Publikováno 1. 11. 2010 Autor:


Nokia X3-02 – recenze první dotykovky s prostředím S40

Nokia X3-02 je první dotyková Nokia s prostředím S40. Recenze odhalí, jak se osvědčila kombinace dotykového displeje a alfanumerické klávesnice. Ve výbavě telefonu najdeme rychlá data HSPA, Wi-Fi či 5 Mpx fotoaparát. S tloušťkou pouhých 9,6 mm pak můžeme Nokii X3-02 směle zařadit mezi stylovky.

Mobilní telefon Nokia X3-02 do recenze zapůjčil oficiální eShop Nokia.

Levná dotykovka s alfanumerickou klávesnicí – Nokia X3-02 (s přídomkem Touch and Type), se v prodeji objevuje hned v několika barevných provedeních. Vedle naší černé testované verze (Dark Metal) existuje bílá (White Silver), modrá (Petrol Blue), růžová (Pink) a fialová (Lilac). Ne všechny však seženete v Česku. Konzervativní černá verze se hodí především pro pracovní účely.


Nokia X3 (X3-02) Touch and Type - oficiální fotografie

Základní parametry – Nokia X3-02

Rozměry 106 x 48 x 9,6 mm
Hmotnost 78 g
Displej TFT, rozlišení QVGA (240 x 320 px), 262 tisíc barev, úhlopříčka 2,4“
Procesor a paměť 50 MB + paměťové karty microSD až 16 GB
Operační systém ne, prostředí S40 6th Edition
Fotoaparát 5 Mpx (2592 x 1944 px), Full focus, nahrávání VGA videa s 15 snímky/s
Obsah balení návod, baterie, nabíječka, stereo headset s peckovými sluchátky, datový USB kabel, 2GB microSD karta
Cena a dostupnost 4 200 Kč, říjen 2010

Krátké postřehy z testování telefonu Nokia X3-02:

Co se nám líbilo: kombinace dotykového ovládání s klasickou klávesnicí, velmi tenké provedení telefonu, rychlá data HSPA a bezdrátové Wi-Fi, výdrž telefonu, 3,5 mm Jack a microUSB, kovový vzhled

Co se nám nelíbilo: chybějící autofocus u fotoaparátu, zadní kryt zcela netěsní, absence GPS a map

TIP: Pro podrobné parametry mobilního telefonu Nokia X3-02 navštivte katalog mobilů.

Obsah balení:

Telefon se prodává v modré krabici, jejímž obsahem je vyjma telefonu baterie (BL-4S), nabíječka s 2 mm zakončením (AC-8), pecková sluchátka s 3,5 mm Jackem (WH-102), USB kabel, návod a záruční list. Do telefonu výrobce dodal 2GB paměťovou kartu microSD.

Vzhled a konstrukce:

Nokia X3-02 (Touch and Type) má opravdu skromné rozměry, a to zejména tloušťku – 106,2 x 48,4 x 9,6 mm. Pokud se nemýlím, jedná se o nejtenčí mobilní telefon z řad hlavních výrobců mobilů. Dosud byl jedním z nejtenčích telefonů model 5310 XpressMusic, s 9,9 mm tloušťky. Také hmotnost pouhých 78 gramů zaslouží pochvalu.

Nokia zkombinovala klávesnici s dotykovým displejem, za což hned po představení telefonu byla pokárána, protože hovořila o inovaci a novém způsobu ovládání telefonu. Stejný způsob zvolil Sony Ericsson někdy zhruba před třemi až čtyřmi roky, a to u modelů M600 nebo W960i. I tak si myslím, že Nokia může mít s tímto způsobem ovládání telefonu úspěch nejen v letošním či příštím roce.

Přední stranu okupuje 2,4“ dotykový displej a klasická klávesnice, i když s netradičním rozmístěním tlačítek. Pod zkosenou spodní hranou je zabudovaný reproduktor. Kovové provedení je precizní, avšak kazí jej z části ne zcela přiléhající zadní kryt baterie, který o čočky fotoaparátu vytváří menší mezeru a kryt se proto může hýbat.

Při držení telefonu v pravé ruce je na hraně, bližší palci, umístěno tlačítko uzamknutí displeje a hlasitosti. Na obou bočních hranách je také zámek zadního krytu, při stisku zámku na obou stranách je možno kryt lehce sejmout. Většinu funkčních prvků nese tradičně horní hrana, kde se poskládaly vedle sebe 3,5 mm konektor Jack, microUSB a 2 mm port pro nabíječku.

Telefon má 5 Mpx fotoaparát bez přídavné LED diody, zarovnaný do úrovně zadního krytu. Pod krytem je dostupný slot pro paměťovou kartu microSD a SIM kartu, k níž se lze dostat až po vyjmutí baterie. Celkově na mě telefon pro konstrukční stránce působí dobrým dojmem, oku lahodí kovové (hliníkové) provedení a minimální tloušťka.

Displej a ovládání:

Nokia X3-02 je prvním „hloupým“ modelem výrobce (prostředí S40), který kombinuje ovládání dotykovým displejem a klávesnicí. Displej má rozlišení QVGA (240 x 320 px) na úhlopříčce 2,4“ a zobrazuje 262 tisíc barev. Jedná se přitom o typ displeje s rezistivní technologií, takže je možné ovládání jak stylusem, nehty či prsty. Všechny způsoby fungují přesvědčivě a není potřeba doteky několikrát opakovat pro určitou volbu.

Některé úkony v mobilním telefonu zůstaly realizovatelné přes klávesnici. Ta má u Nokia X3-02 atypické rozmístění tlačítek. Horní řady čtyř tlačítek má dvě hovorové klávesy, rychlý vstup do zpráv a hudby. Pravý sloupec pak nese hvězdičku, křížek a nulu, které jsou obvykle ve spodní řadě tlačítek. Nokia si od tohoto způsobu zřejmě slibuje snazší psaní zpráv, ne každému se ovšem může přechod z letitého způsobu rozmístění tlačítek zamlouvat.

Psaní na klávesnici splňuje přísná kritéria, a to díky jakýmsi schůdkům mezi řadami tlačítek, takže uživatel píše bez překlepů a velmi rychle. Jen je nezvyk mazat dotykem na tlačítko na displeji. Podsvícení tlačítek je rovnoměrné, dostatečně intenzivní. V nastavení telefonu marně pátrám po manuálním nastavení úrovně jasu podsvícení displeje. Jas je pevně daný, nemění si ani automaticky.

Baterie a výdrž:

V telefonu je umístěna Li-Ion baterie o kapacitě 860 mAh (označení BL-4S), u které Nokia uvádí výdrž telefonu až 17 dní (tj. 408 hodin) v pohotovostním režimu, 5 hodin volání v síti GSM nebo 3,5 hodiny hovorů v síti 3G. Uživatel pracující denně s telefonem musí počítat s nižšími hodnotami výdrže, a to v rozmezí 2-4 dnů. Záleží na tom, co v telefonu nejvíce využíváte. Pokud budete mít zapnutou Wi-Fi a třeba hudební přehrávač několik hodin denně, pak výdrž klesá znatelně rychleji. Věřit lze udávaným hodnotám výdrže spuštěného hudebního přehrávače – 25 hodin a přehrávání videa – 7 hodin.

Prostředí telefonu:

Nokia X3-02 Touch and Type má prostředí S40 6th Edition uzpůsobené pro dotykové ovládání. Dosud bylo prostředí S40 určeno pouze pro levné telefony s klasickou klávesnicí. Nyní je tu tedy model s kombinací dotykového displeje a klávesnice, který je určen pro uživatele neprahnoucí po operačním systému Symbian. Základní obrazovka má několik pod sebou umístěných panelů, které lze libovolně přeházet. Od výrobce je zde nastaven ukazatel času, data, pod ním čtveřice oblíbených kontaktů, hledání na webu a čtyři hlavní aplikace pro rychlé spuštění. Spodní okraj displeje má volby – Jdi na, Menu a Jména.

Pro rychlý vstup do zpráv, napsání nové zprávy a ovládání hudebního přehrávače slouží zkratky na klávesnici. Po vyvolání se objeví na displeji okénko s volbami. Do menu se vstupuje přes tlačítko nad displeji. To sestává z matice 3 x 3 ikony, případně lze nastavit výčet položek jako seznam. Rychlost telefonu je odpovídající, nezpozoroval jsem žádné dlouhé pauzy a čekání, než se něco otevře, zavře.

Paměť telefonu, dostupná pro uživatele, je 50 MB. Další rozšíření až o 16GB je podle výrobce možné microSD kartou.

Telefonování a zprávy:

Ve složce kontakty je jak jmenný výpis, tak protokol volání (přijaté, nepřijaté, zmeškané), možná synchronizace s Ovi, tvorba skupin a nastavení zrychlených voleb. Oproti starším modelům s prostředím S40 se změny neodehrály. Ve výčtu kontaktů lze volit mezi zobrazením jmen, jmen a čísel, jmen a obrázků. Stejně tak je možno nastavit řazení dle jména či přímení. Komu by nevyhovovalo už tak poměrně velké písmo, může zvolit ještě větší, které nebude dělat potíže ani seniorům.

Přidání nového kontaktu probíhá v jednotlivých, po sobě jdoucích, krocích, a to v pořadí číslo, příjmení, jméno. Poté se kontakt uloží a vy můžete přidat další informace přes nabídku volby – přidat – detail – číslo, internet, multimédia, osobní info. Přidat lze i obrázek z alba, případně dotyčného ihned vyfotit. V seznamu kontaktů nechybí možnost poslání zprávy, zobrazení konverzace či odeslání dotyčného vizitky přes Bluetooth, zprávu či ji přidat jako přílohu MMS zprávy.

Zprávy se seskupují ve složce dle konverzací, případně klasicky dle času přijetí. V nastavení lze volit velikost písma, zrušit výpis o doručení nebo zakázat obrazové smajlíky. Vytvoření zprávy je opravdu snadné, navíc podtržené kvalitní klávesnicí. Zbylé znaky v SMS se odpočítávají od počátku psaní. Přidat lze multimediální obsah a odesílat zprávy více příjemcům naráz. Někdo může ocenit hlasové čtení zpráv, které ovšem není z pohledu češtiny příliš dokonalé. Nechybí emailový klient s průvodcem nastavení a služba Ovi Chat.

Fotoaparát:

Nokia X3-02 nese 5 Mpx fotoaparát, kterému na první pohled chybí LED blesk a autofocus. Při horších světelných podmínkách tedy nebudou fotky žádný zázrak, alespoň částečné nahrazení autofocusu slibuje funkce Full focus. Fotografie s rozlišením 5 Mpx (2592 x 1944 px) jsou celkem povedené, zapadají do průměru. Fotoaparát má čtyřnásobný digitální zoom, samospoušť či efekty. V režimu videokamery je možné odstranění hluku a pořizování záznamu v rozlišení QVGA s 30 snímky/s nebo VGA s 15 snímky/s.

Zkušební fotografie - Nokia X3-02:

 

Organizační a datové funkce, zábava:

Telefon není po stránce datové výbavy rozhodně žádným nováčkem. Přes operátora podporuje přenosy GPRS, EDGE a HSPA, které umožňuje stahování rychlostí až 10,2 Mb/s a odesílání až 2 Mb/s. Do výčtu dále patří bezdrátové Wi-Fi se standardy 802.11 b/g/n a Bluetooth 2.1 s A2DP profilem pro stereo poslech. K počítači se telefon připojuje přes USB (High-Speed USB 2.0), které zároveň dovoluje telefon nabíjet. Pro nabíjení klasickou nabíječkou zvolil výrobce bohužel 2 mm konektor, nikoliv microUSB.

Pro prohlížení webových stránek je připraven Nokia Web browser, který umí načítat stránky v plnohodnotném zobrazení, má podporu Adobe FlashLite 3.0 a měl by údajně zvládnout i streamovaná videa. Bohužel, vyzkoušeli jsme YouTube videa umístěná jinde, než na stránkách YouTube, a ta se nezobrazí. Na domovské stránce YouTube se sice u videa objeví možnost jej přehrát, spuštěný přehrávač jej ale neotevře. Velká škoda.

Nokia X3-02 má FM rádio a také hudební přehrávač, podporující soubory s příponou mp3, AAC, eAAC, eAAC+ a WMA. Na pozadí přehrávače se při přehrávané skladbě zobrazuje obal alba, pokud tuto informaci nese soubor v sobě uloženou. Jsou zde funkce hraní náhodně, s opakováním a nastavení ekvalizéru s několika přednastavenými styly a úpravou podle sebe. Ve vybraných zemích je s přehrávačem spjata služba Ovi Music store. Dodávaná pecková sluchátka s 3,5 mm konektorem Jack hrají uspokojivě, jejich součástí je také mikrofon a tlačítko pro příjem hovorů. Reproduktor telefonu bych na hudební produkci s vyšší hlasitostí nepoužíval, hudbu totiž začne zkreslovat.

Uživatel má k dispozici běžné funkce telefonu, konkrétně kalendář s nastavením připomenutí a synchronizací skrze Ovi účet, budík s opakováním, prodloužením opětovného buzení a nastavením tónu, kalkulačka s pokročilými matematickými funkcemi, záznamník zvuku s maximální délkou nahrávky jedné hodiny, poznámky, odpočítávací měřič, stopky, seznam úkolů a další položky extra, v nich je např. Ovi obchod, komunity, služba My Nokia, Opera Mini, převodník, převodník velikostí, světový čas či služba Shazam k určení právě hrané skladby.

V telefonu jsou přeinstalovány čtyři hry, a to Guitar Hero 5, Hip Hop Tournament, Climate Mission a Memorize. Ovládání je ve většině případů možné přes dotykový displej. Další hry jsou ke stažení na Ovi obchodu. Pak tu máme ještě složku s fotografiemi a videi, která celkem přehledně řadí fotografie podle času pořízení (časová osa). Pokud chcete někomu fotografie ukázat, pak poslouží funkce prezentace, a to v režimu na výšku či šířku displeje.

Závěr recenze telefonu Nokia X3-02:

Nokia přišla na trh s něčím, co jiní výrobci vyzkoušely už před několika lety, tj. ovládání telefonu dotykovým displejem a klasickou klávesnicí. V případě Nokie se však jedná o první model s prostředím S40, uzpůsobeným pro dotyk. Ve Finsku přitom razantní změny velmi, ale velmi neradi. Telefon je připraven po stránce datové výbavy a pro běžného uživatele splňuje všechny požadavky. Zaujme především tloušťka 9,6 mm a výdrž několika dní. Po tom, co jsem telefon užíval, bych ho doporučil především pracujícím, kterým se pohodlně vejde i do té nejužší kapsy a nabídne dostatek funkcí. Cena na hranici čtyř tisíc korun (v době uvedení prodeje na konci října 2010) se mi zdá rozumná.

Koupit Nokii X3-02 na značkovém eShopu Nokia.

tloušťka 9,6 mm chybí klasický autofocus
dotykový displej absence GPS a map
rychlá data HSPA  
Wi-Fi  
microSD  
výdrž  

Témata: , ,

Diskuze k článku (134 komentářů)

  1. Thumb up 0 Thumb down 0 electricCZ
    Napsal(a) 1.11.2010 v 15:53

    Zajímavý telefon, jen ten prohlížeč webu je divný, jak na tom běhá Opera mini, kterou jsem ve videu zahlídl ve vysunuté nabídce ?

    [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      Lukáš
      Odpověděl 1.12.2010 v 23:40

      Opera na tom běží lépe, ale na nějaké surfování to stejnak není, není to smartphone.

      [Odpovědět na názor]

        Thumb up 0 Thumb down 0

        misa
        Odpověděl 21.10.2011 v 16:20

        Dobrý den, nevíte proč mi nejede internet přes Operu? Opera mě vůbec nejde spustit:(

        [Odpovědět na názor]

      Thumb up 2 Thumb down 0

      COKOLADA
      Odpověděl 29.11.2011 v 12:35

      TENHLE TELEFON bych nejradši vyhodila..:( Mam snim porad nejake problemy,koupila jsem ho pred prazdninami a uz ho mam po treti na reklamaci kde mi dve neuznaly..!!Jsem strasne sklamana,jelikoz byl dobry..nejak se mi sekal, svitil displey, budik nesel nastavit psalo mi to ze zazvoni za 140hod:D a kdyz do telefonu vlozim simkartu napise mi to na displey : Simkarta odmitnuta!!
      Ale normalne se dal zapne..!!:( Mozna jsem mela smulu na tenhle telefon, jinka byl fajn

      [Odpovědět na názor]

        Thumb up 0 Thumb down 0

        petra
        Odpověděl 22.2.2012 v 15:08

        mám stejny problem s tim,že ted uz se ani nezapne,predtim se furt sekal a zobrazoval zpravy ktery uz byly davno precteny jako prijaty,zklamani nejvetsi stary dobry telefony ketry vydrzely vsechno a nikdy nezklamaly,nevim jestli je to cenou……driv jsem mela xpres music,doted ho ma neter a funguje dokonale

        [Odpovědět na názor]

        Thumb up 0 Thumb down 0

        Vendy
        Odpověděl 5.8.2012 v 19:07

        dělá mi to stejné.. bliká, sám od sebe se vypíná a když ho znovu zapnu nemám tam absolutně nic .. všechno se vymaže :// při spouštění mi taky píše že simkarta byla odmítnuta.. přítel má ten stejný a taky mu tohle dělá.. ten mobil je uplně na prd :/ taky bych ho nejraději vyhodila

        [Odpovědět na názor]

        Thumb up 0 Thumb down 0

        Ščučková
        Odpověděl 12.10.2012 v 08:08

        Dobrý den,
        s tímto mobilem mám také jen problémy. Budu ho mít v prosinci dva roky a mám 3 opravy. Jednu odešel displej, 2x mikrofonek. Seká se, delší zprávy nejdou pořádně přečíst, protože si lítá jak chce. Nejsou vůbec spokojená. Foťák také nic moc. O ostatním nemluvě, nekdy se povede, jindy stávkuje.

        [Odpovědět na názor]

        Thumb up 0 Thumb down 0

        monika
        Odpověděl 26.11.2012 v 11:15

        zdravím já jí mám taky mobil se mě sám vypíná a když ho chci zapnout zapne se špatně a píše také karta odmítnuta. je to křáp vyhodit ho z okna. Měla jsem jednu reklamaci a půjdu sním opět znova nejsem snim spokojená .

        [Odpovědět na názor]

        Thumb up 0 Thumb down 0

        Michal
        Odpověděl 30.12.2012 v 11:53

        Zdravím. Tato Nokie,je to nejhorší,co mohli výrobci vymyslet!!Je to šunt a už si nikdy od Nokie nekoupím:-((

        [Odpovědět na názor]

  2. Thumb up 0 Thumb down 0 Wendy
    Napsal(a) 1.11.2010 v 19:42

    Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu.
    Přemýšlím o tom, že bych si pořídila nový mobil, a jelikož můj současný mobil je Nokia (konkrétněji 6103) a byla jsem s ním moc spokojená, chtěla bych Nokii i tentokrát. Co jsem se dívala na internetu i na vaší stránce, tak jsem výběr zúžila na 4 telefony od Nokie: 5530, X3-02, C3-00 a C5-03. Moli by jste mi poradit, resp. pomoci vyhodnotit, který mobil byl byl z tohoto výběru nejlepší? Velmi děkuji za pomoc A s webem jen tak dál :-)
    Wendy

    [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      Was3k
      Odpověděl 2.11.2010 v 19:53

      No záleží na co ten telefon budeš používat, jestli chceš radši dotykáč nebo klasiku, atd…. Vím že bys chtěla nokii ale mrkni se ještě na HTC Wildfire, je to kvalitní a povedený mobil, krom toho dotykový symbian je s androidem prakticky nesrovnatelný.

      [Odpovědět na názor]

        Thumb up 0 Thumb down 0

        Was3k
        Odpověděl 2.11.2010 v 19:55

        PS: nejsem žádný anti-nokiář, krom svého současného HTC jsem měl samé nokie :)

        [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      Lukáš
      Odpověděl 1.12.2010 v 23:28

      Dobrý den,
      v první řadě je třeba zvážit, jestli opravdu chcete přejít z klasického telefonu na dotykový. Je to poměrně dost rozdíl a zůstat u klasického ovládání není na škodu, někdy méně znamená více. Pokud by jste přece jen chtěla jít do dotyku, tak zvažte Nokii 5230, 5530. Klasické telefony podobné 6103 která vám jak píšete vyhovovala by mohli být Nokia 6303(i) nebo například Nokia 6700 classic. Za super kompromis považuji tuto Nokii X3-02, kterou mimochodem také vlastním.
      S pozdravem

      [Odpovědět na názor]

        Thumb up 0 Thumb down 0

        karla
        Odpověděl 14.12.2010 v 11:24

        Lukáši,u tel. X3-02 při přijaté sms se mi objeví klasicky jen přijatá sms nebo i jm. odesílatele?? To zrovna nechci:-)

        [Odpovědět na názor]

          Thumb up 0 Thumb down 0

          Jája
          Odpověděl 16.12.2010 v 11:27

          Jak je to s těmi přijatými zprávami? Také mě to zajímá :)

          [Odpovědět na názor]

  3. Thumb up 0 Thumb down 0 timofej
    Napsal(a) 1.11.2010 v 20:30

    proc mate napsano ze nema operacak ved to je symbian ne?

    [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      Jindrich Srb
      Odpověděl 1.11.2010 v 20:52

      Dobry den, S40 je prostredi, nikoliv OS. Mame to uvedeno spravne.

      [Odpovědět na názor]

  4. Thumb up 0 Thumb down 0 BB
    Napsal(a) 5.11.2010 v 12:09

    Dobrý den, odešla mi E51 a na pamětovce jsem měl umístěny Nokia Mapy. Když kartu strčím sem, tak půjdou nebo ne? Děkuji.

    [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      Jindřich Srb
      Odpověděl 5.11.2010 v 22:56

      Dobrý den, tento model nemá Nokia mapy, nepodporuje je. Zde vám proto rozhodně nepůjdou.

      [Odpovědět na názor]

        Thumb up 0 Thumb down 0

        BB
        Odpověděl 19.11.2010 v 12:53

        …a stáhnout do telefonu/na kartu, půjdou? Děkuji

        [Odpovědět na názor]

          Thumb up 0 Thumb down 0

          Lukáš
          Odpověděl 1.12.2010 v 23:31

          Tento telefon nepodporuje aplikaci Nokia mapy ani nemá GPS. Tím, že přetahnete mapy přes paměťovou kartu do mobilu, se to rozhodně nezmění…

          [Odpovědět na názor]

  5. Thumb up 0 Thumb down 0 karel.k.
    Napsal(a) 12.11.2010 v 23:02

    Dobrý den, tento telefon jsem si před dvěma týdny pořídil. Vypadá super, příjemně se používá. Trochu mě zklamal foťák, fotky nejsou doostřené a bílá barva má kolem auru. Baterie vydrží cca 4 dny. Wifi funguje dobře, přenos dat je krásně rychlý. Je to malý plochý telefon, akorát do kapsy, a pokud nepotřebujete telefon s OS, tak si myslím, že budete spokojeni.

    [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      Lukáš
      Odpověděl 1.12.2010 v 23:39

      Plně souhlasím, jako jediné co mně vadí je, že Nokia X3-02 nedisponuje klávesou C pro mazání chybně napsaných znaků, ale musí se mazat přes dotykový displej. Je škoda že například místo klávesy s rychlým přístupem na hudební přehrávač toto tlačítko neumístili. Jinak reproduktor také není moc kvalitní, ale stejně se písničky poslouchají přes sluchátka a né nahlas. Fotoaparát na momentky stačí, na focení jsou digitály.

      [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      tino
      Odpověděl 4.1.2011 v 08:31

      skusal si na nom telefonovať cez skype?

      [Odpovědět na názor]

        Thumb up 0 Thumb down 1

        -mo-
        Odpověděl 18.9.2011 v 12:16

        toto by ma zaujimalo, nikde som nenasiel ze by tam bol skype, aj stranka nokie mi napisala ze to nepodporuje..

        [Odpovědět na názor]

  6. Thumb up 0 Thumb down 0 verka
    Napsal(a) 14.11.2010 v 11:52

    Dobrý den mužu se zeptat..zda se platí za Internet.. když se na něj vlaze..??

    [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      Jindřich Srb
      Odpověděl 14.11.2010 v 12:03

      Dobry den, samozrejme,ze plati.

      [Odpovědět na názor]

        Thumb up 0 Thumb down 0

        Lukáš
        Odpověděl 1.12.2010 v 23:33

        Platí se za internetové připojení přes operátorovu síť, pokud ale naleznete někde wifi síť zdarma (kavárny, KFC, a další..) stačí se pouze přes wifi připojit a neplatíte nic.

        [Odpovědět na názor]

          Thumb up 0 Thumb down 0

          mcr
          Odpověděl 20.4.2011 v 18:08

          Hlavně se dá v dosahu wifi volat zadarmo nebo levněji – má to SIP wizard, bude tam na výběr několik českých VoIP operátorů, třeba odorik.cz. Stačí zadat email, všechno se nastaví automaticky. Takže v dosahu wifi voláš přes VoIP, jinak za mobilní kredit. To je asi hlavní výhoda toho telefonu.

          [Odpovědět na názor]

            Thumb up 0 Thumb down 0

            mcr
            Odpověděl 31.3.2014 v 22:19

            A to VolP si stiahol cez obchod?

            Thumb up 0 Thumb down 0

            Domino
            Odpověděl 31.3.2014 v 22:21

            mcr a to si stiahol cez obchod?

  7. Thumb up 0 Thumb down 0 Kačka
    Napsal(a) 22.11.2010 v 21:46

    mám druhý týden mobil v modré barvě a jsem nadšená :).. akorát foťák by mohl být lepší, ale dá se to přežít.. jenom jsem se chtěla zeptat, jak posílat písničky přes bluetooth? nejde mi to :/

    [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      Lukáš
      Odpověděl 1.12.2010 v 23:35

      Písničky se dají odeslat následujícím způsobem: Galerie/Složka s písničkou/v seznamu najedete na písničku a zvolíte Volby/Odeslat/Pomocí Bluetooth.

      [Odpovědět na názor]

        Thumb up 0 Thumb down 0

        Monika
        Odpověděl 19.1.2012 v 10:12

        Zdravím, chtěla jsme také poslat přes bleutooth písničku, ale když si ho zapnu, v galerii najedu na písničku a dám možnost volby, tak se možnost odeslat nezobrazí, pouze nabídka:na nab.média, právě hraje, náhodně a opakovat. Co s tím?Díky

        [Odpovědět na názor]

  8. Thumb up 0 Thumb down 0 Ondra
    Napsal(a) 27.11.2010 v 14:54

    chtěl bych se optat jak je to s již zmíněným OS má tenhle model OS nebo nemá?

    [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      Jindřich Srb
      Odpověděl 27.11.2010 v 15:35

      Dobrý den, S40 je klasické prostředí od Nokie, nikoliv OS. Neplést si to stále se Symbianem, který je S60! Už to zde a jinde je ale psáno xkrát :)

      [Odpovědět na názor]

        Thumb up 0 Thumb down 0

        Ondra
        Odpověděl 27.11.2010 v 17:54

        jasné.. moc takovýmhle věcem nerozumim.. takže radši se ještě jednou zeptám.. díky za odp…

        [Odpovědět na názor]

  9. Thumb up 0 Thumb down 0 Lenka
    Napsal(a) 7.12.2010 v 23:07

    Dobrý den, tenhle telefon bych chtela ale nerozumim tomu. Chci se zeptat:
    1) jetli tenhle displej reaguje na teplo nebo na dotek…
    2) Dalo by se nekde sehlat ve fialove barve?
    3) Jsou na nem dotykove hry, popripade budou k dostani??

    [Odpovědět na názor]

  10. Thumb up 0 Thumb down 0 x3 - 02
    Napsal(a) 16.12.2010 v 19:51

    nic z toho to nema, ja ten telefon mam reaguje na dotyk a ve fialovy ho nesezenes.

    [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      Guľoš
      Odpověděl 28.1.2011 v 01:12

      fialový majú v Bratislave AUPARKU /T Mobile predajňa/, ja som ho držala v ruke, je nádherný :D

      [Odpovědět na názor]

  11. Thumb up 0 Thumb down 0 Jarda
    Napsal(a) 20.12.2010 v 15:28

    K telefonu je v balení návod v německém jazyce. Kde seženu český návod? Dále se uvádí karta mikroSD max 16 GB a někde 32 GB, co je správné? děkuji

    [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      DaDy
      Odpověděl 7.1.2011 v 13:54

      16 GB

      [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      mobil
      Odpověděl 4.5.2011 v 20:26

      16 GB ,ja jsem dostala navod ve slovenctine a cestine :-)

      [Odpovědět na názor]

  12. Thumb up 0 Thumb down 0 Petra
    Napsal(a) 25.12.2010 v 20:52

    Dobrý den,
    prosím Vás o radu. Dá se v telefonu nějak vypnout automatické zamykání klávesnice?Jestli ano, prosím o radu.

    [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      evik
      Odpověděl 18.1.2011 v 17:08

      Mam stejny problem, ale vypada to, ze neda. Nikde o tom neni zadna zminka, zkousela jsem i prodejce Nokia, ale bohuzel ani ten mi nedokazal poradit.

      [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      Verca
      Odpověděl 14.12.2011 v 15:23

      poradilo se vam s tim nejak poprat? Vcera jsem ho koupila a nejradsi bych ho prohodila oknem. Zamyka se a nejde odemknout, na bluetooth se nemuzu vubec dostat, posouvani radku je uplne sileny … :o((

      [Odpovědět na názor]

  13. Thumb up 0 Thumb down 0 dáda
    Napsal(a) 25.12.2010 v 20:55

    Chtěl bych se zeptat právě sem dostal ten to telefon když se chci přopojit na wifi (doma na pomocí wifi routeru ) prostě to nejde naběhne hláška „nelze se připojit prověřte vaše nastavení“ nevíte někdo co stím ..?

    [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      Karel.k.
      Odpověděl 3.2.2011 v 13:23

      S připojením přes wifi problém nemám. Nabídnou se mi sítě, vyberu tu svou a zadám heslo – uložím a je to :-)

      [Odpovědět na názor]

  14. Thumb up 0 Thumb down 0 pavel
    Napsal(a) 29.12.2010 v 15:33

    no ja ten mobil mam a je bozi je levnej ma dotykovi hry proste vsechno.dobrej fotak ma klavesnici a ktomu datyk. dysplej ma dobrej vzed proste vsechno no neco ne ale je bozi. (:

    [Odpovědět na názor]

  15. Thumb up 0 Thumb down 0 Míša
    Napsal(a) 5.1.2011 v 09:39

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda jdou psát zprávy i přes dotykáč nebo jen přes klávesnici? Díky

    [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      DaDy
      Odpověděl 7.1.2011 v 13:49

      Na tomto telefonu se přes dotykovou plochu psát nedá už jen proto že ten displej má jen 2,4 palce, to by tam asi ta numerická klávesnice byla ničemu…

      [Odpovědět na názor]

  16. Thumb up 0 Thumb down 0 Lucka
    Napsal(a) 22.1.2011 v 17:44

    Dobrý den, jde u tohoto telefonu vypnout při psaní smsky diakritiku nebo se jsou jenom 2 možnosti: bud smsku vyťukávat nebo použit tu predikci. Děkuji za radu.

    [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      Petr
      Odpověděl 3.4.2011 v 10:46

      Taky by mě to zajímalo. Měl jsem telefon v obchodě v ruce a nikde jsem nenašel, jak by se dala vypnout diakritika a zároveň nechat možnost psaní pomocí T9.Pakliže by to možné nebylo, tak je ten telefon úplně na nic.

      [Odpovědět na názor]

        Thumb up 0 Thumb down 0

        erwre
        Odpověděl 13.2.2012 v 20:59

        Omylem jsem tuto reakci napsal mimo vlákno, takže toto je podruhé… Když se v nastavení zpráv zvolí základní podpora znaků místo úplné, i s diakritikou znaků stále zůstává 160. Co se týče nabízených slov, nepoznal jsem, jaký je mezi základní a úplnou podporou znaků rozdíl.

        [Odpovědět na názor]

          Thumb up 0 Thumb down 0

          Martin
          Odpověděl 14.1.2013 v 11:01

          V základní podpoře znaků se zpráva odešla bez diakritiky.

          [Odpovědět na názor]

  17. Thumb up 0 Thumb down 0 s.sfinx
    Napsal(a) 27.1.2011 v 19:03

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak u tohoto mobilu, moho přesunou fotku ze složky do podsložek, nejde mi to, jen s pomocí pc.

    [Odpovědět na názor]

  18. Thumb up 0 Thumb down 0 jakub W
    Napsal(a) 31.1.2011 v 08:36

    dobrý den ,nokii x3 – 02 mam druhým týdnem telefon se mi hned druhý den začal sám od sebe vypínat a ted už je to čím dál častěji ani tu sms si už nenapíšu,baterie vydrží max. 2 dny a nejvíc se vypíná když si du zahrát jakoukoliv hru nebo když pouštim hudbu… a když sundám zadní kryt tak lehkým nakloněním baterie vypadne sama od sebe tak to asi taky není dobré že ? sem velice sklamán páč ho musim jít reklamovat :( poradí te mi někdo jak je tohle možné ??? vždit je to telefon za 4,5tis!!! dík

    [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      Karel.k.
      Odpověděl 3.2.2011 v 13:26

      Asi špatný kus :-) Každopádně ho vyreklamuj. Normální to rozhodně není.

      [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      Linda
      Odpověděl 6.3.2011 v 08:51

      Jo přesně tak, sice to nezačalo hned druhý den, ale tak čtrnáct dní. Telefon mi stále píše sim karta odmítnuta, následně se vypne a potom mam co dělat abych se do něj vůbec dostala. Teď jsou problémy i s připojením na internet :/ Taky nerozumim tomu, když chci najet do přehrávače, tak to po mě žádá abych vymazala např. 168 Kb… Nevim no, těšila jsem se na super telefon, ale místo toho přišlo obrovské sklamání :(

      [Odpovědět na názor]

        Thumb up 0 Thumb down 0

        mcr
        Odpověděl 20.4.2011 v 18:11

        Tak to dopadá když se nenakupuje od oficiálních dovozců, ale od podvodníků, kteří neodborně přehrají firmware a telefon se potom seká…

        [Odpovědět na názor]

          Thumb up 0 Thumb down 0

          Linda
          Odpověděl 20.4.2011 v 22:12

          Já ho dostla, je nový. Netuším ke byl pořízený, ale každopádně už je to pasé…

          [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      Veru
      Odpověděl 14.6.2011 v 10:29

      Já mám přesně to samé. Vypíná se mi třeba 3x za den. Když mi někdo volá, začně problikávat a jsem pro ostatní nedostupná, při psaní sms taky. Mám nastavený zamykací kód, tak to se mi občas stane, že mi 3 hodiny ten kód telefon prostě nevezme. Pak mi ho zase normálně vezme. CO jsem slyšela, tak je tahle chyba ve více těchto telefonech.. :(

      [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      -mo-
      Odpověděl 18.9.2011 v 12:28

      kamarat 3x reklamoval nokia n8 vzdy mu dali bez slova druhu, na jednu stranu to hovori o serioznosti predajcu, respektive nokie celkovo kedze to bola autorizovana predajna, na druhu stranu to hovori o „kvalite“ jednej z najdrahsich nokii.. nokiu mam rad uz len za to ze je europska ale ten pokles kvality ma zacina stvat..

      [Odpovědět na názor]

  19. Thumb up 0 Thumb down 0 Mildík V.
    Napsal(a) 16.2.2011 v 17:24

    Dobrý den, neví někdo jak se na Nokii X3-02 nastaví domovská stránka „Seznam.cz“ místo defaultně nastavené o2. Děkuji za radu.

    [Odpovědět na názor]

  20. Thumb up 0 Thumb down 0 Hugo
    Napsal(a) 17.2.2011 v 23:21

    Synchronizace kalendáře a čísel?

    Nazdar, někdo kdo to máte, nevíte zda X3-02 má nějakou možnost synchronizace s PC.

    Optimálně přes software Nokia PC Suite. Ve specs jsem to nějak nenašel.

    [Odpovědět na názor]

  21. Thumb up 0 Thumb down 0 Karolína
    Napsal(a) 2.3.2011 v 22:19

    dobrý den, mam prosím dotaz zda-li telefon podporuje formáty .pdf a .doc?

    [Odpovědět na názor]

  22. Thumb up 0 Thumb down 0 Tamara
    Napsal(a) 9.3.2011 v 09:33

    Dobrý den,Měla jsem 2 roky 6303 nežli mi po záruce odešel displej.Zakoupila jsem X3-02(neb jsem nevěřila celému dotykáči)mám ho 4 dny už se mi sám vypíná,když používám displej tak se mi pod prstama zobrazuje bílé kolečko a někdy se nemohu ani nikam dostat.Jsem zklamaná nevím co s ním!Prosím poradte. Děkuji

    [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      vojta
      Odpověděl 10.6.2011 v 15:25

      reklamovat

      [Odpovědět na názor]

  23. Thumb up 0 Thumb down 0 kamila
    Napsal(a) 17.3.2011 v 07:18

    telefon mám přesně týden, všechno super, ale nevydrží mi baterie, včra jsem nabíjela do plna , za den cca 20 hovoru kolem minuty, napsáno asi 20 sms a ráno telefon úplně vybitý, žádná wifina nebo bluetooth, mám ho reklamovat? máte s tím někdo nějaké zkušenosti? děkuji

    [Odpovědět na názor]

  24. Thumb up 0 Thumb down 0 EDA
    Napsal(a) 4.4.2011 v 18:20

    Dá sa na tomto telefone vyblokovat tel. číslo (t.č. pre ktoré by som bola nedostupná ?)
    Ďakujem za radu…

    [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      Jindřich Srb
      Odpověděl 5.4.2011 v 16:25

      Dondý den, mám pocit, že tuto funkci telefon má, případně zkusit sehnat nějakou šikovkou Java aplikaci.

      [Odpovědět na názor]

  25. Thumb up 0 Thumb down 0 M
    Napsal(a) 8.4.2011 v 17:53

    Ahoj Chci se zeptat, když je telefon vypnutý tak jestli zazvoni budík.

    [Odpovědět na názor]

  26. Thumb up 0 Thumb down 0 Lucinka
    Napsal(a) 11.4.2011 v 21:18

    Ahojky, chtěla bych se zeptat, jaké barvy telefonu jsou u nás v ČR dostupné? :) Děkuji :)

    [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      -mo-
      Odpověděl 18.9.2011 v 12:30

      heureka.cz a zistis ze vsetky :)

      [Odpovědět na názor]

  27. Thumb up 0 Thumb down 0 Blanka
    Napsal(a) 11.4.2011 v 21:22

    Ahoj, jen 262 tisíc barev? Uvažovala jsem o něm, ale to je tůůze málo! Však stará Nokia 6500 má 16,7 milionu :D

    [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      Jindřich Srb
      Odpověděl 12.4.2011 v 13:34

      Dobrý den, lidské oko rozdíl nepozná, takže uvažovat o telefonu jen z pohledu počtu barev displeje je minimálně nevhodné.

      [Odpovědět na názor]

        Thumb up 0 Thumb down 0

        Blanka
        Odpověděl 19.4.2011 v 20:05

        Že nepozná? 16,7 milionu a 262tisíc snad ano ne? Nerada bych měla displej samou minikostičku :D

        [Odpovědět na názor]

          Thumb up 0 Thumb down 0

          Luboš Srb
          Odpověděl 25.4.2011 v 14:12

          Dobrý den, zmíněné kostičky dělá nižší rozlišení, nikoliv počet barev. Rozdíl mezi 262 tisíci a 16 miliony skutečně prakticky nepostřehnete.

          [Odpovědět na názor]

  28. Thumb up 0 Thumb down 0 terka
    Napsal(a) 17.4.2011 v 19:14

    Dobrý den. Chtěla bych si pořídit nový mobil. Přemýšlela jsem o nokii x3-02, ale říká se, že se rychle vybíjí. Je to pravda, Jak dlouho vydrží nabitý?
    Děkuju:)

    [Odpovědět na názor]

      Thumb up 1 Thumb down 0

      Vasil Blažený
      Odpověděl 8.5.2011 v 22:15

      Je to pravda, mám ho už tři roky a bude už skoro vybitý. Zasranej křáp

      [Odpovědět na názor]

        Thumb up 0 Thumb down 0

        -mo-
        Odpověděl 18.9.2011 v 12:32

        3 roky? :DD ved v predaji neni este ani rok :D

        [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 4

      klokan
      Odpověděl 8.5.2011 v 22:26

      Dobrý den milá Terko, chtěla bys tam moje pérko? Není sice největší, úsilím tě přesvědčí. Nabitý chvíli vydrží, po výstřiku se však položí, chudák malej a hodnej. Ještě že ho mám…

      [Odpovědět na názor]

        Thumb up 1 Thumb down 0

        luc
        Odpověděl 15.6.2011 v 17:43

        tak toto je už čo za trapošinu…

        [Odpovědět na názor]

  29. Thumb up 0 Thumb down 0 Any
    Napsal(a) 22.4.2011 v 16:17

    Dobrý den,jak mám nastavit vyzvánění melodie?

    [Odpovědět na názor]

  30. Thumb up 0 Thumb down 0 Robert
    Napsal(a) 2.5.2011 v 08:16

    Dobrý den, nevím, zda to tu už někde zaznělo, ale jde nějak vyřešit to, aby mi šla přehrávat videa na youtube?
    Děkuji.

    [Odpovědět na názor]

  31. Thumb up 0 Thumb down 0 mobil
    Napsal(a) 4.5.2011 v 20:22

    nenapsali byste mi nekdo prosim postup jak zapnout wifi,jak se pripojit zadara na internet???

    [Odpovědět na názor]

  32. Thumb up 0 Thumb down 0 eva
    Napsal(a) 11.5.2011 v 12:17

    chtěla bych se zeptat, co znamená 3G- je to napsaný nahoře, jak je stupnice signálu sítě… díky

    [Odpovědět na názor]

  33. Thumb up 0 Thumb down 0 daw
    Napsal(a) 27.5.2011 v 16:03

    musíš dlouze podržet když chceš otevrit podmenu.

    [Odpovědět na názor]

  34. Thumb up 0 Thumb down 0 Ptr
    Napsal(a) 31.5.2011 v 11:01

    Tahle Nokia hlavně podporuje volání přes VoIP SIP.
    A má to docela vychytaný, mít jeden telefonní seznam pro volání přes internet i z mobilu je velký pohodlí. Dají se tím třeba i pořádat konference, nebo přepojovat hovory.

    [Odpovědět na názor]

  35. Thumb up 0 Thumb down 0 hana
    Napsal(a) 2.6.2011 v 23:38

    Mam telefon asi mesic. celkem spokojenost, jenom postradam funkci mazani jednotlivych hovoru. Nechci smazat cely protokol volanych, prichozich…Jenom nektere. Neumi to telefon nebo Ja ? Dik za pripadnou odpoved. Hana

    [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      andy
      Odpověděl 13.6.2011 v 20:43

      ahoj, tak presne v tomhle taky tapu.. Je nejaka sance to mazat po jednom? Diky za odpoved

      [Odpovědět na názor]

        Thumb up 0 Thumb down 0

        Miška
        Odpověděl 28.12.2011 v 22:47

        Asi píšu už pozdě, ale což. Podržte prst na daném hovoru, který chcete smazat, dlouze a dejte „Odstranit“..

        [Odpovědět na názor]

  36. Thumb up 0 Thumb down 1 Gaba
    Napsal(a) 6.6.2011 v 15:40

    Dobrý den, takže jestli tomu dobře rozumím, tak telefon se dá používat jak klávesnicí tak přes dotykový displej? Díky moc za odp, uvažuji o koupi

    [Odpovědět na názor]

  37. Thumb up 0 Thumb down 0 Barbora
    Napsal(a) 13.6.2011 v 20:02

    Dobrý den, Jdou na webu youtube přehrávat videa ? Pokud ne tk jde nějak vyřešit to, aby mi šla přehrávat na youtube?
    Děkuji.

    [Odpovědět na názor]

  38. Thumb up 0 Thumb down 0 hanka
    Napsal(a) 14.6.2011 v 17:10

    u budíku nejde nastavit více časů?pouze jeden?

    [Odpovědět na názor]

  39. Thumb up 0 Thumb down 0 vendula
    Napsal(a) 20.6.2011 v 14:54

    Dobrý den, telefon mám asi týden a jsem celkem spokojená, akorát když hraju hry, tak asi po 10ti minutách se telefon hrozně zahřívá, je to normální? Mám strach aby se nějak nepřehřál..

    [Odpovědět na názor]

  40. Thumb up 0 Thumb down 0 Barbora
    Napsal(a) 21.6.2011 v 16:34

    Dobrý den, Jdou na webu youtube na mpobilu přes WIFI přehrávat videa ? Pokud ne tk jde nějak vyřešit to, aby mi šla přehrávat na youtube ta videa která si na mobilu přes wifi najdu??
    Děkuji.

    [Odpovědět na názor]

  41. Thumb up 0 Thumb down 0 Barbora
    Napsal(a) 21.6.2011 v 16:34

    Dobrý den, Jdou na webu youtube na mobilu přes WIFI přehrávat videa ? Pokud ne tk jde nějak vyřešit to, aby mi šla přehrávat přes to wifi?
    Děkuji

    [Odpovědět na názor]

  42. Thumb up 0 Thumb down 0 Lena
    Napsal(a) 22.6.2011 v 11:03

    Dobry den, az nyni jsem si poridila Nokia X3 a nemuzu najit jednu funkci, ktera je u vsech ostatnich telefonu – napr. ve slozce volana cisla nemuzu jednotliva cisla smazat?? dava mi to moznost pouze smazat celou slozku volanych cisel – to same tudiz i neprijatych a prijatych hovoru. Je to tak nebo to pouze nemohu najit?? Dekuji za odpoved.

    [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      Jano
      Odpověděl 27.7.2011 v 12:09

      musíš sa dotknúť koncom prsta konkrétnej položky ktorú chceš zmazať a chvilku dlhšie podržať prst.Mala by sa ti objaviť ikonka s ponukou zmazať.

      [Odpovědět na názor]

  43. Thumb up 0 Thumb down 0 JANA
    Napsal(a) 25.6.2011 v 08:58

    Dobrý den, mám tento mobil den, ale nepodařilo se mi ještě připojit na wifi? jak se to dělá prosím?

    [Odpovědět na názor]

  44. Thumb up 0 Thumb down 0 ADRIANA
    Napsal(a) 30.6.2011 v 15:48

    Dobrý den, mám nokii x3-02, chtěla jsem se zeptat, zda je možné v kontaktech smazat už vytvořené skupiny lidí a utvořit nové, nebo změnit melodii… Nemůžu na to přijít.Prosím poraďte jak na to. Děkuji.

    [Odpovědět na názor]

  45. Thumb up 0 Thumb down 0 Pavlína
    Napsal(a) 3.7.2011 v 20:47

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to s využitím wi-fi v tomto mobilu. Lze přes ní např. psát sms zprávy zadarmo z internetu? Děkuji za opdpověď.

    [Odpovědět na názor]

  46. Thumb up 0 Thumb down 0 janha
    Napsal(a) 30.7.2011 v 20:31

    dobrý den, máte zkušenost s připojení a natahováním dat z PC do telefonu? když připojím kabel do PC navede mě do průvodce skenery a fotoaparáty a jediné co mohu je stáhnout fotky do pc, ale melodii do mobilu nedostanu….
    jinak telefon super, jsem moc spokojená

    [Odpovědět na názor]

  47. Thumb up 0 Thumb down 0 Daniel
    Napsal(a) 31.7.2011 v 01:00

    chci se zeptat jake dela fotak foto v noci?

    [Odpovědět na názor]

  48. Thumb up 0 Thumb down 0 xxx
    Napsal(a) 2.8.2011 v 15:39

    Dobrý den mám doma tento kousek, beží perfektně, ale ted se naskytl menší problém. vytahl jsem mobil z kapsy a prakticky nefunguje dotykovy displej takže ten mobil ani nezapnu.nemužu zmačknout na OK když chci potvrdit pin, když jsem ho vypl a znov zapl tk to šlo ale nefunguje ani na pracovni ploše

    [Odpovědět na názor]

  49. Thumb up 0 Thumb down 0 zdenek
    Napsal(a) 3.8.2011 v 09:10

    Tenhle telefon jsem si koupil taky a hned se ho budu zbavovat neni tak dobrej jak všichni píšou hned se rozbije, jdu zase do nokie E61i i když foťák nic moc telefon má výdrž.

    [Odpovědět na názor]

  50. Thumb up 0 Thumb down 0 lukas
    Napsal(a) 23.9.2011 v 12:59

    mohl by mi nekdo poradit jak mam dat nokiex3-02 do cestiny.dik

    [Odpovědět na názor]

  51. Thumb up 0 Thumb down 0 Eva
    Napsal(a) 23.9.2011 v 19:04

    Dobrý den, prosím Vás uvažuji o tomto telefonu, ale ráda bych se zeptala jesli se dotykovým displejem se ovládájí pouze aplikace. Jde mi o to, že jsem měla Samsung Star II S5260. A při hovoru se mi začal vytáčet druhý hovor aniž bych chtěla. Zablokovat druhý hovor nešel a tak jsem stále volala kam jsem nechtěla. Tak se právě ptám zda tady hrozí také něco podobného. Předem děkuji za odpověď

    [Odpovědět na názor]

  52. Thumb up 0 Thumb down 0 Misa
    Napsal(a) 21.10.2011 v 16:22

    Dobrý den, mám dvě otázečky:)
    Telefon mám od včerejška, a proste nejde mi spustit Opera mini. Vám všem jede?
    A ještě se chci zeptat, nejde koupit do tohoto mobilu výkonější baterie? Děkuji:)

    [Odpovědět na názor]

  53. Thumb up 0 Thumb down 0 Nikola
    Napsal(a) 2.11.2011 v 20:12

    Dobrý den.V mobilu mám wifi.A klikla jsem na Internet a pak ho čereným tlačítkem zavřela.A ted mám na obrazovce uplně vlevo nahoře takovou malinkou 3 a pod tim hned písmeno G.A vedle toho už normálně značku signálu i baterii.Poradte mi prosím jak mám dát tu 3 zase pryč.Předem děkuji. :-)

    [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      shlimak6
      Odpověděl 10.11.2011 v 20:08

      to 3G znamena, ze ste v dosahu rychlej siete.. ja mam v Brne napr. na mojej nokii 5800 3,5G.. ymiyne to napr. ak sa dostanete mimo dosah rychlej siete..

      ziaden strach, nic to nestoji, len to zobrazuje typ siete.. ;))

      [Odpovědět na názor]

  54. Thumb up 0 Thumb down 0 Dzinni
    Napsal(a) 22.11.2011 v 14:53

    Ahoj, rada by som si nechala poradiť. Chcem si kúpiť Nokiu. Nechcem dotykový a ak tak len čiastočne, teda skombinovaný s klávesnocou. Telefon budem využívať hlavne na volania a písanie sms, ale bola by som rada keby mal aj schopný foťák a Wifi. Pozerlala som Nokia C3-00 ale recenzia na wifi bola slabá a foťák tiež slabý. Dáka rada a odporúčanie?

    [Odpovědět na názor]

  55. Thumb up 0 Thumb down 0 Jitka
    Napsal(a) 30.11.2011 v 00:09

    ahoj může mi někdo poradit jestli jde na tenhle telefon nějak stáhnout facebook chat už sem to všude možně hledala ale na nic sem nepřišla.. díky :-)

    [Odpovědět na názor]

  56. Thumb up 0 Thumb down 0 Katka
    Napsal(a) 7.12.2011 v 14:22

    já tenhle mobil mam a je tam wifina a nemůžu se připojit furt mi kliká že odjkaz není k dizpozici čím to je?

    [Odpovědět na názor]

  57. Thumb up 0 Thumb down 0 venca
    Napsal(a) 9.12.2011 v 08:24

    Dobrý den,chci se zeptat,jestli mi někdo prosím neporadí,jak vypnout u té X3 0.2,5 automatické zamykání klávesnice a okamžité zhasnutí displeje.Nemůžem to tam nikde najít..Předem díky moc:)

    [Odpovědět na názor]

  58. Thumb up 0 Thumb down 0 Verca
    Napsal(a) 14.12.2011 v 15:44

    asi jsem uplne blba, nebo mi nefunguje odemykani zamku klaves. Ma s tim take nekdo problem? mam ho reklamovat? Take posouvani o radky mi nejde. Je to nutny delat prez dotykovy displej, nebo je moznost nejakych sipek, nebo tak? Dekuju

    [Odpovědět na názor]

  59. Thumb up 0 Thumb down 0 Pavel
    Napsal(a) 25.12.2011 v 01:50

    V menu Nastavení displeje/Výchozí zobrazení/Přizpůsobit zobrazení jsou celkem čtyři položky. Jedna z nich je „Čekám“, která je nedestupná a nedá se žádným způsobem vypnout, ani nějak přenastavit. Takto se zobrazuje i na displeji, pokud je telefon v základním stavu. Nevíte někdo, jak tuto položku odstranit?

    [Odpovědět na názor]

      Thumb up 0 Thumb down 0

      Lída
      Odpověděl 29.1.2013 v 10:27

      Dobrý den, taktéž mám úplně stejný problém a ráda bych se tohoto nastavení zbavila! Je někdo, kdo by věděl, jak na to???

      [Odpovědět na názor]

  60. Thumb up 0 Thumb down 0 Káťa
    Napsal(a) 27.12.2011 v 00:01

    Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně připojení k internetu. Stojí to něco, když se doma nebo někde jinde připojím k wifi? Nebo když stahuju data? A když nemám v tarifu zaplacený internet, můžu se nějak omylem k internetu připojit a platit něco? Dík za pomoc.

    [Odpovědět na názor]

  61. Thumb up 0 Thumb down 0 Veronika
    Napsal(a) 31.12.2011 v 14:05

    Dobrý den,

    mám dotaz, zda je možné na tomto telefonu nastavit délku zprávy na 1000 znaků? Pokud ano, jak jej mohu nastavit? Děkuji.

    [Odpovědět na názor]

  62. Thumb up 0 Thumb down 0 erwre
    Napsal(a) 13.2.2012 v 20:57

    Když se v nastavení zpráv zvolí základní podpora znaků místo úplné, i s diakritikou znaků stále zůstává 160. Co se týče nabízených slov, nepoznal jsem, jaký je mezi základní a úplnou podporou znaků rozdíl.

    [Odpovědět na názor]

  63. Thumb up 0 Thumb down 0 josef
    Napsal(a) 16.2.2012 v 18:12

    má mobil světelné upozornění na zmeškaný hovor a přijatou zprávu ?

    [Odpovědět na názor]

  64. Thumb up 0 Thumb down 0 Amanda
    Napsal(a) 19.2.2012 v 19:22

    Dobrý den mám Noki X3-02 a chci se optat zda se dá telefonu vyměnit celý kryt- popřípadě změnit barvu ,jelikož ho mám odřený .

    [Odpovědět na názor]

  65. Thumb up 0 Thumb down 0 Lenka
    Napsal(a) 27.2.2012 v 16:29

    Chtěla jsem si pořídit tento tel.,ale když čtu ty komentáře,tak se toho bojím,že i já narazím na špatný kus.

    [Odpovědět na názor]

  66. Thumb up 0 Thumb down 0 Mája
    Napsal(a) 30.3.2012 v 18:11

    Dobrý den, ráda bych požádala někoho zkušenýho s tímto telefonem. Mám ho pár měsíců a už skoro od začátku špatně reaguje na dotyk. Každou chvili zkouším dělat tu KALIBRACI, ale je to k ničemu. Zkoušim na nehet, tak na polštářek. Chci třeba na menu, nějaké jméno nebo aplikaci a zmáčkne se uplně něco jiného vedle. To samé při posouvání obrazovky nahoru nebo dolu. Prosím poraďte, zda reklamovat.

    [Odpovědět na názor]

  67. Thumb up 0 Thumb down 0 Lucka
    Napsal(a) 28.5.2012 v 13:01

    Dobry den, tak ja s timhle telefonem mam spatnou zkusenost. Mam ho 3 dny a hned první den mi nesel vubec zapnout fotak, porad to psalo chyba operace a druhy den mi nesla odemknout klavesnice, tak sem vypla a zapla tel. a na dotek vubec nereaguje. Predtim jsem zkousela kalibraci a tovarní nastavení a zadna zmena. dneska ho jdu reklamovat a asi budu chtit vratit prachy a necham si svuj stary samsung starII.

    [Odpovědět na názor]

  68. Thumb up 0 Thumb down 0 Nikola
    Napsal(a) 6.6.2012 v 21:22

    Když chci nahrát video můžu ho nahrávat pouze 4 sekundy. Pustím a 4 sekundy se začnou odpočítávat a pak se video uloží…Nevíte někdo co stím? Děkuji za odpověd

    [Odpovědět na názor]

  69. Thumb up 0 Thumb down 0 Ver
    Napsal(a) 22.6.2012 v 16:49

    Takže tento telefon mám rok hodnotím ho na 95% skvělý!Bohužel dnes mi spadl do vody – není vodotěsný!!! Ale už se suší a jak to vypadá půjde

    [Odpovědět na názor]

  70. Thumb up 0 Thumb down 0 Didi
    Napsal(a) 9.7.2012 v 20:52

    Ahoj, potřebovala bych pomoct, ráda bych si nastavila heslo na zámek klávesnice, našla sem si v příručce, jak to udělat a výchozí heslo, ale nemohu přijít na to, jak toto heslo změním na svoje vlastní, děkuju za odpovědi

    [Odpovědět na názor]

  71. Thumb up 0 Thumb down 0 Weru
    Napsal(a) 11.7.2012 v 08:58

    dobry den,chtela bych se zeptat zda telefon podporuje soubory ve formatu pdf.,popripade doc.dekuji za odpoved.

    [Odpovědět na názor]

  72. Thumb up 0 Thumb down 0 paja
    Napsal(a) 21.8.2012 v 13:03

    Dobry den chtela bych se zeptat jestli ma tento telefon nejaky sporic? nemuzu zadny najit.dekuji za odpoved

    [Odpovědět na názor]

  73. Thumb up 0 Thumb down 0 Katka
    Napsal(a) 11.12.2012 v 14:29

    Tento telefon jsem si pořídila,(mám ho týden) jelikož mi můj s OS „odešel“, chtěla jsem tady ten hlavně kvůli klasickému psaní sms a myslela si, že OS nebudu postrádat. Ale musím říct, že mi tam chybí hlavně kvůli jízdních řádu, nejde stáhnout ani aplikace ze stránek DPO – prý to nepodporuje javu, takže kvůli tomu zvažuji, že jej pošlu zpět a přidám pár korunek a půjdu do dotykáče s OS. Ještě uvidím.Ale kdo nepotřebuje OS, tak doporučuji.

    [Odpovědět na názor]

  74. Thumb up 0 Thumb down 0 alexander hlavac
    Napsal(a) 13.12.2013 v 12:07

    dobry den mam problém s dotykem potreboval bis pomoc jak se dostat do menu bez dotyku vsecko mi de ale když mi prijdou spravy tak se nane nepodivam nebo mi nejde ten dotyk tak se chci zeptat jak se dostat na spravi jestli tam je naka skratka tak abych se podival jinak dekuji mockrat potreboval bich to vedet ještě dnes mohli biste mi to zaslat na email nebo na číslo mi zavolat

    [Odpovědět na názor]

Přidat komentář