reklama
heureka

Nokia N8 – recenze dlouho očekávané vlajkové lodi výrobce

2. 11. 2010  |  recenze  |  autor:

Nokia N8 se zapíše do historie. Jak naše recenze ukáže, vlajkový model N8 přináší spoustu změn a vylepšení – nový Symbian^3, perfektní 12 Mpx fotoaparát s xenonovým bleskem a nahráváním HD videa, rychlá data, Wi-Fi, GPS a mnoho dalšího. Stálo ale za to si na telefon počkat více než půl roku?

Čekání je téměř u konce. Nokia koncem dubna představila svůj nový vlajkový model Nokia N8, který se měl původně začít prodávat na přelomu srpna a září. Termín se však několikrát posunul, a tak se s telefonem na pultech prodejen budeme moci setkat až zhruba od poloviny listopadu 2010, tedy více než půl roku od doby oficiálního představení. V recenzi se podíváme na to, jak je na tom nová Nokia N8 ve srovnání s předchozími dotykovými telefony finského výrobce, a také jej stručně srovnáme s konkurencí.


Nokia N8 – oficiální fotografie

Nokia N8 je jedním z nejočekávanějších telefonů druhé poloviny roku 2010 nejen kvůli pozdržení začátku prodeje. Dalším důvodem je nekompromisní multimediální, organizační a datová výbava telefonu. Mezi hlavní lákadla patří bezesporu špičkový 12 Mpx fotoaparát s autofocusem, xenonovým bleskem a schopností nahrávání HD videa 720p se stereo zvukem a aktivní redukcí hluku.


Nokia N8 – oficiální fotografie

Mezi další přednosti Nokie N8 patří kapacitní AMOLED displej s podporou multi-touch ovládání, navigace Ovi Mapy 3.0 s doživotní licencí na auto a pěší navigaci, dále hudební a video přehrávač s možností sledování videí na televizoru přes HDMI konektor či funkce USB on-the-go pro připojení externího USB disku přímo k telefonu.

Základní parametry – Nokia N8

Rozměry 114 x 59 x 12,9 mm
Hmotnost 135 g
Displej dotykový (kapacitní, multi-touch), AMOLED, rozlišení 360 x 640 px, 16 milionů barev, úhlopříčka 3,5“
Procesor a paměť procesor 680 MHz
paměť 256 MB RAM, 512 MB ROM, 16 GB flash disk
+ paměťové karty microSD až 32GB
Operační systém Symbian^3
Firmware verze firmware 011.012 (z 18. září 2010)
Fotoaparát 12 Mpx (4000 x 3000 px), autofocus, Carl Zeiss optika, xenonový blesk
Obsah balení návod, baterie, nabíječka, stereo headset se špuntovými sluchátky, USB kabel, HDMI redukce, USB redukce
Cena a dostupnost 12 990 Kč, od listopadu 2010

Krátké postřehy z testování telefonu Nokia N8:

Co se nám líbilo: displej s vyšší odolností proti poškrábání, kvalitní a citlivý dotykový displej, akcelerometr pro překlápění displeje a také ztišení vyzvánění či budíku, aktivní redukce hluku, fotoaparát s kvalitní optikou, funkce USB on-the-go pro připojení externího USB flash disku rovnou k telefonu, podpora DivX videí, připojení k TV přes HDMI, a další

Co se nám nelíbilo: část s fotoaparátem příliš vyzdvihnutá nad okolní povrch, baterie je v telefonu napevno (při výměně nutná návštěva servisu), v balení dodávána stále stará nabíječka s 2 mm konektorem, na Ovi obchodu zatím není k dispozici software pro přehrávání titulků u videa

TIP: Pro podrobné parametry mobilního telefonu Nokia N8 navštivte katalog mobilů.

Obsah balení: štědrá nadílka

Výrobce přibalil k multimediální Nokii N8 vedle návodu, baterie a nabíječky také kvalitní stereo headset se špuntovými sluchátky, datový USB kabel, HDMI redukci (z malého HDMI na běžné HDMI) a USB redukci (z microUSB na běžné USB). Na některých trzích (ČR mezi ně nepatří) je dokonce s telefonem dodáván speciální stylus pro kapacitní displej. Paměťovou kartu v balení nenajdete, každý si ji musí případně dokoupit podle potřeby, což považuji za rozumné.

Jedinou výtku musím poslat směrem k dodávané nabíječce se starým 2 mm konektorem. Přední výrobci včetně Nokie se již dávno dohodli, že standardním konektorem bude microUSB. Nokia N8 jej sice nabízí a lze přes něj telefon dobíjet, důvod, proč je ale dodávána stále stará (nestandardní) nabíječka, mi uniká. Jsem osobně dost zvědavý, kdy Nokia začne konečně přibalovat nabíječky s jednotným microUSB konektorem.

Vzhled a konstrukce: pevný hliník a mnoho barev

Nokia N8 jako správný vlajkový model zaujme nejen neotřelým designem, ale také kvalitním konstrukčním zpracováním. U dřívějších předních modelů finského výrobce se ještě stávalo, že výborná funkční stránka telefonu byla sražena volbou nekvalitních materiálů, především plastů. Od vlajkové lodi Nokia N900 se však stalo spojení „nejvybavenější Nokia“ a „kvalitní zpracování“ takřka synonymem. Nokia N8 je toho důkazem.

Telefon s rozměry 114 x 59 x 12,9 milimetrů a hmotností 135 gramů má tělo převážně z eloxovaného hliníku, pouze horní a spodní části zadní strany jsou z plastu. Volba hliníku má u Nokie N8 podstatné výhody – telefon působí luxusně a má zvýšenou odolnost vůči poškrábání. Při poškrábání hliníkové části například na zadní straně s běžnými klíči od bytu neutrpí Nokia N8 žádné poškození. Na námi testovaném kusu jsme to nezkoušeli, stačilo, že nám to naživo ukázal na předváděcí tiskové konferenci před uvedením telefonu na trh přímo ředitel Nokie pro Českou republiku a Slovensko, Petr Kasa.

S hmotností 135 gramů dnes patří Nokia N8 mezi těžší telefony. V ruce však papírově vyšší hmotnost není tolik znát a rozhodně bych ji proto nepovažoval za mínus telefonu. Při oficiálním představení výrobce ukázal hned pětici barevných provedení: stříbrné, tmavě-šedé, žluté, oranžové a modré. Na českém trhu se však začne Nokia N8 prodávat jen v tmavě-šedé variantě a podle posledních zpráv to vypadá, že s největší jistotou se do konce roku 2010 telefon neobjeví na českém trhu v dalších zmíněných barvách.

TIP: Prohlédněte si další barevné varianty naživo v našem článku Nokia N8 – vyzkoušeli jsme smartphone s novým Symbianem.

Nokia N8 je na přední straně vybavena velkým dotykovým displejem, pod kterým najdeme jen mikrofon a jediné mechanické tlačítko pro vstup do menu či při delším přidržení otevřeme správce spuštěných aplikací (multitasking). Nad displejem je toho podstatně více. Zprava doleva si můžeme všimnout kamerky pro videohovory, světelného čidla pro automatickou regulaci podsvícení displeje, dále senzoru vzdálenosti (vypne displej během hovoru při přiblížení k uchu, aby nedošlo k nechtěnému ukončení hovoru), loga výrobce a úplně vlevo název modelu „N8“. Přední strana dále přináší kovový rámeček kolem displeje, který je chytře vyvýšený v horní a dolní části displeje, takže při položení telefonu displejem dolů na rovný povrch nedojde přímo ke kontaktu displeje s povrchem.

Na pravém boku telefonu najdeme tlačítka pro regulaci hlasitosti, která jsou od sebe dobře rozeznatelná po hmatu, dále posuvný zámek telefonu a spoušť fotoaparátu. Levý bok přináší dvojici slotů pro paměťovou kartu microSD a vedle pro SIM kartu. Oba sloty jsou kryty plastovou krytkou. Posuvná krytka ala Samsung Wave či Galaxy S by určitě byla lepším řešením ať už z hlediska rychlejší výměny karet či z dlouhodobého hlediska, kdy se krytky u Nokie N8 mohou časem utrhnout. Na levém boku se ještě nachází microUSB port pro připojení datového kabelu či nabíječky.

Na dolní straně najdeme otvor pro připojení staré nabíječky s 2 mm konektorem a druhý otvor pro provlečení šňůrky. Horní strana přináší vypínač, 3,5 mm konektor Jack pro připojení sluchátek a HDMI port, do kterého můžeme zapojit dodávanou redukci z malého HDMI na běžný HDMI kabel, a poté telefon připojit k TV. Ze zadní strany Nokie N8 doslova vyčnívá 12 Mpx fotoaparát, vedle kterého najdeme xenonový blesk, červenou přisvětlovací LED diodu a reproduktor.

Displej a ovládání: vše jedním dotykem

Nokia N8 přináší dotykový AMOLED displej s rozlišením 360 x 640 px, zobrazením 16 milionů barev a úhlopříčkou 3,5“. Čitelnost na slunci je díky použití AMOLED technologie znatelně lepší než u předchozích dotykových modelů výrobce. Další výhodou použití AMOLED displeje je nižší energetická náročnost, a tím pádem delší výdrž baterie. Dotyková technologie je kapacitní a telefon zvládá i multi-touch. Obrázky v galerii můžete jednoduše přibližovat či oddalovat dvěma prsty, stejně tak funguje zoomování stránek v internetovém prohlížeči.

Displej je opatřen speciálním krytem Gorilla glass, který zaručuje vyšší odolnost proti poškrábání. Po dvou týdnech testování jsme opravdu nezaregistrovali žádné mechanické poškození, takže speciální úprava zřejmě udělala své. Výrobce by mohl zapracovat už jen na jedné nepříjemnosti v podobě snadného uchycení otisků prstů na displeji. Na zhasnutém displeji je vidět každý dotek. Oproti konkurenci musím pochválit, že si v nastavení můžete nastavit staré dobré hodiny úsporného režimu, nově fungující jako spořič obrazovky. Bez jakéhokoliv stisknutí tlačítka tak máte stále na displeji velké hodiny a další informace ohledně nových událostí (zmeškané hovory, nové zprávy, apod.).

Baterie a výdrž: milé překvapení

Před testováním Nokie N8 jsem se velmi obával krátké výdrže baterie. Telefon mě však přesvědčil o opaku. S běžnou denní zátěží zahrnující přibližně odeslání 10 zpráv, uskutečnění hovorů o celkové délce kolem 10 minut, brouzdání na internetu přes Wi-Fi zhruba 15 minut, pořízení pár fotek a poslechu hudby přibližně půl hodiny, jsme se dostali s výdrží na 2 až 3 dny. Pokud bychom u telefonu zapnuli šetřící mód, dostali bychom se s výdrží ještě o několik možná i dní dále. Z oficiálních hodnot výrobce jsou zajímavé především údaje o maximální výdrži telefonu při sledování videa přes HDMI konektor (6 hodin), nahrávání HD videa (3 hod 20 min) a poslechu hudby (50 hodin). Co se týče dobíjení, lze použít jak klasický 2 mm port, tak i microUSB.

Prostředí telefonu: premiéra nového Symbianu

Nokia N8 je prvním telefonem s novou verzí operačního systému Symbian^3, díky kterému by se rád finský výrobce z funkční stránky dotáhl na konkurenční platformy jako je Android OS či iPhone OS. Nová verze Symbianu vychází graficky z předchozí verze Symbian^1 (S60 5th Edition), vylepšena však byla značná část funkcí (úvodní obrazovky s widgety, multitasking, atd.), ovládání (vše jedním dotykem, nikoliv jako dříve někdy jeden dotyk, někdy dva) či grafických přechodů.

Telefon je vybaven procesorem ARM Cortex A8 s taktem 680 MHz, operační pamětí 256 MB RAM, systémovou pamětí 512 MB ROM, 16 GB flash diskem a zajímavé je rozhodně také použití 3D grafického HW akcelerátoru. Nokia N8 nabízí pěkné a plynulé grafické přechody, rychlý multitasking i s malými náhledy aktuálně spuštěných aplikací či pohodlné ovládání ať už v podobě plynulého kinetického skrolování či funkce multi-touch pro zoomování. V porovnání s konkurencí už Nokia významně ztrácí jen v rychlosti reakcí při zapnutých grafických efektech. V nastavení si ale můžete grafické přechody a další efekty zcela vypnout a pracovat s telefonem bez jakéhokoliv zpomalení. Pro dokonalost ovládání a lepší pocit by tak už měla Nokia příště přijít raději rovnou s 1 GHz procesorem, jako je tomu tak u konkurence.

Telefonování a zprávy: stále o krok vpřed

Nokia nabízí v oblasti telefonování a zpráv vše potřebné a stále je o krok vpřed díky novým funkcím. Telefonní seznam pojme neomezený počet kontaktů, přičemž ke každému kontaktu můžete tradičně přidat obrázek, vyzváněcí tón a spoustu dalších detailů jako je přezdívka, email, SIP, narozeniny, výročí a další detaily. Za zmínku také stojí integrace sociálních sítí. Ke každému kontaktu můžete přidat také Facebook, MSN, Skype, ICQ, Google a další účty. Vyhledávání kontaktů je pohodlné, na dotykovém displeji můžete zadávat znaky a ty vám postupně mizí podle dostupných kontaktů. Vedle běžných funkcí přináší Nokia N8 například moderní funkci Turn-to-mute, kdy pro ztišení vyzvánění či budíku stačí telefon otočit displejem dolů. Ojedinělá je pak aktivní redukce hluku během hovoru i natáčení videí.

Zpráv se do telefonu vejde takřka neomezeně vzhledem k tomu, že záleží na volné paměti a té může být až 16GB + 32GB = 48GB. Zprávy jsou chytře tříděny do konverzací podle příjemců. V každém vlákně tak vidíte společnou předchozí konverzaci. Během psaní můžete využít jak softwarovou běžnou alfanumerickou klávesnici, tak i plnohodnotnou QWERTY klávesnici v režimu na šířku displeje. Nechybí ani prediktivní zadávání pomocí slovníku T9 včetně české diakritiky. MMS a emailový klient jsou samozřejmostí. Jedinečná je za to funkce pro poslech zpráv, kdy vám telefon dokáže v mnoha jazycích přečíst včetně české diakritiky veškeré přijaté zprávy.

Zábava: hudba, video, rádio, navigace

Nokia N8 je multimediální telefon se vším všudy. Na vnitřní flash paměť o velikosti 16 GB můžete nahrát tisíce fotek, hudebních skladeb či díky podpoře DivX i videa v plné velikosti rovnou z PC. Komu by velikost vnitřní paměti nestačila, může ji rozšířit o paměťové karty microSD až o 32GB. To dohromady dělá 48GB!

Hudební přehrávač podporuje nepřeberné množství audio formátů: MP3, WMA, AAC, eAAC, eAAC+, AMR-NB, AMR-WB, E-AC-3, AC-3, a zvládne přehrát soubory s bitratem až 320 Kb/s. Skladby jsou tříděny podle interpretů a alb, žánrů a nechybí ani seznam všech skladeb. Telefon také zvládá sestavování a spouštění playlistů. Pokud je k dispozici, zobrazí se u skladby obrázek alba. Při překlopení telefonu na šířku displeje pak můžete pohledně procházet mezi jednotlivými alby v prostředí podobném galerii od Cooliris. V nastavení přehrávače nechybí ekvalizér s přednastavenými režimy, volba stereováhy, aktivace hlučnosti, rozšíření sterea či zapnutí náhodného přehrávání nebo opakování skladeb. Minimalizace přehrávače na pozadí a jeho vzdálené ovládání přes widget na ploše je již samozřejmostí.

Kvalita hudební reprodukce dosahuje vysoké úrovně. To platí zejména pro poslech přes sluchátka, ať už dodávaná v balení s telefonem či vlastní. Dodávaný stereo headset se špuntovými sluchátky má klasický 3,5 mm konektor Jack a část s ovládáním pro přepínání skladeb, pauzu a nastavení hlasitosti. Reprodukce přes reproduktor na zadní straně už není tak líbivá. Absence druhého reproduktoru, který by vytvářel stereo zvuk, je znát, a je rozhodně velká škoda, že u takto multimediálního telefonu schází.

Hudební přehrávač doplňuje FM rádio s funkcí RDS a také FM vysílač, pomocí kterého si můžete například pustit hudbu z mobilu do autorádia. Pro spuštění FM rádia tradičně platí, že musejí být k telefonu připojena sluchátka, která totiž slouží jako anténa. Další zábavu obstará přehrávač videa, který podporuje řadu formátů: DivX, XviD, MP4, H.264, H.263 a WMV. Pokud máte nějaký film či seriál v .avi, stačí jej jen zkopírovat do telefonu a spustit. Žádná zbytečná úprava videa před zkopírováním není potřeba. S přehráním titulků u videa už to však tak jednoduché není. Aplikace, která by je dokázala k videu přidat při přehrávání, bohužel zatím neexistuje (zatím jsem ji nenašel, pokud již nějakou znáte, určitě dejte vědět do naší diskuze pod článkem). Nezbývá tak, než titulky do videa přidat některým z programů ještě v PC. Jednoduchost a výhoda přehrávání DivX a XviD videí se tím ale vytrácí.

Premiérou v Nokii N8 je funkce USB on-the-go, která umožňuje připojení takřka jakéhokoliv USB zařízení přímo k telefonu. Stačí do microUSB portu u telefonu připojit dodávanou redukci z microUSB na běžné USB, a následně do redukce připojit například flash disk, klávesnici, myš apod. Více zařízení současně však k telefonu nelze připojit, jelikož telefon nepodporuje USB hub. I tak je ale tato nová funkce zajímavá a rozhodně má své uplatnění, třeba abyste si mohli pustit film rovnou z flash disku, a to ať už na mobilu, či přes HDMI konektor na TV. Konektor HDMI navíc umožňuje i lepší zvuk díky Dolby Digital Plus. Alespoň okrajově se musím zmínit také o navigaci Ovi Mapy 3.0, která dnes patří mezi absolutně nejlepší navigace v mobilních telefonech. V Nokii N8 je navíc ve verzi s doživotní licencí na hlasovou navigaci pro auta i pěší.

Fotoaparát: 12 Mpx, xenonový blesk a HD video

Nokia už při oficiálním představení modelu N8 poukazovala na největší přednost své letošní vlajkové lodi. Na zadní straně telefonu se nachází vyvýšená část s jedním z největších objektivů, které se zatím objevily u mobilů. Velký objektiv s 12 Mpx a dalšími parametry má proměnit telefon v nejlepší fotomobil historie. Zdali tomu tak skutečně je, zatím nemůžeme objektivně rozhodnout, jelikož jsme neporovnali testovanou Nokii N8 s největšími konkurenty jako je Sony Ericsson Satio či Samsung Pixon12. Směle ale můžeme telefon označit za nejlepší fotomobil Nokie a jeden z nejlepších fotomobilů historie.


Všimněte si – na fotce vlevo je objektiv chráněn krytkou, na prostřední fotce je krytka odsunuta

Fotoaparát dokáže pořizovat snímky v rozlišení až 12 Mpx (4000 x 3000 px) v poměru stran 4:3. Pokud chcete mít fotky přes celý displej v mobilu (bez černých okrajů vpravo a vlevo), můžete přepnout rozlišení na 9 px a fotit tak širokoúhle s poměrem stran 16:9. Nokia N8 je vybavena automatickým zaostřováním, kdy občas pomůže i detekce tváře, dále přisvětlovací červenou LED diodou a silným xenonovým bleskem, stabilizátorem obrazu a až 20x digitálním zoomem. Další parametry a možnosti nastavení u fotoaparátu Nokie N8 najdete v našem katalogu mobilů. Dokonalou výbavu po technické stránce zastřešuje věhlasná nálepka Carl Zeiss.

Spustit fotoaparát lze dvěma způsoby. Buď pomocí ikonky v menu či delším přidržením spouště fotoaparátu. Poté dojde k automatickému odstranění mechanické krytky objektivu fotoaparátu, která se však nachází mezi objektivem a krycím sklíčkem, takže ochranný efekt není příliš na místě. Nokia N8 vyniká nejen na poli focení, ale i na poli natáčení videí. Zvládne nahrát video v HD kvalitě 720p (rozlišení 1280 x 720 px) s 25 snímky za sekundu při použití kodeků H.264 a MPEG-4. Oproti konkurenci pak navíc přináší i dvojici mikrofonů pro zaznamenávání stereo zvuku (formát AAC, 128Kb/s, 48 kHz) a nový algoritmus pro redukci okolního hluku. Video dosahuje nejvyšší možné kvality u mobilních telefonů.

Zkušební fotografie – Nokia N8:

Organizační a datové funkce:

Organizační výbava se u nového Symbianu nese v duchu předchozí verze systému. K dispozici je přehledný kalendář, budík s možností opakování, poznámky, diktafon, kalkulačka a dvojice prohlížečů, pro Office dokumenty (Word, Excel, PowerPoint) je připraven Quickoffice, pro PDF dokumenty pak Adobe PDF. Kancelářské Office dokumenty můžete nejen prohlížet, ale také je editovat.

Datové funkce Nokie N8 patří mezi dnešní špičku. Telefon podporuje GPRS, EDGE a 3G s nadstavbami HSDPA (download až 10,2 Mb/s) a HSUPA (upload až 2 Mb/s). Pro ještě rychlejší přenos dat se můžete připojit k Internetu přes Wi-Fi (802.11 b/g/n). Pohodlné surfování na Internetu zajistí internetový prohlížeč Safari 7.2 s podporou Flash Lite 4, který umí zpracovat většinu z dnešního obsahu pro nejnovější Flash Player 10.1. Vítaným vylepšením je Bluetooth v nové verzi 3.0 a USB (HS-USB 2.0 pro rychlý přenos dat) s podporou USB on-the-go pro připojení USB média přímo k mobilu.

Závěr recenze telefonu Nokia N8

Nokia N8 je novým nejvybavenějším telefonem v portfoliu finského výrobce. Zájemci si však na něj museli počkat více než půl roku od oficiálního představení, na což jsme u Nokie nebyli příliš zvyklí. Klíčový předvánoční trh ale vlajková loď stihla. Zaujmout se snaží inovovaným operačním systémem Symbian^3, kvalitním dotykovým AMOLED displejem, hliníkovou konstrukcí a především pak bohatou multimediální, organizační i datovou výbavou.

Operační systém Symbian^3 však staví více než by bylo zdrávo na ne příliš oblíbeném původním dotykovém Symbianu S60 5th Edition. Kdo starému Symbianu přišel na chuť, bude spokojen. Komu se ale první dotykový Symbian S60 nezamlouval, pravděpodobně mu do oka nepadne ani nový Symbian^3. Nové grafické efekty telefon s procesorem 680 MHz příliš zpomalují, takže je lepší je vypnout. Pro majitele telefonů s konkurenčními platformami Android či iPhone OS, kteří jsou zvyklí na svižné menu s grafickými přechody a dokonalým ovládáním, tak asi nebude přechod k novému Symbianu^3 na pořadu dne.

Nokia N8 zůstává i přes některé naše výtky nejvybavenějším telefonem výrobce a také jedním z nejvybavenějších telefonů současnosti. Oproti konkurenci má navrch především díky 12 Mpx fotoaparátu s autofocusem a xenonovým bleskem, dále možnosti nahrávání HD videa či GPS navigaci Ovi Mapy 3.0 s doživotní licencí na hlasovou auto i pěší navigaci. Telefon drží krok s dobou a přináší takové vymoženosti, jako je ztišení vyzvánění či budíku otočením telefonu, dále aplikace pro poslech zpráv, FM vysílač a mnoho dalšího. Premiéru si odbyl HDMI konektor pro připojení mobilu k TV a USB s funkcí USB on-the-go pro připojení USB média přímo k telefonu. Pokud hledáte bohatě vybavený smartphone, Nokia N8 by neměla chybět na seznamu.

Koupit Nokii N8-00 na značkovém e-Shopu Nokia.

pevná hliníková konstrukce pomalejší grafické přechody
kapacitní dotykový displej chybí stereo reproduktory
multimediální výbava
12 Mpx fotoaparát a HD video
doživotní GPS navigace
dlouhá výdrž

heureka
Témata:

Diskuze k článku (72 komentářů)

  1. Michal
    5.11.2010 v 22:44

    Tak před rokem, možná i před rokem a půl by to bylo zajímavé. Nokia se symbianem oproti androidu opravdu zaspala. Od Symbian3 jsem fakt čekal víc než stále se točící ikonku čekání. Mj. zoufalá pomalost reakcí byl důvod proč jsem si nekoupil E71/E72 po tom co jsem je měl 3 minuty v ruce. U N8 se mi taky nelíbí ostrá hrana na spodku telefonu. Netlačilo to do dlaně jako podobně hranatý design u „Diamondů“ od HTC?

    Odpovědět

  2. Honza
    11.11.2010 v 21:41

    Má sice nějaké nedostatky, ale je marketingově nastaven tak, aby si ho lidi ve velkém kupovali. A přístě přibudou nějaká vylepšení, aby se zase dobře prodávalo. Na tohle jsou u NOKIE mistři, sypou to tam po troškách. I když se jim tohle chytračení v posledních letech trochu vymklo z rukou. Půjdu do ní to je jasné, Apple je mě už z podstaty věci nesympatický, HTC nemá uživatelsky dokonale zvládnuté telefonování, Windows Phone7 je podle posledních informací zklamání, zbývá v úvahu jen Android……………

    Odpovědět

  3. Ortodox Paradox
    9.12.2010 v 14:55

    Musím autorovi říct, že montáž malého konektoru 2mm pro nabíjení navíc nemá chybu. Telefon využívám inteziv a stále se potýkám s nedostatkem energy. Tato varianta je z důvodů velkého rošíření této značky po všech kancelářích a známých super. A i když má někdo z okolí jinou značku a já potřebuji sucking, tak se ozve: Počkej já tu někde tu starou nabíječku mám.

    Odpovědět

  4. Tomáš
    10.12.2010 v 22:33

    Dobrý den chtělbych se zeptat jestli Nokie N8 má výsuvnou klávesnici a nebo má jen na displeji. Předem děkuji za odpověd‘.

    Odpovědět

      lama
      16.2.2011 v 18:47

      ,,Nokia n8,, má klávesnici na displey žádnou výsuvnou nemá,,

      Odpovědět

  5. Vera
    12.12.2010 v 09:39

    S tou nabíječkou to chápu. Nevím jak vy, ale mě se kolikrát stává, že se mi mobil vybije třeba zrovna když jsem u rodičů a mám teda možnost si nabít u nich zatžímco kdyby byl jenom micro USB konektor, tak bych měla smůlu, protože když jedu jenom někam na návštěvu, tak si neberu nabíječku sebou.

    Odpovědět

  6. Lenka
    15.12.2010 v 13:12

    Dobrý den, telefon používám 4 dny a mé první nadšení bylo zchlazeno neustálým se restartováním telefonu- 10x denně a nereagováním při příchodu ze zimy do tepla.
    telefon má klávesnici jen na dispeji

    Odpovědět

      roman
      15.1.2011 v 15:55

      a kde jste ho prosím koupila?

      Odpovědět

      Anonymus
      20.1.2011 v 01:01

      to je zvláštní, taky ho už mám, ale ještě se mi neseknul. Takže buď lžete a nebo máte vadný kus od výroby.

      Odpovědět

        Klárka
        30.1.2011 v 11:03

        A jste s ním spokojená?

        Odpovědět

        Vláďa
        12.2.2011 v 14:22

        Telefon jsem si koupil 30.12.2010 u Vodafone, co jsem na něj přes měsíc čekal. Zklamání přišlo hned, co jsem jel z obchodu domů. Telefon mi několikrát zamrzl a restrtoval se. Po novém roce jsem ho nechal reklamovat v autorizovaném servisu Nokie. Tam mi řekli, že to může dělat Vodafoňácky software. Po týdnu jsem si telefon vyzvedl jako opravený. Cestou domů opět zamrzl. Zkusil jsem to s ním další týden a dnes se už zase někde snad opravuje. Přesně, jak uvádí Lenka. Při psaní sms se blokne – sám restartuje. Při příchodu do zimy nebo tepla – telefon se blokne a sám restartuje, při spuštění videa, při hledání v tel. seznamu atd. atd. Tedy ne sice vždy, ale tak 50:50. Když kolegové v práci slyší znělku Nokie, která se vždy po bloknutí a restartování ozve, už se jen smějí a ani už to nijak nekomentují. Nejabsurdnější mi však přijde, že se telefon občas restartuje sám, když jen tak v nečinnosti leží na stole!

        Odpovědět

          Míra
          19.7.2011 v 20:11

          ..zdravim, mé zkušenosti jsou stejné, telefon se po pěti měsících sám začal restartovat i bez cizího doteku..naštěstí se to párkrát přihodilo i před servisnim technikem při reklamování, poslali ho do Německa k opravě, nyní je to měsíc, stále čekám..od nového telefonu, řekl bych že ne levného jsem čekal alespoň delší výdrž..

          Odpovědět

        Tonda
        14.6.2011 v 23:11

        tak si nech amputovat palce idiote kdyz neumis zachazet s mobilem;-)

        Odpovědět

          Honda
          11.3.2012 v 11:29

          a ty si nech amputovat koule blbe

          Odpovědět

      Hacker
      7.3.2011 v 08:15

      To běžte reklamovat protože to je porucha.

      Odpovědět

        ja
        4.6.2011 v 13:03

        jeste ze jsi nam to povedel…

        Odpovědět

      REDX9
      2.8.2011 v 15:20

      Mám podobnou zkušenost. Velice rád se mi sekl při GPS, semtam jej rozhodilo zamykání/odemykání. A i párkrát při dalších činostech jako třeba 3x prorolování 10-ti fotek. Není nad to, když první věc po ránu je restartující se telefon.
      Nutno podotknout, že šlo o šedivku – šla zpět. Nciméně hůl jsem nad telefon nezlomil – zvažuji pořízení oficiálního stroje s nadějí na upgrade symbianu na Annu.

      Odpovědět

  7. Pletev
    16.12.2010 v 13:38

    Dobrý den, přesedlal jsem z Nokie N95 na N8 a musím říci, že jsem čekal víc. Po nahrání map a her z OVI se telefon restartuje i 10x denně a v „pravý okamžik.Tak jsem je smazal a vypadá to dobře. Navíc jsem zjistil, když se zaberu do hovoru a přitisknu si ucho na červenou ikonu ukončení hovoru, telefon zareaguje a zavěsí.
    Napsat SMS pro „pořádnýho“ chlapa je utrpení…
    Ale hodiny v klidovém stavu na displeji – super
    P.

    Odpovědět

  8. Petr
    21.12.2010 v 07:56

    mám už asi devátou nokii a N8 je o krok dále, jinou značku nechci, všichni si vzpomenme čím jsme telefónovali před 10 lety a pořád jen kritizujeme jak by co by, přeju Hezké Vánoce a fajn telefónování v Novém roce, nokie N8 je jednička a super

    Odpovědět

  9. Honza
    22.12.2010 v 01:50

    Dobry den ,hledam a nemuzu najit nastaveni cteni zprav a vypinani budiku ci prichoziho hovoru otocenim klavesnice.
    Kde to je?
    Dik

    Odpovědět

  10. Jirka
    25.12.2010 v 12:56

    Dobrý den,z X6 jsem přešel na N8 dá se nastavit výpis doručených zpráv.Dá se někde nastavit připojení k internetu.Občas si sám stahuje bez toho aby upozornil.Můžete poradit?
    Díky

    Odpovědět

  11. Kamil
    16.2.2011 v 11:17

    Mám ho týden a musím říct, že jsem udělal moc dobře, když jsem si ho koupil. Měl jsem původně E71(taky dobrý), ale N8 je prostě super. Nyní je tam i nový firmware a s ním to šlape perfektně- foto a video dokonalé a manažersky jsem se trochu obával, ale úplně zbytečně protože umí stejné věci jako E71 a některé dokonce ještě lépe. Vřele doporučuji. Jinak měl jsem možnost vidět všechny barvy naživo a nejhezčí je ledově modrá- kterou samozřejmě mám jak jinak.

    Odpovědět

  12. Kamil
    16.2.2011 v 11:19

    Zvuky nastavuješ v profilech

    Odpovědět

  13. lama
    16.2.2011 v 18:53

    CHtěl bych,, se zeptat jak jevýkonný reproduktor,, slyšel jsem že je hlasitý,, ale že se nedá poslouchat!! právě to mě zarazilo!!???? děkuju

    Odpovědět

  14. Michal
    8.3.2011 v 01:08

    Dobrý den, moje n8 nenabízí u fotoaparátu možnost vypnout zvuk focení (což mě dost mrzí). Na vašem videu jsem však viděl, že vaše n8 tuto možnost vypnoutí zvuku nabízí. Přitom, používám stejný firmware jako vy, verze firmware 011.012 (z 18. září 2010)a dnes jsem jej aktualizoval na 013.016, ale i nový software možnost vypnutí zvuku focení nenabízí. Zajímalo by mě, jak je možné, že mi tam políčko vypnutí zvuku chybí, když na vaší n8 je a jak teda mám zvuk focení vypnout. (nepomůže ani tichý profil na mobilu) Děkuji za odpověď. Michal

    Odpovědět

  15. methyn
    17.3.2011 v 17:06

    Zdravím, já ho mám něco přes týden a jsem s ním celkem spokojen. Upřímně mě děsí příspěvky pár uživatelů. Nic podobného se mi ale nestává. Jen řeším zásadní problém a to nepříliš svižné spojení na Ovi obchod. S načítáním videí, internetu atd problém není, ale jakmile jde o Ovi, jde o komplikace… Hlavně je skoro nemožné se na Ovi dostat s baterkou pod 40%. A celkově se tam dostanu zřídka a to i s lepším spojením. Jinak od něj čekám, že mi vydrží hoooodně dlouho. Ještě mi není jasný způsob, jak do něj dostat novy firmware. Kdyby to někdo zmínil, ocenil bych to snad nejen já :-)

    Odpovědět

  16. Michal
    19.3.2011 v 18:44

    Jak dlouho Vám vydrží při běžném volání nabitá baterie? Já ho musím nabíjet každý druhý den. Už mě to štve. Déle než dva dny mi nikdy nevydržel a to ho má měsíc. Myslel jsem, že když se dívám na videa nebo fotky, že se tím vybíjí baterie, ale tím to vůbec není. Když neprohlížím a nevolám, tak mi stejně vydrží jen dva dny.

    Odpovědět

  17. Josef
    26.3.2011 v 13:03

    Jak mohu zrušit funkci GPRS za kterou i při nechtěném připojení účtují 30 Kč?

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      26.3.2011 v 15:12

      Dobrý den, GPRS jsou datové přenosy, nikoliv funkce. Zakažte datové přenosy přes operátora, nebo vymažte v nastavení datové profily (internet). Případně lze zavolat operátorovi a výslovně ho požádat o blokaci internetu na vašem telefonu, čímž předejdete dalším problémům. Pokud jste se připojil omylem, slušný operátor by vám peníze mohl vrátit. Mě konkrétně to dříve tak vrátili, když jsem jasně uvedl, že jsem se připojovat něchtěl a nechápu, jak se to mohlo stát.

      Odpovědět

        charonix
        6.6.2011 v 17:55

        Jo to se mi taky stalo stále me to 4000 Kč ve vypisu bylo jasne videt ze se mobil pripojuje kazdych 15 sek. a je preneso par kilobajtiku VODAFONE (necht je mu zeme tezká) me poslal do … a pry jestli nechci tarif serfuju ze ten internet hodne vyuzivam …. odesel jsem od vodafone .. O2 je fajn

        Odpovědět

  18. gabika
    4.5.2011 v 19:55

    …. práve som si objednala nokiu n8 green, moc sa na nu teším, mala bsom pred tým nokia 5800 music expres, a bola som veľmi spokojná, pokial mi nepadla. blokovací gombík som vymenila už 2x a stále sa kazí, teším sa na n8.:-)

    Odpovědět

      Robetr
      15.5.2011 v 09:40

      ..take jsem si objednal green a uz se moc tesim, mam tez 5800 m.expres, jsem s nim spokojen /dobre hraje bez sluchatek stereo,coz N8 neumi, ale uprime, radeji posloucham hudbu pres sluchatka/. Potrebuji jeste druhy mobil a tak nevaham…

      Odpovědět

  19. citrom
    9.5.2011 v 17:42

    jeto mrtka chcete tel tak jsi kupte nokia n86 to jetel na urovni!

    Odpovědět

      sarkafarka
      10.10.2011 v 11:03

      když už něco někam píšeš, prosím bez hrubek, je to ostuda

      Odpovědět

  20. lucka
    21.5.2011 v 22:11

    chci si taky koupit nokia m8 ale potrebuju vedet jestli si ji nebudu kupovat zbitecne ………..jste s ní spokojený?????odepisujte prosim ….predem diky za odpoved

    Odpovědět

      Richard
      29.5.2011 v 19:18

      Ahoj, bracha si ho ted koupil a je uplne super,, 15teho si ho koupim taky,, kupdivu to slape rychle, coz se nedalo rict u nokii z drivejska, bavimeli se o nokiich s dotykovymi displeji…

      Odpovědět

  21. Marek
    8.6.2011 v 21:19

    Dobrý den chci se zeptat jak je to stim OVI obchodem když si chci stáhnout nějakou aplikaci nebo hru musim být připojený na internet nebo platim za to něco ?? děkuju

    Odpovědět

      Tonda
      14.6.2011 v 23:10

      to je snad jasne kravo ze musis byt pripojena na net?ne???boze jak muzou byt lidi takovy hovada a mit tak stupidni otazky??????????

      Odpovědět

        verdajs
        17.6.2011 v 13:34

        Tondo, ses jako dobrej jouda. :DDDD Tvoje vyjadrovani o tobe vypovida vse… opravdu se ti musim smaaaaat, chudacku :DDDDD ubohost sama, prestehuj se do jine diskuze, tady na tebe neni nimdo zvedavej :p

        Odpovědět

          Niky
          24.6.2011 v 20:20

          Verdajs mě upřímně rozesmála část: ,,krávo“ když se ptal Marek :D

          Odpovědět

  22. Lukáš
    18.6.2011 v 12:44

    Chtěl bych si koupit nový telefon a nevím jestli N8 nebo E7.Který je lepší???Díky

    Odpovědět

  23. Pítras
    19.6.2011 v 00:17

    zdravim vsechny priznivce i odpurce n8. Mam prosbicku, telefon mam jiz zhruba pul roku a dodnes se mi nepodarilo vypatrat stopky, a to si o sobe myslím, ze jsem prumerne vzdelany obcan. Pomuze mi,prosim,nekdo?

    Odpovědět

      Katka
      7.8.2011 v 14:17

      Stopky v N8 nejsou!!

      Odpovědět

        Pítras
        7.8.2011 v 14:46

        díky Katko, za odpověď. Stopky jsem už doinstaloval. Pítras

        Odpovědět

  24. Michal
    27.6.2011 v 11:32

    Stopky origo nemá, musí se doinstalovat…

    Odpovědět

  25. Riči
    30.6.2011 v 19:35

    Je to špičkovej telefon na Nokii. Mam ho tyden a „buznul“ se jen 2x… :). Dal bych 7.5/10

    Odpovědět

  26. Lukáš
    12.7.2011 v 11:23

    Dobrej chtel sem se.Kdyz mi nekdo posle hudbu pres bluetooth tak se mi to prijme do zprav a nevim jak to mam dostat do seznamu skladeb…Porad Te mi nekdo PLEASE

    Odpovědět

  27. Kamil
    14.7.2011 v 15:54

    Musíš přes hudební knihovnu. Zaktualizovat jí, vezme si to samo…

    Odpovědět

  28. Petr
    13.8.2011 v 06:47

    Mám dotaz dá se dát jiné vyzvánění ke každému kontaktu myslím na SMS????

    Odpovědět

  29. weiss
    15.8.2011 v 10:46
  30. Martin
    22.8.2011 v 23:36

    Dobrý den, chci se zeptat na videa v N8. Mám v PC filmy, videoklipy,atd. a chtěl bych nějaké do telefonu když bude nuda nebo cestovat, abych si mohl film spustit a koukat se na něj. Ale když film převedu do N8, tak film nejde spustit. Když jsem měl telefon LG, tak existoval nato přímo convektor, který film převedl a v telefonu video hrálo pěkně. Tady u N8 si nevím rady. Děkuji Martin

    Odpovědět

      žilmen
      12.10.2011 v 14:17

      čau já na to používám format factory tam si zadáš potřebné informace a video se ti převede potom ho už jen hodíš do mobilu.

      Odpovědět

      Tomáš
      7.2.2012 v 17:02

      mě tam funguje přímo formát avi takže to nemusím převádět na mp4 apod.

      Odpovědět

  31. Standa
    21.9.2011 v 15:47

    Nevíte někdo jak dlouho se na N8 natáčet video (v jednom kuse)Děkuji

    Odpovědět

      žilmen
      12.10.2011 v 14:18

      to záleží na baterce a paměti

      Odpovědět

  32. Katka
    4.10.2011 v 21:22

    Tý jo tak já si ho chtěla koupit,ale když se pořád seká tak ho nechci………takový už jsem měla….a nějaký jiný podobný a dobrý nesekací?A ani nepotřebuji aby se mi pořád vypínal to mě točí u jiných telefonů co jsem měla…ach jo

    Odpovědět

  33. Bára
    24.10.2011 v 19:29

    No..chtela jsem si noki n8 pořídit ale po přečtení těchto příspěvků jsem názor změnila zasekavaci telefon mám ted a fakt už o takovy nestojim :-/

    Odpovědět

  34. Matys
    13.11.2011 v 10:24

    Dobrý den, co mám dělat, když se mi kousla n8…vůbec nic nefunguja

    Odpovědět

  35. Tomáš
    28.12.2011 v 09:56

    Ahoj, tuto nokii jsem dostal k Vánocům a nenašel jsem na ní zatím žádnej nedostatek. Jde propojit přes HDMI i s televizí takže pak mám televizi jako monitor. Natáhl jsem si tam jejich skype verzi a můžu se přihlásit na můj účet a bezplatně zavolat na jinej PC.

    k tomu sekání…v 99% případů se zasekává proto, že ukládáte foto, vida, atd. na paměť telefonu (je sice velká ale zpomaluje to a někdy se pak seká)…já jsem si pořídil 16 GB paměťovou kartu a udělal jsem to nejlepší co jsem mohl udělat…žádný sekání není a můžu si tam i natáčet bezva videa v HD kvalitě, nebo si tam můžu dát x filmů a stále pojede bezvadně

    prosimvás…mám jenom jeden problém: nevíte někdo jak rozchodit videa treba na youtube? když to tam chci spustit tak to po mě chce novou verzi flash player ale je problém ho sehnat na symbian a když už ho seženu tak to stejně nejde…měli jste ještě někdo tento problém? jak jste ho případně vyřešili?

    Odpovědět

  36. marek
    1.2.2012 v 22:47

    Zdravim vsetkych.Ja som z N8 uplne spokojny len bi som chcel vediet ked mi niekto posiela hudbu cez bluetooth tak sa to ulozi do sms a otial to neviem presunut do hudobnej knihovne.Poradi mi niekto.

    Odpovědět

      Tomáš
      7.2.2012 v 17:01

      zatím jsem to s hudbou nezkousel ale zkus ten soubor ve zprave dlouho podrzet a mela by se ti zobrazit moznost ulozit a das si to pak treba na pametovku…a potom v knihovne das volby a obnovit knihovnu :-)

      Odpovědět

  37. Milan
    3.3.2012 v 10:12

    nezobrazují se mi doručenky a přestalo zvukově oznamovat příchod zprávy…nastavené to je ,zkoušel jsem restartovat a nic…prosím poraďte…díky…M

    Odpovědět


  38. 31.3.2012 v 13:42

    máte někdo zkušenosti s lehce odstávajícím krytem hdmi? vypadá to takhle:
    http://skattertech.com/2011/01/in-photos-nokia-n8/nokia-n8-top/
    Myslíte že by se to na reklamaci uznalo??
    Diky

    Odpovědět

  39. Rudolf
    11.4.2012 v 10:17

    Ahoj všem,,přečetl jsem si Vaše vzkazy,ale byl jsem šokován,neboď bych chtěl přejít z Nokie N95 na N8 nic kloudného jsem nezjistil,tak nevím co dál jestli ještě nemám zůstat u N95 všude se povídá,že N8 nic moc ( časopis mobility rok 2011 v testu kritizoval focení fotek,že se jim nepodařilo zaostřit z N8 vyhrál Sony Ericsson )Vážně nevím jestli mám jít do toho,neboď i když jsem požádal technika z Prahy ( mobil pohotovost opravna nedoporučil mě zakoupit N8 ani Nokia C7 Nokia N8 je vlaková loď nevím a nejsem ještě rozhodnutý jestli mám jít do toho do N8 děkuji a všem přeji krásný den,,

    Odpovědět

  40. Tomáš
    12.4.2012 v 21:47

    ahoj. Včera jsem si koupil n8 a hodně špatně se otáčí displej do horizontální polohy (i když telefon držím horizonátlně zobrazení je vertikální). Je to poškozeným polohovým senzorem?

    Odpovědět

  41. chrpa
    7.5.2012 v 08:04

    Ahoj, a já si koupil N8 za perfektní cenu a užívám si ji. Přešel jsem z oblbřímího androidu. Nokia je Nokia.

    Odpovědět

  42. michal
    23.5.2012 v 02:14

    zdravim,potrebuji poradit.mam n8 objednanej pres net a asi je z italskyho trhu ponevadz manual je v italstine,ale tel v cestine mam.
    Tohle je muj problem-potrebuji zjistit bezpecnostni kod tel. na netu psali a jsem i na to u nokii zvyklej ze je to 12345 ale neni to tak,uz jsem ho zadal 2x spatne a potreti se bojim ze se mi blokne.poradite mi,nekdo?predem diky
    jinak n8 SUPER

    Odpovědět

      františek
      21.6.2012 v 18:52

      Rada je jednoduchá. Tu moji nokii jsem si dovezl z Austrálie. Už ji vlastním docela dlouho a v době, kdy tu za ni chtěli přes 12tis. tam vyšla na slabých 7,5tis. Problém mi ale nastal při aktualizaci SW. Nesouhlasil bezpečnostní kód. Odnesl jsem ho do prodejny mobilů a za pouhé 2sta mi to zaktualizovali a nastavili kód na 12345… :)jako bonus přidali i Češtinu do navigace a nějaké 2 hry…

      Odpovědět

  43. matlockbv
    25.6.2012 v 18:39

    prosim o radu.mam n8 a dobry.nefunguje mi z niceho nic blesk. v nastaveni dam blesk zapnout ale porad tam mam nastavene bez blesku.poradi mi nekdo???

    Odpovědět

  44. Petr
    11.7.2012 v 14:44

    Ahoj, chci se zeptat jestli telefonu vadí voda nebo je proti ní odolný?

    Odpovědět

  45. Pája
    22.7.2012 v 23:55

    Ahoj,jako spousta lidí bych si N8ičku chtěla koupit,ale dost mě odrazují vaše problémy se neustálým sekáním a restartováním….před tím jsem měla 5530 a byla jsem moc spokojená,ale byl to starší typ, bratr má C7 a po odemčení chvíli čeká,než se mobil načte takže mám z N8 trochu strach aby se to stejné nedělo i s N8.A ještě jestli se dá do N8 stáhnout adobe reader nebo už tam je. díky předem za odpovědi

    Odpovědět

  46. Ondřej
    15.10.2012 v 18:57

    Ahoj, tak již půl roku užívám N8 a musím říci, že větší krumpl už nemůžou vymyslet. Neustále u telefonování se mi na klávesnice něco přepíná, zapíná a vypínají se hovory. ti co ho pochvalují tak ho mají doma v poličce a leští ho. Já mám několik desítek hovorů každý den a mohu řící, že je to krumpl. Zlatá 6310.

    Odpovědět

Přidat komentář

Život s mobilem #1: Vstáváme s Terezou (premiérový díl seriálu!)

článek

Život s mobilem #1: Vstáváme s Terezou (premiérový díl seriálu!)

6. 10. 2014  |    |  diskuze (25)

Minulý týden jsme vás navnadili na náš nový seriál Život s mobilem, který na Mobilizujeme.cz poběží každý…

Ceny nových iPhonů 6 rostou, současné iPhony zlevňují

článek

Ceny nových iPhonů 6 rostou, současné iPhony zlevňují

10. 9. 2014  |    |  diskuze (11)

Kolik budou stát novinky Applu? Připravte se na další cenový skok. Za nejvyšší 128 GB verzi phabletu…

Recenze Samsung Galaxy S5 mini: Konečně pořádný mini?

recenze

Recenze Samsung Galaxy S5 mini: Konečně pořádný mini?

11. 8. 2014  |    |  diskuze (22)

Po dvě generace lákal Samsung na zmenšené verze aktuální vlajkové lodi Galaxy S pouze stejným designem. Výbava přitom…

Nejočekávanější mobily roku 2014. Na co se těšit?

článek

Nejočekávanější mobily roku 2014. Na co se těšit?

9. 1. 2014  |    |  diskuze (28)

Rok 2013 je za námi. Stojí za to se podívat směrem vpřed, co nás čeká v roce…

7 důvodů, proč se vyplatí koupit smartphone z Číny

článek

7 důvodů, proč se vyplatí koupit smartphone z Číny

17. 12. 2013  |    |  diskuze (65)

Čínské telefony se postupně dostávají do celého světa. Co vede lidi k tomu, že dají přednost „Číňanovi“…

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu, včetně nepodporovaného 4.1 Jelly Bean

návod

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu, včetně nepodporovaného 4.1 Jelly Bean

23. 11. 2012  |    |  diskuze (100)

Nestihli jste si do 15. srpna stáhnout Flash Player z obchodu Google Play? Nevadí. Existuje jednoduchá možnost,…

HTC Desire 820 mini: Menší sourozenec z levné střední třídy

článek

HTC Desire 820 mini: Menší sourozenec z levné střední třídy

DNES  |    |  diskuze (0)

Před pár dny bylo na čínské TENAA zaregistrováno zařízení od HTC s označením D820mu. A přítrž jakýmkoliv…

Čína má unikátní flipový fotoaparát na mobilu!

článek

Čína má unikátní flipový fotoaparát na mobilu!

DNES  |    |  diskuze (0)

Čínská TENAA, což je organizace podobná americké FCC, certifikovala nové zařízení se speciálním otáčecím systémem pro fotoaparát.…

Microsoft stihne přijít s chytrými hodinkami ještě letos

spekulace

Microsoft stihne přijít s chytrými hodinkami ještě letos

DNES  |    |  diskuze (0)

Trend tzv. wearables se zatím nesetkal s nikterak oslnivým zájmem. I přesto výrobci chrlí přístroje jako jsou…

Xiaomi Mi4 a MiPad: Ceny toho nejlepšího od výrobce klesají

článek

Xiaomi Mi4 a MiPad: Ceny toho nejlepšího od výrobce klesají

VČERA  |    |  diskuze (1)

Xiaomi je dravým čínským výrobcem, který za velmi nízkou cenovku dokáže nabídnout velmi povedené smartphony. Jenže není…

Víte, že internet v mobilu už dnes využívá čtvrtina seniorů?

článek

Víte, že internet v mobilu už dnes využívá čtvrtina seniorů?

VČERA  |    |  diskuze (0)

Převážná většina lidí starších 60 let svůj mobil využívá k volání, psaní krátkých textových zpráv a zjišťování času.…

Tip: Stáhněte si zdarma klávesnici z Androidu 5.0 Lollipop

článek

Tip: Stáhněte si zdarma klávesnici z Androidu 5.0 Lollipop

VČERA  |    |  diskuze (9)

Vyzkoušejte novou klávesnici pro Android 5.0 Lollipop už na svém současném Androidu! Je již k dispozici volně…