Mobilizujeme.cz

Samsung Galaxy Xcover – recenze skutečně odolného smartphonu s certifikací IP67

7. 2. 2012  |  recenze  |  autor:

Samsung Galaxy Xcover je odolný smartphone s OS Android 2.3 Gingerbread, disponující certifikací IP67. Recenze Samsungu Galaxy Xcover tak nemůže vynechat právě schopnosti, kterými se nechlubí každý telefon. Na trhu není zdaleka tolik odolných smartphonů, nicméně cena Galaxy Xcover není nejnižší. Ukážeme si, jestli se vyplatí koupit právě Xcover.

Samsung Galaxy Xcover je prvním chytrým telefonem korejského výrobce, který vedle operačního systému Android přináší parametry odolnosti, podpořené certifikací IP67. Může se tak pochlubit vzdoru vůči vodě a nečistotám. Vedle toho však působí některé parametry jako velké zklamání, třeba 3,65“ HVGA displej má velmi hrubý rastr, jen 3 Mpx fotoaparát je také za očekáváním.


Samsung Galaxy Xcover – oficiální fotografie

Při oznámení produktu jsme s nadšením vyčkávali na chvíli, kdy tento odolný krasavec dorazí do redakce, abychom ho podusili ve sklence s vodou a odhodili třeba do bahna. Tak se stalo, proto si přečtěte následující odstavce recenze Samsungu Galaxy Xcover a zjistěte, jestli dokáže srovnat krok třeba se Sony Ericssonem Xperia Active, chlubícím se stejnými prvky odolnosti.

Za zapůjčení telefonu Samsung Galaxy Xcover děkujeme oficiálnímu eShopu Samsung.

Základní parametry – Samsung Galaxy Xcover

Rozměry 122 x 66 x 12 mm
Hmotnost 100 g
Displej TFT, dotykový kapacitní, rozlišení HVGA (320 x 480 px), 16 milionů barev, úhlopříčka 3,65“
ochranné sklíčko Gorilla Glass, podpora Multitouch, senzor proximity, akcelerometr
Procesor a paměť jednojádro, 800 MHz (Marvell MG2)
512 MB RAM, 150 MB vnitřní paměti + paměťové karty microSD až 32GB
Operační systém Android 2.3.6 + TouchWiz 3.0
Fotoaparát 3,2 Mpx (2048 x 1536 px), autofocus, LED blesk, 1,6x digitální zoom, efekty, vyvážení bílé
nahrávání VGA videa s 15 snímky/s
Obsah balení návod, baterie, nabíječka, datový USB kabel, 2GB microSD karta, záruční list
Cena a dostupnost ., leden 2012

Krátké postřehy z testování telefonu Samsung Galaxy Xcover

Co se nám líbilo: perfektní pevné zpracování, odolnost – certifikace IP67, displej s ochranným sklíčkem Gorilla Glass, operační RAM paměť 512 MB, standardní konektory 3,5 mm Jack a microUSB, operační systém Android 2.3 Gingerbread, Polaris Office, rychlá data HSPA (7,2 / 5,76 Mb/s), bezdrátové Wi-Fi (b/g/n), Wi-Fi Direct a Bluetooth 3.0, GPS, FM rádio s RDS, fotoaparát s autofocusem a LED bleskem, Music a Social hub, správce úloh, obchody Android Market a Samsung Apps

Co se nám nelíbilo: tragické rozlišení displeje vzhledem k úhlopříčce, jen 800 MHz procesor, webový prohlížeč nepodporuje Flash, není hardwarové tlačítko fotoaparátu

TIP: Pro podrobné informace o telefonu Samsung Galaxy Xcover navštivte katalog mobilů.

Obsah balení: bez sluchátek do terénu

Balení s odolným telefonem Samsung Galaxy Xcover překvapivě nepřináší headset se sluchátky, jinak je zde dle očekávání nabíječka s neoddělitelným kabelem, samostatný USB kabel, 2GB microSD karta a SD adaptér, návod a také záruční list. Doufal jsem ještě v nějaké pouzdro na telefon, ale to nezbývá, než dokoupit. Sluchátka už dříve výrobce avizoval, že nebude ke každému telefonu přibalovat, jelikož je předpokladem, že každý nějaká standardní vlastní.

Vzhled a konstrukce: podřízeno odolnosti

Samsung Galaxy Xcover navazuje na odolné modely výrobce bez operačního systému, Samsung B2100 či Xcover 271. Po nich nový model převzal pogumování konstrukce nebo třeba funkci svítilny. My jsme testovali variantu Black Orange, která má rámování displeje právě z bronzové až oranžové barvy. Telefon působí v ruce pevným dojmem, nic nevrže. Zadní kryt má v každém rohu výběžky, na něž je telefon pokládán, a tak nehrozí ani poškrábání.

  

Výrobce zvolil trojici hardwarových tlačítek pod displejem, ale zapomněl je jaksi podsvítit, takže ve tmě nejsou vůbec viditelná. Nad displej umístil hovorový reproduktor a proximity senzor. Pod tlačítky pak vidíme ještě mikrofon (otvor). Spodní hrana obsahuje zapuštěný microUSB konektor, krytý plastovou krytkou s gumovou zátkou. Stejně to je i v případě horní hrany, kde je 3,5 mm konektor Jack.

  

Pravý bok telefonu obsahuje tlačítko zámku displeje, rovněž jsou patrné výřezy v krytu, podobně jako na druhém boku. Levému boku tak zbyly tlačítka hlasitosti, z nichž horní má funkci svítilny. I přesto, že je třeba funkci povolit v nastavení, se nám svítilna nerozsvítila, a to jsme zkoušeli snad jakýkoliv postup zmáčknutí, podržení, atd. Zkrátka, Samsung možná na funkci zapomněl, nebo byl jen náš testovaný model na tuto funkci skoupý.

 

Zadní strana telefonu má zvrásněný plastový povrch, na němž nejvíce zaujme hlava šroubu. To zajišťuje správné dotažení krytu a odolnost vůči vniknutí vody. K otevření poslouží šroubovák nebo třeba kreditní karta. Své místo zde má také LED dioda, fotoaparát a výpusť reproduktoru.

 

Zpracování telefonu tak musí zaujmout. V ruce sice model působí masivně, ale to je v podstatě směr, kterým se díky odolnosti chtěl vydat. Trnem v oku jsou mi jiné záležitosti, o kterých si povíme více v dalších kapitolách. Co se týká konkurentů jako Sony Ericsson Xperia Active či Motorola Defy, pak tvoří o něco vyšší sekci telefonů, proto si nezaslouží srovnání přímo s Xcoverem, který s nimi nedrží krok v oblasti procesoru či rozlišení displeje.

Baterie a výdrž: dosahuje rozumných hodnot

Baterie telefonu má kapacitu 1 500 mAh, s níž se dá dosáhnout tří, čtyř, možná i více dní výdrže, pokud budeme s telefonem dělat jen základní úkony a nebudeme aktivně využívat data či GSP. V takovém případě uvažujeme o dvou až třech dnech výdrže. Baterii velmi rychle vybijeme také aktivním Wi-Fi hotspotem či poslechem hudby. Galaxy Xcover si však dokážu představit na víkend s sebou na chatu bez nabíječky.

Displej a ovládání: úsporné opatření

Samsung Galaxy Xcover se může hrdě přihlásit do soutěže o nejhrubější rozlišení displeje vzhledem k úhlopříčce. Jak jinak si vysvětlit fakt, že Samsung zvolil 3,65“ displej a přidal rozlišení HVGA (320 x 480 px). Parametry displeji přitom vyjma tohoto nejsou špatné, jelikož má ochranné sklíčko Gorilla Glass, zobrazuje 16 milionů barev, nechybí akcelerometr, proximity senzor. Senzor jasu bohužel chybí, stejně tak třeba není dovoleno nastavit podsvícení tlačítek pod displejem, což může být ve tmě pro majitele velký problém. Reakce displeje je dobrá, prodlevy jsem zaznamenal jen při aktivaci displeje tlačítkem, kdy dojde k prodlevě 1-2 sekundy.

  

Operační systém, výkon: Android Gingerbread s TouchWiz

Android 2.3.6 Gingerbread pod kapotou telefonu Samsung Galaxy Xcover dává tušit solidní základ pro uživatelské možnosti, byť s pohledem na jednojádrový procesor s taktem 800 MHz a architekturou ARMv6 zase jásot částečně opadne. Samsung přidal 512 MB RAM paměti a zhruba 150 MB vnitřní uživatelské paměti, kterou rozšíříme microSD kartou až o dalších 32 GB. V balení dostanete 2 GB microSD i redukci na klasickou SD kartu (kterou načtete ve většině notebooků).

Systém v ničem novém neoplývá, a tak berme za vděk grafickou nadstavbu prostředí TouchWiz 3.0, který poznáme dle čtveřice specifických tlačítek na spodním okraji displeje, stejně tak stylem, provedením a sadou ikonek v menu. Nejpoužívanější volby (Wi-Fi, BT, GPS, vibrace, automat. otáčení) jsou dostupné v horní výsuvné liště, kde se také ukazují různá oznámení (SMS, email, hovory, kalendář).

Telefonování a zprávy: stále stejná píseň

Opět sekce beze změn v podání Samsungu – telefonní seznam, neomezená kapacita a funkce import/export z/do SIM karty, ale žádné zobrazení vedle položek uložených v telefonu. V nastavení kontaktů jsou volby jako zobrazení pouze kontaktů s telefonními čísly (tím oddělíte třeba ty ze sociálních sítí), seřazení (jméno, příjmení), zobrazení podle (jména, příjmení), a vybrání kontaktů pro zobrazení – telefon, emailové účty, sociální sítě. Každý kontakt zobrazuje fotografii (pokud jste mu ji přidali nebo ji má na sociální síti). Pokud na ni klepnete, můžete rychle volit napsání zprávy, volání či zobrazení na mapě (vždy podle toho, co daný uživatel má vyplněno). Jednotlivým kontaktům můžete přiřadit užitečné informace nad rámec běžných, jakými jsou další telefonní čísla, email, foto, vyzvánění, narozeniny, výročí. Položka hovorů je rozdělena na klávesnici, kdy se zadáváním čísel zobrazují nabízené kontakty, kterým můžete ihned volat, psát zprávu. Pak je zde protokol, zobrazující volaná čísla, přijatá, zmeškaná i historii zpráv. Třetí položkou jsou už probrané kontakty, čtvrtou oblíbené kontakty (včetně častých).

Konverzace jsou formou barevných bublin pod sebou a každá z nich zobrazuje celý obsah zprávy. Pokud chcete v nové zprávě přidat příjemce, stačí začít psát jméno a vybrat z nabízeného seznamu. V případě psaní zprávy a přidání multimediálního obsahu, se zpráva sama změní z SMS na MMS. Do každé se vejde až 300 kB obsah (fotografie se sami zmenšují). Mimo ně přidejte třeba zvuk, místo, kontakty, kalendář, poznámky či úkoly. Psaní na klávesnici je rychlé a bezchybné díky velkým tlačítkům, s možným posunem kurzoru. Nechybí prediktivní zadávání textu XT9, automatické psaní velkých písmen, automatická tečka, volba klávesnice na výšku – QWERTY, 3×4 klávesnice a rámečky pro zadávání znaků pohybem prstu. Kdo je zvyklí na způsob zadávání pohybem prstu po znacích (Swype), taky zde je k dispozici. Obsah zprávy lze zadávat i hlasem či přidávat nejrůznější smajlíky.

Emailové účty – Google podporuje přidání více Gmail účtů, ostatní účty jsou v aplikaci Email (POP/IMAP). Standardní rozdělení na složky – přijaté, odeslané, koncepty. Přepínání mezi Přepínání mezi Google účty je možné přímo přes jméno emailu, kde vyberete požadovaný. Box pro emaily od Samsungu umí sdružovat všechny emaily do jednoho okna, což je jednodušší v případě, že chcete mít přehled o všech přijatých zprávách ihned. Na každou přitom odpovídáte, jako byste byli na konkrétním emailu. V režimu na šířku displeje se vlevo zobrazuje seznam zpráv, vpravo pak obsah zpráv.

Fotoaparát, video: skromný snímač pro otužilce

Standardní prostředí fotoaparátu v režii Samsungu má po pravé straně volby přepnutí fotoaparát/videokamera, tlačítko fotoaparátu a vstup do galerie. Po levé straně to je volba režimu fotografování (mj. úsměv a panorama), scény, režim blesku a další nastavení. Z toho vás bude zajímat např. geotagging, samospoušť či efekty.

Fotografie v maximálním rozlišení 3,2 Mpx (2048 x 1536 px) mají průměrnou kvalitu, pomáhá zejména autofocus a LED blesk ve zhoršených světelných podmínkách. U videa se jedná o rozlišení VGA (640 x 480 px) s 25 snímky/s. Kvalitu můžete posoudit z následujících fotografií.

  

Zkušební fotografie – Samsung Galaxy Xcover:

Odolnost, funkce, zábava: v prvé řadě odolat a líbit se

Certifikace IP67, o které detailněji hovoří následující vysvětlivky níže, je dobrým lákadlem, který Samsung Galaxy Xcover potřebuje. Na trhu už se dlouho neobjevil telefon, který by na zadní straně měl kryt s prvkem šroubu, zajišťující neproniknutí vody a nečistot pod kryt. Telefon snáší dobře i pády z výšky či odhození do nečistot, nicméně vždy je potřeba počítat s tím, že konstrukce telefon ochrání, ale nebude netknutá. Vyzkoušeli jsme si psaní SMS a volání pod vodou, stejně tak i zahození do bahna. Pokaždé telefon přežil bez újmy.

První číslovka udává stupeň krytí před nebezpečným dotykem a vniknutím cizích předmětů, druhá číslovka před vniknutím vody. V případě IP67 tedy „6“ znamená odolnost vůči nebezpečnému dotyku jakýmkoliv předmětem a úplná odolnost vůči prachu, „7“ ochranu proti ponoření do vody – ponoření na 30 minut do hloubky 1 metr.

Výrobce a Google společně utvořili obsah menu ve složení běžných aplikací, kam spadají hodiny s budíkem, kalendář, poznámky, galerie, vyhledávání, moje soubory, kalkulačka, diktafon, stažené položky. Dále nechybí Social a Music hub, Android Market a Samsung Apps, Samsung Wooky, YouTube klient, zprávy a počasí či balík Polaris Office s podporou čtení a vytváření souborů Office (i verze 2007).

Nezapomnělo se ani na hudební přehrávač se standardnímu funkcemi, známými z dalších telefonů s Androidem, včetně ekvalizéru a nastavení 5.1 kanálu. Nutností pro tyto funkce je připojení sluchátek. Také FM rádio s RDS si dává stejnou podmínku, bez které nehraje.

Konektivita, web, navigace: podařený jedinec

S telefonem si užijeme rychlá data přes operátora, tak i bezdrátovou Wi-Fi. Konkrétně tedy podporuje přenosy HSPA, a to s rozdělením HSDPA (stahování) až 7,2 Mb/s, HSUPA (odesílání) až 5,76 Mb/s. Bezdrátové přenosy zajistí Wi-Fi se standardy b/g/n, Wi-Fi Direct, Bluetooth verze 3.0 (s A2DP a EDR). Na telefonu je standardní 3,5 mm konektor Jack a microUSB 2.0. Krytky jsou přitom pogumované, takže se pod ně nedostane voda. Vytvářet lze každopádně Wi-Fi hotspot, na který se mohou připojit přátelé (až pět zařízení), přičemž vy musíte mít na telefonu aktivní datové přenosy.

Webový prohlížeč v prvé řadě nepodporuje Flash obsah, což může být u řady stránek deprimující. Nicméně nabízí funkce jako otevírání nových oken, přidání do záložek a oblíbených, vyhledávání na stránce, sdílení (Facebook, BT, Wi-Fi a další). Samozřejmostí je pamatování hesel, pokud nechcete neustále vypisovat dokola při přihlašování na stránkách.

Samsung sice obdařil Xcover GPS a A-GPS, nicméně neposkytl žádný navigační software nad rámec běžných Google map s navigací, které se ve většině případů prostě o datové spojení řeknou. Nabízí se tak alternativy z Android Marketu, které bývají často nejdříve ve trial verzi a po zakoupení licence pak přejdou do plné. Schopní jedinci jistě přijdou i na jiné způsoby, jak do telefonu software dostat bez placení.

Závěr recenze smartphonu Samsung Galaxy Xcover

Samsung Galaxy Xcover rozšiřuje počet odolných modelů na trhu, které jsou vybaveny operačním systémem. Důraz byl kladen zejména na konstrukční provedení, které se zalíbí, stejně tak vesměs i výbava telefonu. Na druhou stranu, Samsung zvolil starší architekturu procesoru (ARMv6), displej obdařil nižším rozlišením s tragickými úhly pozorování a funkci svítilny našemu testovanému kusu nedopřál.

Aktuální cena Samsungu S5690 Galaxy Xcover v českých e-shopech: . (Zdroj: Heureka.cz, ) .

Pro ty z vás, kteří potřebují chytrý telefon, který zároveň něco vydrží, je však Galaxy Xcover s cenovou nálepkou kolem 6 tisíc korun dobrým řešením. Jde tu především o styl, který jiné telefony nemají tak propracovaný.

certifikace IP67 800 MHz procesor ARMv6
pevné zpracování rozlišení a pozorovací úhly displeje
Android Gingerbread
Wi-Fi, HSPA, BT 3.0
 odolné sklíčko Gorilla Glass

..

Testovaný produkt: Samsung Galaxy Xcover, autor recenze: Jindřich Srb, hodnocení: 3/5
Témata:, ,

41 komentářů

  1. Romualdo
    7.2.2012 v 16:51

    Zdravím Vás,
    velmi pěkná recenze na solidní telefon.
    S telefonem jsem měl možnost se chvilku pohrát a displej mě opravdu zklamal.
    Jeho rozlišení, kontrast a pozorovací úhly jsou tragické.
    Zbytek telefonu je pěkný a velmi zdařilý.
    Raději bych si asi koupil klasický odolný Samsung Xcover 271 než tenhle.

    Hezký den.

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      7.2.2012 v 17:07

      Vystihl jste to přesně. Co Samsung k tomuto kroku vedlo, opravdu nechápu. Pokud chtěl prodávat pořádný odolný telefon, pak tomuhle paradoxně uškodil sám, a to dost.

      Odpovědět

  2. Fík
    8.2.2012 v 10:43

    Dobrý den,
    uvažuju o tomhle telefonu a chci se zeptat,jestli jsou procesor a kvalita displeje použitelné pro offline navigaci Sygic.Od Defy mě odrazuje absence češtiny.
    Děkuji

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      8.2.2012 v 14:56

      Dobrý den, navigace Sygic jsem na telefonu vyzkoušel, bude vám fungovat korektně.

      Odpovědět

        Fík
        15.2.2012 v 21:44

        Dobrý den,
        díky za odpověď, tzn.,že je možné telefon se Sygic 11 použít jako plnohodnotnou autonavigaci, rozlišení disleje a procesor to umožňuje.Myslíte, že SE Activ by toto splňoval lépe?Trochu mně odrazuje malý dislej a absence gorilího skla.

        Odpovědět

  3. Chaoticum
    8.2.2012 v 11:42

    Mobil jsem si pořídil a zatím jsem ním v podstatě spokojený. Foťák nepotřebuji. Rozlišení mi připade dostatečné.
    Horší je, že už mám druhý kus po výměně a zdá se, že se budu opět potýkat se stejným problémem jako u prvního. Mobil se sám od sebe restartuje a vypíná, což je poměrně nemilé, když máte nastavený budík… Netuší někdo čím by to mohlo být?
    Ad článek: základní parametry – balení neobsahuje sluchátka
    svítilna – svítilnu je nejdříve nutné nastavit aby ji bylo možné pomocí tlačítka na zesílení zvuku zapnout (je to implicitně vypnuté, ačkoliv netuším proč).

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      8.2.2012 v 14:56

      Dobrý den, právě že i po zapnutí té funkce svítilna nefunguje. Restartování nevím, čím by se mohlo dít. Námi testovaný kus se nerestartuje vůbec.

      Odpovědět

        Romis
        15.2.2012 v 18:40

        Baterka jse rosviti jen pokud je telefon zamknuty.Tedy aspon me to tak funguje.

        Odpovědět

      Vrt
      14.2.2012 v 11:09

      restarty jsou dle mych zkusenosti problem kazdeho druheho samsungu,takze problem je proste jen v totalni neschopnosti vyrobce

      Odpovědět

      misho
      9.4.2012 v 22:25

      zdravim mal som podobny problem so samsungom xcover 271 vyriesil to reset telefonu cez nejaky ciselny kod ktory si velmi nepametam treba trochu pogooglit nejaky hard alebo master reset telefonu alebo nieco take

      ale pozor!!! vymaze to vsetko takze treba zalolhavat data

      Odpovědět

      Petr
      28.10.2012 v 03:12

      Ahoj. Mám Samsung B2710 Xcover 271 Noir Black. Mé nároky k tel jsou pouze a jen na pevnost a odolnost. Nic víc nepotřebuji. Milióny barev a Bůh ví jaké rozlišení je mi prd platné, když se venku zpotím a zjistím, že telefon je na smetišti dějin (již se mi stalo). Se svým momentálním jsme spokojen. Ovšem..? Již několikrát se mi stalo, že v ledvince, kde jej nosím s ostatními věcmi, najednou tel. sám od sebe svítí, aniž bych svítilnu zapnul. A ne jednou jsem tímto způsobem došel k black out-u:-) Takže buďte rád za to, že nemusíte někde na horách v -20 stupních řešit, jak se spojit s civilizací. PS: Víte-li někdo, jak se to dá vypnout na 271-ce, budu rád. Petr

      Odpovědět

  4. pavelko
    9.2.2012 v 12:24

    Dobrý den,
    mobil mi občas ztrácí signál (u t-mobile),je nedostupný v místech kde je pokrytí normální, někdy se mi tam objeví hláška datové a hlasové služby jsou blokovány. Po restartování funguje normálně. Volal jsem do t-mobile a tam mi tvrdili že to musí být problem softwaru v telefonu a že ho mám reklamovat. Nevíte v čem je problem ? má se tam nějak nastavit síť nebo co?
    Děkuji

    Odpovědět

      Torch
      12.2.2012 v 11:43

      Buď zdráv,
      mám poznatek, že když jsem manuálně přepl z 2G na 3G síť u T-mobilu, tak se mi okamžitě zlepšil sig i v místech, kde dříve mihotal na jedné čárce. Ale možná říkám blbost.. Mám Xperii X8.

      K tématu: VELKÁ škoda za displej, je to od Samsungu zarážející krok.. Mám objednanou Xperii Activ. SE mi vyhovuje a řekl bych, že je v mnohém lepší. Ale jedná se pouze o můj osobní názor..

      Ahoj Torch

      Odpovědět

        Mike
        21.9.2012 v 21:07

        Zdravím, měl jsem stejný problém, nakonec se zjistilo že to eéní telefonem ale zastaralou kartou, na prodejně mě ji bezplatně vyměnily a od té doby se to už nestalo ani jednou.

        Odpovědět

          Torch
          22.9.2012 v 11:06

          Hm, zajímavé. Já ji mám taky mraky let. Brnknu na Operouše..

          Odpovědět

  5. Fík
    14.2.2012 v 17:11

    Dobrý den,
    díky za odpověď, tzn.,že je možné telefon se Sygic 11 použít jako plnohodnotnou autonavigaci, rozlišení disleje a procesor to umožňuje.Myslíte, že SE Activ by toto splňoval lépe?Trochu mně odrazuje malý dislej a absence gorilího skla.

    Odpovědět

  6. zdeněk
    28.2.2012 v 22:28

    Přemýšlím o koupi tohoto telefonu , ale jak čtu recenzi má stejné potíže jako má nokia n 97

    Odpovědět

      Fík
      2.3.2012 v 09:29

      Našel jsem nový Samsung Rugby smartphone.Přidávám odkaz na komplet.specifikaci.Jen jsem tam nenašel gorilí sklo.Parametry jsou super ,lepší než Galaxy XCover.Volal jsem na český Samsung,ale tam nic nevědí.
      http://www.samsung.com/us/mobile/cell-phones/SGH-I847ZKAATT

      Odpovědět

  7. ada
    4.3.2012 v 09:25

    Dobrý den. Chtěla bych se zeptat na předávání obrázků z galerie přímo na facebook. Najdu si obrázek, který chci přidat na facebook, kliknu na sdílet a zobrazí se mi tam pouze bluetooth, Gmail, Picasa a zprávy. Facebook nikoli. Je problém v nastavení?

    Odpovědět

  8. Honza
    8.3.2012 v 20:57

    Dobrý den,
    pořídil jsem si tento mobil a zjistil jsem že se nedá nastavit vyzvánění sms například písní v mp3…Pořád se mi nabízí jen ty polyfoní melodie..Nebo dělám něco špatně..Prosím o radu

    Odpovědět

      Lucka
      3.5.2012 v 19:42

      Stejný problém mám taky,bohužel mám obavu že to nepůjde nijak nastavit,což je velká nevýhoda jinak skvělého mobilu…takže ho zřejmě vrátím,nechce se mi psolouchat ty šílenosti co tam jsou nahrané od výrobce :-(((

      Odpovědět

      Jirka
      13.5.2012 v 14:37

      zvuk sms jde nastavit
      zkopíruj mp3 do paměťové karty složka audio/notifications

      Odpovědět

        Kasťa
        9.7.2012 v 16:53

        A pokud tam složka výše popsaná složka nejni, tak ji stačí proste vytvořit (Samsung Galaxy Mini)

        Odpovědět

          Jirka
          9.7.2012 v 18:22

          Měla by být na paměťovce.
          V menu telefonu budeš mít složku Moje soubory/media/audio/notification

          Odpovědět

  9. Jirka
    13.5.2012 v 14:41

    nevím kdo ten telefon testoval, ale hardwarové tlačítko fotoaparátu jde nastavit

    Odpovědět

  10. Michal
    12.9.2012 v 09:38

    Som ortodoxný „Samsungár“, no Galaxy X Cover ma sklamal tak, že som nútený siahnuť po inej značke. Momentálne mám už druhý kus, keďže prvý bol asi 8 krát reklamovaný pre neustále sa opakujúci reštart, čo sa v servise nikdy nepreukázalo, stále mi prišlo vyjadrenie, že všetko je v poriadku, že preinštalovali software, či urobili akési testy a nič. Vždy, keď som si vyzdvihol telefón z reklamácie, do hodiny opäť reštartol, najneskôr na druhý deň. Tak mi vymenili kus za kus a do 24 hodín reštartoval aj ten. Deje sa to ako pri činnosti, teda využívaní netu, či aplikácií, alebo počas telefonovania, tak aj pri úplnej nečinnosti, keď nie je zapnutá žiadna aplikácia a telefón leží pokojne na stole. Nový kus bol na reklamácii zatiaľ 3x a už ma to fakt prestáva baviť.

    Odpovědět

  11. xaltoun
    5.10.2012 v 15:06

    Dobrý den, mám jeden dotaz dozvěděl jsem se že při prohlížení internetu není podporován flash lze nějak tento problém odstranit např. stažením nějaké aplikace. jde o telefon samsung galaxy xcover. díky za odpověd

    Odpovědět

  12. Roman
    21.11.2012 v 15:08

    To: redakcia

    hardwerove tlacidlo na svietidlo funguje pokial je telefon v uzamknutom stave

    Odpovědět

  13. samsung 271
    3.12.2012 v 22:36

    samsung xcover,reklamácia
    Prestal mi zvoniť v rámci záruky. Poslal som ho na reklamáciu. Reklamáciu neuznali pretože je je ošúchaný a stopy po páde pravdepodobne spadol, odpísali „pravdepodobne“. Ak telefón spadne nespĺňa podmienky pre záručnú opravu.
    Od nova nešlo napísať č.7, podržaním klávesy,treba bolo pritlačiť klávesu na jednom mieste niečim tenkým a silno držať, sms nepíšem takže mi to nevadilo.
    Bočné tlačítko na zapnutie svetelnej diody, nešlo zapnúť niekedy ani na 10 krát a niekedy sa vo vrecku zaplo samo. To robilo od nova ale sa mi nechcelo posielať telefón späť. Kupoval som ho si ho do roboty, tak také detaily mi nevadili.
    Ale keď telefón prestane zvoniť to sa už nedá prehliadnuť, aj keď v samsungu by to chceli.
    Za opravu chceli 87eur!!!
    V inom servise mi povedali, že zvonček je obyčajný reproduktor v ktorom je elektromagnet a pokazí sa vtedy, keď tam niečo vôjde najskôr prach. Takže pád nemá nič spoločné s pokazeným zvončekom, ale tá ich norma IP67 zlyhala.
    Takže zase jedna zo zavádzajúcich reklám.
    Samsung nikdy viac.

    Odpovědět

  14. Jano
    7.1.2013 v 09:14

    Vybral som si nový Xcover z Orangu a doma som zistil, že mi od výroby nejde reproduktor,Čiže všetko krásne svieti bliká ale dovolať sa nemôžem nikomu lebo nič nepočujem,výrobná chyba Je to hanba !!!! ľutujem, že som sa zase na 2 roky zaviazal.

    Odpovědět

      Allicia
      5.2.2013 v 14:18

      a čo ho nedáš reklamovať?

      Odpovědět

  15. Juraj
    7.1.2013 v 17:30

    Batéria je tragická na takýto tlefon je 1500mAh primalo vela telefonujem a som rad ked mi vydrží nabity od rana do večera obcas sa vybije už poobede

    Odpovědět

  16. Allicia
    5.2.2013 v 14:17

    čo sa týka toho svetla (baterky), je nutné potvrdiť tú funkciu, a následne viete baterku zapnúť ak MáTE UZAMKNUTÚ OBRAZOVKU a vtedy dlhšie podržíte tlačidlo na zvýšenie hlasitosti ;)

    Odpovědět

  17. Brona
    2.3.2013 v 18:21

    Při vypnutém telefonu nefunguje budík.Je to vada telefonu nebo normální věc.

    Odpovědět

      Pinchel
      19.8.2013 v 22:36

      U androidu zásadní a běžná věc.Vypnutý telefon-vypnutý systém-nefunkční aplikace včetně budíku.

      Odpovědět

  18. Lešák Petr
    20.3.2013 v 12:41

    Dobrý den,kde se dá sehnat firmware k tomuhle telefonu? Jsem vlastníkem a do teď jsem s ním neměl problém. Teď mě zlobí software. Ikonka nabíjení mi pořád bliká, ikdyž je nabíječka odpojená. Co s tím jako mám dělat?

    Odpovědět

  19. Pinchel
    19.8.2013 v 22:34

    Dobrý den,
    mám oba telefony jak S5690 tak i starší B2710. Komu stačí základní funkce jako telefonování,sms a jednodušší navigace tak jednoznačně B2710 vzhledem ke konstrukčně větší odolnosti a daleko vyšší výdrži baterie (běžné užívání 5dnů vs 2dny S5690).Kdo chce nebo musí využívat android aplikace tak S5690.
    Svítilnu lze zapnout jen v případě uzamčeného-černého displeje.Největší mínus vidím v malé vnitřní 150MB paměti,kdy je nutno často se rozhodovat co nainstalovat, ikdyž lze převážnou část instalovat na SD kartu, ale některé bohužel ne, nebo částečně využívají i vnitřní paměť telefonu. Každopádně si myslím,že je nejefektivnější volba poměru výkon/cena.Pokud potřebujete něco výkonnějšího lze jít samozřejmě výkonově a cenově výš(xcover2,sony,motorola).

    Odpovědět

  20. jan
    20.10.2013 v 00:47

    Dobry den,tedka resime tema opravdove odolnosti xcoveru S5690 mam docela obavy i o uz zminenou certifikaci ale hacek vezi v tom ze pracuji na stavbe a pri nataceni vody bohuzel telefon vypadl z kapsy do kbeliku s vodou a bohuzel od te doby nefunkcni i pres plne zacvaknutym zadnim krytem vcetne zamceni.
    Jak tedy mohlo dojit k chybe. Dekuji za odpoved.

    Odpovědět

  21. alice
    9.11.2013 v 19:46

    dobrý den,
    mám problém s přijetím nebo odesláním mms na tomto telefonu.Konfigurační sms od operátora jsem dostala, nainstalovala. V nastavení vypadá vše OK, mmas povolené. Ale když mi přijde mms, tak pouze oznámení od operátora že si ji mám vyzvednout. Když chci mms poslat, tak se zobrazí hláška, že služba není dostupná.
    Prosím poradte, čím to může být. Díky

    Odpovědět

  22. vit
    3.1.2014 v 15:42

    Samsung=hromada šrotu nic pořádného nikdy neudělal !

    Odpovědět

  23. MARCEL
    20.4.2014 v 10:43

    ODOLNÉ TELEFONY IP 67 BLBOST ZA TŘI MĚSÍCE NEFUNKČNÍ A ODPOVĚĎ PO REKLAMACI ŽE JE ODOLNÝ POUZE PRACHU A NE JINÝM NEČISTOTÁM

    Odpovědět

Přidat komentář

Jak vybrat telefon v roce 2016, nezapomeňte na těchto 5 věcí

Jak vybrat telefon v roce 2016, nezapomeňte na těchto 5 věcí

18. 4. 2016  |    |  45 komentářů

Technologie mobilních telefonů, dnes bychom spíše řekli smartphonů, se každým měsícem, každou tiskovou konferencí, posunují kupředu. Je tedy zcela běžné,…

Recenze Huawei Mate 8: dokonalý po všech směrech (exkluzivně)

Recenze Huawei Mate 8: dokonalý po všech směrech (exkluzivně)

12. 2. 2016  |    |  60 komentářů

Hledáte to nejlepší na poli superphabletů? Tak už dál nemusíte. Huawei Mate 8 je přímo mistrovským dílem, ze kterého čiší…

7 vlastností, které má údajně přinést iPhone 7

7 vlastností, které má údajně přinést iPhone 7

9. 11. 2015  |    |  37 komentářů

I když iPhony 6S a 6S Plus jsou na trhu jen krátce, tak se již příznivci této značky těší, co přinese…

Recenze Honor 7: reparát na výbornou

Recenze Honor 7: reparát na výbornou

25. 10. 2015  |    |  15 komentářů

Nový přístroj z dílny odnože značky Huawei opět nabízí skvělý poměr ceny a výkonu. K tomu návdavkem i několik velmi praktických zlepšováků…

Recenze Lenovo Vibe Shot: Levná stylovka mezi fotomobily

Recenze Lenovo Vibe Shot: Levná stylovka mezi fotomobily

12. 8. 2015  |    |  39 komentářů

Lenovo vyrobilo s trochou nadsázky smartphone, který nemá konkurenci. Kdo jiný totiž přináší stylový fotomobil a ještě k tomu za…

5 funkcí, které už dnes na mobilu nikdo nepotřebuje

5 funkcí, které už dnes na mobilu nikdo nepotřebuje

6. 8. 2015  |    |  45 komentářů

Před lety se podle nich rozlišovaly jednotlivé kategorie mobilních telefonů a připlácely se za ně tisíce korun. Dnes byste je…

7 aplikací, které zázračně fungují, ačkoliv byste to možná nečekali

7 aplikací, které zázračně fungují, ačkoliv byste to možná nečekali

25. 5. 2015  |    |  4 komentáře

Mezi aplikacemi, které využíváme každý den, se často objevují unikáty vypadající, jako by byly z jiného světa. Když většina uživatelů…

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu

23. 11. 2012  |    |  129 komentářů

Nestihli jste si do 15. srpna 2012 stáhnout Flash Player z obchodu Google Play? Nevadí. Existuje jednoduchá možnost, jak Flash…

Apple vydává iOS 9.3.5 se záplatami kritických zranitelností

Apple vydává iOS 9.3.5 se záplatami kritických zranitelností

DNES  |    |  diskuze (0)

Společnost Apple včera vydala aktualizaci pro operační systém iOS 9 s označením iOS 9.3.5. Došlo k tomu necelý měsíc po…

Huawei P9 Plus jde do prodeje. Je dražší než iPhone nebo Samsung

Huawei P9 Plus jde do prodeje. Je dražší než iPhone nebo Samsung

DNES  |    |  2 komentáře

Větší, ještě vybavenější a hlavně výrazně dražší. Přední čínský výrobce, který je celosvětovou trojkou hned za Samsungem a Applem, začal na…

Ukradený iPhone vyfotí zloděje a naskenuje jeho otisk prstu

Ukradený iPhone vyfotí zloděje a naskenuje jeho otisk prstu

DNES  |    |  diskuze (0)

Apple se zajímá o jedno z opatření proti krádeži, které zahrnuje zachycení otisku prstu a fotky zloděje bez jeho vědomí. Tento…

Potvrzeno: Honor 8 se v ČR začne prodávat za cenu od 10 990 Kč

Potvrzeno: Honor 8 se v ČR začne prodávat za cenu od 10 990 Kč

VČERA  |    |  diskuze (1)

Včera jsme vám jako první prozradili údajnou cenu a dostupnost očekávaného vlajkového modelu Honor 8 na českém trhu. Samotný výrobce nám nyní…

Android mají "šetřílci" a iPhone hlavně Pražáci, ukazují data od O2

Android mají „šetřílci“ a iPhone hlavně Pražáci, ukazují data od O2

VČERA  |    |  11 komentářů

Operátor O2 publikoval docela zajímavé statistiky jednotlivých operačních systémů používaných zákazníky v jeho síti. A vzhledem k poklesu podílu Microsoftu…

HTC nedodrží slib. Loňský One A9 nedostane Android 7.0 včas

HTC nedodrží slib. Loňský One A9 nedostane Android 7.0 včas

VČERA  |    |  2 komentáře

Společnost HTC v červenci potvrdila, že aktualizace na Android 7.0 Nougat bude dostupná pro modely HTC 10 (recenze), HTC One…

Nepozorný řidič chytal pokémony a srazil ženu. Ta zaplatila životem

Nepozorný řidič chytal pokémony a srazil ženu. Ta zaplatila životem

VČERA  |    |  diskuze (0)

Japonský řidič, evidentně rozptýlený hrou Pokémon Go, srazil na přechodu dvě ženy. Jedna z nich srážku bohužel nepřežila. Jde o…

Sony předčasně prozradilo Xperii X Compact a Xperii XR (oživeno)

Sony předčasně prozradilo Xperii X Compact a Xperii XR (oživeno)

VČERA  |    |  3 komentáře

Sony chystá kompaktní smartphone Xperia X Compact a špičkový fotomobil Xperia XR, které doplní letošní portfolio japonského výrobce zřejmě již na nadcházejícím veletrhu…

Mobilní zobrazení