanim
    + hardver, ktory zvlada aj narocnejsie hry (asphalt 7, NOVA 3, Need for speed Most wanted, Modern Combat 3…)
    + svizny a vyladeny android 2.3.4.
    + HDMI vystup (super prakticka vec pre TV)
    Minusy:
    – neda sa vypnut automaticka regulacia jasu
    – hardverove tlacidla sa casom osuchavaju
    – konstrukcia po case trosku vrzga (hlavne bocne steny)
    – mala interna pamat
    – mala ramka
    – zbytocne predinstalovane aplikacie, ktore sa nedaju odinstalovat a zbytocne zaberaju miesto
    To je asi tak vsetko. Trvalo mi dost dlho (ako zaciatocnikovi v androide), kym som si telefon naozaj vyladil a prisiel na to, ze mam tam mat len kvalitne aplikacie a len take, ktore naozaj vyuzivam. Ostatne isli prec. Samozrejme, cim menej aplikacii v internej pamati a cim menej beziacich aplikacii v ramke, tym je telefon rychlejsi a tym padom potom odpada problem s malou internou pamatou a malou ramkou. Mnou používané a vyskusane aplikacie:
    – Opera browser (internetovy prehliadac)
    – Mobilne sms platby (mhd, parkovanie, poistenie)
    – imo messenger (vsetky ucty pokope – icq, skype, facebook…)
    – viber (hlasove volania, sms a mms zdarma ucastnikom viberu)
    – gtalk (video volania)
    – gmail (email)
    – google mapy so street view (prechadzate sa po Parizi, Londyne…)
    – google play market (market s tisicami aplikacii)
    – camera zoom FX (perfektny fotak s roznymi efektmi)
    – paper camera (super „papierove“ efekty pre vase fotky a videa)
    – tape a talk (kvalitny diktafon)
    – soundhound (vyhladavanie nazvu prave pocuvanej piesne)
    – tunein radio (perfektne internetove radio – najdete tam naozaj skoro kazde radio)
    – colornote (poznamky aj s pripomienkovacom)
    – sygic (celkom fajn navigacia)
    – all in one toolbox (16 nastrojov pokope v jednej aplikacii: bateria, task killer, mazanie cache, suborovy prehliadac atd atd)
    – free eng-slo (super offline anglicko-slovensky a slovensko-anglicky slovnik)
    – simple mp3 downloader (stahovanie mp3 zdarma)
    – raging thunder (podarene autickove preteky)
    – prsi (kartova hra)
    – NOVA 2 (perfektna graficky pekna akcna hra)
    – PES 2012 (futbal)
    Na zaver podla mna je to super telefon a nemam dovod sa nahanat za poctom jadier a za velkou ramkou a internou pamatou, ani za FULL HD videom, ktore ma dvojnasobnu spotrebu dat oproti HD a ani za najnovsim OS a velkym displejom, ktory sa neda ovladat jednou rukou. Drzim v ruke plnohodnotny telefon, ktory si mozem prisposobit podla vlastnych predstav, mozem ho ovladat pohodlne jednou rukou, z ktoreho mozem zdarma telefonovat cez viber a zdarma videotelefonovat cez gtalk alebo skype. Zhotovim s nim kvalitne 8mpix fotky aj v tme a pekne HD video s rozumnym datovym tokom. Telefon mi potiahne naozaj pekne a graficky narocne hry ako NOVA 3 alebo NFS Most wanted. To vsetko si mozem vychutnat na velkom TV pomocou prepojenia cez HDMI. V telefone mam iba aplikacie, ktore denne vyuzivam a tak nemam problem s ramkou ani internou pamatou. Tlacidla sa sice osuchavaju, ale na funkcionalite to neubera. Mam v nom 32GB pamatovu kartu a uzivam si ho naplno :) Caute! :)

    Odpovědět

      Tomáš
      7.5.2013 v 22:06

      Prosím vás četl jsem o sony xperia arc zde v tomto článku: http://mobilizujeme.cz/clanky/sony-ericsson-xperia-arc-recenze-styloveho-androida/ toto: Kvalitou fotografií patří k tomu lepšímu, co lze dnes na trhu sehnat. Ve finále musím pochválit i celkem slušně vybarvené snímky s nízkým šumem, ale zkritizovat musím nešetrnou kompresi dat. prosím vás platí to i pro tento typ telefonu Děkuji.

      Odpovědět

        vlado323
        7.5.2013 v 22:24

        Kompresia tam je takisto. Odporúčam aplikáciu camera zoom fx. Nastaviť na 100% kvalitu. Hneď sú fotky 2x väčšie dátovo a aj detaily sa mi zdajú viac.

        Odpovědět

          Tomáš
          8.5.2013 v 20:15

          Chcu se zeptat když použiju ten program: camera zoom fx z android play byly by ty fotky byly lepší nebo super. Jak byste to ohodnotil, chtěl bych kdyby to mělo kvalitu fotografií alespoň jako z sony ericsson k800i nebo nokia n8. Bylo by to alespoň tak kvalitní jako fotky z těchto mobilů samozřejmě přes ten program camera zoom fx. Děkuji.

          Odpovědět

            vlado323
            8.5.2013 v 20:20

            Lepšie. Nie super. Ale sú lepšie. Majú ešte raz takú veľkosť. Sú tam lepšie detaily. Porovnať to s uvedenými mobilmi neviem. Na N8 to ale asi mať nebude…

  79. Robert
    9.5.2013 v 00:29

    Zdravim Vas..poprosil by som vas o pomoc…mam taky problem ze ked zapnem mobil(Sony Ericsson Xperia Neo V)tak mi vyskoci len nacitavanie a znak XPERIA a dalej nejde…tak by som chcel zistit ci to bude sofwerova chyba alebo nieco ine…vopred dakujem za pomoc.. :)

    Odpovědět

  80. Tomáš
    9.5.2013 v 00:45

    Chtěl bych se zeptat vy máte ten sony ericsson xperia neo a takže chtěl bych vědět jestli je fakt tak super jak softwarově a harverově jak jste psal, proto že shánim něco bude dobře fotit hlavně a taky bude mít vyladěný android aby se nesekal. Uvažoval jsem o sony ericsson xperia arc ten má dokonce 4,2 display ale tam právě psali onu větu a kompresi tak že by mě zajímalo jestli je fakt tak hrozná nebo je na tom neu to trochu lépe ošetřeno nebo je to nastejno jelikož už s odstupem času můžete ty fotky co tu zveřejnili a ty vaše přes taen program udělané trochu lépe porovnant. A taky psali tu že ty nepotřebné programy jde vymazat pouze rot a to nevím co je. Mohl byste mi to prosím vás trochu objasnit. Děkuji.

    Odpovědět

      vlado323
      9.5.2013 v 10:11

      Super je velmi silne slovo. Je to uz starsi telefon. Jasne, ze ked mate v telefone dvojjadrak a 1GB ram, tak je to ina kava. Vsetko zavisi od toho, co vsetko tam budete mat a co vsetko bude bezat na pozadi a vyuzivat procesor a ramku. Podla toho telefon bude rychlejsi alebo pomalsi. Jasne, ze ked budete mat na pozadi FB, viber, whatsapp, ukazovatel baterie, merac dat, zivu tapetu, tak ten telefon nemoze ist svizne s jednojadrovym procesorom a takou ramkou akou ma. Android je o prisposobeni a o tom, ze vy sam si dokazete telefon vyladit a nastavit tak, aby Vam vyhovoval. Fotky to robi slusne, hlavne s aplikaciou Camera Zoom FX. Ale neda sa to porovnat s high-endmi ako S2, S3, S4 alebo fotomobilmi od Nokie… Aj S2-ka robi lepsie foto. Neo je proste priemer. Mozno trosilinku nadpriemer, co sa tyka foto. Mne ale stacil a to s mobilom tiez velmi rad fotim. Oproti S2 je tam menej detailov, slabsie foto v tme a su trochu vyblednutejsie… Ale nie je to nic strasne. Ked nemate tie fotky vedla seba a neporovnavate, tak Vam tie z Nea proste budu stacit.

      Odpovědět

  81. Tomáš
    9.5.2013 v 00:48

    Jo eště jedna věc máte tam android 4.xx nebo tam jde dát jenom 2.3x. Děkuji.

    Odpovědět

      vlado323
      9.5.2013 v 10:00

      Ja tam mam 2.3, ale je vydana oficialna aktualizacia aj na ICS

      Odpovědět

  82. Tomáš
    9.5.2013 v 15:51

    Prosím vás chtěl bych se zeptat jak a v čem se dělá ten rot při kterém lze vymazat ty nepotřebné aplikace které v tom telefonu jsou a normálně nejdou vymazat a jak velká je 1 fotka
    v kb kterou uděláte přes ten program Camera Zoom FX při 3 mpix. Mě v tom mojem se k800i dělá 1 fotka asi 864 kb při 3 mpix. A ten android předpokládám 4.xx se asi nahrává přes program update service je to nebo ne? Děkuji.

    Odpovědět

  83. Šárka
    2.5.2015 v 12:20

    Prosím, sháním informaci, jak u tohoto telefonu odstranit přebytečné aplikace.
    Když zapnu telefon, objeví se mi informace – v interním úložišti nedostatek
    místa. Smazala jsem již téměř všechny své aplikace, fotky i zprávy a problém přetrvává. Nemůžu díky tomu aplikace ani zaktualizovat. Na internetu najdu jen informace jak postupovat u ostatních mobilů, např. u samsungu, ale o tomto mobilu nic. Pokud máte někdo s tím podobnou zkušenost a podařilo se vám ji vyřešit, prosím o pomoc. Děkuji

    Odpovědět

Přidat komentář

Jak vybrat telefon v roce 2016, nezapomeňte na těchto 5 věcí

Jak vybrat telefon v roce 2016, nezapomeňte na těchto 5 věcí

18. 4. 2016  |    |  diskuze (31)

Technologie mobilních telefonů, dnes bychom spíše řekli smartphonů, se každým měsícem, každou tiskovou konferencí, posunují kupředu. Je tedy zcela běžné,…

Recenze Huawei Mate 8: dokonalý po všech směrech (exkluzivně)

Recenze Huawei Mate 8: dokonalý po všech směrech (exkluzivně)

12. 2. 2016  |    |  diskuze (59)

Hledáte to nejlepší na poli superphabletů? Tak už dál nemusíte. Huawei Mate 8 je přímo mistrovským dílem, ze kterého čiší…

7 vlastností, které má údajně přinést iPhone 7

7 vlastností, které má údajně přinést iPhone 7

9. 11. 2015  |    |  diskuze (25)

I když iPhony 6S a 6S Plus jsou na trhu jen krátce, tak se již příznivci této značky těší, co přinese…

Recenze Honor 7: reparát na výbornou

Recenze Honor 7: reparát na výbornou

25. 10. 2015  |    |  diskuze (15)

Nový přístroj z dílny odnože značky Huawei opět nabízí skvělý poměr ceny a výkonu. K tomu návdavkem i několik velmi praktických zlepšováků…

Recenze Lenovo Vibe Shot: Levná stylovka mezi fotomobily

Recenze Lenovo Vibe Shot: Levná stylovka mezi fotomobily

12. 8. 2015  |    |  diskuze (37)

Lenovo vyrobilo s trochou nadsázky smartphone, který nemá konkurenci. Kdo jiný totiž přináší stylový fotomobil a ještě k tomu za…

5 funkcí, které už dnes na mobilu nikdo nepotřebuje

5 funkcí, které už dnes na mobilu nikdo nepotřebuje

6. 8. 2015  |    |  diskuze (43)

Před lety se podle nich rozlišovaly jednotlivé kategorie mobilních telefonů a připlácely se za ně tisíce korun. Dnes byste je…

7 aplikací, které zázračně fungují, ačkoliv byste to možná nečekali

7 aplikací, které zázračně fungují, ačkoliv byste to možná nečekali

25. 5. 2015  |    |  diskuze (3)

Mezi aplikacemi, které využíváme každý den, se často objevují unikáty vypadající, jako by byly z jiného světa. Když většina uživatelů…

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu

23. 11. 2012  |    |  diskuze (127)

Nestihli jste si do 15. srpna 2012 stáhnout Flash Player z obchodu Google Play? Nevadí. Existuje jednoduchá možnost, jak Flash…

Recenze Huawei P9 Lite: znovu králem kompromisů

Recenze Huawei P9 Lite: znovu králem kompromisů

VČERA  |    |  diskuze (4)

Loňský model P8 Lite byl naprostým bestsellerem. Čínský výrobce dokázal prodat přes 10 milionů kusů tohoto „odlehčeného“ modelu, čímž nejen překonal…

Samsung ukázal 5,5" 4K displej vhodný pro příští vlajkovou loď

Samsung ukázal 5,5″ 4K displej vhodný pro příští vlajkovou loď

VČERA  |    |  diskuze (4)

Je jasné, že závod o co nejvyšší rozlišení u smartphonů nekončí. Důvodem je virtuální realita, pro kterou výrobci začínají své…

Finové to nevzdávají, představili nový smartphone Jolla C

Finové to nevzdávají, představili nový smartphone Jolla C

27. 5. 2016  |    |  diskuze (5)

Takzvaní přeběhlíci z Nokie se nevzdávají. Ani prodejní neúspěch a zrušení tabletu je neodradil, aby nyní představili po prvním Jolla…

Samsung Galaxy C7 oficiálně: větší a silnější bráška

Samsung Galaxy C7 oficiálně: větší a silnější bráška

27. 5. 2016  |    |  diskuze (1)

Samsung společně s prvním „pětkovým“ modelem zbrusu nové řady Galaxy C představil také většího kolegu „césedm“. Prakticky však přináší jen…

Oppo má první skládací smartphone, praktický ale moc není

Oppo má první skládací smartphone, praktický ale moc není

27. 5. 2016  |    |  diskuze (5)

Čínská společnost Oppo tento týden odhalila svůj první prototyp skládacího smartphonu. Bohužel, zatím se nejedná o žádný technologický výstřelek, na…

Samsung vyrobil limitovanou "Batman" edici Galaxy S7 Edge

Samsung vyrobil limitovanou „Batman“ edici Galaxy S7 Edge

27. 5. 2016  |    |  diskuze (8)

Je vaším oblíbeným hrdinou Batman? Pak se možná zamilujete do speciální limitované edice telefonu Samsung Galaxy S7 Edge Injustice Edition, která…

ZTE odhaluje Axon 7: smartphonovou bestii se 6 GB RAM

ZTE odhaluje Axon 7: smartphonovou bestii se 6 GB RAM

27. 5. 2016  |    |  diskuze (0)

ZTE prozatím stálo opodál od oblasti virtuální reality, což se však nyní mění a čínská firma odhaluje své první zařízení pro VR,…

Tohle mají být nové "vlajkové lodě" Moto Z, možná budou hned tři

Tohle mají být nové „vlajkové lodě“ Moto Z, možná budou hned tři

27. 5. 2016  |    |  diskuze (1)

Motorola, respektive Lenovo, připravuje své nové vlajkové lodě pro letošní rok. Mělo by se údajně jednat „minimálně“ o dvojici modelů…

Mobilní zobrazení