Mobilizujeme.cz

Nokia C5-03 – recenze pokračovatelky modelů 5230 a 5530

8. 2. 2011  |  recenze  |  autor:

Nokia C5-03 je omlazená 5230 se zajímavějším designem. Recenze Nokia C5-03 se zabývá zpracováním telefonu, dotykovým rezistivním displejem, operačním systémem Symbian, multimediální výbavou a zajímavými funkcemi. Nokia se rozhodla nasadit ještě nepohřbený starý Symbian, což je pro telefon jednou ze špatných zpráv.

Mobilní telefon Nokia C5-03 do recenze zapůjčil e-Shop Nokia.

Nokia C5-03 je stylová, relativně levná, dotykovka, se zajímavou multimediální výbavou. Výrobce osadil telefon 3,2“ dotykovým rezistivním displejem, starší verzí OS Symbian 5th edition, 5 Mpx fotoaparátem bez autofocusu, GPS s Ovi mapami a podporou rychlých dat. V prodeji je hned několik barevných variant, z nichž vyniká limetková, černá a bílá.


Nokia C5-03 – oficiální fotografie černé a limetková verze

Základní parametry – Nokia C5-03

Rozměry 106 x 51 x 13,8 mm
Hmotnost 93 g
Displej LCD, rezistivní, rozlišení 360 x 640 px, 16 milionů barev, úhlopříčka 3,2“
Paměť 128 MB RAM, 40 MB vnitřní + paměťové karty microSD až 16GB
Operační systém Symbian S60 5th Edition
Fotoaparát 5 Mpx (2592 x 1944 px), nahrávání VGA videa s 15 snímky/s
Obsah balení uživatelská příručka, baterie, nabíječka, USB kabel, klasická pecková sluchátka s 3,5 mm konektorem Jack, 2GB microSD karta
Cena a dostupnost , od ledna 2011

Krátké postřehy z testování Nokie C5-03:

Co se nám líbilo: kompaktní pevné plastové zpracování, standardní 3,5 mm konektor Jack a microUSB, podpora rychlých dat včetně Wi-Fi, GPS s doživotními Ovi mapami a navigací, podpora až 16GB microSD karet, kancelářské funkce, nabíjení telefonu 2 mm konektorem i microUSB.

Co se nám nelíbilo: rezistivní dotykový displej, mastný lesklý zadní kryt, mnohdy zpomalený systém, fotoaparát bez autofocusu.

TIP: Pro podrobné parametry telefonu Nokia C5-03 navštivte katalog mobilů.

Obsah balení: dle zaběhlého schéma

Už se stalo pravidlem, že telefony Nokia nacházíme ve tmavě modré krabici, většinou se stejnými rozměry, pouze s rozdílným potiskem. Nejinak tomu je u modelu C5-03. V balení se nachází nabíječka s 2 mm konektorem, zkrácený USB kabel, pecková sluchátka, 2 GB microSD karta, návod a záruční list.

Vzhled a konstrukce: plastová elegance

V prodeji se objevuje celá paleta barevných verzí telefonu – Lime Green, Graphite Black, White Lilac, White Aluminium, Aluminium Grey. My jsme pro redakční test zvolili konzervativní černou verzi Graphite Black, na které bohužel zásadním způsobem ulpívají otisky prstů na zadním lesklém krytu.

Konstrukce telefonu se jeví docela pevně a nevrže. Zadní kryt tak nelze příliš snadně sejmout, je potřeba použít síly. Je to daň za pevnou nevrzající konstrukci. Provedení s oblými hranami je moderní. Nokia umístila konektory a tlačítka dle očekávání, tj. na spodní hraně pouze 2 mm konektor pro připojení nabíječky a mikrofon, na pravém boku tlačítka hlasitosti a zámek displeje, na horní hraně 3,5 mm konektor Jack, microUSB port a otvor pro poutko. Levý bok je nevyužitý.

Zadní kryt má orámovaný otvor pro 5 Mpx fotoaparát, na spodním okraji jsou pak prořezy reproduktoru. Pod krytem je dostupný slot na microSD kartu, naopak slot na SIM kartu je až pod baterií, a tak její výměnu vždy předchází vypnutí přístroje.

Displej a ovládání: rezistivní displej a stylus nikde

Nokia si dovolila do telefonu instalovat dotykový rezistivní 3,2“, jehož ovládání je pohodlnější hrotem (stylusem), případně nehty. I prsty to však lze obstojně. Displej má rozlišení 360 x 640 px a zobrazuje 16 milionů barev. Ovládání je vcelku přesné, avšak občas mohou uživatele odradit požadované dvojkliky na tlačítko (různě v menu). Pro automatické přetočení obrazu na šířku displeje je zabudován akcelerometr (pouze na levý bok). Chybí proximity senzor pro uzamknutí displeje při přiblížení k uchu (aby nedošlo k nechtěnému ukončení hovoru).

Zarazila mě poměrně špatná čitelnost na přímém slunci, a to i při zvolení maximální hodnoty jasu. Ten se přitom nedá regulovat automaticky, chybí senzor jasu. Pro ochranu displeje bych doporučil nějakou folii, jelikož po dvoutýdenním testování byla folie od výrobce značně opracovaná, a to jsme s telefonem zacházeli opravdu slušně.

Baterie a výdrž: tisícovka i zahřeje

V telefonu je uložena baterie s označením BL-4U a kapacitou 1000 mAh. Nabíjení baterie je možné prostřednictvím 2 mm konektoru, který má nabíječka v balení, nebo také microUSB kabelem skrze počítač nebo nabíječku s takovým zakončením. Výdrž při hovorech udává výrobce na 11,5 hodin v sítích GSM, 4,7 hodin v sítích 3G. Pohotovostní doba telefonu údajně až 25 dní, přehrávání videí až 7,5 hodiny a hudební produkce až 35 hodin. Tyto maximální hodnoty jsou však nereálné, v případě aktivního využívání se výdrž telefonu pohybuje řádově mezi třemi až čtyřmi dny.

Prostředí telefonu: dotykový veterán Symbian

Nokia C5-03 vsadila na prověřený dotykový Symbian S60 5th Edition (v9.4), který svého času bodoval v prvních dotykových výrobce, modelech 5230, 5530 či 5800. Ostatně, stále tyto telefony patří k nejprodávanějším, alespoň na českém trhu. Stojaté vody tak rozvíří model C5-03, který konceptem a výbavou zapadá zhruba někam mezi modely 5230 a 5530. Tomu odpovídá i operační paměť RAM 128 MB a procesor ARM11 s 600 MHz. Výčet parametrů doplňuje vnitřní paměť 40 MB a slot na microSD kartu s podporou až 16 GB karet. Od výrobce je ve slotu umístěna 2 GB karta.

Domovskou obrazovku vyplňuje několik nadefinovaných funkcí, což je standardně nabídka přidání důležitých kontaktů přímo na pozadí plochy, které se dají rychleji kontaktovat, přijaté emaily, vyhledávání WLAN a ve spodní části obrazovky pak čtveřice přednostních ikon pro rychlé spuštění a odkazy na numerickou klávesnici a kontakty. Naopak na horním okraji displeje se zobrazují hodiny, aktuální profil telefonu, operátor, signál, zmeškané události a stav baterie. K rozmístění prvků nemám námitky, protože si lze většinu z nich navolit přesně dle svých požadavků. Po uzamknutí displeje a stisknutí tlačítka pro uzamčení se ukazují hodiny, datum a profil. Odemčení telefonu se provede stiskem tlačítka na displeji.

Do menu se dostáváme středovým hardwarovým tlačítkem pod displejem, které slouží také jako posuvník o pozici zpět. Menu sestává z matice 3 x 4 ikon, přičemž tento počet ani není dovršen. Logicky uspořádané aplikace lze samozřejmě přesouvat (Volby/Organizovat). Při spuštění několika aplikací vždy platí, že lze mezi nimi přepínat podržením středového tlačítka. Aplikace se sami neukončují, je třeba vždy danou aplikaci ukončit volbou konec.

Rychlost a odezva systému je proměnlivá, záleží na množství zároveň spuštěných úkonů. Obecně však platí, že s několika méně náročnými aplikacemi telefon na rychlosti neztrácí. Více mi vadí neustále překliky (rezistivní displej) nebo nutnost potvzení dvojklikem. Pokud přecházíte na telefon např. z OS Android, pak vás jistě zarazí pomalá instalace aplikací, her a celkově systému, s tím už se ale u Nokie nic dělat nedá, tak to je.

Telefonování a zprávy: přehlednost, jednoduchost

Tradičně dobře vychází telefony Nokia v oblasti správy kontaktů. Sekce kontaktů zobrazuje kromě čísel v telefonu či na SIM kartě také Ovi Chat přátele a nadefinované skupiny. Kontakt je lehce dohádatelný zadáním počátečních písmen. U nového kontaktu je celá řada informací včetně dodatečného přidání několika dalších čísel, webových adres, poznámek, funkcí, atd. Samozřejmostí je také fotografie a specifický vyzváněcí tón. Kontakty se mohou řadit podle příjmení či jména. Synchronizace kontaktů s Ovi účtem a záloha přes Ovi Suite je mnohdy nepostradatelnou součástí.

Zprávy se strukturně řadí podle zvoleného bodu, čímž může být datum, odesílatel, předmět nebo typ zprávy. Na přehlednosti by přidalo řazení do konverzací dle odesílatele. Takové řešení chybí. U zpráv je vždy ikonka informující o zobrazení zprávy či jejím neotevření a po celou dobu se v pravém horním rohu objevuje ikonka dopisu, která upozorňuje na nepřečtené zprávy. Dotykem na pravý horní okraj displeje lze vyvolat nabídku, která ukáže počet přijatých SMS zpráv, zmeškaných hovorů a volby připojení (dostanete se rychle do nastavení připojení).

Mezi zprávami figurují emailové účty, které tradičně fungují spolehlivě, s automatickou aktualizací nebo s manuálním vyžádáním a v podstatě uživateli nabízí přijatelný komfort při nutnosti odpovídat na emaily během cestování či mimo klasický počítač. Psaní zpráv je možné na softwarové klávesnici v režimu na výšku i šířku displeje, případně ručním psaním znaků na displeji. Součástí zpráv mohou být přílohy (odesláno formou MMS) a omezení u telefonů Nokia je 600 kB na MMS (operátoři však povolí jen 300 kB).

Fotoaparát: snímky pěkné, videa horší

Autofocus si telefon musí zasloužit, řekla si Nokia, a tak u téměř každého nového modelu tuto podstatnou funkci fotoaparátu sebrala. Pak je jedno, zda má fotoaparát 3 či 8 Mpx, kvalita je bídná, trpí především ostrost fotografií. Nokia C5-03 má 5 Mpx fotoaparát, který pořizuje i video v rozlišení VGA (640 x 480 px, 15 snímků/s). Hardwarové tlačítko fotoaparátu bychom hledali marně, a tak je jediným možným způsobem stisk tlačítka na displeji.

V nastavení nalezneme volby pro samospoušť, vyvážení bílé, kontrast, expozici, ostrost, velikost fotografie, přiřazení pozice pomocí GPS, zvuk snímání, složku ukládání či název fotografií a videí. Zatímco absenci LED blesku bychom dokázali odpustit, autofocus citelně ubírá na kvalitě fotografií, které nejsou zaostřené.

Zkušební fotografie – Nokia C5-03

Multimédia, hry, aplikace: klasika beze změn

Nokia C5-03 má co nabídnout především v oblasti multimedií, ať už propracovaným hudebním přehrávačem, tak nabídkou aplikací či her na Ovi obchodě, podporou sociálních sítí a dále také GPS s Ovi mapami a internetovým prohlížečem. Bohužel se jedná o roky stejný koncept bez sebemenších změn, inovací, proto uživatel nebude vždy zcela nadšen.

Začněme u hudebního přehrávače, který se nachází ve složce nazvané souhrně hudba, kam spadá také rádio, podcasting, hudební galerie, hudba Ovi a Shazam. Hudební přehrávač si škatulkuje soubory dle interpretů, alb, žánrů, skladatelů a vytváří seznamy skladeb dle přání. Podcasting využijete v případě, že si rádi poslechnete nějaký konkrétní zdroj z internetu (zadáním odkazu). Přehrávání skladeb obnáší zobrazení obrázku alba, dobu od začátku a do konce skladby. Navolit si lze ekvalizér, a to z několika stylů či vytvořením vlastního. Hraní náhodně a s opakováním je samozřejmostí.

Rádio si každopádně poslechneme až po připojení sluchátek, která slouží jako anténa. Po prvním spuštění se rádio nabídne s vyhledáním stanic. Nechybí funkce RDS pro zobrazení informací o daném rádio a AF pro automatické vyhledání vhodnější frekvence. K uložení stanic je připraveno dvacet pozic.

Výrobce nepřibalil žádnou hru, proto rovnou doporučuji navštívit Ovi obchod, kde jsou některé zdarma stažitelné jiné za poplatek. Bídně to vypadá i s aplikacemi v telefonu, kde lze nalézt např. Amazon pro snazší zakoupení předmětů, přehrávač RealPlayer či aplikace Climate Mission, upozorňující na potřebu recyklace.

Organizační a datové funkce, GPS: doživotní navigace zdarma

Nokia C5-03 je na tom z hlediska datové výbavy takřka ideálně. Přenosy přes operátora zastupuje GPRS, EDGE a HSPA, s rychlostmi stahování až 10,2 Mb/s a odesílání až 2 Mb/s. Wi-Fi (802.11 b/g) (WEP/WPA/WPA2) s podporou UPnP a Bluetooth verze 2.1 zastupují bezdrátové spojení. Výčet uzavírá microUSB port pro připojení k počítači. Webové stránky můžete procházet v prohlížeči Safari, který Nokia už několik let neomylně do chytrých telefonů vkládá, případně si stáhnout např. Operu Mobile či Mini. Safari v sobě má implementovánu i RSS čtečku, disponuje funkcemi pamatování hesel, historií či oblíbenými stránkami.

Mezi kancelářskými funkcemi se nalézá správce souborů, slovník, poznámky, kalkulačka (s vědeckými funkcemi), záznamník, převodník a tradičně i balík Quickoffice, sloužící k zobrazení dokumentů Microsoft Office 2007, včetně grafů v Excelu či podporou ZIP složek. Nutná je registrace před prvním spuštěním. Samostatně jsou umístěny hodiny s opakovanými budíky a kalendář s připomínáním. Přes Ovi účet si lze synchronizovat kontakty či důležité body v kalendáři.

Slávu telefonu zachraňuje GPS s Ovi mapami (verze 3.04) a bezplatnou doživotní navigací, která z telefonu dělá plnohodnotnou navigaci se vším všudy. Stačí si jednoduše přes Ovi Suite stáhnout do telefonu vybrané státy a pak už se jen směle nechat navigovat, bez nutnosti být připojen k internetu pro určení pozice či načtení map. Aktuálně jsme v Nokii C5-03 měli verzi map 3.04. Své umístění můžete sdílet s přáteli, nechat se navigovat při jízdě autem nebo i pěšky, vybírat další specifika tras a v neposlední řadě vyhledávat cokoliv potřebujete nejen ve vašem okolí.

Závěr recenze telefonu Nokia C5-03

Od telefonu Nokia C5-03 jsem očekával zhruba podobné možnosti, jaké nabízí starší modely 5230 a 5530, což se splnilo. Oproti nim telefon v podstatě nepřináší nic nového a je spíše takovým osvěžením v portfoliu relativně levných dotykovek. Přednosti bych viděl zejména v GPS s plnohodnotnými mapami a navigací, podpoře rychlých dat a kancelářských funkcích. Zklamáním je pro mě fotoaparát bez autofocusu, bezesporu horší rezistivní displej a naprosto neinovativní OS Symbian s mnohdy nedostatečnou RAM pamětí 128 MB. Reputaci si telefon napraví kompaktním provedením, standardním 3,5 mm konektorem Jack a výdrží baterie.

Aktuální cena Nokia C5-03 v českých e-shopech: (Zdroj: Heureka.cz, ) . Po kliknutí na název telefonu můžete rovnou vybrat eShop, kde telefon požadujete zakoupit a zkontrolovat jeho dostupnost.

Pokud bych si měl pořídit levnou dotykovku, podíval bych se i po jiných značkách, především pak u Samsungu, nabízející za podobnou cenu dotykáče s OS Android a srovnatelnou výbavou. Jen ta navigace a mapy nebudou třeba vždy fungovat offline a zdarma.

Nokii C5-03 si můžete zakoupit na eShopu Nokia.

kvalitní zpracování chybí autofocus
standardní konektory rezistivní displej
datová výbava zpomalené reakce
GPS a Ovi mapy
výdrž

Témata:, ,

Diskuze k článku (112 komentářů)

  1. adis002
    8.2.2011 v 06:41

    rezistivní displej za tu cenu? :D no to snad né

    Odpovědět

      Leeeee
      25.7.2011 v 10:34

      Na jednu stranu je rezistivní displej stařeček, ale na druhou – mám telefon hlavně na telafonování a psaní sms a na rezistivním displeji se mi píše 100x lépe než na kapacitním

      Odpovědět

      ivuska
      13.9.2011 v 17:31

      prosim kde najdu u nokie C5 03 volbu, abych si prijate soubory mohla ukladat rovnou na pametovou kartu a ne do telefonu??dekuju

      Odpovědět

      Dan
      14.11.2011 v 22:06

      Myslíte ž si mám koupit tuto nokii nebo Samsung galaxy mini ? co je pro mě lepší ?

      Odpovědět

        Honza
        19.11.2011 v 12:14

        No tak ségra má tuhle nokii a já mám Samsung galaxy mini.. rozhodně mi přijde lepší Samsung hlavně kvůli Androidu.. Nokie mi příjde někdy pomalejší..

        Odpovědět

  2. Verča
    18.2.2011 v 20:07

    Chtěla jsem se zeptat, jestli je velký nedostatek, když mobil nemá autofocus? díky :)

    Odpovědět

      tomas
      18.2.2011 v 22:39

      absencia autofocusu sposobuje to ze, fotak nedokaze zaostrit na blizke objekty. Teda napr. pri foteni textu je text rozostreny a takmer necitatelny. Od 1 – 3 metrov by absencia autofokusu uz nemala hrat rolu.

      Odpovědět

  3. Ivana
    4.3.2011 v 08:05

    Zdravím, chtěla bych se zeptat na telefon Nokia 5230. Nevíte prosím někdo jak se tam nastavuje, aby se soubory odesílané přes bluetooht ukládaly na paměťovku a ne na telefon? Nemůžu to nikde najít a nejde mi přes bluetooth nic přijmout =( děkuji za odpověď!

    Odpovědět

  4. Peter Csicsay
    10.3.2011 v 20:32

    uz len android OS a kupim si ho
    no dobre ked dosluzi p500 Optimus One (kupeny na zaklade super recenzie a spokojny uzivatel :D )

    Odpovědět

  5. Tereza
    11.3.2011 v 21:47

    Dobrý den,
    ráda bych se zeptala, zda je všeobecně lepší tato Nokia C5-03 nebo HTC Wildfire?
    Děkuji.

    Odpovědět

  6. Katka
    13.3.2011 v 09:52

    Dobrý den,
    dostala jsem nový felefon NOKIA C5 03 a nejde mi vypnout zvonění budíku a upomínek, když mám zamčenou klávesnici. Lišty na displeji nereagují, budík lze pouze odložit červeným vypínacím tlačítkem. Klávesnice v průběhu zvonění nelze odemknout. Můžete mi prosím poradit???

    Odpovědět

      MIchal
      17.3.2011 v 18:52

      cau musis po tom displeji prejed smerem jak ti ukazuje ta cervena lišta (zleva do prava)

      Odpovědět

        Šárka
        7.6.2011 v 19:19

        Ahoj, nevíš náhodou,jak odesílat přes Bluetooth hudební soubory?Máme ten telefon nový a když najedu na skladbu, není tam položka Odeslat, přitom ho v nápovědě uvádějí…Díky za radu

        Odpovědět

          MIchal
          7.6.2011 v 19:36

          cau nedavno jsem to též zjistil s mob. me hudba posilat nejde ale prijmam to jak zjinych mob. i z pc snažím se na to přijíd snad každy den a porad nvm jak

          Odpovědět

          Berny
          29.6.2011 v 16:32

          Ahoj za ten budík velké diky na to jsme taky nemohl prijit jak se vypne. a hudebni soubor se posila jednoduse stací kdyz na tom co chces poslat podrzis prs soubor zezelená a otevre se nabídka odeslat odstranit prejmenovat atd. cau

          Odpovědět

            KuroSora
            4.11.2012 v 22:11

            A nestačí místo prsu prst? Na veřejnosti se může někdo stydět… :D

        Markéta
        28.6.2012 v 14:32

        Čau prosím tě mohl by jsi mi poradit s pár věcma okolo nokie c5-03?Nemáš třeba skype?Můj skype je Markéta Říhová

        Odpovědět

        michaela
        26.5.2013 v 11:53

        Dobrý den.potřebovala bych poradit jak se dostanu v c5-03 do pamětove karty?Hledam a porad nic.mohl by jste my prosim napsat na muj email dekuju

        Odpovědět

  7. Vašek
    18.3.2011 v 16:27

    Zdravím prosim Vás jak zruším na telefonu nokia c5-03 ikonu vyhledávání WLAN nebo-li nalezeno WLAN.

    Odpovědět

      Viking
      13.4.2011 v 11:13

      to by me taky moc zajimalo
      jde to jen zmenou domovske obrazovky, ale potom zmizi i zkratky

      Odpovědět

        Sisa
        27.7.2011 v 00:18

        Jde to, já to tam již nemám, ale už nevím, jak buď jak píše Viking a nebo tu ikonu podržet (jak u více položek, se kterými chcete něco udělat) a ukáže se nabídka…odstranit atd. Pokud budete mít cestu do Olomouce, tak v Obchodním centru Haná je rohový obchůdek Nokia a je tam takový tichý borec, co tomuhle telefonu rozumí, tak můžu vřele doporučit… kdybych na to přišla, jako že se snažím, ale nějak mi to nejde, tak to sem dopíšu…

        Odpovědět

  8. robert
    10.5.2011 v 20:38

    Po pul roce používání se rozřádkoval displej.V záruční opravně záruku neuznali a požadují 800 Kč.je to prý mechanické poškození,i když žádná závada na telefonu se nejeví.Byljsem 12 let této značce věrný ale již nikdy NOKII !!!!U simense se toto stalo a uznali to

    Odpovědět

      den..
      26.5.2011 v 13:25

      to se stalo u nokie c5 03 ???? prosila bych odpovedet

      Odpovědět

  9. Štěpán
    15.5.2011 v 22:53

    Zdravím, věděl by tu někdo jak se docílí toho, aby se stažené a dále nainstalované aplikace do vnitřní paměti mobilu dále instalovali pouze na vyměnitelnou paměť? Nabídka je velká, ale vnitřní paměť malá. V návodech o tom nic napsáno není.

    Odpovědět

  10. robert
    26.5.2011 v 18:48

    Odpověd pro den byla to Nokia 5230

    Odpovědět

  11. Hoffka
    27.5.2011 v 20:15

    Zdravíčko, postahovala jsem si z internetu haldu nových themes na tento typ telefonu, uložila na kartu….ale v telefonu tu nic tam nic…poraďte kde či jak to tam najít? V motivech je pouze tradiční light/dark

    Odpovědět

      Zuza
      28.5.2011 v 20:48

      Ahoj, mě se stalo něco podobného. Z PC jsem si je uložila také na kartu do instal. souboru, pote jsem je aplikovala,samy se uložily do motivů v galerii, ale z těch motivů už nejdou smazat. Takže ty co nechci tam mám protože nevim jak je odstranit. Poradíte někdo? zumari@seznam.cz díííky

      Odpovědět

        Hoffka
        28.5.2011 v 21:04

        už se mi povedlo je zprovoznit, ale též nevim jak smazat ty, co se mi nelíbí

        Odpovědět

          Zuza
          28.5.2011 v 21:11

          Pokud na to přijdete, ozvete se ju? díky moc

          Odpovědět

        David
        12.8.2011 v 13:54

        musis to nejprve naistalovat ty temata a pak si je vyberes ve slozce themes a ty co uz se ti nelibi tak musis zase odinstalovat ale nevim kde presne ta slozka k instalaci je:D

        Odpovědět

          Katka
          30.12.2011 v 09:17

          ahojte, taky jsem nevedela jak se zbavit nepotrebnych instalaci, hlavne stazenych temat. Diky Karlovi z jine diskuse vim, se kdyz jdete v nastaveni do spravce aplikaci, dale do instalovanach aplikaci dojdete az k jejich seznamu. Najedete si na tu aplikaci, kterou chcete smazat a pridrzite, objevi se moznosti odinstalovat. Hodne zdaru

          Odpovědět

          makina
          11.2.2012 v 12:08

          Ahoj…taky bych si chtěla změnit motiv…nějaké jsem si stáhla, ale nejdou mi skopírovat na, píšemi to, že mobil nepodporuje daný formát sis

          Odpovědět

  12. Ondra
    29.5.2011 v 15:47

    Pořád nevím, zda si mám koupit Nokii 5230 nebo Nokii C5-03. Prosím, napište mi, který by jste si koupili vy a jaké ma výhody a nevýhody. Díky moc p.s. Cena nerozhoduje, jde mi jen o výhody a nevýhody.

    Odpovědět

      geretty
      28.8.2011 v 21:03

      c5 03

      Odpovědět

  13. Ka.
    1.6.2011 v 17:41

    kupte si nokii C6-01

    Odpovědět

      KarlosS
      30.6.2011 v 06:09

      Ahoj já sem dříve taky chtel c6-01 ale tohle je levnější :D

      Odpovědět

  14. Pepa
    11.6.2011 v 13:49

    Mohl by mi nedko poradit jak posilat pisnicky?? poradte prosim npiste kdyztak na email: N1oB3@seznam.cz

    Odpovědět

  15. Ivet
    17.6.2011 v 10:36

    Chtěla bych se zeptat když u Nokie c5-03vložím pamě.kartu tak kde to najdu co v ní mám uložené??nemůžu to nikde najít

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      17.6.2011 v 10:54

      Dobrý den, v menu si nalezněte aplikaci správce souborů, ve které uvidíte i obsah na paměťové kartě.

      Odpovědět

  16. cv
    18.6.2011 v 10:56

    ahoj plati sa za gps alebo nie?

    Odpovědět

  17. michal
    27.6.2011 v 21:49

    Dobrý den, mám takový „debilní“ dotaz.. Má tento telefón smajlíky?? Díky za reakci.

    Odpovědět

      Sisa
      27.7.2011 v 00:19

      Též jsem nenašla…

      Odpovědět

        Márty
        13.8.2011 v 08:16

        Smajlíky má,při psaní smsky klikněte na takové ty tři čárky,naběhne tabulka,klikněte na vložit emotikonu a naskáče vám fůra smajlíků :-))

        Odpovědět

          wejaa
          14.8.2011 v 20:56

          ať hledám jak hledám nemůžu najít :( uz jsem z toho zoufala…jak je to možnýý??

          Odpovědět

          Márty
          15.8.2011 v 16:34

          Fakt tam sou,pokud máte telefon Nokia C5-03 sou tam,vedle zelené fajfky pro potvrzení sou tři bílé proužky pod sebou klikněte na ně a dejte vložit emotikony… :-)

          Odpovědět

          Liduš
          12.10.2011 v 17:19

          Mám stejný problém…smajlíky jsem taky nenašla….3 čárky jsem našla na první pohled,ale žádné vložit emotikony tam napsáno není…jen vložit symbol…. :(

          Odpovědět

          Liduš
          12.10.2011 v 17:25

          taky jsem smajlíky nikde nenašla-v těch třech čárkám tam žádné vložit emotikony nemám psané,jen vložit symbol … já chci smajlíky :o( :o(

          Odpovědět

      Liduš
      12.10.2011 v 22:03

      jaj,dneska jsem psala,že smajlíky nemám….jedinej problém byl v tom,že jsem měla na telefonu zastaralý software,tak jsem ho aktualizovala a ejhle,smajlíci jsou na světě… :) takže těm,co jsem říkala,že smajlíci nejsou se dodatečně omlouvám…a těm,co je nemají radím aktializaci softwaru přes stránky nokia

      Odpovědět

        Pavlína
        11.11.2011 v 12:29

        Smajlíky se mi rovněž objevily až přes aktualizaci telefonu, ale nešla mi spustit jen přes mobil, musela jsem ho připojit k PC.

        Začínám ten telefon nesnášet, několikrát denně při čemkoliv se mi zobrazuje hláška že mám málo paměti na C, ať odstaním soubory. Chápala jsem to ve chvíli kdy jsem měla asi 2000 sms a spoustu fotek, ale od té doby jsem vymazala minimálně 5MG a pořád se mi tam ta hláška ukazuje. Nevíte někdo co s tím? Jednou jsem někde objevila že používám obě paměti, jak pevnou, tak i kartu. Díky moc.

        Odpovědět

  18. Lenka
    5.7.2011 v 20:26

    Prosím radu.Dcera dostala k narozeninám mobil Nokia C5 – 03 ,ale bohužel zatím je s něj spíše neštastná než štastná.
    Ať chce udělat cokoliv tak ji napíše vždy nedostatek paměti , vymažte data z C:
    Data nám vymazat nejdou ,když to připojíme k pc ,tak to vymažeme ,ale stejně se nikam nepřipojí ,nikam nedostane.Včem děláme chybu???Ani hudbu si nepřehraje

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      5.7.2011 v 20:28

      Dobrý den, v takovém případě se rovnou obraťte na autorizovanou prodejnu a servis, kde by vám s telefonem měli pomoci toto vyřešit. Náš testovaný telefon toto rozhodně nedělal. Vypadá to na nedostatek operační paměti.

      Odpovědět

      David
      12.8.2011 v 13:57

      to si budete muset nechat prehrat softwer protoze ten co tam mate je zastaralí a nestíha na tu malou pamet a doporucoval bych si i poridit pametovou kartu a ukladat data na pametovou kartu on potom ten telefon je takovy zabrzdeni kdyz jede bez karty

      Odpovědět

  19. Rossinka
    9.7.2011 v 12:00

    Dobrý den,koukám tady na vaše statusy a někdo píše,že je s tímhle mobilem spokojený a někdo zase ne.Tak se chci zeptat jestli je hodně zpomalený když si třeba chcete otevřít obrázky nebo další aplikace a jestli je internet v mobilu zdarma,protože nám říkali že není :( .Nemůžu se rozhodnout jestli si ho mám koupit nebo ne.Prosím poraďte mi..:)

    Odpovědět

  20. John
    10.7.2011 v 21:43

    Zdravím,
    chtěl bych se zeptat jak je to u aplikací s QT či tak něco.. chtěl bych moc aplikaci PUPPY TALK, ale pořád mi to píše něco s QT.. prosím o radu :(

    další dotaz.. proč hru nemůžu ovládat jen pohybem? Telefon přece má pohybový senzor?? Díky

    Odpovědět

  21. anonim
    13.7.2011 v 13:13

    Prosím o radu
    nokii c5-o3 mám již týden a pořád jsem nezjistil jak můžu posílat hudební soubory a rovněž jak je vymazat
    předem děkuji

    Odpovědět

      Márty
      13.8.2011 v 08:20

      Otevřete si místo kde je máte,na soubor který chcete smazat nebo poslat přidržte prst a vyběhne okno a tam všecko máte.. :-)

      Odpovědět

        Lucie
        24.9.2011 v 21:17

        jééé patří vám mé VELIKÉ díky, celý den jsem jak debil hledala a zkoušela jak se tam dostat (vymazat nebo odeslat) a nešlo mi to :DD takže moc díky ;)

        Odpovědět

  22. :(
    13.7.2011 v 13:14

    dobrý den mohu se zepta jak se dají vymazat videa
    děkuji

    Odpovědět

      Sisa
      27.7.2011 v 00:23

      Menu – Správce souborů – C:Paměť telef.- Videoklipy – Volby – Odstranit

      Odpovědět

  23. Ondřej
    18.7.2011 v 10:08

    Zdravím..prosím o radu, nejde mi otevřít ovi obchod, vždy se to načítá a potom se objeví- operaci nelze dokončit kvůli chybě…:( nevíte někdo co s tím? děkuji

    Odpovědět

      David
      12.8.2011 v 13:57

      musis mit pristup na internet jinak se tam nedostanes

      Odpovědět

  24. Marian
    20.7.2011 v 13:53

    Nejsem v tom zběhly,tak se ptám: Na PC jsem připojený na internet přez kabelovou televizi.Jde se připojit na internet na tento telefon přez počítač? Jestli ano,jakým způsobem? Jde mi o to,že bych při surfování přez tento chytrý telefon,ušetřil na el.energii.I když by to bylo méně praktické.

    Odpovědět

      David
      12.8.2011 v 13:58

      jde to musis mit cd od mobilu a pripojit telefon jako modem :D

      Odpovědět

  25. Terka
    21.7.2011 v 11:48

    Chtěla bych se zeptat,zda jsou přesouvat aplikace na paměťovo kartu.A pak jestli je mobil pomalý či ne?

    Odpovědět

  26. toflik
    23.7.2011 v 16:37

    Jděte do hudební knihovny, pak všechny skladby, vyberte píseň, chvilku podržte, a pak se vám objeví tabulka, dejte odeslat přes bluetooth (nebo čím chcete a je to. :) Jinak s tímto mobilem jsem nad míru spokojený, koupil jsem ho za 3150,-

    Odpovědět

      Jack.x
      31.8.2011 v 18:57

      Dobry den, prosim poradte na email, kde jste jej za tuto dobrou cenu koupil. Jack.x@seznam.cz

      Odpovědět

  27. Jana
    29.7.2011 v 10:05

    dopbry den, chtela jsme se zeptat chtela bych koupit pritelovi Nokii C5-03 docetla jsme se ze telefon je zpomaleny pri otevirani galerii atd…. tohle spis delaji sony Ericsson kdyz tam je toho hodne tak pak trva nez se neco otevre atd. Ty co uz ho maji tak se vas chci zeotat je to hodne zpomaleny?? dekuji za odpovedi:-)

    Odpovědět

  28. Jana
    29.7.2011 v 10:44

    poradite mi? nokia c5-03 nebo nokia X6

    Odpovědět

      David
      12.8.2011 v 13:59

      rozhodne c5-03 nokie x6 je hodne zasekana a za tu cenu je to hodne spatný mobil :D

      Odpovědět

  29. SNOFFI
    9.8.2011 v 16:18

    Může mi někdo poradit, jestli je možné,aby se uložené skladby na paměťovce zobrazovaly v telefonu stejně jako když si kartu otevřu v PC? Předchozí tel. to uměl a tak jak jsem si nastavila,tak se zobrazovalo. V Nokii C5 je to všechno nasyslený „v jednom sloupci“ – dost nepřehledné. A zda tenhle tel. umí napsat, od koho přišla SMS, píše jen že přijata SMS, předchozí tel. mi psali rovnou od koho. Díky moc

    Odpovědět

  30. Rezinka
    10.8.2011 v 13:22

    Dobrý den chtěla jsem se zeptat jak mam dostat do mobilu skype posilam si to pres ovi obchod a ne a ne to dojit děkuji

    Odpovědět

      David
      12.8.2011 v 14:01

      musis mit pristup na internet jestli chces pres ovi obchod a kdyz neches tak si to musis stahnout na netu ale stejne je to vsechno spoplatneni:D

      Odpovědět

  31. lenka
    13.8.2011 v 08:04

    ahoj nevíte někdo jak se zbavit blikající obálky dala jsem do něj sim a hned to začalo díky za odpověd

    Odpovědět

      Márty
      13.8.2011 v 08:24

      čau,musíš jít do zpráv,klikni na Volby-zprávy SIM-a pak stačí když odtamtud jednu smažeš,já smazal všechny

      Odpovědět

        lenka
        13.8.2011 v 08:32

        super díky moc od včerejška co ho mám jsem si nevěděla rady a jak jsi s telefonem spokojen(a) ty?

        Odpovědět

          Márty
          13.8.2011 v 19:33

          Před timhle sem měl nokii 6300 a teď s nokií C5-03 musim říct že sem moc spokojenej,hraje dobře,neseká se,píše se mi na ní dobře…GPS taky dobrá ale nevěděl sem že mi pracuje i s internetem,už sem to vypnul a chvilku dýl trvá než naběhne ale aspoň už je fakt zadarmo,wi-fi taky paráda..a fotky super,sem spokojenej :-)

          Odpovědět

  32. Majka
    3.9.2011 v 15:06

    Ahoj, Nokia C5-03 má vnitřní paměť pouze 40MB, paměťovku sice mám, ale když mi chce někdo nějaký větší soubor poslat přes bluetooth, tak to prostě nejde, protože to píše nedostatek paměti, nešlo by to nějak přeinstalovat aby se mi soubory posílaly přímo na paměťovou kartu? Prosím poraďte, děkuji předem za odpověď. :)

    Odpovědět

  33. jana.lom.
    5.9.2011 v 17:05

    ahojky,chi se zeptat zda jde nejak vypnout nebo zrusist hlasoví zaznam,pripichnu si sluchatka do mobilu a chi poslouchat pisnicky,ale misto toho se mi kazdou sekundu ukazuje prosim mlute uz mi to leze na nervy a nevim jak to vypnout ci odstranit.Budu rada za kazdou radu diky

    Odpovědět

  34. .Adél.
    7.9.2011 v 11:20

    Ahoj, potřebovala bych radu- včera mi telefonek přišel a jsem spokojená,ale už se vyskytl problém – v telefonu mám paměťovou kartu ( obsah balení ) , zprvu bylo v še v pořádku,ale najednou mi telefon říká,že není paměťovka přítomná,ale stále je v pžístroji. Neměl by pro mě někdo radu?? Děkuji

    Odpovědět

      Vass
      28.11.2011 v 11:11

      U této nokie se občas stane, že paměťová karta ztratí kontakt ve slotu. Stačí otevřít zadní kryt vysunout a zasunout kartu. Při zasouvání je třeba ji pořádně! domáčknout nehtem, ucítíte takové zaklapnutí(aretaci). Dost často jsem viděl, že tam ta karta byla jen zasunutá, ale ne na doraz.

      Odpovědět

  35. Karolína H.
    24.9.2011 v 22:12

    Dobrý den, chtěla jsem pochválit recenzi velice mě pomohla, ale ještě jsem se chtěla zeptat jestli se zprávy ukazují jako chat kde se zobrazují najednou v jedné konverzaci odeslané sms i doručené nebo jestli jsou zvlášť? Děkuji

    Odpovědět

  36. Verča N.
    28.9.2011 v 11:15

    Hezký den,

    chtěla jsem se zeptat, proč když si zapnu GPS tak pokaždé se mi s tím zapne i internet. Přitom v nastavení v mapách mám internet offline. Moc díky za radu.

    Odpovědět

      Vass
      28.11.2011 v 11:16

      v menu aplikace je moje skupina moje poloha(nebo tak nějak) a tam v nastavení je možno žaskrtnout metodu GPS. odšktněte A-GPS a nechte jen GPS. Standardně je nastaveno v mobilu používání A-GPS, což je zpřesňování a zrychlování detekce pohohy GPS ve spolupráci s internetem (stahování almanachu). Takže určení polohy bude trochu pomalejší, ale zase nebudete platit za data (pokud nemáte paušál).

      Odpovědět

  37. Pavel.K
    30.9.2011 v 18:33

    Dobrý den neví někdo prosím vás ,jestli jdou pojmenovat složky na pam. kartě tak,aby byli vidět při otevření prohlížeče obrázků? Děkuji

    Odpovědět

  38. Eva B
    9.10.2011 v 15:18

    Dobrý den. Dole na disp. jsou 4 ikony, ktere si mohu vybrat. Ale potrebovala bych jich vice. Jde to pridat nebo mam smulu a musim si vystacit jen se 4mi pozicemi?? Diky

    Odpovědět

  39. fido
    27.10.2011 v 21:42

    Dobrý den.Zajímalo by mě jak je to u c5 03 s GPS.Pořád se chce připojovat ještě přes net.Bez připojení k netu je teda nefunkční?

    Odpovědět

      Kezalb
      18.12.2011 v 13:34

      Ahoj.Musíš v nastavení(znázornuje kluč vľavo dole) v odstavci internet ,pripojenie nastaviť offline.Potom to funguje bez pripojenia

      Odpovědět

  40. Barmanka
    8.11.2011 v 12:27

    Zdravím příznivce mobilu nokia c5 03:-)
    Mám jeden problém.Jak chci najet na mobilu na internet,tak se mi pořád objevuje WLAN a najede mi WIFI co mám v práci.Nejde mi prostě najet na internet T-mobile a mám ho aktivovaný díky za odpověď a radu :-)

    Odpovědět

  41. Lenka
    9.11.2011 v 18:19

    Jak je možné, že v PC si upravím trasu na Ovi mapy a po synchronizaci s mobilem se mi objeví trasa úplně jiná? navíc po dálnici, přestože mám v mobilu nastaveno – nepl.trasy

    Odpovědět

  42. Sonina
    9.11.2011 v 19:07

    Mám problém. Koupila jsem si nokii C5 03 a pořád mi to píše :nedstatek paměti k vykonání operace, nejdříe odstraňte některá data.Poraďte prosím někdo děkuji moc.

    Odpovědět

      Monika
      25.6.2013 v 16:34

      Snofru: pamat nemas plnu uloznu, ale zaplna sa ti ramka. Predpokladam, ze obcas nevypinas telefon. nemas toho moc nainstalovaneho co by sa po starte spustalo? Asi casto pouzivas vstavany prehliadac hudby, videa, obrazkov, nokia web prehliadac. Ono to uklada aj nahlady obrazkov. Pouzivaj radsej aplikacie tretich stran. Vmaz vyrovnavaciu pamat web prehliadaca a dlhym stlacenim menu sa prepni do task managera a nieco zavri.

      Dobry den,
      doporučím paměť uvolnit prostřednictvím Správce souborů (Menu > Aplikace > Kancelář > Spr. Souborů). Data můžete přenést na paměťovou kartu nebo do počítače.
      Odstraňte také přijaté zprávy el. pošty ze schránky Přijaté, uložené webové stránky, kontaktní informace, poznámky z kalendáře, nepotřebné aplikace zobrazené v aplikaci Správce aplikací a instalační soubory (SIS nebo SISX) aplikací, které jste nainstaloval.

      Dobrý den, pravděpodobně se bude jednat o telefon Nokia? Pokud ano je možné telefon obnovit do továrního nastavení a pamět tím uvolnit(pozor je potřeba zálohovat veškerá data telefonu) kód pro Symbianové Nokie *#7370#(zadat jako když chcete telefonovat) bezpečností kód je standardně 12345. A telefon se testartuje(reset trvá déle než běžné zapnutí a je potřeba mít naplno nabitou baterii)

      Pomuze zarucene format ale potom si doinstaluj aplikace znova,rucne.Nepouzivej vyvolani zalohy pres OVI nebo PC suite.Ze zalohy pouzi maximalne kontakty,zpravy,fotky ale ne nastaveni.Mne tohle pomohlo.

      Odpovědět

  43. Sonča
    19.11.2011 v 22:00

    zdravím chci se zeptat když odděláte zadní kryt drží vám v mobilu baterka a nebo vám hned vypadne mě to totiž tak dělá prosím o odpověd díky

    Odpovědět

      Vass
      28.11.2011 v 11:17

      Baterie obecně v nokiích nižších řad jsou dost „na volo“. A tedy rády vypadávají.

      Odpovědět

  44. Jaromír
    22.11.2011 v 10:25

    Dobrý den,
    koupil jsem si Nokii C5-03 a vůbec mi s ní nejde telefonovat – kdykoliv chci někomu zavolat, jednou zazvoní a mobil se sám restartuje… někdo má nějakou zkušenost, či nápad, co s tím?
    Děkuji

    Odpovědět

      Vass
      28.11.2011 v 11:18

      napadá mě je pořádně nabitá baterka ? Pokud ano, pak reklamace.

      Odpovědět

  45. Katka
    30.12.2011 v 09:26

    zdravim,kdyz si poslu od nekoho pres bluetooth jakykoliv soubor, automaticky mi prijde jako sms, navic po jednom, nejde poslat vic souboru zaraz, jak jsem byla zvykla u Sony Ericsson, tam to slo rovnou ulozit na kartu. Neznate nekdo figl zda to jde u nokie? Diky moc.

    Odpovědět

  46. Iveta
    4.1.2012 v 11:55

    Ahoj, právě jsem si nainstalovala nejnovější software a ty smajlíky ve zprávě stále nemám. :(

    Odpovědět

  47. daniel
    5.2.2012 v 20:36

    prosim vas mohli by jste mi poradit,jak zrusit hlasove prikazy pri zpusteni napr. Radia? Dek uju

    Odpovědět

  48. Tomáš
    7.2.2012 v 10:14

    V obchodě mi řekli k tomuto telefonu nefunguje navigace bez přístupu k internetu. Zde jsem se dočetl, že určit polohu lze a to zapnutím offline. Ptám se tedy, bude tento telefon fungovat jako „hodnotná“ navigace v autě bez přístupu k internetu ??? Děkuji za odpověď. Tomáš

    Odpovědět

  49. Pavla
    14.2.2012 v 18:14

    Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat, jestlipak ten šílený systém jde přeinstalovat na něco použitelnějšího? Podle webu http://www.nokia-c5-03.cz by to jít mělo, ale návod tam bohužel nemají :(

    Odpovědět

  50. Jana
    12.3.2012 v 09:56

    Dobrý den,
    nelze mi přes WIFI odesílat emaily,přijímat ano.Jak správně nastavit odesílání emailu, už zkoušela různé varianty zatrhnout a pořád nic :-( Děkuju Jana

    Odpovědět

  51. Luděk
    20.3.2012 v 20:10

    Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestly jde na tomto telefonu vypnout vibrace při dotyku na obrazovku !

    Odpovědět

  52. Lucie
    11.4.2012 v 10:34

    Dobrý den, tato nokie se mi docela líbí. Jaký jiný dotykový telefon bych si mohla pořídit, když mám gelové nehty? Většina jich reaguje na dotek prstu a jak si je mám kroutit s nehty?

    Odpovědět

  53. iva
    23.4.2012 v 12:29

    prosim vas, proc se mi nezobrazuje na displeji datum, mam ho zadany a nic..a take jestli jde nastavit kdyz mi prijde sms, abych videla na displeji od koho je?Dekuji

    Odpovědět

  54. Hilary
    7.5.2012 v 19:42

    nevíte zda jde nastavit,když mi přijde sms aby se mi hned ukázalo jméno od koho je? Děkuji za odpověď.
    Jinak s nokii jsem nadmíru spokojená ;)

    Odpovědět

  55. jindra
    20.8.2012 v 19:08

    Tento mobil opravdu nebrat, nedal sem na negativní ohlasy na tento telefon a ted toho těžce lituju. Nokii C5-03 mam 3 měsíce za tu dobu jedna reklamačka (displej nereagoval na dotek)-opraveno. A ted opět na novo a to pouhy 1 měsíc po předešle opravš:-(…radši běžte do samsungu, HTC nebo i sony er. ale Dotykvou Nokii nee!!..

    Odpovědět

      Marcelinda
      20.5.2013 v 04:18

      No.., tak to mame stejnej problem… Ja nevim co s tim….??? Kolik stala tra oprava..?

      Odpovědět

  56. Blanka
    16.9.2012 v 19:37

    Dobrý den,mám dotaz ohledně smajlíků.I když jsem provedla aktualizaci v mobilu,smajlíky stále nemám.Stejný dotaz už tu je,ale nebylo na něj odpovězeno.Moc díky za radu.

    Odpovědět

  57. Pavel
    29.12.2012 v 13:59

    Ahoj,mám Nokii c5-03 a nejdou mi videa na intertenu např. youtube.Poradil by mi někdo nějaký flash player?Popřípadě odkaz ke stažení. DĚKUJI :)

    Odpovědět

  58. Marcelinda
    20.5.2013 v 04:40

    Dobry den, mam problem… Vcera jsem si postela hudbu v Nokia C5-03 najednou jsem vypla hudbu a uz tel. nesel odblokova…, no z niceho nic prestal fungovat displej.. Dekuji za odpoved. :)

    Odpovědět

  59. Monika
    25.6.2013 v 16:31

    Tieto rady som našla ohladom nedostatku pamati, hladala som ich pretože ked som chcela isť na net tak mi vypisovalo nedostatek paměti k vykonaní operace nejdříve odstraňte některa data.

    Dobry den,
    doporučím paměť uvolnit prostřednictvím Správce souborů (Menu > Aplikace > Kancelář > Spr. Souborů). Data můžete přenést na paměťovou kartu nebo do počítače.
    Odstraňte také přijaté zprávy el. pošty ze schránky Přijaté, uložené webové stránky, kontaktní informace, poznámky z kalendáře, nepotřebné aplikace zobrazené v aplikaci Správce aplikací a instalační soubory (SIS nebo SISX) aplikací, které jste nainstaloval.

    Dobrý den, pravděpodobně se bude jednat o telefon Nokia? Pokud ano je možné telefon obnovit do továrního nastavení a pamět tím uvolnit(pozor je potřeba zálohovat veškerá data telefonu) kód pro Symbianové Nokie *#7370#(zadat jako když chcete telefonovat) bezpečností kód je standardně 12345. A telefon se testartuje(reset trvá déle než běžné zapnutí a je potřeba mít naplno nabitou baterii)

    Odpovědět

  60. nwm
    15.1.2014 v 15:35

    dobrý den, chcu se zeptat, když někomu volám tak on mě slyší ale já ho ne musím si zapnout reproduktor abych ho slyšel.. nevíte kde je chyba? prosím napište e-mail: joklson@seznam.cz
    Děkuji;)

    Odpovědět

Přidat komentář

Jak vybrat telefon v roce 2016, nezapomeňte na těchto 5 věcí

Jak vybrat telefon v roce 2016, nezapomeňte na těchto 5 věcí

18. 4. 2016  |    |  diskuze (35)

Technologie mobilních telefonů, dnes bychom spíše řekli smartphonů, se každým měsícem, každou tiskovou konferencí, posunují kupředu. Je tedy zcela běžné,…

Recenze Huawei Mate 8: dokonalý po všech směrech (exkluzivně)

Recenze Huawei Mate 8: dokonalý po všech směrech (exkluzivně)

12. 2. 2016  |    |  diskuze (60)

Hledáte to nejlepší na poli superphabletů? Tak už dál nemusíte. Huawei Mate 8 je přímo mistrovským dílem, ze kterého čiší…

7 vlastností, které má údajně přinést iPhone 7

7 vlastností, které má údajně přinést iPhone 7

9. 11. 2015  |    |  diskuze (31)

I když iPhony 6S a 6S Plus jsou na trhu jen krátce, tak se již příznivci této značky těší, co přinese…

Recenze Honor 7: reparát na výbornou

Recenze Honor 7: reparát na výbornou

25. 10. 2015  |    |  diskuze (15)

Nový přístroj z dílny odnože značky Huawei opět nabízí skvělý poměr ceny a výkonu. K tomu návdavkem i několik velmi praktických zlepšováků…

Recenze Lenovo Vibe Shot: Levná stylovka mezi fotomobily

Recenze Lenovo Vibe Shot: Levná stylovka mezi fotomobily

12. 8. 2015  |    |  diskuze (38)

Lenovo vyrobilo s trochou nadsázky smartphone, který nemá konkurenci. Kdo jiný totiž přináší stylový fotomobil a ještě k tomu za…

5 funkcí, které už dnes na mobilu nikdo nepotřebuje

5 funkcí, které už dnes na mobilu nikdo nepotřebuje

6. 8. 2015  |    |  diskuze (44)

Před lety se podle nich rozlišovaly jednotlivé kategorie mobilních telefonů a připlácely se za ně tisíce korun. Dnes byste je…

7 aplikací, které zázračně fungují, ačkoliv byste to možná nečekali

7 aplikací, které zázračně fungují, ačkoliv byste to možná nečekali

25. 5. 2015  |    |  diskuze (3)

Mezi aplikacemi, které využíváme každý den, se často objevují unikáty vypadající, jako by byly z jiného světa. Když většina uživatelů…

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu

23. 11. 2012  |    |  diskuze (128)

Nestihli jste si do 15. srpna 2012 stáhnout Flash Player z obchodu Google Play? Nevadí. Existuje jednoduchá možnost, jak Flash…

Čtečka oční duhovky zaujala inženýry z Apple

Čtečka oční duhovky zaujala inženýry z Apple

DNES  |    |  diskuze (1)

Pravděpodobně pro nikoho již není překvapení, že nový Samsung Galaxy Note 7 dostane tolikrát propíranou čtečku oční duhovky. Jak by…

Druhý Android od BlackBerry na nových snímcích

Druhý Android od BlackBerry na nových snímcích

VČERA  |    |  diskuze (2)

Na oficiálním webu BlackBerry se krátce objevily oficiální snímky chystaného druhého smartphonu značky s Androidem, modelu Neon. Firma je sice…

Šílenství pokračuje. Hru s pokémony už si stáhlo 75 milionů lidí

Šílenství pokračuje. Hru s pokémony už si stáhlo 75 milionů lidí

VČERA  |    |  diskuze (1)

Jedná velká letní mánie. Jinak se uvedení hry Pokémon Go nazvat nedá. Mnoho nachozených kilometrů a nevraživé pohledy některých kolemjdoucích…

Samsung projekt dream: Galaxy S8 s displejem pro VR

Samsung projekt dream: Galaxy S8 s displejem pro VR

VČERA  |    |  diskuze (2)

Nejen fanoušci jihokorejské značky se nyní soustředí hlavně na představení Samsungu Galaxy Note 7, ovšem poté se naše pozornost přenese…

Modulární LG G5 u prodejců zlevňuje o téměř 6 tisíc korun

Modulární LG G5 u prodejců zlevňuje o téměř 6 tisíc korun

VČERA  |    |  diskuze (3)

Letošní vlajková loď od LG se opravdu moc dobře neprodává. Někteří prodejci tak modulární LG G5 zlevnili o téměř 6…

Google Mapy mají nový vzhled i oblasti zájmu

Google Mapy mají nový vzhled i oblasti zájmu

VČERA  |    |  diskuze (0)

Google Mapy získávají nový vzhled v rámci aktualizace, která je nově k dispozici pro PC i mobilní aplikace. Nabízejí „čistější…

iPhone 7 se letos možná bude "jmenovat jinak"

iPhone 7 se letos možná bude „jmenovat jinak“

VČERA  |    |  diskuze (0)

Spekulace kolem nadcházející již deváté generace iPhonu stále neutichají, ba naopak, s blížíčím se zářijovým představením nových iPhonů pro rok…

Číňané odemykají iPhony a iPady. Vyšel jailbreak pro iOS 9.3.3

Číňané odemykají iPhony a iPady. Vyšel jailbreak pro iOS 9.3.3

VČERA  |    |  diskuze (0)

Operační systém od Applu je s každou další verzí stále sofistikovanější, plynulejší a obsahuje více a více nových funkcí, proto potřeba…

Přepnout na mobilní zobrazení