reklama
heureka

Nokia X3-02 – recenze první dotykovky s prostředím S40

1. 11. 2010  |  recenze  |  autor:

Nokia X3-02 je první dotyková Nokia s prostředím S40. Recenze odhalí, jak se osvědčila kombinace dotykového displeje a alfanumerické klávesnice. Ve výbavě telefonu najdeme rychlá data HSPA, Wi-Fi či 5 Mpx fotoaparát. S tloušťkou pouhých 9,6 mm pak můžeme Nokii X3-02 směle zařadit mezi stylovky.

Mobilní telefon Nokia X3-02 do recenze zapůjčil oficiální eShop Nokia.

Levná dotykovka s alfanumerickou klávesnicí – Nokia X3-02 (s přídomkem Touch and Type), se v prodeji objevuje hned v několika barevných provedeních. Vedle naší černé testované verze (Dark Metal) existuje bílá (White Silver), modrá (Petrol Blue), růžová (Pink) a fialová (Lilac). Ne všechny však seženete v Česku. Konzervativní černá verze se hodí především pro pracovní účely.


Nokia X3 (X3-02) Touch and Type – oficiální fotografie

Základní parametry – Nokia X3-02

Rozměry 106 x 48 x 9,6 mm
Hmotnost 78 g
Displej TFT, rozlišení QVGA (240 x 320 px), 262 tisíc barev, úhlopříčka 2,4“
Procesor a paměť 50 MB + paměťové karty microSD až 16 GB
Operační systém ne, prostředí S40 6th Edition
Fotoaparát 5 Mpx (2592 x 1944 px), Full focus, nahrávání VGA videa s 15 snímky/s
Obsah balení návod, baterie, nabíječka, stereo headset s peckovými sluchátky, datový USB kabel, 2GB microSD karta
Cena a dostupnost 4 200 Kč, říjen 2010

Krátké postřehy z testování telefonu Nokia X3-02:

Co se nám líbilo: kombinace dotykového ovládání s klasickou klávesnicí, velmi tenké provedení telefonu, rychlá data HSPA a bezdrátové Wi-Fi, výdrž telefonu, 3,5 mm Jack a microUSB, kovový vzhled

Co se nám nelíbilo: chybějící autofocus u fotoaparátu, zadní kryt zcela netěsní, absence GPS a map

TIP: Pro podrobné parametry mobilního telefonu Nokia X3-02 navštivte katalog mobilů.

Obsah balení:

Telefon se prodává v modré krabici, jejímž obsahem je vyjma telefonu baterie (BL-4S), nabíječka s 2 mm zakončením (AC-8), pecková sluchátka s 3,5 mm Jackem (WH-102), USB kabel, návod a záruční list. Do telefonu výrobce dodal 2GB paměťovou kartu microSD.

Vzhled a konstrukce:

Nokia X3-02 (Touch and Type) má opravdu skromné rozměry, a to zejména tloušťku – 106,2 x 48,4 x 9,6 mm. Pokud se nemýlím, jedná se o nejtenčí mobilní telefon z řad hlavních výrobců mobilů. Dosud byl jedním z nejtenčích telefonů model 5310 XpressMusic, s 9,9 mm tloušťky. Také hmotnost pouhých 78 gramů zaslouží pochvalu.

Nokia zkombinovala klávesnici s dotykovým displejem, za což hned po představení telefonu byla pokárána, protože hovořila o inovaci a novém způsobu ovládání telefonu. Stejný způsob zvolil Sony Ericsson někdy zhruba před třemi až čtyřmi roky, a to u modelů M600 nebo W960i. I tak si myslím, že Nokia může mít s tímto způsobem ovládání telefonu úspěch nejen v letošním či příštím roce.

Přední stranu okupuje 2,4“ dotykový displej a klasická klávesnice, i když s netradičním rozmístěním tlačítek. Pod zkosenou spodní hranou je zabudovaný reproduktor. Kovové provedení je precizní, avšak kazí jej z části ne zcela přiléhající zadní kryt baterie, který o čočky fotoaparátu vytváří menší mezeru a kryt se proto může hýbat.

Při držení telefonu v pravé ruce je na hraně, bližší palci, umístěno tlačítko uzamknutí displeje a hlasitosti. Na obou bočních hranách je také zámek zadního krytu, při stisku zámku na obou stranách je možno kryt lehce sejmout. Většinu funkčních prvků nese tradičně horní hrana, kde se poskládaly vedle sebe 3,5 mm konektor Jack, microUSB a 2 mm port pro nabíječku.

Telefon má 5 Mpx fotoaparát bez přídavné LED diody, zarovnaný do úrovně zadního krytu. Pod krytem je dostupný slot pro paměťovou kartu microSD a SIM kartu, k níž se lze dostat až po vyjmutí baterie. Celkově na mě telefon pro konstrukční stránce působí dobrým dojmem, oku lahodí kovové (hliníkové) provedení a minimální tloušťka.

Displej a ovládání:

Nokia X3-02 je prvním „hloupým“ modelem výrobce (prostředí S40), který kombinuje ovládání dotykovým displejem a klávesnicí. Displej má rozlišení QVGA (240 x 320 px) na úhlopříčce 2,4“ a zobrazuje 262 tisíc barev. Jedná se přitom o typ displeje s rezistivní technologií, takže je možné ovládání jak stylusem, nehty či prsty. Všechny způsoby fungují přesvědčivě a není potřeba doteky několikrát opakovat pro určitou volbu.

Některé úkony v mobilním telefonu zůstaly realizovatelné přes klávesnici. Ta má u Nokia X3-02 atypické rozmístění tlačítek. Horní řady čtyř tlačítek má dvě hovorové klávesy, rychlý vstup do zpráv a hudby. Pravý sloupec pak nese hvězdičku, křížek a nulu, které jsou obvykle ve spodní řadě tlačítek. Nokia si od tohoto způsobu zřejmě slibuje snazší psaní zpráv, ne každému se ovšem může přechod z letitého způsobu rozmístění tlačítek zamlouvat.

Psaní na klávesnici splňuje přísná kritéria, a to díky jakýmsi schůdkům mezi řadami tlačítek, takže uživatel píše bez překlepů a velmi rychle. Jen je nezvyk mazat dotykem na tlačítko na displeji. Podsvícení tlačítek je rovnoměrné, dostatečně intenzivní. V nastavení telefonu marně pátrám po manuálním nastavení úrovně jasu podsvícení displeje. Jas je pevně daný, nemění si ani automaticky.

Baterie a výdrž:

V telefonu je umístěna Li-Ion baterie o kapacitě 860 mAh (označení BL-4S), u které Nokia uvádí výdrž telefonu až 17 dní (tj. 408 hodin) v pohotovostním režimu, 5 hodin volání v síti GSM nebo 3,5 hodiny hovorů v síti 3G. Uživatel pracující denně s telefonem musí počítat s nižšími hodnotami výdrže, a to v rozmezí 2-4 dnů. Záleží na tom, co v telefonu nejvíce využíváte. Pokud budete mít zapnutou Wi-Fi a třeba hudební přehrávač několik hodin denně, pak výdrž klesá znatelně rychleji. Věřit lze udávaným hodnotám výdrže spuštěného hudebního přehrávače – 25 hodin a přehrávání videa – 7 hodin.

Prostředí telefonu:

Nokia X3-02 Touch and Type má prostředí S40 6th Edition uzpůsobené pro dotykové ovládání. Dosud bylo prostředí S40 určeno pouze pro levné telefony s klasickou klávesnicí. Nyní je tu tedy model s kombinací dotykového displeje a klávesnice, který je určen pro uživatele neprahnoucí po operačním systému Symbian. Základní obrazovka má několik pod sebou umístěných panelů, které lze libovolně přeházet. Od výrobce je zde nastaven ukazatel času, data, pod ním čtveřice oblíbených kontaktů, hledání na webu a čtyři hlavní aplikace pro rychlé spuštění. Spodní okraj displeje má volby – Jdi na, Menu a Jména.

Pro rychlý vstup do zpráv, napsání nové zprávy a ovládání hudebního přehrávače slouží zkratky na klávesnici. Po vyvolání se objeví na displeji okénko s volbami. Do menu se vstupuje přes tlačítko nad displeji. To sestává z matice 3 x 3 ikony, případně lze nastavit výčet položek jako seznam. Rychlost telefonu je odpovídající, nezpozoroval jsem žádné dlouhé pauzy a čekání, než se něco otevře, zavře.

Paměť telefonu, dostupná pro uživatele, je 50 MB. Další rozšíření až o 16GB je podle výrobce možné microSD kartou.

Telefonování a zprávy:

Ve složce kontakty je jak jmenný výpis, tak protokol volání (přijaté, nepřijaté, zmeškané), možná synchronizace s Ovi, tvorba skupin a nastavení zrychlených voleb. Oproti starším modelům s prostředím S40 se změny neodehrály. Ve výčtu kontaktů lze volit mezi zobrazením jmen, jmen a čísel, jmen a obrázků. Stejně tak je možno nastavit řazení dle jména či přímení. Komu by nevyhovovalo už tak poměrně velké písmo, může zvolit ještě větší, které nebude dělat potíže ani seniorům.

Přidání nového kontaktu probíhá v jednotlivých, po sobě jdoucích, krocích, a to v pořadí číslo, příjmení, jméno. Poté se kontakt uloží a vy můžete přidat další informace přes nabídku volby – přidat – detail – číslo, internet, multimédia, osobní info. Přidat lze i obrázek z alba, případně dotyčného ihned vyfotit. V seznamu kontaktů nechybí možnost poslání zprávy, zobrazení konverzace či odeslání dotyčného vizitky přes Bluetooth, zprávu či ji přidat jako přílohu MMS zprávy.

Zprávy se seskupují ve složce dle konverzací, případně klasicky dle času přijetí. V nastavení lze volit velikost písma, zrušit výpis o doručení nebo zakázat obrazové smajlíky. Vytvoření zprávy je opravdu snadné, navíc podtržené kvalitní klávesnicí. Zbylé znaky v SMS se odpočítávají od počátku psaní. Přidat lze multimediální obsah a odesílat zprávy více příjemcům naráz. Někdo může ocenit hlasové čtení zpráv, které ovšem není z pohledu češtiny příliš dokonalé. Nechybí emailový klient s průvodcem nastavení a služba Ovi Chat.

Fotoaparát:

Nokia X3-02 nese 5 Mpx fotoaparát, kterému na první pohled chybí LED blesk a autofocus. Při horších světelných podmínkách tedy nebudou fotky žádný zázrak, alespoň částečné nahrazení autofocusu slibuje funkce Full focus. Fotografie s rozlišením 5 Mpx (2592 x 1944 px) jsou celkem povedené, zapadají do průměru. Fotoaparát má čtyřnásobný digitální zoom, samospoušť či efekty. V režimu videokamery je možné odstranění hluku a pořizování záznamu v rozlišení QVGA s 30 snímky/s nebo VGA s 15 snímky/s.

Zkušební fotografie – Nokia X3-02:

 

Organizační a datové funkce, zábava:

Telefon není po stránce datové výbavy rozhodně žádným nováčkem. Přes operátora podporuje přenosy GPRS, EDGE a HSPA, které umožňuje stahování rychlostí až 10,2 Mb/s a odesílání až 2 Mb/s. Do výčtu dále patří bezdrátové Wi-Fi se standardy 802.11 b/g/n a Bluetooth 2.1 s A2DP profilem pro stereo poslech. K počítači se telefon připojuje přes USB (High-Speed USB 2.0), které zároveň dovoluje telefon nabíjet. Pro nabíjení klasickou nabíječkou zvolil výrobce bohužel 2 mm konektor, nikoliv microUSB.

Pro prohlížení webových stránek je připraven Nokia Web browser, který umí načítat stránky v plnohodnotném zobrazení, má podporu Adobe FlashLite 3.0 a měl by údajně zvládnout i streamovaná videa. Bohužel, vyzkoušeli jsme YouTube videa umístěná jinde, než na stránkách YouTube, a ta se nezobrazí. Na domovské stránce YouTube se sice u videa objeví možnost jej přehrát, spuštěný přehrávač jej ale neotevře. Velká škoda.

Nokia X3-02 má FM rádio a také hudební přehrávač, podporující soubory s příponou mp3, AAC, eAAC, eAAC+ a WMA. Na pozadí přehrávače se při přehrávané skladbě zobrazuje obal alba, pokud tuto informaci nese soubor v sobě uloženou. Jsou zde funkce hraní náhodně, s opakováním a nastavení ekvalizéru s několika přednastavenými styly a úpravou podle sebe. Ve vybraných zemích je s přehrávačem spjata služba Ovi Music store. Dodávaná pecková sluchátka s 3,5 mm konektorem Jack hrají uspokojivě, jejich součástí je také mikrofon a tlačítko pro příjem hovorů. Reproduktor telefonu bych na hudební produkci s vyšší hlasitostí nepoužíval, hudbu totiž začne zkreslovat.

Uživatel má k dispozici běžné funkce telefonu, konkrétně kalendář s nastavením připomenutí a synchronizací skrze Ovi účet, budík s opakováním, prodloužením opětovného buzení a nastavením tónu, kalkulačka s pokročilými matematickými funkcemi, záznamník zvuku s maximální délkou nahrávky jedné hodiny, poznámky, odpočítávací měřič, stopky, seznam úkolů a další položky extra, v nich je např. Ovi obchod, komunity, služba My Nokia, Opera Mini, převodník, převodník velikostí, světový čas či služba Shazam k určení právě hrané skladby.

V telefonu jsou přeinstalovány čtyři hry, a to Guitar Hero 5, Hip Hop Tournament, Climate Mission a Memorize. Ovládání je ve většině případů možné přes dotykový displej. Další hry jsou ke stažení na Ovi obchodu. Pak tu máme ještě složku s fotografiemi a videi, která celkem přehledně řadí fotografie podle času pořízení (časová osa). Pokud chcete někomu fotografie ukázat, pak poslouží funkce prezentace, a to v režimu na výšku či šířku displeje.

Závěr recenze telefonu Nokia X3-02:

Nokia přišla na trh s něčím, co jiní výrobci vyzkoušely už před několika lety, tj. ovládání telefonu dotykovým displejem a klasickou klávesnicí. V případě Nokie se však jedná o první model s prostředím S40, uzpůsobeným pro dotyk. Ve Finsku přitom razantní změny velmi, ale velmi neradi. Telefon je připraven po stránce datové výbavy a pro běžného uživatele splňuje všechny požadavky. Zaujme především tloušťka 9,6 mm a výdrž několika dní. Po tom, co jsem telefon užíval, bych ho doporučil především pracujícím, kterým se pohodlně vejde i do té nejužší kapsy a nabídne dostatek funkcí. Cena na hranici čtyř tisíc korun (v době uvedení prodeje na konci října 2010) se mi zdá rozumná.

Koupit Nokii X3-02 na značkovém eShopu Nokia.

tloušťka 9,6 mm chybí klasický autofocus
dotykový displej absence GPS a map
rychlá data HSPA  
Wi-Fi  
microSD  
výdrž  

heureka
Témata:

Diskuze k článku (135 komentářů)

  1. electricCZ
    1.11.2010 v 15:53

    Zajímavý telefon, jen ten prohlížeč webu je divný, jak na tom běhá Opera mini, kterou jsem ve videu zahlídl ve vysunuté nabídce ?

    Odpovědět

      Lukáš
      1.12.2010 v 23:40

      Opera na tom běží lépe, ale na nějaké surfování to stejnak není, není to smartphone.

      Odpovědět

        misa
        21.10.2011 v 16:20

        Dobrý den, nevíte proč mi nejede internet přes Operu? Opera mě vůbec nejde spustit:(

        Odpovědět

      COKOLADA
      29.11.2011 v 12:35

      TENHLE TELEFON bych nejradši vyhodila..:( Mam snim porad nejake problemy,koupila jsem ho pred prazdninami a uz ho mam po treti na reklamaci kde mi dve neuznaly..!!Jsem strasne sklamana,jelikoz byl dobry..nejak se mi sekal, svitil displey, budik nesel nastavit psalo mi to ze zazvoni za 140hod:D a kdyz do telefonu vlozim simkartu napise mi to na displey : Simkarta odmitnuta!!
      Ale normalne se dal zapne..!!:( Mozna jsem mela smulu na tenhle telefon, jinka byl fajn

      Odpovědět

        petra
        22.2.2012 v 15:08

        mám stejny problem s tim,že ted uz se ani nezapne,predtim se furt sekal a zobrazoval zpravy ktery uz byly davno precteny jako prijaty,zklamani nejvetsi stary dobry telefony ketry vydrzely vsechno a nikdy nezklamaly,nevim jestli je to cenou……driv jsem mela xpres music,doted ho ma neter a funguje dokonale

        Odpovědět

        Vendy
        5.8.2012 v 19:07

        dělá mi to stejné.. bliká, sám od sebe se vypíná a když ho znovu zapnu nemám tam absolutně nic .. všechno se vymaže :// při spouštění mi taky píše že simkarta byla odmítnuta.. přítel má ten stejný a taky mu tohle dělá.. ten mobil je uplně na prd :/ taky bych ho nejraději vyhodila

        Odpovědět

        Ščučková
        12.10.2012 v 08:08

        Dobrý den,
        s tímto mobilem mám také jen problémy. Budu ho mít v prosinci dva roky a mám 3 opravy. Jednu odešel displej, 2x mikrofonek. Seká se, delší zprávy nejdou pořádně přečíst, protože si lítá jak chce. Nejsou vůbec spokojená. Foťák také nic moc. O ostatním nemluvě, nekdy se povede, jindy stávkuje.

        Odpovědět

        monika
        26.11.2012 v 11:15

        zdravím já jí mám taky mobil se mě sám vypíná a když ho chci zapnout zapne se špatně a píše také karta odmítnuta. je to křáp vyhodit ho z okna. Měla jsem jednu reklamaci a půjdu sním opět znova nejsem snim spokojená .

        Odpovědět

        Michal
        30.12.2012 v 11:53

        Zdravím. Tato Nokie,je to nejhorší,co mohli výrobci vymyslet!!Je to šunt a už si nikdy od Nokie nekoupím:-((

        Odpovědět

  2. Wendy
    1.11.2010 v 19:42

    Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu.
    Přemýšlím o tom, že bych si pořídila nový mobil, a jelikož můj současný mobil je Nokia (konkrétněji 6103) a byla jsem s ním moc spokojená, chtěla bych Nokii i tentokrát. Co jsem se dívala na internetu i na vaší stránce, tak jsem výběr zúžila na 4 telefony od Nokie: 5530, X3-02, C3-00 a C5-03. Moli by jste mi poradit, resp. pomoci vyhodnotit, který mobil byl byl z tohoto výběru nejlepší? Velmi děkuji za pomoc A s webem jen tak dál :-)
    Wendy

    Odpovědět

      Was3k
      2.11.2010 v 19:53

      No záleží na co ten telefon budeš používat, jestli chceš radši dotykáč nebo klasiku, atd…. Vím že bys chtěla nokii ale mrkni se ještě na HTC Wildfire, je to kvalitní a povedený mobil, krom toho dotykový symbian je s androidem prakticky nesrovnatelný.

      Odpovědět

        Was3k
        2.11.2010 v 19:55

        PS: nejsem žádný anti-nokiář, krom svého současného HTC jsem měl samé nokie :)

        Odpovědět

      Lukáš
      1.12.2010 v 23:28

      Dobrý den,
      v první řadě je třeba zvážit, jestli opravdu chcete přejít z klasického telefonu na dotykový. Je to poměrně dost rozdíl a zůstat u klasického ovládání není na škodu, někdy méně znamená více. Pokud by jste přece jen chtěla jít do dotyku, tak zvažte Nokii 5230, 5530. Klasické telefony podobné 6103 která vám jak píšete vyhovovala by mohli být Nokia 6303(i) nebo například Nokia 6700 classic. Za super kompromis považuji tuto Nokii X3-02, kterou mimochodem také vlastním.
      S pozdravem

      Odpovědět

        karla
        14.12.2010 v 11:24

        Lukáši,u tel. X3-02 při přijaté sms se mi objeví klasicky jen přijatá sms nebo i jm. odesílatele?? To zrovna nechci:-)

        Odpovědět

          Jája
          16.12.2010 v 11:27

          Jak je to s těmi přijatými zprávami? Také mě to zajímá :)

          Odpovědět

  3. timofej
    1.11.2010 v 20:30

    proc mate napsano ze nema operacak ved to je symbian ne?

    Odpovědět

      Jindrich Srb
      1.11.2010 v 20:52

      Dobry den, S40 je prostredi, nikoliv OS. Mame to uvedeno spravne.

      Odpovědět

  4. BB
    5.11.2010 v 12:09

    Dobrý den, odešla mi E51 a na pamětovce jsem měl umístěny Nokia Mapy. Když kartu strčím sem, tak půjdou nebo ne? Děkuji.

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      5.11.2010 v 22:56

      Dobrý den, tento model nemá Nokia mapy, nepodporuje je. Zde vám proto rozhodně nepůjdou.

      Odpovědět

        BB
        19.11.2010 v 12:53

        …a stáhnout do telefonu/na kartu, půjdou? Děkuji

        Odpovědět

          Lukáš
          1.12.2010 v 23:31

          Tento telefon nepodporuje aplikaci Nokia mapy ani nemá GPS. Tím, že přetahnete mapy přes paměťovou kartu do mobilu, se to rozhodně nezmění…

          Odpovědět

  5. karel.k.
    12.11.2010 v 23:02

    Dobrý den, tento telefon jsem si před dvěma týdny pořídil. Vypadá super, příjemně se používá. Trochu mě zklamal foťák, fotky nejsou doostřené a bílá barva má kolem auru. Baterie vydrží cca 4 dny. Wifi funguje dobře, přenos dat je krásně rychlý. Je to malý plochý telefon, akorát do kapsy, a pokud nepotřebujete telefon s OS, tak si myslím, že budete spokojeni.

    Odpovědět

      Lukáš
      1.12.2010 v 23:39

      Plně souhlasím, jako jediné co mně vadí je, že Nokia X3-02 nedisponuje klávesou C pro mazání chybně napsaných znaků, ale musí se mazat přes dotykový displej. Je škoda že například místo klávesy s rychlým přístupem na hudební přehrávač toto tlačítko neumístili. Jinak reproduktor také není moc kvalitní, ale stejně se písničky poslouchají přes sluchátka a né nahlas. Fotoaparát na momentky stačí, na focení jsou digitály.

      Odpovědět

      tino
      4.1.2011 v 08:31

      skusal si na nom telefonovať cez skype?

      Odpovědět

        -mo-
        18.9.2011 v 12:16

        toto by ma zaujimalo, nikde som nenasiel ze by tam bol skype, aj stranka nokie mi napisala ze to nepodporuje..

        Odpovědět

  6. verka
    14.11.2010 v 11:52

    Dobrý den mužu se zeptat..zda se platí za Internet.. když se na něj vlaze..??

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      14.11.2010 v 12:03

      Dobry den, samozrejme,ze plati.

      Odpovědět

        Lukáš
        1.12.2010 v 23:33

        Platí se za internetové připojení přes operátorovu síť, pokud ale naleznete někde wifi síť zdarma (kavárny, KFC, a další..) stačí se pouze přes wifi připojit a neplatíte nic.

        Odpovědět

          mcr
          20.4.2011 v 18:08

          Hlavně se dá v dosahu wifi volat zadarmo nebo levněji – má to SIP wizard, bude tam na výběr několik českých VoIP operátorů, třeba odorik.cz. Stačí zadat email, všechno se nastaví automaticky. Takže v dosahu wifi voláš přes VoIP, jinak za mobilní kredit. To je asi hlavní výhoda toho telefonu.

          Odpovědět

            mcr
            31.3.2014 v 22:19

            A to VolP si stiahol cez obchod?

            Domino
            31.3.2014 v 22:21

            mcr a to si stiahol cez obchod?

  7. Kačka
    22.11.2010 v 21:46

    mám druhý týden mobil v modré barvě a jsem nadšená :).. akorát foťák by mohl být lepší, ale dá se to přežít.. jenom jsem se chtěla zeptat, jak posílat písničky přes bluetooth? nejde mi to :/

    Odpovědět

      Lukáš
      1.12.2010 v 23:35

      Písničky se dají odeslat následujícím způsobem: Galerie/Složka s písničkou/v seznamu najedete na písničku a zvolíte Volby/Odeslat/Pomocí Bluetooth.

      Odpovědět

        Monika
        19.1.2012 v 10:12

        Zdravím, chtěla jsme také poslat přes bleutooth písničku, ale když si ho zapnu, v galerii najedu na písničku a dám možnost volby, tak se možnost odeslat nezobrazí, pouze nabídka:na nab.média, právě hraje, náhodně a opakovat. Co s tím?Díky

        Odpovědět

  8. Ondra
    27.11.2010 v 14:54

    chtěl bych se optat jak je to s již zmíněným OS má tenhle model OS nebo nemá?

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      27.11.2010 v 15:35

      Dobrý den, S40 je klasické prostředí od Nokie, nikoliv OS. Neplést si to stále se Symbianem, který je S60! Už to zde a jinde je ale psáno xkrát :)

      Odpovědět

        Ondra
        27.11.2010 v 17:54

        jasné.. moc takovýmhle věcem nerozumim.. takže radši se ještě jednou zeptám.. díky za odp…

        Odpovědět

  9. Lenka
    7.12.2010 v 23:07

    Dobrý den, tenhle telefon bych chtela ale nerozumim tomu. Chci se zeptat:
    1) jetli tenhle displej reaguje na teplo nebo na dotek…
    2) Dalo by se nekde sehlat ve fialove barve?
    3) Jsou na nem dotykove hry, popripade budou k dostani??

    Odpovědět

  10. x3 - 02
    16.12.2010 v 19:51

    nic z toho to nema, ja ten telefon mam reaguje na dotyk a ve fialovy ho nesezenes.

    Odpovědět

      Guľoš
      28.1.2011 v 01:12

      fialový majú v Bratislave AUPARKU /T Mobile predajňa/, ja som ho držala v ruke, je nádherný :D

      Odpovědět

  11. Jarda
    20.12.2010 v 15:28

    K telefonu je v balení návod v německém jazyce. Kde seženu český návod? Dále se uvádí karta mikroSD max 16 GB a někde 32 GB, co je správné? děkuji

    Odpovědět

      DaDy
      7.1.2011 v 13:54

      16 GB

      Odpovědět

      mobil
      4.5.2011 v 20:26

      16 GB ,ja jsem dostala navod ve slovenctine a cestine :-)

      Odpovědět

  12. Petra
    25.12.2010 v 20:52

    Dobrý den,
    prosím Vás o radu. Dá se v telefonu nějak vypnout automatické zamykání klávesnice?Jestli ano, prosím o radu.

    Odpovědět

      evik
      18.1.2011 v 17:08

      Mam stejny problem, ale vypada to, ze neda. Nikde o tom neni zadna zminka, zkousela jsem i prodejce Nokia, ale bohuzel ani ten mi nedokazal poradit.

      Odpovědět

      Verca
      14.12.2011 v 15:23

      poradilo se vam s tim nejak poprat? Vcera jsem ho koupila a nejradsi bych ho prohodila oknem. Zamyka se a nejde odemknout, na bluetooth se nemuzu vubec dostat, posouvani radku je uplne sileny … :o((

      Odpovědět

  13. dáda
    25.12.2010 v 20:55

    Chtěl bych se zeptat právě sem dostal ten to telefon když se chci přopojit na wifi (doma na pomocí wifi routeru ) prostě to nejde naběhne hláška „nelze se připojit prověřte vaše nastavení“ nevíte někdo co stím ..?

    Odpovědět

      Karel.k.
      3.2.2011 v 13:23

      S připojením přes wifi problém nemám. Nabídnou se mi sítě, vyberu tu svou a zadám heslo – uložím a je to :-)

      Odpovědět

  14. pavel
    29.12.2010 v 15:33

    no ja ten mobil mam a je bozi je levnej ma dotykovi hry proste vsechno.dobrej fotak ma klavesnici a ktomu datyk. dysplej ma dobrej vzed proste vsechno no neco ne ale je bozi. (:

    Odpovědět

  15. Míša
    5.1.2011 v 09:39

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda jdou psát zprávy i přes dotykáč nebo jen přes klávesnici? Díky

    Odpovědět

      DaDy
      7.1.2011 v 13:49

      Na tomto telefonu se přes dotykovou plochu psát nedá už jen proto že ten displej má jen 2,4 palce, to by tam asi ta numerická klávesnice byla ničemu…

      Odpovědět

  16. Lucka
    22.1.2011 v 17:44

    Dobrý den, jde u tohoto telefonu vypnout při psaní smsky diakritiku nebo se jsou jenom 2 možnosti: bud smsku vyťukávat nebo použit tu predikci. Děkuji za radu.

    Odpovědět

      Petr
      3.4.2011 v 10:46

      Taky by mě to zajímalo. Měl jsem telefon v obchodě v ruce a nikde jsem nenašel, jak by se dala vypnout diakritika a zároveň nechat možnost psaní pomocí T9.Pakliže by to možné nebylo, tak je ten telefon úplně na nic.

      Odpovědět

        erwre
        13.2.2012 v 20:59

        Omylem jsem tuto reakci napsal mimo vlákno, takže toto je podruhé… Když se v nastavení zpráv zvolí základní podpora znaků místo úplné, i s diakritikou znaků stále zůstává 160. Co se týče nabízených slov, nepoznal jsem, jaký je mezi základní a úplnou podporou znaků rozdíl.

        Odpovědět

          Martin
          14.1.2013 v 11:01

          V základní podpoře znaků se zpráva odešla bez diakritiky.

          Odpovědět

  17. s.sfinx
    27.1.2011 v 19:03

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak u tohoto mobilu, moho přesunou fotku ze složky do podsložek, nejde mi to, jen s pomocí pc.

    Odpovědět

  18. jakub W
    31.1.2011 v 08:36

    dobrý den ,nokii x3 – 02 mam druhým týdnem telefon se mi hned druhý den začal sám od sebe vypínat a ted už je to čím dál častěji ani tu sms si už nenapíšu,baterie vydrží max. 2 dny a nejvíc se vypíná když si du zahrát jakoukoliv hru nebo když pouštim hudbu… a když sundám zadní kryt tak lehkým nakloněním baterie vypadne sama od sebe tak to asi taky není dobré že ? sem velice sklamán páč ho musim jít reklamovat :( poradí te mi někdo jak je tohle možné ??? vždit je to telefon za 4,5tis!!! dík

    Odpovědět

      Karel.k.
      3.2.2011 v 13:26

      Asi špatný kus :-) Každopádně ho vyreklamuj. Normální to rozhodně není.

      Odpovědět

      Linda
      6.3.2011 v 08:51

      Jo přesně tak, sice to nezačalo hned druhý den, ale tak čtrnáct dní. Telefon mi stále píše sim karta odmítnuta, následně se vypne a potom mam co dělat abych se do něj vůbec dostala. Teď jsou problémy i s připojením na internet :/ Taky nerozumim tomu, když chci najet do přehrávače, tak to po mě žádá abych vymazala např. 168 Kb… Nevim no, těšila jsem se na super telefon, ale místo toho přišlo obrovské sklamání :(

      Odpovědět

        mcr
        20.4.2011 v 18:11

        Tak to dopadá když se nenakupuje od oficiálních dovozců, ale od podvodníků, kteří neodborně přehrají firmware a telefon se potom seká…

        Odpovědět

          Linda
          20.4.2011 v 22:12

          Já ho dostla, je nový. Netuším ke byl pořízený, ale každopádně už je to pasé…

          Odpovědět

      Veru
      14.6.2011 v 10:29

      Já mám přesně to samé. Vypíná se mi třeba 3x za den. Když mi někdo volá, začně problikávat a jsem pro ostatní nedostupná, při psaní sms taky. Mám nastavený zamykací kód, tak to se mi občas stane, že mi 3 hodiny ten kód telefon prostě nevezme. Pak mi ho zase normálně vezme. CO jsem slyšela, tak je tahle chyba ve více těchto telefonech.. :(

      Odpovědět

      -mo-
      18.9.2011 v 12:28

      kamarat 3x reklamoval nokia n8 vzdy mu dali bez slova druhu, na jednu stranu to hovori o serioznosti predajcu, respektive nokie celkovo kedze to bola autorizovana predajna, na druhu stranu to hovori o „kvalite“ jednej z najdrahsich nokii.. nokiu mam rad uz len za to ze je europska ale ten pokles kvality ma zacina stvat..

      Odpovědět

  19. Mildík V.
    16.2.2011 v 17:24

    Dobrý den, neví někdo jak se na Nokii X3-02 nastaví domovská stránka „Seznam.cz“ místo defaultně nastavené o2. Děkuji za radu.

    Odpovědět

  20. Hugo
    17.2.2011 v 23:21

    Synchronizace kalendáře a čísel?

    Nazdar, někdo kdo to máte, nevíte zda X3-02 má nějakou možnost synchronizace s PC.

    Optimálně přes software Nokia PC Suite. Ve specs jsem to nějak nenašel.

    Odpovědět

  21. Karolína
    2.3.2011 v 22:19

    dobrý den, mam prosím dotaz zda-li telefon podporuje formáty .pdf a .doc?

    Odpovědět

  22. Tamara
    9.3.2011 v 09:33

    Dobrý den,Měla jsem 2 roky 6303 nežli mi po záruce odešel displej.Zakoupila jsem X3-02(neb jsem nevěřila celému dotykáči)mám ho 4 dny už se mi sám vypíná,když používám displej tak se mi pod prstama zobrazuje bílé kolečko a někdy se nemohu ani nikam dostat.Jsem zklamaná nevím co s ním!Prosím poradte. Děkuji

    Odpovědět

      vojta
      10.6.2011 v 15:25

      reklamovat

      Odpovědět

  23. kamila
    17.3.2011 v 07:18

    telefon mám přesně týden, všechno super, ale nevydrží mi baterie, včra jsem nabíjela do plna , za den cca 20 hovoru kolem minuty, napsáno asi 20 sms a ráno telefon úplně vybitý, žádná wifina nebo bluetooth, mám ho reklamovat? máte s tím někdo nějaké zkušenosti? děkuji

    Odpovědět

  24. EDA
    4.4.2011 v 18:20

    Dá sa na tomto telefone vyblokovat tel. číslo (t.č. pre ktoré by som bola nedostupná ?)
    Ďakujem za radu…

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      5.4.2011 v 16:25

      Dondý den, mám pocit, že tuto funkci telefon má, případně zkusit sehnat nějakou šikovkou Java aplikaci.

      Odpovědět

  25. M
    8.4.2011 v 17:53

    Ahoj Chci se zeptat, když je telefon vypnutý tak jestli zazvoni budík.

    Odpovědět

  26. Lucinka
    11.4.2011 v 21:18

    Ahojky, chtěla bych se zeptat, jaké barvy telefonu jsou u nás v ČR dostupné? :) Děkuji :)

    Odpovědět

      -mo-
      18.9.2011 v 12:30

      heureka.cz a zistis ze vsetky :)

      Odpovědět

  27. Blanka
    11.4.2011 v 21:22

    Ahoj, jen 262 tisíc barev? Uvažovala jsem o něm, ale to je tůůze málo! Však stará Nokia 6500 má 16,7 milionu :D

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      12.4.2011 v 13:34

      Dobrý den, lidské oko rozdíl nepozná, takže uvažovat o telefonu jen z pohledu počtu barev displeje je minimálně nevhodné.

      Odpovědět

        Blanka
        19.4.2011 v 20:05

        Že nepozná? 16,7 milionu a 262tisíc snad ano ne? Nerada bych měla displej samou minikostičku :D

        Odpovědět

          Luboš Srb
          25.4.2011 v 14:12

          Dobrý den, zmíněné kostičky dělá nižší rozlišení, nikoliv počet barev. Rozdíl mezi 262 tisíci a 16 miliony skutečně prakticky nepostřehnete.

          Odpovědět

  28. terka
    17.4.2011 v 19:14

    Dobrý den. Chtěla bych si pořídit nový mobil. Přemýšlela jsem o nokii x3-02, ale říká se, že se rychle vybíjí. Je to pravda, Jak dlouho vydrží nabitý?
    Děkuju:)

    Odpovědět

      Vasil Blažený
      8.5.2011 v 22:15

      Je to pravda, mám ho už tři roky a bude už skoro vybitý. Zasranej křáp

      Odpovědět

        -mo-
        18.9.2011 v 12:32

        3 roky? :DD ved v predaji neni este ani rok :D

        Odpovědět

      klokan
      8.5.2011 v 22:26

      Dobrý den milá Terko, chtěla bys tam moje pérko? Není sice největší, úsilím tě přesvědčí. Nabitý chvíli vydrží, po výstřiku se však položí, chudák malej a hodnej. Ještě že ho mám…

      Odpovědět

        luc
        15.6.2011 v 17:43

        tak toto je už čo za trapošinu…

        Odpovědět

  29. Any
    22.4.2011 v 16:17

    Dobrý den,jak mám nastavit vyzvánění melodie?

    Odpovědět

  30. Robert
    2.5.2011 v 08:16

    Dobrý den, nevím, zda to tu už někde zaznělo, ale jde nějak vyřešit to, aby mi šla přehrávat videa na youtube?
    Děkuji.

    Odpovědět

  31. mobil
    4.5.2011 v 20:22

    nenapsali byste mi nekdo prosim postup jak zapnout wifi,jak se pripojit zadara na internet???

    Odpovědět

  32. eva
    11.5.2011 v 12:17

    chtěla bych se zeptat, co znamená 3G- je to napsaný nahoře, jak je stupnice signálu sítě… díky

    Odpovědět

  33. daw
    27.5.2011 v 16:03

    musíš dlouze podržet když chceš otevrit podmenu.

    Odpovědět

  34. Ptr
    31.5.2011 v 11:01

    Tahle Nokia hlavně podporuje volání přes VoIP SIP.
    A má to docela vychytaný, mít jeden telefonní seznam pro volání přes internet i z mobilu je velký pohodlí. Dají se tím třeba i pořádat konference, nebo přepojovat hovory.

    Odpovědět

  35. hana
    2.6.2011 v 23:38

    Mam telefon asi mesic. celkem spokojenost, jenom postradam funkci mazani jednotlivych hovoru. Nechci smazat cely protokol volanych, prichozich…Jenom nektere. Neumi to telefon nebo Ja ? Dik za pripadnou odpoved. Hana

    Odpovědět

      andy
      13.6.2011 v 20:43

      ahoj, tak presne v tomhle taky tapu.. Je nejaka sance to mazat po jednom? Diky za odpoved

      Odpovědět

        Miška
        28.12.2011 v 22:47

        Asi píšu už pozdě, ale což. Podržte prst na daném hovoru, který chcete smazat, dlouze a dejte „Odstranit“..

        Odpovědět

  36. Gaba
    6.6.2011 v 15:40

    Dobrý den, takže jestli tomu dobře rozumím, tak telefon se dá používat jak klávesnicí tak přes dotykový displej? Díky moc za odp, uvažuji o koupi

    Odpovědět

  37. Barbora
    13.6.2011 v 20:02

    Dobrý den, Jdou na webu youtube přehrávat videa ? Pokud ne tk jde nějak vyřešit to, aby mi šla přehrávat na youtube?
    Děkuji.

    Odpovědět

  38. hanka
    14.6.2011 v 17:10

    u budíku nejde nastavit více časů?pouze jeden?

    Odpovědět

  39. vendula
    20.6.2011 v 14:54

    Dobrý den, telefon mám asi týden a jsem celkem spokojená, akorát když hraju hry, tak asi po 10ti minutách se telefon hrozně zahřívá, je to normální? Mám strach aby se nějak nepřehřál..

    Odpovědět

  40. Barbora
    21.6.2011 v 16:34

    Dobrý den, Jdou na webu youtube na mpobilu přes WIFI přehrávat videa ? Pokud ne tk jde nějak vyřešit to, aby mi šla přehrávat na youtube ta videa která si na mobilu přes wifi najdu??
    Děkuji.

    Odpovědět

  41. Barbora
    21.6.2011 v 16:34

    Dobrý den, Jdou na webu youtube na mobilu přes WIFI přehrávat videa ? Pokud ne tk jde nějak vyřešit to, aby mi šla přehrávat přes to wifi?
    Děkuji

    Odpovědět

  42. Lena
    22.6.2011 v 11:03

    Dobry den, az nyni jsem si poridila Nokia X3 a nemuzu najit jednu funkci, ktera je u vsech ostatnich telefonu – napr. ve slozce volana cisla nemuzu jednotliva cisla smazat?? dava mi to moznost pouze smazat celou slozku volanych cisel – to same tudiz i neprijatych a prijatych hovoru. Je to tak nebo to pouze nemohu najit?? Dekuji za odpoved.

    Odpovědět

      Jano
      27.7.2011 v 12:09

      musíš sa dotknúť koncom prsta konkrétnej položky ktorú chceš zmazať a chvilku dlhšie podržať prst.Mala by sa ti objaviť ikonka s ponukou zmazať.

      Odpovědět

  43. JANA
    25.6.2011 v 08:58

    Dobrý den, mám tento mobil den, ale nepodařilo se mi ještě připojit na wifi? jak se to dělá prosím?

    Odpovědět

  44. ADRIANA
    30.6.2011 v 15:48

    Dobrý den, mám nokii x3-02, chtěla jsem se zeptat, zda je možné v kontaktech smazat už vytvořené skupiny lidí a utvořit nové, nebo změnit melodii… Nemůžu na to přijít.Prosím poraďte jak na to. Děkuji.

    Odpovědět

  45. Pavlína
    3.7.2011 v 20:47

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to s využitím wi-fi v tomto mobilu. Lze přes ní např. psát sms zprávy zadarmo z internetu? Děkuji za opdpověď.

    Odpovědět

  46. janha
    30.7.2011 v 20:31

    dobrý den, máte zkušenost s připojení a natahováním dat z PC do telefonu? když připojím kabel do PC navede mě do průvodce skenery a fotoaparáty a jediné co mohu je stáhnout fotky do pc, ale melodii do mobilu nedostanu….
    jinak telefon super, jsem moc spokojená

    Odpovědět

  47. Daniel
    31.7.2011 v 01:00

    chci se zeptat jake dela fotak foto v noci?

    Odpovědět

  48. xxx
    2.8.2011 v 15:39

    Dobrý den mám doma tento kousek, beží perfektně, ale ted se naskytl menší problém. vytahl jsem mobil z kapsy a prakticky nefunguje dotykovy displej takže ten mobil ani nezapnu.nemužu zmačknout na OK když chci potvrdit pin, když jsem ho vypl a znov zapl tk to šlo ale nefunguje ani na pracovni ploše

    Odpovědět

  49. zdenek
    3.8.2011 v 09:10

    Tenhle telefon jsem si koupil taky a hned se ho budu zbavovat neni tak dobrej jak všichni píšou hned se rozbije, jdu zase do nokie E61i i když foťák nic moc telefon má výdrž.

    Odpovědět

  50. lukas
    23.9.2011 v 12:59

    mohl by mi nekdo poradit jak mam dat nokiex3-02 do cestiny.dik

    Odpovědět

  51. Eva
    23.9.2011 v 19:04

    Dobrý den, prosím Vás uvažuji o tomto telefonu, ale ráda bych se zeptala jesli se dotykovým displejem se ovládájí pouze aplikace. Jde mi o to, že jsem měla Samsung Star II S5260. A při hovoru se mi začal vytáčet druhý hovor aniž bych chtěla. Zablokovat druhý hovor nešel a tak jsem stále volala kam jsem nechtěla. Tak se právě ptám zda tady hrozí také něco podobného. Předem děkuji za odpověď

    Odpovědět

  52. Misa
    21.10.2011 v 16:22

    Dobrý den, mám dvě otázečky:)
    Telefon mám od včerejška, a proste nejde mi spustit Opera mini. Vám všem jede?
    A ještě se chci zeptat, nejde koupit do tohoto mobilu výkonější baterie? Děkuji:)

    Odpovědět

  53. Nikola
    2.11.2011 v 20:12

    Dobrý den.V mobilu mám wifi.A klikla jsem na Internet a pak ho čereným tlačítkem zavřela.A ted mám na obrazovce uplně vlevo nahoře takovou malinkou 3 a pod tim hned písmeno G.A vedle toho už normálně značku signálu i baterii.Poradte mi prosím jak mám dát tu 3 zase pryč.Předem děkuji. :-)

    Odpovědět

      shlimak6
      10.11.2011 v 20:08

      to 3G znamena, ze ste v dosahu rychlej siete.. ja mam v Brne napr. na mojej nokii 5800 3,5G.. ymiyne to napr. ak sa dostanete mimo dosah rychlej siete..

      ziaden strach, nic to nestoji, len to zobrazuje typ siete.. ;))

      Odpovědět

  54. Dzinni
    22.11.2011 v 14:53

    Ahoj, rada by som si nechala poradiť. Chcem si kúpiť Nokiu. Nechcem dotykový a ak tak len čiastočne, teda skombinovaný s klávesnocou. Telefon budem využívať hlavne na volania a písanie sms, ale bola by som rada keby mal aj schopný foťák a Wifi. Pozerlala som Nokia C3-00 ale recenzia na wifi bola slabá a foťák tiež slabý. Dáka rada a odporúčanie?

    Odpovědět

  55. Jitka
    30.11.2011 v 00:09

    ahoj může mi někdo poradit jestli jde na tenhle telefon nějak stáhnout facebook chat už sem to všude možně hledala ale na nic sem nepřišla.. díky :-)

    Odpovědět

  56. Katka
    7.12.2011 v 14:22

    já tenhle mobil mam a je tam wifina a nemůžu se připojit furt mi kliká že odjkaz není k dizpozici čím to je?

    Odpovědět

  57. venca
    9.12.2011 v 08:24

    Dobrý den,chci se zeptat,jestli mi někdo prosím neporadí,jak vypnout u té X3 0.2,5 automatické zamykání klávesnice a okamžité zhasnutí displeje.Nemůžem to tam nikde najít..Předem díky moc:)

    Odpovědět

  58. Verca
    14.12.2011 v 15:44

    asi jsem uplne blba, nebo mi nefunguje odemykani zamku klaves. Ma s tim take nekdo problem? mam ho reklamovat? Take posouvani o radky mi nejde. Je to nutny delat prez dotykovy displej, nebo je moznost nejakych sipek, nebo tak? Dekuju

    Odpovědět

  59. Pavel
    25.12.2011 v 01:50

    V menu Nastavení displeje/Výchozí zobrazení/Přizpůsobit zobrazení jsou celkem čtyři položky. Jedna z nich je „Čekám“, která je nedestupná a nedá se žádným způsobem vypnout, ani nějak přenastavit. Takto se zobrazuje i na displeji, pokud je telefon v základním stavu. Nevíte někdo, jak tuto položku odstranit?

    Odpovědět

      Lída
      29.1.2013 v 10:27

      Dobrý den, taktéž mám úplně stejný problém a ráda bych se tohoto nastavení zbavila! Je někdo, kdo by věděl, jak na to???

      Odpovědět

  60. Káťa
    27.12.2011 v 00:01

    Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně připojení k internetu. Stojí to něco, když se doma nebo někde jinde připojím k wifi? Nebo když stahuju data? A když nemám v tarifu zaplacený internet, můžu se nějak omylem k internetu připojit a platit něco? Dík za pomoc.

    Odpovědět

  61. Veronika
    31.12.2011 v 14:05

    Dobrý den,

    mám dotaz, zda je možné na tomto telefonu nastavit délku zprávy na 1000 znaků? Pokud ano, jak jej mohu nastavit? Děkuji.

    Odpovědět

  62. erwre
    13.2.2012 v 20:57

    Když se v nastavení zpráv zvolí základní podpora znaků místo úplné, i s diakritikou znaků stále zůstává 160. Co se týče nabízených slov, nepoznal jsem, jaký je mezi základní a úplnou podporou znaků rozdíl.

    Odpovědět

  63. josef
    16.2.2012 v 18:12

    má mobil světelné upozornění na zmeškaný hovor a přijatou zprávu ?

    Odpovědět

  64. Amanda
    19.2.2012 v 19:22

    Dobrý den mám Noki X3-02 a chci se optat zda se dá telefonu vyměnit celý kryt- popřípadě změnit barvu ,jelikož ho mám odřený .

    Odpovědět

  65. Lenka
    27.2.2012 v 16:29

    Chtěla jsem si pořídit tento tel.,ale když čtu ty komentáře,tak se toho bojím,že i já narazím na špatný kus.

    Odpovědět

  66. Mája
    30.3.2012 v 18:11

    Dobrý den, ráda bych požádala někoho zkušenýho s tímto telefonem. Mám ho pár měsíců a už skoro od začátku špatně reaguje na dotyk. Každou chvili zkouším dělat tu KALIBRACI, ale je to k ničemu. Zkoušim na nehet, tak na polštářek. Chci třeba na menu, nějaké jméno nebo aplikaci a zmáčkne se uplně něco jiného vedle. To samé při posouvání obrazovky nahoru nebo dolu. Prosím poraďte, zda reklamovat.

    Odpovědět

  67. Lucka
    28.5.2012 v 13:01

    Dobry den, tak ja s timhle telefonem mam spatnou zkusenost. Mam ho 3 dny a hned první den mi nesel vubec zapnout fotak, porad to psalo chyba operace a druhy den mi nesla odemknout klavesnice, tak sem vypla a zapla tel. a na dotek vubec nereaguje. Predtim jsem zkousela kalibraci a tovarní nastavení a zadna zmena. dneska ho jdu reklamovat a asi budu chtit vratit prachy a necham si svuj stary samsung starII.

    Odpovědět

  68. Nikola
    6.6.2012 v 21:22

    Když chci nahrát video můžu ho nahrávat pouze 4 sekundy. Pustím a 4 sekundy se začnou odpočítávat a pak se video uloží…Nevíte někdo co stím? Děkuji za odpověd

    Odpovědět

  69. Ver
    22.6.2012 v 16:49

    Takže tento telefon mám rok hodnotím ho na 95% skvělý!Bohužel dnes mi spadl do vody – není vodotěsný!!! Ale už se suší a jak to vypadá půjde

    Odpovědět

  70. Didi
    9.7.2012 v 20:52

    Ahoj, potřebovala bych pomoct, ráda bych si nastavila heslo na zámek klávesnice, našla sem si v příručce, jak to udělat a výchozí heslo, ale nemohu přijít na to, jak toto heslo změním na svoje vlastní, děkuju za odpovědi

    Odpovědět

  71. Weru
    11.7.2012 v 08:58

    dobry den,chtela bych se zeptat zda telefon podporuje soubory ve formatu pdf.,popripade doc.dekuji za odpoved.

    Odpovědět

  72. paja
    21.8.2012 v 13:03

    Dobry den chtela bych se zeptat jestli ma tento telefon nejaky sporic? nemuzu zadny najit.dekuji za odpoved

    Odpovědět

  73. Katka
    11.12.2012 v 14:29

    Tento telefon jsem si pořídila,(mám ho týden) jelikož mi můj s OS „odešel“, chtěla jsem tady ten hlavně kvůli klasickému psaní sms a myslela si, že OS nebudu postrádat. Ale musím říct, že mi tam chybí hlavně kvůli jízdních řádu, nejde stáhnout ani aplikace ze stránek DPO – prý to nepodporuje javu, takže kvůli tomu zvažuji, že jej pošlu zpět a přidám pár korunek a půjdu do dotykáče s OS. Ještě uvidím.Ale kdo nepotřebuje OS, tak doporučuji.

    Odpovědět

  74. alexander hlavac
    13.12.2013 v 12:07

    dobry den mam problém s dotykem potreboval bis pomoc jak se dostat do menu bez dotyku vsecko mi de ale když mi prijdou spravy tak se nane nepodivam nebo mi nejde ten dotyk tak se chci zeptat jak se dostat na spravi jestli tam je naka skratka tak abych se podival jinak dekuji mockrat potreboval bich to vedet ještě dnes mohli biste mi to zaslat na email nebo na číslo mi zavolat

    Odpovědět

  75. Patas
    14.10.2014 v 17:15

    Dobrýden,mám problém s fotoaparátem,když ho zapnu zobrazí se chyba operace.Je úplně nový,hned při prvním zapnutí to nešlo,co s tím?

    Odpovědět

Přidat komentář

Život s mobilem #1: Vstáváme s Terezou (premiérový díl seriálu!)

článek

Život s mobilem #1: Vstáváme s Terezou (premiérový díl seriálu!)

6. 10. 2014  |    |  diskuze (25)

Minulý týden jsme vás navnadili na náš nový seriál Život s mobilem, který na Mobilizujeme.cz poběží každý…

Ceny nových iPhonů 6 rostou, současné iPhony zlevňují

článek

Ceny nových iPhonů 6 rostou, současné iPhony zlevňují

10. 9. 2014  |    |  diskuze (11)

Kolik budou stát novinky Applu? Připravte se na další cenový skok. Za nejvyšší 128 GB verzi phabletu…

Recenze Samsung Galaxy S5 mini: Konečně pořádný mini?

recenze

Recenze Samsung Galaxy S5 mini: Konečně pořádný mini?

11. 8. 2014  |    |  diskuze (22)

Po dvě generace lákal Samsung na zmenšené verze aktuální vlajkové lodi Galaxy S pouze stejným designem. Výbava přitom…

Nejočekávanější mobily roku 2014. Na co se těšit?

článek

Nejočekávanější mobily roku 2014. Na co se těšit?

9. 1. 2014  |    |  diskuze (28)

Rok 2013 je za námi. Stojí za to se podívat směrem vpřed, co nás čeká v roce…

7 důvodů, proč se vyplatí koupit smartphone z Číny

článek

7 důvodů, proč se vyplatí koupit smartphone z Číny

17. 12. 2013  |    |  diskuze (67)

Čínské telefony se postupně dostávají do celého světa. Co vede lidi k tomu, že dají přednost „Číňanovi“…

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu, včetně nepodporovaného 4.1 Jelly Bean

návod

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu, včetně nepodporovaného 4.1 Jelly Bean

23. 11. 2012  |    |  diskuze (101)

Nestihli jste si do 15. srpna stáhnout Flash Player z obchodu Google Play? Nevadí. Existuje jednoduchá možnost,…

Sony v problémech, opět snižuje předpokládané prodeje

spekulace

Sony v problémech, opět snižuje předpokládané prodeje

DNES  |    |  diskuze (2)

Minulý měsíc ukázalo Sony výsledky za minulý fiskální rok a pohled to nebyl příliš veselý. Tím spíše,…

HTC One (M8) Eye se bez UltraPixelů do Evropy nepodívá

článek

HTC One (M8) Eye se bez UltraPixelů do Evropy nepodívá

DNES  |    |  diskuze (0)

HTC již u několika svých modelů zvolilo poněkud nezvyklou technologii UltraPixel. Jde spíš o marketingový tah než…

Apple nařídil 64-bitovou mobilní budoucnost

článek

Apple nařídil 64-bitovou mobilní budoucnost

VČERA  |    |  diskuze (1)

Apple nařídil, že všechny nové aplikace na jeho obchodě App Store musejí být od 1. října letošního…

Galaxy Alpha v rukou supermodelky z Victoria’s Secret

článek

Galaxy Alpha v rukou supermodelky z Victoria’s Secret

VČERA  |    |  diskuze (4)

Samsung si najal známou německou supermodelku Doutzen Kroes z Victoria’s Secret. V nové reklamě předvádí nový Samsung Galaxy…

Recenze Sony Xperia Z3: Když se z inovace stane povinnost

recenze

Recenze Sony Xperia Z3: Když se z inovace stane povinnost

VČERA  |    |  diskuze (6)

V Japonsku se rozhodli, že každých 6 měsíců přijdou s novým telefonem rekrutovaným z mobilní aristokracie. Jak řekli,…

Huawei slaví: Za měsíc prodal 1 milion phabletů Ascend Mate 7

článek

Huawei slaví: Za měsíc prodal 1 milion phabletů Ascend Mate 7

VČERA  |    |  diskuze (1)

Huawei je sice firma, která je momentální jedničkou mezi čínskými výrobci a třetím největším výrobcem smartphonů světa,…