reklama

Nokia Lumia 800 – recenze přehnaně vychvalovaného smartphonu

17. 2. 2012  |  recenze  |  autor:

Nokia Lumia 800 je designová dvojnice modelu Nokia N9. Windows Phone Mango v ní však tepe tak sebevědomě, že je třeba telefon pořádně otestovat. Recenze Nokia Lumia 800 ukáže, jaké jsou odlišnosti telefonu oproti jiným smartphonům s OS od Microsoftu.

Telefon Nokia Lumia 800 považujeme za designový skvost několika posledních let, kterým se finský výrobce prostě vytáhl nad konkurencí. Systémově však smartphone ukotvil k MeeGo (Nokia N9) a teď k Windows Phone (Nokia Lumia 800). Dle názorů by si mnozí přáli i verzi s OS Symbian a Android. Jak působí spojení Nokia + Microsoft v reálu? Je telefon takovým prodejním trhákem, který z něj dělají reklamní kampaně na každém rohu?

   

Telefon Nokia Lumia 800 zapůjčilo do redakce oficiální české zastoupení Nokia.


Nokia Lumia 800 – oficiální fotografie

Základní parametry – Nokia Lumia 800

Rozměry 117 x 61 x 12,1 mm
Hmotnost 142 g
Displej AMOLED, dotykový kapacitní, rozlišení WVGA (480 x 800 px), 16 milionů barev, úhlopříčka 3,7“
Gorilla Glass, podpora Multitouch, senzor jasu, proximity, akcelerometr
Procesor a paměť jednojádro, 1,4 GHz, 3D grafický akcelerátor
512 MB RAM, 16GB vnitřní paměti + 25GB na SkyDrive serveru
Operační systém Windows Phone 7.5 Mango
Fotoaparát 8 Mpx (3264 x 2448 px), autofocus, LED blesk, 3x digitální zoom, efekty, vyvážení bílé
nahrávání HD 720p videa se 30 snímky/s
Obsah balení návod, baterie, nabíječka, datový USB kabel, stereo headset s peckovými sluchátky, silikonové pouzdro, záruční list
Cena a dostupnost ., 2011

Krátké postřehy z testování telefonu Nokia Lumia 800

Co se nám líbilo: perfektní polykarbonátové zpracování, 3,7“ dotykový AMOLED displej (ClearBlack) s ochranným sklíčkem Gorilla Glass, procesor s taktem 1,4 GHz, operační RAM paměť 512 MB, vnitřní paměť 16GB, standardní konektory 3,5 mm Jack a microUSB, operační systém Windows Phone 7.5 Mango, balík nástrojů Office, integrace sociálních sítí a cloudové řešení, rychlá data HSPA (14,4 / 5,76 Mb/s), bezdrátové Wi-Fi (b/g/n) a Bluetooth 2.1 s EDR, GPS a navigace Nokia autem, FM rádio s RDS, parádní 8 Mpx fotoaparát s autofocusem a LED bleskem, hardwarové tlačítko fotoaparátu, hry Xbox Live a další nabídka her a aplikací na Marketplace, speciální sekce nabídky obsahu Marketplace od Nokie

Co se nám nelíbilo: chybějící slot na paměťové karty, zakázané přenosy souborů přes Bluetooth, webový prohlížeč nepodporuje Flash, připojení k počítači a přenos souborů jen přes software Zune (nelze jako Mass Storage), DivX a XviD

TIP: Pro podrobné informace o telefonu Nokia Lumia 800 navštivte katalog mobilů.

Obsah balení: pecky místo špuntíků

Nokia Lumia 800 se prodává v krabici, v níž pod vaničkou s přístrojem nalezneme návod a záruční list v samostatné krabičce, pod ní pak nabíječku, datový USB kabel a pecková sluchátka. Stejně jako Nokia N9 dostává i Lumia 800 silikonové pouzdro, které telefon ochrání před všemožnými nástrahami.

Vzhled a konstrukce: nádherné monolitické zpracování

Nokia Lumia 800 si vás získá od prvních okamžiků, kdy ji uchopíte do ruky, nicméně prakticky vzato je to pouze model N9 s jiným operačním systémem a drobnými kosmetickými změnami. Nokia však pevně jde za svým cílem, aby se Windows Phone stal jejím hlavním OS, tak se nelze divit, že se o Lumii 800 mluví a píše pomalu na každém rohu. Přehnaná reklamní akce může ale udělat své, lidem se znechutí a raději zvolí alternativu. Uvidíme, jakými prodejními výsledky se prodejce pochlubí v budoucnu.

Polykarbonátové tělo přístroje je jednoznačně parádním tahákem, stejně tak zvolené hravé barvičky, ve kterých se Nokia Lumia 800 prodává. Mám na mysli konzervativní černou, otevřenější modrou a dámskou růžovou, ke kterým se v budoucnu přidají i barvy – bílá, zelená, červená. Preciznost zpracování je totožné s Nokií N9, u které je pouze zvětšený displej.

  

Přední strana je částečně v režii Microsoftu, který má v podmínkách trojici tlačítek pod displejem. Levé funguje jako vracečka, prostřední plní roli návratu na domovskou obrazovku s dlaždicemi, pravé je vyhledávací v prohlížeči. Podsvícení tlačítek je příjemné. Displej se zaoblením přechází pozvolna do těla telefonu, které je monolitické, krásně pevné, přitom na omak matné a hladké. Spodní hrana telefonu nese pěkně dírkovaný kryt s reproduktorem, horní hrana obsahuje standardní 3,5 mm konektor Jack a k tomu pod dvojicí krytek schované – port microUSB a slot na microSIM kartu.

  

  

Když držíme telefon v pravé ruce, na jeho pravém boku spatříme dvojici tlačítek, určených k regulaci hlasitosti a dvoupolohové tlačítko fotoaparátu. S ním jej delším podržením snadno spustíme. Konzervativně působí také zadní strana, kde je vedle LED diod stříbrný rámeček s nápisem Nokia, Carl Zeiss Teaser a 8 Mpx snímačem. Těžko telefonu něco vytýkat po stránce konstrukční či desénové, ta je prostě dokonalá.

Baterie a výdrž: jak si usmyslíte

Nokia Lumia 800 má zabudovanou Li-Ion baterie s kapacitou 1 450 mAh, se kterou výrobce uvádí až 13 hodin hovorů, 335 pohotovostních hodin a až 55 hodin poslechu hudby. Skutečné hodnoty jsou však posazeny o dost níže, vždy v závislosti na využití telefonu. V praxi jsem potřeboval dobíjet po dvou až třech dnech, pokud jsem aktivně využíval několik hodin denně Wi-Fi, volal, byl aktivní SMS a emailový provoz a sem tam byla použita navigace.

Displej a ovládání: kombinace AMOLED a ClearBlack

Telefon disponuje dotykovým kapacitním displejem typu AMOLED, s technologií černého podkladu (ClearBlack), jehož úhlopříčka je 3,7“. Rozlišení WVGA (480 x 800 px) je dané dodavatelem systému. Displej zobrazí až 16 milionů barev. Chválím za použití odolného sklíčka Gorilla Glass. Způsob, jakým je displej do konstrukce umístěn, je opravdu jedinečný, zároveň však znemožňuje jakýkoliv zásah do telefonu.

  

Jas displeje je upravován automaticky nebo manuálně. Při volání nám displej vypíná proximity senzor. Akcelerometr přetáčí obraz (např. ve webovém prohlížeči) do obou boků. Displej na dotyk reaguje výborně, navíc posun prstu od bočního okraje displeje je vždy jakoby od jeho zaoblení. Pozorovací úhly jsou výtečné, stejně jako čitelnost na slunci.

Operační systém, výkon: Barvičková odlišnost

Čím se Nokia Lumia 800 příliš neliší od konkurentů, je hardware. Základem je jednojádrový 1,4 GHz procesor, k tomu 3D grafický akcelerátor a 512 MB operační RAM paměti. Operační systém telefonu, Windows Phone 7.5 Mango, je v osvědčeném stavu, s takřka žádným rozdílem (pokud nebereme vybrané aplikace pouze pro Nokie). Vnitřní paměť 16GB bez možnosti rozšíření microSD kartou je nepříjemností, kterou kompenzuje snad jen 25GB na vzdálených serverech SkyDrive (formou cloudu).

Nokia Lumia 800 na pohled nic nového ve Windows Phone nepřináší. Systém je kompletně v češtině. Základní obrazovka a menu jsou k sobě spjato přechodovou šipkou v horní části obrazovky. Dlaždice, tvořící základní obrazovku, jsou samozřejmě s důrazem na aktuálnost, takže se na nich promítá, kam jste přihlášeni (Facebook, atd.). Jejich úprava je možná, a to podržením a přesunem. Stejně tak z menu lze podržením vybrat jakéhokoliv zástupce a připnout na obrazovku. Jelikož je menu pouze jmenný a abecední výčet obsahu telefonu, může se uživatel při vyšším počtu aplikaci mírně ztrácet, vždy dlouze rolovat a hledat konkrétní požadavek.

Je vidět, že Nokia si kromě specifické barvy dlaždic (typická modrá Nokia) nemůže dovolit další úpravy prostředí. Pro uživatele, zvyklé na systém Symbian, musí být přechod na Windows Phone hodně složitý, nicméně časem si na jednoduchost zvyknou.

Kontakty, zprávy, email: není to ale Symbian

V prvé řadě bych chtěl zmínit funkci – přenos kontaktů – kdy na starém mobilu spustíme Bluetooth a pak už vše necháme proběhnout v Lumii 800. To usnadní život všem, co přechází na nový telefon a netuší, jak kontakty do nového telefonu dostat. Telefon má dobré funkce u kontaktů i zpráv, kde svou roli hrají sociální sítě (Facebook). Základní dlaždice na domovské obrazovce zobrazuje po přihlášení k Facebook účtu vaše přátele. Po vstupu do sekce „lidé“ je zde výčet novinek z Facebooku, nedávné aktivity (kontakty), a kontakty. Můžeme lehce vyhledávat zadáváním znaků, případně rolovat dle abecedy. Informace ke kontaktům jsou synchronizovány z účtů, případně lze dodat další (např. adresa, narozeniny, partner, vyzvánění, obrázek, atd.). Samostatnou položkou pak jsou hovory, resp. historie, ve které přehledně vidíme o co přesně, kdy šlo (příchozí, zmeškané, odchozí). Numerická klávesnice nabízí rovnou uložení čísla mezi kontakty.

Zprávy informují o nově příchozích v horní liště displeje a také na dlaždici, kde vidíme číslovku nově přijatých zpráv. Řazení zpráv do konverzací už dnes nikoho nepřekvapí, jelikož je to přehlednější a snazší při odpovídání (vidíme, co jsme psali my a druhá strana předtím). Psaní nové zprávy obsahuje možnosti přidání více příjemců, připojení obrázků, vkládání jednoduchých smajlíků. Na klávesnici se píše velmi dobře, bez překlepů, a to v režimu na výšku i šířku displeje. Mezery mezi tlačítky jsou vytvořeny tak, aby člověk opravdu většinou nemohl strefit jiné, než požaduje. Kladné body získává telefon za emailového klienta, ve kterém není problém mít více účtů, pravidelně synchronizovat, zobrazit opět formou konverzací, přikládat podpis a vyhledávat. V jednoduchosti je síla, přesně dle toho se výrobce řídí. Barevně a tloušťkou odlišené informace bohatě stačí.

Fotoaparát, video: parádní sniper na zadku

Nokia Lumia 800 disponuje 8 Mpx fotoaparátem s optikou Carl Zeiss. To dává určitou jistotu, že se bude jednat o kvalitní snímač. Potvrzení naleznete u zkušebních fotografií. Zpátky k funkcím fotoaparátu, kde chválíme hardwarovou spoušť fotoaparátu, která je na boku telefonu (a je dvoupolohá – zaostření+vyfocení). Mezi funkcemi fotoaparátu nalezneme třeba barevné efekty, scény, makro, režim blesku, ISO, kontrast, sytost, ostrost.

  

Fotografie mají nejvyšší rozlišení 8 Mpx (3264 x 2448 px) při poměru stran 4:3. Video je nahráváno v HD 720p rozlišení (1280 x 720 px) se 30 snímky/s. V režimu fotoaparátu můžeme rychle vstupovat do galerie obrázků a posunem do stran procházet pořízený obsah.

Zkušební fotografie – Nokia Lumia 800:

Práce, organizace, zábava: navíc sekce skvělé aplikace

Nokia si vydobyla sekci – skvělé aplikace – v Marketplace, kde nalezneme obsah určený právě pro modely Lumia. Uživateli to usnadňuje nalezení potřebného obsahu. Pro správu Office souborů nechybí balík Office s možností ukládání dat na servery SkyDrive. Vedle poznámek OneNote zde jsou i Word, Excel a PowerPoint, v nichž můžeme přidávat funkce a další věci, na které jsme zvyklí ze stolních počítačů. Nechybí čtení PDF souborů. Základní funkce jsou ve složení – budíky, kalendář, kalkulačka.

Poslech hudby a sledování videí je zas předností sekce „Hudba + videa“. V té najdeme hudební přehrávač, FM rádio s RDS, podesty a videa. Obsah přidáváme přes Zune. Hudební přehrávač má mj. funkci přidání mezi oblíbené (srdíčko) nebo naopak neoblíbené (zlomené srdce), náhodné přehrávání a opakování. Chybějící ekvalizér považuji za chybu, vzhledem ke kvalitě přehrávačů na Symbianu. Ve volné chvíli můžeme zapařit několik her Xbox Live, kdy je možno každý titul před zakoupením vyzkoušet ve trial verzi. Zde platí, že musíme mít ID, přidělené Microsoftem, pod kterým jsme vedeni, a tak zároveň můžeme hru hrát na klasickém Xboxu i v mobilu.

Nabídka aplikací či her je dostupná v obchodě Marketplace, do kterého se dostaneme z menu i základní dlaždice. Pokud využijeme vyhledávání, nabízí se nám tituly přímo podle psaní znaků. Pak vyjede seznam výsledků, kde vidíme cenu, oblíbenost a výrobce. Při najetí ke konkrétní aplikaci zvolíme koupit nebo instalovat. Také galerie obrázků a videí nedoznala změn, je plně v režii Windows Phone. A tak je Nokia Lumia 800 v mnoha ohledech jen jedním z mnoha obsahově stejných modelů.

Konektivita, web, GPS: Nokia mapy a autem

Datové přenosy přes operátora (HSPA) podporuje telefon tak, že stahování až 14,4 Mb/s, odesílání až 5,76 Mb/s. Bezdrátové technologie zastupuje Bluetooth ve verzi 2.1, s podporou A2DP a EDR profilů. Nechybí Wi-Fi (standardy b/g/n). Připojení nabíječky a k počítači je přes microUSB 2.0. Pozor ovšem na to, že s počítačem lze telefon spojit a přenášet data pouze přes software Zune. Je také dobré myslet na to, že přes Bluetooth nemůžete posílat obrázky a další soubory.

Internetový prohlížeč (Internet Explorer 9) se také neliší od vrstevníků s WP. K plné funkčnosti mu chybí podpora Flash a automatické vyplňování hesel. Jinak funkce jako historie, oblíbené položky, záložky či rychlé vyhledávání pomocí Bing zde fungují korektně. Telefon má GPS i A-GPS, nicméně v kombinaci s Bing mapami to pro nás v Evropě není příliš dobrá zpráva. Ještě že má Nokia vlastní řešení v podobě Nokia map a navigace Nokia Autem. Funkce jsou zatím sice omezené, ale výrobce slibuje rozsáhlý upgrade v blízké době. Zaměření pozice je však rychlé, otázkou sekund při pomoci sítě, jinak kolem minuty.

Závěr recenze smartphonu Nokia Lumia 800

Ačkoliv se o Nokii Lumia 800 mluví ve všech análech jako o bezkonkurenčním telefonu, který přináší hory doly novinek, není tomu tak. Nenechte se zmást reklamou, do které nalil neskutečné sumy sám Microsoft, na podporu prvních Nokia Lumií. Ve výsledku tak za nižší cenu můžete získat od konkurence prakticky totéž, avšak ne v tom skvělém unibody polykarbonátovém těle. Zapomenout nelze ani na mapy Nokia a navigaci Nokia autem, které se jinde než v Nokiích jen tak neobjeví.

 

Aktuální cena telefonu Nokia Lumia 800 16GB v českých e-shopech: .

Nokia Lumia 800 s Windows Phone Mango umí mnoho šikovných funkcí, dokáže si poradit s Office soubory či využije cloudové řešení, avšak třeba Flash ve webovém prohlížeči je jí zapovězen. Pokud se tedy pro telefon rozhodnete, zamyslete se nejdříve, kolik a hlavně jaké aplikace na telefonu vyžadujete a ověřte si jejich dostupnost pro systém Windows Phone. Pokud se jedná o běžné aplikace, které na jiných OS jsou samozřejmostí, pak volte raději nějakou alternativu, která vás nebude omezovat v běžném životě.

Nokii Lumia 800 si můžete zakoupit na značkovém eShopu Nokia.

perfektní zpracování  není microSD slot
3,7″ AMOLED ClearBlack displej Flash v prohlížeči
 8 Mpx fotoaparát, HD 720p video
Wi-Fi, HSPA, BT
 GPS, navigace Nokia autem
 1,4 GHz procesor, 512 MB RAM
 hry Xbox Live

..

Testovaný produkt: Nokia Lumia 800, autor recenze: Jindřich Srb, hodnocení: 4/5
Témata:

Diskuze k článku (95 komentářů)

  1. Thumb up 2 Thumb down 0 JohnyAsbest
    17.2.2012 v 07:15

    osobně ji mám, mně vadí navíc:
    1. nemožnost použít Bluetooth pro přenos souborů – částečně lze řešit zasláním souboru či dokumentu hotmailem a pak jej spustit.
    2. zklamání z Nokia map – u symbianu byl člověk vrcholně spokojen s tím,že mapy fungovaly bez problému – mapy na kartě a navigace – vše funkční přes GPS bez potřeby sítí. K čemu mi je, když si stáhnu mapy do mobilu, když je lze použít jedině přes síť ???!!!

    Odpovědět

      Thumb up 1 Thumb down 0 Josef78
      17.2.2012 v 11:01

      Nokia Mapy dostanou během pár týdnů velký update, Funkčnost pak bude stejná nebo lepší než na Symbianu

      Odpovědět

      Thumb up 6 Thumb down 0 rado
      21.10.2012 v 19:07

      Dobrý den , mám telefon 3 dny a jsem z něj absolutně neštastný … telefon při koupi se musí ještě „dodělat“ aktualizacemi , přijaté a odeslané zprávy v jedné složce , přijaté a odeslané hovory taky tak , fotka nejde jednoduše upravit a poslat ( mimo MMS ), nejdou poslat vizitky atd.. prostě děs. Vždy jsem ctil Nokii , ale toto není moderní telefon … to je cesta do pravěku… Na co mám krásné fotky , když jej vlastně s fotáku nedostanu ? … všude se píše že má Bluetooth … ale vlastně nikde není napsané že nefunguje , to je jako by Vám dali k PC klávesnici , která není funkční…

      Odpovědět

        Thumb up 0 Thumb down 3 milan
        10.3.2013 v 22:05

        Uplne suhlasim Aj ja ho mam a presne som velmi ale velmi sklamany Mal som rad Nokie ale tentoraz je to cesta do praveku !!!!!!!

        Odpovědět

  2. Thumb up 2 Thumb down 1 vrrhaf
    17.2.2012 v 08:22

    Toho si snad musi vsimnout kazdy, dnes prumer za dva mesice silny podprumer. Telefon je vazne pekny, tady ovsem konci kladne ohlasy. HW tezko hodnotit, wp nemusi byt narocny os, ale tohle nokii nemuze spasit, cenove odpovida mnohem vybavenejsim telefonum s androidem, za tuhle cenu bych rozhodne chtel nejake hdmi, dale dlna atp. nokie umi udelat telefon ktery je ale zase jen telefon, ostatni se snazi udelat z telefonu neco uzitecnejsiho. Nokie je hezka ovsem jediny duvod proc se o ni mluvi je masivni kampan a dobra znacka. Telefon je pro lidi, kteri meni stary telefon a nejsou moc nadseni z novych technologii, nokie vas pred nima ochrani, ale bude vas to neco stat.

    Odpovědět

      Thumb up 1 Thumb down 1 PT
      14.4.2013 v 16:54

      Ano jsou tři typy přístrojů:
      1. Telefony,
      2. Chytre telefony,
      3. Nokie.

      A ano souhlasím, že Nokie Lumia 800 je hezká a dobře se drží. Ale už dva roky od toho chytrého plejšku čekám za ty peníze více muziky než jen telefonovat a smskovat. Na to jsem si mohl koupit cihlu za 1100.

      A horší je ještě to, že je tam WP, to považuji za problém. Omezenost systému, neumožňuje nic. Tedy skoro nic, vyjma toho telefonování a SMSkování

      Odpovědět

  3. Thumb up 1 Thumb down 0 Josef78
    17.2.2012 v 11:00

    Oficiálně prodávaný telefon Lumia 800 obsahuje i silikonové pouzdro a hlavně obsahuje velmi kvalitní sluchátka Monster.

    Odpovědět

      Thumb up 2 Thumb down 0 Luboš Srb
      17.2.2012 v 11:22

      Dobrý den, díky za informaci! V našem balení od českého zastoupení silikonové pouzdro nebylo, ačkoliv by mělo být. Do článku doplněno.

      Odpovědět

        Thumb up 1 Thumb down 0 josef78
        17.2.2012 v 17:11

        No Nokie bohužel pro testování půjčovala Lumie s trochu jiným obsahem balením, než které šlo běžným zákazníkům. Rozdíl byl myslím právě v silikonovém pouzdru a sluchátkách. Ty by měly být kvalitní špuntová Monster (stejná jako u 710).

        Odpovědět

      Thumb up 0 Thumb down 0 JohnyAsbest
      17.2.2012 v 11:52

      jj. souhlas, mám je v balení.

      Odpovědět

  4. Thumb up 3 Thumb down 10 Adblock
    17.2.2012 v 11:03

    Nokia nepochopila. Zaslouženě zkrachuje.

    Odpovědět

      Thumb up 10 Thumb down 2 Josef78
      17.2.2012 v 11:12

      Nokia pochopila, že v ekosystému Windows (Windows Phone 7.5 + Windows 8) je budoucnost, a vsadila na správnou kartu.
      Naopak systém Android, který je roztříštěný a příliš otevřený (podobně jako starší Windows Mobile), je již koncepčně překonán.

      Odpovědět

        Thumb up 0 Thumb down 2 PT
        14.4.2013 v 17:01

        Josef Josef,

        Chápu, že vyjadřuješ vlastní názor, ale nevím zda vůbec si ten telefon viděl blíže než za výlohou, a jestli jsi zkusil ten WP používat, a používat třeba droid.

        Android není rozhodně překonán, protože je to rovnocenný systém k iOS, a iOS je dobrý systém. Windows Phone ani W8 nemají tolik aplikací co iOS a Android, a díky tomu můžou opticky být lepší, ale jen do doby, než zjistíš, že ta Nokia umí jen telefonovat a na vše ostatní musíš mít něco jiného.

        Odpovědět

          Thumb up 3 Thumb down 2 Jan
          16.4.2013 v 12:41

          Android je hrozný operační systém a je pravda že WP má ještě hodně mezer, je to rýchloý a spolehlivý sw,což se o androidu řící nedá! Osobně jsem měl možnost zkusit android jak v tabletu, tak v mobilu a nemůžu s Vámi souhlasit. Jediné co mě štve na nokii, je ten bluetooth!

          Odpovědět

      Thumb up 3 Thumb down 2 nunak00
      17.2.2012 v 13:31

      Ty jsi Windows Phone 7 viděl jenom z rychlíku. Co víc k tomu říct.

      Odpovědět

        Thumb up 1 Thumb down 4 Adblock
        17.2.2012 v 14:05

        Já ale nemluvím o systému, který je v pořádku. Mluvím o vybavenosti mobila a o jeho přemrštěné ceně, která tomu HW vůbec neodpovídá.

        Odpovědět

          Thumb up 4 Thumb down 1 josef78
          17.2.2012 v 15:35

          No já myslím že cena odpovídá, excluzivní unibody provedení, kvalitní polykarbonát, kvalitní AMOLED display, excluzivní design, image značky Nokia. Prostě za tohle všechno se taky platí. Nokia s Lumii 800 se snaží konkurovat iPhone, které jsou ještě dražší, takže cena si myslím že sedí. Pokud si techcete připlácet za excluzivitu, pak je tu prakticky shodně vybavená Lumia 710, která se dá koupit za 7tis. Lumia 710 má prakticky shodnou výbavu (v určitých ohledech je dokonce lepší), jen prostě není unibody, není z polykarbonátu, a nemá tak excluzivní design, ale stojí skoro polovinu.

          Odpovědět

          Thumb up 0 Thumb down 8 Adblock
          17.2.2012 v 18:14

          Za ty jmenované věci se platí v případě že se nesnažím o záchranu před hrozícím bankrotem. Nokia dávno není v pozici světové jedničky. Unibody je otázka výlisku, nic víc. Displej je kvalitní, ale k vidění už byly lepší.

          Odpovědět

          Thumb up 5 Thumb down 1 kuca1982
          17.2.2012 v 23:58

          To měla Nokia svoji novinku nasadit za 8000,-? Aby po pár měsících cena klesla na 6500,-? Uznej, to by byli sami proti sobě.

          Každá očekávaná novinka je nadhodnocena. Osobně si myslím, že cena Lumie 800 klesne k 10000,-, což je za takový mobil cena adekvátní. Neni to plastový číňan s androidem za pár tisíc…

          Odpovědět

            Thumb up 2 Thumb down 2 st
            12.11.2012 v 18:40

            Myslím, že kdyby Nokia začala s cenou 6500 korun, tak získá spoustu spokojených zákazníků. Tak za cenu kolem 10 000 je prakticky neprodejná. Což také dokazují prodejní statistiky. Co se týče Nokie, tak udělala chybu, že nešla cestou androidu. Zákazník by si tak mohl vybrat telefon s jakým chce operačním systémem. Takto je Nokie pomalu, ale jistě předurčena k záhubě. Ještě by jsi zachránilo, že by dělala to co umí. Kvalitní, klasické telefony za rozumnou cenu.

          Thumb up 0 Thumb down 0 Juj
          18.2.2012 v 14:42

          No pokud rozjíždím něco nového, musím udělat nejdřív zákaznickou základnu a ne přemýšlet o výdělku. V historii Nokie lze nalézt podobných přehmatů několik a myslím, že právě to stojí za jejím poklesem. Buď musím udělat něco, co vyrazí zákazníkovi dech výbavou a nebo jít s cenou dolů. Nemá to dvě jádra, má to průměrných 512 RAM atd. Možná se měli víc zaměřit na propagaci , která, jak je napsáno výše, je za polovičku se stejnou výbavou. A platit 4k za exkluzivitu mi přijde přehnané.

          Odpovědět

        Thumb up 0 Thumb down 4 morda
        30.5.2012 v 19:57

        katastrofa

        Odpovědět

  5. Thumb up 3 Thumb down 0 Josef78
    17.2.2012 v 11:08

    Prohlížeč sice neumí Flash, ale zato umí HTML5 a HW akceleraci, což je důležitější.
    Absence Flash moc nevadí (nemá ji ani iPhone) většina větších webů už stejně místo Flash používá HTML5.

    Odpovědět

      Thumb up 2 Thumb down 0 josef78
      17.2.2012 v 15:39

      ještě k vyplňování hesel, nevím přesně jak je to myšleno, ale u mě si WP hesla pamatuje a na stránky se po prvním přihlášení pak automaticky přihlašuje (např na stránky facebooku, heureky atp).

      Odpovědět

  6. Thumb up 0 Thumb down 1 JohnyAsbest
    17.2.2012 v 11:56

    Dotaz, jestli někdo neví – v případě zapnutí Bluetooth se vůbec neobjevuje v horní notifikační liště znaménko BT – „B“. Zkoumal jsem to i u druhého WP Mango, co používám – HTC 7 Mozart a také se neobjevuje. Nevíte, čím to je ? Doplním, že znak či obrázek pro wifi se objeví hned.

    Odpovědět

  7. Thumb up 0 Thumb down 0 Pepa
    17.2.2012 v 12:03

    Co se myslí tím, že se vám nelíbí DivX a XviD? Dál v článku jsem to nenašel.

    Odpovědět

      Thumb up 0 Thumb down 0 op
      16.10.2012 v 08:59

      No native DivX/XviD support, videos have to be transcoded by Zune

      Odpovědět

  8. Thumb up 1 Thumb down 0 josef78
    17.2.2012 v 15:48

    Z mého pohledu mi nejvíce vadí:
    nedotažené (ale zase ne nepoužitelné) vyhledávání, absence českého slovníku, nedotažený Nokia Drive – ale to jsou SW věci a budou v řádu týdnů vyřešeny.
    Pak absence přední kamery, což je opravdu škoda (zvláště až přijde za pár týdnů integrace se Skype)

    Jinak je super

    Odpovědět

  9. Thumb up 0 Thumb down 0 bajlek
    18.2.2012 v 12:10

    „Ačkoliv se o Nokii Lumia 800 mluví ve všech análech jako o bezkonkurenčním“ … Opravdu tam má být „análech“ ? Osobně mám něco přes měsíc SE Xperia Pro za 7 tis. a jsem nadšen. Tato recenze mě velmi zaujala a hned jak budu mít možnost tak telefon vyzkouším.

    Odpovědět

      Thumb up 0 Thumb down 0 Vrah
      19.2.2012 v 00:14

      V recenzi jsem se nedočetl, jak je to v praxi s kancelářskými funkcemi.

      Jak se dá synchronizovat firemní mail a kalendář z exchange serveru přes připojení k USB k pracovnímu počítači? Lze se vyhnout Zune? A synchronizují se i kategorie položek?

      A jak se tváří telefon na správu více kalendářů a jejich separátní synchronizaci? Typická situace: přes týden potřebuju sledovat firemní kalendář a termíny/úkoly (sync z firemního PC), ale o víkendu se jimi nechci nechat obtěžovat a naopak chci vidět ten svůj osobní (sync z domácího PC).

      A co e-mailový klient? Jak vypadá jeho prostředí? Jak spravuje účty?

      Za odpovědi děkuju!

      Odpovědět

        Thumb up 0 Thumb down 0 Bespi
        19.2.2012 v 09:03

        Synchronizace emailu se provadi pres internet (but tel. sit nebo WiFi), stejne tak kalendar a kontakty. Oboji muzes mit jak osobni tak firemni, tedy e-mail ucty jsou oddelene, ale kalendar se zobrazuje pochopitelne slouceny.

        Funguje to bezvadne.

        PS: pokud uvazujete o pouzivani lepsiho telefonu (je jedno s jakym OS) bez datoveho tarifu, tak radeji na to zapomente, sice to jde, ale je to jako koupit si super auto a jezdit s nim 20km/h.

        Odpovědět

        Thumb up 0 Thumb down 0 gotys
        21.2.2012 v 21:22

        Každý kalendář se synchronizuje zvlášť a nedochází k jejich promíchání.
        Pro jednotlivé kalendáře lze nastavit zvlášť barvu, kterou se prezentují také jejich příspěvky.
        Pokud máte více kalendářů a zadáváte novou událost, zobrazí se nejprve dotaz do kterého kalendáře chcete nový záznam přidat.
        V nastavení si odfajfknete které kalendáře se mají zobrazovat.

        Odpovědět

  10. Thumb up 0 Thumb down 1 David
    18.2.2012 v 20:43

    Ano, má. Anál není jen ř*ť, ale i letopis.
    Stejně by ale bylo lepší použít třeba „médiích“, „textech“, „časopisech“, atd. . Neznělo by to ovšem tak vědecky :-)

    Jinak – telefon mi přijde fajn. Na mě to zanechalo dojem, že je to iPhone s WP, tzn. stylový telefon. Já WP ještě nezkoušel (kromě launcheru pro android a v tom mi vzhled a přehlednost moc neseděla – řazení dle abecedy, …), ale android je android. :-)

    Odpovědět

  11. Thumb up 2 Thumb down 4 Lišák
    18.2.2012 v 22:32

    Nokia přestala být Nokie, je to společnost která jen tápe a je otázkou času kdy padne úplně.Tento telefon má spoustu uživatelských nedostatků. Za takové peníze nabízí konkurence mnohem více .Na kráse Nokii nepřidá ani to že má kvalitní dílenské zpracování made in China

    Odpovědět

  12. Thumb up 0 Thumb down 0 Kardzi
    19.2.2012 v 08:32

    Ahoj…Jsem vcelku překvapen,jaká masivní kampan nokia zahájila.Ten telefon není nic extra, tak nechápu ten boom.Měl jsem ho v nejakem showroomu v ruce a nepřišlo mi na něm nic tak úžasného.Nechápu, proč se všichni tak rozplývají nad funkčností a vlastnostmi.Pokud srovnám s androidem, tak nerozumím, proc není zpřístupněna možnost masstorage,proc zase nějaký ovladací soft Zune (ala iTunes)..o přenosu souborů přes bluetooth nemluvím.Proc osekávají na smartphonech tyto funkce.Ja mám android a pres USB – klasickej masstorage zkopčím film a mohu koukat…A taky????přijde mi to jako když začínal iPhone…např nemožnost přidat mp3 bez itunes a to jen na určeném pc…u kamaráda na jeho pc si do iphone hudbu nepřidate….zlatej android

    Odpovědět

      Thumb up 2 Thumb down 0 Kardzi
      19.2.2012 v 08:37

      Jestě bych doplnil, že by výrobci mohli do nějakého menu zadat možnost volby …..a to bud „plná kontrola telefonu“, kde by byl zpřístupnen masstorage, bluetooth přenosy a další omezení a druhá volba by byla něco jako iphone, tj, povinně přes Zune, zádný masstorage a osekané o funkce co uzná za vhodné, že není fakt potřeba pa Vopršálek z Microsoftu

      Odpovědět

        Thumb up 1 Thumb down 0 Jindřich Srb
        19.2.2012 v 08:44

        Dobrý den, toto je bohužel strategie Microsoftu, který by nerad přišel o nadvládu nad systémem. Tímto způsobem jej zatím nemůžou lidé typu XDA Developers upravovat a měnit pro svou potřebu. Běžného uživatele to však zaskočí, pokud přechází třeba z Androidu, tomu rozumím.

        Odpovědět

  13. Thumb up 1 Thumb down 1 gogo
    19.2.2012 v 17:28

    Absence Mass Storage je prostě neslýchaná nestydatost. To si jako k předraženému telefonu mám ještě kvůli jeho správě kupovat a instalovat Windows?! M$ si prostě nedá pokoj a zase si koleduje o soud. Doufám že k němu skutečně dojde.
    Bluetooth… to samé v modrém. Jde snad o nakažlivou nemoc původně diagnostikovanou u iOS, přenesenou na Android, a teď i na ‚slavný‘ WP7, přestože u těch předchozích už byla vyléčena? To už si snad dělají v M$ pr*del, ne?!
    Jak už bylo řečeno, telefon je to sice hezký, ale… Tím to pro mě končí. Kdyby kvůli ničemu jinému, tak kvůli těmto dvěma věcem bych si tenhle krám nekoupil. A to jsem o něm zcela vážně uvažoval.

    Moc díky za recenzi (upozorňuji na chybičku: „po stránce… desénové“)

    ++++++
    Jinak by se slušelo dodat k tomu jak psal výš kolega vrrhaf „nokie umi udelat telefon ktery je ale zase jen telefon, ostatni se snazi udelat z telefonu neco uzitecnejsiho.“:
    Nokia byla první a dlouho v podstatě jediná, která se nejen snažila, ale v praxi i udělala z telefonu něco užitečnějšího, a dostala to mezi širokou veřejnost. Jenže od dob S60v5, a zvlášť poté co se Nokia stala de facto dceřinnou firmou M$, se to v Nokii zcela zvrtlo zase směrem k „jen průměrným telefonům“ (čest těm několika málo výjimkám v podobě normálně ovladatelných telefonů s qwerty kl.) A to samé u těch „ostatních“ – jestliže telefon postrádá hw klávesnici, tak z něj těžko může být „něco víc“ Je skvělé, že pro Android existují takové aplikace jako S4LA, ale v praxi jsou bez hw klávesnice v podstatě k ničemu. Mno, ale pořád 100x lepší jakýkoliv Android, jakýkoliv Symbian, než tenhle totálně zadrátováný systém, i kdyby měl nejlepší qwerty na světě.

    ++++++
    „Nemá to dvě jádra, má to průměrných 512 RAM atd“ LOL pane kolego, děkuji za nádherné pobavení. Opravdu z celého srdce LOL Souhlasím se vším ostatním co jste napsal, ale tohle mě dostalo pod stůl ROFL Váš výrok je přímo ukázkový příklad frikulínství LOL

    Odpovědět

      Thumb up 2 Thumb down 1 Karel
      24.5.2012 v 17:35

      Nechápu jaký je přínos Nokia Lumia s Microsoftem ???
      Finty s uložištěm fotek kdesi a komplikovanou obsluhou nejsou přínosem ale tápáním. Jednoznačně:
      Mno, ale pořád 100x lepší jakýkoliv Android, jakýkoliv Symbian, než tenhle totálně zadrátováný systém, i kdyby měl nejlepší qwerty na světě.
      Je to krásný telefon, skvělé barvy a slušná rychlost, ale absence nastavení velikosti písma, nefungující bluetooth, nemožnost ukládat poznámky, stejně jako zprávy, důležitá sdělení a jednoduše je přeposílat SMS, považuji za nepochopitelné. Mohu se jen těšit na nový Samsung a Nokia přijde o další běžné uživatele !
      FAkt je, že zvuk s přiloženými sluchátky je ale skvělý a u jiného telefonu jsem nic lepšího nikdy neslyšel. Displej zobrazuje také excelentně a když jsem se od Lumie 800 vrátil zpátky k N8, je to, v tomto ohledu, krok zpět. Jinak ale funkce na N8 jsou nesrovnatelně lepší, pro běžného uživatele.

      Odpovědět

        Thumb up 2 Thumb down 2 Petr
        2.6.2012 v 23:17

        Plně souhlasím s názorem a taky budu kupovat N8 potažmo N9. Lumia 800 je telefon díky němu přejde pár zákazníku ke starším modelům popřípadě ke konkurenci.

        Odpovědět

  14. Thumb up 1 Thumb down 0 sanmob
    19.2.2012 v 23:29

    Hmmm, tak koukám, že jsem udělal dobře, když jsem si koupil v listopadu minulého roku N9 se systémem MeeGo… není vůbec tak mrtvý, jak se zdá a všude mluví, počet aplikací utěšeně roste a hlavně: bluetooth přenos souborů bez problémů možný a taky USB mass storage normálně funguje, není třeba žádný externí software… při připojení USB kabelu si lze vybrat jestli chci jako USB mass storage anebo jako spolupráci s externím SW. Navíc je tam NFC, větší displej, u kterého mi vůbec nechybí zbytečná tři tlačítka Microsoftu, protože ovládání gesty je vymyšleno skvěle… Skype je už funkční, Facebook a Twitter v základu a lze lehce nainstalovat i podporu všech dalších myslitelných sociálních sítí a kecálků…a ty se přímo integrují do systému k ostatním…. ach jo, ale věřím že na tu brutální reklamu MS stejně někdo skočí….

    Odpovědět

  15. Thumb up 2 Thumb down 2 Petr
    22.2.2012 v 13:52

    Telefon mám zhruba měsíc a chtěl by jsem se podělit o pár zkušeností…. Určitě se najdou nějaké mouchy, ale to určitě na každém telefonu.Co se týče různého srovnávání s android telefony nebo s iPhone, tak si myslím, že není na místě, protože každý si vždy vychválí to svoje a objektivních srovnání je po málu… iPhone určitě vymáklej telefon a pár telefonů s Androidem by se také našlo.Po měsíci co mám Lumii 800 tak celkem spokojenost, rychlost perfektní, reakce na dotyk super a to musím říct, že jsem se dotykovým mobilům bránil po zkušenostech s předchozími dotykáči, psaním na nich a vždy se vrátil k E72 :-D.Původně jsem si šel koupit HTC Sensation XE, ale dnes by jsem asi neměnil, mám tablet s Androidem a musím říct, že WP mazec i přes to, že jsem měl strach ze synchronizace přes Zune (jsem odpůrcem těchto řešení), ale musím říci, že co se týče multimediálního obsahu super, rychlé, jednoduché, přehledné – po připojení k PC se telefon zobrazí v Zune a jde ihned spravovat obsah, řekl by jsem, že je to rychlejší, než se proklikávat k obsahu v telefonu, nebo na disku, jediný problém je zatím, že nejdou přenášet jiné soubory než hudební, video a obrázky – uvítal by jsem alespoň e-knihy a dokumendy.Jinak léta používám Hotmail a musím říct, že provázanost s účtem perfektní!Ihned po přihlášení k účtu se v galerii fotek telefonu objevil veškerý obsah na skydrive, jako by fotky byli uložené v telefonu, to samé z FB i u kontaktů přátel, chat na FB a live messengeru perfektní.Navigaci jsem ještě nepoužíval, mám v autě vestavěnou, ale co jsem zapnul, tak mi nepřišla nijak hrozná vzhledem ke konkurenci, foťák na mobil fotí hezky a následné sdílení úžasné, jednoduché a rychlé, lze odeslat v MMS, na FB včetně označování osob, mailem atd… Přizpůsobení telefonu mi přijde rychlé,designově je systém perfektní a vzhledově moderní.Market celkem v pohodě, ještě napíšu pár aplikací co používám(zdarma): Bookviser (perfektní čtečka knih), SkyDrive, Mapy.cz, FDb.cz (filmová databáze), ČT 24, Free Ringtones, Google Search, secure notes, Svátky, Translator atd… Jediné co bych telefonu vytknul je výdrž na baterii, to je celkem hrůza, ale na druhou stranu telefon hodně používám a zatím mě baví si s ním hrát, tak že to udělá své :-D.Petr

    Odpovědět

      Thumb up 3 Thumb down 0 Jana
      25.5.2012 v 19:09

      ahoj chtěla bych se zeptat mám lumii něco přes měsíc a také mě vadí ta výdrž baterie, zkoušela jsem ho ani moc nepoužívat abych zjistila jak dlouho baterie vydrží a i přesto, že jsem si telefonu moc nevšímala vydržel mi sotva 48 hodin, jinak tak jeden den. zajímalo by mě když mám ztažený počasí email skype jestli tyhle věci pomáhají tomu, že se rychleji vybíjí, v nokii mi totiž řekli, že když se emaily každých 15 minut aktualizují, že se to taky rychleji vybíjí. jinak se mi moc líbí, ale člověk aby denně nabíjel když někam jde. děkuji Jana

      Odpovědět

  16. Thumb up 0 Thumb down 1 JohnyAsbest
    23.2.2012 v 08:28

    někde tady jsem se ptal na to, proč se neobjevuje značka Bluetooth po jeho zapnutí. Člověk musí být připojen k jinému přístroji s BT, aby se ta značka v horní notifikační liště objevila. Včera jsem zkusil ze stránek s60.cz to připojení k PC prostřednictvím Bt a je to pravdivé. Nestačí tedy jen zapnout….

    Odpovědět

  17. Thumb up 0 Thumb down 1 Jirka
    26.2.2012 v 15:39

    Zdravím, ma někdo zkušenost jak ke kontaktům přiřadit vlastní vyzvaneci melodie ?

    Odpovědět

  18. Thumb up 1 Thumb down 0 Helča
    11.3.2012 v 19:08

    „V prvé řadě bych chtěl zmínit funkci – přenos kontaktů – kdy na starém mobilu spustíme Bluetooth a pak už vše necháme proběhnout v Lumii 800. To usnadní život všem, co přechází na nový telefon a netuší, jak kontakty do nového telefonu dostat.“ – prosím Vás, při tomto přenosu má být sim karta v kterém telefonu? Lze spustit mobil i bez této sim karty?

    Odpovědět

      Thumb up 1 Thumb down 0 Kilián
      20.3.2012 v 10:27

      Jde to. Osobně jsem nejdříve přetahal všechny kontakty, zprovoznil maily a kalendáře a teprve potom jsem vložil SIMku.
      Jediný problém (po dvou týdnech používání) mám. Nezjistil jsem, jak se dají přijímat kontakty (vizitky)? Přes BT jsem se s Nokií E7 nespároval, přes SMS a MMS mi kontakt nedorazil. Zbýval tedy QR kód, který funguje luxusně.

      Odpovědět

  19. Thumb up 0 Thumb down 0 klimar
    30.3.2012 v 05:04

    Uzasne,mam bezdratove sluchatka Jabra clipper Bluetoth a nejsem schopny se pripojit ani omylem, tohle kdybych vedel drive tak si Lumii 800 odpustim, tak kde je chyba

    Odpovědět

  20. Thumb up 0 Thumb down 1 nobody
    11.4.2012 v 14:57

    Mam tento mobil a musim rict, ze osobne mi nejvice chybi mass storage, ktery jsem na stare verzi windows mobile vyuzival docela casto. Jinak je telefon opravdu hodne svizny, provazanost na socialni site vynikajici, emaliove ucty funguji bez problemu, takze osobne si nestezuji a za cenu lehce nad sedm tisic je to hezka stylovka.

    Odpovědět

  21. Thumb up 0 Thumb down 0 Veronika
    20.4.2012 v 19:00

    ahoj…moc bych vás prosila o radu…mobil mám teprv chvíli a ráda bych si do něj stáhl nějaké hry pomocí počítače…a programu Zune…ale nevím jak na to Zune mám stažený..kliknu na marketplace a pak na ožadovanou hru, ale teď už si nevím rady, protože žádné získat nebo stáhnou se mi neukáže,take nevím jak mám ru zístat…děkuju moc za radu

    Odpovědět

      Thumb up 0 Thumb down 2 Majkl
      15.5.2012 v 22:54

      Skoc si do prodejny a tam ti poradi.Od toho jsou tam ty spuntove placeny,tak at se cinej.. :)

      Odpovědět

  22. Thumb up 0 Thumb down 1 Domin
    17.5.2012 v 18:34

    Zdravím vas, chtěl bych se zeptat je možné na tento telefon lumie 800 jakkoliv připojit klavesnici nebo myš přes USB nebo bluetooth dik moc ….

    Odpovědět

      Thumb up 0 Thumb down 1 Paul
      22.5.2012 v 23:57

      Bohužel zatím asi nijak… :/

      Odpovědět

  23. Thumb up 0 Thumb down 0 Petr
    2.6.2012 v 23:01

    Nokia Lumia 800 je značně omezená. 1. v kalendáři nejde nastavit melodie, pouze to pípne, takže kolikrát ani nevíte, že jste něco promeškal. 2. blokování přenosu či přijímání obrázků, hudby, souboru pomocí bluetooth. 3. absence nahrávání zvuku. Po stažení aplikace by se měl problém odstranit. 4. mapy bez internetu nefungují. Po stažení programu by se mapa měla dát používat, ovšem s jistým omezením. 5. Absence flas USB. 6. Z PC do telefonu nestáhnete word, excel a jiné programy. Pouze s programem Zune je možná komunikace s PC, dokáže pouze MP3, fotky, videa přetáhnout z telefonu či vložit do telefonu. Vše ostatní se musí dělat přes internet, kde Microsoft mám krásný přehled o tom co si stahujete. OS Symbia mi vyhovovala jak ohromným množstvím nastavením, tak i minimálním omezením. Lumie 800 ve spojení s Microsoftem je z mého pohledu špatné pro uživatele.

    Odpovědět

  24. Thumb up 0 Thumb down 0 Minn..
    3.6.2012 v 13:45

    Mohu se zeptat…chci si koupit Nokia Lumia 800 a k ní kvalitní sluchátka…:)jaký je konektor? děkuji :)

    Odpovědět

      Thumb up 0 Thumb down 0 formentor
      4.6.2012 v 17:02

      Mám Lumii 800 v zásuvce stolu a vrátil jsem se ke staršímu modelu N9 a dobře vím proč. Lumie má skvělý zvuk s přiloženými sluchátky, které mají konektor kratší, než je obvyklé a s nikde jinde se nepřipojí. Doporučuji, když opravdu Lumii chcete, počkat a vyzkoušet s ní dodávaná sluchátka, která jsou hodně dobrá a značková. Domnívám se, že jiná nebudete potřebovat. Poslouchám rock, jazz i klasickou hudbu tak prostorově a prokresleně mně nehrají sluchátka, špunty, za 5 tis. Kč. Velká uzavřená kol 10 tis. jsou asi k telefonu zbytečná. Závěrem : Pochvalné recenze na Lumii 800, předpokládám, píší jen prodejci, jinak to je docela problém a Lumie matří mezi dest výrobků na světě, které by si normální člověk neměl kupovat.

      http://gizmodo.com/5912390/10-gadgets-youd-be-a-fool-to-buy-right-now?utm_campaign=socialflow_gizmodo_facebook&utm_source=gizmodo_facebook&utm_medium=socialflow

      Odpovědět

      Thumb up 0 Thumb down 0 Miro
      8.7.2012 v 17:14

      Lze použít sluchátka s klasickým jack konektorem průměru 3,5 mm. Používám občas Koss Porta Pro. Jinak handsfree v přislušenství má konektor 3,5 mm čtyřdílný (kombinace mikrofon a stereo sluchátka).

      Odpovědět

  25. Thumb up 0 Thumb down 0 Gauchar
    13.6.2012 v 07:58

    Mam lumii asi 2 mesice a neksem spokojeny.Baterie nic nevydrží,nejde mi se pripojit k PC,at uz BT nebo pres kabel.Porad se mi seka kdyz ukoncuji hovor,kdyz dam talefon na nabijecku tak se mi sekne a dokonce se mi zamkla simka.A posledni ted co mam je ze se mi prestaly synchronizovat emaily i kdyz u vodafonu nema limit jeste vycerpany.

    Odpovědět

      Thumb up 3 Thumb down 0 ssxaione
      29.6.2012 v 18:49

      myslim ze problem bude skor v pouzivatelovi

      Odpovědět

  26. Thumb up 0 Thumb down 0 Kryštof
    19.6.2012 v 22:53

    Dobrý den, někde jsem četl, že telefon neumí posílat soubory přes bluetooth do jiného telefonu. Je to pravda?

    Odpovědět

  27. Thumb up 0 Thumb down 0 Jindra
    24.6.2012 v 22:07

    Dobrý den,

    chci se zeptat, je na nokii lepší nějaký takovýhle pouzdro

    http://www.smartprislusenstvi.cz/product.php?id_product=38

    nebo je lepší to mít bez pouzdra? Ani mi to s tím pouzdrem nepřipadá nějak ošklivé… ikdyž no… Nemáte zkušenosti s tím jestli se loupe barva nebo něco podobného?

    Odpovědět

      Thumb up 0 Thumb down 0 Jakub Vrbacký
      25.6.2012 v 09:25

      Mělo by Vám stačit silikonové pouzdro dodávané v balení…

      Odpovědět

      Thumb up 0 Thumb down 0 Anonym
      19.9.2013 v 10:04

      Zkuste eBay pozdra existují ale já bych osobně důvěřovala Nokii- Pryžovému pouzdru , které je už v balení. Je pohodlné,lehké a není ani moc poznat jestli na tom mobilu je nebo ne. Zakoupené pouzdro takové být nemusí. Já osobně myslím že ani nebude. Ale eBay,aukro a podobné webbovky. Barva se mi neloupe a mám mobil už od Vánoc 2012 :) Doufám ,že odpověd byla užitečná ! :)

      Odpovědět

  28. Thumb up 5 Thumb down 0 ssxaione
    29.6.2012 v 18:51

    nechapem tie negativne komenty, ako tak citam vacsinou budu asi od ludi co ju nidky v ruke nemali keby ano tak pochpia preco je cena taka aka je, ale menuju nedostatky ktore hravo odstrani marketplace len ho obcas treba prejst a chapat ktora aplikacia je naco a podobne……… i love lumia

    Odpovědět

  29. Thumb up 0 Thumb down 0 milan
    5.7.2012 v 22:26

    Chcem sa opitat kolko vam vidrzi batefia v nokii lumia 800 pri priemernom pouzivani

    Odpovědět

  30. Thumb up 0 Thumb down 0 TOMÁŠ
    16.7.2012 v 07:34

    Muze mi nekdo poradit jak pridat jine vyzvaneni nebo oznameni sms.pokousel jsem se o to marne.V cem je chyba.Diky

    Odpovědět

      Thumb up 1 Thumb down 0 kačabačka
      8.8.2012 v 10:53

      Dobrý den,¨
      stáhněte si zdarma na Marketplace Free ringtones, tam si zadáte písničku a pak si jí můžete nastavit jako vyzvánění.Nebo na http://www.s60.cz někde bude návod jak upravit libovolnou melodii jako ringtone.

      Odpovědět

      Thumb up 0 Thumb down 0 David Šantora
      8.8.2012 v 13:20

      Dobrý den,

      SMS tón nezměníte, nejde to. Pokud budete chtít nastavit libovolnou píseň jako vyzvánění, zde máte přímo oficiální návod od Microsoftu: http://www.microsoft.com/windowsphone/cs-cz/howto/wp7/start/create-ringtones.aspx

      S pozdravem.

      Odpovědět

        Thumb up 0 Thumb down 0 Tomáš
        17.11.2012 v 17:20

        Asi jsem natvrdlý, dělám tu;

        Odpovědět

        Thumb up 0 Thumb down 0 Tomáš
        17.11.2012 v 17:21

        Pořád mě nejde převést ta muzika do telefonu jako do vyzvánění. Mp3 si upravím v žánru na ringtone a přestože to pak synchronizuju tak se mě to objeví v kolekci hudba nikoliv v nabídce vyzváněcích tonů, díky moc za radu

        Odpovědět

          Thumb up 0 Thumb down 0 David Šantora
          17.11.2012 v 21:16

          Dobrý večer,

          musíte dodržet následující pravidla, bez vyjímky:

          Skladba musí být ve formátu MP3 nebo WMA.
          Skladba musí být kratší než 40 sekund.
          Skladba musí mít velikost do 1 MB.
          Skladba nesmí být chráněna technologií DRM (Digital Rights Management).

          Pokud toto dodržujete, nevidím důvod, proč by vám vaše píseň nešla nastavit jako vyzváněcí tón…

          S pozdravem.

          Odpovědět

        Thumb up 0 Thumb down 0 Rosta
        13.3.2013 v 16:55

        Peknej vergl kdyz si tam nemuzes ani zmenit melodii na sms sit jak prase

        Odpovědět

  31. Thumb up 0 Thumb down 0 Verča
    14.9.2012 v 15:41

    Dobrý den, dnes jsem si ji koupila. Chci se jen zeptat Lumia nemá světelné signalizování např. když dorazí sms nebo zmeškaný hovor?

    Odpovědět

      Thumb up 1 Thumb down 1 David Šantora
      14.9.2012 v 19:43

      Dobrý den,

      přesně jak píšete, Lumia 800 vizuální notifikace událostí nemá. K ověření stavu vždy musíte rozsvítit displej.

      S pozdravem.

      Odpovědět

  32. Thumb up 0 Thumb down 0 michaela
    22.9.2012 v 18:39

    Ahoj, potřebuji poradit:). Při připojení telefonu ( nokia lumia 800) k počítači se mi automaticky spouští i zune. Pokaždé to chtělo aktualizace, ale já jsem s tím nic nějakou dobu nedělala a nic neaktualizovala. Ted se mi při každém pokusu o aktualizace zobrazí chyba COOD124D a nevím co s tím. Nemáte někdo podobné zkušenosti? Děkuju

    Odpovědět

  33. Thumb up 0 Thumb down 0 Zuzana
    20.11.2012 v 17:43

    Zdravim, ja NL800 mam a nemuzu si stezovat. Cenu bych neresila, v UK ji dostanete zdarma k vyhodnemu pausalu u jednoho z mobilnich operatoru. Je to muj prvni dotykovy a krom toho, ze nemuzu pouzivat bluetooth, na coz se da zvyknout, obrazky muzete posilat pres mms nebo sdilet na webu, nemam s mobilem zadny problem. Je fakt, ze jsem trochu „zastarala“ co se techniky tyce, mobil pouzivam jen na volani a zpravy.. teda ted uz ne, pripojeni na fb, skype, email ulehcuje kontakt s rodinou a prateli doma v CR… cena je podle me docela nadsazena, ale jak rikam, nabidka v zahranici je proste lepsi :)

    Odpovědět

  34. Thumb up 0 Thumb down 1 Nikol
    3.12.2012 v 17:55

    Tento telefon NL800 mam a jsem spokojená až na baterii.Telefon mi vydrží maximálně 2-3dny.Což mi přijde hodně málo. A ještě bych vytkla klávesnici. Dost špatně se mi píše.. Nedá se někde stáhnout klasická klávesnice ?
    Děkuji N.

    Odpovědět

  35. Thumb up 0 Thumb down 0 milan
    10.3.2013 v 22:22

    Otrasna Nokia Myslim funkcne

    Odpovědět

  36. Thumb up 1 Thumb down 0 milan
    10.3.2013 v 22:25

    Otrasna Nokia Myslim funkcne Velmi lutujem ze som sa ulakomil na jej vzhlad Chcem ju predat Potvoru Nokia ma velmi sklamala A mal som stale nokie ale teraz to musim zmenit Len ci najdem niekoho kto ju kupi Vobec ju nepouzivam
    Kto ju chce?Funglovka fakkt nepouzivaNA ZABALENA V SKATULI kURNIK JE MI Z TOHO AZ ZLE

    Odpovědět

  37. Thumb up 1 Thumb down 1 Rosta
    13.3.2013 v 16:52

    Vetsi kurvu telefon nez je Lumia jsem v zivote nevidel.Funkce ktere v cestine nefunguji sms se nedaji dat melodie je to telefon tak 20.let zpatky vetsiho zmetka jsem koupit nemohl vergl posranej.Nokia uz v zivote ani hovno

    Odpovědět

  38. Thumb up 0 Thumb down 0 iveta
    4.5.2013 v 11:25

    S telefonem jsem spokojena jen me mrzi ze tu nejde videohovor :’( :’( :’(

    Odpovědět

  39. Thumb up 0 Thumb down 0 barbora
    4.5.2013 v 22:10

    Dobry den , potrebuji poradit , v hlavnim menu , jak jsou ikonky zprawy ,markplace atd ,se mi rozdelilo pod abecedni seznam.a newim jak to dat zpet ,newim otom ze bych tam neco zmackla,moc dekuji

    Odpovědět

      Thumb up 0 Thumb down 0 Anonym
      19.9.2013 v 10:09

      přidržet rst na dané dlaždici jste zkoušela ? :O

      Odpovědět

      Thumb up 0 Thumb down 0 Anonym
      19.9.2013 v 10:09

      Přidržet prst na dané dlaždici jste zkoušela ? :O

      Odpovědět

  40. Thumb up 0 Thumb down 0 dasa.soukupova
    30.8.2013 v 01:51

    dobry dem mam telefon Nokia lumia 925 a sekl se my nejde vubec nic snim co prosim mam sim delat ani vypnout nejde dekuji

    Odpovědět

      Thumb up 0 Thumb down 0 Anonym
      19.9.2013 v 10:08

      Zkuste vypínací tlačítko stisknout až po deset či patnáct sekund . Nebo s tím jednoduše jděte do servisu ;)

      Odpovědět

  41. Thumb up 0 Thumb down 0 Anonym
    19.9.2013 v 10:07

    Mobil mám už téměř rok . Jsem téměř spokojen. A to jsem dosud měl tlačítkové BlackBerry

    Odpovědět

  42. Thumb up 0 Thumb down 0 LOL2000
    20.9.2013 v 09:36

    Takže jsem vydržel a dnes jsem L800 koupil za 4 litry.

    Odpovědět

  43. Thumb up 0 Thumb down 0 Stefan
    7.1.2014 v 14:32

    Ahoj koupil jsem si kabel na flesku tak zvany SanDisk ze mohu stahovat filmi nebo posilat CV ale nefunguje to muzete mi nekdo poradit,, NOKIA LUMIA 800 jinac slape jen ta baterie ta to fak nezvlada tak nasel elektru nahradni zdroj nabijeci baterii a funguje ze 13h prodlouzim o dalsich hodin, popripade dejte vedet.

    Odpovědět

  44. Thumb up 0 Thumb down 0 Borek
    21.1.2014 v 21:23

    Dobry den,
    mam Nokii Lumia 800 s W 7.5 jde u telefonu ovladat velikost dlazdic(okenka)?

    Odpovědět

      Thumb up 0 Thumb down 0 Lukáš Grygarčík
      21.1.2014 v 23:52

      Dobrý den,

      ke změně velikosti dlaždic je potřeba aktualizace na verzi operacního systému WP 7.8, kde je při delším podržení dlaždice možné vybrat si obvykle ze tří velikostí.

      Odpovědět

  45. Thumb up 0 Thumb down 0 Honza
    12.2.2014 v 21:27

    Ze začátku se mi líbila ale hned po prvním připojení skrz aplikaci zune jsem byl naprosto znechucen. Ne jednou se mi stalo že mi vymazala některé soubory ale po posledním USB připojení jsem přišel o celou diskografii o velikosti více než 7GB. Na závěr chci jen potvrdit to že některé věci prostě nefungují.

    Odpovědět

  46. Thumb up 0 Thumb down 0 Miloš
    23.2.2014 v 13:36

    Dobrý den,
    chci se zeptat, jestli někdo nevíte proč mi telefon nereaguje při volání, v tu chvíli s ním nemůžu nic dělat. Poraďte prosím co mám dělat, děkuji.

    Odpovědět

  47. Thumb up 0 Thumb down 0 Iveta
    20.5.2014 v 21:17

    Dobrý den,
    vůbec mi telefon nereaguje na připojení k PC. V minulosti mi to šlo. Teď bohužel nejsem schopna veškerá svá data dostat kamkoli. Nejede bluetooth PC. Kabel ale funguje, normálně mi nabíjí baterku i přes PC, takže v kabelu chyba nebude. A v PC taky ne, protože jsem zkoušela x počítačů.. nevíte co s tím? Samozřejmě kartu nemá, takže sem zoufalá. S továrím nastavením také žádná změna..díky moc za radu

    Odpovědět

Přidat komentář

Recenze LG G3: Pořádná trefa do černého!

recenze

Recenze LG G3: Pořádná trefa do černého!

22. 6. 2014  |    |  diskuze (33)

Supersmartphone od LG má pořádně našlapanou výbavu a přitom stojí výrazně méně, než kterákoliv zavedená konkurence –…

Průměrný Android dnes stojí polovinu iPhonu

článek

Průměrný Android dnes stojí polovinu iPhonu

18. 2. 2014  |    |  diskuze (8)

Androidí telefony jsou často srovnávány s iPhonem od společnosti Apple. Zajímavé srovnání průměrné ceny za jedno prodané…

Nejočekávanější mobily roku 2014. Na co se těšit?

článek

Nejočekávanější mobily roku 2014. Na co se těšit?

9. 1. 2014  |    |  diskuze (27)

Rok 2013 je za námi. Stojí za to se podívat směrem vpřed, co nás čeká v roce…

7 důvodů, proč se vyplatí koupit smartphone z Číny

článek

7 důvodů, proč se vyplatí koupit smartphone z Číny

17. 12. 2013  |    |  diskuze (61)

Čínské telefony se postupně dostávají do celého světa. Co vede lidi k tomu, že dají přednost „Číňanovi“…

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu, včetně nepodporovaného 4.1 Jelly Bean

návod

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu, včetně nepodporovaného 4.1 Jelly Bean

23. 11. 2012  |    |  diskuze (94)

Nestihli jste si do 15. srpna stáhnout Flash Player z obchodu Google Play? Nevadí. Existuje jednoduchá možnost,…

Applu unikly fotky nahých celebrit, které možná znáte. Proč?

článek

Applu unikly fotky nahých celebrit, které možná znáte. Proč?

DNES  |    |  diskuze (0)

Stovky fotek a dokonce videa nahých celebrit používajících cloudové úložiště iCloud od Applu se dostaly na internet.…

Sony Xperia E3 se představí po boku Xperií Z3 a Z3 Compact

spekulace

Sony Xperia E3 se představí po boku Xperií Z3 a Z3 Compact

DNES  |    |  diskuze (1)

Veletrh IFA 2014 v Berlíně se rychle blíží a očekávají se mnohé zajímavé novinky. Co se stánku Sony…

iPhone 6 detailně ze všech stran a po boku iPhonu 5S

článek

iPhone 6 detailně ze všech stran a po boku iPhonu 5S

DNES  |    |  diskuze (3)

9. září je synonymem očekávání pro fanoušky Applu, ale také pro celou mobilní veřejnost. Očekává se totiž…

Předpremiéra: Nová Xperia Z3 Compact na oficiálních fotkách

článek

Předpremiéra: Nová Xperia Z3 Compact na oficiálních fotkách

DNES  |    |  diskuze (0)

Sony představí Xperii Z3 Compact až zítra, už dnes se však můžete podívat, jak bude vypadat. Na…

Nejtenčí smartphone? Rekord má opět Čína, a to 5,15 mm!

článek

Nejtenčí smartphone? Rekord má opět Čína, a to 5,15 mm!

DNES  |    |  diskuze (2)

Čínský výrobce smartphonů Gionee se proslavil zejména svými tenkými kousky, z nichž se nejvíce proslavil model Elife…