reklama
heureka

HTC Wildfire S – recenze zdařilého nástupce HTC Wildfire

21. 5. 2011  |  recenze  |  autor:

HTC Wildfire S je po všech stránkách plnohodnotný nástupce HTC Wildfire, o čemž vás přesvědčí přímo recenze telefonu HTC Wildfire S. Vylepšen byl dotykový displej, povýšil OS Android i procesor, konstrukce se uskromnila do půvabnějších rozměrů. Na světě se HTC Wildfire S, který se mnohým z vás jistě zalíbí.

Už se stalo zvykem, že výrobci uvádějí nástupce zdařilých telefonů. To je i případ HTC Wildfire S, který má oproti předchůdci lepší HVGA displej na stejné úhlopříčce 3,2“, novější procesor s 600 MHz, 512 MB RAM paměti, operační systém Android 2.3 Gingerbread a 5 Mpx fotoaparát s LED bleskem. Pokud se vám původní HTC Wildfire nezalíbil, pak nový Wildfire S má daleko větší šanci. V prodeji je přitom hned v několika barevných variantách – bílé, černé a tmavě fialové, vždy záleží především na zadním krytu.

Doporučujeme: přečtěte si redakční test předchůdce – recenze HTC Wildfire


HTC Wildfire S – oficiální fotografie

Základní parametry – HTC Wildfire S

Rozměry 101 x 54 x 12,4 mm
Hmotnost 105 g
Displej TFT, dotykový kapacitní, rozlišení HVGA (320 x 480 px), 262 tisíc barev, úhlopříčka 3,2“
Gorilla Glass, LED indikátor, Multitouch, akcelerometr, senzor jasu, proximity senzor
Procesor a paměť 600 MHz procesor Qualcomm, grafika Adreno 200, 512 MB RAM
512 MB ROM + paměťové karty microSD až 32 GB
Operační systém Android 2.3.3 s nadstavbou HTC Sense 2.1
Fotoaparát 5 Mpx (2592 x 1728 px), autofocus, LED blesk, geotagging, detekce obličeje
nahrávání VGA videa se 24 snímky/s
Obsah balení návod, baterie, nabíječka, USB datový kabel, stereo headset s peckovými sluchátky, 2GB microSD karta, záruční list
Cena a dostupnost 6 300 Kč, květen 2011

Krátké postřehy z testování telefonu HTC Wildfire S

Co se nám líbilo: sympatická pevná konstrukce, nepatrný zdvih spodní hrany telefonu (brada), 3,2“ HVGA dotykový displej, ochranné sklíčko Gorilla Glass (odolnost), podpora rychlých dat HSDPA až 7,2 Mb/s, Wi-Fi (802.11 b/g/n) s funkcí Hotspot, Bluetooth 3.0 a microUSB port, 3,5 mm konektor Jack, OS Android 2.3.3 Gingerbread s nadstavbou prostředí HTC Sense 2.1, procesor Qualcomm Snapdragon MSM7227 s taktem 600 MHz a grafikou Adreno 200, 5 Mpx fotoaparát s autofocusem, LED bleskem a nahráváním VGA videa (24fps), GPS (včetně A-GPS) a digitální kompas, slot na microSD kartu (s kapacitou až 32GB), senzory – akcelerometr a proximity, FM rádio s RDS, služba HTCSense.com, velmi rychlé zapnutí telefonu (pokud nevyjmete baterii), ROM paměť 512 MB, RAM paměť 512 MB (využitelná 418 MB)

Co se nám nelíbilo: chybí hardwarové tlačítko fotoaparátu, odesílání HSUPA pouze 384 kB/s, čitelnost na slunci není nejlepší, chybí Adobe Flash Player (nahrazen jen Flash Lite), žádná aplikace pro otevření a úpravy Office souborů (nutno stáhnout), absence videokamerky

TIP: Pro podrobné informace o telefonu HTC Wildfire S navštivte katalog mobilů.

Obsah balení: 2GB karta v telefonu

Mobilní telefon HTC Wildfire S je k dostání v balení s baterií, nabíječkou s oddělitelným USB kabelem, peckovými sluchátky, návodem a záručním listem. Ve slotu na kartu v telefonu je výrobcem dodávána 2GB microSD karta.

Vzhled a konstrukce: kompaktní, lehký oblázek

HTC Wildfire S je oproti svému předchůdci o dost kompaktnější, menší, lehčí a líbivější na oko. Rozměry telefonu jsou 101 x 59 x 12,4 mm, hmotnost 105 gramů. Konstrukce je rozdělena na přední hliníkovou upnutou část s boky a zadní plastový kryt, který lze sejmout, pro někoho netradičně z horní hrany telefonu směrem dolů. Oblé rohy a zaoblení do stran, včetně spodní miniaturní brady, je vytvořeno s rozmyslem.

Wildfire S má přední stranu tvořenou 3,2“ HVGA displejem, čtyřmi senzorovými tlačítky pod a reproduktorem nad displejem. Spodní část konstrukce je nepatrně vyvýšena a tvoří tzv. bradu, s níž se telefon lépe drží v ruce přidržováním palcem právě v této části. Telefon nemá videokamerku nad displejem.

Horní hrana telefonu nese standardní 3,5 mm konektor Jack a tlačítko zámku displeje, se kterým přístroj zároveň vypínáme/zapínáme dlouhým podržením. Na levém boku telefonu jsou tlačítka hlasitosti v horní části, v dolní části microUSB port. Pravá strana telefonu zůstala bez funkčních prvků, opět postrádám hardwarové tlačítko fotoaparátu (ke spuštění fotoaparátu a pořízení fotografií. Na spodní oblé hraně je otvor mikrofonu a úchytka poutka.

Zadní strana telefonu má kovem orámovaný 5 Mpx fotoaparátu, LED diodu a pod prořezem zabudovaný reproduktor. Na smetanově bílém zadním krytu námi testované verze vyniká lépe stříbrný název výrobce a zmínka o nadstavbě prostředí HTC Sense. Kryt je absolutně pevný, přiléhá, při pomačkání nevrže. Jeho sejmutí však dá zabrat.

Baterie a výdrž: Li-Ion 1230 mAh, SIMka pod ní

Baterie telefonu ponížila v kapacitě jen nepatrně, z 1300 na 1230 mAh, což se v konečné výdrži nijak negativně neprojevuje. Při aktivním využívání Wi-Fi a datových přenosů přes operátora během celého dne s přerušováním, poloviční úrovni jasu a průběžném povypínání aplikací si telefon řekl o nabití po dvou dnech. Omezíme-li datový provoz na minimum, vydrží tři dny. Přesně se to však nedá určit, záleží vždy na míře zatížení, spuštěných procesech atd. Baterie ukrývá slot na SIM kartu, zatímco slot na microSD kartu je umístěn z boku pod zadním krytem a je přístupný okamžitě.

Displej a ovládání: 3,2“ HVGA, senzor jasu je fuč

Displej HTC Wildfire S má úhlopříčku 3,2“, stejně jako předchůdce HTC Wildfire, avšak vyšší rozlišení HVGA (320 x 480 px) oproti QVGA (240 x 320 px), zobrazuje 262 tisíc barev. To bych viděl jako jeden ze zásadních důvodů, proč volit novější Wildfire S. Kapacitní dotyková technologie displeje je dostatečně citlivá, odezva na dotek je okamžitá. Displej má ochranné sklíčko Gorilla Glass (odolnost proti poškrábání, nárazům) a používá proximity senzor, senzor jasu a akcelerometr. Ovládání je možno více prsty (Multitouch), které využijete pro přibližování či oddalování fotografií, webových stránek či map.

Jas displeje je buďto automatický či manuálně nastavitelný. Interval vypnutí displeje lze nastavit v rozmezí 15 sekund – 10 minut, včetně možnosti nikdy osvětlení displeje nevypínat. Akcelerometr zaručuje telefonu automatické otočení obrazovky na obě boční hrany. Pro úsporný režim platí možné nastavení: konektivity, jasu displeje, animací, atd. tak, aby telefon vydržel bez nabití déle. Lze zapnout při definovaném počtu % baterie. Pro animace platí nastavení: zobrazovat všechny, vybrané či žádné. U voleb vzhledu je na výběr jeden připomínající břidlici a klasický HTC. Další mohou být staženy.

Prostředí telefonu, výkon: Android 2.3, HTC Sense 2.1

HTC Wildfire S (A510e) vsadil dle předpokladů na velice oblíbený operační systém Android 2.3.3, obohacený o výrobcem dodávanou nadstavbu HTC Sense 2.1. Pohotovostních obrazovek může uživatel využívat až sedm po sobě jdoucích, na které se rozmístí dle libosti widgety, ikonky pro rychlé spuštění aplikací či jiné zkratky. Menu je logicky poskládané z matice 4 x 4 ikony a posunem se vždy zobrazí další obrazovka se stejným počtem ikon, a to podle abecedy nebo data instalace (od nejstarší či nejnovější), případně je možno změnit na seznam aplikací. Pak je zde možnost prohlížení buďto všech aplikací, často používaných či stažených. Zatímco v jiných telefonech tedy posunem po displeji mohu rychle sjet až na samý konec menu, zde se posouvám po obrazovkách také směrem dolu, ale roluji vždy jen dalších celkem 16 ikon. Je to přeci jenom přehlednější a neomylné.

Softwarová aktualizace je součástí nastavení telefonu a má funkci plánované kontroly, to znamená, že vás v případě uvolněné aktualizace přístroj upozorní. Osobně bych se vsadil, že případná budoucí aktualizace systému na vyšší verzi Android 2.4 nebude dostupná – změn je v ní poměrně málo a třeba kamerku pro videohovory telefon stejně nemá. Vnitřní paměť telefonu, určená pro instalaci aplikací či her, je 512 MB. Jestli si instalované aplikace přesunete na paměťovou kartu (výrobce dodává 2GB kartu v telefonu), pak vnitřní prostor telefonu snad ani nelze zaplácat úplně.

Operační paměť telefonu (RAM) je 512 MB – čím více spuštěných aplikací a procesů, tím méně volné RAM paměti, zpomalení přístroje a možná i nevyhnutelný restart při takřka nulové hodnotě (to se mi nestalo). Chod telefonu zajišťuje 600 MHz procesor Qualcomm MSM7227 Snapdragon s grafikou Adreno 200. Hraní oblíbených Angry Birds je na telefonu plynulé, u graficky a výkonově obtížnějších her však může docházet k zádrhelům. Doplním výsledek z Quadrant Standard testu – 651.

Nechybí překvapivě ani upozornění na zmeškané události LED diodou, která je ukryta na pravém rohu prořezů reproduktoru nad displejem. Znamení může být dáváno na zmeškaný hovor, SMS/MMS, Email, Hlasovou schránku či jiná připomenutí (kalendář, upomínky, atd.).

Telefonování a zprávy: telefony bez rozdílů

Správa telefonních kontaktů je u HTC nepatrně upravená oproti ostatním telefonům s Androidem, a to především vzhledově. U kontaktů nechybí fotografie, lze vytvářet skupiny se specifickým vyzváněním, v seznamu hovorů je vždy přehledně vidět, kdy kdo volal. Navolit můžeme zobrazení pouze kontaktů na SIM kartě, telefonu či z dalších přiřazených účtů, ať už emailových či sociálních skupin (Facebook, Twitter). Vytváření nových kontaktů je spojeno se zadáváním mnoha dodatečných informací, které někdo ocení, jiný vynechá. V kontaktech se u každého zobrazuje počet přijatých SMS či emailovů, které nebyly zatím přečteny.

Zprávy se řadí do konverzací, což není žádným překvapením vzhledem k větší přehlednosti. Odstranění zpráv pak je otázkou zaškrtnutí nepotřebných konverzací, ovšem bez možnosti zaškrtnout všechny naráz. Pokud vytváříme novou zprávu, můžeme přidat několik příjemců, stejně tak multimediální obsah zprávy (MMS) – obrázek, video, zvuk, umístění, doporučení aplikace, kontakt (vCard) či událost z kalendáře. Na psaná je připravena prostorná QWERTY klávesnice HTC, se kterou není problém psát v režimu na výšku i šířku displeje. Přímo na ní je také ikonka hlasového zadávání, které rozpoznává češtinu.

Správa emailů od Googlu probíhá v aplikaci Gmail, která může dle nastavení synchronizovat emaily na pozadí automaticky či manuálně. Další emailové účty spravujte v poště (Microsoft Exchange ActiveSync či POP3/IMAP). Lze navolit velikost písma, podpis a výchozí účet, stejně tak frekvence přijímání, limit velikosti emailů či oznámení. Zdařilou funkcí telefonu je ta s názvem „přenést“, která může po několika dotecích snadno přesunout vaše informace (kontakty, zprávy SMS a události kalendáře) ze starého přístroje do vašeho nového HTC telefonu. Telefon dá na výběr všechny přední značky mobilních telefonů, dále modely a pak už jen stačí zapnout Bluetooth ve starém telefonu a o zbytek se postará váš HTC Desire S.

Fotoaparát: 5 Mpx, automatické ostření, LED blesk, jen VGA video

Telefon je osazen 5 Mpx fotoaparátem a přídavným LED bleskem pro focení v horších světelných podmínkách. Do režimu fotoaparátu se dostaneme ikonkou v menu telefonu, případně zkratkou (ikonkou) na domovské obrazovce. Prostředí přetáčí ikonky nastavení dle natočení telefonu (čtyři strany), nastavení je dostupné po stisknutí senzorového tlačítka menu. Rychlé volby na obrazovce jsou vyčleněny pro přepínání mezi fotoaparátem a kamerou, režim blesku, nastavení efektů a přesun do galerie. Irisem uprostřed se pořizují snímky.

V nastavení je dále možné nastavit: autoportrét (namíříte fotoaparát na sebe, ten vám zatiká pár vteřin a pořídí fotku na základě zaměření obličeje), velikost fotografií (max. 2592 x 1728 px, 3:2), úpravu obrázků (expozice, kontrast, sytost, ostrost), samospoušť, vyvážení bílé, rozlišení, ISO, zkontrolování po sejmutí, širokoúhlá obrazovka (5:3), geotagging, automatické vylepšení, ostření, detekce obličeje, zvuk závěrky, mřížka. Ostřit lze na libovolný předmět, nikoliv pouze na střed, stačí dotykem na displej zvolit místo, kam bude fotoaparát zaostřovat. Líbí se mi průběžný autofocus, který ostří ihned po namíření na konkrétní místo. Na levé hraně displeje je lišta s přiblížením (2x digitální zoom). V režimu videokamery můžeme nastavit maximální rozlišení VGA (640 x 480 px, 24 snímků/s), nahrávat s/bez zvuku a s efekty (stupně šedi, sépie, negativ a další).

Zkušební fotografie – HTC Wildfire S:

Organizační funkce, zábava: GPS, FM rádio a sociální sítě

HTC Wildfire S má v menu aplikace: akcie, Peep (Tweety), počasí, zprávy a počasí, YouTube, Facebook, Plurk, Google Talk. Organizační a užitečné funkce jsou v telefonu tyto – hlasové ovládání, hlasový záznamník, kalendář, kalkulačka, rychlé hledání v telefonu, manager stahování. Poznámkový blok v telefonu chybí, a tak nezbývá, než jej stáhnout z Marketu. Oproti HTC Desire S nemá telefon třeba užitečnou aplikaci světlo (spuštění LED diody ve třech úrovních svitu). Pro otevírání a úpravu souborů Office chybí aplikace Quickoffice, kterou musí uživatel vyhledat na Marketu a stáhnout trial verzi, případně plnou za poplatek, nebo vyhledat alternativu. To mě velmi mrzí, že výrobce opomněl do telefonu přidat.

V přístroji je vestavěná GPS využívající k rychlejšímu určení pozice i BTS operátora (A-GPS), což jsou datové přenosy a vás by to mohlo v případě neaktivovaného datového balíčku stát mnoho peněz. Tuto funkci proto můžete vypnout a nechat telefon zaměřovat jen podle GPS, avšak s doporučením být na volném prostranství. Uvnitř budov vaši pozici telefon neurčí. K dispozici jsou mapy Google, funkce Latitude a zatím v Česku nedostupná navigace Google. Nechybí ani digitální kompas.

HTC Likes je služba, kterou výrobce začíná dávat do každého nového modelu. Po přihlášení k účtu HTC Sense lze v této aplikaci zobrazovat materiály, které sdílejí vaši přátelé na HTC Friends, včetně doporučení o aplikacích a Footprints, stejně tak synchronizovat preference pomocí služby HTC Sense. Líbí se vám ta či ona aplikace a chcete to dát vědět svým známým? Máte možnost.

Standardní výbavou telefonů HTC je FM rádio, které lze spustit až po připojení sluchátek. Zapínání rádia je několikasekundová procedura s načítáním procent. Rádio zobrazuje RDS stanice a informace jím vysílané (názvy skladeb a rádia), lze ukládat stanice, automaticky vyhledávat, spustit na hlasitý reproduktor. Také hudební přehrávač nedoznal změn. Součástí přehrávače je rychlé vyhledání videa k přehrávané písni, nastavení jako vyzváněcí tón, ale chybějící hudební styly (ekvalizér). Přehrávač videí si poradí s formáty XviD, MP4, H.263, H.264 a WMV. Problémy s přehráváním jsem nezaznamenal.

Datová výbava: ústupek v rychlých datech

Datová výbava telefonu je na jednu stranu sympatická, nicméně ji v jednom bodě nepochopitelně výrobce srazil dolů. Telefon můžeme spojit pomocí datového USB kabelu s počítačem, v tom případě najede na displeji volba režimu připojení k počítači – na výběr jsou možnosti: pouze nabít, HTC Sync, Disková jednotka, Sdílení internetu, Internetová propust. Dále je tu možnost připojení přes Bluetooth 3.0 (větší dosah, menší spotřeba). Sluchátka se připojují přes klasický 3,5 mm konektor Jack. Nejvíce využijete Wi-Fi se standardy 802.11 b/g/n a vytvořením Wi-Fi hotspotu pro sdílení internetu, a to až pěti dalším zařízením. Podobně lze sdílet internet i přes USB (nutný software od HTC v počítači).

Datová konektivita přes operátory čítá GPRS, EDGE a HSDPA. Zde se chci právě zastavit, protože možnost stahování rychlostí až 7,2 Mb/s je na dnešní poměry v Česku vyhovující, nicméně odesílání rychlostí max. 384 kB/s mi přijde jako krok zpět. Nechápu tuhle volbu výrobce. Webový prohlížeč je i přes pozměněný motiv ten standardní „androidovský“ (verze prohlížeče WebKit/533.1), se záložkami, zároveň otevřenými okny, možností kopírování textu atd. Adobe Flash Player bychom hledali marně, je nahrazen pouze jakousi nižší verzí Flash Lite, a ta má s flash videi pořádný problém. Výkonově by na ně telefon asi stejně neměl, a tak toho byl raději ušetřen.

Závěr recenze HTC Wildfire S

Měli jsme možnost vyzkoušet opravdu zdařilý telefon HTC Wildfire S, který se považuje právem za nástupce modelu Wildfire. Výbava až na pár drobností nezklamala, konstrukce telefonu mohla být hliníková celá, ne jen přední část. Displeji prospělo vyšší rozlišení a přidaný senzor jasu. Systém Android 2.3 je opět v symbióze s prostředím HTC Sense, jenž uživateli přináší především větší komfort v ovládání a možnostech. Na druhou stranu mě zklamala absence Adobe Flash Player, hardwarové tlačítko fotoaparátu a rychlost odesílání přes operátora jen 384 kB/s.

Aktuální cena HTC Wildfire S v českých e-shopech:
(Zdroj: Heureka.cz, )

Mezi telefony, které mohou konkurovat HTC Wildfire S, bych zařadil stále ještě velmi oblíbené LG Optimus One či jeho lesklejší odnož Optimus Chic. Své může říci i levnější Samsung Galaxy Gio či očekávaný Sony Ericsson Xperia Mini (v létě). Nokia by mohla částečně konkurovat telefonem Nokia C5-03, i když tohle srovnání je dosti složité.

minimalistické provedení chybí tlačítko fotoaparátu
Android 2.3 + HTC Sense 2.1 pouze Flash Lite
3,2“ HVGA displej HSUPA jen 384 kB/s
Wi-Fi, Bluetooth 3.0
odolné sklíčko displeje (Gorilla Glass)
GPS, digitální kompas

heureka
Témata:

Diskuze k článku (112 komentářů)

  1. dandu
    22.5.2011 v 08:02

    Co znamená normální používání telefonu? Jak moc jste mu dával zabrat?

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      22.5.2011 v 22:27

      Dobrý den, vemte to tak, že jsem v něm měl SIMku, během dne přecházel mezi 2G/3G sítěmi, občas použil data, Wi-Fi, zavolal si a poslal SMS. Jelikož ale v telefonu běží procesy a aplikace, které jsem se snažil vždy vypínat, tak je těžké vám odpovědět přesněji. Každý nový smartphone má výdrž specifickou :)

      Odpovědět

        dandu
        23.5.2011 v 12:57

        Přesto děkuji. :-)

        Odpovědět

      Radek Tichý
      29.9.2012 v 07:37

      Dobrý den chtěl jsem se zeptat, odešel mi telefon a tenhle jsem koupil z bazače, vše funguje super jen když se mi zamkne obrazovka nejde mi většinout přijmout hovor, oběví se mi šipečky pro příjem dat přesunouut dolů ale obrazovka nefunguje. můžu poprosit o radu? Děkuji Tichý

      Odpovědět

  2. ambi
    22.5.2011 v 08:35

    chci se zeptat, na ty hry, s hrama s 3d asi počítat nemá že? a co rychlost ??
    nevim, ale 3d hry jdou na lg optimusu one dobře, a to má stejné vlastnosti…ale i v benchmarku má SKORO na samsung galagy s…
    ta baterka mě netrápí, si klidně můžu obědnat novou a to 1450 takže slušný a výjde mě na tři stovky..
    a co rychlosti celého telefonu, odezva, a co prostředí-nezdržuje moc chod telefonu ??
    moc děkuji

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      22.5.2011 v 22:31

      Dobrý den, hry vám na telefonu poběží vesměs dobře, jen ne třeba nějaké megašlágry, co jsou náročné graficky i výkonnově. Telefon je jinak rychlý, dobrá odezva, prostředí HTC Sense se chvilku načítá jen při spuštění přístroje, pak telefon nijak nebrzdí.

      Odpovědět

  3. anawarr.cz
    22.5.2011 v 09:58

    no designově se mi tohle líbí, kdyby měl vyšší rozlišení displeje, uměl bych si ho představit, jako svůj „outdoorový“ telefon na kolo apd.

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      22.5.2011 v 22:33

      Osobně si myslím, že HVGA rozlišení na 3,2″ je tak akorát na pomezí, proto bych telefon určitě nezatracoval. Designově je vskutku povedený.

      Odpovědět

  4. simon
    24.5.2011 v 01:52

    Dobry den, chtel bych se zeptat na kvalitu hudobneho vystupu (pro poslouchani hudby s vetsimi sluchadly typu sennheiser hd558)…

    Odpovědět

      erik
      1.6.2011 v 22:05

      tiez by som rad prijal reakciu ku kvalite hudobneho vystupu…je to zrovnatelne s Walkmanom od Sony Ericssonu?

      Odpovědět

        kraco
        9.3.2012 v 14:00

        tak na to zabudni, vystup je otrasny, na zvuk SE walkman sa tazko niekto chyti, kupil som si novinku SE xperia mini a nepotreboval som mp3 prehravac. Mal som vsak smolu na vadny kus ktory mi odmietli vymenit (vraj zaoxidovana maticna doska a tak isiel uplne novy mobil do kosa) a kupil som si HTC wildfire s. No a k tomu musim nosit mp3jku lebo vystup je absolutne nedostatocny a to pouzivam sluchadla koss pathfinder…

        Odpovědět

  5. johnny
    24.5.2011 v 15:20

    chci se zeptat jak na nem funguje wifi hotspot…musim mit nejake jine zařizeni abych se nan připojil nebo se dokaže připojit „sam na sebe“ :)

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      24.5.2011 v 19:14

      Dobrý den, funkci Wi-Fi hotspot zapnete v nastavení telefonu a pak se jiným telefonem či PC připojíte k této zapnuté síti, kterou můžete různě pojmenovat a přidělit jí i heslo, aby vám do ní nemohl někdo jiný.

      Odpovědět

  6. miso
    24.5.2011 v 15:52

    dokaze to prehrat plynule .avi cez dodatocnu aplikaciu???? nemyslim samozrejme nejake FULL HD ale daky klasicky DVDrip abo serial.. budem mat moznost zobrat ace alebo toto. odporucte. dakujem

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      24.5.2011 v 19:12

      Ano, přehraje jej plynule. Pokud se rozhodujete mezi Samsung Galaxy Ace a HTC Wildfire S, pak volte HTC – větší RAM, lepší fotoaparát-video atd.

      Odpovědět

        miso
        25.5.2011 v 19:17

        dakujem. dnes som sa bol na neho pozret a je celkom sikovny… aspon nebudem nejaku lopatu nosit vo vacku :)

        Odpovědět

        George
        24.7.2011 v 13:01

        Rozhoduji se mezi Samsung Ace a HTC Wildfire S
        Pro HTC hovoří spousty Vámi uváděných parametrů a pro Samsung zase výdrž baterie. Je opravdu baterie v HTC tak tragická?

        Odpovědět

          Jindřich Srb
          25.7.2011 v 11:41

          Záleží na tom, jak s telefonem nakládáte, co děláte, kdy povypínáte procesy, atd. Osobně bych volil spíše HTC Wildfire S, přijde mi hezčí a lepší zpracováním.

          Odpovědět

  7. Domča
    25.5.2011 v 09:56

    Mám gelové nehty a chtěla bych se zeptat, jestli Wildfire S reaguje i na ně, třeba takový iPhone nereaguje. Předem díky za odpověd.

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      25.5.2011 v 10:04

      Dobrý den, každý telefon s kapacitním dotykovým displejem vám nepůjde gelovými nehty ovládat, tj. většina dnešních telefonů. Třeba Sony Ericsson Xperia 10 Mini či Mini Pro má rezistivní displej, u toho vám to půjde, případně i dotykové Nokie (5230, 5550, C5-03 a další.., levné Samsungy (Star, Corby), atd.)

      Odpovědět

        Domča
        25.5.2011 v 10:13

        Děkuji za odpověď :-)

        Odpovědět

  8. dimax
    26.5.2011 v 00:20

    Sony mini nemá ani náhodou rezistívny displej.

    Odpovědět

  9. Libor
    26.5.2011 v 00:28

    Váhám mezi trojicí HTC Wildfire S, Galaxy Ace a Nokia C7. Dilema mezi HTC a Ace vyřešil dotaz výše. Co srovnání s Nokií C7? Přece jen se mi zdá, že Symbian3 už má to nejlepší za sebou a i software Nokie se mi jeví poněkud konzervativnější a méně svižné. Na druhé straně je jasné, že Nokia je „nabušenější“ mobil, ale není už poněkud výběhovější model? Jde mi o co nejlepší poměr cena/výkon a v tom se mi zdá HTC parametrově dostačující – jsem celkem běžný uživatel. Děkuji.

    Odpovědět

      Petr Gavenda
      20.6.2011 v 09:30

      Srovnání HTC Wildfire a Nokia C7.
      Dle mého názoru je C7 stále konzervativní model, prozatím má Nokie kvalitnější navigační software (a ZDARMA) oproti HTC(pouze BETA verza map), nijak nepřekvapi od předchozích modelů snad jen vzhledem. Avšak Nokie je standart a kvalita je na místě. HTC je z mého pohledu průkopník v mobilních smartphonech ať už zajmavym designem, uživatelským rozhraním nebo volností uživatele (Android market, ikdyž nokia má své OVI).

      Odpovědět

  10. Martin
    28.5.2011 v 10:15

    Dobrý den,

    Zajímal by mě váš názor, který z telefonů je lepší v poměru cena/výkon – HTC Wildfire S, HTC Wildfire, Samsung Wave 723.

    Děkuji za odpověď

    Odpovědět

      HTC wildfire S
      14.1.2014 v 18:16

      S je lepší než klasika proto je to S s tímto samsungem nemám zkušenost.HTC wildfire S je příjemný a docela richlý .:)

      Odpovědět

  11. Mimka
    1.6.2011 v 18:46

    Dobrý deň. Ktorý telefón si vybrať: LG Optimus One, Nokia C5-03 alebo HTCWildfire S? Porydíte mi? Ďakujem.

    Odpovědět

  12. Nikol
    4.6.2011 v 19:06

    Dobrý den. Zajímalo by mě, který z těchto telefonů by jste doporučil uživateli, kterého nezajímají hry, pouze pohodlné psaní sms a občasného využití internetu ( HTC Wildfire S, Nokia C5 – 03,nebo HTC Wildfire )

    Odpovědět

      Petr Gavenda
      20.6.2011 v 09:23

      Osobně bych volil HTC Wildfire / S uživatelské prostředí, dostupné aplikace pro „každodenní život“ jsou mi mnohem příjemnější než u nokie avšak i HTC má u mne mínus a to především s kvalitou MP3 přehrávače a výstupu ovšem částečně mu to musím prominout, jelikžo HTC Wildfire není hudební telefon. (srovnáno s nokii 5800)

      Odpovědět

  13. ambi
    9.6.2011 v 21:19

    takže ty nokie BYCH VYŘADIL nejsme přeci ve středověku..D bral bych toho htc s..D mám ho a nemám si na co stěžovat(až na baterku-dá se dokoupit i 1450:D a občas to sekání..) ten lg je zase o něco větší a tlusčí a má jinou verzi androidu.
    Nevim jak to má lg, ale u htc je jenom 150mb vnitřní pamět což je strašně málo..U

    Odpovědět

      pavel
      28.6.2011 v 19:56

      podle poisu je to obráceně – LG má 170 a HTC má 512. 150 má Galaxy ace. Nebo nesedí popisy? Díky

      Odpovědět

        JBS
        25.2.2012 v 14:11

        Podle popisu možná jo, ale nechal jsem se napálit – když si pustím třeba apk „Mini info“, tak na Wildire S mě to ukazuje jen 150 MB, ačkoliv v papírech a všude na webech je 512 !!
        Už mě to hlásí nedostatek paměti – a právě kvůli těm 512 jesm to kupoval :-( … Vodafone mě zas napálil!!

        Odpovědět

  14. IvoZah
    18.6.2011 v 21:38

    Jde u telefonu změnit tón oznámení SMS zprávy na nějákou melodii v mp3.

    Odpovědět

      Petr Gavenda
      20.6.2011 v 09:20

      Ano, lze použít MP3 jako tón oznámení SMS, příchozího hovoru, e-mailu, upomínky, budíku atd. v nabídce je také možnost stáhnutí nových tónů.

      Odpovědět

        Petra
        3.8.2011 v 10:26

        Prosím mám tenhle telefon a dle mého na sms mp3 nastavit nejde (nebo mě se to tedy rozhodně nepodařilo. na Vyzvánění to jde, ale na sms ne.

        Odpovědět

          rosta
          9.12.2011 v 10:12

          mam stejny problem chci si nastavit sve ohlaseni zpravy a mam moznost jen z nabidky ktera uz v telefonu je a nebo si nejakou stahnout ale ze svych mp3 si nastavit nemuzu :-(pokud to ma nekdo osefovane tak pls dejte vedet

          Odpovědět

  15. mi
    9.7.2011 v 12:31

    v mobilu je pouze Flash Lite.Znamená to,že nepujdou spustit videa třeba na YouTube ? ..v čem má Flash ite své stinné stránky? ..dík

    Odpovědět

      morybundus
      12.7.2011 v 11:51

      No taky by mě zajímalo,jak to bude s přehráváním videí,ty z YouTube to určitě přehraje,ale t zybtek si nejsem jistý,volal jsem na linku do HTC a doporučil mi Desire. Tak jak to je doopravdy????

      Odpovědět

  16. Martina
    13.7.2011 v 10:41

    Ahoj,
    dala jsem si na plochu díky Aplikacím pár složek, které používám nejčastěji, ale už jsem nepřišla na to jak je mohu zase odebrat?

    Odpovědět

      Martina
      13.7.2011 v 11:16

      tak už jsem na to kápla =)…ještě by mě, ale zajímalo kde si vynuluji hovory abych měla přehled o provolaných minutách

      Odpovědět

      Jindřich Srb
      13.7.2011 v 13:52

      Dobrý den, dlouho podržíte prst na konkrétní, za 2 vteřiny se objeví odpadkový koš, kam danou ikonu přesunete.

      Odpovědět

        Lenka
        21.12.2011 v 13:54

        Dobry den,
        v nastaveni a pak dale v prizpusobit jsem si nastavila na plochu digi hodiny s pocasim, kde mi to teda ukazalo pocasi (kdyz treba prselo, tak obrazovku prejel jakoby steras). Nejak se mi to podarilo prave odstranit tim pretahnutim do odpakoveho kose. Kdyz ted zpatky najedu do nastaveni a zase na to prizpusobeni, tak uz mi tychle stejne hodiny s aktualnim pocasim neukazuje. Je to nekde ulozene, nebo jsem to vymazala nadobro? diky

        Odpovědět

  17. Květoslav Havlíček
    14.7.2011 v 00:36

    Dobrý večer,celou dobu jsem měl jednoduché telefony na ovládání,teď mám htc wildfire s a potřebuji vědět,kde najdu přesný návod na používání v češtině a jestli můžete pro začátek pomoci jak vyzvednout multimediální zprávu.Děkuji a s pozdravem pan Havlíček.

    Odpovědět

  18. Petr Pšenčík
    14.7.2011 v 13:16

    Dobrý den,
    jak moc se liší verze co nejsou určeny pro CZ trh?
    Dá se případně česká verze androidu doinstalovat doma z PC?
    Předem děkuji

    Odpovědět

  19. jarin
    15.7.2011 v 17:41

    Tož je 4 dnem doma(první dotykovej pro mě takže nějaká ta hoďka na zvyk) a jsem naprosto spokojen,pro mě ideání velikost(např Desire už je fakt moc-wild je ještě mobil:))

    Odpovědět

  20. jura
    21.7.2011 v 14:39

    Dobrý den. Nainstaloval sem do telefonu aplikaci a po odinstalování ikona aplikace zůstává stále v menu. Je to asi trapný dotaz ale opravdu nevím jak ji odstranit??

    Do telefonu sem nahrál seriál ve formátu avi kodek Xvid. Tento formát by telefon mel přehrát ale nejde to. Nějakej nápad? :))

    Odpovědět

      Luboš Srb
      7.8.2011 v 10:42

      Dobrý den, odinstalování aplikací se provádí přes nastaveni -> aplikace -> kliknete na danou aplikaci a v ní dáte odinstalovat.

      Video přehrávač doporučuji např. MoboPlayer, který by měl váš problém vyřešit. Je ke stažení zdarma na Android Marketu.

      Odpovědět

  21. DallasCZ
    30.7.2011 v 09:32

    no vidíte a v USA je WIldfire S považován za hloupý telefon (pádž při kontraktu na dva roky za 80 doláčů seženete LG optimus 2x tak proč kupovat wildfire/s, leda jkao záložní mobil).Holt jsou tma s cenami jinde.

    Odpovědět

  22. ondra
    4.8.2011 v 16:20

    Ahoj, .mám takovej problémek, porád se me přenastavuje název připojení k internetu,z internet na disabled-internet.takže tím pádem,nejde internet, mám v tom O2 kartu.nevíte nekdo čím to. ?? mám to měsíc a začlo to dělat tet posledních 14 dní..dík za info

    Odpovědět

  23. jiri.kovboj
    4.8.2011 v 16:52

    Ahoj, chci se postavit do fronty těch, co si chtějí změnit oznámení sms na melodii v MP3 a nevi jak a je- li to vůbec možné. Poradí někdo??? Dík.

    Odpovědět

      ivozah
      6.8.2011 v 14:17

      Tak jsem na to přišel musíš připojit telefon k počítači, a vložit přímo do dané složky a můžeš používat ton během večera pošlu přesný postup.

      Odpovědět

        ivozah
        6.8.2011 v 21:27

        Připoj telkefon k počítači jako diskovou jednotku otevři v vlož mp3 soubor do složky Notifications a odpoj telefon a budeš si moci zvolit odpovídajíví ton.

        Odpovědět

  24. xany
    6.8.2011 v 17:23

    Zdravím, chci se zeptat jestli se na telefonu dá měnit styl písma a nemyslím v sms ale celkově. Díky:)

    Odpovědět

      Luboš Srb
      7.8.2011 v 10:38

      Dobrý den, bez provedení tzv. rootu, kdy ale přijdete o záruku, není možné měnit styl písma.

      Odpovědět

  25. Lenka
    7.8.2011 v 16:47

    Dobrý den.
    Poradíte co vybrat – LG optimus one nebo HTC wildfire S? Kriteriem jsou: dobrá GPS, kvalitní displej na čtení dokumentů, dobrá hlasitost a kvalita zvuku při volání a výdrž baterky. Foťák a mp3 využiji jen minimálně. LG OO má hezkou cenu, HTC vypadá po všech stránkách dobře, ale nejsem si jistá zda využiji vše co nabízí – jde mi tedy hlavně o porovnání cena/výkon.
    Díky.

    Odpovědět

      jura
      9.8.2011 v 22:59

      Mám WFS a mužu jen doporučit. GPS funguje skvěle. navigaci sem přímo ještě nezkoušel ale mapy ano a pozici fixuje v pořádku a okamžitě. bohužel WFS neobsahuje aplikaci na dokumenty – potřeba stahnout z marketu. Pokud to ale myslíte s dokumenty vážněji tak doporučuji si koupit mobil s větším displejem a rozlišením. Hlasist a kvalita hovoru je standart. Telefon mi vydrží v pruměru 2 dny. když ho hodně zapřáhnu tak vydrží 1 až 1,5 dne. jinak 2 nebo 2,5 dne. Duvod proč sem si WFS koupil je design a hlavně rozměry! je opravdu malinký. Funkčně je s LG OO v podstatě shodný. a cena taky neni problem, i kdyz LG OO je o něco levnější, tak 5 tisíc za WFS není špatné. Telefon je opravdu dobrý, mužu doporučit

      Odpovědět

  26. Matus
    19.8.2011 v 11:06

    Dobrý deň. Chcem sa opýtať či si mám vybrať tento mobil HTC Wildfire s alebo Samsung Galaxy Ace ?

    Čítal som recenzie na obidva mobily ale neviem sa rozhodnúť. Ja mobil využívam hlavne na pesničky a WiFi. Tak prosím poraďte mi…

    Odpovědět

  27. Jitule
    21.8.2011 v 14:16

    Dobrý den,
    Váhám mezi HTC Wildfire S a Nokií E6-00, můžete mi prosím poradit, který je lepší? Vůbec nevím :(

    Děkuji moc!!

    Odpovědět

  28. Peta
    24.8.2011 v 16:45

    Dobrý den,
    jsem majitelkou iphonu, ovšem z důvodu nutné reklamace si chci pořídit jeden ze dvou cenově dostupných telefonů buď HTC Wildfire S nebo Samsung wave 8500… podle všech parametrů je asi lepší ten samsung, ale byla bych ráda za objektivní radu :)
    děkuji

    Odpovědět

  29. kajis
    2.9.2011 v 20:55

    Dobrý den,
    nainstaloval sem si do WFS aplikace čt4,čt24 a očko tv. Bohužel nic mi nejde spustit. Jen se načítá respektive napíše neznámá chyba pri přehrávání videa, konec videostreamu. nevíte někdo jak na to vyzrát? díky

    Odpovědět

  30. Marek
    5.9.2011 v 19:38

    Dobrý den,
    chtěl jsem se zeptat jak je ne to Wildfire S s přehráváním hudby ? :)

    Odpovědět

  31. Míša
    16.9.2011 v 20:18

    Dobrý den,
    chtěla jsem se zeptat jestli je v telefonu budík ? :) předem děkuji :)

    Odpovědět

      Marek
      27.12.2011 v 09:08

      Ahoj, budík tam samozřejmě je :)

      Odpovědět

  32. Pavla
    17.9.2011 v 09:37

    Dobrý den, koupila jsem s HTC
    Wildfire S, ale potřebovala by
    jsem poradit kde se dá sehnat
    návod. Mužete mi někdo prosím
    poradit. Děkuji.

    Odpovědět

      Pollis
      25.9.2011 v 17:17

      návod by mel byt v baleni a pokud tam neni tak nevim

      Odpovědět

      anný
      27.12.2011 v 10:16

      a nebo v menu máš ikonu další informace nebo tak nějak.. a tam jsou další informace

      Odpovědět

  33. sniper 99
    20.9.2011 v 18:48

    Dobrý den,mohu se zeptat jakou WFS zvladne max. pametovou kartu MSDHC?zvladne bez obtizi 16 gb?pr.samsung radu 10

    Odpovědět

  34. Vítek
    22.9.2011 v 17:26

    Ahoj, rozhoduji se mezi HTC Wildfire S a LG Optimus One. Cena nerozhoduje, mobil mám na výběr jako benefit, takže poměr cena/ výkon nechme stranou. Moje priority jsou dobrá navigace( na výlety ) a s tím související výdrž baterie. Potěší dobrý hudební přehrávač ale zároveň jsem schopný si mobil upravit přídavnými aplikacemi. Co jsem načetl recenze, tak pro mé potřeby by měl víc vyhovovat LG (baterie) nevím, jak je to s kvalitou navigace. Najde se ochotný rádce ? Děkuji předem

    Odpovědět

  35. El
    25.9.2011 v 11:05

    Dobrý den, mám dilema.. Nemůžu se rozhodnout, jestli Samsung Galaxy Ace, nebo HTC Wildfire S… Mohl byste mi prosím poradit? ;)

    Odpovědět

  36. Katka
    12.10.2011 v 22:17

    Dobrý den zajímalo by mě jak v menu vymažu některé soubory(aplikace) například youtube a pododbně mám jich tam mnoho a nevím jak je smazat některé které nepotřebuji děkuji..

    Odpovědět

      omo
      24.12.2011 v 11:45

      na porno je satelit…

      Odpovědět

  37. leos
    15.10.2011 v 20:08

    Dobrý den, potřebuji poradit prosím, :) plánuji nový telefon a rozhoduji se mezi htc wildfire s a nokii c6-01, jsem vcelku běžný uživatel, telefon jako navigaci používat nebudu, dekuji.

    Odpovědět

  38. Gyzmonek
    30.10.2011 v 10:14

    Ahoj, mám dotaz ohledně htc S, co znamená to jenom FLASH LITE???A kdyz se foti tak chybi tlačitko fotaku, kdyz tedy fotim prez display tak, foti to také dobre a má to samozaostřování?děkuji.

    Odpovědět

  39. Zdeněk
    2.11.2011 v 13:25

    Z čeho zjišťuje telefon předpověď počasí? Otec tvrdí že nemá aktivovaný internet. Mě ale nenapadá z čeho jiného by to zjišťovalo? Když klikne na internet tak to opravdu napíše že není k dispozici. Tak kde je pravda? Nemá žádný tarif jen kartu co občas dobije.

    Odpovědět

  40. Tonda
    20.11.2011 v 17:01

    Dobrý den,
    rozhoduji se mezi telefony HTC Wildfire S, Samsung Galaxy Ace a LG Optimus Black. Chtěl bych se poradit, který z nich je nejlepší. Vím, že to nejspíš je LG, u toho se mi ale nepříliš zamlouvají jeho rozměry.

    Předem děkuji za odpověď.

    Odpovědět

  41. Donn
    5.12.2011 v 19:34

    Zdravim
    Muze mi prosim nekdo poradit jak vypnout nebo zakazat headset pro ovladani hovoru? Stava se mi ze kdyz chci v prehravaci Mixzing prehodit pisnicku (tzn. 2x rychle zmacknout tlacitko na sluchatkach) tak se zapne hovor na nejake cislo. Rychlou volbu ale nastavenou nemam.
    Diky za odpoved

    Odpovědět

  42. Aleš
    19.12.2011 v 14:25

    Dobrý den,mám Htc Wildfire S zakoupený u Vodafone a stale tam mám verzi Androidu 2.3.3 a Htc sense 2.1,chci se zeptat,proč mně nejde aktualizovat na verzi 2.3.5??? Dekuji

    Odpovědět

  43. Lenka
    21.12.2011 v 14:00

    jak blokovat SMS od urcitych lidi u tohoto telefonu? blokovat hovory jde, ale na blokovani SMS jsem jeste neprisla. diky

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      21.12.2011 v 17:48

      Vyplatí se třeba zkusit štěstí v naší soutěži o ochranu vašeho smartphonu, Norton Symantec, který v plné verzi právě dokáže blokovat i SMS či emaily od určitých osob :) Více na http://mobilizujeme.cz/clanky/soutezte-s-mobilizujeme-cz-o-rocni-licenci-ochrany-smartphonu-symantec-norton/

      Odpovědět

  44. TOM
    22.12.2011 v 15:46

    jak zvětšit v mobilu písmo ve zprávách..poradte kde to stáhnout. díky

    Odpovědět

  45. Pavla
    23.12.2011 v 23:15

    Dobrý den, je možné, že mi baterka vydrží sotva den? A to na telefonu skoro nic nedělám max. jednou zavolám a napíši smsku.Plus se mi zdá,že mám na displeji nahoře moc aplikací a nevim,co která znamená jestli třeba něco furt nestahuju a proto se baterka tak rychle vybijí…bylo by fajn sem hodit nějaký obrázek a popsat ho,co vše na displeji může být…a proč si nemůžu na sms uložit tón z paměťovky?!

    Odpovědět

      MarekB
      27.12.2011 v 09:20

      Ahoj, mě baterie taky vydrží sotva den. Na mobilu nedělám nic jiného než píšu sms a sem tam zavolam. Sms píšu ve velkém množství, ve svém dotazu dole se ptám zda nejde pořídit lepší baterie …

      Odpovědět

  46. anný
    25.12.2011 v 16:59

    ahoj chci se zeptat… stáhla jsem si něco z marketu a ono se mi to zobrazilo ve všech aplikací jako v menu no a já bch to chtěla odstranit. ale nijak mi to nejde ja ted??? děkuji za odpověd

    Odpovědět

      MarekB
      27.12.2011 v 09:18

      Najeď si do menu, vyber záložku ,,stažené,, a vyvolej si menu ( těma třema čárkama ) a klikni na odebrat aplikace

      Odpovědět

  47. Alli
    25.12.2011 v 19:13

    Dobrý den,chtěl bych se zeptat na datové funkce,konkrétně odesílání dat HSUPA jen 384 kB/s..
    V recenzi je to hodnocené jako záporné a já se v datových funkcích moc nevyznám,tak by mě zajímalo jak veliký je to v dnešní době problém,popřípadě co to znamená do budoucna?

    Odpovědět

  48. Faktor
    25.12.2011 v 21:08

    Dobrý den, nepodařilo se mi přes počítač za využití kabelu přes USB upravovat, archivovat nebo odesílat SMS. HTC Sync to neumí, nebo to neumím já. Děkuji za radu.

    Odpovědět

  49. MarekB
    27.12.2011 v 09:16

    Ahoj,

    Pořídil jsem si Wildfire S a jsem naprosto spokojen, ovšem měl bych pár dotazů:
    1- Výdrž baterie ( je možnost zakoupit lepší než v telefonu je ? )
    2- Jak snížit vybíjení baterie ( vypínám co de ale stejně… )
    3- Jde nějak v menu překopat ikony na jednu obrazovku ? takto to je rozházené,,
    4-Je na Displeji ochraná fólie ? Koupil sem si fólii, a když sem ji tam chtěl dát, tak sem chtěl nejdřív sloupnout tu původní a nějak ji nemohu ,,nahmatat,,

    Děkuju za jakoukoli radu

    Odpovědět

  50. anný
    27.12.2011 v 10:13

    hoj chci se ještě zeptat.. jde to abch si mohla uspořádat ikony v menu je v tom nepořádek!
    Děkuji za odpověď

    Odpovědět

      anný
      27.12.2011 v 10:54

      ahoj ještě se chci zeptat jak můžu přidat kontakt jak je na ploše lidé tak jak je tam můžu přidat vždy se mi tam zobrazí tabulka a kolonka Vybrat kontakt a jak když ho tam napíšu tak nic!! Jakto?? o mám udělat??

      Odpovědět

  51. ambi
    27.12.2011 v 19:57

    mam pul roku htc wildfire s a nemužu si ho vynachvalit-….co víc potřebuju než mít nějakej malej telefon na volání a sms..občas i hry..

    nevim jak odinstalovat android 2.3.5 nevíte jak ? už se mi to nelíbí !!

    Odpovědět

      Torch
      30.1.2012 v 11:13

      .si mě rozesmál s poslední větou :) Ale možnost tu je: GO Launcher EX , změna prostředí.. Podívej se na (https://market.android.com/details?id=com.gau.go.launcherex&hl=cs) a popř. si ho stáhni z marketu.. Mám s tímto Launchem osobní zkušenost více jak půl roku a nemohu si ho vynachválit. Jede mi na SE X8..
      Torch

      Odpovědět

  52. Markéta
    29.12.2011 v 22:32

    Dobrý večer,chci si objednávat HTC wildfire s přes internet(www.esomobil.cz) a chci se zeptat,jestli mi telefon půjde v češtině?Jazyk si tam budu moci zvolit jakýkoliv budu chtít,nebo ne?Děkuji za odpověď

    Odpovědět

      Luboš Srb
      29.12.2011 v 22:39

      Dobrý den, ano, jazyk Češtinu si můžete v telefonu vybrat.

      Odpovědět

  53. gabriel
    30.12.2011 v 00:16

    da se nejako vypnout uvodni vibrace i zvuk telefonu??
    moc mi to prekaza kdis se mobil restartuje nebo zapina da se to nejako offnut nadobro ??

    Odpovědět

  54. Fixka
    13.1.2012 v 18:27

    Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu. Dcera ( 13 let) si vybírá nový mobil. Nemůže se ale rozhodnout mezi HTC Widfire S nebo HTC HD Mini. Který by jste podle vaší zkušenosti doporučili. Děkuji.

    Odpovědět

      Jindřich Srb
      13.1.2012 v 19:23

      Dobrý den, zcela jistě Wildfire S, který má OS Android, a tak nabízí daleko více možností využití – nabídka aplikací a her zdarma na Android Marketu, celková výbava telefonu.. telefon dobře poslouží, dcera bude spokojená.

      Odpovědět

  55. Mickey
    14.1.2012 v 00:54

    Dobrý den, rozhoduji se mezi dvěma telefony mezi HTC Wildfire S a Sony Ericssonem xperia mini pro sk17i. Ráda bych jestli by mi někdo poradil který je lepší. Chci telefon který by mi mohl vydržet delší dobu jelikož můj poslední telefon je LG Cookie kp501 a byl to dá se říct největší omyl, který sem udělala tak bych ho nechtěla opakovat. porovnávala sem si tyto dva mobily a řekla bych že jsou tak nastejno a pořád váhám který si pořídit. Tak bych byla moc ráda kdyby mi někdo poradil.

    Odpovědět

      Mickey
      14.1.2012 v 00:56

      předem děkuji :)

      Odpovědět

  56. Lucka
    20.1.2012 v 19:24

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat aktualizovala jsem si nedavno software telefonu a od té doby mi nejde stáhnout nic z marketu. Nevíte v čem je problém. Děkuji

    Odpovědět

  57. Gabo
    7.2.2012 v 18:04

    Dobry den,mam htc wildfire s a chcem sa opitat kde najdem ukazovatel prevolanych minut a odoslanych sms dakujem

    Odpovědět

  58. pato
    9.2.2012 v 12:48

    Dobry den. S wildfire s mam problem pri prehravani mp4. Zvuk bez problemov ide ako ma, ale obraz ten ide akoby obrazkovo najskor pustim video ziadny obraz ked ho pretocim ukaze sa obraz ale stoji to. To same som skusal aj cez rozne prehravace napr:Mobo player pro ako jediny z tych co som skusal isiel tak ze obraz sekal ale isiel…Viete nejak poradit …dakujem

    Odpovědět

  59. anný
    17.2.2012 v 18:18

    Ahoj chci se zeptat měla jsem telefon v opravně a když jsem ho poprvé zpustila .. oymlem jsem si nastavila uzamčení obrazovky.. je to takový kroužek.. mně se to nelíbí a raději bych chtěla normální otevírání jako řed opravou.. ale nevím jak odebrat toto zamčení prootže jsem nikde nenašla že by šel nastavit jiný zámek .. prosím potřebuji nutně poradit

    Předem děkuji za odpověd

    Odpovědět

  60. Martin
    13.3.2012 v 18:21

    S mobilem jsem naprosto spokojen až na pár problémů…. Při nepřijatém nebo odchozím hovoru mě to v seznamu ukazuje 2x stený hovor. př. nepřijatý hovor od xxx xxx xxx v 16.00 a hned pod tím nepřijatý hovor od xxx xxx xxx v 16.00 … přitom to byl naprosto stený volající a volal mě jednou… další věc je že při příchozím hovoru mě ton vyzvánění zní stereo 2x .. jakože jeden hlas a o zhruba vteřinu to samí … nerozumím tomu ale kdyby náhodou někdo znal řešení nebo se pokusil mě poradit budu jenom rád .. předem díky

    Odpovědět

  61. Andrea
    14.4.2012 v 19:55

    Dobrý večer,
    měla bych prosbu. Jak se dá přenést záloha z telefonu Nokia do telefonu HTC?
    Předem děkuji za odpověď.

    Odpovědět

  62. Marcel
    18.4.2012 v 10:49

    Dobrý deň.
    Chcel by som sa spýtať keď si chcem nastaviť tapetu ako pozadie na HTC wilfire s musím fotku, alebo stiahnutý obrázok najprv upravit dá sa nastaviť tak, aby som ho nemusel orezávať len by som ho tam celý dal a na ploche by sa niako nehýbal keď idem doprava alebo dolava? Iba že by tam bola celá fotka? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovědět

  63. Kama
    12.5.2012 v 13:59

    Dobry den,chci se zeptat,kdyz se pripojim k wi-fi ze sveho telefonu,budou mi strhavany nejake castky za pripojeni nebo ne? Dekuji za odpoved.

    Odpovědět

  64. Tomáš
    22.5.2012 v 16:54

    Dobrý deň, chcem sa spýtať: … uložiť obrázok z FB do galérie, mi ide len cez normalny internet, cez aplikaciu FB nie, nedá sa to aj cez nu?…a ako potom obrázok priradim k tel. kontaktu? v možnostiach mam priradiť ikonu ku kontaktu,ale len tym mailovým, čo sa zosynchronizovali s gmailom,ale k telefonnym to neviem :(

    Odpovědět

  65. David
    30.5.2012 v 21:48

    Dobrý den,
    chtěl jsem se zeptat, zda můj telefon HTC Wildfire s má aplikaci v sobě, když ho ztratím, že ho najdu. Mobil jsem dostal jako starší od známých a tak nevím zda zjistím jestli to v tom mobilu ta aplikace je nebo není, oni totiž sami neví jestli tam někdy takovou aplikaci instalovali.

    Děkuji za odpověď, David 16 let

    Odpovědět

  66. Janusz
    27.10.2012 v 08:15

    Dobrý den,
    jak se da zvětšit operační pamět na HTC Widlfire, ukazuje mi 15 MB volných a nevím jak přesunou aplikace na SD nebo vymazat. Tuto opci jsem na telefonu nenašel, pouze vyčistit pamět nebo zastavit aplikaci. Děkují za odpověď.

    Odpovědět

  67. Petr311
    4.6.2013 v 01:26

    Dobrý den, chtěl bych jsem se zeptat jestli někdo nevíte proč 2Gb pamětovka jde na číst v HTC wildfire a 4 GB nejde, ukazuje : Vložet prosím kartu SD, děkuji za pomoc a radu.

    Odpovědět

  68. prisrak
    2.9.2013 v 12:44

    Dobrý den, dostala jsem tento mobil jako dárek a moc s ním ještě neumím. Chci se zeptat, jak prosím Vás přiřadím fotku ke kontaktu? Přes kontakty nevím kudy a přes galerii mi to najde jen e-maily, ne telfonní kontakty. Předem moc děkuji za odpověď.

    Odpovědět

Přidat komentář

Život s mobilem #1: Vstáváme s Terezou (premiérový díl seriálu!)

článek

Život s mobilem #1: Vstáváme s Terezou (premiérový díl seriálu!)

6. 10. 2014  |    |  diskuze (22)

Minulý týden jsme vás navnadili na náš nový seriál Život s mobilem, který na Mobilizujeme.cz poběží každý…

Ceny nových iPhonů 6 rostou, současné iPhony zlevňují

článek

Ceny nových iPhonů 6 rostou, současné iPhony zlevňují

10. 9. 2014  |    |  diskuze (12)

Kolik budou stát novinky Applu? Připravte se na další cenový skok. Za nejvyšší 128 GB verzi phabletu…

Recenze Samsung Galaxy S5 mini: Konečně pořádný mini?

recenze

Recenze Samsung Galaxy S5 mini: Konečně pořádný mini?

11. 8. 2014  |    |  diskuze (23)

Po dvě generace lákal Samsung na zmenšené verze aktuální vlajkové lodi Galaxy S pouze stejným designem. Výbava přitom…

Nejočekávanější mobily roku 2014. Na co se těšit?

článek

Nejočekávanější mobily roku 2014. Na co se těšit?

9. 1. 2014  |    |  diskuze (28)

Rok 2013 je za námi. Stojí za to se podívat směrem vpřed, co nás čeká v roce…

7 důvodů, proč se vyplatí koupit smartphone z Číny

článek

7 důvodů, proč se vyplatí koupit smartphone z Číny

17. 12. 2013  |    |  diskuze (67)

Čínské telefony se postupně dostávají do celého světa. Co vede lidi k tomu, že dají přednost „Číňanovi“…

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu, včetně nepodporovaného 4.1 Jelly Bean

návod

Jak snadno dostat Flash Player do Androidu, včetně nepodporovaného 4.1 Jelly Bean

23. 11. 2012  |    |  diskuze (102)

Nestihli jste si do 15. srpna stáhnout Flash Player z obchodu Google Play? Nevadí. Existuje jednoduchá možnost,…

Google přijde s prvním modulárním smartphonem již v lednu

článek

Google přijde s prvním modulárním smartphonem již v lednu

DNES  |    |  diskuze (0)

Google přijde s prvním modulárním telefonem z projektu Ara již 14. ledna 2015, tedy za necelé 3 měsíce. Půjde…

Lenovo koupilo Motorolu a je rázem trojkou místo Xiaomi

článek

Lenovo koupilo Motorolu a je rázem trojkou místo Xiaomi

VČERA  |    |  diskuze (5)

Xiaomi se tento týden dostalo na 3. pozici mezi mobilními výrobci. Jenže na pomyslném stupínku vítězů se…

SazkaMobil slaví 100 tisíc zákazníků a spouští vánoční nabídku

článek

SazkaMobil slaví 100 tisíc zákazníků a spouští vánoční nabídku

VČERA  |    |  diskuze (0)

Virtuální operátor SazkaMobil dosáhl na metu 100 tisíc zákazníků za pouhých 9 měsíců od svého spuštění a…

Samsung představil nejtenčí smartphony Galaxy A3 a Galaxy A5

článek

Samsung představil nejtenčí smartphony Galaxy A3 a Galaxy A5

VČERA  |    |  diskuze (2)

Samsung má duo nových smartphonů zbrusunové řady Galaxy A. Modely Galaxy A3 a Galaxy A5 navazují na prémiový…

Oppo R5: Je tu nová nejostřejší žiletka mezi smartphony

článek

Oppo R5: Je tu nová nejostřejší žiletka mezi smartphony

VČERA  |    |  diskuze (4)

Čínské Oppo získalo rekord, který se minimálně marketingově hodně hodí. Jeho nový smartphone Oppo R5 je s…

Sony má nového šéfa mobilní divize, čeká jej nelehký úkol

článek

Sony má nového šéfa mobilní divize, čeká jej nelehký úkol

30. 10. 2014  |    |  diskuze (0)

Mobilní divizi Sony se příliš nedaří. Přitom má skvělé produkty a zajímavé nápady, jenže u zákazníků s…