Mobilizujeme.cz

Samsung i9000 Galaxy S – recenze multimediální vesmírné lodi

26. 7. 2010  |  recenze  |  autor:

Samsung i9000 Galaxy S patří k nejlepším mobilním telefonům na trhu. Je pohledný, tenký, rychlý a špičkově vybavený. Navrch přidává i řadu inovací. Více vám prozradí recenze Samsungu Galaxy S – telefonu, který má namířeno hodně vysoko.

Mobilní telefon Samsung Galaxy S do recenze zapůjčil e-Shop Samsung.

Samsung i9000 Galaxy S přináší operační systém Android v nejnovější verzi 2.1, rychlý 1 GHz procesor a 512 MB RAM, díky čemuž patří na vrchol současné nabídky telefonů s operačním systémem od Googlu. Výrobce telefon obdařil také novým Super AMOLED displejem, inovovanou grafickou nadstavbou TouchWiz 3.0 či novým Bluetooth verze 3.0. To ale není vše, novinek a vylepšení je u Samsungu Galaxy S celá řada. Ne náhodou tak patřil mezi nejoblíbenější mobilní telefony na našem trhu ještě před tím, než se vůbec začal oficiálně prodávat.

TIP: Naše první dojmy ze Samsungu Galaxy S najdete v našem blogu.


Samsung i9000 Galaxy S – oficiální fotografie

Pro kompletní parametry telefonu Samsung i9000 Galaxy S navštivte katalogu mobilů.

Základní parametry – Samsung i9000 Galaxy S

Rozměry 122 x 64 x 9,9 mm
Hmotnost 118 g
Displej dotykový, multi-touch, Super AMOLED, rozlišení WVGA (480 x 800 px), 16 milionů barev, úhlopříčka 4“
Procesor a paměť 1 GHz procesor
512 MB RAM, 8 GB flash disk + paměťové karty microSD až 32GB
Operační systém Android OS (verze 2.1) + nadstavba TouchWiz 3.0
Fotoaparát 5 Mpx (2560 x 1920 px), autofocus, rozpoznání obličeje i mrknutí
nahrávání HD videa (1280 x 720 px)
Obsah balení návod, baterie, nabíječka, datový USB kabel, stereo headset se špuntovými sluchátky
Cena a dostupnost , od července 2010

Krátké postřehy z testování Samsungu Galaxy S:

Co se nám líbilo: bezkonkurenční bleskové reakce systému, krásné přechodové grafické efekty, funkční vychytávky (regulace jasu displeje odkudkoliv po přejetí prstu na horní liště), aplikace Layer s místy zájmu v tzv. rozšíření realitě, možnost dálkového ovládání televize přes Wi-Fi a mnoho dalšího

Co se nám nelíbilo: použitý plastový kryt na zadní straně může po čase začít drobit neplechy, chybí mechanická spoušť fotoaparátu, akceleromet nemá vychytávku pro automatické ztišení vyzvánění po otočení telefonu displejem dolů, tradiční turn-by-turn navigaci je nutné dokoupit (alespoň než oficiálně dorazí bezplatná navigace Google Maps Navigation), obchod Samsung Apps zatím nabízí jen pár aplikací pro Samsung Galaxy S


Reklama na Samsung Galaxy S

Obsah balení

Se Samsungem Galaxy S je v balení dodáván návod, Li-Ion baterie 1500 mAh, nabíječka, datový USB kabel a stereo headset. Paměťovou kartu si každý musí podle libosti dokoupit. Z dodávaného příslušenství musím ocenit především stereo headset za jeho vysokou kvalitu a také za použití špuntových sluchátek na místo klasických peckových sluchátek. Na konci headsetu je pak 3,5 mm konektor Jack, přes který se sluchátka připojují k telefonu. Do takových ¾ zdířky je zatrčení jednoduché, ale pak je potřeba Jack ztuha domáčknout. Headset mě potěšil jinou věcí. Na drátku vedoucím za rozdělením k levému sluchátku se nachází tlačítko, kterým můžete přijmout hovor či spustit/pozastavit skladbu v hudebním přehrávači, který ani nemusí být předem spuštěný.

Vzhled a konstrukce

Samsung i9000 Galaxy S se svým vhledem celkově chtě nechtě podobá oblíbenému Apple iPhonu. Soudě podle obrovské popularity a vysoké prodejnosti Samsungu Galaxy S hned po zahájení prodeje, to ale vůbec nevadí a možná je to přesně naopak. Samsung Galaxy S je totiž celkově vybavenějším telefonem, navíc za zlomkovou cenu. Někteří mu tak zkrátka dají přednost před konkurenčním produktem od Applu.

Telefon má rozměry 122 x 64 x 9,9 milimetrů a hmotnost pouhých 118 gramů. Díky tělu tenkému jen 9,9 mm se přístroj v ruce drží dobře. Pomáhá i jakási brada v dolní části zadní strany, která brání nechtěnému vyklouznutí telefonu z ruky. To je u Samsungu Galaxy S poměrně vážné nebezpečí, neboť výrobce použil hladký plast, který se hned zamastí a zvyšuje tak riziko vyklouznutí.

Konstrukční zpracování Samsungu i9000 Galaxy S je výborné. Plasty na sebe lícují, nepohybují se do stran a nikde nic nevrže. Jen mám obavy o zadní kryt, který se po silnějším máčknutí lehce prohýbá a po delší době by mohl tropit neplechy. Po několikadenním používání jsem ale zatím nenarazil na žádné známky opotřebení a ani u zahraničních médií si zatím na nic nestěžovali. Nezbývá tedy, než doufat, že zadní kryt vydrží co nejdéle.

Na přední straně jasně dominuje obří 4“ dotykový displej s krycím sklem odolným proti poškrábání. Za dobu testování telefonu se na displeji skutečně neobjevil žádný škrábanec, takže klobouk dolů. Dotykové ovládání je doplněno pod displejem jednou mechanickou klávesou „home“ a dvěma senzorovými tlačítky – vlevo tlačítko „menu“ pro zobrazení nabídky s nastavením a rozšířenými volbami podle toho, kde se právě nacházíte, a napravo „vracečka“ pro krok zpět. Při delším přidržení levé senzorové klávesy můžete spustit odkudkoliv vyhledání v telefonu (mezi aplikacemi, hrami, kontakty atd.). Delším přidržením středové klávesy „home“ pak vyvoláte seznam naposledy spuštěných šesti aplikací.

Nad displejem je vše potřebné – kamerka pro videohovory, reproduktor, světelné čidlo pro automatickou regulaci podsvícení displeje a senzor vzdálenosti, který automaticky vypne displej během hovoru, aby nedošlo k nechtěnému ukončení hovoru po přiložení mobilu k uchu. Škoda jen, že chybí informační dioda, která by upozornila o zmeškaných událostech. Na pravém boku je k dispozici pouze vypínací tlačítko, které slouží také pro zamykání telefonu. Spoušť fotoaparátu bohužel schází. Na levém boku najdeme jednolité tlačítko pro regulaci hlasitosti. Horní strana toho přináší o poznání více. Vedle zdířky pro 3,5 mm konektor Jack najdeme také zdířku pro microUSB konektor, přes kterou je posuvná plastová krytka. Oproti Samsungu Wave jde sice posouvat poněkud ztuha, ale za vymyšlené nové řešení výrobce chválím. Na zadní straně si své místo našel objektiv fotoaparátu, reproduktor a logo Samsungu i Googlu.

Displej a ovládání: Super AMOLED po druhé

Samsung i9000 Galaxy S disponuje obřím dotykovým displejem s rozlišením WVGA (480 x 800 px), 16 miliony barvami, úhlopříčkou 4“. Společně se Samsungem Wave se může pochlubit jedním z nejlepších displejů na světě. Nový Super AMOLED displej vyniká oproti klasickým TFT displejům ve všech směrech. Má větší kontrast, sytější barvy, je lépe čitelný na slunečním světle, má větší pozorovací úhly a také šetří energii. To jsou jeho největší přednosti, co se týče použitého typu.

V nastavení displeje si můžete vybrat úroveň jasu, přičemž zcela dostatečná je již hodnota kolem 50%. Automatickou regulaci jasu můžete nechat na světelném čidle. Kapacitní dotyková technologie má pak podíl na rychlé odezvě a přesnosti a použití technologie multi-touch pro ovládání více prsty současně zvyšuje komfort a požitek z dotykového ovládání. Multi-touch se hodí pro zvětšování a zmenšování obrázků, webových stránek či v některých hrách. Nechybí ani akcelerometr pro automatické překlápění obsahu displeje mezi režimy na výšku a na šířku. Překlápění je navíc možné jak na šířku vlevo, tak i napravo.

Baterie a výdrž: bez nabíječky jen den či dva

Samsung Galaxy S má ve svých útrobách ukrytou baterii Li-Ion 1500 mAh. Vzhledem k bohaté výbavě ale každému musí být už předem jasné, že to s výdrží nebude kdoví jak růžové. Obří 4“ dotykový displej, operační systém Android se spoustou aktivních widgetů na ploše a pak také multimediální funkce jako GPS či internetový prohlížeč si zkrátka žádají své. V našem testu Samsung Galaxy S vydržel běžně něco málo přes jeden den. Pouze pokud jsme jej šetřili, tak jsme se dostali i na dva dny. Pokud telefon budete často připojovat k PC, tak se vám výdrž o něco prodlouží, jelikož se Samsung Galaxy S automaticky dobíjí přes USB kabel. Krátká výdrž ale i přes to telefonu bohužel ubírá na jeho elánu.

Prostředí telefonu: vylepšený Android 2.1

Samsung u svého nejvybavenějšího modelu vsadil na nejnovější verzi operačního systému Android 2.1 od Googlu. Klasické prostředí Androidu však v telefonu nenajdete. Samsung i9000 Galaxy S je stejně jako model S8500 Wave (přečtěte si náš redakční test Samsung S8500 Wave – recenze osmého divu světa)  vybaven grafickou nadstavbou TouchWiz 3.0, které v celém systému zakrývá dosud známý klasický Android. Kdo chce klasické prostředí Androidu, má smůlu. Nadstavba Samsungu však řadu vlastností systému vhodně vylepšuje a přináší i nové funkce.

Oblíbil jsem si především nově přidanou čtveřici odkazů k rychlému zapnutí/vypnutí Wi-Fi, Bluetooth, zvuku a vibrací v menu událostí, které se objeví po rozbalení z horní lišty. Zmínit se musím také o virtuálních plochách (může jich být až 7), na které si můžete přidávat různé zkratky, aplikace a widgety. Přechod mezi nimi je plynulý. Novinkou jsou také velmi pěkné a svižné grafické přechody v menu, pokud vstoupíte o úroveň dále či přejdete zpět na úvodní obrazovku. Pozoruhodné je dále odemykání v případě, že máte zmeškanou událost. Na displeji se vám totiž objeví puzzle a vy musíte přemístit jeden dílek do prázdného místa.

Nadstavba TouchWiz mění i způsob otevření menu. U klasického Androidu se běžně dá menu vytáhnout ze spodní lišty. U Samsungu Galaxy S ale musíte použít danou ikonku s názvem „aplikace“ na ploše. Řada majitelů telefonu mi dá určitě za pravdu, že by nebylo špatné, kdyby pro vstup do menu z úvodní plochy sloužila střední klávesa pod displejem. Po vstupu do menu zůstává po vzoru iPhonu z úvodní plochy na svém místě spodní řada čtveřice ikonek. Nad ní je pak k dispozici matice 4×4 ikonek. Jednotlivé ikonky můžete libovolně přesouvat. Smazat můžete pouze doinstalované aplikace a hry.

U chytrého Samsungu i9000 Galaxy S samozřejmě nechybí ani správce spuštěných aplikací (multitasking), který vyvoláte delším přidržení středové klávesy. Doporučuji ale zavítat do Android Marketu a stáhnout si pokročilejší aplikaci „task manager“, ve které můžete kromě přepínání mezi aplikacemi i jednotlivé aplikace ukončovat a tak ulevit systému.

Synchronizace s PC

Samsung pro synchronizaci telefonu Galaxy S s počítačem připravil program Samsung Kies. Ke stažení je zdarma na stránkách Samsungu. Program, který spodní lištou s ikonkami připomíná operační systém od Applu, automaticky rozezná připojený telefon a nabídne vám řadu funkcí – od správy SMS zpráv, kontaktů, mediálních souborů až po připojení k internetu či převaděč videa z mnoha používaných formátů do telefonem podporovaných formátů.


Program Samsung Kies

Telefonování a zprávy

Samsung Galaxy S ukládá kontakty i zprávy na sdílenou volnou vnitřní paměť. Není tak problém do telefonu uložit tisíce kontaktů a zpráv. V telefonním seznamu můžete kromě kinetického skrolování využít i postranní pravou lištu pro přechod v seznamu podle abecedy alá iPhone. Kontakty můžete zařadit do skupin a ke každému kontaktu pak lze přidat kromě telefonního čísla i speciální vyzvánění, obrázek, přezdívku, narozeniny a další údaje.

Vyzváněcí profily v telefonu nenajdete. Místo toho je k dispozici pouze možnost aktivace tichého režimu a vibrací. Nechybí ani vymoženost jakým je vytáčení hlasem, leč zatím nefunguje zcela správně. Vyslovíte „volat“ a nějaký kontakt, ale telefon vám nabídne při nejlepším nějaký podobný kontakt, v horším případě úplně jiný. V příštím firmwaru snad tento nešvar výrobce opraví.

Zprávy jsou řazeny přehledně do konverzací, přičemž jednotlivé konverzace můžete podle libosti mazat. Editor zpráv nabízí dvojí způsob zadávání. Samsung klávesnice je běžný způsob pro psaní zpráv na softwarové QWERTY klávesnici, kterou můžete podle potřeby překlopit do režimu na šířku displeje. Písálci jistě dále zvednou palec za možnost využít multi-touch, tedy více prstů současně, díky čemuž nedojde k vynechání písmene při rychlém psaní. Zprávy můžete psát také na 3×4 klávesnici či využít dvojici různých typů rámečků pro psaní rukou. Novinkou je pak způsob zadávání jménem Swype. Namísto klikání na písmenka jednoduše daná písmenka mezi sebou spojujete posouváním prstu na displeji. Zbývající počet znaků do první zprávy se zobrazí až při posledních 10 znacích. Samsungu Galaxy S neschází ani tzv. doručenky.

Hudební přehrávač je na vysoké úrovni

Samsung i9000 Galaxy S má v sobě hudebního ducha. Na vnitřní paměť o velikosti 8 GB uložíte spoustu hudebních souborů. Pro snazší nalezení jsou skladby tříděny podle interpreta, alb a žánrů. Můžete si také vytvářet seznamy skladeb, tzv. playlisty. Přehrávač podporuje kodeky DivX, XviD, MPEG4, H.263, H.264, WMV, VC-1 a umí zobrazit i obrázek alba. V nastavení najdete možnost zapnutí opakování skladeb, automatický výběr skladeb, zvukový 5.1 kanál, vizualizaci, ekvalizér a efekty. Zvukový 5.1 kanál a některé zvukové efekty však lze aktivovat pouze při připojených sluchátkách. Za hudební výstup ale musím pořádně smeknout. Společně se Samsungem Wave jde o jedny z nejlepších hudebních telefonů na trhu.

Hudební přehrávač můžete v případě potřeby jednoduše minimalizovat na pozadí a bez známek sebemenšího zpomalení pokračovat v práci s telefonem. Přehrávač lze šikovně ovládat i z obrazovky se zamčeným displejem přes malý widget či odkudkoliv skladbu spustit/pozastavit pomocí tlačítka na sluchátkách. Další vychytávku najdeme, pokud telefon překlopíme na šířku displeje. Zobrazí se seznam skladeb, které jsou ve vzoru cédéček, a můžeme mezi nimi listovat. Pokud by hudební přehrávač nestačil, je v telefonu k dispozici FM rádio s funkcí RDS. K jeho poslechu je však nutné připojení sluchátek. K celkové dokonalosti Samsungu Galaxy S na hudebním poli mimo to chybí už jen stereo reproduktory.

Android Market + Samsung Apps: hry a aplikace na každém rohu

Samsung Galaxy S je telefon s operačním systémem Android od Googlu, a tak nabízí přístup na obchod Android Market. K dispozici je celá řada zajímavých aplikací a her. Jako jednu z nejužitečnějších aplikací pro telefon vidím správce spuštěných aplikací „Task Manager“. V telefonu je pouze vědecký systémový správce spuštěných aplikací, se kterým se nepracuje zrovna nejrychleji. Mezi mé nejoblíbenější aplikace a hry z Android Marketu patří házení zmuchlaným papírem do koše (Paper Toss), hraní na piano (xPiano) včetně podpory více prstů najednou a několika oktáv, dále detektor kovů (Metal Detector) či realistické pozorování oblohy podle natočení telefonu (Google Sky Map).

V telefonu po prvním spuštění nenajdete žádnou předinstalovanou hru a platforma Java není v základu podporována (musíte si stáhnout Java/J2ME Runner). Z nového obchodu Samsung Apps si však můžete bezplatně stáhnout zajímavou závodní hru Asphalt5. Své auto řídíte naklápěním telefonu do stran a na displeji můžete využít brzdu a nitro. Grafika je dokonalá, plynulá. Samsung Galaxy S totiž disponuje grafickým jádrem PowerVR SGX540. Další hry pak najdete na obchodu Android Market či teprve se rozvíjejícím novém obchodě Samsung Apps, který je však v době psaní recenze podivně oficiálně podporován pouze u Samsungu Wave. Testovaný Samsung Galaxy S však už také nabídl aplikaci pro přístup do obchodu a pár málo aplikací. Během několika týdnů se má ale Galaxy S také objevit na seznamu podporovaných telefonů a nabídnout mnohem více aplikací a her.

Samsung i9000 Galaxy S je smartphone se spoustou novinek a vylepšení. V menu najdeme nově aplikaci pro čtení elektronických knih Aldiho eBook, dále Minideník pro zaznamenávání svých zážitků či funkci pro rychlé napsání textu a volby odeslání jako zprávy či na Facebook nebo Twitter. Pomocí aplikace Allshare můžete přehrát soubor z telefonu v jiném přehrávači, soubor ze serveru v telefonu či soubor ze serveru v jiném přehrávači prostřednictvím telefonu. Pozoruhodná a zatím ještě futuristická aplikace Layar pak pracuje s rozšířenou realitou (tzv. augmented reality). V telefonu si vyberete vrstvy jako například obchody a pomocí fotoaparátu a otáčení se uvidíte kolem sebe síť obchodů přesně v tom směru, kam s telefonem ukazujete. V nastavení nechybí možnost rozsahu vzdálenosti od 100 m až po 50 km. Pokud se přihlásíte, budete moci využít i další možnosti.

GPS a navigace: Google Mapy 4.0, ale zatím bez navigace

Samsung Galaxy S je na tom v oblasti GPS a navigace o něco hůře, než levnější model Wave. Přináší totiž v základu pouze bezplatnou aplikaci Google Mapy 4.0, která stahuje mapy online, a je tedy nutné neustálé připojení k internetu, a zvládne pouze zobrazit aktuální pozici na mapě + trasu z místa A do místa B. Klasická turn-by-turn navigace včetně hlasových povelů však schází. Tu nabídne až bezplatná aplikace Google Maps Navigation, který již sice v některých státech funguje, ale na Česko se tradičně ještě nedostalo. Za plnohodnotnou navigaci jako je například Sygic, iGo, Wayfinder a další, si musíte bohužel zaplatit. Jinak ale u Google Map 4.0 potěší alespoň šikovné přibližování/oddalování mapy pomocí multi-touch ovládání se dvěma prsty.

Fotoaparát: 5 Mpx a HD video

Výrobce vybavil Samsung Galaxy S fotoaparátem s rozlišením 5 Mpx (2560 x 1920 px) a automatickým zaostřováním včetně dotykového zaostřování. Aby si ale Samsung nechal otevřená vrátka pro jeho nástupce, tak vynechal jakékoliv přisvětlení. Na focení v šeru a ve tmě tak bohužel zapomeňte. Přes den ale můžete pořídit velmi pěkné snímky, k čemuž napomáhá stabilizátor obrazu, široká škála scén či funkce pro rozpoznání obličeje i mrknutí. Osobně mě vedle absence přisvětlovací LED diody moc netěší ani absence mechanické spouště fotoaparátu na pravém boku, kterou nahradilo softwarové tlačítko přímo na displeji. Komplikovanější je tak zaostření a nepořízení snímku. Pokud dotykem zaostříte a prst spustíte z displeje, telefon scénu vyfotí. Musíte se zároveň dotknout kdekoliv na displeji druhým prstem a prst ze spouště pomalu spustit.

Zkušební fotografie – Samsung i9000 Galaxy S:

Samsung Galaxy S dokáže pořizovat video nahrávky v HD rozlišení (1280 x 720 px) s 30 snímky za sekundu ve formátu 3GP. Tím se řadí mezi nejlepší fotomobily s operačním systémem Android. Jediné, co mohu u kamery telefonu vytknout, je neplynulý přechod v zoomu. Pro natáčení zajímavých akcí a situací ale Samsung Galaxy S bohatě postačí.

Organizační a datové funkce

Výrobce obohatil klasický základ organizačních funkcí Android telefonu v podobě kalendáře, opakovaného budíku, stopek, minutky a kalkulačky (po překlopení na šířku displeje se přepne na vědeckou kalkulačku) o kancelářskou sadu ThinkFreeOffice pro prohlížení souborů Word, Excel a PDF včetně nejnovějších formátů docx a xlsx. Dokumenty můžete editovat (text, zarovnání, písmo a mnoho dalšího), ale bez aktivace se nám nepodařilo uložit jediný editovaný soubor. Zřejmě je tedy nejprve nutná aktivace. V telefonu dále nechybí diktafon a poznámky. Další aplikace najdete volně ke stažení na obchodu Android Market.

Samsung Galaxy S je výsostně vybaven také po stránce datové. Přenosy GPRS a EDGE doplňuje rychlejší 3G včetně nadstaveb HSDPA (download až 7,2 Mb/s) a HSUPA (upload až 5,76 Mb/s). Maximální rychlosti sice zatím v naší republice nevyužijeme, ale například v zahraničí si super rychlost užijete. Mezi rychlými daty nechybí oblíbené Wi-Fi, které nabízí hned trojici standardů b/g/n. Bezdrátové Wi-Fi určitě využijete pro připojení na internet. Brouzdání na webových stránkách je pak i díky prohlížeči Safari Mobile 4.0 včetně podpory multi-touch ovládání pro zoomování velmi pohodlné.

Novinkou je Bluetooth verze 3.0, které se poprvé objevilo u nižšího modelu Samsung Wave. Telefon oproti předchozím přístrojům s Androidem zvládne odesílání souborů přes Bluetooth i bez nutnosti doinstalování speciální aplikace z Android Marketu a nepostrádá ani A2DP profil pro bezdrátový poslech hudby či USB rozhraní. Samsung Galaxy S můžete pomocí programu Samsung Kies využít například na cestách jako modem a nově i jako Wi-Fi hotspot pro připojení ostatních zařízení k internetu přes Samsung Galaxy S.

Zhodnocení vesmírné lodi jménem Samsung Galaxy S

Samsung i9000 Galaxy S má velmi dobře nakročeno. Ještě před zahájením oficiálního prodeje v ČR patřil k nejoblíbenějším telefonům na našem trhu a ve světě se ho mezitím prodalo přes milion kusů. Jeho přednosti jsou hodně lákavé – Super AMOLED displej a pohodlné dotykové ovládání včetně technologie multi-touch, rychlý 1 GHz procesor, operační systém Android 2.1 včetně vylepšující nadstavby TouchWiz 3.0 či bohatá multimediální výbava. To vše ze Samsungu Galaxy S dělá technicky zajímavější telefon než je všude skloňovaný Apple iPhone. Nepatřím ani k odpůrcům ani k příznivcům jablečného telefonu. Samsung Galaxy S má své osobité kouzlo, na které jsem po několika dnech přišel, a zkrátka si jej oblíbil.

Aktuální cena Samsung i9000 Galaxy S v českých e-shopech: (Zdroj: Heureka.cz, )

Na závěr bych chtěl podotknout, že toho Samsung Galaxy S nabízí opravdu hodně nového a žádná recenze nemůže vystihnout vše. Pokládat své dotazy můžete do diskuze pod článkem. Odpovědi na zajímavé otázky pak budeme podle uvážení doplňovat do článku.


Porovnání Samsungu S850 Wave (nalevo) a Samsungu i9000 Galaxy S (napravo)

Koupit Samsung Galaxy S na značkovém e-Shopu Samsung.

4“ kapacitní dotykový displej fotoaparát bez LED diody
Android 2.1 OS + TouchWiz 3.0 chybí stereo reproduktory
1 GHz procesor
multimediální výbava
data HSPA, Wi-Fi, Bluetooth 3.0

Témata:, ,

135 komentářů

  1. Petr
    26.7.2010 v 10:54

    Skvělá recenze..z minusy vesměs jako majitel musím souhlasit.

    Odpovědět

      Michal
      26.7.2010 v 16:46

      TAKY JSEM MAJITEL… Ale co to plastové tělo bez kovových částí.! To namáháním začne praskat a já to výrobcům potom omlátím o hlavu.. Za 13K to bude nahov..

      Odpovědět

      milos
      27.9.2010 v 12:59

      skusal niekto pripojit ku Galaxy S bluetooth sluchadla s profilom A2DP??????
      fungovalo to????

      Odpovědět

        alzbetka
        27.10.2010 v 11:59

        ano, zkousela jsem to, de to.

        Odpovědět

        Petr
        11.11.2010 v 17:48

        Kvalita takového spojení je ale bohužel mizerná, zhruba na úrovni 112 kbps. Necvičenému uchu to na nekvalitních sluchátkách asi moc vadit nebude, ale já kvůli tomu uvažuju o vrácení telefonu :/ Přitom by Samsungu stačilo změnit jeden parametr v ovladači BT.

        Odpovědět

      Jiri
      23.8.2011 v 09:14

      dobrý den, zajímalo by mě zda je použito gorila glass a pokud ne, jaká je odolnost displeje proti poškrábání a pod.
      děkuji

      Odpovědět

        Dalibor
        25.9.2011 v 23:24

        Na internetu jsem se dočetl, že ano, nechápu proč to výrobce neuvádí. Důkazem jsou i mnohé testy odolnosti displeje na youtube.

        Odpovědět

  2. Braunshwaik
    26.7.2010 v 13:39

    Výborná recenze,budete ho testovat i s nějakou navigací jako třeba Sygic ?

    Odpovědět

      Luboš Srb
      26.7.2010 v 15:50

      Děkuji za vaše hodnocení recenze. Co se týče navigace, dnes jsme kontaktovali společnost Sygic se žádostí otestování jejich navigace, dále bychom rádi vyzkoušeli i zatím neoficiální bezplatnou verzi Google Maps Navigation a navigaci Wayfinder ve zkušební verzi již pár dní v Samsungu Galaxy S zkoušíme. Rádi bychom výhledově během 1 a 2 týdnů vydali srovnání těchto navigací. Pokud bude v průběhu testování zájem i o další navigace, tak nám můžete napsat které.

      Odpovědět

        Braunshwaik
        26.7.2010 v 16:37

        Předem děkuji.To je od vás velice chvályhodné,že takhle komunikujete i se čtenáři.
        Jen tak dále.

        Odpovědět

          Luboš Srb
          26.7.2010 v 21:34

          Jsme tu především pro naše čtenáře a musím říci, že se nám to v poslední době začíná v dobrém slova smylu vracet :-) Jinak k té navigaci u Samsungu Galaxy S, neoficiální verzi Google Maps Navigation jsem bohužel ani po dlouhém pátrání nikde nenašel, takže se pokusíme vyzkoušet podle aktuálních požadavků čtenářů běžné Google Maps 4.0, Wayfinder, Sygic a iGO 8.

          Odpovědět

  3. slay
    26.7.2010 v 16:00

    Byl bych vděčný za zkoušku navigace IGO8.
    Děkuji

    Odpovědět

      Luboš Srb
      26.7.2010 v 16:24

      Dobrý den, kontaktoval jsem tedy i společnost Nav N Go a pokusíme se otestovat také jejich navigaci iGO 8.

      Odpovědět

      CriTCalH
      26.8.2010 v 11:35

      Navigace iGO MyWay 2009 není prozatím vhodnou volbou, jelikož se zatím nikomu nepodařilo provozovat ji v plném rozlišení 800×480, jen v QVGA rozlišeních, které vypadá na Galaxy hrozně (zaplněna jen cca. třetina displaye v levém horním rohu). Plnohodnotnou náhradou je Motonav (iGO vyvinutý společně s Motorolou), která také plně spolupracuje s mapovými soubory Navteq a TeleAtlas (.fbl) a má velmi podobnou adresářovou strukturu. Motonavu sice chybí několik zajímavých funkcí iGO MyWay, ale řekl bych, že se na to dá zvyknout. Jinak je Motonav poměrně svižný a vzhledem k dostupnosti čerstvých map od NQ i TA se jedná určitě o jednu z nejlepších variant, které jsou v současnosti pro Galaxy S k dispozici.

      Odpovědět

  4. Dununan
    26.7.2010 v 20:10

    Dobrý Den, Chtěl bych se zeptat jak je to s aplikacema „třetích “ stran, četl jsem na internetu: „Stáhl jsem si na Samsung Galaxy S pár her. Jdou nainstalovat, ale při spuštění naběhnou do menu a zahlásí mi, že nejde o originál a hra se vypne.“
    A nevíte prosím kde si lze vyzkoušet tento telefon v Praze??
    Děkuji moc za odpovědi :-)

    Odpovědět

      Braunshwaik
      26.7.2010 v 20:43

      Já jsem si ho byl vyzkoušet v Samsungu v Praze na Florenci.Jakmile vystoupíte z metra,tak je to hnedka naproti v tom obchodním centru.Když jsem tam byl ještě já,tak ještě měli předprodukční verzi,ale teďka už by tam měli mít tu prodejní verzi.
      Je to opravdu parádní telefon :)

      Odpovědět

  5. Braunshwaik
    27.7.2010 v 21:30

    Měl bych takový dotaz,kde najdu v Google maps Street View ?A je tam vůbec ?
    Děkuji.

    Odpovědět

      Luboš Srb
      28.7.2010 v 07:20

      Dobrý den, v Google Mapách najdete Street View následně po vyhledání adresy a kliknutí na zobrazené místo (jakousi bublinu nad špendlíkem) na mapě.

      Odpovědět

        Braunshwaik
        28.7.2010 v 09:10

        Dobrý den,děkuji za odpověď,tohle jsem opravdu nezkoušel.Ještě bych měl jeden dotaz a snad již poslední.Když si na nějaké stránce zkopíruju nějaký označený text,tak jak ho poté vložím třeba na jinou stránku ?Ještě jednou děkuji.

        Odpovědět

          Luboš Srb
          28.7.2010 v 13:19

          Dobrý den, pro vložení zkopírovaného textu v internetovém prohlížeči stačí klepnout do textového pole, přidržet na něm chvíli prst a objeví se nabídka pro vložení zkopírovaného textu.

          Odpovědět

  6. Jirka
    27.7.2010 v 22:25

    Zdravim,
    mel jsem pujceny HTC Desire a je mozno u nej zapnout ze v pripade roamingu telefon nepouziva datovy prenos.
    Je mozno toto nastavit i u Samsungu Galaxy?

    Odpovědět

      Luboš Srb
      28.7.2010 v 07:17

      Dobrý den, ano, u Samsungu Galaxy S lze také nastavit „Datový roaming“, tedy možnost zapnout či vypnout připojení k datovým službám při roamingu.

      Odpovědět

  7. Petr
    28.7.2010 v 14:15

    nebo specialni aplikaci od ceskych vyvojaru ;) APNDroid mam dojem ;)

    Odpovědět

  8. Braunshwaik
    29.7.2010 v 08:51

    Dobré ráno,snad nejsem moc otravnej,ale ještě bych se rád na něco zeptal.Když používám na psaní sms Swype,je možné při odesílání odstranit diakritiku ?Děkuji

    Odpovědět

      Luboš Srb
      29.7.2010 v 12:41

      Dobrý den, pokud používáte způsob zadávání Swype, který píše s českou diakritikou, tak sice lze v nastavení zvolit režim zadávání a změnit z Unicode (píše s diakritikou) na Abecedu GSM (vždy bez diakritiky), ale pak se zpráva při převodu na druhém telefonu zmrší a místo písmen s interpunkčními známenky jsou jen otazníky.

      Odpovědět

        one282
        26.8.2010 v 20:02

        Dobrý den,

        chtěl bych se zeptat kde se dá toto nastavení provést. Když napíšu zprávu a odešlu přijde zpráva místo diakritiky s otazníky.

        Děkuji

        Odpovědět

  9. grep
    29.7.2010 v 17:26

    Dobry den,jedine co me odrazuje od koupe tohoto telefonu je absence LED/blesku. Rad bych se zeptal,na vase zkusenosti s fotoaparatem bez teto „drobnosti“. Nechci delat zadne kvalitni nocni fotky, ale napr. ofoceni jizdniho radu MHD v podvecer by se hodilo.
    Dalsi otazkou je prosim, zda neni lepsi a mozne koupit nejaky jiny „klon“ Galaxy S urceny pro USA a provozovat ho tady.Mohl by mi nekdo jako laikovi vysvetlit, zda jde provozovat bezproblemu zakopeny tydlik v USA tady v CR? Neplanuje Samsung take takove klony po Evrope rozsirit?
    Dik

    Odpovědět

      Luboš Srb
      29.7.2010 v 17:57

      Dobrý den, samozřejmě absence LED diody může v některých případech vadit, ale mě osobně to tolik nevadí. Jinak i za šera se dají pořídit snímky, na kterých rozeznáte tváře, předměty. Na ofocení jízdního řádu to v podvečer ale není. Co se týče brandovaných verzí pro operátory v USA, tak pokud má daný model podporu evropských GSM sítí, tak není problém. O jejich rozšíření do Evropy pochybuji, jelikož se nyní začal prodávat standardní Samsung Galaxy S, o který je obrovský zájem,a tedy není potřeba mu konkurovat.

      Odpovědět

      Jumbo
      22.8.2010 v 01:24

      Promin mi tu ustepacnost, ale myslim ze s timto phonem a predpokladanym inetovym pripojenim si jizdni rady fotit nemusis. :-)

      Odpovědět

  10. tom
    30.7.2010 v 20:49

    dobry den, chtel jsem se jeste zeptat, kdyz zatim neni zadna plnohodnotna navigace zdarma pro tento model, tak na kolik by vysla a popripade kde ji sehnat, diky predem za odpoved

    Odpovědět

      Luboš Srb
      30.7.2010 v 21:55

      Dobrý den, mezi nejlepší navigace pro Samsung Galaxy S patří Motonav (iGo My Way), Navigon, NDrive a Sygic. Cena za plnou licenci se pohybuje v rozmezí 40 až 80 EUR. Více informací a porovnání většiny dostupných navigací pro Samsung Galaxy S přineseme v samotném článku, který můžete očekávat na Mobilizujeme.cz v příštím týdnu.

      Odpovědět

  11. node
    31.7.2010 v 08:57

    dobrý den, to hlasové vytáčení opravdu zlobí, nebo je to tím že má tts jen pro angličtinu? = jména je potřeba číst jakoby anglicky?

    Odpovědět

      Luboš Srb
      31.7.2010 v 10:03

      Dobrý den, nepřesnosti u hlasového vytáčení jsou způsobeny angličtinou, takže jak říkáte, je potřeba číst jména anglicky a bez diakritiky.

      Odpovědět

  12. Braunshwaik
    31.7.2010 v 09:29

    Dobrý den,chtěl bych se Vás na něco zeptat ohledně prohlížeče.Pokud surfujete na internetu,tak jestli Vám taky malinko laguje stránka při zoomování na které je Flash ?

    Odpovědět

      Luboš Srb
      31.7.2010 v 10:06

      Dobrý den, ničeho podobného jsem si zatím nevšiml. Navíc i vzhledem k absenci flashe u současného Androidu 2.1 by k ničemu podobnému nemělo docházet.

      Odpovědět

        Braunshwaik
        31.7.2010 v 11:20

        Ona je tam myslím jen ta verze Flashe 3.1 Lite,ale musí se zapnout v nastavení prohlížeče.Je tam pod názvem Plug-in.Můžete to jen vyzkoušet ?Děkuji

        Odpovědět

          Luboš Srb
          2.8.2010 v 08:51

          V nastavení mohu pouze povolit moduly plug-in, ale i poté se nezobrazí na stránkách flash.

          Odpovědět

          Braunshwaik
          2.8.2010 v 09:08

          Pokud si například otevřete stránky novinky.cz,tak když mám vypnuté ty moduly Plug-In,tak se mi nahoře a dole nezobrazí ta reklama ve Flash.Video to samozřejmě na novinkách stále nepřehraje,ale zobrazí to alespoň některé věci ve Flash.

          Odpovědět

          Luboš Srb
          2.8.2010 v 10:04

          Máte pravdu, na uvedených stránkách flash opravdu funguje. Jak jste se ale původně ptal na sekání stránky při zoomu kde je flash, tak k žádnému zasekávání nedochází ani na vámi uvedené stránce.

          Odpovědět

          Braunshwaik
          2.8.2010 v 11:36

          Ještě je jedna věc,které jsem si všiml.Na Vašich fotkách,které jste vyfotil s Galaxy S,tak se mi zdá,jako kdyby ty fotky byly v nějakém mírném oparu.Nemohlo se třeba stát,že jste třeba zapomněli sundat tu malou fólii z té čočky ?Já jsem si toho třeba všiml až po třech dnech,že tam něco takového vůbec je.

          Odpovědět

  13. Martin
    1.8.2010 v 23:52

    mohu se optat? rozhoduji se o koupi tohoto Samsungu a nebo HTC desire… nemohu se rozhodnout… vyhody X nevyhody dekuji

    Odpovědět

      Luboš Srb
      2.8.2010 v 08:54

      Dobrý den, po výbavové stránce jsou si oba telefony velmi podobné, největší rozdíl je v prostředí. HTC Desire má nadstavbu Sense UI a Samsung Galaxy S využívá TouchWiz 3.0. Podle toho bych se rozhodoval, který telefon zvolit. Ostatní parametry najdete v našem katalogu.

      Odpovědět

  14. Titulky
    2.8.2010 v 01:54

    Dobry den, v prve rade dekuji za vybornou recenzi. Rad bych se zeptal, zda prehravac videi umi zobrazit titulky? Nactene ze souboru (*.srt) nebo primo z MKV.

    Odpovědět

      Luboš Srb
      2.8.2010 v 09:00

      Dobrý den, standardní přehrávač neumí zobrazit titulky u videa. Doporučuji zavítat na Android Market a stáhnout si zdarma výborný přehrávač mVideoPlayer, který zvládá titulky. Jen je potřeba kvůli české diakritice nejpve změnit kódování titulků z kamenických Windows 1250 na UTF-8.

      Odpovědět

        Titulky
        3.8.2010 v 00:28

        Dekuji za rychlou odpoved, Galaxy je opravdu proklate vykonny kus zeleza :)

        Odpovědět

          Berry
          26.8.2010 v 11:09

          Spis proklate vykonny kus plastu :-)

          Odpovědět

  15. Jiri
    3.8.2010 v 10:57

    Je možné použít telefons USB kabelem jako standartní mass storage zařízení pro kopírování a přenos dat tak jako standartní USB flash disk?

    Odpovědět

      Dununan
      3.8.2010 v 12:34

      ano :-)

      Odpovědět

  16. Roman
    3.8.2010 v 23:48

    Ví někdo, zda se dají psát SMS zprávy z počítače (posílané přes připojený mobil)? Běžně toto používám u Nokia, kterou chci nyní nahradit. A ještě dotaz ke kvalitě reproduktorů – máte někdo zkušenosti jak kvalitní je přepnutí hovoru na reproduktor (opět toto často používám,nerad si ohřívám mobil u ucha…u mnoha mobilů včetně HTC Desire apod jsem slyšel stížnosti na nekvalitu reproduktorů). Děkuji.

    Odpovědět

      Luboš Srb
      4.8.2010 v 14:47

      Zprávy bohužel přes dodávaný software Samsung Kies nelze psát a posílat. Reproduktor je během hovoru při přepnutí na hlasitý odposlech kvalitní.

      Odpovědět

        Krajča
        4.3.2011 v 12:49

        Ale přes aplikaci Kies Air posílat zprávy jde.

        Odpovědět

  17. Dununan
    4.8.2010 v 22:27

    Dobrý Den, Přijde vám normální že na poloviční jas po jednom !! odjetém závodě v Asphalt 5 (omlouvám se za možnou nepřesnost v názvu) se vybije mobil o cca 12% baterky?? :-o

    Odpovědět

      Luboš Srb
      5.8.2010 v 09:29

      Dobrý den, to určitě není normální, k tak rychlému vybíjení baterie by nemělo docházet. Osobně jsem odjezdil i deset závodů po sobě a baterie nebyla vybitá. Doporučuji poupravit nastavení, např. zapnout „režim šetření“ u displeje (snad se nemýlím, telefon již nemáme v redakci) a nenechat zapnutou Wi-Fi apod.

      Odpovědět

        krofold
        8.10.2010 v 16:25

        berte to tak…je to maxi displej a hodně sežere..taky aplikace které se automaticky instaluji..vše si něco z baterie veme..někdo má vše vypnute a vydrží mu dele..ten kdo má stahování počasí,agps atd tak mu vydrží méně

        Odpovědět

  18. honza
    7.8.2010 v 10:28

    Nic proti pěkný „mobil“ ale takovou napodobeninu iphonu jsem dlouho neviděl (home button,home obrazovka!! a hlavně přibližování webu dvoumi prsty !!!!!!!) nemám na iphone 4 ani na galaxy s ale kdybych měl tak 20tisíc jdu do iphonu moje volba jasná ono každý říká jak se market rozrůstá.Ale o co se rozrůstá to už nikdo neříka.Ano rozrustá se o aplikace a hry ale o minimálně 1/2 nekvalitní blbosti.Na appstore není tolik app protože tam každou app schvaluje apple aby nepoškodila přístroj nebo to nebyla jen taková nejjednodušší blbůstka za kterou bude chtít tvůrce 9.99 dolarům nejsem žádná ovce tot by byla jen moje volba.Ale musím uznat že má iphone 4 soupeře o použitém materiálu na iphone 4 nemusíme mluvit minerální tvrzené sklo ale na galaxy s zadní kryt=plast to bych u vlajkové lodi nečekal opravdu aspoň hliník kdyby tam dali.
    Na závěr řěknu jen to že nejsem žádný apple maniak ani ovečka která běhá za jobsovím stádem iphone má své nevýhody hlavně(softové,anténá) anténa se prý dá vyřešit krytem který je ale nedostupný :-) Děkuji že jste to dočetly až do konce snad jsem nerozpoutřal bouřlivou diskuzi

    Odpovědět

      Stewee
      10.8.2010 v 08:25

      Snad nerozputal…
      Preco Ti vadi, ze sa Galaxy S podoba na iPhone? Myslim, ze je to velmi obmedzeny nazor. To znamena, ze ten, co vyrobil auto v tvare sedan je genius a ostatni, co ho napodobnili so svojim autom su len chabe kopie? NIE!
      Je pravdou, ze iPhone velmi dobre odhadol tvar telefonu, ktory sa dobre bude drzat v ruke, ma jednoduche hardverove ovladanie… tieto skusenosti si zobral iny vyrobca a ponukol ich vo svojom podani. Je trapne nasilu vnucovat ludom nazor, ze je to kopia. Nevravim, ze podobnost tam nie je, pozri sa na auta, kolko podobnosti tam najdes. iPhone ziskal prvenstvo tym, ze prvy odhadol najvhodnejsi dizajn pre smartphone.

      Odpovědět

        Kamil
        13.8.2010 v 14:32

        To: Stewee
        Zdá se mi že Honza psal dost objektivně.
        A nevnucuje jiným svůj názor.
        Nekopu ani za jednu stranu, ale plast na zadním krytu je opravdu ostuda, za ty peníze.
        Výdrž baterie ? Tu bych neomlouval větou „ono to není u jiných lepší“ iPhone 4-ka bude, snad, na tom podstatně lépe.
        Pokud si chci koupit smartphona musím ho mít připojený k notebooku, aby se nabíjel, tak potom k čemu je?
        Osobně si myslím, že Android má větší budoucnost.
        Já určitě s koupí ještě počkám.

        Odpovědět

      zjunior
      22.3.2012 v 21:43

      podle mě asi nebude tak jednoduché vymyslet nějaký nový design který by nebyl podobný jiným mobilním telefonům… co taky změnit na designu telefonu kdyz odjakziva jsou telefony „obdelniky“ a kdyz jde o dotykovy telefon tak jak udelat jinej nez velekj display a co nejmene tlacitek… a kdyz je vzhled telefonu z 90% display tak neni moc moznosti… ;)

      Odpovědět

  19. ftelf
    18.8.2010 v 00:01

    Mam galaxy S teprve par dni, ale nejsem spokojen s kvalitou zvuku u hovoru. Zvuk je velice nekvalitni, takovy huhnavy a stejne me slysi i na druhe strane ? Nema nekdo dalsi podobny problem ?

    Odpovědět

      Jojo
      19.8.2010 v 09:53

      To je vec zvyku…Ja som mal predtým Nokiu a ked som prvý krát telefonoval samsungom zvuk sa mi zdal iný ..hrubší

      Odpovědět

  20. Jojo
    19.8.2010 v 10:20

    displej s krycím sklem odolným proti poškrábání…ja sa neodvážim vyskúšat…je najaká skúsenost ?

    Odpovědět

      alzbetka
      27.10.2010 v 12:10

      zkusenost mam velkou ;) opravdu ten displej vydrzi hodne ;)

      Odpovědět

      Winis
      28.11.2010 v 11:28

      ja si koupil ochrannou folii na přední i zadní stranu a toto vůbec neřeším.

      Odpovědět

  21. martin
    20.8.2010 v 13:55

    dobrý den, v odstavci „telefonování a zprávy“ jsem si v přiloženém videu všimnul, že klávesnice v režimu psaní „klasicky“ (vyťukávání textu po jendotlivých znacích) má anglickou podobu – myslím tím umístění písmen Z a Y. naopak v režimu SWYPE má klávesnice rozmnístění písmen Z a Y v „české“ podobě. ve videu jsem nepotřehl mezi přepínáním způsobu zadávání textu žádné změny nastavení. ví někdo proč to tak je, případně, jestli jde nastavit „česká klávesnice“ všude a nastálo?
    díky

    Odpovědět

      krofold
      8.10.2010 v 16:18

      českou klávesnici jsem tam též nenašel a dnes jsem to odnesl do servisu aby to vyřešil..nenašel jsem ani prográmek který by to nahradil..za ty peníze je to mínus

      Odpovědět

        zjunior
        22.3.2012 v 21:39

        Já teda nevím jak vy, ale já jsem si normálně vlezl do psaní zpráv tam jsem si dal „nastavení“ poté „jazyky zadávání“ a vybral jsem češtinu a klávesnice byla česky… ;)

        Odpovědět

  22. Dresin
    22.8.2010 v 19:27

    Zdravím
    Jen jsem chtěl doplnit,že 3,5 mm jack funguje i jako tv out.Ovšem má to malý zádrhel do televize na žlutý vstup se musí připojit červený kabel od audia.Nevím proč,ale je to tak.Je to docela peckovice.Pokud je to někde zmíněno v recenzi,tak se omlouvám za Spam.

    Odpovědět

  23. Lucie
    23.8.2010 v 08:37

    dobry den, chci se zeptat na novou verzi Androidu 2.2, ktera se chysta. Kdy bude k dispozici ceskemu trhu? Stazeni bude zadarmo?
    dekuji

    Odpovědět

      Luboš Srb
      23.8.2010 v 10:15

      Dobrý den, aktualizace na Android 2.2 bude pro Samsung Galaxy S dostupná na podzim a bude zdarma.

      Odpovědět

      krofold
      8.10.2010 v 16:19

      psal jsem do sunnysoftu..prý bude na jejich stránkách ke stažení v pruběhu října..da se domluvit instalace na prodejně

      Odpovědět

  24. Skjöld
    6.9.2010 v 02:12

    Původně jsem vybíral mezi HTC Desire a HD2 a vybral jsem si HD2…teď jak vidím Galaxy, jsi tou HD2 nejsem zcela jistý. Oba mají svoje pro i proti a já se prostě nedokážu rozhodnout…(výplata je ale ještě daleko, takže času dost.) Poradil by někdo; bylo by fajn, pokud by mohl poradit držitel HD2 nebo Galaxy…ať je to z osobní zkušenosti, papírově jsi je dokážu porovnat i sám.. Díky

    Odpovědět

      Drozd
      9.9.2010 v 05:11

      kamarade Samsung je top jednoznacne. Nemusis vahat vubec. HD2 je fajn telefon ale myslim ze na Samsung nema. mam galaxy vyse dvoch tydnu a nenasel sem zadne mouchy…proste jednicka. Kamos ma HD2 a ten rozdil ci v displeji anebo ve vydrzi baterie je podstatny. Ja sem za SGS

      Odpovědět

      krofold
      8.10.2010 v 16:17

      ahojky…tak HD ci vubec HTC jsou na WM..seženeš mraky věcí od SPB mobile…ale ja se ted rozhodl koupit manželce samsung i9000 a musím říct kam se HTC hrabe…zaostava jako mrcha..hlavně je děsně pomalej a displej se nedá vubec srovnat…fotky,videa atd..hry..aplikace..prostě jiná třída..ale záleží co od mobilu očekáváš

      Odpovědět

  25. Daniel
    14.9.2010 v 00:09

    Zdravim,
    nyni mam Nokii N900, ale jsem velmi nahlodany na vymenu.. mam dva kandidaty: Iphone 4G vs SGS..
    Hlavnim duvodem vymeny je rychlost telefonu a caste cekani a lagovani.. foun mam nataktovany na 1Ghz, ale i tak pri online stavu na 3uctech a pustene hudbe a prohlizeni tak 5-10oken internetu je zkratka rychlost nepouzitelna..
    MP3 bych nahradil Ipodem Nano 5g, ale i tak me zkratka rychlost telefonu opravdu vytaci…
    Tim padem logicka volba pada na Iphona vzhledem k jeho prvotridni vyladenosti OS, kde se na nic neceka a vsechno jde hladce a lehce bez zadrhelu.. Clovek za to ale musi zaplatit omezenym iOS a nemoznosti napr sdhc karet, mass storage, atd… kde jasne kraluje SGS.. bojim se ale ze i kdyz je zde pridomek „S“ speed, tak to staele nebude ono…
    Uvazuji take nad koupi tabletu na pohodlenejsi prohlizeni netu, fotek, videji.. Nejradeji bych zustal u jedne znacky kvuli kompatibilite obou zarizeni.. cili SGS+Galaxy Tab, nebo IP4+Ipad..
    Chci predem rici ze jablecnak nejsem, je pro me ale na prvnim miste rychlost a odladenost systemu a kvalitni prislusenstvi..

    Odpovědět

      krofold
      8.10.2010 v 16:14

      iphone 4 G hlasí stále napadení hackry a problémy…jukni na recenze na netu..je jich mraky..zatím je nej samsung…a nebo si jdi do iphonu vystříhnout simku…hihihi

      Odpovědět

  26. micenko
    14.9.2010 v 13:27

    Prosím o informáciu ohľadne konštrukcie akumulátora, keďže sa uvádza niekde Li-Ion, na inom mieste Li-Pol. Ďakujem

    Odpovědět

      Luboš Srb
      14.9.2010 v 14:53

      Dobrý den, Samsung Galaxy S disponuje Li-Ion baterií 1500 mAh.

      Odpovědět

  27. erik
    15.9.2010 v 21:46

    Ahoj , Děkuji za skvělou recenzi , abych pravdu řekl , tak zatím nejlepší recenze ,co jsem četl o „galaktickém“ telefonu , Rozhoduji se mezi Galaxy s a Sony Ericsson Xperia 10. Hrozně moc by mě zajímalo ,jak ty tito telefony fungují , Kde je lepší Natáčení , v jakém je lepší GPS , Hrozně dlouho už přemýšlím a nemůžu se rozhodnout , byl jsem i v obchodě ,ale nakonec jsem musel jít ven ,protože mě to vrtalo Hlavou … Nechci udělat chybu , protože už jsem jí jednou udělal ,když jsem kupoval Nokií n97 , není to tak hrozný ,ale … A právě proto se vás lidí ptám ,jaký tel je výkonný jak po CPU tak po Rámce ,, a kde líp pracují 3d hry, neboť jsem herní maniak ….. Děkuji mockrát , že jste si to přečetly , doufám že mi pomůžete . (zde přikládám email- erik.mucha@seznam.cz , posílejte recenze ,nejlepší z vlastích zkušeností ,díky moc )

    Odpovědět

      alzbetka
      27.10.2010 v 12:08

      ja jsem mela ten samy problem ;D pak si kamaradka koupila sony e. x perii. ty telefony jsou v podstate uplne stejne, jediny rozdil je v cene (myslim kolem 3 000 kc) a v displeji. galaxy ma tak tisickrat lepsi displej, navic na ty pohybove hry je galaxy take lepsi.. jinak jsem zatim mela vzdycky sony ericssony a porad jsem je kvuli necemu reklamovala..

      Odpovědět

  28. bukaj
    18.9.2010 v 11:56

    hele mam galaxi s a zapojim ho do kompu na prenaseni souboru a nic se tam neukaze zadne zarizeni bylo pripojeno inak bes mobil jo a kde muzu najit nake best widgety muzete mi nake nekdo poradit?

    Odpovědět

      alzbetka
      27.10.2010 v 12:05

      prenaseni souboru timto zpusobem jde pouze, kdyz mas v telefonu pametovku. jinak si musis stahnou do pc aplikaci samsung keys (primo na strankach samsungu). taky jsem s tim mela ze zacatku problem..

      Odpovědět

  29. Roman
    1.10.2010 v 01:05

    Dobry den,

    rad bych se zeptal na Vase zkusenosti se synchronizaci galaxy s Microsoft Outlook. Mam doposud Nokii, ktera mi kontatky a kalendar synchronizuje bez problemu. Mohu s timto pocitat i u galaxy? diky

    Odpovědět

      Tony
      7.10.2010 v 19:49

      Kontakty a kalendář lze synchronizovat pomocí aplikace Samsung Kies, která je volně ke stažení či pomocí jiné aplikace z Android Marketu. Všechna pole kontaktů z Outlook ale nejsou dostupná, nicméně jde o nepříliš důležité položky asistentů apod.

      Odpovědět

  30. Rene
    1.10.2010 v 21:43

    Potrebuji radu koupil jsem Galaxy kontakty jsem z Nokie prenesl pomoci gemailu ale neda se je vytocit primo ze seznamu kontakty tak nevim co s tím kdo mi poradí. musim vzdy vyjet z kontaktu a zadat to normálne tak jsem trochu znechucen

    Odpovědět

      krofold
      8.10.2010 v 16:07

      ahojky…ja jsem je ručně přepsal a funguje vše skvěle..jediné co řeším je diakritika u sms v klavesnici

      Odpovědět

        Míra Sv
        12.10.2010 v 00:51

        Stáhni si klávesnici českou LatinIME2 není v marketu, ale je skvělá a umí odstranit diakritiku z sms a je qwertz a ne qwerty

        Odpovědět

      Míra Sv
      12.10.2010 v 00:53

      Měl jsem podobnej problém, stáhnul jsem je přes outlook a je to v pohodě, jen mi nejdou odebrat ty z gmailu :( tak se to trochu plete

      Odpovědět

  31. ondra
    3.10.2010 v 18:12

    rozhoduju se jaky mobil si mam koupit a vubec nevim na snimky video filmy a pohodlne ppsani sms,internet rozhoduju se mezi timto samsungem nebo n900 .

    Odpovědět

      krofold
      8.10.2010 v 16:08

      na samsungu i9000 je film nadhera…nic lepsího jsem nevidel

      Odpovědět

      alzbetka
      27.10.2010 v 12:04

      ja jsem si do telefonu natahla simpsnovi, barby nadhera, obraz super, 1000x lepsi nez pc

      Odpovědět

  32. krofold
    8.10.2010 v 16:05

    ještě co se týče mobilu..mám HTC HD ,Touch pro ,Diamond 2 a Samsung je ze vseho zatím po všech strankach nej.. musel jsem si zvykat na android z WM mobile..ale GPS ,navigace…uplne super. a hlavne je to strasne rychle a mnoho aplikaci ke staženi.Bez dat tarifu mobil nema smysl kupovat

    Odpovědět

  33. Jesse
    10.10.2010 v 17:11

    chci se zeptat jestli je tento telefon také pořád připojen k internetu -> stahování dat,… ? :D

    Odpovědět

      Míra Sv
      12.10.2010 v 00:13

      to není jednoznačné, gprs je spuštěné pořád, ale každá aplikace která si jej vyžádá většinou má i nastavení jen wifi (only wifi)pak po zaškrtnutí data přes gprs netahá, jinak ano. Vypnout lze snadno wifi připojení hlavně z důvodu šetření energie ale gprs jde v menu kdykoliv vypnout též

      Odpovědět

  34. Michal
    12.10.2010 v 21:53

    Chci se Vás zeptat . Mám Nokii N97 a asi 800 tel. čísel. Nechá se dělat záloha tel. seznamu .
    Má samsung něco podobného jako má nokia ? (OVI Suite )Nemáte nějakou adresu kde bych vše zjistil ? Díky

    Odpovědět

      Míra Sv
      15.10.2010 v 22:10

      Já jsem to udělal přes Outlook sesynchronizoval jsem nokii a poté Galaxy a super

      Odpovědět

      alzbetka
      27.10.2010 v 12:02

      jde stahnout primo aplikace do pocitace k tomuto telefonu – samsung keys na strankach http://www.samsung.cz . tam jdou nahrat vsechny kontakty, smsky, fotky.. proste uplne vsechno ;)

      Odpovědět

  35. alzbetka
    27.10.2010 v 12:00

    telefon jsem si koupila asi pred dvema mesici. musim rict, ze jsem z neho opravdu nadsena. super displej, barvam se nic nevyrovna, uzasny design.nekolikrat mi spadl na zem, ani skrabanec. hlavne displej je velice odolny, i proti malym drapkum nasim kocek. ;) par problemu vsak podle me ma, ostatne jako vsechno ;) docela hodne aplikaci nejde bez internetu (napr. ani kalendar, coz moc nechapu), takze jsem si musela aktivovat internet do mobilu.dalsi pro me vadou je psani sms pomoci swype-cesky slovnik je tam samozrejme s diakritikou, coz DOST zvysuje pocet znaku, takze misto jedne sms poslete treba ctyri.baterie taky moc dlouho nevydrzi – s timhle telefonem si proste musite hrat, jinak to nejde ;) takze nabijim kazdy den, kdyz si ho pujci pritel a gamesi cely den, tak klidne i dvakrat denne. jinak to, ze nema plnohodnotnou navigaci bych nebrala moc na zretel (i kdyz pro me byl sok,kdyz jsem podle ni chtela jet), nebot si muzete stahnout na internetu jinou, nebo ji mozna najdete i v marketu (telefonni aplikace na stahovani aplikaci a her primo pro android).
    na zaver bych snad chtela jen rict, ze mimo techto malych nedostatku jsem s telefonem opravdu spokojena, kvalita odpovida cene, az se divim, ze je tak „levny“.

    Odpovědět

  36. Hanča
    12.11.2010 v 19:15

    Ahoj,hele kde se nastaví to odemykaní jako puzzle?…přesně prosím :)

    Odpovědět

      Luboš Srb
      20.3.2011 v 22:15

      Dobrý den, odemykání jako puzzle funguje automaticky, a to pouze při zmeškaném hovoru či nové přijaté zprávě. V jiných případech tento typ odemykání nelze použít.

      Odpovědět

  37. miky
    8.12.2010 v 13:38

    Jsem majitelem tohoto telefonu a muzu napsat pouze toto:
    – multimedialni masinka super – surfovani, android market, cteni pdf, word dokumentu
    ALE jako telefon nebrat.

    U vsech recenzi nez jsem si ho koupil jsem nasel zapory typu: GPS, nebo plastovy kryt, coz je podle me uplne v pohode, bohuzel tak nejak zapominate testovat to nejdulezitejsi a to jsou hovory (vsechny veci, ktere tady zminuju jsem si overil,ze jsou i u ctyrech majitelu SGS z meho okoli).
    – pri hovoru nad 3min se zacne ohrivat oblast kolem reproduktoru (je divny, ze toto zadna recenze nezminuje .. chtel bych se zeptat zda recenzeni s timto tel. volaji)
    – hlasitost prichoziho hovoru – mam ji na max a jsem rad, ze neco slysim, venku na ulici mam problemy (podotykam, ze netrpim zadnou sluchovou vadou – pro srovnani stejna hlasitost co je u SGS na max je u Samsungu Star uroven 4, ale toto muze byt doopravdy jen mnou:)
    – pokud mate singal dve carky tak se stava,ze vas druha strana neslysi (tento defekt si muzete precist i na eng. forech)

    pokud by tyto informace byly u recenzi tak bych si ho v zadnem pripade nekoupil .. podobne problemy bych cekal u low end telefonu, ktere jsou za 1Kc k tarifu, ale ne u teto tridy.

    Odpovědět

  38. KOMKAS
    11.12.2010 v 15:37

    Dobrý den.

    Už několik měsíců koukám na Samsung galaxy s jen prostřednictvím internetu. Abych řekl pravdu,tak nemám finance na tento telefon , takže jsem úplně odříznutý od koupě tohoto jedinečného telefonu .

    Nechci Vás tímto obtěžovat ,ale zajímá mě , jaký je tento tel v praxi ,a jaký vymoženosti má , přečetl jsem spousty recenzí,ale zajímá mě vlastní pohled na tento tel . Mockrát Vám děkuji ,

    Odpovědět

      Bredy
      12.1.2011 v 10:33

      Mám tenhle telefon už do vánoc a jsem s ním opravdu spokojen. Baterie mi dokáže vydržet až čtyři dny (pak už je ale opravdu na 1-4%), s telefonováním nemám problém, klávesnice má perfektní odezvu, prostě akorát. Zápor bych viděl v absenci blesku u fotoaparátu, ale i tak jsem s tím foťákem dokázal nafotit skvělé snímky (autofocus funguje, pokud člověk dokáže udržet telefon v klidu a neklepou se mu ruce).
      Hodně dlouho jsem si telefon vybírat a musím zatím říct, že je to v porovnání s konkurencí suverénně nejlepší volba!

      Odpovědět

  39. Manulka
    27.12.2010 v 21:18

    Chtela sem se zeptat kde stahnu na tenhle samsung hry dekuju za odpoved.

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      28.12.2010 v 22:02

      Dobrý den, na Android Marketu, ikonku máte v menu telefonu.

      Odpovědět

  40. Bredy
    12.1.2011 v 10:29

    S tou výdrží to opravdu není tak zlé. Telefon mi dokáže vydržet až čtyři celé dny bez toho, že bych ho na noc vypínal nebo ho nepoužíval. Během těch čtyř dnů mám zapnuté bluetooth hodiny v autě, jsem občas na netu (wi-fi zapínám jen, když ji potřebuji), volám, stahuju aplikace z Android Market, atd. Opravdu vydrží dost dlouho!

    Odpovědět

  41. Micahl
    24.1.2011 v 11:38

    Dobrý den, mohl by někdo zprostředkovat porovnaní SGS s jiným telefonem co se týče fotek? Nejlépe stejné scény pro srovnání. Zvláště by mě zajímalo srovnání foťáku s S8500 Wave o kterém taky uvažuji. Ocenil bych i fotky v šeru a vyfocené např. obchody s nápisy…

    Dioda by mi tak nevadila, ale nechci mít z toho horší fotky, než z mé současné Nokie N79.
    Díky

    Odpovědět

  42. Pavel
    30.1.2011 v 17:01

    Co přesně znamená, že nemá stereo reproduktory?

    Odpovědět

      Luboš Srb
      30.1.2011 v 17:25

      Dobrý den, stereo reproduktory je dvojice reproduktorů, které vytvářejí stereo zvuk. Samsung Galaxy S má pouze jediný reproduktor.

      Odpovědět

        tomdou
        30.1.2011 v 17:56

        Ale zato hraje naprosto luxusně. Když jsem si pustil poprvé film, nechápal jsem, kde se ten zvuk bere:)

        Odpovědět

        Pavel
        30.1.2011 v 20:41

        A ještě jedna otázka.
        Některý ze čtenářů píší, že slyšetelnost při hovoru je malá, máte s tím nějakou zkušenost? (Zejména když se pohybujete ve venkovním prostředí)

        Odpovědět

          Luboš Srb
          30.1.2011 v 23:48

          Dobrý den, tento problém jsem během testování neobjevil, maximální hlasitost mi přišla více než dostatečná i v hlučnějším prostředí.

          Odpovědět

          Pavel
          31.1.2011 v 07:06

          děkuji za odpověď. Teď už mi nebrání nic si telefon zakoupit.

          Odpovědět

  43. Dawe
    7.3.2011 v 18:45

    Dobrý den,
    mám menší dilema, chtěl poprosit jestli mi někdo neporadí, který telefon a proč si mám vybrat. Rozhoduji se mezi I9000 Galaxy S a S8500 Wave. Chtěl bych super telefon se vším, co může trh nabídnout :) Ale nevím, který je lepší. Předem moc děkuji.
    David

    Odpovědět

  44. Dante
    23.3.2011 v 18:29

    Dobrý deň,
    existuje nejaká možnosť pripojenia sa na internet na SGS prostredníctvom počítača ? Ak áno prosím poraďte nejaké riešenie.
    Díky.

    Odpovědět

      Luboš Srb
      25.4.2011 v 10:46

      Dobrý den, jedinou možností je vytvořit z pc bezdrátový Wi-Fi hotspot a sdílet internet na okolní zařízení včetně SGS.

      Odpovědět

  45. Tereza
    30.3.2011 v 08:36

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na SamsungApps, lze z tohoto serveru stahovat aplikace, hry a ostatní jako kdybych měla WAVEa? A jsou také bezplatné? Když jsem se podívala na jejich stránky, i9000 jsem tam nenašla?!

    Odpovědět

  46. Terka
    16.4.2011 v 15:45

    Dobrý den, bude přístupný Android 2.3 i pro Samsunga Galaxy s?
    Děkuji za odpověď. :)

    Odpovědět

      Luboš Srb
      25.4.2011 v 10:47

      Dobrý den, ano, Android 2.3 je oficiálně dostupný pro Samsung Galaxy S od minulého týdne, viz. článek http://mobilizujeme.cz/clanky/samsung-galaxy-s-android-2-3-gingerbread-prichazi-k-majitelum/

      Odpovědět

        Filip Antal
        5.2.2012 v 17:42

        Dobrý deň, som majiteľ telefónu Samsung Galaxy S. Mám ho už viac
        ako týždeň, no a môj problém sa týka batérie. Po kúpe som si
        skontroloval verziu firmvéru, bola 2.2 Froyo. Keď som pripojil
        telefón do PC, tak ma program Kies (v PC) vyzval na aktualizáciu
        firmvéru na verziu 2.3.3 Gingerbread. Súhlasil som, a po úspešnej
        aktualizácií sa telefón sám reštartoval. Potom keď sa „rozbehol“
        tak som zistil, že moje aplikácie sú porozhadzované. Tak som si ich
        zoradil, no a po dlhšom hraní hier som dal telefón nabíjať
        (zapnutý). Keď som prišiel k nemu o také cca 2 hodiny, tak sa mi na
        lište ukázalo, že je batéria na 100% nabitá. Tak som nabíjačku z
        telefónu odpojil, a náhle mi precentá batérie skočili na 97%! Tak
        som dal znovu „dobiť“ telefón a 100%, no a keď sa „dobil“, tak som
        znovu vytiahol nabíjačku, a precentá batérie mi skočili na 99%!
        Takže sa pýtam: Prečo sa to deje? Je niečo zle? Ten telefón je
        nový, a tak si ho nerád pokazím. Prosím o nejakú radu. Ďakujem.

        P.S. Pred aktualizáciou firmvare sa normálne dobil, a batéria mi po
        dobití ukazovala 100%. Aj po vytiahnutí nabíjačky. Takže neviem,
        čo som mohol pokaziť…

        Odpovědět

  47. Radomíra
    1.5.2011 v 20:42

    Dobrý den, dvakrát už jsem s Samsungem S zaspala. Nastavovala jsem jak jsem mohla, ale mobil me nevzbudil ve stanovený čas, když byl vypnutý. Kde je chyba? A ještě jedna otázka, jde někde dostahnout česká klávesnice? díky za odpoveď.

    Odpovědět

  48. Michala
    3.5.2011 v 15:30

    Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestli u tohoto telefonu jsou hry ovládané pohybem..děkuji..Rozmýšlím se mezi tímto a samsungem Galaxy Ace a nevím si rady..poradí mi někdo??

    Odpovědět

  49. Olda
    12.5.2011 v 00:46

    Ahoj všem! Rozhoduji se přejít z nokie 5800 na samsung galaxy S a tak se chci se zeptat, zda SGS dokáže (máte zkušenost) přenést hudbu z přehrávače do bluetooth headsetu, který je primárně používá k volání. Já mám zkušenost s nokii, že to dokáže. Velice mě to zajímá, protože dost tuto možnost využívám. Budu rád, když to někdo vyzkouší a pár řádků napíše. Díky!

    Odpovědět

  50. jakub
    18.6.2011 v 22:43

    Mám jen jeden dotaz, jde na samsungu galaxy s psát zprávy hlasem? Od výroby asi ne, ale jestli existuje nějaká aplikace s kterou to půjde?

    Odpovědět

  51. anicka
    17.7.2011 v 17:49

    Dobrý den, vlastnímu tento telefon a mám ho od orange. Kdyz telefon vypnu a pak ho znovu zapnu, aplikace které jsem mela na sd karte v telefonu nainstalovany nejsou. Nevím zdali je to sd kartou mam 8gb od sony erricsonu. Zajímalo by me cim se to zpusobuje. Dekuji moc predem.

    Odpovědět

  52. M.Šl.
    11.8.2011 v 02:42

    Mám problém s připojením k internetu přes WiFi.Doma žádný problém,jinde se můžu připojit JEN když je k routeru připojen nějaký PC.Někde bych asi měla něco nastavit,ale co.Jestliže není k routeru připojen žádný PC není možné se připojit.Přestože zadám správně název,heslo.Můžete prosím poradit?Ještě jednou opakuji-doma na své síti tento problém nemám.Díky MOC za radu,M.Šl.

    Odpovědět

  53. M.Šl.
    28.8.2011 v 08:27

    Problém vyřešen, stačila aktualizace firmwaru

    Odpovědět

  54. Míra V.
    21.10.2011 v 17:59

    Nejdou mi na telefonu otevřít soubory PDF,prezentace PowerPoint,a office.poradíte mi,prosim někdo.Díky Míra V.

    Odpovědět

  55. lumberska
    17.11.2011 v 09:04

    zdravim, mám problem u nastaveni mmsek a internetu. Operátor je O2, u internetu bych měla mít nastaveno u typu přístupového bodu default, ale v nabidce mám akorát internet+mms, internet, nebo mms. Což si myslím, že bude hlavní problém. MMSky mi taky nejdou, mužete mi prosim poradit, popripade mi napsat jak to máte u O2cka nastaveno vy? díky

    Odpovědět

  56. Honza
    19.11.2011 v 13:16

    Dobrý den, ctěl bych se zeptat na kolik procent by jste telefon ohodnotili. Pamět telefonu je 8 000 MB , když k tomu hodím 8 GB pamětovku . Bude to 16 GB ? Jsou google Maps Zadarmo??? Předem děkuji. :)

    Odpovědět

  57. jarda
    18.1.2012 v 11:48

    nemohu najít nastavení roamingu u galaxy ace.může mi někdo poradit jak ho nastavit na automaticky?

    Odpovědět

  58. Honza
    20.1.2012 v 20:02

    Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda-li tento telefon umí automaticky přijmout hovor do bluetooth handsfree sady???

    Za odpověď předem děkuji.

    Odpovědět

  59. SGS3.CZ
    10.3.2012 v 18:02

    Já rozjedu forum okolo Samsung Galaxy S3, zajistím propagaci, vytvořím ho po technické stránce. Vy budete admini a budete se starat o obsah, přidávat hry, aplikace, a mazat hloupé příspěvky. Máš zájem se stát adminem na doméně SGS3.CZ?

    Ozvi se na
    ICQ: 330365354
    skype: en-hut
    zlak@seznam.cz

    Odpovědět

  60. filip
    28.7.2012 v 19:51

    samsung galaxi s 3 je krám,nic to neumí všechno se tam musí naistalovat,foťák dělá fotky jak telefony před pěti lety,hudbu to neumí přehrát ve sluchátku a nemá ani hdmi kabel ne pořádnej přenos do televize,ne nokii nikdy mít nebude,kdo ho nemá ať si ho nekupuje jsou to vyhozené peníze,dva roky stará N8 je lepší

    Odpovědět

  61. veronika
    27.8.2013 v 19:01

    Dobrý den, chtěla jsem poprosit o radu. Přestaly mi fungovat mms jak odesilani tak prijimani. U operatora to mám nastavené dobře a myslím, že i v telefonu. Nemuzete mi prosim nejak poradit?Děkuji předem Veronika

    Odpovědět

  62. Michal
    1.10.2014 v 19:38

    Zdravím chtěl jsem se zeptat jak se dá tenhle mobil přenastavit do češtiny nějak jsi s tím nevím rady děkuji za odpověď.

    Odpovědět

Přidat komentář

Jak vybrat telefon v roce 2016, nezapomeňte na těchto 5 věcí

Jak vybrat telefon v roce 2016, nezapomeňte na těchto 5 věcí

18. 4. 2016  |    |  50 komentářů

Technologie mobilních telefonů, dnes bychom spíše řekli smartphonů, se každým měsícem, každou tiskovou konferencí, posunují kupředu. Je tedy zcela běžné,…

Recenze Huawei Mate 8: dokonalý po všech směrech (exkluzivně)

Recenze Huawei Mate 8: dokonalý po všech směrech (exkluzivně)

12. 2. 2016  |    |  61 komentářů

Hledáte to nejlepší na poli superphabletů? Tak už dál nemusíte. Huawei Mate 8 je přímo mistrovským dílem, ze kterého čiší…

7 vlastností, které má údajně přinést iPhone 7

7 vlastností, které má údajně přinést iPhone 7

9. 11. 2015  |    |  41 komentářů

I když iPhony 6S a 6S Plus jsou na trhu jen krátce, tak se již příznivci této značky těší, co přinese…

Recenze Honor 7: reparát na výbornou

Recenze Honor 7: reparát na výbornou

25. 10. 2015  |    |  15 komentářů

Nový přístroj z dílny odnože značky Huawei opět nabízí skvělý poměr ceny a výkonu. K tomu návdavkem i několik velmi praktických zlepšováků…

Recenze Lenovo Vibe Shot: Levná stylovka mezi fotomobily

Recenze Lenovo Vibe Shot: Levná stylovka mezi fotomobily

12. 8. 2015  |    |  39 komentářů

Lenovo vyrobilo s trochou nadsázky smartphone, který nemá konkurenci. Kdo jiný totiž přináší stylový fotomobil a ještě k tomu za…

5 funkcí, které už dnes na mobilu nikdo nepotřebuje

5 funkcí, které už dnes na mobilu nikdo nepotřebuje

6. 8. 2015  |    |  45 komentářů

Před lety se podle nich rozlišovaly jednotlivé kategorie mobilních telefonů a připlácely se za ně tisíce korun. Dnes byste je…

7 aplikací, které zázračně fungují, ačkoliv byste to možná nečekali

7 aplikací, které zázračně fungují, ačkoliv byste to možná nečekali

25. 5. 2015  |    |  4 komentáře

Mezi aplikacemi, které využíváme každý den, se často objevují unikáty vypadající, jako by byly z jiného světa. Když většina uživatelů…

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu

23. 11. 2012  |    |  129 komentářů

Nestihli jste si do 15. srpna 2012 stáhnout Flash Player z obchodu Google Play? Nevadí. Existuje jednoduchá možnost, jak Flash…

Fotoduel roku je tady: iPhone 7 vs Galaxy S7 (srovnání fotoaparátů)

Fotoduel roku je tady: iPhone 7 vs Galaxy S7 (srovnání fotoaparátů)

VČERA  |    |  4 komentáře

Mnozí z vás už se jistě nemohli dočkat. Je tady náš velmi očekávaný fotoduel roku mezi letošními top modely od Applu a…

Chystaný Pixel telefon od Googlu se ukazuje na oficiálním snímku

Chystaný Pixel telefon od Googlu se ukazuje na oficiálním snímku

VČERA  |    |  diskuze (0)

Od představení nových referenčních zařízení Googlu nás dělí už jen týden a na internet se dostává první oficiální obrázek údajného…

Samsung Galaxy On8: velký, hezký a překvapivě také levný

Samsung Galaxy On8: velký, hezký a překvapivě také levný

VČERA  |    |  5 komentářů

Samsung v Indii představil nový telefon Galaxy On8. Řada „On“ je charakteristická reprezentativním designem, kvalitními materiály a dostatečným výkonem za relativně…

Alcatel Pixi Plus 4 Power: low-end s obrovskou výdrží

Alcatel Pixi Plus 4 Power: low-end s obrovskou výdrží

VČERA  |    |  2 komentáře

Řada Pixi od Alcatelu získala zajímavý přírůstek. Nový smartphone Pixi Plus 4 Power, jak již název napovídá, bude lákat především…

Xiaomi se zapsalo do dějin. Má první čtečku pod krycím sklem

Xiaomi se zapsalo do dějin. Má první čtečku pod krycím sklem

VČERA  |    |  4 komentáře

Čínská společnost Xiaomi dokázala jako první na světě vyrobit smartphone se čtečkou otisků prstů umístěnou pod jednolitým krycím sklem. Na vysněné odemykání…

Xiaomi Mi 5s Plus: větší 5,7" displej, duální fotoaparát a 6 GB RAM

Xiaomi Mi 5s Plus: větší 5,7″ displej, duální fotoaparát a 6 GB RAM

VČERA  |    |  diskuze (0)

Vybavenější z nových vlajkových lodí Xiaomi, model Mi 5s Plus, přináší například větší 5,7″ displej, duální fotoaparát nebo až 6…

Xiaomi Mi 5s oficiálně: zase o kus dokonalejší

Xiaomi Mi 5s oficiálně: zase o kus dokonalejší

VČERA  |    |  6 komentářů

Xiaomi představilo svou novou vlajkovou loď Mi 5s, která v několika směrech vylepšuje pětkový model z letošního jara. Má pevnější celokovovou…

Google Pixel 3 by měl být prvním zařízením s OS Andromeda

Google Pixel 3 by měl být prvním zařízením s OS Andromeda

26. 9. 2016  |    |  diskuze (0)

Hiroshi Lockheimer dnes uvedl, že Google připravuje na 4. října událost, kde představí hned několik novinek. To samozřejmě vyvolalo diskuze…

Mobilní zobrazení