Mobilizujeme.cz

Samsung S5560 – recenze dvojníka Samsungu Star s Wi-Fi

3. 10. 2010  |  recenze  |  autor:

Samsung S5560 je Samsung Star s Wi-Fi, což potvrdí naše recenze. Výbavou Samsung S5560 neurazí – má 3“ WQVGA dotykový displej, 5 Mpx fotoaparát, LED blesk, Wi-Fi, prostředí TouchWiz, microSD slot, FM rádio, přístup k sociálním sítím či Google mapy.

Mobilní telefon Samsung S5560 do recenze zapůjčil e-Shop Samsung.

Samsung S5560 (Marvel) je dvojník modelu Star, nesoucí 3“ dotykový displej, podporu Wi-Fi, prostředí Touchwiz, widgety na pozadí, klasický 3,5 mm Jack, microUSB, slot na microSD a má slušnou výdrž. V prodeji jsou barevné varianty – Noble Black a White. Speciální edice „Anelka“ se objevuje pouze ve Francii. S relativně nízkou cenou může být pro řadu zájemců řešením při uvažované změně telefonu.


Samsung S5560 ve verzích Black, White a Anelka Edition

TIP: Veškeré informace o mobilním telefonu Samsung S5560 najdete v katalogu mobilů.

Základní parametry – Samsung S5560

Rozměry 108 x 52 x 12,9 mm
Hmotnost 96 g
Displej dotykový, rezistivní, TFT, rozlišení 240 x 400 px, 262 tisíc barev, úhlopříčka 3,0“
Paměť 78 MB vnitřní + paměťové karty microSD až 16 GB
Operační systém ne, prostředí TouchWiz
Fotoaparát 5 Mpx (2560 x 1920 px), autofocus, LED blesk, rozpoznání obličeje, úsměvu, mrknutí, stabilizátor obrazu
nahrávání QVGA videa s 15 snímky/s
Obsah balení návod, CD se softwarem, baterie, nabíječka, USB kabel, stero headset se špuntovými sluchátky
Cena a dostupnost 4 000 Kč, od jara 2010

Krátké postřehy z testování Samsungu S5560:

Co se nám líbilo: kompaktní pevné provedení, pogumovaný zadní kryt telefonu, fotoaparát s autofocusem a přisvětlovací LED diodou, bezdrátové Wi-Fi, obrazovky s widgety, 3,5 mm konektor Jack a microUSB konektor

Co se nám nelíbilo: nepřesvědčivý webový prohlížeč, pomalejší reakce, starší Google mapy, chybějící rychlá data


Obsah balení:

Krabice s označením GT-S5560 (Samsung S5560 Marvel) a přívětivým nápisem „Stylish Touch, 5Mpx Wi-Fi Full Touch“ dává tušit, že tento telefon bude rozhodně zajímavým pro mnoho příznivců výrobce Samsung. Podívejme se, co všechno k telefonu přibalil. V krabice je vedle telefonu baterie, USB kabel, nabíječka, špuntová sluchátka s 3,5 mm konektorem Jack, uživatelská příručka a CD s programem Samsung PC Studio.

Vzhled a konstrukce:

Konstrukčním zpracování vychází Samsung S5560 z řady dalších telefonů, se kterými nese společné ovládací prvky pod displejem i tlačítka po stranách přístroje. Přední straně vévodí 3“ dotykový displej, zadní straně objektiv 5 Mpx fotoaparátu a přiléhající LED dioda. V ruce drží telefon příkladně zejména proto, že zadní kryt je opatřen gumovým povrchem. Rozměry jsou 106 x 53,5 x 11,9 mm, hmotnost 96 gramů.

Správně umístěné jsou konektory – 3,5 mm konektor Jack a microUSB – na horní hraně telefonu. Na bocích jsou proto pouze ovládací tlačítka, a to na levém boku ta pro ovládání hlasitosti, na pravém boku pro uzamykání telefonu a spuštění fotoaparátu. Ve spodní hraně je patrný otvor pro mikrofon. Samsung nezapomněl ani na otvor pro poutko, který je v horním okraji levého boku při pohledu na přední část telefonu.

Po sejmutí zadního krytu se dostaneme k baterii a slotu pro microSD kartu. Překvapivě zde je i slot pro SIM kartu ve stejném provedení, jako pro microSD kartu, tedy způsobem zacvaknutí do otvoru. Není tedy potřeba vyjmout baterii při každé výměně SIM karty, což řada uživatelů ocení.

Displej a ovládání:

S modelem S5230 Star toho má testovaný Samsung Marvel hodně společného, počínaje displejem a konče prostředím telefonu. Jen nepatrný rozdíl v šířce displeje byste při položení telefonů vedle sebe jen stěží odhadovali. Samsung S5560 na mě působí s poněkud užším protáhlým displejem, i když tomu ve skutečnosti tak není. Displej má úhlopříčku celé 3“ a rozlišení WQVGA, tedy 240 x 400 px. Zobrazuje 262 tisíc barev a jeho dotyková technologie je rezistivní. Neznamená to však, že byste museli používat pouze stylus. Displej je uzpůsoben ovládání prsty, nehty i stylusem, záleží na uživateli. Všechny způsoby jsou bezproblémové. Pro automatické otočení na šířku displeje je přítomen akcelerometr.

Ovládání probíhá výhradně skrze displej a trojici tlačítek pod ním, z nichž prostřední funguje jako o úroveň zpět, okrajová tlačítka jsou určena pro hovory, vypnutí/zapnutí telefonu a rychlé vypnutí jakékoliv aplikace. Jejich provedení zcela spadá do konceptu telefonu. Ještě nesmím zapomenout zmínit možnost regulace jasu displeje a dobu podsvícení, a to v nastavení telefonu. Automatická varianta zde není, chybí světelný senzor.

Baterie a výdrž:

Za výdrž telefonu musím Samsung pochválit. Pro běžného uživatele využívajícího funkce telefonu to znamená minimálně dva, tři i více dní bez nutnosti dobití. Baterie typu Li-Ion přitom nemá bůhvíjakou kapacitu, pouze 960 mAh. Největší zátěží pro ní je bezpochyby zapnutá Wi-Fi a jas displeje na maximum. Pro opětovné nabití baterie si vyčleňte mezi 2-3 hodinami času. Jelikož je telefon nabíjen pomocí klasického microUSB konektoru, nejste odkázáni pouze na svou unikátní nabíječku, kterou byste jinak museli všude vláčet.

Prostředí telefonu:

Samsung S5560 má totožné prostředí od Samsungu, jako oblíbený model S5230 Star, a to TouchWiz. V podstatě se liší snad jen přidanou Wi-Fi sítí a vnitřní pamětí telefonu, která je u modelu S5560 rovna 78 MB. S microSD kartou rozšíříte kapacitu až o 16GB.

Struktura domovských obrazovek i menu je neměnná, tedy tři základní domovské obrazovky s možností libovolného navolení widgetů na pozadí (čas, aplikace, Wi-Fi, Bluetooth, atd.) a menu uskupené také do tří po sobě jdoucích obrazovek s dvanácti ikonami na prvních dvou, s šesti na poslední obrazovce. Možné jsou dílčí úpravy, jako změna pozadí, motivu, typu písma a stylu hlavního menu. Nechybí několik předdefinovaných profilů s možností úprav, inteligentní odemykání displeje napsáním definovaného znaku, vibrační odezva na každý dotyk a nutná kalibrace displeje.

Telefonování a zprávy:

Telefonní seznam pojme až 2 tisíce kontaktů. Ke každému kontaktu můžeme přidat kromě telefonního čísla také obrázek, speciální vyzvánění, tón zprávy, email, přezdívku a mnoho dalších údajů. Kontakty můžeme řadit do jednotlivých skupin a nechybí ani nastavitelné vyzváněcí profily a skupiny volajících a oblíbené. Pro snazší nelezení kontaktů slouží vyhledávání podle počátečních písmen, pro rychlý posun v kontaktech speciální posuvná lišta, která se po uchopení zvětší.

Do telefonu uložíme až 500 zpráv. Během psaní zpráv můžeme využít slovník T9. Naopak pokud zvolíme softwarovou klávesnici QWERTY v režimu na šířku displeje, tak je prediktivní slovník zbytečný. Kromě běžných zpráv můžeme vytvářet také multimediální zprávy MMS či emaily. Průvodce nastavením emailu usnadňuje nadefinování vlastní schránky. Pozor ovšem, někdy může telefon při prvních stažení emailů do telefonu všechny příchozí z vašeho emailu zcela přesunout do telefonu. Tento nežádoucí problém se objevuje pouze u Samsungu. Lze využít také služby Exchange ActiveSync.

Fotoaparát:

Obstojně si model vede s funkcí fotografování. Vestavěný 5 Mpx (2560 x 1920 px) fotoaparát dostal autofocusu a přídavnou LED diodu do horších světelných podmínek. Funkcemi fotoaparát mile překvapí, umí totiž rozpoznat obličej, úsměv a mrknutí, má stabilizátor obrazu, režim makro či panorama. Snímky jsou ukládány dle volby do telefonu nebo na paměťovou kartu. V režimu videokamery je nastavení omezenější, lze např. vypnout nahrávaný zvuk nebo LED blesk. Nahrávané video může mít rozlišení QVGA (320 x 240) s 15 snímky/s.

Zkušební fotografie – Samsung S5560 Marvel:

Organizační a funkce, zábava:

V menu telefonu najdeme hudební a video přehrávač, FM rádio, hry či zástupce pro rychlý přístup k sociálním sítím (Facebook, MySpace, Flickr) pomocí webového prohlížeče.

Hudební přehrávač zvládá běžné audio formáty (MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA, WAV, MIDI), třídí skladby podle kategorií (interpret, alba, žánry, skladby, skladatelé, poslední přidané, poslední přehrané), zobrazí obrázek, pokud je připojený k danému souboru, a nechybí ani tvorba playlistů. Je zde také služba podcast. Minimalizace hudebního přehrávače na pozadí je samozřejmostí.

Skladby můžeme nechat přehrávat s náhodným výběrem či opakovaně. Ekvalizér je k dispozici pouze v jednoduché formě. Můžeme si vybrat jen z přednastavených režimů: normal, rock, pop, dance, classic, jazz, wide, dynamic a surround. Vedle hudebního přehrávače můžeme využít také FM rádio, které disponuje funkcí RDS, alternativní frekvencí, automatickým vyhledáváním či nahráváním. K poslechu je však nutné nejprve připojit dodávaný headset, který slouží jako anténa rádia. Oblíbené stanice mohou být uloženy.

Z běžných funkcí telefonu jmenujme postupně poznámky, úkoly, stopky, časovač, převodník, světový čas, kalkulačku, diktafon, vyhledávání Google, budík s opakováním a kalendář s plánováním.

Datové funkce, prohlížeč a mapy:

Datová výbava telefonu není nejideálnější, ale chybějící rychlá data HSDPA plně nahrazuje bezdrátové Wi-Fi (802.11 b/g). Přes operátora tedy platí pouze přenosy GPRS a EDGE. Správa bezdrátových sítí Wi-Fi je snadná pro každého, s možným podrobnějším nastavením pro více znalé uživatele. Přenosy na kratší vzdálenosti obstará Bluetooth 2.1 s podporou stereo poslechu přes BT sluchátka. Nabíječka i USB kabel se připojují přes microUSB konektor. Mezi počítačem a telefonem lze přesouvat např. hudbu, fotografie či video přes USB kabel (USB 2.0).

Webový prohlížeč (Samsung Mobile Browser v1.0) o svých kvalitách nepřesvědčil, evidentně postrádá datovou konverzi a načítání stránek přes operátora trvá. Přes Wi-Fi je načítání rychlejší (dle rychlosti sítě, která Wi-Fi poskytuje), ale stránkám i tak chybí podpora YouTube videí a Flash. I když funguje kinetické skrolování po stránkách, tak režim zobrazení při přiblížení není nejlepší a posuv je mnohdy trhaný. Oblíbené stránky mohou být uloženy, stejně jako je k dispozici historie.

Samsung S5560 má k zobrazení pozice předinstalované Google mapy 2.3.2, což je oproti současné verzi 4.5 na míle vzdálené. Nějaká aktualizace v nedohlednu, škoda. K zobrazení aktuální pozice používá telefon výhradně datové přenosy přes operátora, takže pozice nebude tak přesná, jako při použití GPS. Tu telefon postrádá. Pro občasné nalezení cesty však mapy svůj účel splní.

Závěr recenze Samsungu S5560:

Samsung S5560 Marvel je v podstatě kopií Samsungu S5230 Star a odlišností má naprosté minimum. Kladně hodnotíme přítomnost Wi-Fi, která právě modelu Star citelně chyběla, a lépe vytvarovanou konstrukci telefonu. Funkcemi telefon neurazí, protože běžnému uživateli poskytne vše, co od telefonu očekává – volání, zprávy, email, web, fotoaparát, mapy, atd. Vhodný je také pro začátečníky s dotykovým displejem, kteří si chtějí přivyknout dotykovému způsobu ovládání. Cena je položena relativně vysoko oproti současné ceně modelu Star (k 3. říjnu zhruba 4 tisíce za model S5560 a necelé 3 tisíce za model S5230 Star), ale to je ona daň za Wi-Fi, lepší fotoaparát a hezčí zpracování telefonu.

Mobilní telefon Samsung S5560 si můžete zakoupit na oficiálním e-Shopu Samsung.

dotykový displej absence rychlých dat
3,5 mm Jack starší Google mapy
microUSB
Wi-Fi

Témata:, , ,

Diskuze k článku (67 komentářů)

  1. Stewee
    3.10.2010 v 21:10

    Jeho velkou chybou, resp. nedostatkom je absencia softveru (androidu, prip. aj ineho).
    Inak pekny kusok… skoda, je odsudeny skor na vacsinovy nezaujem ako zaujem.

    Odpovědět

  2. Thomas
    4.10.2010 v 18:05

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli byste dali přednost tomuto mobilu nebo S5620 monte??? A jestli je velký rozdíl mezi odporovým displejem tohoto mobilu a kapacitním S5620 monte, z hlediska ovládání???

    Odpovědět

      Luboš Srb
      4.10.2010 v 20:53

      Dobrý den, oba zmíněné telefony jsou si velmi podobné, mezi největší rozdíly patří použitý typ displeje (Monte kapacitní, S5560 rezistivní) a přítomnost navigace NaviExpert u modelu Monte. Každému, kdo využije navigaci, doporučuji spíše Samsung Monte, který se navíc i o něco lépe ovládá díky kapacitnímu dotykovému displeji. Naopak kdo navigaci nevyužije, rozhodně neudělá špatně, když si koupí model S5560.

      Odpovědět

  3. mato
    4.10.2010 v 22:26

    Dobry den, mohli by ste porovnat kvalitu snimok fotoaparatu s mobilmi LG GD880 a LG GT540 ?

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      4.10.2010 v 23:15

      Dobrý den, zkušební fotografie u všech tří recenzí těchto telefonů máte k dispozici, pokud si je stáhnete do svého PC, pak jistě vaše znalé oko posoudí fotky lépe a budete spokojen. Obávám se, že v případě veřejného srovnávání by se tu objevily připomínky, že tento umí lépe tohle a tamten zas ono a každý by hájil jiný telefon. Takto máte možnost si kvalitu porovnat sami, což je objektivnější. Děkuji.

      Odpovědět

  4. mato
    10.10.2010 v 22:29

    Dobry den, fotoaparat ma doopravdy režim makro? lebo na eshope samsungu odpisali ze nemá funkciu makro. Este by som rad vedel ci S5560 ma samospoušť a funkciu Wide dynamic range.

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      11.10.2010 v 07:40

      Dobrý den, Samsung S5560 má funkce, které jsem vypsal v recenzi v sekci fotoaparát. Makro opravdu má, pokud vám odepsali opak, tak se na telefon ani nepodívali, aby to zjistili. Pokjud byste zavítal odkazem v recenzi na katalog mobilů – http://mobilizujeme.cz/katalog-mobilu/samsung-s5560/ tak zde dokonce máte odpověď i na samospoušť, stačí hledat. Ano, má.

      Odpovědět

  5. jarda
    29.10.2010 v 15:51

    S tímto telefonem jsem byl nadšen 48 hodin. Pak přestal telefonovat, což je vada zcela zásadní.Ani záruční oprava nepomohla,fungoval asi půl dne a je tam znovu se stejnou vadou-nefunguje ani mikrofon,ani sluchátko. Neslyším nic, ani protější strana neslyší mne.Těším se na třetí opravu tétož a uteču od Samsungu. Sorry, věřil jsem této značce více,než si zaslouží.

    Odpovědět

  6. Honza
    30.10.2010 v 11:38

    Dobrý den,prosím o velmi důležitou a velmi prostou radu.Jako úúplný laik potřebuji Vaši odbornou pomoc. Nokii 5230? nebo Samsung S5560?

    Odpovědět

      maser
      3.11.2010 v 19:19

      Samsung:
      + kvalitnější foťák
      + widgety

      Nokia
      + operační systém Symbian = více kvalitních aplikací
      + lepší rozlišení displeje
      + GPS s navigací zdarma

      Odpovědět

        acu
        9.12.2010 v 23:46

        Samsung
        + wifi

        Odpovědět

  7. sosuke
    21.11.2010 v 19:02

    dobrý den..chtěl jsem se zeptat jak kvalitně tento mobil přehrává hudbu?? (basy,šum,atd..) děkuji za odpověď

    Odpovědět

      růžka
      7.1.2011 v 21:33

      náš kluk si to chválí a jsou u toho i dobrý sluchátka

      Odpovědět

  8. machy
    25.12.2010 v 12:00

    dobrý den . chtěl jsem se zeptat jak se v samsung s5560 nastavý vyzvánění pro všechny kontakty najednou mě to de jen po jednom kontaktu ? děkuji za odpověd

    Odpovědět

  9. karla
    28.12.2010 v 19:53

    Také prosím o radu mám dostupnou síť wifi, ale telefon nejde připojit, musí se telefon ještě nějak nastavit??To je zatím jediný nedostatek:-(

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      28.12.2010 v 21:37

      Dobrý den, telefon se nijak nemusí nastavovat, připojení funguje okamžitě. Možná vám v domácí síti zlobí DNS server a proto se stránky nanečtou. Pokud se ale neá připojit k wifi, pak nevím, čím by to mohlo být. Zkuste to mimo domov a pokud to jinde půjde, pak je nejspíš chybně nastaven domácí wifi router.

      Odpovědět

        karla
        29.12.2010 v 09:58

        Děkuji za odpověď, zkoušela jsem to i mimo domov a stále mi telefon píše-žádná odezva z přístupového bodu(hlavně u domácího ADSL internetu) a nebo ověření se nezdařilo-což asi bude u zabezpečených sítí, na notebook se doma připojím bez problémů????

        Odpovědět

  10. karla
    5.1.2011 v 15:07

    Zdravím, tak problém s wifi u telefonu stále trvá i na dostupných veřejných sítích mi telefon píše ověření se nezdařilo, poradí někdo co s tím:-(

    Odpovědět

      Ironix
      26.1.2011 v 20:08

      v nastavení si změň profil sítě

      Odpovědět

  11. růžka
    7.1.2011 v 21:30

    tak už se nám to konečně povedlo a fakt to funguje
    nám to nešlo protože heslo máme přílš dlouhé tak jsme nastavili ze 64 b na 128 a pak už se nám tam do sítového hesla vešlo. ale kdo máte heslo do 10 znaku tak nemusíte nic měnit.tak zatím ahoj

    Odpovědět

  12. karla
    9.1.2011 v 19:46

    mě už se to taky konečně povedlo, signál musí být opravdu kvalitní více než 3čárky, super funguje :-)

    Odpovědět

      Katka
      4.7.2011 v 14:59

      Dobry den, a je Wi-Fi zdarma? me totiz pri pripojeni k internetu treba na seznam-email pise,ze pripojeni prostrednictvim datovych paketu muze zahrnovat dalsi poplatky.

      Odpovědět

  13. Milan
    29.1.2011 v 09:32

    Dobrý den, prvně bych chtěl poděkovat za ty úžasné recenze co tu jsou. Chtěl bych se zeptat, jestli tu LED diodu můžu použít i jako svítilnu? Já vím, je to asi hloupý dotaz, ale u mého SE K700i jsem si na ni tak zvyknul. Díky.

    Odpovědět

      Luboš Srb
      30.1.2011 v 09:45

      Dobrý den, LED diodu na zadní straně telefonu jako svítilnu bohužel standardně nelze použít. Možné by to bylo po stažení nějaké aplikace, ovšem žádnou konkrétní pro Samsung S5560 neznám.

      Odpovědět

        maso
        15.6.2011 v 14:50

        Lze to takto dáte natáčet video s bleskem a až budete chtít svítilnu vypnout zmáčknete tlačítko zpět (prostřední)(tím se video neuloží)

        Odpovědět

          janek
          3.9.2011 v 08:56

          to je trošku “pičatý“ postup,ne ? :-)

          Odpovědět

  14. Martin h
    30.1.2011 v 14:11

    prosim vás…může mi někdo říct jaké formaty videí podporuje přehravač v tomto bezva zařízení? Děkuji

    Odpovědět

      Luboš Srb
      30.1.2011 v 17:17

      Dobrý den, Samsung S5560 podporuje následující video formáty: MPEG4, H.263, H264, WMV.

      Odpovědět

  15. katty
    26.3.2011 v 19:06

    dobry den, chcela by som sa tiež opytat na to WIFI.. mam podobny problem, doma sa nemozem pripojit na zabezpecenu siet wifi.. zmenila som aj profil siete aj heslo mam kratsie ako 10 znakov … stale mi napíše PRISTUPOVY BOD NEODPOVEDA…

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      26.3.2011 v 20:39

      Vypadá to na komplexní problém více telefonů Samsung. Mě pro změnu jiný model nenačetl vůbec přístupový bod vytvořený telefonem, přitom byl aktivní a jiné telefony ho načetly. Tuto chybu se pokusím konzultovat s výrobcem, protože to má vážný dopad na mnoho uživatelů.

      Odpovědět

        katty
        6.4.2011 v 11:14

        pripojila som sa na verejne WIFI v obchodnom centre, som neverila vlastným očiam =) ale doma mi to stále nejde =(

        Odpovědět

  16. DZimmy
    29.3.2011 v 09:33

    Dobrý den,
    chtěl bych se zeptat jak je na tom tento telefon v porovnání s B3410?
    Po QWERTY klávesnici netoužím, takže tohle vypadá jako jasná volba, jen nevím proč je B3410 o tolik oblíbenější. Nebo není?

    Předem děkuji za odpověď.

    S pozdravem,
    DZimmy

    Odpovědět

      Luboš Srb
      25.4.2011 v 12:56

      Dobrý den, Samsung B3410 je skutečně oblíbenější díky QWERTY klávesnici, jinak jsou oba telefony prakticky totožné, takže ve vašem případě doporučuji Samsung S5560.

      Odpovědět

  17. Hanynka
    30.5.2011 v 00:10

    Dobrý den, telefon mi neustále hlásí plnou pamět pro SMS, ale podle stavu paměti není ani pamět telefonu ani SIM zaplněna, existuje ještě nějaký jiný limit pro zprávy než 500 pro tel. a 25 pro SIM?
    Telefon se mi také opakovaně „kousne“ a nereaguje na žádné tlačítko, předpokládám že by to vyřešila reklamace s přehráním SW, lze nějakým způsobem zálohovat SMS?

    Děkuji za odpověd
    Hanynka

    Odpovědět

      Petra
      1.1.2013 v 17:02

      Dobrý den,mam uplně stejný problém s SMS pamětí.A tak se ptám přišel už někdo na to čím do je?

      Děkuji za odpověd
      Petra

      Odpovědět

  18. Domča
    5.6.2011 v 20:59

    Dobrý večer. Chtěla jsem se zeptat, co mám dělat, když mi nejdou přehrát videa. Vždy mi to ukáže připojeno, video se nespustí a všechny tlačítka jsou šedé. A dále bych se chtěla zeptat, jestli nevíte o nějakém českém návodu na internetu, já jsem totiž dostala k mobilu pouze anglický a arabský návod. Děkuji za odpověď

    Odpovědět

  19. nikolka007
    7.6.2011 v 22:09

    Nevíte jak se připojit na internet přes wifi?připojím se, ale nevím jak mám spustit internet :(. nejsem si jistá jestli to jde přes ikonku v menu internet, aby se to pak nepřipojilo na placený internet.mám samsung s5560i.děkuji za případnou odpověd.

    Odpovědět

      Evka
      17.7.2011 v 11:56

      je podstatné, aby si si pri každom pripojení kontrolovala profil pripojenia = cez čo sa pripájaš. Ja mám v samsungu orange world, orange internet, orange mms, + wifi ktoré si nájdem. Vo všetkých aplikácia je nutné to nastaviť na wifi, ak nechceš platiť – t.j.
      – zapni wifi, vyhladaj, pripoj a potom skontroluj:
      WIDGETY: z hlavnej plochy nastavenia widgetov >nastavenie > profily widgetov > vyber wifi (pripadne daj v nastaveniach sieti vypnut)
      INTERNET: hlavne menu > internet > nastavenia > internetové profily > wifi
      HRY A DALSIE: hl. menu > dalsie > pripojenia > wifi
      – pri dalsich pripojeniach ti moze dat hlasku, ze sa nepodarilo vytvorit spojenie k danej wifi, ale to preto, ze nie je v dosahu (napr. zmenis obchodny dom, no proste sa chces pripojit cez inu wifi) – vtedy ti pred pripojenim hodi tabulku na vyber, cez co sa pripojit.
      – inak by wifi mala byť zadara… dufam :-D

      Odpovědět

  20. Luca
    8.6.2011 v 16:16

    Dobrý den chci se zeptat zda se dá nějak nastavit aby se mi zobrazilo jméno volajícího a odesílatele zprávy když mi někdo volá či píše. Zobrazí se mi obvykle jen číslo.

    Odpovědět

      maso
      15.6.2011 v 14:52

      Přidej si ho do kontaktů se jménem pak by to mělo fungovat

      Odpovědět

  21. Veronika
    14.6.2011 v 20:05

    Dobrý den, chci se zeptat v jakém formátu mohu nahrávat videa do mobilu? Myslela jsem že v MP4 ale to mi vždycky napíše nepodporovaný formát…děkuji =)

    Odpovědět

  22. Roman
    19.6.2011 v 13:06

    Dobrý deň, chcem poradiť pri výbere medzi Samsung S5250wawe a Samung S5560 v respe. do ćoho sa viac.vyplatí investovať … ďakujem

    Odpovědět

  23. Evča
    26.6.2011 v 11:30

    můžu se zeptat jaký je rozdíl v samsung s5560 a s5560i? Děkuji:)

    Odpovědět

  24. Lenča
    29.6.2011 v 13:09

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je dole Klávesnice Kontakty a Menu, tak já tam mám: Klávesnice, Kontakty, Zprávy. Jak mám ty zprávy změnit na menu? Děkuji:)

    Odpovědět

  25. Lena
    29.6.2011 v 13:22

    Dobrý den, můžu se zeptat, jak si mám ty widgety nastavit, aby byly vlevo tak jako na obrázku? Já tam mám jen v levým rohu nahoře čtvereček Widget a když na něj kliknu, tak se mi dole zobrazí výběr toho cochci dát na obrazovku, ale nejde to dát do toho „menu“ vlevo. Děkuji za odpověď:)

    Odpovědět

      Zuzka
      15.7.2011 v 19:02

      Jsem na tom úplně stejně, taky prosím o pomoc. Navíc menu mám takový šílený modrý, vůbec ne takový jak je na všech obrázcích na netu a změnit nejde. Nabídka v menu je ani ne poloviční oproti jinému stejnému typu telefonu, co jsem viděla. Přijde mi, že mi ho dodali s trochu jinými parametry.

      Odpovědět

        Val
        15.7.2011 v 21:49

        Stejný problém… Mám pocit, jakoby ty fotky z menu nebyly tohoto telefonu – nejde mi dát nic vlevo do menu ani nemám např. ty hodiny, nejde mi dát do menu youtube jako je na obrázcích atd…

        Odpovědět

          Zuzka
          15.7.2011 v 21:55

          Tak sem našla stejný menu u typu S5260. No v pondělí jim ho tam půjdu vrátit, že s tímhle ho teda nechci. Tak dám kdyžtak vědět. Může se zeptat, kde ho máte koupený? Já ho objednávala na alza.cz.

          Odpovědět

          Deniz
          24.7.2011 v 22:30

          ten cteverecek nahore je chytry predtim u toho menu na obrazcich(muj corby ma stejnepo strani menu)ta llste se lidem totiz hrozne casto vysouva je to fakt otrava

          Odpovědět

      janek
      3.9.2011 v 08:49

      já mám stejný problém…nehezké modré menu,nepraktické widgety atd….myslím si,že když jsem ho koupil přes on line shop,tak telefon nepochází z oficiální české distribuce,model,který je tady v recenzi,zřejmě bude pro česko…tím se vysvětluje i to,že v krabici jsem našel namísto praktických špuntových sluchátek jen ty základní pecky a usb kabel taky nebyl přibalen…
      :-(

      Odpovědět

  26. Deniz
    24.7.2011 v 22:26

    vazne skoda ze nema kapacitni display ale ted jsem skousel odporak u staru(byl tety,ja mam corbyho)a byl taky docela citlvy

    Odpovědět

  27. rey
    5.8.2011 v 22:58

    Chcem sa spýtať či funguje prehrávanie cez youtube?

    Odpovědět

      jan
      3.9.2011 v 08:40

      Ne,telefon neumí Flash videa ani youtube…

      Odpovědět

  28. Markéta
    8.8.2011 v 20:50

    Zdravím prosím poradíte mi někdo? Koupila jsem si s5560pink zajímalo by mě, proč nemám takové schema jako jsou tady na těch fotkách, mám widgety dole a mám dojem že tam není ani zdaleka to co právě na tomhle mobilu který je zde nafocen. Prosííím dá se to někde přeinstalovat, nebo stáhnout?

    Odpovědět

  29. veronika
    9.8.2011 v 23:19

    Dobrý den, po připojení originálních sluchátek se začnou automaticky vytáčet poslední volaná čísla…pokud chci poslouchat hudbu musím napřed vymazat správce hovorů a i tak se stále snaží vytáčet čísla a píše číslo nenalezeno…nevíte co s tím? děkuji

    Odpovědět

      janek
      3.9.2011 v 08:44

      to je ojedinělý problém,doporučuji navštívit servis…

      Odpovědět

        madla
        10.1.2012 v 10:41

        u mě v tomto problému pomohla výměna sluchátek za neoriginální :-) od té doby vše O.K.

        Odpovědět

  30. janek
    3.9.2011 v 08:43

    Kolik potřebuje tento telefon místa na interní paměti,aby mu bez problémů fungovalo Wi-Fi ??? Mám všecko uložené na pamětovce (tudíž v telefonu nemám schválně nic) a přesto se nedokážu připojit,prohlížeč hlásí “nedostatek paměti“ :-(

    Odpovědět

  31. janek
    3.9.2011 v 08:45

    jo,ještě něco : v menu telefonu jsem nikde nenašel funkci “kalibrace displaye“ :-(

    Odpovědět

  32. janek
    3.9.2011 v 08:58

    zná někdo nějaké opravdu funkční odkazy na stahování aplikací,témat a her do tohoto telefonu ? na zahraničních stránkách je toho plno,ale po stažení do telefonu nejdou spustit :-(

    Odpovědět

  33. pergny
    13.9.2011 v 15:28

    ahoj, potřebovala bych poradit.Stahuju si od segry hudbu přes blutooth, ale neustale se mi to ukladá do telefonu.Nevite někdo jak to uložit na paměťovou kartu?Díky.

    Odpovědět

  34. Roman
    1.10.2011 v 19:58

    Dobry den mohl by mi někdo pomoct s nastavenim telefonu SAMSUNG S5560i.Potřeboval bych nastavit instalovani aplikaci a her na pamětovou kartu.Děkuji

    Odpovědět

  35. Aleš
    1.12.2011 v 08:04

    GT-S5560i – Problím mám taky se sluchátkama.Pokud zapojím jakékoliv tak se začne vytáčet hovor na 2255 – což je internet.dělá to cca po 30 vteřinách.Pak mám ještě jeden problém a to s WIFI – v telefonu mám pam.kartu a na ní je cca 1Gb volného místa , ale tel vypisuje že nemá dostatečnou paměť,přitom někdy se internet načte a někdy i když je vše ostatní vypnuté tak nic.Telefon byl pořízen hlavně kvůli velké výdrži.

    Odpovědět

  36. madla
    10.1.2012 v 08:58

    Dobrý den, mám dotaz zda jdou hry v tomto telefonu přesunot z paměti telefonu na paměťovou kartu, telefon nemá moc velkou paměť a některé hry se nespustí pro nedostatek paměti na telefonu.paměťovou kartu mám 8gb.
    Děkuji

    Odpovědět

  37. Petr
    13.4.2012 v 19:14

    Dobrý den chtěl by jsem se zeptat proč mi samsung gt-s5560i při připojení na seznam přes wifi vubec seznam nenačte a napíše mi to hlášku nedostatek paměti ???? přitom na fcb se normálně připojim bez problému ???

    Odpovědět

      Marek Bartko
      10.9.2012 v 20:01

      to isté robí aj mne

      Odpovědět

  38. justin
    12.2.2013 v 15:37

    prosim nevi te jak bych mohl odblikovat telefon kdyz jsme zapomnel heslo prosim odepiste

    Odpovědět

Přidat komentář

Jak vybrat telefon v roce 2016, nezapomeňte na těchto 5 věcí

Jak vybrat telefon v roce 2016, nezapomeňte na těchto 5 věcí

18. 4. 2016  |    |  diskuze (31)

Technologie mobilních telefonů, dnes bychom spíše řekli smartphonů, se každým měsícem, každou tiskovou konferencí, posunují kupředu. Je tedy zcela běžné,…

Recenze Huawei Mate 8: dokonalý po všech směrech (exkluzivně)

Recenze Huawei Mate 8: dokonalý po všech směrech (exkluzivně)

12. 2. 2016  |    |  diskuze (59)

Hledáte to nejlepší na poli superphabletů? Tak už dál nemusíte. Huawei Mate 8 je přímo mistrovským dílem, ze kterého čiší…

7 vlastností, které má údajně přinést iPhone 7

7 vlastností, které má údajně přinést iPhone 7

9. 11. 2015  |    |  diskuze (25)

I když iPhony 6S a 6S Plus jsou na trhu jen krátce, tak se již příznivci této značky těší, co přinese…

Recenze Honor 7: reparát na výbornou

Recenze Honor 7: reparát na výbornou

25. 10. 2015  |    |  diskuze (15)

Nový přístroj z dílny odnože značky Huawei opět nabízí skvělý poměr ceny a výkonu. K tomu návdavkem i několik velmi praktických zlepšováků…

Recenze Lenovo Vibe Shot: Levná stylovka mezi fotomobily

Recenze Lenovo Vibe Shot: Levná stylovka mezi fotomobily

12. 8. 2015  |    |  diskuze (37)

Lenovo vyrobilo s trochou nadsázky smartphone, který nemá konkurenci. Kdo jiný totiž přináší stylový fotomobil a ještě k tomu za…

5 funkcí, které už dnes na mobilu nikdo nepotřebuje

5 funkcí, které už dnes na mobilu nikdo nepotřebuje

6. 8. 2015  |    |  diskuze (43)

Před lety se podle nich rozlišovaly jednotlivé kategorie mobilních telefonů a připlácely se za ně tisíce korun. Dnes byste je…

7 aplikací, které zázračně fungují, ačkoliv byste to možná nečekali

7 aplikací, které zázračně fungují, ačkoliv byste to možná nečekali

25. 5. 2015  |    |  diskuze (3)

Mezi aplikacemi, které využíváme každý den, se často objevují unikáty vypadající, jako by byly z jiného světa. Když většina uživatelů…

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu

23. 11. 2012  |    |  diskuze (127)

Nestihli jste si do 15. srpna 2012 stáhnout Flash Player z obchodu Google Play? Nevadí. Existuje jednoduchá možnost, jak Flash…

Recenze Huawei P9 Lite: znovu králem kompromisů

Recenze Huawei P9 Lite: znovu králem kompromisů

VČERA  |    |  diskuze (12)

Loňský model P8 Lite byl naprostým bestsellerem. Čínský výrobce dokázal prodat přes 10 milionů kusů tohoto „odlehčeného“ modelu, čímž nejen překonal…

Samsung ukázal 5,5" 4K displej vhodný pro příští vlajkovou loď

Samsung ukázal 5,5″ 4K displej vhodný pro příští vlajkovou loď

VČERA  |    |  diskuze (4)

Je jasné, že závod o co nejvyšší rozlišení u smartphonů nekončí. Důvodem je virtuální realita, pro kterou výrobci začínají své…

Finové to nevzdávají, představili nový smartphone Jolla C

Finové to nevzdávají, představili nový smartphone Jolla C

27. 5. 2016  |    |  diskuze (5)

Takzvaní přeběhlíci z Nokie se nevzdávají. Ani prodejní neúspěch a zrušení tabletu je neodradil, aby nyní představili po prvním Jolla…

Samsung Galaxy C7 oficiálně: větší a silnější bráška

Samsung Galaxy C7 oficiálně: větší a silnější bráška

27. 5. 2016  |    |  diskuze (1)

Samsung společně s prvním „pětkovým“ modelem zbrusu nové řady Galaxy C představil také většího kolegu „césedm“. Prakticky však přináší jen…

Oppo má první skládací smartphone, praktický ale moc není

Oppo má první skládací smartphone, praktický ale moc není

27. 5. 2016  |    |  diskuze (5)

Čínská společnost Oppo tento týden odhalila svůj první prototyp skládacího smartphonu. Bohužel, zatím se nejedná o žádný technologický výstřelek, na…

Samsung vyrobil limitovanou "Batman" edici Galaxy S7 Edge

Samsung vyrobil limitovanou „Batman“ edici Galaxy S7 Edge

27. 5. 2016  |    |  diskuze (8)

Je vaším oblíbeným hrdinou Batman? Pak se možná zamilujete do speciální limitované edice telefonu Samsung Galaxy S7 Edge Injustice Edition, která…

ZTE odhaluje Axon 7: smartphonovou bestii se 6 GB RAM

ZTE odhaluje Axon 7: smartphonovou bestii se 6 GB RAM

27. 5. 2016  |    |  diskuze (0)

ZTE prozatím stálo opodál od oblasti virtuální reality, což se však nyní mění a čínská firma odhaluje své první zařízení pro VR,…

Tohle mají být nové "vlajkové lodě" Moto Z, možná budou hned tři

Tohle mají být nové „vlajkové lodě“ Moto Z, možná budou hned tři

27. 5. 2016  |    |  diskuze (1)

Motorola, respektive Lenovo, připravuje své nové vlajkové lodě pro letošní rok. Mělo by se údajně jednat „minimálně“ o dvojici modelů…

Mobilní zobrazení