Mobilizujeme.cz

Huawei Ascend G300 – recenze překvapivého low-endu

13. 6. 2012  |  recenze  |  autor:

V dnešní recenzi se dozvíte, jak moc se povedl Huawei Ascend G300, který balancuje na pomezí low-endu a střední třídy a který má za úkol udělat čáru přes rozpočet u konkurence.

Kapitoly článku:

» Úvod, technické parametry, obsah balení
» Design a konstrukce, baterie, výdrž
» Displej a ovládání, prostředí, telefonování a zprávy
» Hudební a video přehrávač, GPS navigace, aplikace, výkon
» Fotoaparát, organizační a datové funkce, zhodnocení

Aktuální cena Huawei Ascend G300: (zdroj: Heureka.cz)

Huawei se nedávno rozhodl, že přestane prodávat své telefony skrytě pod jmény operátorů a začne je nabízet přímo pod svojí vlastní značkou. A jak to tak vypadá, své rozhodnutí vzal pěkně od podlahy.


Huawei Ascend G300 v černém a bílém provedení

Huawei Ascend G300 se svojí papírovou výbavou řadí do střední třídy, posuďte sami. Jednojádrový procesor je taktovaný na 1 GHz a s během systému / aplikací mu pomáhá grafický čip Adreno 200. Operační paměť dosahuje kapacity 512 MB RAM a vnitřní úložiště pojme 2 GB vašich dat.

K tomu výrobce přidává slot na microSD kartu až do kapacity 32 GB. IPS displej dosahuje úhlopříčky 4” a rozlišení WVGA (480 x 800 px), 5 Mpx fotoaparát umí ostřit a má přisvětlovací diodu. K tomu připočtěte cenu atakující hranici 4 tisíc korun a vypadá to, že před sebou máme mobil střední třídy za cenu low-endu. Ne vše je ale růžové, jak se zdá, a já se Vám v následujících řádcích recenze pokusím nastínit, proč tomu tak je.

Základní parametry – Huawei Ascend G300

Rozměry 123 x 63 x 10,5 mm
Hmotnost 140 g
Displej dotykový (kapacitní, multi-touch), IPS, rozlišení WVGA (480 x 800 px), 16 milionů barev, úhlopříčka 4“
Procesor a paměť 1 GHz procesor Qualcomm
512 MB RAM, 2 GB vnitřní a microSD karty až 32 GB
Operační systém Android 2.3 Gingerbread + nadstavba Huawei
Fotoaparát 5 Mpx (2592 x 1952 px), autofocus, blesk, nahrávání WVGA videa
Obsah balení návod, baterie, nabíječka, stereo headset, datový USB kabel
Cena a dostupnost 4 000 Kč, 2. čtvrtletí 2012

Krátké postřehy z testování Huawei Ascend G300:

Co se nám líbilo: notifikační dioda, správce přenesených dat přímo od výrobce, příjemně padnoucí tvar telefonu do ruky, někdy překvapivý výkon

Co se nám nelíbilo: vzhled rozhraní a dodaných aplikací, špatné videosekvence, pomalá nadstavba výrobce, špatně reagující senzory pod displejem, použitá starší platforma a z toho vyplývající některé omezení

TIP: Pro podrobné parametry telefonu Huawei Ascend G300 navštivte katalog mobilů.

Obsah balení: standardní minimum

Jelikož se Huawei snaží stlačit cenu telefonu co nejníže, obsah balení logicky byla jedna z položek, kde se dalo ušetřit, ale popořadě. Ascend G300 je zabalen v malé krabici, po vzoru ostatních výrobců. Horní strana krabice zobrazuje telefon samotný s malým upozorněním, že se jedná o systém od Googlu. Zadní strana je téměř prázdná, pouze obsahuje stručnou charakteristiku přístroje a logo Androida. Uvnitř balení najdeme USB kabel s microUSB koncovkou a nabíječku, respektive adaptér do zásuvky na USB, dobrý to zvyk, poslední dobou, čím dál tím většího množství výrobců. Dále jsou v krabičce přítomná klasická sluchátka do uší s mikrofonem a s 3,5 mm Jack koncovkou.

Bohužel, sluchátka jsou opravdu nekvalitní a k tomu jsou to klasické pecky. Tedy tvrdé plastové něco, co si máte strkat do uší. Myslím, že by se koncová cena téměř nezměnila, kdyby výrobce zařadil podstatně pohodlnější in-eary. Na druhou stranu, Huawei nemusel do balení sluchátka dávat žádné, jak můžeme vidět u některé levnější konkurence.

Jako poslední najdeme na dně krabičky malý a stručný návod. Pokud vynechám titěrnost písma, které může lidem se slabším zrakem regulérně činit problémy, návod mě minimálně pobavil tím, že samotný text k ovládání telefonu se nachází na patnácti malých stránkách a na dalších 11-ti !!! stránkách se nachází výstrahy a bezpečnostní opatření, zřeknutí záruk ze strany výrobce, doporučení Evropské Unie, prohlášení FFC, právní upozornění, ochranné známky, omezení odpovědnosti a další záživné čtení. Obsah balení, pokud to shrneme, tedy odpovídá ceně a ničím nepřekvapil.

Kapitoly článku:

» Úvod, technické parametry, obsah balení
» Design a konstrukce, baterie, výdrž
» Displej a ovládání, prostředí, telefonování a zprávy
» Hudební a video přehrávač, GPS navigace, aplikace, výkon
» Fotoaparát, organizační a datové funkce, zhodnocení

..

Testovaný produkt: Huawei Ascend G300, autor recenze: David Šantora, hodnocení: 5/5
Témata:, , ,

135 komentářů

  1. fop
    13.6.2012 v 10:56

    Ahoj, jen takový malý dodatek k první části recenze a popisu tlačítek – u mého Ascend G300 je tlačítko lupy nahrazeno delším podržením tlačítka pro vstup do kontextové nabídky.. Třeba to tak nebude u všech verzí telefonu, alespoň v mém případě tomu tak ale určitě je..

    Odpovědět

      David Šantora
      13.6.2012 v 11:20

      Dobrý den,

      děkujeme za poznatek, asi to ale bude, jak píšete, v některých verzích přístroje rozdílné, protože delší podržení tlačítka pro vstup do kontextové nabídky v mém případě nijak nereagovalo.

      S pozdravem.

      Odpovědět

  2. Ganimoth
    14.6.2012 v 13:59

    K hram od gameloftu, muzeme jen doufat, ze pridaji podporu tohoto soc (ktery mimochodem NENI postarsi, naopak Cortex-A5 je novejsi nez A8, jen je take levnejsi, pomalejsi a uspornejsi), zacina ho pouzivat cim dal vice vyrobcu a na mnohe dosud nepodporovane hry vykon ma, napr. na youtube je video s plynule bezicim Modern Combat 3 (dotycny upravil build.prop na desire hd).

    Odpovědět

  3. Ganimoth
    14.6.2012 v 14:07

    Jinak co se tyce vypinani wifi v necinnosti, u Huawei to neni poprve, touto „vlastnosti“ disponuje i muj Huawei U8100 a tusim, ze i prosluly Vodafone 845 to dela take.

    Odpovědět

      MartasZLA
      14.6.2012 v 22:21

      Přišel jsem na to jak se tohoto zbavit. Pokud jste v nabídce wi-fi stačí zmáčknout tlačítko menu a je tam možnost podrobného nastavení. Tam lze zvolit že wi-fi nevypínat nikdy.

      Odpovědět

        Saruman
        15.7.2012 v 05:49

        Toto bych naopak považoval za kladnou vlastnost. Můj HTC to dělal taky, po 20 minutách nečinnosti (uživatele) wi-fi vypnul. Po aktualizaci to nedělá, ale zase se mi dvakrát stalo, že jsem omylem nechal wifi zapnutou přes noc a telefon chudák stále hledal sítě, které ani nebyly v dosahu a ráno mě čekalo nepříjemné překvapení v podobě vybité baterie.

        Odpovědět

  4. ErrorJoe
    14.6.2012 v 16:29

    Vypínání wifi v nečinnosti mě taky štve, jediné řešení, na které jsem narazil, je root a úprava build.prop, tam to jde vypnout. Ale to už je pro zkušenější uživatele.
    K záporům bych ještě dodal slabé vyzvánění (které nějakým způsobem řeší oficiální aktualizace, kterou jsem nezkoušel).
    A s přislíbeným ICS to také podle různých vyjádření vypadá všelijak, takže bych na něj asi nespoléhal.

    Odpovědět

      David Šantora
      14.6.2012 v 18:26

      Dobrý den,

      slabé vyzvánění opravdu byl u Ascend G300 problém, jelikož ale výrobce již na začátku našeho testování uvolnil OTA aktualizaci, která toto vyřešila, nezmiňoval jsem vyzvánění v recenzi jako negativum. Update FW tedy doporučuji stáhnout.

      S pozdravem.

      Odpovědět

        ErrorJoe
        15.6.2012 v 09:01

        Spíš jsem to myslel tak, že by možná nebylo od věci upozornit na to potenciální kupce, že si mají hned po koupi aktualizovat FW. Já jsem to vyřešil ne úplně oficiálním B888, kde už jde i vypnout postupné zesilování vyzvánění, ale tento update bych určitě nedoporučoval začátečníkům (asi se tím i přijde o záruku).

        Odpovědět

  5. JayDeeSq
    14.6.2012 v 20:00

    mohl bych se zeptat o jakou verzi či várku se jednalo při testování?podle mě to bude asi jedna z prvních,co sem vypozoroval tak třeba jen na úpravách fotoaparátu jsou 3,takový mizerné fotky se často ukazovaly v recenzích před cca 2měsíci,pak přisly mnohem lepší,fotky zde jsou jakoby mázlé focené přes mlhu,později byly ostřejší a v mém telefonu který mám od včera sou snad ještě ostřejší,ale zase trpí šumem(daň za vyšší ostrost),ale nechápu jednu věc že i na přímý slunce fotí na iso225 nikdy nedá menší,přitom zde máte venkovní fotky na iso100 a i od odstatních uživatelů i z té meziverze jsou venku iso100,což by pak nemuselo tak zrnit,ale nevím jak docílit aby fotil na nižší.jinak pro vyhledávání opravdu funguje delší podržení tlačitka pro nabídku

    Odpovědět

      MartasZLA
      14.6.2012 v 22:26

      Ano s největší pravděpodobností tento telefon jede stále na B884. Tato verze stojí za pendrek. Sám mám B888 a to je už jiná káva:) Klávesy neblbnou, foťák fotí hezky. Jediné so mne štve že se to prostředí při procházení ploch škube…

      Odpovědět

        Filip_Bone
        15.6.2012 v 12:05

        Nahod si tam Launcher třeba go,awd,launcher pro
        nastav si přejíždení ploch na vlastní a dej na 100 a žádnej zásek za 1měsíc používaní sem neviděl :)

        Odpovědět

  6. MartasZLA
    14.6.2012 v 22:23

    Kvalitnější hry zvládá vpohodě bohužel si je člověk musí sehnat neoficiální cestou. Zatzím mám zkušenosti s MC 3, Asphalt 6, Mini Motor Racing, NOVA 2, Shadowgun. Všechny jedou naprosto plynule…

    Odpovědět

      Tomáš
      9.7.2012 v 10:52

      Čau, mohl by jsi mi prosím poradit ,jak instalujes aplikace do Ascent G300? A kde se například dají stáhnout neoficiálně nějaké hry, protože mě celkem štve ,že přes market mi to nejde… :(( Předem děkuji za odpověď.

      Odpovědět

  7. Lucie
    18.6.2012 v 19:34

    Prosím Vás mám dotaz, když mi příjde smska, mobil mi zazvoní, ale nerozsvítí se mi :(. Nevim jak na to, aby se i rozsvítil, poraďte prosím… :( :( :(

    Odpovědět

      fop
      20.6.2012 v 23:01

      U mě se to chová stejně.. asi je to vlastnost..

      Odpovědět

      David Šantora
      21.6.2012 v 10:23

      Dobrý den,

      náš testovací G300 taktéž při přijaté SMS displej nerozsvítil, viděl bych to tedy jako vlastnost, jak píše fop. Na druhou stranu, Ascend G300 má výborně viditelnou notifikační diodu, která po přijetí zprávy začne blikat, což by mohlo být dostatečné upozornění…

      S pozdravem.

      Odpovědět

        Gumajz
        23.7.2013 v 19:01

        Po stažení nějaké z aplikací na sms – Pansi, apod se dá nastavit rozvícení displeje a další volby…

        Odpovědět

  8. BlueDragon
    24.6.2012 v 09:29

    Mobil jsme koupili 22.6. od VF. Ihned si stáhnul aktualizaci, která řeší neduh s malou hlasitostí. S citlivostí dotykových tlačítek nebyl nejmenší problém. Kvalita fotografií je solidní, rozhodně lepší než fotky v recenzi – asi problém verze FW testovaného přístroje. Pravda, už jsem viděl i lepší, je celkem vidět komprese.
    Jestli se někdo obává zmíněných ne-plynulých přechodů mezi obrazovkami, tak ho mohu uklidnit, není to v žádném případě nijak strašné a jako zásadní problém to může vidět jen skutečný hnidopich.
    Přehrávání filmů v MX playeru – některá videa se přehrávači nepodaří přehrát pomocí HW dekodéru, o což se automaticky pokusí, ale je třeba mu vnutit použití SW dekodéru – pak už si tuto informaci pamatuje. Netuším, je-li to problém přehrávače nebo mobilu.

    Odpovědět

  9. punie
    24.6.2012 v 19:30

    Rad bych na herna.net hral hry, ale mam problem se spustenim. Hlasi mi to, ze plugin java nelze nainstalovat. Vite jak na to? ..jestli to vubec u ascend g300 jde.

    Odpovědět

  10. aleksandar
    3.7.2012 v 16:03

    Mám dotaz. Má editor zprav krom qwerty klávesnice i klávesnici klasickou 3×4? Děkuji

    Odpovědět

      David Šantora
      3.7.2012 v 20:45

      Dobrý den,

      ano, Ascend G300 používá klávesnici TouchPal, která velmi jednoduše umožňuje přepínat mezi různým způsobem zadávání, včetně Vámi poptávaného.

      S pozdravem.

      Odpovědět

        Lucie
        25.12.2012 v 12:02

        Dobrý den,
        mohu se zeptat, zda Ascend G300 má i klávesnici qwertz? tj. klasickou českou? Snažili jsme se najít přepnutí, ale nepodařilo se nám.
        Děkuji za pomoc.

        Odpovědět

  11. Katy
    6.7.2012 v 22:32

    Dobrý den…Uvažuji o koupi Huawei Ascend g300 a chtěla jsem se zeptat, jde nějak nastavit,že v případě nepřítomnosti Wifi připojení se mobil nebude připojovat na internet? A ty aktualizace od výrobce jsou zdarma? děkuji za odpověď

    Odpovědět

      David Šantora
      7.7.2012 v 09:18

      Dobrý den,

      datové spojení lze samozřejmě velmi jednoduše vypnout, mobil tedy bude opravdu využívat pouze WiFi. Co se týká aktualizací, tak ty uvolňuje zdarma každý výrobce, tedy včetně Huawei.

      S pozdravem.

      Odpovědět

  12. Ondra
    7.7.2012 v 18:35

    Dobrý den,
    Chtěl bych se zeptat chci si koupit tento mobil a slyšel sem ,že má dost tichý zvuk zvyzvánění.Dá se to něják zlepšit?

    Odpovědět

      David Šantora
      8.7.2012 v 01:38

      Dobrý den,

      tichý zvuk při vyzvánění měla první verze firmwaru. Huawei ale cca před měsícem a půl vydal opravný patch, který je šířen OTA a tento problém opravdu řeší. Stačí tedy po zakoupení zkontrolovat aktualizace, pokud patch Váš mobil mít nebude již při nákupu, okamžitě si jej stáhne.

      S pozdravem.

      Odpovědět

        klára
        26.7.2012 v 16:54

        Ahoj mobil jsem si koupila ted a nevím kde tu aktualizaci najdu…děkuji za radu jak kde a jak aktualizaci stáhnout aby se mi vyznánění zhlasilo

        Odpovědět

        Jirka
        22.12.2012 v 13:44

        Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jak tu aktualizaci nebo ten patch stahnu do telefonu a jakou verzi… celkem mi vadí potichý zvuk… předem děkuji za odezvu :-)

        Odpovědět

        petr
        30.6.2013 v 09:44

        Kdyz tedy stahnu aktualizaci tak tam bude ICS ? A jestli ano jak se chova v telefonu ICS mam sony xperia pro (mk16) a dost my to leze na nervy jak je to spomalene a zasekane s ICS sem nespokojen a nechtel bych udelat chybu i s g 300 dekuji za odpoved

        Odpovědět

          Gumajz
          23.7.2013 v 19:02

          Stačí si potom do ICS stáhnou nějaký launcher, třeba GO, a je po sekání…

          Odpovědět

        Ala
        21.10.2013 v 22:43

        Dobrý večer, můžete mi poradit jaký způsobem to provést aby mi telefon vyzváněl normálně a ne vzrustajícím zvoněním před obnovenim tovarnich dat v telefonu jsem to tam měla a bohužel teď to sotva jde slyšet..kort když někdo jen prozvoní. Děkuji

        Odpovědět

  13. Katy
    7.7.2012 v 18:41

    Dobrý den… Ještě jsem se chtěla zeptat, který telefon je celkově lepší Huawei Ascend G300 nebo Huawei Vision U8850?? děkuji

    Odpovědět

      David Šantora
      8.7.2012 v 01:50

      Dobrý den,

      celkově lepší není ani jeden. Ascend G300 má kvalitnější displej s větší úhlopříčkou, Vision U8850 má pro změnu o něco výkonnější grafické jádro a procesor. Jinak jsou si telefony velmi podobné, vybírejte tedy dle toho, jestli je pro vás důležitější o něco vyšší výkon (Vision U8850), či kvalitnější displej (Ascend G300).

      S pozdravem.

      Odpovědět

  14. Michal Gábriš
    13.7.2012 v 12:07

    Dobrý den,mám dotaz…Telefon mám 4tý den a vše je super až na jednu věc.Jak nastavit plynulý přechod z wi-fi,na mobilní data.Když jsem doma a vydám se ven,stratím se ze signálu wi-fi,tak bez toho aniž bych musel odkliknout to jestli si přeju používat mobilní data,tak telefon vlastně jede offline.V pokročilém nastavení wi-fi,jsem zkoušel už vše,ale je to furt stejný.

    Odpovědět

      David Šantora
      20.7.2012 v 23:23

      Dobrý den,

      měl jsem s mobilem při testování stejný problém, zde bohužel neporadím.

      S pozdravem.

      Odpovědět

        Gumajz
        23.7.2013 v 19:03

        Nelze. To tento typ neumí…..

        Odpovědět

  15. Kateřina
    20.7.2012 v 17:50

    Dobrý den.. chci znát Váš názor ,který z telefonů je podle vás lepší ..
    Huawei Ascend G300 nebo Samsung Galaxy Mini II (S6500) ? Díky za odpověď.

    Odpovědět

      David Šantora
      20.7.2012 v 23:21

      Dobrý den,

      pokud bych měl na výběr z těchto dvou přístrojů, zvolil bych rozhodně Huawei Ascend G300. Má větší a jemnější displej, navíc s IPS technologií, obsahuje diodivý blesk u fotoaparátu, má dobrou výdrž na jedno nabití, silnější procesor vůči Mini II apod. Toto vše hovoří ve prospěch Ascend G300. Pro Galaxy Mini II bych se rozhodl pouze v případě, že bych nutně potřeboval NFC, případně by 4″ displej u G300 byl již moc velký.

      S pozdravem.

      Odpovědět

  16. Dušan
    21.7.2012 v 18:02

    Dobrý den všem.
    G300 mám už 14 dní. Je to můj 1. mobil s droidem. Tlačítka (to mačkání těsně nad nimi) vyřešila aktualizace od vdf na verzi B892. Telefon je po této aktualizaci celkově svižnější a stabilnější. Jsem jím nadšen. Vše mi funguje jak má (a že jsem si nainstaloval, co se dalo). Prostě za ty peníze PARÁDA :-) Dušan

    Odpovědět

  17. Jarda
    24.7.2012 v 19:16

    Dobrý den,
    Mám G300,ale nedaří se příjem souborů pomocí
    bluetooth.Telefon je s jiným zařízením spárován,ale
    nepropojen.Při odeslání souboru např.z PC do telefonu,telefon zobrazí hlášení ,,Potvrďte prosím příjem příchozího souboru z jiného zařízení.“

    Odpovědět

      jirka
      30.9.2012 v 12:16

      Ahoj, už si problém vyřešil? Taky nevím co s tím :-(

      Odpovědět

  18. Petr
    8.8.2012 v 17:37

    Zdravím.Chci se zeptat,zda-li nemáte nějaké aktuální info,kdy Huawei aktualizuje android 2.3 na 4 (nebo 4.1).Mám G300.
    Díky za odpověď

    Odpovědět

      standa
      26.8.2012 v 17:07

      http://androidforum.cz/huawei-ascend-g300-f312.html

      podívej se tady

      Odpovědět

  19. drag
    8.8.2012 v 23:30

    Dobrý den,
    Chci se zeptat, co je lepší, jestli ZTE skate nebo Huawei Ascend G300.
    Děkuji za odpověď

    Odpovědět

  20. Michal
    26.8.2012 v 21:47

    chtěl bych se prosim zeptat, v různých recenzích jsem četl, že by mělo být hodně slabé vyzvánění a horší doty na tlačítkách pod displejem,ale že je možné nějakou aktualizací tohle opravit? je možné, že kdyby se udělala aktualizace na např. na ICS,tak se toto taky odstraní? nepročítal jsem tuto diskuzi, proto se ptám …
    díky za odpověď.

    Odpovědět

      David Šantora
      26.8.2012 v 23:35

      Dobrý den,

      nezlobte se na mě, ale tak si tu diskuzi, případně recenzi přečtěte. Jak vyzvánění, tak špatně reagující klávesy se tu řešili.

      S pozdravem.

      Odpovědět

  21. Michael Žilla
    28.8.2012 v 22:05

    Mám problém zakoupil jsem si přístroj huawey ascend g300
    je rychlí snadný dobře ovladatelný a má 5mgp foťák z bleskem což je u těch to talefonů do 3500,- za kus dost neobvyklé. Nic méně mám problém Hned druhý den se mi v různých částech prahy přerušují hovory hlasitým praskáním asi nějáké rušení . Bohužel v reklamované oblasti je signál stabilní a porucha se nezobrazuje tudíš začarovaný kruh . Oni mi neuznají reklamaci , protože nevidí problém, ale jakmile přijedu na Pankrác Praha 4 opět rušení nastane. A servis na ten to telefon prakticky neexistuje poradí mi tu někdo?

    Odpovědět

      David Šantora
      29.8.2012 v 00:01

      Dobrý den,

      předně, servis na tuto značku samozřejmě existuje. Oficiální servis pro značku Huawei provádí firma Britex, viz. http://www.britex.cz/en-us/servis.aspx . Zkuste příště použít Google. V rámci servisu žádná reklamovaná oblast neexistuje, buď je telefon stabilní, nebo vykazuje vadu. Servis telefon proměří, takže je jedno, jestli mají stabilní signál, nebo ne. Pokud chcete mít jistotu, natočte si vámi uvedený problém na videokameru, pokud možno společně s jiným telefonem, na kterém signál naopak bude, a toto video přiložte třeba na DVD k reklamaci. Nikdo Vám poté nebude moci říct, že problém neexistuje.

      S pozdravem.

      Odpovědět

  22. jan smolicek
    31.8.2012 v 16:28

    dobrý den
    mam g300 asi týden,spokojenost jen výdrž baterie je asi 1 den,jak dlouho by měla vydžet při pruměrnem používání.
    žádné hry nepoužívám,zdá se mi že to žere hlavně přes noc wifi vypínám,které aplikace mužou tak žrát baterii.
    děkuji za info

    Odpovědět

      David Šantora
      31.8.2012 v 17:33

      Dobrý den,

      na váš dotaz je velmi těžké odpovědět, každopádně výdrž 1 den je u smartphonů v dnešní době víceméně, bohužel, standardní. Pro zajímavost, aktuálně testuji LG Optimus 4X a před chvílí jsem ho dal do nabíječky s 4% baterie, přičemž celou noc byl na nabíječce a odpojil jsem ho ráno kolem deváté. Výdrž Vám může snižovat ale defacto cokoli. Synchronizace emailu, sociální sítě na pozadí, widgety na ploše, které na pozadí čerpají data (typicky počasí), aktivní tapeta na ploše, příliš vysoký jak podsvícení, poslech hudby atd. atd. Nelze takto radit. Podívejte se do nastavení, kde máte info o baterii a zde je velmi přehledně zobrazené, co a kolik procent baterie bere. Pak je již jednoduché aplikaci, která baterii nejvíce vytěžuje, nahradit třeba jinou.

      S pozdravem.

      Odpovědět

  23. Březina
    5.9.2012 v 08:10

    Dobry den,
    fuguje na tomto tel.i jina navigace nez datoveho tarifu?
    dekuji za odpoved

    Odpovědět

      David Šantora
      5.9.2012 v 18:00

      Dobrý den,

      není jediný důvod, aby na G300 nefungovala navigace bez datového tarifu, stejně jako na kterémkoli jiném Androidu. Jedna z nejlepších je dle mého mínění tato: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.navigon.navigator_checkout_eu40&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5uYXZpZ29uLm5hdmlnYXRvcl9jaGVja291dF9ldTQwIl0.

      S pozdravem.

      Odpovědět

  24. Březina
    5.9.2012 v 20:24

    Dobrý den,
    dekuji za odpoved. Mel bych jeste jeden dotaz jestli tel. ma klasicke fm radio.
    predem dekuji za opoved
    Brezina

    Odpovědět

      David Šantora
      5.9.2012 v 21:39

      Dobrý den,

      ano, Ascend G300 obsahuje FM tuner. Při používání je nutno mít připojené sluchátka, která fungují jako anténa.

      S pozdravem.

      Odpovědět

  25. Soleilka
    6.9.2012 v 11:58

    Dobrý den, rozhoduji se mezi těmito třemi telefony – Samsung galaxy Gio, Samsung galaxy mini 2 a Ascend G300. Který byste mi doporučil v poměru cena/výkon? Bude se jednat o můj první android.
    Děkuji předem za odpověď

    Odpovědět

  26. Ondra
    20.9.2012 v 00:30

    Dobry den,
    mam dotaz zapne se budík i při vypnutém telefonu?

    Odpovědět

      David Šantora
      20.9.2012 v 21:42

      Dobrý den,

      nezapne. Tento mobil je smartphone a tím pádem je budík v něm prostě software, který funguje v momentě, kdy běží systém, zde Android. A když je mobil vypnutý, systém neběží a tím pádem ani budík…

      S pozdravem.

      Odpovědět

        David
        11.10.2012 v 16:22

        budík se při vypnutém telefonu automaticky pustí, i když je telefon vypnutý musí mít nějakou paměť kvůli času apod. tudíš i budíku. vyzkoušeno mám

        Odpovědět

          Gumajz
          23.7.2013 v 19:06

          To je nesmysl. Budík telefon nezapne, pokud je telefon vypnutý……Nemá jak, je to smatphone, tudíž má OS, a když OS neběží, neběží ani budík.

          Odpovědět

  27. jitka
    20.9.2012 v 11:18

    Dobrý den, s telefonem huawei ascend jsem spokojená, ale stále mě zlobí hledání sd karty.. v galerii mi mizí fotky, co tam mám nebo i písničky a najednou se pak zase někdy objeví.. některé fotky mi ani otevřít nejdou, jsou tam a najednou je ta ikonka tmavá a nejde zobrazit..je to na reklamaci?

    Odpovědět

      Tom
      23.9.2012 v 12:56

      S androidem se teprve seznamuji a měl jsem podobný problém, ale u hudebního přehrávače. Nenašel žádné, nebo jen některé soubory na sd kartě. Zkusil jsem si stáhnout přes google play (obchod play) jiný („Pewramp“) a problém byl tímto přehrávačem vyřešen. Možná by jste měla vyzkoušet jinou aplikaci na prohledávání sd karty. Třeba „Total Commander“, který také používám. Doposud jsem nenašel jediný problém.

      Odpovědět

      Tom
      23.9.2012 v 13:02

      Pokud i s touto aplikací bude problém prohlížet soubory na kartě, v tom případě není něco v pořádku s HW. A to by už na reklamaci bylo.

      Odpovědět

      son
      9.11.2012 v 18:21

      mám úplne rovanký problém, vyriešil to teda total commander alebo ho mám reklamovať?

      Odpovědět

  28. David
    25.9.2012 v 14:30

    Dobrý den,s Ascend G300 jsem spokojený až na jednu velmi zásadní vadu. Stává se, že vypadne ze signálu, aniž by mi to dal vědět (stupeň signálu ukazuje normál). Projevuje se to tak, že když chci někomu volat, hovor je ukončen ještě než se začne vytáčet. U smsky mi to ukáže hlášku odeslání se nezdařilo. Nemusím dodávat, že se mi ani nikdo nedovolá…Po restartu to zase nějakou dobu funguje. Zakoupil jsem ho v půlce srpna a začalo se to projevovat hned, tak jsem ho dal reklamovat. Za 14 dní mi ho vrátili s tím, že tam překopali komplet jednotku, takže jako bych měl fungl nový mobil. Uteklo 14 dní a ejhle, je to tu znovu…Nemůžu si dovolit dát ho reklamovat každých 14 dní, co doporučujete? Jsem první kdo má tento problém? V této diskuzi jsem se o podobném druhu problému nedočetl. Díky

    Odpovědět

      David Šantora
      26.9.2012 v 23:39

      Dobrý den,

      s problémem, co popisujete, jsem se ještě nesetkal. Každopádně, předpokládám že máte oficiální českou distribuci, poté bych tedy šel do servisu znovu. Ideální je k reklamaci přiložit video zachycující danou chybu, poté budete mít důkazy na své straně.

      S pozdravem.

      Odpovědět

        Václav
        14.10.2013 v 15:40

        Zdravím mám ten stejný problém, zdá se mi , že se to stalo po aktualizaci SW .. podařilo se to nějak někomu opravit? děkuji za informace

        Odpovědět

          Erik
          30.11.2013 v 22:11

          Dobry den,

          problem odstrani zaskrtnutie „Pouzivat iba siete 2G“ v nastaveniach „Mobilne siete“

          Odpovědět

      Jana
      26.11.2013 v 21:44

      Ja mam Y300 a problem hned od 1 dna. Presne co popisujete. Odosielam SMS a neodosle,len ze sa nepodarilo vo vystraznom trojuholnika. Chcem volat a hned zrusi ,ani nevytoci…potom zasa chvilu vsetko ide a tak dookola.Po 3 dnoch a vymene sim som ho dala reklamovat.Este uvidim((Za 3 dni poriadne vytocil len mna…

      Odpovědět

        tom
        1.3.2014 v 20:50

        Ahoj, mam ten samí telefon 300 a dělá mi to taky! Vždy, když chci volat hovor byl ukončen. Brácha má taky Huawei 300 adělá mu to taky! Kvalitní mobil fakt..

        Odpovědět

      Petra
      20.3.2014 v 09:04

      Ahojte, dělá mi to taky i příteli, máme Y300. Dávala jsem ho reklamovat, vyměnili prý nějaké komponenty a přeinstlovali software. Měla jsem tam poznámku, že nemám aktualizovat. Chvilku to bylo OK, jenže po nějaké době jsem si blbec stáhla novou verzi a už to jede zase. Reklamace teda nemá cenu. Na jiných fórech jsem našla, že pomáhá jen omezení na 2G sítě, tak si to přepněte a budeme muset vyčkat, než bude nová verze. Jsou tohoto problému plná fóra, takže se to určitě řeší. Jinak jsem s telefonem max spokojená :-)

      Odpovědět

  29. Renata
    26.9.2012 v 14:12

    Dobrý den
    stále se nemohu rozhodnout,zda koupit Samsung Galaxy Ace nebo Huawei Ascend G300.Je pro 11ti letého syna.Fungování her je tedy rozhodující.Ascend má mít rychlejší procesor,
    je to dítěti k něčemu,využije to? Osobně bych se přiklonila k Samsungu,ale nevím
    Děkuji

    Odpovědět

      David Šantora
      26.9.2012 v 23:28

      Dobrý den,

      z vámi vybraných telefonů bych volil Huawei Ascend G300. Kromě toho, že používá novější revizi stejného procesoru jako Galaxy Ace, navíc o 200 Mhz rychlejšího, má taktéž větší operační paměť. Ascend G300 má též podstatně jemnější a větší displej. Navíc, Ascend G300 má mnohonásobně větší vnitřní paměť, kterou má Galaxy Ace hodně malou. I když jdou aplikace přesouvat na SD kartu, nepodporuje to zdaleka každá a navíc je příjemné vědět, že se člověk nemusí s vnitřní kapacitou, kam se právě aplikace instalují, zaobírat. Z těchto dvou za mě tedy Ascend G300. Každopádně, na hry, jak u Galaxy Ace, tak u Ascend G300, ve stoprocentním měřítku musíte zapomenout. Starší architektura nedovolí z Google Play nainstalovat všechny tituly + navíc jednojádro je pro některé tituly již limitující a hry jsou na něm pomalé, trhané, nebo nejdou nainstalovat vůbec. Pokud chcete, aby Váš syn mohl používat svůj Android taktéž jako plnohodnotnou herní konzoli, nevyhnete se vyšším investicím.

      S pozdravem.

      Odpovědět

  30. Jana
    29.9.2012 v 23:07

    Dobrý den, Huawei Ascend G300 mám 4.den a vzhledem k tomu, že nejsem nějak moc technický tip, nedovedu si poradit s nastavením, co se týče aplikace na zesílení zvuku. Potřebovala bych spíše návod jako ,,pro blbečka´´. Stejný problem mam u přehrávání filmů online…nějak nemůžu dohledat nějaký přehrávač. Dříve jsem měla LG KU 990i a ten mi přehrál snad vše…Moc prosím o radu. Předem děkuji.

    Odpovědět

      David Šantora
      30.9.2012 v 07:00

      Dobrý den,

      co myslíte „přehrávání filmů online“ – YouTube? A co myslíte „aplikací na zesílení zvuku“? Přiznám se, že ve Vašem dotazu se ztrácím a přesně nechápu jeho podstatu. Zkuste ho upřesnit, či lépe formulovat. Děkuji.

      S pozdravem.

      Odpovědět

  31. Jana
    30.9.2012 v 21:49

    Četla jsem tu, že v telefonu existuje nějaká aplikace nebo aktualizace, která vyřeší problem s potichým vyzváněním – to nemohu dohledat a v telefonu jsem i nastavila automatické aktualizace… A Pokud přehrávám film na you tube například, scénka hraje nejdél minutu a pak se vypne a nevím kde je problém….Děkuji za odpověď.

    Odpovědět

  32. Nika
    3.10.2012 v 23:09

    Dobrý večer,moc prosím o radu.Vybírám jako velký laik mezi Samsung Galaxy Ace S5830i a Huawei G300.Doposavad jsem měla klasiku,toto bude můj první smartphone.Nejsem nějak náročná,v postatě je pro mne důležité volání,sms,rádio,hudba.Až si někdy říkám,že takový telefon je pro mě škoda,ale když mrknu na trhu na telefony,tak už se stejně jiné nenabízí…a navíc jsme fanynka facebooku,icg i skype.Tak prosím moc o radu.

    Odpovědět

  33. nikola
    22.10.2012 v 22:36

    Chtela bych se zeptat,jestli se nekdo z Vas setkal po aktualizaci na ICS, s tim,ze po spusteni nejake aplikace mizi prime vytaceni z hlavni obrazovky,pridavam to tam treba i 10x denne, nevite nahodou nekdo co s tim?

    Odpovědět

      lol
      5.11.2012 v 22:20

      mam stejny problem

      Odpovědět

      Pam
      9.1.2013 v 15:17

      i ja mam tento problem. nastavim widgety s přimym vytacenim a nez se vzpamatuji jsou pryc.

      Odpovědět

  34. Ondra
    1.11.2012 v 17:23

    Zdravím,uvažuji o koupi G300 a chtěl bych se zeptat na jednu věc.Zajímalo by mě,jestli jde vypnout mobilní internet i WiFi?Abych se nemohl nechtěně připojit na internet (ať normální nebo WiFi),aniž bych o tom věděl,a abych zbytečně neplatil.Předem děkuji

    Odpovědět

  35. Majkl
    9.11.2012 v 08:59

    Zdravím, prosím o radu..Po instalaci android 4.0.3 jsem nenašel možnost jak nastavit ve skupinách kontaktů obrázek skupiny a hlavně vyzvánění pro tuto skupinu..teda pokud je to možné.Díky za odpo.

    Odpovědět

  36. DumbaoCz
    24.11.2012 v 16:48

    Zdravím,mohl by mi někdo prosím vysvětlit jak funguje wifi ?? je to jako internet zadarmo ne co ?? díky za odpoved.

    Odpovědět

      David Šantora
      24.11.2012 v 17:27

      Dobrý večer,

      WiFi je bezdrátové připojení, třeba na internet, který máte doma. Prostě kabel, který vede do stolního počítače, dáte do WiFi routeru a ten poté dokáže připojit, například, další 4 počítače po kabelu a navíc hromadu zařízení bez kabelu. WiFi router jednoduše převádí data, která putují po ethernetovém kabelu, na bezdrátovou komunikaci se zařízeními, které toto umění.

      Doufám, že jsem to nepopsal moc kostrbatě… ;-)

      S pozdravem.

      Odpovědět

        DumbaoCz
        24.11.2012 v 18:13

        to znamená když mám doma kabel do pc a dám to do toho wifi routeru tak mužu zadarmo na internet ?

        Odpovědět

          David Šantora
          24.11.2012 v 20:00

          Ano… Respektive, budete využívat váš domácí internet, který ale stejně již zaplacený máte…

          Odpovědět

  37. DumbaoCz
    24.11.2012 v 18:16

    a google play a adroid market je zadarmo ?

    Odpovědět

      David Šantora
      24.11.2012 v 20:01

      Android Market již neexistuje. Přejmenoval se na Google Play. A ano, samotný obchod je zdarma přístupný, pouze jsou na něm některé aplikace placené, jiné zdarma. Ale to již máte napsané u každé z nich.

      Odpovědět

        DumbaoCz
        25.11.2012 v 07:50

        Moc díky.. :)

        Odpovědět

  38. desperado
    30.11.2012 v 15:04

    Dobrý den nemůžu se rozhodnout mezi huawei ascend g300 a nokia lumia 610 který telefon je podle vás lepší?Telefon budu používat spíše na internet a hry.

    Odpovědět

  39. David
    3.12.2012 v 20:31

    ahoj chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte proč po updatu na androidu na verzi 4….. si přístroj při připojení k PC a následné odpojení nepamatuje nastavené zvuky z hudby?
    předem děkuji za odezvu

    Odpovědět

      ondra
      8.4.2013 v 00:28

      Dobrý den,
      dělá mi to taky.Nepamatuje si to protože se dlouho načítá karta SD.Taky mě to otravuje.

      Odpovědět

        Gumajz
        23.7.2013 v 19:10

        Protože se připojujete přes kabel. Odstraní to připojování přes WiFi. Připojením přes kabel se totiž odpojí karta, a tím spadne toto nastavení.

        Odpovědět

  40. Daška
    5.12.2012 v 10:51

    Dobrý den, G 300 mám doma třetí den, zatím se s ním tak nějak seznamuji. Nemůžu přijít na to, jak nastavit obrázek volajícího (aby se zobrazil na obrazovce telefonu). Zatím mám fotografie jen na boku seznamu kontaktů. Děkuji za radu. Daška

    Odpovědět

  41. Martin
    5.12.2012 v 21:34

    Zdravím … je tady toho plno a docela se to tady pere ohledně + a – … chtěl bych se optat zda nová verze androidu (FW) .. tak bych se chtěl optat co vše se napraví a co například může pokazit

    Odpovědět

  42. Leonek
    8.12.2012 v 06:55

    Zdravím,G300 mám týden a zajímalo by mě jestli se dá změnit styl písma na choco coco jako u Samsungu nebo comics.Děkuji za info,popř. prosím o radu jak to nainstalovat.Leoš

    Odpovědět

  43. Honza
    13.12.2012 v 19:41

    Po nainstalovani opravneho balicku a aktualizace na ndroid 4 asi po tydnu pouzivani opet tiche vyzvaneni mam chut ten mobil zahodit.Mate nekdo stejnou zkusenost?Jinak po vsech jinych strankach je supr.

    Odpovědět

  44. ondro
    17.12.2012 v 21:53

    mam prosbu chcem sa spytat preco mi nechce prehravat vsetke filmy v telefone proste niektore mi prehra a niektore nie mi napise ze subor nie je mozne otvorit co mam robit aby mi to prehralo

    Odpovědět

  45. Jonys
    24.12.2012 v 01:11

    Zdravim, byl sem na si zalyzovat a stahnul jsem si aplikaci alpinereplay pro skitracking a po nekolika jizdach, kdy byl telefon vystaven nekolika stupnum pod nulou (v kapse a neoprenovem obalu) zniceho nic prestal fungovat. Jednoduse se vypnul a mozna i uplne chcipnul. Nejde zapnout, nenabiji se, proste exitus :)…. tak nevim jestli je to spatnou baterkou nebo uplne necim uplne jinym. Ma nekdo podobnou zkusenost treba i s jinym telefonem? diky moc

    Odpovědět

      Leneas
      7.9.2013 v 14:51

      Dobrý den,
      stalo se mi úplně něco stejného. Večer jsem telefon nechal na stole a ráno už nefungoval. A ani nabíjení ani zapnutí nic nefunguje. Našel jste nějaké řešení před tím než to zanesu do servisu?
      Díky,

      Odpovědět

  46. Hanka
    28.12.2012 v 20:40

    Dobrý večer, mám dotaz ohledně odstranění přednastavených kontaktů, když píšu sms nebo mms. Pokud jsem jim již jednou zprávu poslala, automaticky se mi tam nabízejí. Jak tyto kontakty odstranit? Díky

    Odpovědět

  47. Dominika
    5.1.2013 v 18:22

    Dobrý deň..prosím vás poradte mi ide o huawei ascend Y 200 vibil sa mi úplne až sa mi vypol tak som ho dala nabíjať nechala som ho do 20 % a chcela som ho zapnut,lenze on mi stále len ukazoval že sa zapína a nič ani mi neukázalo heslo Sim kartu proste len stále že sa zapína skúsila som ho vpynuť asni to nesiel iba vyberanie baterky na vynutie funguje…skusala som ho zapnut tak ze som drzala power a znizovanie zvuku ale stále to isté prosím vas poradte mi :///

    Odpovědět

  48. Michal
    7.1.2013 v 20:26

    Zvažuju koupi tohoto telefonu. Píšu hodně smsek, tak jsem se chtěl zeptat,jestli software telefonu stíhá. Už jsem se u jednoho mobilu setkal s tím, že mi třeba hodinu smsky vůbec nedocházely a pak jich došlo třeba deset najednou. Máte někdo zkušenosti? Díky.

    Odpovědět

  49. Standa
    8.1.2013 v 12:55

    Dobrý den. Nemůžu se rozhodnout mezi telefonem ascend g300 a HTC Desire X. Jaký by jste mi poradily?

    Odpovědět

      Gumajz
      23.7.2013 v 19:11

      HTC Desire X je lepší…

      Odpovědět

  50. David
    18.1.2013 v 12:15

    Dobrý den,
    Jsem s Huawei Ascend G300 moc spokojený. Mám jediný problém, a to odesílání a příjímání jakýchkoliv souborů přes Bluetooth, jak v mém stolním počítači tak na mém notebooku. Jde mně jen víceméně odesílat z mobilu do PC. Přitom, když zapnu Bluetooth na svém starém mobilu Nokia 6500, tak mně to funguje jak s PC, tak i s Huawei mezi sebou. Díky za případnou radu a přeji hezký den.

    Odpovědět

  51. vladislav
    4.2.2013 v 07:13

    Dobrý den,včera jsem si stáhnul novou aktualizaci firmwaru na 4.0.3,telefon je pomalejší,seká se,struktůra stránek proti základní verzi je hrozná-nesmyslná,k vyzvánění na příchod sms už nejde přiřadit vlastní melodie atd. Dá se s tim něco provést,ať telefon funguje aspoň tak jak před aktualizací? děkuji

    Odpovědět

      Pavel
      11.4.2013 v 08:25

      Dá. Na stránce Huawei lze najít oficiálně vydaný downgrade z ver. 4.0.3 ICS zpět na ver. 2.3.6 GB. Tímto postupem nejsou porušeny záruční podmínky.

      Odpovědět

  52. vladislav
    4.2.2013 v 07:24

    Ještě mám dotaz:když si vše opět zálohuji na kartu a dám tovární nastavení,vrátí se telefon do stavu jako když jsem ho zakoupil? díky

    Odpovědět

  53. Jana
    6.2.2013 v 14:00

    Prosím o radu jak přenést data z mobilu do počítače a naopak,propojím USB kabelem počítač a mobil a nespárují se.Mám operační systém VISTA ULTIMATUM a telefon HUAWEI U 8815 G3 ANDROID 4.0.3 OS.Ve správci zařízení oznámí chyba Kód 1 toto zařízení není nakonfigurováno správně. Nebylo možné nainstalovat Bluetooth Peripheral Device.Kde můžu tento ovladač stahnout.Děkuji

    Odpovědět

  54. Tom
    18.2.2013 v 23:01

    mám dotaz nemohu si vybrat mezi huawei g300 a zte skate pro. Poradíte moc prosím

    Odpovědět

  55. Mirec
    20.2.2013 v 23:21

    Zdravim ,pred par dnami som si zakupil huawei ascend g 300 a mam problem. Aj ked dobre zasuniem micro sd cip na displeji mobilu mi pise Ziadna pamatova karta. cim to moze byt,alebo sa to niekde v mobile nastavuje?? dakujem za skoru odpoved

    Odpovědět

      vladislav
      2.3.2013 v 23:43

      Paměťovka asi bude špatná,měl sem ten samej problém…

      Odpovědět

  56. Petr
    25.2.2013 v 00:11

    Dobrý den,chci se zeptat,zda je možné si do tohoto telefonu stáhnout zdarma nějakou dobrou a spolehlivou navigaci..?Stačí mapa čr.děkuji Petr

    Odpovědět

      Pavel
      7.3.2013 v 11:00

      TrekBuddy dále Locus nebo IGO.

      Odpovědět

        Gumajz
        23.7.2013 v 19:12

        Be on Road také…

        Odpovědět

  57. Pavel
    7.3.2013 v 11:07

    Po restartu do továrního nastavení mi zmizel zámek obrazovky s kroužkem a možností zvolit odemčení do čtyř stran a je tam pouze zámek a reprák. Koupen v září 2012 od vodafonu a krátce poté se sama nabídla aktualizace o kterou jsem restartem přišel. Současná možnost je pouze přechod na Android 4 a to nechci. Dá se zmíněna aktualizace někde stáhnout?

    Odpovědět

  58. Tom
    25.3.2013 v 10:21

    dobry den, huawei g300, rika se za malo penez hodne muziky, ano, pomer vykon a cena je na prosto paradni,jen tu resim problem, telefon se proste nepripoji na hansfree v aute na paroot, nevite jestli neexzistuje nejaka apikace ? jinak se bouzel budu muset vtatit spatky k nokijim protoze hansfree v aute vyxuzivam dene a tenhle telefon se proste nepripoji…

    Odpovědět

  59. Anna
    2.4.2013 v 18:45

    Dobrý den,
    mohu se zeptat na aktuální špatné vlastnosti tohoto telefonu,,mám v plánu si ho koupit, ale některé recenze mě matou,nerada bych udělala chybu. Kamarád ho má a teď v zimě se mu na displeji udělal flek,vypadá jako mokrý,či promáčklý.Řekli mu že to je vada těchto telefonů.Je to pravda nebo to mohla být náhoda? Telefonům nerozumím a odborné názvy mi nic neříkají, co tu řešili ostatní. Za radu děkuji, Anna

    Odpovědět

      Gumajz
      23.7.2013 v 19:13

      O této vadě jsem ještě neslyšel…

      Odpovědět

  60. vladislav
    4.4.2013 v 23:47

    Dobrý den,já ho mam asi půl roku a kdybych se teď rozhodoval,jestli ho koupit nebo né,tak rozhodně ne….Displej špatně reaguje na dotyk,což u dotykáče je zásadní problém.Po aktualizaci se výrazně zpomalil,o grafice nemluvě,z ničeho nic se sám vypne a nepomohlo ani opětovné nastavení do tovární verze…Raději nějakou korunku přidat a pořídit něco lepšího.

    Odpovědět

  61. Věra
    5.4.2013 v 11:36

    Prosím o poskytnutí postupu, jak si mám přehrát fotografie na počítač. z normální Nokie jsem vyndala kartu,zasunula do pc a šlo to samo. Tady zastrčím do mobilu čudl :-), druhý konec do pc …. a nic. Potřebuji poradit. S „nepřítelem“ dotykáčem jsem se po měsíci už malinko potykala. A narazila jsem ale na tento problém!! /je mi 67 :-) snažím se!!!!/ děkuji

    Odpovědět

      Pavel
      11.4.2013 v 08:17

      Po připojení mobilu k PC USB kabelem by se mělo na displeji telefonu objevit tlačítko Zapnout uložiště USB, na to kliknout, objevi se ještě tlačítko OK, na to také kliknout a mobil by měl být připojen jako vyjímatelný disk (USB mass storage) k PC. Pak na PC v průzkumníku nebo v Tento počítač najít vyjímatelný disk a fotky na něm bývají standartně uloženy ve složce DCIM.

      Odpovědět

  62. Lucie
    9.4.2013 v 15:14

    Dobrý den, mám problém se čtením mailu. Dokážu se přihlásit, ale už mi nejde rozkliknout konkrétní mail a přečíst si ho. Mobil mám aktualizovaný a mám i nainstalovaný Opera Mini. Prosím o radu děkuji :-D

    Odpovědět

  63. Klá
    13.4.2013 v 21:22

    Je zde ještě někdo, kdo má problém s mikrofonem? Když volám, nikdo mě neslyší :/

    Odpovědět

  64. Vojtech Chalupa
    24.4.2013 v 09:08

    jen bych se rad zeptal, jak lze propojit kontakty v telefonu z Facebookem napriklad s fotkami? nejak mi to nejde udelat, i kdyz dam napriklad synchronizovat ucty, dekuji

    Odpovědět

  65. Iva
    28.5.2013 v 13:57

    Dobrý den, mám problém s paměťovou kartou, už podruhé se mi stalo ze se vubec nezobrazuje paměťová karta. všechno co na ní bylo je ztraceno. Syn má stejný problém jako já. tam už mu přestala fungovat třetí paměťovka. Kupuji pokaždý od jiného výrobce, ale po čase se to opakuje.Takže za pul roku jsme měly 5paměťových karet. docela velká spotřeba. Nevíte někdo co s tím??

    Odpovědět

  66. Zdenek Maslanik
    20.6.2013 v 10:55

    Dobrý den. Chci se zeptat. Mám Huawey G 300. Mám problém s tím, že pokud si nastavím úložiště SD Kartu, tak se mi samo přepíná na ůložiště vnitřní, aniž bych se toho sám nějak zasahoval. tím pádem se mi vždy ztatí nastavený zvuk vyzvánění a upozornění. Sám ručně vždy musím přepnout vnitřní úložiště na úložiště SD karty. Nevím si s tím rady. Dále se to stáva při restartu telefonu. Poradíte prosím někdo jak to udělat, aby SD karta byla stále nastavená jako hlavní úložiště? Díky

    Odpovědět

  67. Ján Čajka
    25.6.2013 v 12:08

    Dobrý deň!

    Viem, že táto recenzia bola už uverejnená dávnejšie, kúpil som dcére tento telefón, ale je v angličtine, je tu už operačný systém android 4.0.3 ICS. Moja otázka znie ako dostať češtinu, alebo slovenčinu do tohto telefónu? Na stránke výrobcu som našiel iba anglickú verziu. Za odpoveď vopred ďakujem.

    S pozdravom

    Ján Čajka

    Odpovědět

  68. hanka
    1.7.2013 v 20:24

    ahoj lidicky nevi prosim nekdo jak funguje ta wifi? kdyz jsem to zapla a chtela se pripojit tak to chtelo heslo to je ok ,ale uz jsem se nepripojila pouze kdyz jsem hodila mobilni internet tak vlastne nevim jak ta wifi funguje nejak se s tim nemuzu domluvit . neporadil by mi prosim nekdo?diky

    Odpovědět

  69. Marcel
    12.2.2014 v 16:42

    Dobrý den. Mám takú hru Dispicable me( Minion Rush) a pocas hrania mi restartuje mobil. neviete co to moze sposobovat???
    Vopred dakujem za radu

    Odpovědět

      Lukáš Grygarčík
      12.2.2014 v 16:49

      Dobrý den, zkuste hru odinstalovat a zase nainstalovat. S pozdravem Lukáš.

      Odpovědět

  70. Jarda
    2.3.2014 v 19:40

    Dobrý den, potřebuji poradit,z ničeho nic přestal fungovat modul GPS ? Nevíte někdo co s tím,dík předem.

    Odpovědět

  71. Martin
    11.3.2014 v 15:42

    Dobrý den,
    chci se zeptat čím to je,že se mi na Huawei Y300 samovolně zeslabuje vyzvánění.
    Děkuji za odpověď

    Odpovědět

  72. tom
    30.9.2015 v 06:47

    Dobrý den chci se zeptat dal jsem mobil do továrního nastavení a pak po restartu mi zmizela čeština dá se stím něco dělat třeba přehrát softvér

    Odpovědět

Přidat komentář

Jak vybrat telefon v roce 2016, nezapomeňte na těchto 5 věcí

Jak vybrat telefon v roce 2016, nezapomeňte na těchto 5 věcí

18. 4. 2016  |    |  45 komentářů

Technologie mobilních telefonů, dnes bychom spíše řekli smartphonů, se každým měsícem, každou tiskovou konferencí, posunují kupředu. Je tedy zcela běžné,…

Recenze Huawei Mate 8: dokonalý po všech směrech (exkluzivně)

Recenze Huawei Mate 8: dokonalý po všech směrech (exkluzivně)

12. 2. 2016  |    |  60 komentářů

Hledáte to nejlepší na poli superphabletů? Tak už dál nemusíte. Huawei Mate 8 je přímo mistrovským dílem, ze kterého čiší…

7 vlastností, které má údajně přinést iPhone 7

7 vlastností, které má údajně přinést iPhone 7

9. 11. 2015  |    |  37 komentářů

I když iPhony 6S a 6S Plus jsou na trhu jen krátce, tak se již příznivci této značky těší, co přinese…

Recenze Honor 7: reparát na výbornou

Recenze Honor 7: reparát na výbornou

25. 10. 2015  |    |  15 komentářů

Nový přístroj z dílny odnože značky Huawei opět nabízí skvělý poměr ceny a výkonu. K tomu návdavkem i několik velmi praktických zlepšováků…

Recenze Lenovo Vibe Shot: Levná stylovka mezi fotomobily

Recenze Lenovo Vibe Shot: Levná stylovka mezi fotomobily

12. 8. 2015  |    |  39 komentářů

Lenovo vyrobilo s trochou nadsázky smartphone, který nemá konkurenci. Kdo jiný totiž přináší stylový fotomobil a ještě k tomu za…

5 funkcí, které už dnes na mobilu nikdo nepotřebuje

5 funkcí, které už dnes na mobilu nikdo nepotřebuje

6. 8. 2015  |    |  45 komentářů

Před lety se podle nich rozlišovaly jednotlivé kategorie mobilních telefonů a připlácely se za ně tisíce korun. Dnes byste je…

7 aplikací, které zázračně fungují, ačkoliv byste to možná nečekali

7 aplikací, které zázračně fungují, ačkoliv byste to možná nečekali

25. 5. 2015  |    |  4 komentáře

Mezi aplikacemi, které využíváme každý den, se často objevují unikáty vypadající, jako by byly z jiného světa. Když většina uživatelů…

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu

23. 11. 2012  |    |  129 komentářů

Nestihli jste si do 15. srpna 2012 stáhnout Flash Player z obchodu Google Play? Nevadí. Existuje jednoduchá možnost, jak Flash…

Apple vydává iOS 9.3.5 se záplatami kritických zranitelností

Apple vydává iOS 9.3.5 se záplatami kritických zranitelností

DNES  |    |  diskuze (0)

Společnost Apple včera vydala aktualizaci pro operační systém iOS 9 s označením iOS 9.3.5. Došlo k tomu necelý měsíc po…

Huawei P9 Plus jde do prodeje. Je dražší než iPhone nebo Samsung

Huawei P9 Plus jde do prodeje. Je dražší než iPhone nebo Samsung

DNES  |    |  7 komentářů

Větší, ještě vybavenější a hlavně výrazně dražší. Přední čínský výrobce, který je celosvětovou trojkou hned za Samsungem a Applem, začal na…

Ukradený iPhone vyfotí zloděje a naskenuje jeho otisk prstu

Ukradený iPhone vyfotí zloděje a naskenuje jeho otisk prstu

DNES  |    |  diskuze (0)

Apple se zajímá o jedno z opatření proti krádeži, které zahrnuje zachycení otisku prstu a fotky zloděje bez jeho vědomí. Tento…

Potvrzeno: Honor 8 se v ČR začne prodávat za cenu od 10 990 Kč

Potvrzeno: Honor 8 se v ČR začne prodávat za cenu od 10 990 Kč

VČERA  |    |  diskuze (1)

Včera jsme vám jako první prozradili údajnou cenu a dostupnost očekávaného vlajkového modelu Honor 8 na českém trhu. Samotný výrobce nám nyní…

Android mají "šetřílci" a iPhone hlavně Pražáci, ukazují data od O2

Android mají „šetřílci“ a iPhone hlavně Pražáci, ukazují data od O2

VČERA  |    |  11 komentářů

Operátor O2 publikoval docela zajímavé statistiky jednotlivých operačních systémů používaných zákazníky v jeho síti. A vzhledem k poklesu podílu Microsoftu…

HTC nedodrží slib. Loňský One A9 nedostane Android 7.0 včas

HTC nedodrží slib. Loňský One A9 nedostane Android 7.0 včas

VČERA  |    |  3 komentáře

Společnost HTC v červenci potvrdila, že aktualizace na Android 7.0 Nougat bude dostupná pro modely HTC 10 (recenze), HTC One…

Nepozorný řidič chytal pokémony a srazil ženu. Ta zaplatila životem

Nepozorný řidič chytal pokémony a srazil ženu. Ta zaplatila životem

VČERA  |    |  2 komentáře

Japonský řidič, evidentně rozptýlený hrou Pokémon Go, srazil na přechodu dvě ženy. Jedna z nich srážku bohužel nepřežila. Jde o…

Sony předčasně prozradilo Xperii X Compact a Xperii XR (oživeno)

Sony předčasně prozradilo Xperii X Compact a Xperii XR (oživeno)

VČERA  |    |  3 komentáře

Sony chystá kompaktní smartphone Xperia X Compact a špičkový fotomobil Xperia XR, které doplní letošní portfolio japonského výrobce zřejmě již na nadcházejícím veletrhu…

Mobilní zobrazení